Új privát üzeneted érkezett!

sZIASZTOK!
Köszönjük a jókívánságokat!
Szombaton vettük észre, hogy Mira nyelve alatt baloldalt van egy duzzanat. De semmi különöset nem vettünk rajta észre.
Másnap is ott volt, úgyhogy hétfőn irány a doki. Persze a mi dokink szabin van, úgyhogy mehettünk egy idegenhez. Most arra nem térek ki hogy mennyire nem voltunk vele megelégedve... Szóval ő megállapította hogy nyálmirigy gyulladás. Sumetrolim szirupot kaptunk és holnap megyünk vissza. Mirán szerencsére továbbra sem látszik semmi... :)
Kiváncsi vagyok hogy holnap mit látunk, mert persze azóta nem sikerült meglesni, hogy javult-e?

Kép
faul

Faul
sajnálom a kis Mirát. tud enni? nem lázas? mielőbbi gyógyulást neki.

Kedden beszereztem pár lh-tesztet. 15-öt. úgy osztom be hogy elég legyen 3 hónapra. de jó lenne, ha nem is kellene felhasználni mind. :wink: :) főleg hogy az van ráírva hogy 2008-11-ig van szavatossága. kicsit mérges vagyok, hogy nem vettem észre a boltban. :? :x de azért gondolom nem olyan mint a tej, vagy a hús... 8)

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!
Itt nagyon szép idő volt ma, szinte tavaszi! :o 8)
Készült kép is a vagány Emilről:
Kép

Faul!
Mira hogy van?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka!
Emili már nagyon nagy lány. Itt is szép idő volt. Voltunk is babaklubban, játszin. Most meg anyuéknál vagyunk. Emili mondogat már?

Faul!
Remélem, Mira már jobban van azóta.

Syry!
Most nagyon tessék belehúzni. Az LH tesztek sem járnak le napra pontosan, úgy ahogy az élelmiszer sem.
Vendég

Lányok!
Valakinek van tapasztalata csalánkiütéssel kapcsolatban? Szilárdnak kijöttek pár napja a lábán, karján, de fogalmam sincs, hogy mitől lehet. Semmit nem kapot, amit eddig nem adtam volna neki. Tejet is kap már 1 éves kora óta, erre sem tudom fogni.
Vendég

Hol van mindenki?
Virág?
Vendég

Angie!
Csalánkiütést nagyon sok minden okozhat, apa unokaöccse épp tegnap este volt rőtvörös mindenhol, mint kiderült, capuccino-t ivott délután, valszeg attól (14 éves, tehát már nem kisbaba). Nem tudom, hogy állsz a homeopátiával, de a mi gyerekorvosunk a következőket javasolta ilyen esetben: Fenistil cseppek 3*10 csepp naponta, Histaminum golyó 3*1 és Urtica urens golyó (igen, amit szoptatásra szedtünk :D ) *1 golyócska.

Kép
Kép
norwell

Angie
ÁÁ azért annyira nem kapkodja el a dumálást :)

Pankaa
A pakolászás miatt is, meg mert az anyósom az egyetlen, akire hosszabb időre bízni tudjuk. Bármikor bármi közbe jöhet nem akarom akkor a gyerkőcöt mély vízbe dobni és néha nekünk is kell egy kis idő kettesben, hogy újult
erővel lássunk neki a hétköznapoknak.
Hát ez tényleg olyan mint egy tavaszi kép. A fű is olyan nagyon harsány zöld.

Syry
:cry: :cry:
No azért nem ilyen artikuláltan mondja :)
Nagyon édes Máté és igazán csodás tornyokat épít :)

Kacsa
Timi tündéri a videón :lol: :lol:
Hát Lilla nem tudom csinál e ilyet valaha is :) ő csak cucussal tud elaludni :)
Micimackó majdnem kifogott rajta :lol:

Faul
Mi Milupa jó éjt papit szoktunk venni talán sűrűbb, mint a tápszer.
Én még ilyenről nem is hallottam :( remélem már meggyógyult Míra

Bellanitta
Amíg kicsi addig nem használtam öblítőt nem szokták javasolni. Mi amúgy bébi mosóporral mostuk a ruháit kb 1 éves koráig.
Az elején még fehérítőre se nagyon lesz szükséged. Amúgy én Bleach-et használok és nekem nagyon bevált (színes ruhákhoz is lehet és nem veszi ki a ruhák színét. Nem tartalmaz klórt).
És ahogy Angie is írta a ruhába a foltot ha egyszer belemostad annyi és ha sokáig áll benne, akkor is nehezebben jön ki.

Tina
Dávid szépen megnőtt és nem is kell beszélnie még 9 hónaposan...

Adri
Jó olvasni, hogy pocaklakó jól van és hogy talán nem akkora a gond LEvivel. Remélem az új kezelés megoldja a problémát, meg hogy találtok más módot.

