Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Judit!

Boldog születésnapot kívánok neked!!!!!!

Kata!
Ez csak és természetes, amikor benn voltam akórházban mindenkit meglátogattam aki akkor szült a csapatból:-)

Én olyan lusta vagyok

annyi dolgom lenne s nem csinálok semmit!!! Borzasztó, hogy miért van ez én nem tudom......

további szép napot!

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat.Holnap már ott is hagyom 1 órára,de még csak az öltöző szobába megyek ki,hogyha nagyon sír vissza tudjanak hívni.Aztán pénteken pedig reggeli után hagyom ott 2 és fél órára.Na az már biztos nagyon rossz lesz.(legalább is nekem biztos).Ma már olyan jól érezte magát Gabó,hogy nagyon sírt,amikor hazaindultunk.De ugye még most ott voltam és sokszor odafutott hozzám megölelni.

Szilbee:Leventének jobbulást,hátha nem esik sokkal jobban bele.

Judit:Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Pizzarecept(kerek sütőformához):
Ennek elég vékony a tésztája,de aki vastagabban szereti az több tejjel csinálja.
2dl tejet 1 kávéskanál cukorral megmelegítesz,aztán fél élesztőt felfuttatsz benne.Annyi lisztet raksz hozzá,amennyit felvesz(egy kicsit keményebb legyen,mint a nokedli tésztája) és ízlés szerint sót raksz hozzá.Ezt jól összekevered egy mély edénybe és kb. 30 percig keleszted.
Ha megkelt jó liszes kézzel az előre kilisztezett sütőformába kiegyengeted,majd előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 5 percig elősütöd(lehet egy picit tovább is,hogy még megemelkedjen a tészta.) és aztán rakod rá a feltétet.
Én sem szeretek gyúrni,dagasztani,szóval sógornőm tanácsára fakanállal szoktam elkeverni és kézzel rakom bele a sütőformába.
Ja és tesómék 2 és fél dl tejből szokták csinálni,hosszabra hagyja a tésztát,mint a sütő széle,sajtot szór körbe a szélére,majd felhajtja.És isteni finom.

Remélem nem voltam túl zagyva és érthetőre sikerült, csak közben főzök holnapra.

Kép
pné rami81

Kata!

Nagyon szépek vagytok együtt!

Ez lamaradt :oops:

Kép
kbernadett

Juditom! Nagyon boldog születésnapot kívánunk!
Bocsi, képhez béna vagyok...

Pizzát én is szoktam sütni, kipróbálom majd ezt a receptet is, köszi Rami!
Beszokatás megy, megy, babó szeret menni, ugye sok az új játék. Mi holnap megyünk úgy, hogy 9-től ebédig, már ott fogunk ebédelni. Gyerekek felé, gondozónők felé még nem nyit babó, de én ezt annak (is) tudom be, hogy ott vagyok vele, hozzám fordul, búj egyfolytában. Hát Rami itt van kimenetel, ami nem baj, és -5 fokig kint altatják a gyerekeket, ha nem esik... :shock: Ugyhogy be kell írni az üzenő füzetbe, ha nem szeretnénk, hogy kint altassák a gyerkőcöt, meg egy orvosi igazolás sem ártana... :shock: Amúgy rendeződnek a dolgok, remélem nálunk sem lesz baj. Úgy látom, hogy én sokkal érzékenyebb vagyok dolgokra, mint Balázs.

Ma felvettük az új overálunkat! :lol: És kicsi... :cry: Venni kell másikat... Judit, a szomszédasszonyé megvan-e még, vagy már odaadta valakinek? Mert egy próbálás ha összejönne, jó lenne...

Kata! Aranyosak vagytok! Mindíg úgy meglepődök Bencén, mekkora szép nagy szeme van! Aranyos, ahogy a kisöcsit fogja! És irigy vagyok az éjszakáitokra! 8)

Szilbee! Mikor jösztök legközelebb oviba? Odaadnám a még át nem másolt Mamma Miát, hogy majd Dorkával, ha találkoztok...

Balwin Judit! Lehet olyat szerintem a szandai magánbölcsibe is, hogy hetente 1-2 napot hagyod ott a nagylányt. Sajna Balázsnak most én is bekavarok, mert pénteken mennem kell suliba (Néptánc! :) ), és arra az egy napra még vissza a Rák utcára megy... Nem örülök neki, de hát ez van.

Na lépek, egy kis zeneirodalmat tanulni/hallgatni.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga

Betti:
[quote]a írta:mikor benn voltam akórházban mindenkit meglátogattam aki akkor szült a csapatból

Bizony, bizony. És nagyon aranyos voltál. Még tegnap volt, hogy Rékát ringattad a gyermekágyon. :D Vagy nem? :shock: :D :wink:

Bbj: nekem a kelt tészták a halálom, nagyon lusta vagyok rendesen kidagasztani őket. Úgyhogy mindent a kenyérsütő gép dagaszt nekem....A pizzatésztát mondjuk magam szoktam, az olyan sok melót nem igényel, vagy én csinálom rosszul...mindegy, szépen meg szokott azért kelni.

