Új privát üzeneted érkezett!

Eszty!

Én biztos vagyok benne, hogy a születéstől fogva.

De hogy mi mikortól jár azt a www.gyerekabc.hu - n tudod megnézni.

Szia
Lilla
Vendég

Eszty: a gyerek születésétől jár a családi pótlék

Kép

Kép
morca

snápi egyenlőre akkor legyen péntek délelőtt ha nem esik az eső.....
a barátnőm még egybe van..nincsenek fájásai...de a jövöhéten tutira meg lesz neki a baba!!!!!
reggel teszteltem de sajna negatív!!!! :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Lányok!

Köszönöm a válaszokat!
Utánaolvasok, meg a többi juttatásnak is. 2004 óta volt benne változás, és csomó mindenre már nem emlékszem. Többek között arra sem, hogy a bruttó vagy a nettó napibért veszik alapul?

Nitacska! Sajnálom! Drukkolok, hogy legközelebb összejöjjön!!!

Vigyázzatok magatokra!
Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Eszty!
A bruttót veszik alapul.

Nitacska!
Nagyon sajnálom.

Lilla
Vendég

jóéjt lányok!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Szép hétvégénk volt :? Talán egyetlen pozitívum az időjárást leszámítva, hogy babagyerek hétvégén is hajnalban kel, így el tudtunk menni a Tescoba elkerülve a karácsonyi rohamot :D Csak műfenyőt nem vettünk, úgyhogy a mostani hétvégén is megtesszük ezt a lépést. Na jó, van ithon egy kb 1 méteres (alul-fölül 20-20 cm-n nincs ág) illúzióromboló kis fácska, de hát mégis, mit szól majd a gyerek 20 év múlva, hogy az első karácsonyán magasabb volt ő, mint a fa? :roll:
Snápi: Dávid gyerek 5-én lesz 5 hónapos, most ép félúton tart, úgyhogy a két jókívánság átlaga tuti! :D Küldtem Norinának képeslapot a freemail-re, amit az iwiw-en láttam, megkaptátok???
Szebb napot mindenkinek, üdv: J
kisvitéz

KISVITÉZ!!!

KÖSZIKE A KÉPESLAPOT!!!NORINA NAGYON ÖRÜLT NEKI!!!DE MEGSÚGTA NEKEM AZT IS HOGY HA LEHET LEGKÖZELEBB A DÁVIDRÓL KÜLDJÉL KÉPET MERT ŐT NAGYON SZERETI!!!A FIAD MOSOLYÁBA MINDKETTEN BELEZÚGTUNK NORINÁVAL!!!HOLNAP TORNA???DÁVID HOGY VISELTE A HAVAZÁST???

NITÁCSKA!!!
SAJNOS NEKEM A PÉNTEK NEM JÓ MERT A FÉRJEM SZABIT VETT KI ÉS A LAKÁST SZERETNÉM FELDÍSZITENI A TÉLAPÓRA!!!EZT MIND PÉNTEKEN!!!MÁSIK NAP VAGY A JÖVŐHÉT???MEGSZÜLT MÁR A BARINŐD???

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok Lányok!

Lilla! Köszi a választ!
Akkor nagyjábólki tudom számolgatni, és sokkal nem is fogok rosszabbul járni. Csak majd a táppénzre menéssel kell vigyázni.
Megpróbálom május végéig kihúzni, de mondjuk szívem szerint májusban már nem dolgoznék. Majs meglátjuk. Mivel átlagot számolnak, talán nem számítana olyan sokat. Csak 4 órában dolgozok, így a különbség talán nem lenne mérvadó. Na, majd valahogy kiszámítom.

Húú, lányok! Olyan szép volt a hóesés! :D
Néztük az ablakból, illetve egy kicsit kaptunk is belőle, mert pont az Árkádban és az IKEÁ-ban voltunk nézelődni, mikor kijőve már javában zuhogott! Orsi nagyon odavolt érte!
Csak sajnos egyelőre nem lehet se számkózni rajta, se hóembert építeni.

