Új privát üzeneted érkezett!

Itt edig nem volt divat a beszólogatás. Mi lett veletek?
Névtelen

Hajni,
itt az indulo allapot:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64287.jpg

es itt az elkeszult:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64288.jpg

Itt is koszi a dicsereteketKép

Csatlakozom a szalvi es egyeb fincsisegekek /sic!Kép/ ellenzoinek taborahoz.

Nevtelen,
vegulis igazad van, a hozzaszolasodig valoban nem volt divatKép

-Afonya
afonya

Névtelen!
Ha nekem céloztad, akkor elárulom eltaktikáztad! Ez nem beszólogatás, csak kértük a viszonylag újonnan érkezőket, hogy hanyagoljuk a puszinyuszi stílust. Ilyen már volt és mindenki értett sértődés nélkül belőle.
Ellenben tudod mi nem volt itt még divat-> a névtelen beírogatás!!!!
phaedraa

Bocsi...
Vettem...
Hajni
hajnii

Sziasztok!!

Tegnap elkészült az első gipszképkeretem
Most szárad, tök jó lett, mintha mindig ezt csináltam volna, de tényleg :-)
Naon büszke is vagyok rá
Igaz úszott a konyha a víztől, de hát muszáj volt megtudni, mennyi viz fér a sablonba...

egy kérdés:
ha megmarad a gipszből ( nem ez történt, csak kérdezem) akkor ti abból nem szoktatok esetleg hűtőmágnest csinálni?
Láttam ahhoz is lehet tök jó sablonokat kapni, viszont azt nem figyeltem hogy mágnes is van-e.
Ti tudjátok biztos.
Tehát, van??
drezsy

Csi!

JÓ!Határozottan JÓ a képed!(amit készítettél)Kép

Jucus
20170114224602

Jóóó´Reggelt!

Hajni, Gabomamo,

emil megy!

Csi,
Te csak csigázod a kedélyeket; felteszed a sima képet és hallgatsz??? Semmi magyarázat, hogy mit trükköztél???
Örömmel vennénk, ha megosztanád a titkot! Kép- persze, csak, ha már felébredtél!
mian

Hajni!
Patinázásról itt olvashatsz,december 30, 23'47".
Itt pedig az esszencia-Jamina gyűjtése, jan.22-én 19'13-kor
Láttam a kaktuszos táladad a Praktikerben nem is olyan régen.
(A szántóföldért még számolunkKépKép)
A zsiráfos szalvétát az egyik kedvenc keretemre raktadKép

Ancsa!
A minap voltam a chat-en, és másnap szólt Gigóca, hogy Te is ott voltálKép
Csi vagyok ott is.
Szék: arra gondoltam, hogy lehetne türkiz színű. Menne hozzá a lila, persze azt is látni kellene. Ez a türkiz a valóságban nem ilyen, én inkább simán kéknek nevezném.
Ha gondolod, ilyen fapácot por alakban tudodok küldeni, majd elboltoljuk szalvétáraKép

Virág!
A szalvétázott kiscipő mennyire tisztítható? Gondolom, rendesen igénybe van véve...
Konyha?

Drezsy Anita!
Te is olvasd vissza a fenti linket, amit Hajninak írtam, elég sok jó dolog van bennükKép.
Ha a temperához keversz egy kis Plextolt, akkor az vízállóvá válik, nem kenődik. A hajlakkot inkább szén-grafit-porpasztell rajzoknál használják fixáló helyett, a lakkozás stabilabb védelem. A tempera sem maszatolódik fel, ha gyorsan lekened a képet, de nem macerálod sokáig. Nekem a nyomtatott szövegeim is bírták egy ideig elfolyás nélkül, ha csak egyszer mentem át rajtuk.
Egyébként ne hidd, hogy ha sok szalvétád lesz, akkor könnyebb lesz választaniKépKépKép Üdv a függők táborábanKép

Kata!
nem mondod, hogy már a tányért is belepték a rovarokKép.
Lefotóznám, közszemlére is tenném, de elástam. Nyomozás alatt.
Bár sok szépet nem látnál alulról, mert ott nem szalvétáztam le. Szépen befelyeztem a szalvétát a perem visszafordulásánál. Ott bővebben átkentem ragasztóval.
Ja, és én meg sem lepődtem a 34 gipszenKép.

Anyapoc!
Nade hol van???