Megyek, hunyok egyet.

Ja, Kata: nem rémlik semmi éjszakai petyók ügyében. Szerintem nem pisilt sokat Réka. Arra emlékszem, hogy sokat kínlódtunk az újszülőtt Pampers-szel, aztán bejött a Libero....később meg megint váltottunk Pampers-re....de ez más téma. :oops:

Anyós: De segít azért, nem? Mit csinál? Főz, takarít, rendetrak? Mert arra is emlékszem, hogy Rékát nem adtam ki a kezemből vagy....2 hónapig senkinek.Apán kívül.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.26 14:05-kor.
jaimee1

BBJudit! Boldog szülinapot kívánok!

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Olga! Még soká... talán a jöv héten. Még a pontokat se tudtam odaadni Dorkának. :oops:
Az overál, ami nem lett jó, mekkora? Nem akarod eladni? :lol:
szilbee

Olga! És te javulgatsz?

Többi betegeskedő?? (szülők, gyerekek) Helyzetjelenteni tessék!
szilbee

Micsoda adok-veszek megy itt :lol:

Jaimee: van Pampers és Libero pelenkánk is, mindkettővel ugyanaz a tapasztalat eddig. Marci nagyon sokat pisil. Nem kifolyik mellette szerintem, hanem a nedvesség felvevő képességük kicsi Marcika adagjaihoz képest.

Olyan hülye vagyok, de az jutott eszembe, hogy tök jó, hogy idén a munkahelyemről már 2 miki csomagot kapunk... lehet fincsi csokikat ennem :lol:

Szilbee: hogy van Levente? Maradt a hóemelkedés?

Betti: sulis időszakod van megint? Meg hát gondolom lassan megint jönnek a vizsgák....

Mint ahogy a Többi tanulósnak is :roll:

Ditke: neked is lesznek félévkor vizsgák? Vagy nálatok folyamatosan vannak?

Bbj: hogy van az orrod dugulása?

Niki: Dorka hogy van? Annyit gondolok rá...

Kép

Kép
szolkata

Aloha!

Kata! Nagyon szépek vagytok, nekem az a kedvencem, amin Bence áhítattal, óvón, féltőn nézi a kisöccsét! Pelus-ügyben nincs ötletem, nekünk a mai napig talán 2-3x ha kifolyt a pisi, és akkor se nagyon.

Niki! Hogy telnek napjaitok? Sokat gondolok én is rátok, őrület, hogy egy rossz mozdulat miket tud okozni. :cry:

Jaimee! Nagy gratula a második gyöngyöcskéhez! :lol: De most már tessék képet is tenni róluk!!! :wink:

Betti! Gyere most már, ha csak tudsz! Lustaság ismerős... :oops:

Szilbee! Leventének gyógyulást!

Évi! Gratulálok Csonginak a győzelemhez, Neked meg Csongihoz! :D

Balwin! Mikor lesz a köv. uh, doki?

Rami, Olga! Drukk a beszokáshoz! Én dolgoztam bölcsiben, itt nálunk nincs szülős beszoktatás, rögtön egyedül hagyják benn a gyerkőcöt... Nem tudom, miért. :roll:
Olga, nem szeretnéd, hogy Balázs kinn aludjon?

Biztos kihagytam valakit... :oops:

Rólunk: :cry: :? Ilyen nagyjából a hangulatom már a hétvége óta... Nincs semmi konkrét, csak úgy minden... Itt van Dorka takonykórja, még mindig nem jött helyre 100%-osan, párszor - főleg alvás előtt-után - kell szívatni az orrát. Aztán mindjárt itt a Karácsony, és még semmit se szereztem be... Az első Karácsony Apu nélkül... Mindig ő díszítette a fájukat... Ez is nyomaszt. És emellett Dorkánk első karácsonya, ami erőt ad. Olyan sokmindent kinéztünk már neki. :)

Na de írok kicsi jót is: már az ágyában is feláll! Megtanult tapsolni, olyan édes, ha kérdezzük, "hogyan kell tapsolni?"- már csapja össze a kezeit. Puszit is küld, illetve nagyokat cuppant. :) A "pápá" nem megy még.

donkoaniko

Bocsi... most egy hírrel jövök...

Dávid megtette első önálló lépéseit. :D

Annyira jóóó...
szilbee

Sziasztok!
Annyira aranyosak vagytok! köszönöm a köszöntéseket!

Olga!
passzolok, nem tudom, hoyg elkelt-e már, majd megkérdezem

tényleg, akarod kint altatni Balázst, vagy sem? e a minusz 5 elég durván hangzik, de anno nagymamám oviban dolgozott, s ott is nyitott ablaknál aludtak a gyerekek, télen is.

Betty!
nekem sem megy napok óta tanulás, én is fáradt vagyok, teszek veszek, de tulképpen csak azért, hoyg ne keljen leülni tanulni.... most nekem is iylen hetem van.

Anikó!
na akkor irány bevásárolni, az mindig jobb kedvre deríti az embert, pláne, ha talál is valamit!