Látom, már alakulnak a topicos szerelmek! :oops:

Puszi nektek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Boeszter: Az előző évi fizetés alapján számolnak, úgyhogy a 2009-es táppénzed nem számít bele! :D Itt óriási szél kíséretében esett azért nem tudtam neki igazán örülni, de remélhetőleg idén havasab év lesz, mint tavaly!
Snápi: Készülünk,mint ma is ringatóra,aztán épp kibírhatatlant játszik a fiatalember....pedig össze raktam neki mind az 5 csomag puzzlet, de csúszik és el van keseredve, hogy nem tud kúszni rajta :( (szerintem az ágyon sem halad jobban, lehet, hogy mégis az időjárás, vagy csak a hétfőket nem bírja?) Azért még rákérdezek mik a mai tervei!
Üdv. J
kisvitéz

Húú, Kisvitéz!

Köszi az infót! Én annyira nem emlékszem már ezekre a dolgokra!
Majd alkalom adtán elmegyek a bérszámfejtőkhöz, hogy megnézzék, hogy is állok.
A 2008-at végigdolgoztam 4 órában, úgyhogy az nagyon jó lesz, legalábbis amennyire ebből jót ki lehet hozni! :D
Akkor viszont belövöm az éprilis végét, hogy legyen időm mindenre kényelmesen, és tudjak pihenni is. Sajna, azt nem lehet előre raktározni. :? Pedig azt kéne csinálni! :wink:

Most biztos ettől a fura időtől is nyüszi Dávid baba. Még ez nem igazán tél, de már alakul. A frontokat nagyon érzik!
És a mászással még egyáltalán nincs elkésve! :)

Vigyázzatok magatokra!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

snápi akkor legyen jövöhét!!!!!!!!!!még nem szűlt meg a barinőm..a ctg-n egyetlen egy fájása volt..méhszája teljesen zárt baba még mindíg fent van.....ebből indítás lesz mint a többi 4 gyereknél is!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Hétvégén tényleg szép volt a havazás. Meg is vettük a szánkóm hátuljára a háttámlát, hogyha Kirus majd tud ülni, lehessen húzni benne.

Kisvitéz!
Üdv. a babatornások között.

Nekünk is kell még fát venni és persze díszeket, mert csak egy kis fára való van itthon.

Lilla
Vendég

KISVITÉZ!!!

A PUZZLEN NORINA IS CSÚSZIK DE MAJD A KÉSŐBBIEKBEN ANNÁL JOBBAN FOG MÁSZNI SZERINTEM!!!NEKÜNK 8 CSOMAG VAN LENNT A FÖLDÖN ÉS AZ IS KEVÉS MÁR!!!MOST NEM MÁSZIK NORINA HANEM GURUL JOBBRA MEG BALRA!!!IGY MEGY MINDENHOVA!!!A TV-HEZ AZ ASZTALHOZ STB... JÖTTÖK MA LE SÉTIZNI???MI 3-4IG LENNT LESZÜNK, HA NEM ESIK A HÓ VAGY AZ ESŐ MAJD!!!HOLNAP VISZEM A FÉNYKÉPEZŐGÉPET ÉS LEFOTÓZOM DÁVIDOT NORINÁNAK!!!A TELEFONOMBA NAGYON MEGNÉZI MAGÁNAK MINDIG AMIKOR MUTATOM NEKI!!!

NITÁCSKA!!!
OKÉS!!!AKKOR JÖVŐHÉT!!!JÓL ÉRTETTEM!!!AT 5.GYERMEKÉT VÁRJA A BARINŐD???AZTA...... AZ NEM SEMMI!!!

Kép Kép Kép Kép

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Nitacska!
Nem az a barátnőd fog szülni, aki itt is járt nálunk a topikban?

Ági!
És Ádi mit fog szólni, hogy Norina már másra kacsintgat?

Sziasztok
Lilla és Kirus
Vendég

Sziasztok!
Tudna nekem valaki egy jó nőgyógyászt "elérhető"áron a délpestiben?Csodaszép babák vannak itt! :P Előre is köszönöm!!
deszter

én a szinte andrást tudom neked ajánlani..ő az orvosom!!!!!
snápi igen jol olvastad ......az 5 baba jön .....aki végre kislány!!!!!!!!!!!!! :lol:
gyönyörű a norina baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Megtennéd hogy elküldöd a telefonszámát privibe?Email címem:dallose@citromail.hu.Van rendelési ideje?Köszi szépen!
deszter

deszter küldtem privit...
van már baba vagy első lesz? :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Ági és Judit!
Jöttök holnap tornára? Ha ki tudok jönni az utcánkból, mi megyünk. Csakhát erre hókotrót nemigen látni.