Igyekszem a bútorról is képet rakni. Menet közben már készül a cipős szekrényem is :)

Lilla beteg már több mint egy hete..:( taknyos. Most már csak napi 2x szívjuk le neki, de még mindig jó sok időnként. Este kenegetem a hátát légzéskönnyítő krémmel és így jobbak az éjszakáink az elején volt pár nap horror rengeteg ébredéssel. Szinte már nem is aludtam.
Közben fogzik is nemrég kijött a 7. és a 8. (még lehet nem is írtam), de mivel még mindig extra nyűgös /hisztis így gondolom további fogak is vannak a pakliban.
Közben lakás berendezünk. Most van egy angol tanítványom, heti 1x45 percben. Végül is szívességből vállaltam el (persze fizetnek, csak az a szívesség, hogy bevállaltam) de végül is jót fog tenni nekem. Meg kicsit a szakmai tudásom is felhozom :)
Persze a csaj tudása, mint kiderült zéró, úgyhogy kezdhetem az alapoktól vele (nyelvvizsgára készülünk)
Ja és a betegség persze mindenkin átment férjem még mindig itthon táppénzen (szerdáig) én is beteg voltam kicsit, de én nagyon olcsón megúsztam.
A betegség miatt valószínű elkaptam valami kis gombás fertőzést, amit most kezelgethetek. :? Remélem hamar elmúlik.
És hát napközben jó aktív napjaink vannak. Lilla olyankor érzi magát legjobban, ha nem egész nap otthon vagyunk.
Már nagyon szépen jár, bár még kicsit bizonytalan (nem tudom miért) főleg terepen (udvaron)

Ja igen és Mártival összefutottam, mentünk volna látogatni csak beteg gyerkőccel nem tudtam, de jól vannak amúgy és remekül néz ki.

KépKép
KépKép
fleur

Szülinapos és névnapos köszöntések következnek :)

Narco boldog névnapot!
Kép

Norwell boldog szülinapot!
Kép

Máté és Alexandrosz boldog első születésnapot!
Kép

KépKép
KépKép
fleur

És tábla már elég rég tettem

Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
fleur

És végre egy szál videót feltöltöttünk próbaképpen. Remélem lesz több is:

http://www.youtube.com/watch?v=qybS1p-DrKk

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Szüli-és névnaposokat én is szeretettel köszöntöm!!:D

Angie!
Mondogat persze, vannak értelmes szavak is, meg van a babanyelv, azon énekel, és mondókázik, ritmuososan a mondóka dallamát, csak nem értelmes szavakkal :lol: De nagyon édes ilyenkor(is) :wink:
Csalánkiütést sajnálom, mielőbbi jobbulást Sziszkónak!Új mosószer, öblítő, ilyesmi?Vagy eddig bolti tejet ivott, most meg házit?Ilyesmi változás nincs?Vagy pl. paradicsm eddig saját termés,most meg primőr?Ilyenekre gondolok. :roll: Vagy pl. patikai testápoló, de más patikában keverték ki?(mert nálunk a popsikrém sem egyforma, attól függ melyik patikában leverik ki :? :roll: )

Virág!
Jobbulást a családnak!!Tomi is meg Emili is taknyosak voltak, szerencsére én nem kaptam el.
Emili is bizonytalanabb volt terepen, mert ott nem sima a talaj;)
Várom a képeket:)
Videó nagyon jóóóóó!:D
Azokból az építőkockákból épít is?Mert Emili nem nagyon, egyelőre.
:wink:

Kép
pankaa

tjuca

Juca!
Én benne vagyok, jövő hét lenne nekem jó, mert most jön Dédi messziről és csak rövid ideig időzik nálunk. Pontosn nem tudom a napot, mert a férjem beosztásától függ, de majd mondom

Panka!
Öblitőt is cseréltem (mert a mosószerünkhöz adták, és gondoltam, kipróbálom), és házi tejet kezdett el inni. Na most akkor vajon melyik? Már csak azt nem tudom, hogy ha a tej, akkor térjek vissza a boltira, vagy majd megszokja a szervezete? Na majd megkérdezem a dokinkat.

Virág!
Jobbulást nektek. Szilárd is sokáig úgy járt, mint aki részeg. Csetlett-botlott. Majd belejön, túlságosan is :)

Norwell!
Fenisztillel kenegettem, de mivel nem tudom, mi okozza, abba hagytam. A mi dokink is szokott homeós dolgokat ajánlani. Én mondjuk nem nagyon hiszek benne, de mivel tudom, hogy csak természetes dolgok vannak benne, ezért úgy vagyok vele, hogy beadom. Ártani gondolom nem árt.
Vendég

Angie!
Szerintem mind2-t vond ki a forgalomból, és ha elmúltak a pöttyök, akkor próbáld ki a tejet(nekem ez a gyanúsabb), ha semmi, akkor az öblítő a ludas.(de talán ez amúgy is elhagyható, ha attól lenne, vagy visszatérsz a régihez). :wink: Majd írd meg mit mondott a dokibá!