Szilbee!
hatalmas gratu!

holnap megyek Szegedre, most úgy néz ki, hyog ott is alszok, és csak pénteken délután jövök... még sosem voltam a lányok nélkül sehol 1 napnál tovább, parás is vagyok!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Rami! köszi a receptet! nem is tűnik olyan bonyolultnak!

Jaimee!
te csináltál már kelt tésztát? azta!!!! na oylat nem mernék, bár most volt egy röpke gondolatom, hogy hájasat kellene sütni.(mármint nem magamat, hanem a lekváros pillekönnyűkét) tudjátok az miylen? van valakinek jó recept? ja de ez lehet nem is kelt, de akkor is nehéznek tűnik. :roll: de olyan finom! hosszú évek óta nyáron ettem a barátnőméknél, az anyósa csinálta, mindenki el volt ájulva gyerekkorunk sütijétől!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jaimee!

MÉg hogy Rékát hagyján de az is most volt szinte pár napja hogy Olgát mentem meglátogatni!!!!
Azt már az is két éve volt! te jó ég!!

De azért 1.ben Olga szült novemberben 2.ban Szilbee szült novemberben 3.ban Kata szült novemberben, de úgy érdemlegesen senkihez sem tudtam beállni!!!
Amit persze szívesen bevállaltam volna! :D
Bár nem tudom hogy mennyire bíznátok rám magatokat :)

Hát suli most nincs itthon punnyadok egész nap s nem csinálok semmit. Vizsgám az majd csak decemberben lesz olyan 3 hét múlva....

jah s megpróbálok jönni

Kép
kbernadett

Szilvi: nagy nagy gratula!! :P
Mikor lesz a vacsi, el van már tervezve?

Betti: Hát velem jelen voltál, csak a szomszéd ágynál. Én vártalak volna sok szeretettel. :wink:

BBJ: Biztos furcsa lesz a csajok nélkül. Miért kell ott aludni? Nincs értelme hazajönni órák között?

Hát ha nem gyilkolja le az ember az élesztőgombákat, akkor nem olyan ördöngősség az. És ha van hozzá kenyérsütő gép, aki még be is dagasztja.... Buktát szoktam főleg sütni...vagy lángost...És egyszer a karácsonyi kalácsot is meg kellene próbálni. De az nem idén lesz.
Ja és ha olyan sütője van az ember lányának, ami 30 fokra is melegít, akkor még szépen meg is kel. Nekem még nem ilyen okosügyes a sütőm.

Hájasat anyós tud sütni istenit, de nincs receptje, ő - mint minden mást - érzés után süti. Semmi mértékegységet nem használ. :shock:
jaimee1

Jaimee!
általában minden hónapban 3 nap lenne az előadás nap, egymás után szerdától péntekig. én csak a legszükségesebbre megyek. és ez most úgy jön ki, hoyg holnap lenne 2, meg pénteken 1, de ezek több órásak, mind. csütörtökön 1/2 4-kor végzek, reggel 8-tól, meg pénteken is 8-ra kell menni, és délig nyomja a csajszi. mivel az egyik barátunk lányánál aludnék ingyen, a benzin meg pénzbe van, így ezért is, meg a fenének van kedve 5-kor kelni, és hóban fagyban jégen, és tök sötétben vezetni.

mértékegység nélkül! na ja, majd ha mi is egyszer... mondjuk amit már sokszor csináltam, ahhoz én sem mindig veszem elő a mérleget, csak szórom.

Judit,
Kép
Kép
bbj

:D Nem, nem szeretném ha Balázs kint aludna... Én sem szeretnék kint aludni. Tudom mikor kicsi volt, babakocsiban tologattuk, aludt, de nem nulla fokban. vagy most féltem jobban? Nem tudom. De nem szeretném ha két-két és fél órát kint aludna.

Szilbee! Hugiéktól kaptuk "kölcsönbe" az overált, így sajna nem tudom továbbadni.

Azt mondják itt a Gólya mellett bezár egy kínai, nagy kiárusítás van. Anyós is vett egy pöpec sapkát ma, felpróbáltam és nekem is jól áll! :D Mondjuk ez az én véleményem... :oops: Na szóval holnap ott is szét szeretnék nézni.

Anikó! Itt a magánbölcsibe is úgy volt februárban, hogy egyből ott kellett hagyni 1 órára, majd másnap kettőre... fura volt. Hát egyenlőre nem tudom még, hogy nekünk melyik szokatás jön be. A gondozónőhöz nem szól Balázs, nem fogad el tőle semmit (innivaló). Holnap az ebédre kiváncsi vagyok. Dorkának meg gratula az álláshoz! És persze jobbulást!

Judit! Van hájas receptem, szomszéd nénitől kaptam, selejtezett, de még nem csináltam meg. Azt hiszem a hájast hajtogatni kell... de lehet nem, régen olvastam már el.

