hahó!
Köszi lányok, olyan boldog vagyok (már amikor épp nem sírok a hülye hormonoktól:)
Regi 5 napos, de már belejöttünk a szopiba, nagyon jó baba, tegnap is átaludta az éjszakát (elvileg fel kéne költeni enni, de én is bealudtam és csak reggel 6kor ébredtem, úgyh éjfél után csak 6kor ettünk
) nem sírós (egyelőre) eszik alszik, édes pofa olyan ügyesen szopizik, és a tejcsim is beindult!
szülés:
kedd hajnal fél 1kor arra ébredtem h pukk, elfolyt a vizem (jó ijesztő volt, apának is:) hívni dokit, mondja h menjünk be a kórházba ő persze épp nem volt ügyis, ugy keltettem fel, még tettünk vettünk és 3ra bementünk (nem indultak fájások meg h elment a víz, nem mertem otthon maradni). Vizsgálat, bő két ujjnyi stb., várjunk, közben beöntés, tusolás, apa be, külön szülőszobába be, ctg fel, várjunk. semmi:) reggel 7(!) vizsgálat: 4 ujjnyi (fájások semmi-hihetetlen), baba jól van, dokimat felhívták, reggel 8ra jött is ügyelni épp, vizsg.: bő 4 ujjnyi fájások nélkül
-jöjjön az oxitocin h legyen fájás a kitoláshoz
..tiz perc mulva már 2 perces, majd egypercesek (kibírható jógalgzéssel meg apával ah számol és simiz) egy óra múlva vizsg.: mingyá baba lesz
..csináljak 10 tolót magamtól, hátha jön, de csak addig jutott h látszott picit a feje, na akkor doki, rásegítés, 3-4 nyomás, utsóra Regi egyben ki:) ez a kitolás össz. 20 percig tartott.
a vizsgálatok fájtak nagyon, a többi nem
és most a fekete leves: rásegítés v nemtom mi miatt gátvágás, (ez még ok) de belül repedés (köszi doki) +méhlepény nem akart kijönni, úgy nyomták ki belőlem, utána a belső varrsá, meg kaparás, mert maradtak bent darabok (ez még egy órát tartott), lényeg h egy hang nélkül szültem kb másfél óra alatt, de utána 40 percig kiabáltam a fájdalomtól (le is kötözték a lábam
de utólag ez már nem számít. dokik aszonták szép fegyelmezett szülés volt, én voltam a leggyorsabb aznap, pedig két nap alatt 32 (!) baba született!!
ugyh ha nincs a repedés stb akkor egy nagy semmi volt az egész!!!!tehát csak biztatni tudok mindenkit!!
bocs a részletes beszámolóért, gondoltam jó lesz:) ráadásul most szedtem igy össze először..
gátseb: két napig felkelni alig birtam most meg már tök jól vagyok!!!
a kisbabám gyönyörű, okos, igazi kisangyal, mingyárt még jönek képek, napról napra máshogy néz ki (egyre szebb persze:)
bbnek is nagy gratula!!!!mekkora baba!!! nem volt az elszámolva? Regi csak 3 kiló igaz h kislány és ők kisebbek.
andy