Deszter!
Üdv. köztünk. Majd írj magatokról. Az én orvosom dr. Hartman Gábor, nagyon tudom Őt ajánlani.

Szia
Lilla
Vendég

lilla akkor nemcsak felénk nem látni hókotrot.... :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Esztynek gratula! Van ám itt utánpótlás, hála égnek! :)
Nitácska, a következő Te legyél!! :)
És minden topikbaba gyönyörű!

Morca, köszönjük a megemlékezést a hófordulóról!
A fiúk továbbra is nagyon vagány srácok! :)
Dóribaba egyre husosabb, már nem is kis csirkelábai vannak, hanem szabályos kis sonkái. A tokája meg kezd olyan vaskos lenni, mint a hentesboltban Csöpi bácsié. :D :D
Nagyon édes baba, az apja olyan szinten bele van zúgva, hogy én már nem is fürdethetem Dórit, csak ő. :)

És lám, hogy rohan az idő, hétfőn már mehetek is a 6 hetes kontrollra a dokimhoz.
Bábaildi, jól megzaklatlak Téged is azon a héten telefonon! :D :D

Szerintetek mikor kezdhetek amolyan házi tornát? Az igazság az, hogy kilóban nem sok maradt, szinte csak a két hatalmas cicim teszi ki azt a plusz 2-3 kilót, ami terhesség előtthöz képest van rajtam, de a hasamra alaposan ráférne nem kevés edzés. Kissé lóg és piszkosul útban van. Szóval ha lehet, elkezdenélk valami hasizmozást hamarosan.

Kép
anhel

Szia Anhel!

Szerintem a kontrollon kérdezd meg a dokidat.
Lassan el lehet majd kezdeni, de csak finoman. 8)

Nekem 5 kiló maradt fent, de az masszívan (mondjuk a kezdeti 42 kilómra jött rá, úgyhogy még mindig nem számítok túlsúlyosnak! :lol: ), viszont az fenn is maradt.
Most azért próbálok odafigyelni, hogy ne hízzak 20 kilót.
A hasam az elég csúnya maradt, löttyedt és a bőr is megnyúlt. Most ezt is próbálom majd valahogy kordában tartani, és hátha lehetne javítani rajta. Kenegetem majd.

Mindenki vigyázzon magára!!!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

anhel reméljük hamar sorra kerűlök én is!!!!!!!!
Ma reggel megszűlt a barátnőm....bent voltam én is de már csak mikor megszületett a baba!!!!!lekéstem!!! :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska!

Gratula a barátnődnek! Akkor most kezdődnek neki a munkás hétköznapok. :)
Jó egészséget neki!
És mindenkinek!
Neked meg nagyon szorítok én is, hogy sikerüljön!!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Nitácska!
Gratulálok a barátnődnek az 5. babához!!!

Eszty!
Én a DM-ben kapható olajjal kenegettem a hasam. A krémek szerintem azért nem jók, mert nagyon nehezen kenődnek, azt én csak a lábamra kentem, mert a hasamat nem mertem olyan erősen kenni. De ez a DM-es olaj jó szerintem és nem is drága. A tesód mikor tesztel?

Anhel Ildi!
Ha van erőd hozzá, szerintem már csinálhatsz hasizom gyakorlatot, csak ne fogyózz, mert akkor kevés tejcsid lesz. Majd kaphatunk egy képet Dóri babáról? Ti erzsébetiek vagytok? Csak azért kérdezem, mert nem akarsz majd jönni babatornára. Ha van kedved, csatlakozz hozzánk.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan dobok pár képet, írni majd csak este fogok tudni!!

Kép

Nagy kutya előnyei.... :P :P

Kép

Kerestük a szőlőt, találtunk mazsolát.... :P :P

Kép

Kis golyófej.... :P :P

Pussz Mindenkinek!!!!

Kép

Kép
morca

Sziasztok!

Morca: nagyon jó képek :P Hatalmas már Ákos is :P Matyi pedig tünemény még mindig. Nekünk kaukázusi juhász kutyánk volt, ugyanígy húzta a szánkót Tomival :P

Nitacska: láttam Vera kislányát, gyönyörűűűűűűűűűű :wink:
bluebox

bluebox ugye milyen szép!!!!!!!!!!!!!és olyan hangja van hogy csak na! :shock:
morca nagyon jok a képek!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Eszty, hát, ha nekem is 42 kilóra jött volna pluszban az 5, akkor örülnék, de sajna nekem az induló súlyom sem az volt, ami az ideális. Na sebaj, lényeg, hogy jó kondiban legyünk és legyen elég tejci, no meg kicsi mozgás sem árt. Hétfőn megyek kontrollra, rákérdezek, bár tegnap este már light-os hasprést próbáltam csinálni. Na nem vittem túlzásba.

