Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

EDA-ról: ha nem veszed igénybe, nem kell fizetni! Csak akkor hívják be, ha (amellett, h kéred) a doki is szükségesnek, vagy legalábbis még megoldhatónak látja. Én anno egyeztettem egy anesztessel, 25 ezret kért, nem vettem igénybe. (Más kérdés, hogy végül sürgősségi császár miatt hívtak hozzám ügyeletest, pénzt nem kapott.)

Böbe: a doki fehér zsebébe kell utalnod a pénzt, az az ő kis alapítványi számlaszáma... :-/
(Szvsz egyébként _sokkal tisztább_ lenne, ha valóban alapítványnak lehetne fizetni az EDA-ért, lenne fix tarifa, nem kellene a sunnyogás, mindenki tudná, hogy mit vállal és mire számíthat.)

Réka2
Réka2

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat, asszem beszélek az orvosommal is, mert gondolom rajta azért sok múlik.

Judit:
Örülök, hogy 3 héttel előttem jársz, így mire eljön az én időm már minden világos lesz. (Feltéve, hogy az első pár hétben más dolgod nem lévén az interneten fogsz lógni és csak írod-írod a beszámolókat :-))

Jucus:
Én sajnos nem tudtam elmenni az I. előadásra, majd mindenképpen pótolnám, mert eddig csak jó tapasztalataim voltak a felkészítővel kapcsolatban.
Addig is az intimtornáról tudsz valamit írni? Ez is a kórházban van? Vagy együtt a terhestornával? Be kell jelentkezni, vagy az orvostól kell kérni beutalót? Hány alkalom? Mikor érdemes elkezdeni? Kicsit sokat kérdezek?

Böbe
böbike

Szisztok!

Fruzsi, Mák Virág (meg aki még mostanság van kiírva..)! Egyben vagytok még?! Nekem még négy nap! Megőrölök... Csak már ott tartanánk!

kistitu
kistitu

sziasztok kútvölgyisek.

Én ugyan nem ott szülök egyébként a 34. hétben járok a harmadik manómmal. csak néhány tanácsot szeretnék adni. Mert mint dúla kisértem már szülést a kútvölgyiben is. Először is van egy (illetve biztosan több is) fantasztikus szülésznő Rákócziné Krémer Ágnes. Őt azt gondolom érdemes felkérni mert egy szépen folyó szülésnél a szülésznő jelenléte segítsége sokkal fontosabb mint a dokié, vele lehet beszélni gárvédelemről is illetve minden olyan dologról ami a szülésetekkel kapcsolatban felmerül. Az EDAról annyit, hogy csak ha tényleg úgy érzitek, hogy itt a vége és nem bírjátok és nagyon figyelve arra, hogy még a tolófájások előtt elmúljon a hatása mert, ha nem érzitek a tolófájást vagy leállnak a fájások akkor nagyon nehéz a kitolás. Ha kérdésetek van nyugodtan írhattok az emilemre is. Sziasztok, gyönyörű szülést kívánok mindenkinek,

Rita
boksay_rita

Kedves B.Rita,Böbe és a többiek!
Én voltam,aki már korábban is írtam az epidurállal kapcsolatban.Tehát:azért kell előre lebeszélni,hogy akarod-e,mert egy bizonyos idő után,bizonyos tágulás után már nem adják be.Nekem ezt Iványi doktor mondta,mikor leültem tisztázni vele,hogy hogyan lesz az epidurálás.Vele előre le kell beszélni mindent,és mikor a szülés beindul,Őt előbb kell hívni,mint az orvosodat.Az epidurálnak semmi köze a dokidhoz,Ő ezzel semmit nem csinál.Vagyis vagy támogatja,vagy nem...Általában a Kútvölgyiben nem...Egyébként én anno azért döntöttem úgy,hogy kérem,mert a doki azt mondta,én döntöm el,mennyit akarok érezni a szülésből,95%-ot,vagy nullát,minden fájdalomszintre van lehetőségem,annyit ad,amennyit kérek,a végén,a kitolást pedig végig éreznem kell.Nekem ez nagyon tetszett,végülis azért beszéltem le vele,hogy kérni fogom.A végén programcsaszim lett,de oda is Őt hívtam,nagyon meg voltam vele elégedve.Sziasztok
Névtelen

Szis Böbe!