Kép
pankaa

Sziasztok!
Köszönjük szépen már minden oké!
Mirát mondjuk egyébként sem viselte meg a dolog (szerencsére).
Fleur!
Nagyon édes a kiscsaj. Nálatok ilyen jó idő van a lakásba, hogy rövidujjúba vagytok?
Vagy én öltöztetem túl Mirát (ez a valószínűbb... :roll:
Pankaa!
Emili már milyen nagylányos! :shock:
Képzeljétek, tegnap elmentünk a bölcsibe, hogy megnézzem mikor van beiratkozás. Nem akartam Mirát bölcsibe adni, de nem tudhatom hogy jövő szeptemberbe is így gondolom-e és mivel hónapokkal elöbb jelezni kell ha vinni akarom, így gondoltam biztos ami biztos beiratkozunk, aztán majd meglátjuk hogy megyünk-e?
Na, szóval mentünk a bölcsi felé. Látom ám hogy a gyerekek kint vannak az udvaron. De jó, gondoltam, Mira majd örül nekik. Na, eztán jött a sokk. Bölcsisnénik padon trécselnek. Gyerekek lézengenek az udvaron. Egy kis minike babakocsiba kalimpál, egy a földön mászik sírva, egy pedig bolyong, láthatóan álmosan, időnként leguggolva, a kis fejét a tenyerébe hajtva ujját szopva próbál aludni!!!! :?
Én annyira megsajnáltam őket!
Gonddoltam megkerülöm a bölcsit, és megnézem hogy mi változik. Körbe mentünk (kb. 5 perc)
Visszaérek, a helyzet változatlan: bölcsisnénik trécselnek, gyerek mászva üvölt, bolyongós álmos továbbra sem találja hova feküdhetne le...
Na, én itt kész voltam. Turbó sebességre kapcsolva húztam el a piszkot, és az agyamból úgy ahogy van kitöröltem a gondolatot hogy Mirát bölcsibe adjam!

Kép
faul

Faul!
Bölcsi rémesen hangzik:(Sajnos sok helyen ez a helyzet:(Legalább az a kevés gondozónő a gyerekekkel foglalkozna! :evil: Én is pont ettől félek, és idegenkedek a bölcsitől, hogy nem figyelnek rá.Pedig Emili élvezné a gyerektársaságot, de kell mellé még a felnőtt!Egy 3 éves ovis már önállóbb, tud szólni is ha baja van,mig egy ilyen kicsi gyerek csak reménykedhet hogy észreveszik :cry:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Fleur!
Ezt a beszéd dolgot nem úgy értettem, hogy szavakat mondjon :) , csak Ő még olyat se, hogy ma-ma-ma-ma, ba-ba-ba. De azóta! :) Ha éhes, egyértelműen mondja, hogy hámmmá, hámmmá :lol: Olyan aranyos. :lol:
A videó nagyon jó! Egy kérdés: látom nálatok is padló van. Lilla nem csúszkált rajta nagyon mikor elkezdett felállni, járni?

Angie!
Nekem is a házi tej a gyanúsabb. Szerintem is próbáld elhagyni, majd kb. 2 hét múlva egy próba. Sudocremet nem próbáltad? Én mindenre azt kenek. :)

Panka!
Emili nagyon vagány!

Faul!
Ez a bölcsi elég rémesen hangzik. Én beirattam Dávidot, majd 2 éves kora utáni időszakra, remélem nem oda, ahol Ti jártatok. Megírod priviben melyik volt? Ahol mi voltunk, ott anyósom elmondása szerint normálisak voltak és figyeltek a gyerekekre (Ő kint várt Dáviddal, amíg én elintéztem a beiratást)

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!
Hú, de régen volt az utolsó bejegyzés :roll:

Köszi a csalánkiütéssel kapcsolatos tippeket. Én is a tejre gyanakszom. Lényeg, hogy pár napja visszatértünk a régi tejre, és a cuccait is kimostam öblitő nélkül. Már alig van rajta pötty. A dokinő azt mondta, hogy mindkettőt iktassuk ki, és ha már 3-4 napja teljesen tünetmentes, és egyetlen pöttye sincs, akkor újból adjak neki tejet. Ha ismét kijön, akkor az volt a gond, ha meg nem, akkor próbáljam ki az öblitőt. Kipróbálom, és majd meglátjuk, hogy mitől lehetett.

Holnap korán kelünk, igy most csak röviden tudtam irni.
Vendég

Angie!

Úgy néz ki pénteken megyünk Vácra Kolompos koncertre. Jövő kedden Makámra. A délelőttire. Jöttök? Mondjuk a jegyiroda csak 11-kor nyit, akkor keresem őket.

http://kolompos.hu/index.php?oldal=prog ... 2008.11.30.
http://www.makam.hu/2/

J.

tjuca

Sziasztok!

Adok már én is némi életjelet magunkról. Mentségemre válljon, hogy Zuramat 2 hete műtötték a sarkával és itthon volt 1,5 hétig, de nem állhatott lábra, csak mankózni tudott. Úgyhogy Timi mellé lett még egy gyerekem, ha nem legalább rögtön egy 3asikerpár, legalábbis nyügősség és kiszolgáltatottság tekintetében. Úgyhogy az ápoláson túl még az általa végzett házidolgok is a nyakamba szakadtak. Most már dolgozik, bár még mankózik, de talán fog már tudni vezetni (most munkatárs vitte be) és akkor legalább együtt el tudunk menni bevásárolni és nem nekem kell gyalog hazamálháznom.

Törpi jól van. Élvezte, hgoy Apa itthon van! Most épp kölesgolyózik és Jóban rosszban ismétleést néz! :lol:

hatalmas, dús hajába hatalmas copfocskát kötöttünk :D

Kép

és egy videó:
http://www.videoplayer.hu/videos/play/263634

kacsa14

Sziasztok!
Köszönöm a mosószeres hozzászólásokat végül Gabi öblítőt vettem.

