Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A júliusi topikból vagyok,sokat olvaslak benneteket!
Kellene nekem egy kis segítség!
Mivel többen már túl vagytok a 12.héten,biztos tudtok segíteni! Az lenne a kérdésem hogy van ez a sejtbank által támogatott ingyenes szűrés!
Na de ugye én Zalaegerszegi vagyok,és ott is fogok szülni,és itt nem csinálják meg ingyen!
A legközelebbi kórház amelyik fennt van a listán az Fonyód!
Oda szeretnék elmenni!
Hogy van ez a dolog ?
Kell valami beutaló?Azt gondolom hogy időpontot kell kérni,de nem gond hogy zegi vagyok?
Itt zegen is megcsinálják de 30ezerért!
Ezért gondoltam hogy elmegyek Fonyódra!

Ha valaki volt hasonló helyzetben segítene nekem?

Elöre is köszönöm!

Szép napot!
Moncsy
20140328174041

Amadea: a C&A a plazában? ott vannak babaruhák?

Én még a NagyÁ-ban, fenn a kínaiban is láttam babruhákat.

ezek szerint fiatok lesz? tudjátok a nemét?
Vendég

Puszedli!

Igen, a Plázában. Nagyon úgy néz ki, hogy kisfiú :wink: , képzeld, a másik ultrahangban a te dokid volt, bár én nem hozzá kerültem....kicsit meglepődtem, hogy már látja, de a Sikovanyecz doktor nézte és ő tényleg profi....

KépKép
amadea

Moncsy: itt ahol én lakok, itt sem csinálják meg, nekem is 50 km-t kell utazni,én felhívtam a kórházat, és megkérdeztem mi kell. mondták, hogy 12 óráig érjek oda, a 12. heti genetikai szűrés eredménye kell, meg a kiskönyvem. se időpont, se beutaló nem kell.
Vendég

Sziasztok!

Most én voltam régen és mennyit írtatok.

Tegnap délután elkezdett feszülni a hasam, nem fájt, de olyan fura, kellemetlen érzés volt. Hajnalban is éreztem, aztán reggel is rögtön ébredés után. Azóta is ágyban vagyok, jobb már, de nem az igazi. Felhívtam a dokimat, azt mondta, h biztos nincs semmi baj, de ha attól megnyugszom, délután 4-re menjek el hozzá és megnéz, úgyhogy megyek.
Ilyenem Biussal nem volt, az tuti.
Aki már írta, h fáj a hasa, az mit érzett pontosan? Nekem ilyen feszülős, húzódós, keményedős érzés, de semmihez nem tudom igazán hasonlítani.

Azért meg vagyok most ijedve. Remélem, minden oké lesz 4-kor.

Kép
Kép
mimmi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:11-kor.

Heni

Kép
szheni

Amadea: akkor gratulálok! Tök jó, hogy tudjátok!
Én volt ott a plazaban, de hogy én semmi babás dolgot nem láttam :shock: , de lehet csak rosszul néztem szét? meg kismamisat sem.
Vendég

Szia Mimmi!

Nekem is oan feszülős, hasfájós, szélbántós.
Van olyan, hogy hol itt szúr, hol ott (ált. a köldökömnél bal oldalt vagy a vakbélműtéthelyénél).
De görcsöt nem éreztem, csak oan bélcsavarósat.

pihenj, és biztos nincs semmi baj!
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:11-kor.

Heni

Kép
szheni

..

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Benta, ez a diavetítős ötlet szuper! Köszi, hogy megosztottad...
Amadea, de jó neked, hogy már tudod! Mi hétfőn megyünk, és ezen felbuzdúlva már én is rá fogok kérdezni.

Mimmi a feszülés tényleg természetes, de igazad van, mert egyben félelmetes is. Nekem is tegnap óta feszül egy pontban. Jobb oldalon alul. Pedig napi 2x1 Magne B6-ot is szedek, ami csökkenti a húzódásokat. De ezelőtt nekem sem fájt már hetek óta. Ezek az érzések szerintem a terhesség normális velejárói. Egyszerűen nő a méh.
De mondjuk az tényleg bizonytalanságot szül, hogy hetekig semmi, aztán hirtelen elkezd fájni, illetve nyomni 1-1 pontban.