Kriston Andrea-féle intimtorna tanfolyamot a bejegyzett oktatók tarhatnak, ennek semmi köze a Kútvölgyihez. Aki itt a népszerűsítő előadást tartotta, ő maga is intimtorna oktató. Az ő nevét és telefonszámát emailben meg tudom adni, ha szeretnéd (vagy más is szeretné :-) ). Azt mondták, hogy a szüléshez ideális gátizom állapot eléréséhez akár 6 hét is elég lehet, persze ez az idő egyéntől függ, és napi 5-10 perc gyakorlást igényel. Ahhoz, hogy a gátizom tökéletesen kidolgozott legyen, 4 hónap körüli gyakorlási időt mondanak. Persze erre a szüléshez nincs szükség, mint ahogy a hétköznapi életben sem kell tökéletes bordás hasizom.
A tanfolyam 5*2 óra, ha hétvégi (akihez jelentkeztem ő csak ilyet tart: 2 szombat du. 3-8); de pl. Kriston Andreánál van 5*2 órás tanfolyam is, ami hétköznapokon van. Van honlapja is ez utóbbinak: www.intimtorna.hu

Üdv

Jucus
ljucus

Sziasztok!

Még néhány gyors kérdésem lenne így a finisben(mert hát mit csináljak így a - remélem - utolsó órákkal?! Kép)
Visszaolvasgattam az archívumban, és ott szó volt róla, hogy van, hogy cumisüvegből etetik a babákat. Természetesen próbálom elkerülni, de lehet, hogy valamiért tényleg szükség lesz rá. A kérdésem, hogy ha viszek be cumisüveget (olyat, ami újszülötteknek való), akkor az odaadható-e a csecsemősöknek? Mármint, hogy használják is...
A másik, hogy érdemes-e bevinni mellszívót? Tudom, hogy van bent, de hát ugye az ember a sajátját szívesebben használja... De több helyen olvastam, hogy mindenképpen érdemes megtanulni kézzel fejni, mert az a legbiztosabb.
Még egy nap Kép...

kisitu
kistitu

...ja és még egy kérdés!

Nem tudjátok véletlenül, hogy mi a "látogatási rend"? Mármint van-e, mikor jöhetnek a rokonok (remélem nem túl sokan), üvegen, vagy monitoron keresztül lehet-e megmutatni a babát, az apuka hogyan látogathat, stb.

Köszönöm még egyszer előre is!!!

kisitu
kistitu

Szia Kisitu!
15 hónapja szültem a Kútvölgyiben,leírom az akkor tapasztaltakat a kérdéseidhez kapcsolódóan.
Ha beviszed a saját mellszívód kifőzve az a legjobb,megtanítják a használatát.Cumisüveget én nem vittem,de legközelebb vinnék tartaléknak.Ha megkéred a nővéreket,biztos megengedik a használatát ill.ők is azt használják.Legjobb,ha teljesen sikerül kikerülni a cumisüveget.Látogatási rend igazából nincs,bárki jöhet bármikor,de csak a nővérpultnál találkozhattok,a babát az üvegajtóig kihozhatod.Apa délutánonként 3-tól 6-ig babázhat a csecsemős folyosón beöltözködve védőruhában.Ez nagyon tetszett a férjemnek.
Problémamentes szülést kívánok
Anita
Névtelen

Anita!

Köszönöm szépen a gyors választ! Bár még mindig itthon...Kép

kistitu
kistitu

Szia Andi!
Hát fogalmam sincs, hogy van ez!
Sipi szerint júl. 28-ra várható, a régi orvosom szerint viszont aug. 4., úgyhogy ez bizonytalan. Tegnap voltam a védőnőnél nagyon szimpi volt. 2hét múlva megyek a kórházba uh-ra, már várom.
szia

Kép
Kép
monacs

Pöttöm
Köszönöm az elismerő szavakat. Tényleg imádtam kismama lenni és szeretek anyuka is lenni, csak kicsit kevesebb számora a fiammal tölthető idő, mert sajnos vissza kellett jönnöm dolgozni. De amikor vele vagyok és kis családommal, az minenért kárpótol. Az életem megállás nélküli jelen felállás szerint, felkutattam azokat a helyeket, ahová mások, akik otthon tudnak maradni mamik, eljutnak napközben. Így mi is járunk babausziba, zenebölcsibe és néha baba-mama klubba is eljutunk. Szeretném, ha a fiam, amiatt, mert én dolgozom, nem szenvedne hiányt anyából sem.

A weblap pedig a férjem munkája, majd átadom neki a dícséretet.