Alakul a bővítés, festés is kész délután kap még egy sor színt, és azután kezdődik a visszapakolás JUHÉJ
Tegnap voltunk uh-on:
Méreteink:
BPD:88mm
HC:317mm
AC:320mm
FL:67mm
RI umb:0,64
RI aort:0,68
Lepény: G2
Becsült súly:2400g

Kép

Kép
bellanitta

Anita!

Hol fogsz szülni? Szegeden vagy Vhelyen?

kacsa14

Sziasztok Lányok!
De nagy a csend errefele. Én is csak most tudtam jönni, mert itt van dédi, és vele vagyunk most elfoglalva.
Szilárd kiütései továbbra sem múltak el. Még várok hétfőig, aztán felhivom a dokit, hogy mi legyen a következő lépés. Nem vakarja, gondolom, nem viszket neki, igy nem kezelem semmivel külsőleg. A dokinő azt mondta, hogy itassak meg vele kétszer fél kálcium pezsőtablettát, de nem hajlandó rá Szilárd, igy nem kap semmit. Ha megszünne a szervezetében az az anyag, amire allergiás, magától is el kellene múlnia bizonyos idő után. Már lassan két hete nem kap házi tejet, és nem is öblitőzök. Na majd meglátjuk.

Juca!
Megnézem férjecském beosztását, és reagálok a randidra. Érdekelne a keddi és a másik is. Hivhatlak telefonon?

Pupy!
Mi újság veled. Nagyon eltűntél, pedig annyira jó lenne hallani rólatok. Látni képet a bábáról.

Valaki tud a Pupyról?

Évi!
Jó nagy lehet már a pocid. Jól birod? Pakolászol? Pocikép?

Syry!
Hogy alakul ez a hónap? LH tesztek?

Virág!
Lánykád jól begyakorolta már a menést?

Anita!
Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok. Már neked sincs sok időd hátra. Még pár hétig tarts ki. A Gabi öblitő biztos jó, de én az első két hónapban semmit nem használtam. Annélkül is puha friss lett a ruha

Babókák nagyon szépek.

Puszi, és gyertek fórumozni, ha tudtok!
Vendég

Sziasztok!

tényleg nagy a csend, már én is épp készültem megtörni, igaz Tündinek teljensen felborult két napja a napirendje, össze-vissza van evés és az alvás

tanácsot szeretnék kérni tőletek:
arról lenne szó, hogy valahogy teljesen észrevétlen módon sikerült Tündit rászoktatni, hogy altassuk és nem alszik el magától, ha leteszem a kiságyba,
a másik, hogy vagy fél órán keresztül szokott sírni, mire elalszik
még napközben jobb, akkor is sír, de kevesebbet és hamarabb elalszik
este viszont hétkor fürdik, eszik és van, hogy tízkor alszik el, de kilencnél előbb nem igazán szokott elaludni
ez kb. egy hónapja megy így
a doktornő, azt mondta, hogy bármikor kijöhet a felső foga ezért a sírás, de ez már nem most volt és ég fog sehol

mit tanácsoltok? hogy szoktassam le az altatásról? és a sírás mitől lehet? még a kézben sem nyugszik meg

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Angie!

Ha 2 hét után még kiütéses, akkor tuti nem a tej + az öblítő volt! Pár nap alatt el kellett volna múlnia a kiütéseknek, ha azok lettek volna a bűnösök.

Esetleg nem vesztek új helyről zöldséget, gyümit, húst?

Heni!

Alvás- és minden más gyerekes ügybenis nagyon nehéz tanácsot adni, mert minden baba más és más.
Timinél bejött a sírni hagyás, sokszor csak hiszti volt, a sírásról megismertem és lehet, hgoy tartott 20 percig is, de tudtam, hogy egyszer vége lesz és elalszik. Persze néha volt a végképp elkeseredett sírás, mikor taknya-nyála egybefolyt, akkor muszáj volt kivenni, mert csak hergelte magát.
Én alapvetően a sírni hagyás híve vagyok, persze megfelelő keretek közt, tehát nem órákig sírni hagyni + figyleve a sírást, ha csak hisztis nyafogás, abból előbb-utóbb Timi elaludt.
Nyáron volt még egy rosszalvós hulláma, akkor csak úgy tudott elaludni, ha bent ült mellette vki. Nem kellett kivenni vagy simizni vagy beszélni hozzá, csak ott ülni mellette, volt, hogy éjfélkor aludt el. 2 hét után meguntam, hogy még este sem lehet egy nyugodt pillanatom, így hagytam, had hisztizzen, 20-30 percig sírt, Apa többször is be akart menni, de nme engedtem, végül elaludt, másnap már csak 5 percig sírt, aztán már addig sem.

Próbálhatjátok esetleg azt is, hogy csak ott ülsz vele a szobában vagy kislámpát égve hagyni (Timi sokáig sötétben aludt el, de már vagy 1 éve égő kislámpa mellett) vagy vmi. kis zenélő akármit otthagyni neki (du. Timi is így aludt el).

A fogakkal nekünk nem volt gond, úgyhgoy ehhez nem tudok hozzászólni.

kacsa14

Sziasztok!
Angie!
Calcium ampulát sem tudod vele megitatni? Annak semmi íze és viszonylag kicsi mennyiség.