Szilbee! :lol: Akkor vége a nyuginak? Szaladgálhatsz mostmár utánna! Bár gondolom négykézlább kotort idáig is. Arcom nem igazán javulgat, vagyis, időszakosan hol jobb, hol kevésbé. Tegnap kipróbáltam az inhalálást, de inkább fuldoklás volt. Egyszerűen nem bírtam normálisan, huzamosan csinálni. Úgyhogy maradtam a lámpánál.

Kata! Hugi is panaszkodik, hogy kipisil Norbika. Többféle pelust próbált, de egyenlőre egyik sem az igazi.

Olga

Kép
juhaszolga

Judit: Szerintem utolsóként, de itt is nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Kép

Niki

Kép
Kép
csni

Olga! De kár!

Erika! Vasárnap lesz a vacsi. Nővérkém jön vigyázni a fiaimra.

Hát ez a járás még nem igazán az A járás... de alakulgat. Önállóan megtesz 2-3 lépést. Én már nagyon várom hogy ne kelljem cipelni a 12 killás fenekét. :roll:

Jaja! Kenyérsütő nagy találmány! Én se igazán kenyérsütésre használom, hanem kelesztek és dagasztok vele.

Na menek. Kész vok teljesen... mi lenne velem, ha még tanulnék is mellette. (PEdig nagyon kéne!!! :roll: )
szilbee

Ja Olga! Igen én is fulladtam tőle, aztán úgy csináltam, hogy befújtam Nasivinnel, meg kiszívtam porszívós orrszívóval, aztán utána láttam a gőzöléshez. Csak 10 percig bírtam első nap (2 alkalommal) másnap már 15-20 perc is ment. Nagyon car egy kórság ez... :x
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilbee 2008.11.26 20:45-kor.
szilbee

Betti! Cáfolom!!! Érdemben és nagyon sokat tudtál nekem/nekünk segíteni!!!

(El)Dugulok... Jóccakát!
szilbee

Judit, nagyon boldog születésnapot kívánunk - szeretettel!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

köszönöm az újabb köszöntéseket!

Szami!
remélem a szupi torta mellett az a tatyó csak húszezresekkel van tele! nem vagyok telhetetlen na!

nem kell benneteket holnap sem hanyagolnom, mert van a csajszinál net!!!!! azért lehet beolvasok!

pusszantás mindenkinek!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, remélem :wink: Próbáltam a legnagyobb tortát megkeresni, ha már csak így, a nap végére érek ide... :oops:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Judit!
Utólag is Boldog Szülinapot!!!!!!

Anikó!
Dorci nagyon ügyes!

Szilvi!
Dávidnak gratula az első lépésekhez

Kép

Kép
katlina

Hűűű mekkora torta! Kíváncsi vok hogy rakhatták össze...

Anikó! Gratula Dorkának! Olyan iramban fejlődik. Lassan már szaladni fog... Szerintem az első szülinapja előtt tutira eljár majd! :D
Ma du-án kimenőm van, igyexem nem elfelejteni a levelet!!!!

Judit! Helyes!!!
Hát gondolom jó fura lesz a szokásos nyuzsi nélkül ...

Na Dávidot sikerül 5 percre lefoglalni... most már mennem kell.

Szép napot! 8)
szilbee

Halihó!

Szilbee! Grat Dávidnak!!! :D Azt mondod? Hát nem tudom... Igazából néha az az érzésem, hogy manapság a 9-10 hónapos gyerekek már járnak, tömérdek foguk van, és úgy egyáltalán mindent tudnak... :roll: Legalábbis itt Ladányon. :twisted: Őrület, mit produkál itt egynémely szülő. :evil:

Egyébként én már nagyon régen, pocakosan megfogadtam, semmit nem fogok sürgetni, amit ő magától megcsinál, mert MEGÉRETT rá, azt fogja csinálni.
Többek között ezért marad ki pl. az életünkből a komp. MI nem tartjuk jónak, tudom, ez egy újabb vitaindító kérdés lehetne, én azt mondom, ha vki jónak tartja, tegye bele a gyerkőcét, csak már sokszor az idegesít, hogy úgy beszélnek velem páran, ( többek között a családból, merthogy a Dorka korabeli fiúcska eszeveszetten kompozik ), mintha én ezzel vmi nagyon fontostól fosztanám meg a gyerekem... Én nem papolok senkinek, rövidre zárom a dolgot, MI így látjuk jónak, MÁS amúgy, ennyi.

Na befogom. Teszek inkább képet. Ma lekerül az ágy a legalsó szintre, muszáj.

Kép

Kép Ilyen, amikor felhúzza az orrát, és kényeskedik :)

donkoaniko

Anikó: De kis ügyes!! Nnnna mehet lentebb az az ágy lassan! :wink:

Kompot én sem pártolom. Meg ahogy olvastam, a szakemberek sem. Régen kiderült, hogy a mozgásfejlődésnek nem tesz jót. Barátnőm kislánya is felborult vele a küszöbben, jól beverte a száját....unokatesóm kislánya pedig 1,5 éves, de lábujjhegyen megy....állítólag a komp miatt.