Azért majd mindenképpen írd meg, hogy mi volt a dokinál, mert én is nagyon kíváncsi vagyok!

Szheni! Gratulálok, holnaptól már a 2. trimeszterben vagy! Én holnap után követlek, ill. a doki szerint már kedd óta abban vagyok. De biztos, ami biztos, megvárom még a holnapot az örömre!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

CSajok, bemutatom a mi kis Ufónkat :) 67 mm, NT: 1mm, és mindene megvan, annyira pörgött hogy egy ilyen "agyas" képet tudott csak csinálni a néni :)

Ja és szégyenlős volt :( na majd 2 hét múlva a 4d-n :) valahogy ki kell szednem belőle :)

apa meg úgy vigyorgott Uh közben mint a tök, olyan édes volt...imádom..

Kép
Kép
mniki84

jajj a kép lemaradt..., hülye vagyok, vagy csak terhes :?: :oops:

Kép
Kép
mniki84

Kép ufóka

Kép
Kép
mniki84

Jajj de szép! Gratulálok!
alig várom, hogy én is jöhessek a 12. hetis UH beszámolóval!!!
Vendég

Niki gratulálok! Nagyon jó a kép, és szép nagy a baba.

Lányok, egyre jobban idegesít, ez az egy pontban szúr a hasam érzés.
Megpróbálom leírni: kb. a szeméremszőrzet tetejével van egy magasságban, attól jobbra kb. 2-3 újjnyival. Nem a petefészek tájon, annál lejebb.
Szerintetek ez csak méhszalag?
Csak furcsa, hogy tegnap óta van, ugyan ebben a pontban.
Mondjuk nem folyamatosan.

Segítsetek!

Köszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: én megnyugtatnálak, meg állítólag megérezzük, ha baj van, de emlékszel, én is itt kérdeztem, hogy aggódjak-e, mert én sem tudtam, tudom, hogy most mi is a nomális meg a nemnormális fájás. Ha nagyon nyugtalan vagy, telefon a dokinak, ő jobban fog tudni segíteni.
De sztem ha csak szurkálás, akkor nem kell aggódni!
Vendég

Vendég

Sziasztok!

Noémi!
Biztos a méh szalagja húzódik, de nem akarok hülyeséget mondani! Mondjuk furcsa, hogy annyira lent. Hívd fel a dokid, vagy a védőnőd, ha meg nem akarod, esetleg a neten megkérdezheted egy nőgyógyásztól. Vannak ilyen orvos válaszol rovatok, én is írtam nekik annak idején, és már másnap válaszoltak. megpróbálom megkeresni a webcímet és megírom...

Amadea!
Gratula az UH-hoz. Akkor ezek szerint kisfiú lesz. De jó lehet tudni!

Niki!
Nektek is gratula! Gyönyörű szép a kép! Ezek szerint a párod is nagyon meghatódott, akkor szoktak a férfiak idétlenül vigyorogni - hogy elrejtsék a könnyeiket. :lol:

Mimmi!
De jó, hogy jöttél! Ilyen hasfájós dolog, ahogy elnézem, majd mindannyiunknál van, teljesen természetes. Nálam olyan érzés, mintha hirtelen egy kő keletkezne a hasamban :shock: (gondolom, ez a hasfeszülés :) ) Néha meg csak úgy beleszúr. Ha nyújtózkodok, akkor feszül, úgyhogy ha lehet, nem csinálom.

Nekem már csak két nap és UH!! Nagyon várom.

Kép
ácica

Noémi!

orvostudakozo.hu

Kép
ácica

hasfáfás: nekem a köldököm alatt 2 ujjnyira jobbra van egy pont...ami szúr bök nem jó...védőnéni szerint nől, bírjam ki :) ugyhogy nyugi!!

Kép
Kép
mniki84

Amadea, de jó, hogy már tudod a nemét! Én már nagyon szeretném, de most szégyenlős volt a drága, így jövő héten megint megnézzük, hátha…Nagypapáért őszinte részvétem.