Kistitu
Én vittem be cumisuveget (AVENT), mert amit ott adtak a K-ben az eléggé gustustalan volt, barna, 1000x kifőzött, nagy lyukú cucli. Én abban adtam a lefejt tejet, sőt, ami megmaradt azt a hűtőben a csecsemősök névvel ellátva tárolták, és ha kellett azt adták a babámnak. Erre 1x volt csak szükség, mert minidig szoptattam.
Mellszívó jó, ha van nálad, egyrészt a higiénia miatt, másrészt pl. az én babám kicit lusti volt az elején a szopival a melleim meg már kőkeményre dagadtak, így jó votl lefejni belőle a megkönnyebbülés végett.
DE!!! FONTOS!!! Aki most fog szülni először, az jó ha tudja, érdemes megtanulni kézzel fejni, mert sokkal hatékonyabb, mint a mellszívók, főleg mondjuk egy berepedt mellbimbó esetén, ami nemcsak a rossz szopási technikától lehet, hanem attól is milyen intenzíven szív a baba! Nekem volt sajnos mellgyulám, berepedt bimbókkal, és bizony bizony a mellszívó készülékek csak még jobban fokozzák azt a kínt, ami alapban sem kellemes. viszont kézzel fejve legalább kevésbé fáj annyira. viszon az nem megoldás, hogy ameddig sebes nem szoptatok.
Nagyikám mondta, hogy legjobb gyógyír erre az anyatej és a gyerek szája, az mindent begyógyít. Úgy is lett. Na nem mondom,hogy nem láttam csillagokat, mikor rákezdett a picim a szopira, de elmúlt és így is 11 hónapi szopi áll mögöttünk. A szopit azért nem mertem szüneteltetni, mert a tejem tuti elapőadt volna.
szerencsére a fiam így megkapott mindent, ő nem vett észre semmit az egészből, én kicsit szenvedtem, de így utólag nagyon megérte.
Szóval akár a csecsemősöktől (nyakukra járással, Erzsébet csecsemős profin tanítja a kézzel fejést!) vagy más, már gyakorlott anyukáktól, anyóstól (mint én), gyerekorvorstól, védőnőtől tanuljatok meg kézzel is fejni, mert nagy segítség!
Én úgy fejtem, hogy először kézzel, amíg megjön a tejleadó reflex, aztán az Avent fejővel, utána, amit az Avent már nem tudott kiszedni, azt ismét kézzel. Így sokkal több tejet lehet lefejni, mint csak géppel.

Látogatási rend
Én lassan 20 hónapja szültem a K-ben, alapítványi 2ágyas szpobában voltam, a férjem bármikor bejöhetett, nem kellett a recepción szólni. addig maradt ameddig akart, a babát sem üvegajtón keresztül láthatta, megfoghatta, puszilgathatta és nem kellett védőruha. Otthon sem kell ugye...

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hahó!

Legközelebb én is vinnék fejőt, és cumisüveget is, bár amikor ott kérdeztem a csecsemősöktől, h vigyek-e, úgy néztek rám, mint a véres rongyra, és lesajnálóan megemlítették azt a "puccos" anyukát, aki ragaszkodott a saját üveghez. Amikor mondtam, hogy szerintem nagy a lyuk az ottani cuclin, és én hoznék kisebbet, azt felelték, hogy "minek küzdjön szegény azért, amiért nem kell".....

Látogatás: hááát, én nem bántam, hogy csak apuka jöhetett be, és azt sem, hogy védőruhában. Mert az igaz, hogy otthon nem öltött steril cuccot, de azért az után, hogy munkából jövet még átverekedte magát a városon tömegközlekedve, otthon is ruhát váltott.

Amúgy nálunk lassan kezdődik a kistesóproject, kb. 2 évet szeretnék a babák között, Zsomborom 10 hónapos. A vérzésem még mindig rendszertelen, de én már úúúúgy vágyom a pocakra! :-)

Kellemes babavárást, könnyű szülést!
Réka2
Réka2

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat az EDA-val kapcsolatban. Még gondolkodom azon, hogy kérjem-e, de azt hiszem, inkább belevágok bátran! Kép
Böbike! Nagyon ajánlották nekem a málnalevél teát, és van egy homeopátiás szer is, ami könnyít a tágulási szakaszban. Lassan elkezdem őket enni/inni. Ha másképpen nem, legalább pszihésen hatnak majd! Kép

Jutika
jutika

Kedves Gumicukor, Réka2!