Szilvi: Az első önálló lépések azért jelentős eseménynek számítanak. :wink: 17-én lépett először hármat Réka, utána napokig semmi...hétfőn megint lépett hármat, tegnap újra....Egyre ügyesebb lesz.

Egyébként érdekes ez, mert korán felállt, azt hittem, korán járni is fog, de bőven betölti az egyet, mire "rendesen" jár majd. Hiába, saját fejlődési ütemterve van, mint minden gyerkőcnek :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.27 11:10-kor.
jaimee1

Hajcihő.

Szilbee, gratu az első lépésekhez! :lol:

Dorcinak is az újdonságokhoz :D Mindig megcsodálom, milyen huncut szemei vannak :lol:

Judit, ne búsulj, inkább próbáld meg élvezni külön töltött időt...aztán majd újra bekapcsolódsz a nyüzsibe :D

Háááát, ami a saját fejlődési ütemtervet illeti: Luci 10 hónaposan kezdett el mászni, az első szülinapon még kétkezes segítséggel lépegetett, 13 és fél hónaposan meg már kizárólag két lábon közlekedett :) Ő besűrítette...vagy csak rápihent előtte :mrgreen:

Kompot mi sem szeressük, én sem olvastam jókat róla. Meg nem is hiányzott :roll:

Nekem meg rá kellett gyünnöm, hogy nálunk Apa lesz/lett a nevelő erő :roll: Rá jobban hallgat a kisasszony (nem is csoda, nem mindig vagyok következetes :oops: ), és Apa tudja megtanítani a hasznos dolgokat is - ma pl. az orrfújást gyakorolták :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok,

kicsit elhavazva, de vagyok....

Kata, de szép egy család vagytok, majd bőven jöhetnek ám a képek!!! Persze, ha van időd....

Judit, neked már csak sajna utólag, de NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK! A Szami féle tortát asszem semmi nem űbereli, az valami 50 kilós csoda lehet!!! :) A táskát meg hogy kiszúrtad! :)
És jó utat neked, rendebn lesz ott minden!!!

Szilbee, gratula az első önálló lépésekhez!!!! :) Videó???

Anikó, nektek is gratula, hihetetlen huncut egy kiscsaj Dorka!!! Nagyon édes, jókedvű baba!!! A "leköltözés" biztos tetszeni fog neki! :)

Judit, még a píííízához: www.szolnokpizza.hu, amit ajánlok, ez a Don Quijote honlapja, neten keresztül is tudsz rendelni,c sk úgy kb. másfél óra, de ha telón hívod, gyorsan kihozzák, és sztem nagyon fincsi. Fent van az étlap is, nem kell szórólap sm (ami nálunk is minidg eltűnt... :roll: )

Ditke, milyen volt a játszóbölcsi????

Olga, mi legyen a népszabis DVD-kel? Mit sikerült intézned?

Rami, lassan, de biztosan megszokjátok majd az új körülményeket... rendben lesz ott minden!

Kitten, ti hogy vagytok???

MI újabban rendszeresen éjszakázunk megint, Szabi fél 2 körül kiabál, hogy Ennni, enni.... Aztán fél 5-kor, fél 7-kor... Ja, és újabban este is fent van vagy egy órával tovább.... :roll: Valahogy most borulnak nálunk is dolgok. Azt beszéltük, hogy lehet, sok már a 2 alvás, próbáljuk meg ebédig kihúzni alvás nélkül. Erre ma már negyed 12-kor úgy beájult, hogy ülve elaludt a játékok mellett... úgy kaptam el, hogy ne boruljon a szőnyegre.... :?

Kép
Kép
dorkáék

Dorka: éjszakákat sajnálom. :( Pedig Neked is jó lenne most pihenni.

Balwin! Mikor mész uh-ra?

Na lányok, akik szerint huncut Dorka, ezt nézzétek meg:
( kicsit maszatos rajta, meg ott virít a galád szúnyog csípése is a pofiján )

Kép

donkoaniko

Sziasztok!

Vagyok kicsit most én is :wink:

Jaj, Niki, már annyiszor akartam írni, hogy nagyon sajnálom Dorkát! Ha belegondolok, hogy min mentetek keresztül, kiráz a hideg! Remélem, hogy gyorsan elfelejtitek az egészet!

Anikó, hú, ennek a kiscsajszinak tényleg a szeme sem áll jól :lol: Nagyon édes! És ahogy leírod, tényleg hasonlóan gyors a mozgásfejlődése, mint a Csongié volt. Ő 10 hónaposan elindult!
A bébikomp nekem sem a szívem csücske. Nekünk nem volt, bár meg sem fordult a fejemben, hogy kellene. Mondjuk hely sem lett volna hozzá. De én ezzel úgy vagyok, mint a biciklizéssel. Magának kell ráéreznie, ha tartja valami, az nem olyan természetes.

Dorka, jó volt titeket látni! Szerintem most már nyugodtan megpróbálkozhatsz az egyszeri alvással. Nálunk ez anno úgy működött, hogy egy kicsit előrébb lett hozva először az ebéd, és volt, hogy fél 12 körül már aludt. Aztán mindig picit kinntebb lett tolva az idő, így fél 1-1 óra környékén volt "takarodó".
Az éjjeli kajára viszont ötletem sincs :?