Monchy, hívd fel a Sejtbankot, tuti segítenek! Nekem oda kellett mennem és ők vették le a vért.

Mimmi, mindjárt 4, szorítok!

Niki, gyönyörű a kisbabád!

Heni, ma fordulunk! Most valahogy gyorsabban telik az idő, mint az elején, nem?

Benta
benta

Köszi lányok, a linkeket és a segítséget is!
Most az előbb - kb 40 percet - sétálgattam az irodában, mert telefonátam. (ez a napi testmozgás) és sokkal jobb lett. szóval valószínűleg, a folytonos ülés miatt van. Gondolom pont rosszul nehezedik rá a súly, vagy valami ilyesmi lehet.

Hihetetlen, hogy hogy be tudom saját magamat paráztatni - fölöslegesen!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

én is sétálgattam, de elfáradtam, vagyok oan álmos :shock: , de olyan. De ülni meg most nem jó. Nagyon fáj a derekam.

Örülök Noémi, hogy elmúlt!!

Sztem ez a beparázás mindenkink megy :wink: , ismeretlen érzések, fájások, és nem tudjuk mi van, szóval ez természetes.
Vendég

Sziasztok! Megvolt ma a genetikai uh. Minden tökéletes. Nagy élmény volt. Sokat mocorgott, integetett. Gyorsan vert a szivecskéje. Szuper volt. Íme az első "igazi" babafotó:
Kép

KépKép
süni76

Noémi!

A méhszalag (ligaentum teres utri) húzódását érzed....mindkét oldalon a méhed tetjétől megy a magyszeméremajkakba....(tehát pont ott van, ahol írod) esetleg magne B6+pihenés segíthet...

Niki!

Nagyon cuki :wink:

Süni!

Gratuálok az Uh-hoz, sajnos a képet nem akarja betölteni:(...

A hasfájás nekem is "szélbántós-bélcsavargatós" volt, mostanában a derekam fáj...ez se sokkal jobb :wink: ...

KépKép
amadea

Szia Süni: gratulálok!!!

A héten jó sok mindenki ment UH-ra.

Akkor lesz táblánk? Jó lenne látni ki hogy áll, mármint ki mikor megy vizsgálatra meg ilyenek.

mimmi: már biztos megnyugodtál, hogy minden rendben.

Lassan megyek haza.
Vendég

sziasztok,

na most én is rég voltam és jó sokat írtatok. csak pár válaszra jut most időm.

mimmi:
[quote]A írta:ki már írta, h fáj a hasa, az mit érzett pontosan? Nekem ilyen feszülős, húzódós, keményedős érzés, de semmihez nem tudom igazán hasonlítani.

ez normális, magne b6 ÉS PIHENÉS segít rajta.

kfnoémi:
[quote]L írta:ányok, egyre jobban idegesít, ez az egy pontban szúr a hasam érzés.
Megpróbálom leírni: kb. a szeméremszőrzet tetejével van egy magasságban, attól jobbra kb. 2-3 újjnyival. Nem a petefészek tájon, annál lejebb.

ilyen nekem is volt, ráadásul pár hétig. ez is normális, minden ilyen feszülésre, stb egy kis pihi, és magne b6 jó. én ajánlom a béres-féle magne b6-ot, árban a legjobb és napi 1 szem elég belőle.

aggódunk, aggódunk, most ilyen lesz az elkövetkezendő jópár év. ;)

nagyon cukik az uh képek, hamarosan jönnek majd a 4d-k is ezek szerint? :)

nálunk minden okés, még az ittfáj-ottszúr dolgokkal is csak este 8 után tudok foglalkozni amikor Milánt leraktuk aludni. aztán persze én is jó hamar elalszom, úgyhogy sokat nem agyalok. kicsit persze meg lelkifurdalásom van hogy nem törődöm eleget a kistesóval. :(

mia_snow

Amadea, részvétem nagypapád miatt :(
A fütyishez gratulálok!!! (Véletlenek nincsenek...)

KépKép
süni76

Süni!
Gratulálok a sztárfotóhoz! :wink: Örülök, hogy minden rendben!