Heni!
Én a mai napig ott vagyok Mirával amíg elalszik. Én soha nem hagytam sírni (sajnálnám). Kialakult egy rendzser, így már pici kezdetektől fogva sima ügy az altatás akár délután akár este.
Én úgy csinálom, hogy fürdés után kap még tápszert, amivel lefekszem a szobájába a szivacsra, Mira mellém, szépen megeszi, aztán oldalra fordul, és megpróbál elaludni. Valamikor 5 perc, valamikor20, de hang nélkül, sírás nélkül. Aztán én kijövök, megfürdök, és utána megfogom és berakom a kiságyba. Ja, persze az elmaradhatatlan alvó macival együtt. :)

Kép
faul

Sziasztok!

Angie!
Nekem is a Calcimusc jutott eszembe, annak semmi íze nincs, esetleg fecskendőbe felszívva a szájába nyomni lassan, Emili így nagyon szeret minden gyógyszert :lol:
Kiütések:nem is halványodnak?még ha nem is múlt el teljesen, de javulás van legalább?Mert ha semmi változás, akkor lehet hogy tényleg nem ez a 2 dolog a bűnös. :roll:

Faul!
Mira meggyógyult már?

Heni!
Valóban nehéz dolog.Sírhat bármiért, 3-4 hónaposan szokott fejlődési ugrás is lenni, amikor a megszokott dolgait felrúgja, és másképp kezd el "működni". :wink:
Ezt neked kell kitapasztalnod.Tényleg minden gyerek más, látod Kacsa a sírni hagyás híve, én nem, és nem is hagyta magát Emili, mint Timi, nem hagyta abba soha, ezért már kicsi kora óta nem hagyom sírni, és nem is él vele vissza, alváskor soha nincs sírás.Én már 6 hetes kora óta a saját ágyába altatom, és délután is este is szó nélkül pár másodpersz alatt elalszik.
Én csak azt tanácsolom, hogy úgy csináld, ahogy a szíved diktálja!!!Nekem is hiába tanácsolták ezt vagy azt, ha én nem éreztem úgy hogy helyes lenne, akkor nem fogadtam meg.Ha úgy érzed hogy nem megoldás a sírni hagyás, akkor próbálj meg mellette lenni, de ne vedd kézbe, csak búj mellé, ahogy Faul is.Simogasd, durúzsolj a fülébe(Emili mindig nagyon kagylózik, ha olyan hangot adok ki, amilyet az anyaméhbe hallani, sustorgós pulzáló hangot, mint a szívverés :wink: )
Persze nem kizárt hogy a foga jön, de ha minden elalvás ilyen macera, akkor szerintem nem erről van szó, a foga napközben is kínozná.Van a Dologél, növényi alapanyagokkal, esetleg bekenheted vele az ínyét.
A másik, hogy ha csak 9kor alszik el,, akkor megpróbálhatjátok később fürdetni, 8 felé, és mire ágyba kerül már sokkal fáradtabb, lehet hamarabb elalszik :wink: Tápit kap még lefekvés előtt?Megissza mindet?Nem marad éhes, szomjas?
Hát most ennyi jutott eszembe, sok sikert, és kitartást! :wink:

Kép
pankaa

Kacsa, Faul, Panka:
köszönöm a tanácsokat, tovább próbálkoznk és majd kialakul valami rendszer nálunk

Panka:
eszik még lefekvés előtt, amennyit kell és iszik is rengeteget
ilyen dolgokkal már próbálkoztunk, de azért köszi szépen

most ennyi, majd később még jövök

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Sziasztok!
Nekem azt mondta a védőnő, és az öcsém is, hogy simán jöhet még kiütés 2 hétig is, amig ki nem tisztul a szervezete teljesen attól az anyagtól, amire allergiás. Mintha ma sokkal kevesebb lenne rajta. Még várok keddig (akkor lesz két hete, hogy abbahagytam a tejet), és ha akkor is lesz rajta, hivom a dokit.

Alvás: Szilárd 11 hónapos koráig nem volt hajlandó egyedül elaludni. Nálunk bevállt az a módszer, hogy letettem, hagytam 2-3 percig sirni (de ekkor már akkora volt, hogy fel tudott állni). Amikor bementem, már feküdt le, és másik 2 perc alatt elaludt. Ez igy kialakult. Próbáltam bentmaradni vele végig, amig elalszik, de nem akart. Forgolódott, állt fel. A 2-3 perc sirni-hagyás muszáj volt. Még a mai napig nem alszik el egyedül, oda kell állnom az ágya mellé, a fenekére a kezem, és pár perc alatt elalszik. Ezzel pedig úgy vagyok, hogy ennyit kibirok vele, ha igényeli. Majd, ha nagyobb lesz, megpróbálom megmagyarázni neki, hogy próbáljon meg egyedül elaludni.
Egyébként, amikor még pici volt, nálunk is ment az üvöltés, bármit csináltam. Olyan volt, mintha küszködne az ellen, hogy elaludjon. Ahogy megérezte, hogy álmos, el kezdett üvölteni. Nem tudtam leszoktatni róla, csak örültem, ha néha sikerült simán elaltatni. Mindent kipróbáltam, nem működött semmi. Rá kellett jönnöm, hogy ő ilyen baba. Kinőtte.
Vendég

Angie!

Timi full ekcémás volt, az egész háta, hasa, karja, lába (nem kívánom senkinek sem azt a látványt), DE!!! vasárnap estére már a diétás tápszert kapta, másnap anpi 4x is azt ette, majd kedd reggel, tehát a diéta kezdete után 1,5 nappal mentünk vissza a dokihoz és akkkor MÁR látható volt a javulás. Úgyhogy én ezért mondtam, hogyha 2 hét után semmi javulás, akkor nem azzal volt a baj.