Lilla, nem, mi a XII. ker-ben lakunk, így sajna nem tudunk csatlakozni, és sajna autóm nincs... :(
Én is a DM-es olajat kentem a hasamra, sőt, minenhova nyáron, mikor a sok naptól meg zuhanytól szárazabb lett a bőröm, és nekem is nagyon bevált.
Emlékszem, 8-10 hetes terhesen berontottam az első patikába és megvettem a Vichy kibe..szabott (bocs :)) drága striák elleni krémcsomagját, duplán ráadásul, mert úgy "csak" 10 ezer Ft volt...aztán vettem még egy másik márkás haskrémet 4000-ért...aztán vettem ezt a párszáz Ft-os olajat és valahogy ösztönösen ezt kezdtem végül használni, a másik kettőt gyakorlatilag csak kipróbáltam 1-2szer.
Nem lett se csíkom, se csúnya bőrnyúlásom. Lehet ám, nem az olajon múlott, mindenesetre a fenti két hipiszupi krém sem tud többet szerintem, ezek amolyan csúnyán szólva "parasztvakító" termékek.

Morca, ez a szánkós nagyon jó!!! :D

Dóriképet csatolnék, de nincs olyan lehetőség a gépemen, amivel kicsinyíteni tudnám a fotót, így megint Mártit fogom megkérni. :)

Juj de nagyon kitoltam magammal (is) tegnap...lencsefőzeléket főztem ebédre... :oops: Dóri egész éjjel ramazurizott, szerintem majd megpukkadt úgy fájt szegénynek a hasa, úgyhogy szadianya befejezte a lányon kísérletezést. (azért merészkedtem lencsét enni egyébként, mert szombaton ettem egy kis bablevest családi ebédnél és Dórinak meg sem kottyant)

Kép
anhel

Sűrgős!!!!
ha tud valaki kölcsön légzés figyelőt az szoljon nekem!!!!
harivera kislányának délben leállt a légzése...ő kéri ha tud valaki segítsen!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska: sajnos én nem tudok, mert nekünk sincs. De nagyon érdekel, hogy mi van a kislánnyal???????? Súlyos????? Ugye nincs semmi baj??????? Írj, ha tudsz valamit kérlek..... és szorítok Nekik :shock: :shock:
bluebox

Nitacska!

Nekünk sincs sajnos, vagyis van, de még mi is benne vagyunk a veszélyeztetett időszakba. De remélem sikerült valahonnan szerezni!!! A délpestiben nincs? És hogy vették észre? Szorítunk!!! Írj, ha tudsz valamit!!!

Lilla
Vendég

Sziasztok!

Lilla: Köszi az infót, mindenképpen veszek olyan krémet, és el is kezdem kenegetni jó korán. Tök jó lenne, ha kicsit javulna a helyzet.
Anhel: Köszi, hogy te is alátámasztod, hogy jó az olaj! Megnyugtató ezt hallani!!

Morca: hihetetlen aranyosak a képek! És ez a kutyus!!! Nagyon cuki, ahogy húzza a szánkót!
Anyukáméknak csak egy elkényeztetett ír farkas keverék kutyájuk van, de sajnos azt a gyerek közelébe se lehet engedni. :(

Nitacska! Sajnos nekünk sincsen. Annó kölcsönöztem én is egy anyukától. Rám is hozták a szívbajt, mert első reggel (este 8-kor született Orsi), behívott a csecsemős és közölte, hogy "ugye tudja anyuka, hogy nem fogom kiengedni a kórházból a gyereket, ha nincs otthon légzésfigyelő?". Mert állítólag éjszaka etetésre alig tudták felébreszteni, nem akart magához térni. Én sírva fakadtam, és kijöttem az osztályról, és pont akkor ért oda a párom. Nyugtatgatott, és viccelődött, hogy rá ütött a gyerek, mert ő is, ha alszik, akkor ne ébresztgesse senki, hogy egyen. :)
Pár hónapig használtuk a figyelőt, de sosem riasztott, Hála Istennek! Hariverának is ezt kívánom, és ne aggódjanak! Midnen rendben lesz, szorítunk! Ha van híred, mondd!