Mia!
Szerintem ne legyen lelkiismeret-furdalásod, persze, hogy többet foglalkozol most a naggyal. Ha megszületik a kistesó, akkor meg körülötte forog a világ. Persze akkor majd arra kell vigyázni, hogy a nagy ne legyen féltékeny. Biztos nehéz lesz, de erre valók az anyák, hogy megosszák a szeretetüket, nemde? :wink:

Tényleg jó volna a táblázat, könnyebb lenne nyomon követni a dolgokat. Nem tudom, ki írta, hogy írjunk valakit, aki szintén tud táblázatot csinálni. A Fogamzás, 2009. április-júliusra babát szeretnénk topikban tudom ajánlani Lulit.

Kép
ácica

én vállalom a táblázatot ha gondoljátok... csak küldjétek el az adatokat, meg hogy akkor pontosan mi legyen benne

mia_snow

süni, de édes...enyimbaba persze nem akart így feküdni sokáig :D már most huncutkodik, de láttuk ahogy "megvakarja a fejét" :D

táblázat, valaki anno már gyártott, nem emlékeszem és nincs kedvem visszamenni, az töktuti volt, csak ha jól emlékszem a topictárs elhagyott minket sajnos...

most jöttem a doktorbácsitól azt mondta jó nagy( 67mm) és át akart írni egy héttel, máj.31-re, de aztán inkább megvárjuk a köv Uh-t és kiderül, de én akkor is itt lezsek ám,nem megyek el/át a máj.-ba, itt jobb :lol:

Kép
Kép
mniki84

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:12-kor.

Heni

Kép
szheni

Süni, Niki, gratula a képekhez! Niki, elsőre tényleg UFO, de ne aggódj, a mi képünkre a nagymamám azt mondta, hogy "ez egy kiselefánt" Na, ehhez mit szólsz?? :lol: :lol:

Benta, hogy neked mennyi eszed van! Nekem ez a diavetítő nem ugrott volna be! :lol: :lol: Bár csak óvatosak legyünk a festéssel, a Kitolás 1-ben van egy sztori arról, amikor az apuka kifesti a babaszobát... hmm, az egyik legpoénosabb rész szerintem... :lol: :lol:

Hasfájás: nekem kb 1-2 hete nagy ritkán belenyilall vmi, de ott kb, amit írtatok, hogy a szalagok helye, szóval nem izgulok miatta. Mindig rögtön el is múlik. Biztos nyúlok.

4D: hát mi lehet ,hogy nem megyünk, mert a férjem mikor 4D-s képeket nézegetett, kijelentette, hogy ezen minden gyerek olyan ijesztő, és ő így nem akarja a mienket látni, meg ugye, olyan "viaszbábuszerűek". Én meg úgy vagyok vele, hogy nekem végül is mindegy. Mert persze jó lenne látni, de mivel nem túl szépek a képek, meg mi lenne, ah épp alszik, és nem látszik semmi stb.... úgyhogy egyelőre úgy van, hogy nem megyünk.

Amadea: nahát, meglepi volt, nem, hogy kiderült? Gratula! :lol:

Ma spenótot ettünk. Közöltem a bébivel, hogy ez miatta van. Magamtól, azt hiszem, nem vettem volna. De egészen finomra sikeredett, sőt, párom közölte, hogy most leomlottak a spenóttal kapcsolatos negatív tévhitei... :D

Üdv Mindenkinek!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Niki!

Az én babám is pont akkora és én máj. 31-ra vagyok kiírva :D .....ami nagyon tetszett, hogy 1 cm a talpacskája...tök nagy lába van:)...

KépKép
amadea

Mia!

Akkor küldhetem az adatokat? :wink:

KépKép
amadea

Csak egy gyors beköszönésre van időm.

Mindenkinek gratula a gyönyörű babákhoz!

A táblázat nálam van, csak amikor csatoltam, nem jelent meg, és nem tudom mi a ponots oka. Talán HTML-ben kellene csatolnom, de ezt nekem nem engedi a babanet. Nos, aki akarja, annak emailben el tudom küldeni, és hátha neki sikerül felraknia. Pü-ben írja meg nekem a címét :).