Meg, ha a tejre lett volna allergiás, akkor ott esetleg jelentkezett volna más tünet is, hasmenés, pocifájás ...

Az öblítő hatásának is el kellett volna már múlnia szerintem, főleg, hogy azt nem is ette meg, csak érintkezett vele.

Timinek volt a banántól pl. csalánkiütése is (szintén az egész gyerek pöttyös volt) és az pár óra alatt eltűnt nyomtalanul.

kacsa14

Angie!

telefonon még mindig nem vagyok jó, tudod, ha a játszón bennhagyom a kocsiban nem hallom stb.

keddi makámra már nincs hely viszont csütörtökön délelőtt katáng lesz, és az a kicsiknek jobb, mint a makám. ettől függetlenül mi a makámra megyünk, és ha túlálem két gyerekkel a buszozást, akkor lehet megyünk csütörtökön is.

kolompos szuper volt. :wink:

mennem kell, most volt kata keresztelője, és várnak a romok.

tjuca

Sziasztok!

Heni
Szerintem Tündi elég kicsi még, és a kialakult rendszer szerintem ezerszer változni fog... :oops:
Nekünk sosem jött be a sírni hagyás, Marci csak mégjobban sírt. Olyan is volt, hogy sírt elalvás előtt, hiába vettem kézbe, ringattam, stb. akkor az volt a baj, hogy túlságosan elfáradt, és ezért nem tudott elaludni (ez általában fejlődési ugrásoknál volt). Szóval nálunk is voltak gondok az elalvással.
Nekünk is az jött be végül, ami Fauléknak,(de nekünk ez csak 9-10 hónapos kor körül) hogy befekszünk az ágyba, a sötét szobába, és kb. 15 perc múlva alszik is a gyerek. Az első 3 napban igaz, hogy ez volt 1-másfél óra, aztán ez lecsökkent fél órára, aztán 15-20 percre :wink:
Nálunk az esti menetrend az, hogy Marci vacsizik este 6-7 között, aztán és kutyázok, majd fürdetjük Marcit, 8 után bemegyünk a szobába, mesélek neki (kb. 10-15 percet), addig hagyom közben játszani kicsit, majd lekapcsoljuk a lámpát, mellébújok, szopizik kicsit, és kb. 15 perc múlva alszik is. Hagyom kicsit az ágyunkban, aztán beteszem a kiságyba, és reggel 7-8-ig alszik.

szisszka

Sziszka:

igen észrevettem, hogy folyamatosan változik a rendszer, mert amint kialakul valami és kezdjük megszokni, fel is borul és kezdődik egy újabb
sírni én sem szoktam hagyni, most két napja azt csinálom, hogy beteszem a kiságyba, sírdogál egy kicsit, én közben rázom a fenekét és el is alszik rövid időn belül, most úgy néz ki ez bevált
nekem is az volt a legnagyobb probléma, hogy hiába volt kézben, ringattam, nem bírt elaludni, ahogy te és Angie is írta, már olyan fáradt volt, hogy azért nem bírt elaludni
most ez két napja rendeződni látszik

még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy leírta a tapasztalatokat, nagyon sokat segített

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Lányok!
tegnap írt Maci :lol: :
Levi 70 cm és 8220 gr. valószinűleg jön a kissrác foga, mert Maci már 3 napja nem alszik. :evil: mától kezdik a hozzátápit. és egy jó hír: ha minden jól megy a Jézuska hoz nekik netet. :lol: :lol:

úgy legyen! :wink:

Angie
köszi az érdeklődést. nálunk semmi különös, illetve semmi pozitív. lh tesztjeim ilyenek voltak ebben a hónapban:
Kép
de úgy látszik valami mégsem stimmelt, az időzítés vagy egyéb ok. de szerintem ez a hónap is ugrott. (vasárnap és ma csináltam hcg tesztet, ha már 10 db 10-es érzékenységűt vettem. de semmi. :evil: :cry: ) azért csináltam már vasárnap tesztet, mert az egyik kolléganőm búcsúbulijára voltam hivatalos. és szerettem volna tudni, hogy ihatok-e alkoholt. :oops: na nem mintha sokat ittam volna, egy kupica jagermeister+ 1 pohárka pezsgő volt az össz fogysztásom. :) összeszedem a bátorságom és ma bejelentkezem a nőgyógyászhoz. úgyis esedékes, mert tavaly okt-nov táján voltam rákszűrésen. egyre erősebb bennem az elhatározás, hogy kérek kivizsgálást, legalábbis hormon téren. azért még este a párommal is megbeszélem.

Heni
alvás---- én nagyon-nagyon szerencsés vagyok Mátéval. :D :oops: probléma nélkül elalszik. de most, amikor kb. egy hónapja megsérült a szája, kiderült hogy az ujjszopás miatt ilyen jó alvó. a szájsérülés miatt nem tudott cumizni, és nem is tudott elaludni. a vállamon elringattam, ott elaludt, utána viszont gond nélkül be tudtam tenni az ágyba és aludt reggelig. Sírni hagyásnak én sem vagyok híve, de hát mindenki másként csinálja.