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok! Ne haragudjatok, de jól eltűntem, sok volt a munkám.
Mi jól vagyunk, lassan hízogatunk is. Jelenleg 5820g és 68cm Bius. Egynek viszont nagyon örülök, hogy mindenevő, mindent megeszik, amit adok. És még mindig szopizunk napjában többször, sőt amit újszülöttnek nem tett, most éjszaka is kétszer. Elkezdtünk mászni, és próbálgatjuk a felülést.
Igérem rakok fel képet.

Nitácska! Kérlek írd meg mi van Verával és a kis Izával.
Ő nyitott meg több topicot is, többek között az áprilist is, ahova én irogatok, onnan ismerem őt. Drukkoltam neki végig, hogy összejöjjön az 5. baba, és lány legyen.
Végülis melyik kórházban szült, ha nem vagyok indiszkrét? Látod nem akartuk a falra festeni az ördögöt, hogy bármi előfordulhat a szülés közben is, illetve utána a babával, mikor kérdezte a véleményünket a kórházról. De sajnos látod előfordulnak ilyen esetek. Remélem mihamarabb jobban lesznek és csupa jó hírt hozol róluk. Sokszor puszilom őket.
Én is már visszaadtam a légzésfigyelőnket annak, akitől kaptam. De Csepelen több helyen is lehet bérelni, illetve a védőnőknél is van mindig, csak rá kell kérdezni.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!
Természetesen van légzésfigyelő az újszülöttosztályon több is, általában az első 24 órában van a kicsik alatt, illetve a gyerekorvos dönti el, ki legyen tovább megfigyelésen.
Remélem, minden rendben lesz harivera kislányával, este megyek dolgozni, majd megnézem a kicsit.
Anhel-Ildi: várom a telefont. A tornát már elkezdheted, hasazni nyugodtan lehet, de lassan növeld az adagot. 6x8 hasprés maximum, és csak hetente emeld. Comb, far, láb mehet, felsőtestre csak lazítás-nyújtás és csak óvatosan.
:wink: :wink: :wink:
bábaildi

Nitácska!
Hol vagy? Tudsz valamit Vera kislányával kapcsolatban? Azért mert a kórházzal és az orvosokkal kapcsolatos nézeteivel nem értettünk egyet, azért tényleg szorítunk neki. Ha tudsz valamit, írj.

Lilla
Vendég

ildi vera nem a délpestibe van ....az uzsokiba szűlt!!!
hála égnek már jol van a kis iza.de azért még megfigyelik....találtunk neki légzésfigyelőt is.....egy kedves anyuka felajánlotta.!!!!
nemsokára visszahív a vera.és beszélek vele...

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én is láttam a Dél-pestiben a csecsemőosztályon Angel Caret-t, de akkor ezek szerint Harivera mégsem ott szült, hanem az Uzsokiban?
És hogyhogy leállt a kislány légzése? :shock: Jesszusom...
Én is használok, eleinte szíre-szóra riasztott, volt, hogy az éjszaka közepén, azt hittem infarktust kapok attól a szörnyű hangtól, de szerencsére csak vaklárma volt, aztán fel is tekertem az érzékelőjét és már em riaszt, legalábbis ha nem kell (remélem).

Ildi, köszi a tippet, hasprés 6x8 megy. :)

Az én lányom elromolhatott.. :) Éppen a minap dicsekedtem , hogy Dóri már akár 6 órát is alszik egyben az éjféli etetés után, kihagyva a 3 órás szopit (az volt a legkeményebb nekem mindközül, csipásan, kómásan, brrr), erre 2 napja nemhogy ébred ugyanúgy fél 3-3 körül és cicit követel, de utána nem hajlandó visszaludni. Először azt gondoltam, a lencsefőzelék miatt, de tegnap direkt figyeltem, miket eszem, és mégis ment a buli egészen reggel 5ig. Fejhangon visított, és szerintem megint a hasa fájt. Volt ringatás, büfiztetés, hátmaszi, lábmaszi, hason fektetés, közénk fektetés, saját ágy, semmi nem volt jó. Úgyhogy előre rettegünk a következő éjszakától.
Szerintem mohón mart rá a cicimre és sok levegőt nyelt, amit ugyan részben kibüfizett utána, de sok lehetett még benne így is.
Hullafáradtak vagyunk a férjemmel. :(
Bocs a panaszkodásért, de hátha járt még így valaki és van vmi jó tippje, mit csináljunk.