Jó hallani, hogy sokan vacsoráztatok tegnap...
Nekem meg vacsoravendégem volt.
Üdv: dr.Hannibal Lechter
csii

Sziasztok!

Drezsy!

Nekem macis sablonom van. Kb. 5-7 cm magas figurákkal. óccson vagy cserébe eladó. Ebből lehet hűtőmágnest készíteni. Ebből itt van egy példának. 6 maci van a sablonban.
http://babanet.hu/album/albumimages/1549/30305.jpg

Csi!

Tőled azt kérdezném, hogy a 3D-s ragyás köcsögöt miből csináltad? Talán aeroplast soft-tal? Azzal a gyúrmaszerűvel? És mitől olyan fényes a kép? Milyen lakkot használsz? Köszi.

Hajni!

Köszönöm a gipsz keverési arányát.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Hajni Kép
Örülök, hogy nincs harag. Részemről kerülöm az "i" szavakat, mert zavar, annak ellenére a "szalvi" szót használtam. Szóltak, hogy ne tegyük (legyen egyszerűen SZ). Megvagyunk nélkülük, meg a gyógypuszik és a felesleges gif-ek nélkül, és nem is lett volna ez akkora kaland, ha itt nem szól be vki névtelenül. Végül is szóból ért az ember. Azért egy-egy smile még belefér Kép

Anita!
Én (is) szoktam a megmaradt gipszből hűtőmágnest önteni. Lehet, hogy giccses, de én szeretem. Mágnest lehet kapni méterben (én ezt szeretem), ezt ollóval simán lehet vágni a megfelelő méretre, de kapható darabra is. Száradás és festés után ragasztó pisztollyal szoktam ráragasztani. Az előbbinél arra kell ügyelni, hogy ne vágd túl kicsire, mert akkor csúszkál a hűtőn.
phaedraa

Úgy látszik, jó sokáig írtam...Kép Bejött néhány levél...

Anita!
Áfonya, és Phaedra a nagy hűtőmágusKép
Van mágnes, lapban-tekercsben vágható öntapadós, és darabos is, ezt bele kell tenni öntéskor. Áfonya tanácsolta egyszer, hogy érdemes előtte megnézni, hogy melyik oldala tapad a hűtőreKép

Ancsa!
Nincsen benne semmi trükk, vagy ilyesmi. Felkentem a ragasztót, enyhén megszikkadt, de nyirkos volt még. Ráraktam a szalvétát, és kézzel jól kisimítottam. Aztán fentről megint átkentem. Valahogy ilyen sima lettKép

Jucus!
KöszönömKép

Koda!
Karácsony környékén úgy sefteltünk, hogy postán küldözgettünk egymásnak a kiöntött formákból néhány darabot.
Minden elismerésem a figura kifestéséért. Sosem visz rá a lélekKép
Rücskös köcsög: Jó régen "öntöttem" papírmasé port tejfölöstetőbe. Nem használtam semmire, tegnap viszont a kicsi köcsögöket ráragasztottam, majd körbevágtam, és ezt tettem fel a kész képre. A papírmasé felülete volt ilyen rücskös.
Van Aeroplastom is, de az ennél némileg macerásabb, ez hipp-hopp vágható ollóval.
Nem használok lakkot ott, ahol nem muszáj, a ragasztót viszem fel második rétegnek a teljes felületre, hogy a fény egyenletesen törjön meg.
Kedvencem a Pannoncolor ragasztója, de használtam már Deka ragasztót, az sem rossz, a Kreatív Hobbi ragasztója nem volt olyan nagyon jó. Ezt most éppen Knorr Prandell koncentrátummal ragasztottam. Még nem használtam eleget ahhoz, hogy bármit is kijelentsek rólaKép

Amina!
Van karom a tetőcserepeden? Vagy csak két furat?
Hogy is volt pontosan az a körtés repesztés utólag?
Bordó patina helyett vehetnél bordó cipőpasztát, az nagyon jól fed... Tapasztalatom szerint az idősebb generációnak biztos van otthon, lehetne kölcsönkérni is (nekem is van, de nem adokKép)

Moderálás: azt is jó néven veszem, ha valaki szól, hogy a befejezem nem "ly"-nal írandóKépKépKép Akkor legalább tudom, hogy olvassa valaki a locsogásomat. (egyébként tudok ennél szebbeket is írniKép)

Vettem Forstner fúrót!
Miért nem beszélget velem senki az ilyenekről?Kép
Hmm.