Balwin, hát nálunk is apa a "szigor". De hát nem is csoda, én sajna nagyon engedékeny vagyok vele. Érdekes, ha az apja szól, egyből megcsinálja, ha én, akkor könyöröghetek :wink:
Hogy vagy/tok?

Kata, hogy telnek a napok? Jó kis nyugodt Marci babátok van! Anyós segít....?

BBJ, nem baj az, ha ott alszol, kicsit barátnőzöl legalább egyedül! Aztán nehogy előadás helyett valahol máshol kössetek ki! Mi sokszor csináltuk, hogy leléptünk és nézelődtünk a városban! :lol:

Ditke, neked hogy halad a suli? Tetszik? Zsófi jól van?

Szami, jártok Annával tornára? Tetszik neki? Megnyugodtál már vele kapcsolatban?

Évi és
Kép
csongianya

Na, én is beszereztem az ez évi első karácsonyi ajándékot. Vettem a teszveszen Csonginak egy gombfoci asztalt. Állandóan a szobai asztalt húzogatja. Ez nagyon jól néz ki, és a lábai összecsukhatóak, így el is tudom rakni.
Anyuéktól meg fűegereket kap minden féle felszereléssel. Az unokatesójáéknál van, és nagyon bejött neki. Hát remélem foglalkozni is fog velük, nem nekem kell majd azt is csinálnom.
Még max egy társasjátékot vagyok neki hajlandó venni, bár van ennél több igénye is Wink De tanultam az előbbi évekből, semmi értelme játékokkal elhalmozni....

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Még mindig csak úgy beleolvasgattam a termésbe. Most Kata alszik (bár az előbb felébresztette az a k... fagyiskocsi).

Köszönjük az érdeklődéseket, jól vagyunk. Dorka már eléggé megszokta a gipszet, eszeget vele, vág, színez (inkább bal kézzel persze). Az a rossz, hogy itthon unatkozik, bár oviba nem akar menni. Nem is akarom vinni, mit gondolnának rólam, hogy itthon vagyok, aztán beviszem, hogy az óvónők szenvedjenek Vele.

Anikó: Dorka tényleg nagyon zsivány. Le van engeve a kiságy? Nem félsz, hogy kiesik? Én innen úgy látom, hogy nincs leengedve.

Kata: Ti is nagyon szépek vagytok!

Szilbee: Gratula Dév első lépésehez!

Jaimee: Nektek pedig a 2. fogacskához!

Most ennyi telt, majd szépen lassan olvasgatok vissza.

Niki

Kép
Kép
csni

Dorka, ismerjük a donkihótét is :lol: Nem rossz. A netessel az a baj, hogy ha megvan az elhatározás, már az a félóra, negyven perc is sok, amíg kihozzák :mrgreen:
Szabi napi kettőt alszik? Aszta, jó az alvókája :lol: Lucival hónapokkal ezelőtt beálltunk a napi egyre. És mennyit alszik 1-1 alkalommal? Részvétem az éjszakák miatt, de csak kialakul hamarosan az "új rend"...

Anikó, bocsi, elfelejtettem :oops: Két hét múlva, 10-én lesz legközelebb pocak(és bejárat)kuksi :D
Ehehehe...ez már a megahuncut állapot :D

Jamég a kelt tésztához: ahogy Jaimee írta, a titok a kovászban rejlik :) Szeretném egyszer kipróbálni házilag, de élesztővel sokkal gyorsabb :oops: Annak meg az a lényege, hogy a tej, amiben megfut az élesztő, se túl meleg, se hideg ne legyen. Én is csak buktát szoktam, azt sem túl gyakran... Judit, hozzátok vittem is :wink:

Hájasat még sosem sütöttem, de nagyanyám finomakat csinált, amíg sütögetett...ha el nem felejtem, el is kérem tőle a receptet.

Judit
Kép

Kép
balwin

A Don Quijote-tól mi is rendeltünk, de mindig ráhúztak egy fél órát... aztán mikor már két órája vártam a pizzát elküldtem a csákót, hogy nyugodtan vigye is vissza.
szilbee

Évi, jól vagyunk, köszi :) Nem történik pocak fronton semmi különös :roll: De jól van ez így, legalább tudom, hogy minden oké odabent :)

Niki, a továbbiakról volt már szó? Kell-e majd gyógytorna a kezének, ilyesmi...vagy majd ha lekerül a gipsz?

Judit
Kép

Kép
balwin

Szilbee :lol: 2 óra??? Az fasza...
A visszaküldéssel az a probléma, hogy azt a pizzát valaki más úgyis meg fogja kapni :? Na önmagában nem ez a gáz, hanem hogy mi is kapunk "felmelegítettet". Sztem a mi csikágós pizzánk is ilyen volt :?

Judit
Kép

Kép
balwin

Nézzétek meg mit találtam (bár nagyobbaknak, de szerintem marha érdekes)

www.hangyafarm.hu

Évi és
Kép
csongianya

Judit, nagyon boldog szülinapot! (így utólag :oops: )

(ne hari, nincs most többre időm..)