Évi, Timika hogy vagytok????????? :D

Adrianára is sokat gondolok. Megnéztem, tegnap volt bejegyzés a blogjába, akkor még nem szült, de már csak napok kérdése. :D

Bellanita
mi volt az első nst-n?

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Nagy ritkán be-benézek, de eléggé kiestem már a ritmusból, hogy újra írni kezdjek.

Syry!
Nagyon érdekesek lettek a tesztjeid. Hogyan lehet az, hogy a 14.napon és a 16. napon lett erősebb? Mi történt a 15.nappal? Mindenesetre az én felfogásom szerint a 17.napon lehetett a pé. Legalábbis úgy tudom, hogy az utolsó pozitív teszt utáni napon van. Valahol még nekem is megvan, úgy emlékszem, hogy a 15. napon még pozi volt, és másnap fogant. :) Mindenesetre jó, hogy elmégy a nőgyógyászhoz, hátha kiderül miért nem akar összejönni. Azért még mindig reménykedem, hátha hoz "valakit" a Mikulás nektek! :D

Én még mindig egyben, remélem maradok is így a 7végéig, rengeteg még a dolgom. közben állandó vendégjárás van nálunk, mindenki kíváncsi az új házunkra, no meg méretes pocakomra. :shock:
Amint megérkezik Sára, a blogomon lesz róla hír, ide csak ha már itthon leszek, akkor tudok írni.

Mindenkinek sok puszi, vigyázzatok magatokra és a gyöngyszem-lurkókra!

Kép

Kép
adriana

Adriana
de jó, hogy írtál a "hívó szóra". szerintem könnyedén be tudsz kapcsolódni, hisz nem olyan nagy a forgalom itt. :? de most gondolom mással vagy elfoglalva, így az utolsó napokon. :D
Hát én sem tudom miért látszik a teszteken ez a kis hullámzás? :? :evil: Ha jól értem, akkor te is lh-ztál Sára baba fogantatása előtt (illetve annak érdekében.) amúgy mi a 15 és 16. napon voltunk együtt, utána pár napig nem. nőgyógyászhoz épp most jelentkeztem be, december 9-ére. hetente csak 1szer, keddenként rendel. :?

ha még van időd, egyszer tegyél egy pocakfotót is. de az se baj, ha majd Sára megszületése után teszel. :wink:

Kép

Kép
syrynx

Syry!
A Te kedvedért :
Kép

Kép

A dátum természetesen nem 2007, csak a gépünk nem ismari a 2008-at :lol:

Kép

Kép
adriana

Köszi, nagyon szépek vagytok rajta. te is és Levi is. :wink: :lol: (nem sokat híztál, csak a hasad gömbölyű. :wink: )

Kép

Kép
syrynx

Most tényleg csak két percem van.

Syry!
Az LH tesztek elég szépek. Remélem, bejön. Nekem anno Szilárddal hiába mutatta ki, és hiába voltunk együtt apával akkor, nem estem teherbe. Úgy látszik, a kor tényleg számit, és nehezebben fogan meg a baba. Azért bizom benne, hogy lesz második gyerekünk nekem is és neked is :)

Ardi!
Csini a pocakod. Jó nagy már, és hát már számolhatod a napokat.

Juca!
Olvastam a bejegyzésed hétfőn, de nem volt időm reagálni, főleg, hogy irtad, hogy keddre nincs már jegy. Nekünk a kedd lett volna jó. Milyen volt? Érdekel, ha esetleg mentek legközelebb.

Szilárdot holnap elviszem dokihoz, hogy nézze meg a pöttyeit, és mondjon rá valami okosat.
Vendég

Angie
sajnálom, hogy még vannak pöttyök. kiváncsi vagyok mit mond a doki. Ti végülis mikor szeretnétek tesót? Eldöntöttétek már? vagy még vártok egy kicsit?

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Dobok egy gyors életjelet magunkról :) Jól vagyunk, növögetünk, a hasam mögött azért még látszom én is :) Babák még mindig keresztben fekszenek, úgyhogy készítem magam a császáros szülésre. Dokinéni szerint azért még befordulhatnak, hát, remélem igaza lesz :) Eszter 1100, Ádám 1300 gramm, és olyan édesen összebújva fekszenek, most épp a fejecskéjük is egy oldalon van. Vérképem is jó, terheléses cukrom is tökéletes lett, igazából nincs különösebb okom panaszra. Jó, nem vagyok épp túl fürge ürge, de nem is kell :) Kb. egy hónap múlva lesz a költözés, már nagyon várjuk :)

Syry!

Folyamatosan drukkolok ám, és mindig lesem, hogy mikor jössz új vonalzóval :wink:

Adri!

Nagyon csini vagy, és Levike olyan édes, ahogy hozzád bújik :)

Sok puszi mindenkinek, és vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi
én is szoktalak ám keresni (olvasni az inszemes topicba, meg néha az ikresbe is bekukkantottam.) már hiányoltam ám, hogy mikor írsz ide!!!!!! :lol: ez szuper hír, hogy semmi gond a terhességgel (vérkép, cukor). ha van újabb pocakfotó, tegyél. költözésnél lesz segítséged? köszi a drukkot, én is remélem, hogy egyszer még tehetek fel olyan vonalzót ami számolja a 40 hetet. :oops: :lol: (Máténál úgysem tettem ilyet, akkor még nem tudtam hogy kell.) Nagyjány hogy van?