Mennem kell tanulni. Este megpróbálok kicsit többet írni.

Mindenkinek kellemes napot! Puszi nektek.
torokka

Sziasztok!
Niki, aranyos Ufócskátok van!! :D

Csillagtáncos, vannak apró praktikák, amivel el lehet érni, hogy az uh-on ébren legyen a baba. Előtte kb. 30 perccel csokit enni v. pici kólát inni...

Csajok, ma megvolt az első rókakergetésem. Remélem, hogy a gyerekem csak emlékezetessé akarja tenni a terhességet. Egy barátnőm is mondta, hogy igazán hányhatnék legalább egyszer. Hát, sikerült. De azért remélem, hogy nem viccel meg és a második harmad nem ezzel fog telni. Főleg most, amikor vissza szeretnék menni dolgozni :D

További szép napot! Jó pihit, jó tanulást!

KépKép
süni76

Jó reggelt Lányok!

Jelentem a hasfájás / szúrkálás elmúlt. Magne B6-ot szedek folyamatosan, úgyhogy szerintem nem az segített, hanem az egész délutáni pihenés, ráadásul egy félig fekvő pozícióban.
Arra jöttem rá, hogy a gyerek valószínűleg nem szereti, ha dolgozom.. :D

Amedea, köszönöm a profi leírást, nagyon megnyugtató, hogy akkor tuti ott vannak a méhszalagok.

Mia, neked is köszönöm. Megnyugtató, hogy neked is voltak ilyen tapasztalataid.

Süni a kép isteni! Nekünk is volt hasonló a 12. hetin, de sajnos nem nyomtatta ki a doki. Pedig a férjem azt mondta, hogy látta a nagy száját - valószínűleg ezt tőlem örökölte! :D

Mniki, ha esetleg át is ír a doki mindenképpen maradj itt! Egyébként lehet, hogy én is erre a sorsra jutok, mivel a doki szerint nagyobb a baba a koránál...

Csillagtáncos, a 4D-ről az én férjemnek is ugyan ez a véleménye. Ráadásul láttam az ikres barátnőm képeit, és ez is alátámasztotta amit írsz. Viszont én azt mondtam a férjemnek, hogy azért az számomra megnyugtató lenne, ha a nagy genetikai uh-t egy ilyen profi gépen csinálnák meg, ráadásul mivel fizetős, tényleg kitöltik az időt, nem sietnek, mert nincs a váróban 10-15 kismama.
Szóval szerintem emiatt fontos. Én úgy döntöttem, hogy elmegyek az ingyenes kórház szűrésre, és ha nem vagyok megelégedve vele, akkor elmegyek a fizetősre is.

Például az ikres barátnőmnek Ráckevén a doki - a nagy genetikai uh kerestében - 3 méretet mért meg összesen, és annyit írt a papírra, hogy 18. hetes terhességnek megfelel. Ezzel szemben - ahogy az már írtam korábban - a fizetősön, még a szívben lévő vér áramlását is megnézték + minden szervét, szóval tényleg nagyon alaposak voltak.

Én hétfőn megyek uh-ra, már nagyon várom! De most tényleg úgy érzem, hogy minden rendben van odabent!

Szép naot lányok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja és még valami!

Jelentem ma mi is betöltöttük a 13. hetet!
Holnaptól indul a 2. trimeszter! HURRÁ! :D :D :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

mimmi: ? hol vagy? UH?

Süni sajnálom a rókát!

4D: én szeretnék elmenni, vagyis szerettem volna...de egyre inkább ellene vagyok, egyrészt mert drága, abból a pénzből inkább elmegyünk egy hétvégére vhová. Kettő tök jó végül is, hogy látod, de oan rossz, hogy nem érhetsz hozzá, nem fogdoshatod stb. Majd nézegetem eleget ha kinn lesz, akkor már úgyis sokkal szebb lesz. Meg oan személytelennek találom ezt a 4D-s videót...
Mi nem fogunk menni.

Amúgy nálam minden ok, aludtam egy nagyot, hasfájás most nincs, csak néha szurka-piszka:). Tegnap este felé, és ma reggel is volt egy kisebb hányingerem.