Kép
anhel

anhel nekünk bevált anno az infacol .........megmentette az életünket........amíg nem volt infacolunk addig máté minden est 7-től este 22 oráig üvöltöt....élmény volt. :?
harivera kislányának nemtudni mitől állhatott le a légzése....most már jol van légzésfigyelő van a kis ágya alatt......de vera mondja hogy néha mintha elszürkülne... :roll: :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

ANHEL!!!

VANNAK HASFÁJÓS BABÁKNAK HOMEOPÁTIÁK!!!MI AZT HASZNÁLTUNK MEG INFACOLT MEG AMIKOR NORINA 1 HÓNAPOS LETT A GREPWATERT!!!2 HÓNAPOS KORÁRA EL IS MÚLT NEKI HÁLA DE SOKAT SEGÍTETT NEKI!!!HA SZERETNÉD KIPRÓBÁLNI LEÍROM A NEVÉT NEKI CSAK ÍRD LE HOGY HOGY GÖRCSÖL DÓRI!!!

BÁBAILDI!!!
LENNE EGY KÉRDÉSEM NEKEM IS HOZZÁD!!!EL SZERETNÉK MENNI SPININGELNI MEG CAPUERAZNI!!!MIVEL EZEK ELÉG KEMÉNY EDZÉSEK ÉS NORINA MÉG SZOPIZIK UGYE NEM FOG ELMENNI A TEJEM???VAGY VÁRJAM MEG AMIG VÉGLEG ELMEGY A TEJEM???JA ÉS AZ AQUA FITNEST MENNYIRE PÁRTOLOD UGY HOGY SZOPTATOK???NINCS RAJTAM FELESLEG MERT SOVÁNYABB VAGYOK MINT TERHESSÉG ELŐTT DE AZÉRT VAN COMBOM MEG FENEKEM MÉG IGY IS!!!
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEDET!!!

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA!!!

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!
Egy hozzászólás a légzésfigyelőhöz: nekünk egyszer riasztott be, mikor kihúztam a konnektorból és elfelejtettem vissza dugni, kb másnap pedig lemerült benne az elem és akkor. Persze ez este volt mikor én már aludtam, a párom költött, hogy gyere azonnal. Ráztuk Dávidot mint a párnát, de meg sem nyikkant, aztán mikor letettem láttam, hogy lélegzik, akkor ugrott be, hogy a konnektor... hirtelen semmi nem jutott eszembe az újraélesztésről, bepánikoltam, pedig nem szokásom. Mégis azért használjuk továbbra is, mert mikor hosszabb fészkelődés után hirtelen csend támad engem megnyugtat, hogy nem kell felkelnem csak ránézek az egységre és villog. És sajnos egy tragikus haláleset miatt döntöttünk a beszerzése mellett, mert hetekig még a páromat is ébresztgettem ha éjjel nem hallottam horkolni. Angel Care-ünk van, ha Dávid az ágy szélére kucorodik akkor sem jelez :D szóval én nagyon meg vagyok vele elégedve és nekem ennyit meg ér a nyugalmam, egyébként két év garancia van rá, általában egy évig használják ezért neten féláron lehet garanciális készülékeket venni és ahogy Kerekes is írta még bababoltban is lehet bérelni!
Snápi:nagyon belendülsz, kezdek irigykedni :oops: Eddig munka mellett lusta voltam, most már marad a babakocsis futás vagy babával az ölemben futás a negyedikre :D Na azért Ili néninek is vannak ötletei a tornán,szó se róla!
Szép napot mindenkinek, azt olvastam, hogy dec. 6-án 15 órától a sétáló utcában (XX.ker) lesz Mikulás!
Üdv. J
kisvitéz

Sziasztok!