Angie
voltatok végül dokinál Sziszkóval?

Kép

Kép
syrynx

sziasztok!

kérhetek egy szavazatot Tündének
http://www.amalom.hu/angyalibabakszepse ... y/szavazas
előre is köszi

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Hen i!
Szavazat ment!

Kép
faul

Heni
én is szavaztam Tündire. :wink:

Nálam sajnos új ciklus. most már nagyon várom a dec.9-ét, akkor megyek a dokimhoz. kíváncsi vagyok mit mond. vérvétel lehet, hogy csak januárban lesz, mert pont karácsonyra várom a követekező pirit, így a 3. napi vérvétel szerintem ugrik. :(

Juca
Kata lányodnak boldog névnapot! majd dobjál légy szi egyszer egy aktuális fotót a lányokról!!!!!!!! :lol:

Teszek én is párat, múlt héten itt voltak tesómék. Hugicám már a 33. hétben van. Mutattuk Máténak a pocakot és mondtuk hogy baba van benne. aztán elmentek Tesómék és az esti fürdésnél kérdeztem Mátét mi van a pocakjában (jól bekajált gyümölcssaliból, ez látszott rajta) azt mondta baba. 8) kis drága. meg már az uncsitesó nevét is mondja, Krisztián=Titián. legújabb szavai: szarka (ezt annyira aranyosan mondja)+fecske. lehet, hogy ornitológus lesz a drága. :wink: a hétvégén csináltak apjával madáretetőt. Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok Lányok!Beszoktam én is lesni hozzátok :wink: ,de elszomorit,hogy nem nagyon látok semmi hozzászólást!Én nem vagyok AKTIV topikozó,de LÁNYOK!!!!!ÉBRESZTŐŐŐŐ!!!!! :D Fleur??Angie??Kacsa??Pupy???Többiek?? :roll:

Kép
bea27

Bea!

Ne csak reklamálj, írj Te is magatokról!!! :lol:

---

Én szoktam írogatni. :)

Hétvégén otthon voltunk az Őseimnél, 10. érettségi talim volt. Most volt Timi először nélkülem egész du, este és nélkülem fektetve, ráadásul idegen helyen. Meglepően jól viselte, sőt kevesebb baj volt vele, mint mikor én is ott vagyok. Kezdem azt hinni, hogy sokszor csak nekem megy a műsor ... De legalább így én is nyugodtabban tudtam kikapcsolódni, hogy tudtam, hogy nem hisztizik Timi.

Amúgy jól vagyunk, növünk, mint a gomba (az Interspar-os 2-3 éves body-k hosszra már jók), beszélni még nem igen, de ami késik, nem múlik! :wink:

Syry!

Sajnálom az új ciklust! :(

Tesódnak már nagoyn csini a pocija! :)

kacsa14

Mit is irjak??Ádi már nagyon nagy fiú!Egész nap csak nyomja a rizsát....!Hogy tud valaki ennyit beszélni..... :wink: !Eddig nagyon tiltakozott amikor szóba hoztuk a Tesó témát,de már kezdi "elfogadni"!Jövőre hajrá....... :D !Már nem csak szavakat beszél,hanem mondatokkal is próbálkozik! :) Nagyon okos-ka!14kg,és 86cm körül van.A héten akarom vinni még a .....kókusz oltásra.Menni fogunk úszás tanfolyamra,mert nagyon érdekli a téma. :) Évi77!Neked még nem volt alkalmam gratulálni egyáltalán a terhességhez,de a HÁTTÉRBEN láttam ám! :wink: És ráadásul spontán,és ráadásul egy fiú-egy lány!!!! :wink: ÉS RÁADÁSUL ÁDÁM!!!Még a mai napig IMÁDOM ezt a nevet!!Lassan látod őket itt kinnt is!!És még1x bocsi,hogy csak most gratuláltam lehet,hogy igy ez már nem is jön ki jól,lehet,hogy csak akkor kellett volna,amikor már megszületnek......nemtom..... :oops: Azért remélem,hogy NEM sértettelek meg!?Puszilok mindenkit!Bea&Ádi

Kép
bea27

Sziasztok!

Syry!

Nagyon aranyos vagy :) Új ciklust sajnálom, de azért jó, hogy végre rádnéz a doki. Lehet, hogy már ennyi is elég lesz a sikerhez!
Költözésnél lesz segítség, mert rám már nem lehet számítani, én már egy közepes hosszúságú mese felolvasásától is kifulladok, nemhogy a pakolástól :oops: Majd dirigálok, az is fontos szerep :)
Húgod nagyon csinos kismama, Máté meg már igazi nagyfiú :)

Kacsa!

Jól sikerült a találkozó?
Nálunk is egyértelműen nekem megy a műsor :twisted:

Bea!

Köszönöm szépen a gratulációt, nagyon kedves vagy :) Az Ádám tényleg szép név, olyan jól esik kimondani, nem? Képet dobhattál volna a nagyfiadról, de még nem késő pótolni :wink: :wink: :wink:

Képzeljétek, a kis gengszterek felváltva csuklanak, olyan édesek :) Hihetetlen, hogy 7-8 hét (optimista vagyok :) ), és megint pelenkázhatok :) Remélem tudom még, hogy hogy kell :) :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?