Gyereket beöltöztettem eszkimnak és kiraktam a teraszra. Apája meg egyfolytában azt mondogatja, hogy nem fog mefázni???
Remélem nem, de kell neki a levegő. Szerintetek mennyire bírják a gyerkőcö a hideget? Azt olvastam, hogy -5 fokig lehet őket levegőztetni.
Véda: Köszi.
Veresegyház mellett lakunk, és igen, első baba.
Szüléstörténettel kapcsolatban igazad van, biztosan el tudják homályosítani az évek az emlékeket (bár eddig még én sem írtam le sehol, hogy milyen is volt életem egyik legcsodálatosabb napja
).
Leánykádnak kellemes délutánt, neked meg küldök egy kis +++++++++++++++++++++++ energiát, hogy elbírj a gyerkőcökkel. És én is kíváncsi vagyok a képekre a banzairól, és Lilláról.
kike: Akkor te 4 évvel ezelőtt a gyerekágyas részlegen karácsonyoztál? Az tényleg érdekes lehetett, viszont ilyen szép karácsonyi ajándékot ritkán kap az ember.
A nem alvó gyerekek közé az én gyerekem is mehetne... És minden elismerésem a három(vagy több)gyermekes anyáké, én ezzel az eggyel is néha kivagyok purcanva, fogalmam sincs, mások hogy csinálják.
anyjuk: Itt most szakad a hó, szóval bejött a kívánságod a havas vasárnapról.
Remélem, már túl vagy a takarításon, én a mai adagot átraktam holnapra, egyedül mosni volt erőm (vagyis bepakolni a mosógépbe a ruhákat
)
Tejcsi téren sorstársak vagyunk, nekem sem vált be semmilyen praktika a tejszaporításra, pedig már többkötetes tanulmányt írhatnék a kipróbált módszerekről.
bencuri: Köszi
Te hova valósi vagy (neked nem látom a kiírást az avatarod alatt
)
muffin: Gratulálok Eliotnak a mutatványhoz, nagyon ügyes! Enyém gyerek egyáltalán nem mutat hajlandóságot a hátról hasra forduláshoz, sőt utál hason lenni. Kis idő után megunja a dolgot és a legtöbb esetben elkezd sírni, hogy fordítsuk vissza. Párszor már magától is megfordult hasra, de csak akkor, ha kedve tartja, egyébként magasról tojik arra, hogy a vele hasonló korú gyerekek már rég pörögni szoktak.
Úgyhogy tényleg legyél nagyon büszke Eliotra és magadra is!
orsóanya: Köszi neked is!
Emma július hanyadikán született? Ő sem egy nagy alvó? Én is úgy gondolom, hogy ha Leán múlik, maximum ezt a vasárnapi tempót tudom tartani fórumozás tekintetében.
Neked melyik tipusú kendő tetszik?
(Időközben 2x ébredt fel a gyerekem, mostmár idebent alszik a kiságyában... vajon meddig???
)
andkata: Tökfőzit én is kedvelem!
Irigykedem Adélod alvókája miatt.
Meg egyébként is nagyon kiegyensúlyozott babának gondolom őt. Nem tévedek ugye?
Lea 3 hónapos korában mondta az a doktornénink, hogy kapjon tápszeres pótlást is, mert az azt megelőző 5 héten keresztük éjjel-nappal 1.5-2 óránként szopizott. Még ha volt is valamennyi tejcsi a ciciben, akkor sem ette meg teljesen. Sőt volt, hogy a másik cicit el sem fogadta. Emellett éppen annyit gyarapodott, amennyi az előírt, plussz már egész nap valami iszonyat hasfájása volt, mert nem tudta normálisan emészteni a kaját a gyakori evések miatt. A széklete sem volt túl jó... Mivel piszkosul kimerült voltam, szerintem ez is közrejátszott, hogy a tejem is lecsökkent, de már nem is tudom, hol ronthattam el. Fejni csak a kórház utáni 1-2 hétben volt időm, utána anyira sírós volt a leánykám, hogy nem tudtam magára hagyni. Ha esetleg aludt, akkor próbáltam enni, meg a házimunkát (valamennyit) elvégezni. Bár mi nem lenne elég tejszaporításra, ha a 2 óránkénti szoptatás éjjel is 5 héten keresztül?
Így elkeztük a tápszeres pótlást, aminek az lett a következménye, hogy mostmár max napi 50 ml tejcsit tudok lefejve odaadni Leának.
Linda: Neked is köszi!
Mi újság Szegeden? Éltem ott 6 szép évig, én nagyon kedveltem a várost!
Viki: Küldjem azt a tejszaporítós homeos bogyeszt? Nem akarok erőszakoskodni, de nekem már nem tud segíteni, hátha te hasznát vennéd. Bár neked szerencséd van Lackóval, ő nem válogatós, mint Lea szívem, akiből a hozzátáplálni kívánt bármilyen szilárd halmazállapotú anyag hamarabb jön ki, mint ahogy a szájába raknám.
dittke: Szépek a gyermekeid (mint ahogyan itt mindenkié
)!