Sziasztok!
Utólag is elnézést, egyszerűen senkinek se volt felírva a száma...
Tegnap délután jöttünk haza, azóta vegetálok...
Előszöris: HATALMAS GRATULA MINDENKINEK A BABÁKHOZ!!!!!! Andy, Sarmi, BB, Gaby, Zöldi, Vera... kihagytam valakit??? (Hatalmas hidegfront van)
Dobok egy szüléstörténetet: Szerdán 7-kor elkezdett szivárogni a magzatvíz, mi elkezdtünk pakolászni mert ugye csomagom az nem volt, mp3-akat kiírni cd-re a szüléshez, zuhanyoztam, Lillát leadtuk apukámnak (érte jött) stb. Nagy nehezen elindultunk végre, még bementünk egy benzinkútra ásványvízért és elemekért az mp3 lejátszóba aztán szépen lassan odaértünk a kórházhoz. Fájások talán 2-3 percesek voltak de nem voltak erősek úgyhogy nem is igazán méricskéltem.
A dokimat persze nem sikerült reggel elérnem, az sms-t 9-kor kapta meg, pont amikor a kórház kapujába értünk. Mondta, hogy szívás van, kötelező továbbképzésen ül 2-ig. Kérdezte, hogy állok. Mondtam neki, hogy max. délre megszülök úgyogy ez nem nyert. Kérdeztem, hogy tudja-e ki van a szülőszobán mert volt egy doki akit a közelembe se engedtem volna. Na erre hümmögött... (naná... az egyik doki pont az volt). Az aznap egyébként pont ügyeletes dokim később bejött egyszer fél percre gratulálni, aztán aznap este még egyszer amikor a hasamat is megtapogatta... és azóta se híre se hamva... többet nem is hallottam róla...
A lényeg, hogy feltipegtem a szülészetre, fent megvártam a férjem aki épp parkolót keresett aztán bementünk a szülőszobákhoz és szóltunk, hogy engedjenek be, mert szülök.
Bementünk, mondták, hogy öltözzek át aztán menjek a vizsgálóba. Nagy nehezen átöltöztem (nem volt szabad szekrény és két hülye látogató lényegében az egész kabint elfoglalta... de nem mentek volna arrébb...). A férjemet közben elküldték, hogy jelentsen be a recepción. Amire visszaért már bekerültem a vizsgálóba ahol pont az a másik doki várt akiről mostanában csak rosszakat olvastam itt a Babaneten. Állat, szívás a köbön.
Kérdeztem, hogy melyik szülőszoba szabad... mondják, hogy egyik sem, még a vajúdóban is szülnek... vazzzzz....
Mondom, hogy OK, ugorjunk, gyors szülésem lesz, azonnal adjanak antibiotikumot a sztrepto pozitív eredményem miatt. Persze végül egyáltalán nem kaptam, de az elején legalább az egyik nővér megígérte, hogy majd kapok.
Vizsgálat, 2 ujjnyi a méhszáj. A tahó doki gépelget, kérdezget mindenféle hülyeséget miközben én egyre gyakrabban fájogatok... (.. nehogymár a fájás közben azt kelljen magyarázgatnom, hogy nem volt rendszeres a ciklusom mert nem is volt szoptatás mellett...). A csúcskérdés (a férjem ekkor kezdett el röhögni): Hány percesek a fájások? 10? Mondom neki, hogy viccel, az ucsó kérdése alatt kb. 4 fájásom volt... Úgy látszik fel se tűnt neki...
Na mindegy, doki lelkesen gépelget és kérdezi a hülyeségeit... Mondom neki, hogy jön a baba. Ő rendületlenül gépel... Mondom, hogy de JÖN a baba, kakilnom kell... gépel... bejött a szülésznő, mondom neki is, hogy JÖN a baba, a lányomnál ugyanez volt, 2 ujjnyiról percek alatt eljutottam a tolófájásokig, és ez most AZ...