Szép napot!!
Vendég

Jó reggelt. Hát elaludtam picikét :)

Mondjuk amilyen gethás beteg voltam/vagyok nem csoda.

Niki, Süni annyira édik a pocaklakóitok. Már alig várom, hogy nekem is legyen ilyen képem. Tök izgi lehetett. A kólás dolgot kipróbálom.

Tegnap annyira rosszul voltam, hogy lassan vissza kéne költöznöm a wc mellé. :( S a másik topicban hogy várják a lányok, hogy ők is rosszul-levősek legyenek. De megértem, mert az babát jelent. Méghogy 12. hétre elmúlik. Hjam anyukámnak is akkor múlt el velem, mikor megmozdultam.

Én sajna már 7. hét óta nem "találkoztam" Pocokkal, és már tűkön ülök, mert csak hétfőn megyünk 12. heti uh-ra. Képzeljétek! Rod bejelentette, hogy szabit vesz ki, és eljön velem, mert annyit dumálok már Pocokról, hogy kíváncsi lett. Csak attól tart, hogy nem maszekon megyünk, akkor ki fogják zavarni.

Nah menek iszom egy kis teát, meg még egy csomó dolgom volna. De megint olyan álmoskás lettem. :)
Vendég

Anuk: nem hinném, hogy kidonák Rodot, elvégre ő az apja, joga van látni, nem? Csak határozottan! 8)

Süni: üdv a klubban! Remélem, azért többet nem találkozol rókakomával...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

lányok: megkaptam Katától a táblát, megpróbálom vezetni. De ehhez van egy nagy kérésem hozzátok: legyetek olyan kedvesek, s minden adatot (ami módosul: pl. mikor mentek uh-ra következő alkalommal) PM.ben írjátok meg nekem, mert 3 gyerkőc mellett jó, ha olvasni van időm. Volt, hogy 2,5 oldalt olvastam egyszerre, mert épp úgy adódott. Szóval remélem megértitek, hogy olyankor szelektálni nem marad időm.
De privikből kihalászom, aztán hetente 1x (tényleg, péntek megfelel erre a célra?) felpakolom.
Persze ha most sikerül ahogy elképzeltem.
Ugyanis kép formában szeretném, hogy ne mindenkinek kelljen az excelt nyitogatni.
No, de lépjek a tettek mezejére, hadd látom összejön vagy sem amit elképzeltem

Kép [/url]
kissmanó

Hmmmm....
ez így nem egészen lesz jó. Ugyanis elég sokan vagyunk ahhoz, hogy a maximális képméret amit enged feltölteni, az élvezhetetlen legyen a sorok miatt.
még gondolkodom, addig pedig várom a priviket.
de megoldjuk, max marad az excel, s akkor szépen ki kell nyitni.
kissmanó

Kissmanó, ez nagyon szép, de nem tudom kinagyítani! Biztos rengeteget dolgoztál vele!
benta

Mniki kétszer van benne.
meg majd kellene egy rubrika, hogy fiú/lány meg a neve. Szerintetek?

Legfeljebb ha megcseréled, hogy a nevek legyenek felül, a vizsgálatok, kor stb. oldalt, akkor lehet nagyobb?
vagy kétfelé kellene szedni a táblát, mármint két képre? mert ugye akkor nagyobb lenne...
Vendég

hiába mind próbálgatom más kiterjesztésekkel, nem tudom annyira lekicsinyíteni, hogy fel is tegyem, s élvezhető is legyen.

akkor maradjon síma excelbe?
kissmanó

kissmanó: nekem sima excelben is jó.
Vendég

na, az jó 5let, hogy a táblát két részre szedni.
közel sem dolgoztam sokat vele, tök egyszerű (bár nekem a német nyelv a nehéz....épp most vizsgéztam tegnapelőtt első modulból....itt meg németet tanító tagunk is van....szal kinek mi a bonyolult).

ja, és minden észrevételt szívesen fogadok.

megpróbálom most szépen sorbatenni, a kiírt dátum alapján.
akinek a kiírás napja változik, s szeretné majd azt is változtatni, azt is kérem, jelezze
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?