Csi
csii

Tudom Phaedra, a frissítés...
csii

Csí!
Ne aggódj én sem mindig frissítek Kép
Ja, és nem ly-nal kell írni Kép
phaedraa

Forstner fúró-> kicsit kifejtenéd bővebben! Mire való?
kösz, Ph
phaedraa

Lyukfúró. Lehet vele jó nagy lukat fúrniKép
És tegnap hozott egy barátom kipróbálni egy felsőmaró-szárat isKép
Teljesen lázban vagyok tőle. Mármint a felsőmarótól.
Most arra készülök, hogy a fadarabot fentről jóól összekaszabolom, és akkor az majd szépen struktúrált lesz, és cak a szalvétát kell rásimítani...
csii

cik-cak-cabadak...
csii

Csi!

De jó kedved van. Amúgy köszönöm a köcsög leírását. Álmomban sem jutott volna a papírmasé az eszembe. Remek mű az a remekmű! Egyszer én is kipróbálom.

Koda

Kép

Kép
koda

Jucus: dehogy most: )) pénteken én jöttem haza, a csomag előbb itt volt, semmi gond: ))

Kata007: köszi: )
veronix

Phaedra, Csi, köszi az infókat, jegyeztem mindent

Elkezdtem visszaolvasni az arciv dolgokat,egészen az elejéről, ami kb 2003.07.31.
Talán még idén utolérem magam
:-)
Ami fontos infó, kiirom, a képeket nézegetem, cenzúrázás nélkül mindent

Hogy mire érek a végére........

Timi: jaja, érdekel a sablon
drezsy

hahóóóóóó!

Hova lett mindenki?
drezsy

Drezsi,
biztos teleették magukat a fini vasárnapi ebéddel és sziesztáznak! (vagy szalvétáznak 1000-el, mert a gyerek/ek alszanak! Kép)

Csi,
ügyi vagy! de ezt eddig is tudtuk.
S, hogy miért nem beszélget veled senki ilyen dolgokról??? Nyilván azért, mert nyeretlen 2 évesek vagyunk hozzád képest, oszt csak csüggünk ajkadon /s leveleiden/ , hogy milyen klassz dolgokat osztasz meg velünk!
Nagyon szép az a kék, meg alant a bordó is tetszik! De szerintem meg kéne várnom, amig lesz színmintám,és ahhoz kéne majd a széket igazítani. Persze, csináltam én már olyat, hogy elöbb a gombot vettem meg és ahhoz vartam a kabátot!
mian

Ancsa!

Gombhoz kabátot?? hmm, érdekes megoldás, de hát ha egyszer a gomb tetszett... :-)

Szerintem is az ebédben lehetett valami, amitől mindenki kidőlt.
Talán azért vagyok szinte csak én, mert én nem ebédeltem??
na mindegy

Amúgy enyém gyerek már nem alszik, az első alvásán már túlvan, most vitte le nagyi levegőzni.
drezsy

Hajni!
Él még a vnet-es mail cím? Ha nem, akkor írd már meg az újat, lennének igényeim a szalvétákat illetően.
Gabómamó!
Mailt kaptam, válasz megy!

Kép
Kép
zsuzsimano

Szia Hajni!

A mailt megkaptad? Tudod, a bárányos szalvéta!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

FelébredtemKép

Anita!
Azért is van ez a kigyűjtés, mert biztos nehéz kiszemezgetni a lényeget...Kép
Ha viszont lesz egy ilyen gyűjtésed, akkor átdobhatnád, mert össze lehetne belőle rakni egy használható alapot, amit minden új belépőnek el lehetne küldeni...

Ancsa!
Találtam egy asztalos topikot, de halott voltKépKép.
A kék azért is lenne jó szín (szerintem), mert később menne hozzá a szürke, zöld, fekete, talán minden olyan szín, ami később az eszközöknél előfordul. Meg a sárga is, az Phaedra kedvenceKép

Csi
csii

Csi!

oks, majd összekapom magam, és végigböngészem, ami olyan, azt meg kiirogatom,vagy kimásolom

nyugi
rajta vagyok a témán
:-))

szárad a gipszem, hihi
drezsy

Sőt, ha engem kérdeztek még a babanet alapszíne is sárga lenne Kép

Bocs, nem tudtam kihagyni Kép
phaedraa

Látjátok?
Phaedra sem alszik, csak elő kell csalogatniKép
csii

Csajok!