Hihetetlen, mennyi energiátok van, Lányok!
De ez szupi! Tornázzatok, csak óvatosan, de majd úgyis érzitek!
Nekem sajnos annó nem volt energiám rá, hamar lebeszéltem magam róla, ha aludhattam is helyette! :roll:
De sajnos csufi is maradt a pocak. Most majd másképp lesz! 8)

Hááát, a hasfájásról én sok jót nem tudok mondani, csak annyit, hogy 3 hónap és elmúlik!
Nekünk semmi nem használt: Infacol, Gripewater, masszírozás, babateák. Talán a szélcső néha enyhített a tüneteken. Egyszer kikötöttünk a Heim Pál után a Madarász ügyeletén, ahol hasi UH-t csináltak, hogy kizárják a bélelzáródást. Ott mutatták meg a szélcsövezést, csak ezt nem lehet állandóan, mert megszokja, hogy ne erőlködjön a kakival. Állítólag nem termelődik még valami olyan hormon vagy anyag a belekben, ami teljesen le tudná bontani a tejet, és ezért sok gáz termelődik. Ha csak a levegőnyelés miatt van, az az egyszerűbbik, mert hosszabb büfiztetéssel és hason röptetéssel csomót ki lehet préselni a hasukból egyből kajcsi után.
Úgyhogy csak türelem! a harmadik hónapra elmúlnak a tünetek!
Kitartás!!!

Én még nem döntöttem el, hogy most mi lesz a légzésfigyelővel: veszek-e, bérlek-e egyáltalán. Mert ha sokat van kint a baba, akkor felesleges. Orsi pedig rengeteget volt mellettem. Ez nagyban csökkenti is a kockázatot már magában! Majd meglátjuk! Még sok idő van július végéig.

Kisvitéz! Sajnálom! :(

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Kristófom megbetegedett :cry: :cry: Hasmenése van, már 1 hete, doki szerint valami vírust kapott be. Diétáztatni kell, meg répalevet itatni...... stb. Tegnap óta már láza is van :cry: Tegnap volt 6 hónapos, ezért rendesen lemérték: 8130 g, 70 cm. Azt mondta a doki, hogy hány kiló lenne, ha nem menne a hasa már 4 napja?????? Ma egész éjjel egy percet sem aludt, csak hajnali negyed 5-kor sikerűlt, amit 8-ig kihúzott :cry: Most tudtam újból elaltatni :cry: De mosolyog..... dobok is egy képet, ezt most reggel csináltam :wink: A szeme könnyes, nagyon szarúl van, de a kedvemért mosolygott!!!!!!!

Kép

Ez pedig tegnapelőtti kép, a gondoskodó Bátyussal :wink:

Kép
bluebox

Boldog félévességet Kristófnak!

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Szegény kismanóka!
Jobbulást neki!!!
Látszik a szemén, hogy nincs jól! De amíg mosolyog, nincs nagy baj!
Szerencsére sokkal jobban viselik a betegségeket, mint mi!
Boldog féléves évfordulót neki!
Nagyon szépen fejlődik!!!

Lányok, Bábaildi: eszembe jutott még egy kérdés a szüléssel kapcsolatban. A Jahnban van mód arra, hogy várjunk kicsit a köldökzsinór átvágása előtt? Illetve, hogy mennyire megoldható, hogy a mérések után velem maradhasson a baba az első órákban is?

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszty!
A dél-pestiben minden hónap első keddjén van szülőszoba látogatás. Itt először a nővérszállón tartanak előadást és válaszolnak minden kérdésre, utána átmentünk és megmutatták az összes szülőszobát, utána meg a kórtermeket, meg ahol a babák vannak. Szerintem érdemes elmenni, nekem legalábbis jó volt, hogy szüléskor nem egy "idegen" helyre mentem, meg tényleg nagyon jól elmondanak mindent és minden kérdésre válaszolt a szülésznő, aki tartotta.

Márti!
Kristófnak jobbulást!!! Nagyon szép baba, és a bátyja is nagyon helyes fiú.

Anhel!
Nekünk a Gripe Water vált be, az Infacol nem igazán. De ki kell tapasztalni, hogy melyik babának mi a jó. Kirus egyébként 3 hónapos koráig éjjel csak egyszer evett, aztán úgy döntött másfél hónapja (most vagyunk 5 és fél hónaposak), hogy nappal 1x vagy 2x eszik, éjjel viszont 3x-5x. Ehhez hozzájött az éjszakai sétálás, mert csak úgy nem sírt, úgyhogy így altattuk vissza. Most három napja (gyorsan lekopogom) nem görcsöl se nappal a hasa, se éjszaka, úgyhogy apukája végre alszik, mint a bunda. Mi is szedünk homeopátiást, nálunk a felpuffadás a gond, erre kaptuk. Dóri nincs felpuffadva? De írd meg az Áginak a tüneteket, mert mindenfajta hasfájásra mást kell szedni. Úgyhogy kitartás, reméljük csak átmeneti az éjszakai hasfájása Dórinak.