Kép

Kép
ditke2007

Szilbee:Gratula Dávidnak a lépegetéshez.

Anikó:Csuda huncut kiscsajszid van,nagyon édi.És nektek is gratula a felálláshoz.Gabó nagyon korán kezdett mindent.2 és félhósan forgott,5és fél hósan felült és onnantól kezdve ülve bütykölt.6hósan meg felállt.10 és fél hósan 1-1-et lépegetett és 11 hós 1 naposan már rendesen megindult.Viszont ő beszélni nem nagyon akar elkezdeni.Most már elég sokmindent mond,de néha el-el szólja magát,hogy tudna többet is csak lusta.Jobb halandzsázni babanyelven.Na de majd a bölcsibe kénytelen lesz megszólalni,ha nem értik,mint mi.

Olga:Ez a kint alvás -5 fokig tényleg elég durva.Én sem örülnék neki,ha Gabóékat kint altatnák.Őket ebben a hidegben kivinni sem nagyon szeretik.Én is belegondoltam,hiába van az ember bebugyolálva,akkor is fázik,ha nem mozog.És kint miben alszanak?
Mi ma már otthagytuk.Először 1 órára ültem ki az öltözöbe.10 percenként keresett,de mivel nem sírt és látszólag jól játszott szólt a gondozónő,hogy menjek még el 1 órára.Olyan jól érezte magát,hogy sírt,mikor indultunk haza.amúgy még ő sem haverkodik nagyon a gondozónőkkel,de majd idővel.

Kép
pné rami81

Vasútmodell kiállítás.

Nagy terepasztalok, LEGO vasút, modellek adás-vétele

Helyszín: VOKE Csomóponti Művelődési Központ Szolnok, Jubileum tér 1/a. II. emelet

Ideje: 2008. november 28-tól 30-ig 10-18 óra között

Belépődíj: felnőtt 400 Ft, gyermek: 300 Ft
szilbee

Niki! Dehogynem... :oops: Ott állok készenlétben, bár olyan sok időt nem is tölt a kiságyban. :oops: De írtam is, hogy ma lekerül a legalsó szintre, ha Apa hazaért.

Na ennyi türelme volt a drágámnak...

Ja Kata! Felszabadultál már? :wink:

donkoaniko

sziasztok!

na vagyok...
hát nagyon megszívattak!!!! elmaradt a délelőtti előadás, és tegnap már nem tudott szólni senkinek az előadó, a délutánit, meg lespórolták egy!!! órára. a guta majdnem megütött.

a holnapi büntető azért remélem jó lesz!

Anikó!
nagyon huncut Doroti! lesz még baja apának! :lol: :wink:

a többiekkel meg ne foglalkozz!

mi használtunk kompot, én is anno, és nem pipiskedek, nekem jó volt, hogy a lányok tudtak benne követni küszöb híjján

Judit,
Kép
Kép
bbj

köszönöm a köszöntéseket!

Judit!
Már hogyne emlékeznék! meg is jegyeztem, hogy milyen ügyi vagy!

na megyek, mert fura gépelni, meg lassabb a net, mint a megszokott, és kidob mindig olvasni azért tudok!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jelentem, reggel, azaz fél 9-kor fel/megszabadultam :lol: Aztán kiscsaládom körében rendet tettünk és kitakarítottunk.... Olyan finomságokat készített ebédre, hogy ma is üres tésztát evett a gyerekem a választékból... pedig nem válogatós... no comment... (azért raktam rá neki tejfölt :lol: )

Szilbee: ja, nálunk is kinézte apa a vonatkiállítást, tavaly is voltunk, nagyon szupi, el sem lehet vontatni onnan B.-t. És még mindig nem hallottam meg pontosan, de a HEMO-ban (ha minden igaz) Grillus Vilmos lesz. Az Aktív rádióban mondják be néha, de nálunk mindig olyankor van hangzavar. Esetleg, ha valaki arrajár, nem nézné meg?!

Anikó: én fogtam, hogy most rakjátok lejjebb :lol: :lol: :wink: Dorkát. Kompügyileg én is egyetértek.

Balwin Judit: jobban-jobban? Hogy van termelődésed?

Dorka: és te hogy vagy közérzetlieg? Úúúúhhh, nem irigyellek, hogy kismamaként ennyiszer kell kelned éjszaka Szabihoz. Kemény lehet.

Évi: anyós... no comment. Marci nagyon jó gyerek. Délelőtt elnézelődik, ebéd előtt alszik egyet, kicsit ébren van, szopik újra, aztán délután alszik egy hosszút fél 6-6-ig, fürcsiig felvan, fél 8- 8 között fürcsi, aztán szopi. Éjszaka fél 2-2 (ma negyed 3 volt) körül ébred, aztán negyed 6 körül.

Bence felébredt.