Valaki küldje már el nekem Gallainé Magdi címét! Nem tudom mikor szokott feljönni ide, meg azt sem hogy holnap én tudok-e jönni, de feladnám Neki Ancsa szalvétáit. Köszi: )
veronix

Sziasztok!

Bocs, de nem voltam gépküzelben az utóbbi 3 napban.

Kata007!
Nyugodtan kérjél:-)

Gabómamo, Veronix!
Sajnálom, hogy nem ment át, most megpróbálom a galériába felrakni őket.
Előre elnézést, de sok lesz.
Sajna még nincs saját oldalam:-(

Szandra
krampuszmama

Jó estét!
Ma el voltam utazvaKép, de a reggeli paprikás hangulattal kapcsolatban én is szólnék néhány szót.

Amikor elkezdtük ezt a topikot, eléggé állandó közösség járt ide, akik még a kézimunkás topikból verbuválódtak. Akkor megbeszéltük, hogy ez a topik legyen mentes a gügyögéstől, gyógypusziktól, +++energia-küldözgetéstől, a szívfájdító szalvi, aji stb. megnyilvánulásoktól... és nem hiszem, hogy ezek bárkinek is hiányoznának innen.
Aztán mikor újabb tagok csatlakoznak hozzánk, akkor időnként újra megemlítjük, nem beszólunk, sajnos a hangnem mindenki számára olyan, amilyennek olvassa -ezt neten keresztül lehetetlen mindenki számára egyformán értékelhetően közvetíteni. Ezért higgye el minden neves és névtelen, hogy amikor az írott és íratlan szabályokról beszélünk, azt sosem bántó szándékkal tesszük.

Most csak ennyit szerettem volna mondani.
Jamina
jamina

Aruljatok mar el, mia az az aji?

gabomamo
gabomamo

Én kb. dél óta olvasom ezt a "vitát", de én a gyógypuszira nem tudok rájönni. Nehogy én is ilyet küldjek!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Szandra!

Ha kész vagy, feltétlenül szólj. Nagyon érdekelnek a szalvétáid!

K.

Koda

Kép

Kép
koda

Hajnii,
valahogy nem müködik az új emil címed!Pedig már 2x megpróbáltam küldeni!

Csi,
akkor most mit fessek sérgára? Mindent? De az csak úgy érné meg, ha Phaedra idejönne gyönyörködni!

Phaedra! mit szólsz hozzá? Kép

Csináltatok már tojásokat és abból ajtóra koszorút? Amint kész lesz, felteszem!
mian

Csi!
Köszi hogy belinkelted az albumom!
Jamina!
Igazad van!
Gabomamo és Jucus!
Holnap megyek veszek még szalvétákat, és berakom a cseréket az albumba, így biztosan tudtok választani.

Kép
Kép
zsuzsimano

Fuu, hát nekem Csi rögtön szólt ezekről, azóta annyira moderálva vagyok, hogy csak na: ))

Szandra: fel tudsz tölteni pl uw-re vagy nexus-ra vagy extrára vagy valami szerverre?
veronix

Ancsa!
Megyek, de csak akkor, ha tényleg minden sárga Kép
Elárulom, itthon az egyik szoba is sárga (de csak egyre kaptam "engedélyt") Kép
phaedraa

Phaedra!
Persze, mert a gyerkőc akkor még nem tudott tiltakozniKép
Phaedra, mint muslincaKép Bocsánat, ezt nem tudtam kihagyniKépKép

Koda!
"Normális" esetben a gyógypuszi "gyógyír" minden bajra(?). Nálunk ez kicsorbult jelentéssel bír. Ha valakit szeretnél cukkolni, mert az mondjuk másnapos, vagy rácsapott kalapáccsal az ujjára, akkor küldhetsz nyugodtan gyógypuszit neki, garantáltan ordítani fog az illetőKép Ha komolyan jobbulást szeretnél neki kívánni, akkor ezt ne tedd!Kép

Jamina!
Nade karmos, vagy nem???

Csi
csii

Sziasztok!

Először is kérdés (mert mindig elfelejtemKép): Hűtőmágnest hol, milyen boltban lehet kapni? Mérete? Vastagsága? Vagy többféle van és én kérhetek méretet? Ára kb.?
Látom, Phaedra épp most írt pár dolgot róla, de a többi is érdekelne.