A védőnénit kérdeztem kedden, hogy nem lehet, hogy kevés a tejcsi (Ő még csak azt kap) azért eszik ennyit éjjel? De azt mondta, hogyha kevés lenne, akkor napközben is állandóan kérné, meg nyugtalan, levert lenne. Mondta, hogy próbáljam ki (mivel Kirus cumis), hogy mikor felsír, akkor cumit adok neki, hogy visszaaludjon, hogy valahogy visszaszokjon a nappali evésre. Meg vizet és ne tejcsit, hogy ne lakjon jól, de mégis egyen. Hát a cumi az úgy kiröpült a szájából, öröm volt nézni (vagyis éhes és nem buta). Természetesen a víz sem vált be. De majd szombattól, mikor elkezdtük a hozzátáplálást, remélem visszaállunk a nappali evésre.

Légzésfigyelő: Nekünk is Angelcare-nk van. Az első két hónapban rengetegszer bejelzett. A kertből csak úgy futottam be rekord idő alatt. Aztán meg ráztam szegény Kirust, mint a rongyot. Aztán már csak rátettem a kezem, hogy érezzem, hogy lélegzik. Úgyhogy nekünk sok téves riasztásunk volt, vagy felébresztette az az éles visító hang, nem tudni. De engem megnyugtat, és bár apukája mindig mondja, hogy alhat közöttünk, én éjféltől reggel hatig ragaszkodom, hogy a kiságyban aludjon, mert engem megnyugtat, hogy van légzésfigyelő. Főleg, hogy hallom, hogy a csecsemőhalál tényleg valós dolog. A tornán is van egy kisfiú, akit a rohammentő vitt a Heim Pálba. Úgyhogy szerintem érdemes ha nem is venni, de kölcsönözni mindenképp. Bár szerintem a féléves bérlés van annyi, mintha megvennénk, úgyhogy mi vettünk, így én nem is veszem ki egyéves kora előtt.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Szia Lilla!
Nagyon köszi a választ!
Elmegyek majd mindenképpen egy ilyen tájékoztatóra, mert tényleg jó látni, hova megy az ember. Az első babámnál is nagy jelentősége volt, egészen megnyugodtam tőle.
Csak most még korai lenne, talán májusban. De addig is érdeklődök nálatok. :wink:

Puszi Mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Eszty!
Kérdezz csak nyugodtan.

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy nem volt közületek egyik babánál sem gond a hasonfekvés? Mert Kirus utál hason lenni. Mostmár 5 és fél hónapos, de még mindig a repülős pózban van hason, ha úgy teszem, csak nagyon ritkán teszi le a kezét. Most is itt szadizom szegénykét a hasonfekvéssel, pár perc és sírni fog, hogy tegyem hátra. A védőnénink kedden azt mondta, hogyha a féléves kontrollon is még így lesz, mondjam a dokinéninknek és elküld valahová. Ha valakinél volt ilyen, írja már meg légyszi, hogy hogy szoktatta hasra?

Köszi
Lilla
Vendég

Sziasztok!
Bluebox: nem tudok betelni Kristóf látványával! Nekem nagyon tetszik a kiskrapek és nagyon sok gyógypuszit küldünk neki!
Lilla: Dávid alapban hason alszik, erre úgy szokott rá (vagy én jöttem rá akkor), hogy a vállamon aludt el az első hónapokban és ha hanyat tettem le 10 perc múlva rá is ébredt. (ez most is így van, úgyhogy ha torna előtt aludni támad kedve ez a megoldásom :D ). Aztán úgy gondoltam, hogy eddig a pociját melegítette a vállam akkor hasra teszem le (eleinte még pelust is tettem a pocija alá, hogy úgy nyomja, mint a vállam :lol: ), aztán a párom tudományos módszere szerint a hátát simogattuk, mert az a magzatvíz mozgására emlékeztette, szóval hason alvás megmaradt. De azt kell mondanom, hogy ettől függetlenül ő sem rajong a hason játszásért. Először a kiságyban nyomta fel magát fekvőtámaszba ébredés után, de azóta alig-alig. Átfordul, de nagyon hamar az egyik kezével a szájába talál, leteszi a fejét és sír. Sajnos segíteni nem tudok.
De jó a télapós vonalzód! Szóval már csak 9 nap...
Szép napot mindenkinek!
kisvitéz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?