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Látom már egy elég jól összeszokott társaság vagytok de csatlakozhatnék hozzátok?Bár még gyerkőc nincs, de dolgozunk rajta. Sajnos kicsit nehéz az ügy. Ha kíváncsiak vagytok, majd mesélek magamról, de nem akarok untatni senkit.
Jó lenne környékbeliekkel dumálni, Ti jártassabbak vagytok pl. ha valamit, valakit keresek....

Már Jaimee-vel váltottunk pár levelet nődoki ügyben, de más nickem volt. Most megsúgom nektek hogy a Hajni névre hallgatok, de kérlek Benneteket ezt a nevet ne használjátok. Lehet bármi, de ez ne! Kénytelen voltam váltani, mert túl nyilvános a babanet és volt egy két ismerősöm aki kutatott utánam. Nem tudom mi jó volt benne, és mi zavarta, hisz nem vagyok sem politikus sem nagykutya. Egy sima mezei óvónéni vagyok, vagyis voltam......Jelenleg munkanélküli vagyok, amióta (július) ide költöztük.

Hirtelen ennyi!
macilaci.

Macilaci: Szia! Gyere, kérdezz és mesélj Magatokról!

Anikó: Bocsi, tényleg nem olvastam vissza csak úgy nagyjából.

Balwin Judit: Még nem volt szó a továbbiakról, gondolom majd 11-én. Mondta a dokinéni, hogy a drótot is altatásban vagy bódításban fogják kivenni. Nem örülök neki, bár biztos ébren nagyon fájna.

Niki

Kép
Kép
csni

Macilaci! Üdv köztünk! Naná, hogy minden apró részlet érdekel minket! :wink: Szolnokról költöztetek ki? Melyik oviban voltál? Én is óvónőnek készülök, ez az utolsó évem... :roll: Pné Ramival ismeritek egymást?

Judit! De bosszantó! Én is hányszor jártam így! Idén talán 2x nem mentem suliba (gulyásfesztivál, meg mikor babó lázas volt), naná, hogy jól megszívtam, nem vagyok/voltam képben. A többi órán amin meg ott voltam inkább ne lettem volna... semmi értelme nem volt...
És akkor mit csináltál a nagy szabaidőben? Barátnőd ráért napközben?

Komp: hugaimnak is volt, Alex valóban lábujjhegyen kezdett el járni, de ez nem kompos kisgyermekekkel is soknál van így. Én is a sok negatív kritika orvosok, szakemberek véleménye miatt vagyok ellene, meg ide a lakásba egyébként sem fért volna... De nem is hiányzott.

Niki! Örülök, hogy Dorka könnyen viseli a megpróbáltatásokat.

Rami! Épp tegnap kérdeztem rá, hogy mennyire jellemző, hogy kint altatják téli időszakban a gyerekeket, és azt mondta a gondozónő, hogy nagyon is jellemző -10 fokig! Ááááá! Én nem akarom! Úgyhogy haza is hoztam Balázs üzenő füzetét, hétvégén majd beírom, hogy ne altassák kint.

balwin Judit! Nagyon is emlékszem a buktádra én is, el is kértem anno a receptet. Jó is lenne megcsinálni valamikor...

Dorka! :oops: Semmit nem intéztem Népszabadságos dvd melléklettel kapcsolatban... Már szóltam apának próbáljon már meg eligazodni a honlapukon, de elfelejtettük... Ha nem sikerülne rendelni, akkor visítok majd, okés? :wink:

Anikó! Dorkát már elég régen megcsípte az a szúnyog, ha ez még az a szúnyog... vakarja talán? Hát nem semmi huncut pofikája van, az már igaz!

Betty! Veled mi van? Punnyadós időszakod van még? Sajna nekem jövőhéten is lesz vizsgám...

Képzeljétek, tegnap ott ebédeltünk a bölcsiben, és ahogy tették le a földre a szivacsokat, babó megkérdezte, hogy melyik az övé? :shock: Ott akart aludni! Mondom mi majd otthon alszunk! Nem, itt! :roll: Ma a régi bölcsijébe ment, mert nekem suli lesz déltől. Bár én úgy látom, hogy ma már aludhatott volna itt is, de hát ha két hét a beszokatási idő, akkor annyi.

Na lépek, takarítani kellene.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Olga, akkor ez valami új szokás lehet a bölcsiben, mert amikor mi jártunk sosem altatták kinn a gyerekeket. Levegőzni mindig kimentek, de aludni :shock: Hát én meg is fagynék odakinn -5 fokban! Akárhogy fel lennék öltözve. Áhhh, én is biztos beírnék az üzenőbe.
Ott akart Balázs aludni? Ez jó jel! Akkor biztos jól érzi magát, és alkalmazkodik a körülményekhez. Ő is olyan bölcsis akar lenni, mint a többiek!

Rami, nálatok hogy ment a bölcsizés? Majd mesélj!

Macilaci, üdv a csapatban! Gyere mesélj nyugodtan! Nagyon befogadó társaság vagyunk :wink: Csak el ne tűnj gyorsan, mert már sok ilyen volt!

Niki, nem teszel fel képet a kis gipszesről?

Évi és
Kép
csongianya

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?