Na erre a doki nagy kegyesen odajött, hogy megvizsgáljon... tolófájások ezerrel, érzem, hogy nyomni kéne, doki nem szól egy szót se... lemegy a fájás és erre rámszól, hogy miért fogtam vissza, szülünk.
Anyukád... nem lehetett volna szólni? Én tudom mit érzek de hülye nem vagyok, hogy akkor nyomjak amikor azt se tudom hogy áll a méhszáj...
Na valamikor ekkor átvette a dolgot a kórház egyik legjobb szülésznője (a dokinak hála a jó égnek máshová kellett rohannia). A baba pillanatok alatt meglett, a doki ha jól emlékszem már csak állapotfelmérésre mászott be és bepakolt 1-2 öltést mert a gátvédelem ellenére azért repedtem egy nagyon picit.
A lényeg: 9:55-kor megszületett Luca Bianka 52 centivel és 3340grammal
Vajúdás ugye nem igazán volt, jó ha 20 percig tartott, a maradék kórházban töltött idő az 55 percből a kitolásra és a papírmunkára ment el. Sikerült gugolva szülnöm, ahogy azt jó előre elterveztem (a vizsgálóban lévő szék szuper volt, távirányítós, mindenhol állítható, pont mint a szülőkerék csak ez nem annyira UFO-szerű), nem volt semmi külső beavatkozás, se beöntés se borotválás, viszont volt gátvédelem és egy döbbenetesen gyors regenerálódás. Egyedül az rontott a dolgon, hogy ugye egy vizsgálóban szülni nem túl romantikus dolog plusz így nem kaptuk meg a szülés után járó papás-babás 2 óránkat sem...
Viszont mivel sikerült mindenkit beelőznöm, én nyertem meg a 4 ágyas, külön fürdőszobás császáros őrzőben lévő szabad ágyat így nem kellett a 6 ágyas csak a folyosón WC-s szobába mennem plusz másnap még egy alapítványi szobába is bejutottam.
Sajna Luca nagyon besárgult így először csak egy napra kék fény alá tették, aztán amikor másnap romlottak az értékek még egy napot rá kellett húznunk. Így lett a 3 napból 5 nap.
Egyébként a gyerekorvos és a védőnő szerint elszámolhattuk a terhességi kort mert Luca tökéletesen kifejlett baba, kizárt dolog, hogy csak 37 hetes. (Valszeg emiatt lehet, de amikor megszületett döbbenetesen lazák voltak az izmai... teljesen elgémberedett a hasamban, valszeg már semmi helye nem volt... úgyhogy fel fogunk hívni egy Dévényest és átmozgattatjuk vele... Mondjuk azóta már ég és föld a helyzet, a gyerekorvos szerint minden tökéletes, erős baba, mivel nem oxigénhiány miatt volt lazább ezért törvényszerű a gyors javulás - de ettől függetlenül megkeressük a Dévényest.)
Ja... tejem van, így ma már Lilla is anyatejet kapott és ha minden jól megy még kap is egy ideig... remélem Luca nem bánja majd, ha a fagyasztó helyett Lillába töltjük a felesleget
)))
Hát ez van/volt. Jobban belegondolva iszonyatos szívás is lehetett volna a dologból de nem lett... sőt
)))) (hehe... másnap a takarítónő mesélte lelkesen, hogy képzeljük el mi volt, még a vizsgálóban is szültek... )
Hasonló szülést kívánok mindenkinek
))))))
Ui: A kórházi kaja kritikán aluli volt... még a disznók se ennék meg... úgyhogy aki Kistarcsán szül az készüljön és hozasson minden nap ebédet magának... ja, és CSAK fogadott dokinál szülni... és előre lefixálni a programját, nehogy meglepetés érje az embert...
Ui2: Az azért vicces, hogy a zárómon olyanok szerepeltek, hogy burokrepesztettek nálam plusz, hogy hazamenetel előtt megvizsgáltak... maradjunk annyiban, hogy a bent töltött 5 nap alatt az egyetlen vizsgálat a hőmérés volt...