Csí!
Köcsögös munkád szuper!!!Kép
Ha már másféle bogár nincs a lakásban szerencsére, akkor legalább katicával legyen tele.Kép Ráér a tányér, csak kíváncsi lennék az aljára. Az enyíííímé nem tetszik.Kép

Drezsy!
Csak nem meghajlott a keret a víz súlya alatt???KépKépKép

Szandra!
Kértem.Kép Igazából nem is én, a lányom.Kép Nem kaptad meg?

Gabomamó!
Erre még én sem jöttem rá, de szerintem ajándék...Kép

Egyre jobban érik az a tiltott szóért fizess, nem? Sokkal jobban járnánk.Kép Nagyobb ünnepek előtt vennénk belőle SZ-t a topicnak.Kép
Anno egy barátom szüleinél működött. Ahány csókolom vagy tessékelés annyi 10-es. Akkor ez még nagy pénz volt. Húúúú, milyen vén is vagyok már...KépKépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Ollóval szabható mágnes tehercsben/méterben, és kicsi lapban is kapható a hobbiboltokban. Az enyém mágnes 600Ft körül volt, ez akkora, mint a szótárfüzet volt régen.
Kata, megnéztem délután a tányért, komolyan mondom, hogy nincsen semmi az alján! A peremnél abbahagytam a szalvétázást, szépen levágtam. Nna, látom nem hiszel nekem, holnap (bocs: ma) lefotózom...

Találtam egy élő asztalos topikot, most jó nekemKép
Ott olvastam, hogy (nem is olyan badarság) lámpákhoz pausz, vagy spec. papírok helyett jó a sima sütőpapír is, ami 200 °C-ig hőálló...

Ancsa!
van itt egy "Minden, ami Húsvét" című topik, oda linkeld be a tojáskoszorút, akkor az is megtalálja, aki később keresi azt. Engem érdekelne, nekem van egy műanyagból, azért az mégsem az igaziKép

Csi
csii

Kata

nem értettem a célzást. hogy is értetted ezt a keretmeghajlást???
drezsy

Áfonya,
az a szék...!!! Nagyon szép! Kép Honnan vetted a mintát?

Csi,
azok az én cipőim, és csak különleges alkalmakkor hordom. Kép Egyébként bedobom a mosógépbe kímélő programra, és kész is. Kép És nagyon jó lett az a kép. Kép

Kata, Gabomamo,
mél jött, mél megy. Kép

Virág
Virág

Csi,
nem karmos.
És van hímzőrámám. 2dbKép

És búcsúzóul egy roppant érdekes tény: Veronixszal 2 utcányira egymától nőttünk felKép, de nem ismerjük egymást!
J.
jamina

Kata!

A Weidlich udvarban van öntapadós mágnes csík, 12 mm széles, 398 ft/m.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Csi!
Így nem kell. Elhiszem.Kép De komolyan!Kép
Én nem vágtam le, hanem az egészet visszahajtottam, az alján is leragasztottam és elég ráncos lett. Mint a rakott szoknya.Kép Nem szép.Kép A következőt úgy csinálom mint Te.
Mágnest köszi!

Koda!
Ok, megnézem. Nekem vékony kellene, amit én vághatok formára. A héten benézek a pasihoz, hátha olyan is van neki.Kép

Drezsy!
Mondtad úszik a konyhád.Kép Gondoltam úgy jártál, hogy teleöntötted a formát vízzel, aztán ki akartad önteni, az meg ugye ilyen vékony formánál nem egyszerű.KépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata,
úgy ám!!! hihi
de már feltöröltem, mitöbb a gipsz is kiszáradt azóta, és tényleg jó lett. Ahhoz képest hogy elsőre csináltam...le a kalappal. meg vagyok elégedve. de tényleg
most vettem egy kupac temperát
nekiállok keretet festeni
szóval temperára milyen lakkot rakjak hogy ne fogjon? mi a neve?
drezsy

Csi,
még nem tudom a tojás koszorút feltenni, mert most indulok megfelelö szalvétát vadászni hozzá. A festés már szárad, amint kész, feldobom!

Akartam az új szerzeményeket feltenni, de nem akarja a gép elfogadni. Mi lehet????
Du. újra próbálom!
mian

Mágnesszalag-> öntapadós a Kreatív Hobby-nál
12 mm széles, 398.-/m
Az öntapadós felülete gyenge, ragasztó pisztollyal 'rásegítek'.
phaedraa

és darabos mágnest nem lehet kapni hobbiboltban?valaki nem tudja?
azt csak bele kell nyomni a gipszbe, nem?
drezsy

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?