Annyira hálás vagyok, hogy reagáltok a kérdéseimre (meg persze mindenkinek, aki ír), köszönöm szépen. Akkor ezeket is elpakolom, mármint a fejőt (én is Aventet vettem), meg a cumisüveget. Lassan nagyobb a táskám, mint amikor nyaralni megyek hetekre... Kép Minden nap eszembe jut valami, vagy mond valaki egy jó ötletet.

Egyébként ma egy nappal túlléptük a terminust, tegnapra voltam kiírva. Ma megvizsgált a doki, minden a legnagyobb rendben szerinte, baba végre lement, méhszáj dolgozik ahogy kell, úgyhogy már csak a fájásokra várunk (én meglennék nélküle, ha lehetne Kép) Úgyogy szépen hazajöttem és most várok. Eddig nem volt jellemző, de most idegességemben gyakorlatilag átettem magam az utolsó napokon. Tuti lesz energiám KépKépKép

kistitu
40+1
kistitu

Kistitu, hajrá! :-) Nem vigasztalásból, de én 10 nappal hordtam túl... ;-)

Az evésről meg az is eszembe jutott, hogy mindenképpen egyél majd rendesen a szülés utáni napokban, meg esetleg vigyél be szoptatós teát (Fitolac, Lactoherb), azt a csecsemősök megcsinálják neked kancsóban. Én ezt elrontottam, semmi étvágyam nem volt, az ivást is erőltetni kellett, nem is lövellt be a tejem, csak a 4. napon, és utána sem volt túl sok. Ja, és ha belövell, akkor meg jó lesz, ha van nálad melltartóbetét és szopis melltartó, a szobatársaim a bokájukig tejesek voltak!
Na, meg még egy, bár talán tudod: a hálós bugyi múlhatatlan érdemeket szerzett, a hatalmas táskám tartalmának leghasznosabb darabja volt!!! :-) Tenafix a neve, van asszem 3 méretben, jól tartja a betétet, nem szorít, hagyományos és császáros szülésnél is jó. Radiátoron kb. 10 perc alatt szárad...

Nagyon szép szülést kívánok! :-)
Réka2
(Végre regisztráltam.)
réka2

Réka!

Köszönöm a bíztatást, kicsit úgy érzem, mintha már örökre terhes maradnék...Kép
Tenafixet már vettem, meg hozzá betétet is, bár amikor megláttam, hogy mekkora az a betét kicsit megijedtem. De állítólag nem árt, ha van. De lehet, hogy a férjemnek kell majd mennie másik hálós bugyit venni, mert így a szülés előtti napokra jellemzően úgy érzem magam, mint egy kiselefánt - vagyis mint egy nagyon nagy elefánt - és XL-es méretet vettem. Na ma unalmamban kibontottam - hát, szerintem a gyomromig is feljön Kép, kicsit elméreteztem. Na mindegy, ennél összeszedettebb már nem leszek a következő napokban.
Hát, nem tudom mikor akar jönni ez a gyerekecske, én már biztam hidegfrontban, melegfrontban, koncentrálásban, nagytakarításban és túrógombócban - attól függ, hogy melyik ismerősömnek mikor indult meg a szülése -, de egyik sem jött be. De talán ma éjjel...!

kistitu
kistitu

Sziasztok!
Én egyelőre csak beköszönnék ide, teljesen "friss" kismama vagyok. Régóta szerettem volna közétek tartozni, hát mostantól ez így lesz: ma megtudtam, hogy babát várok.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Ui.: Még annyit az előző hozzászólásomhoz, hogy egyelőre nem tudom felfogni ezt az egészet, hiszen csak néhány órája tudom... Lehet, hogy nemsokára felébredek?

Kép

Kép
liv

Liv
gratula! A kismamaság a legszebb álom a világon és csak 9 hónapig tart, remélem ez elég hosszú álom lesz Kép

Kistitu
Először is nagy nagy drukk!!!! és kitartás!!!!
Tenabugyi
Lehet túl nagyot vettél, bár nem tudoma méreteidet. Nekem úgy adták a gyógyszertárban, hogy a szülés előtti csípőméretemet kérdezték ill. kb. hányas ruhákat hordok. 38-as mérethet M-es bugyi elég, különben lecsúszik. Ami még jó,én is használtam bent, egy hasleszorító fitnesz öv, jó széles, tépőzáras. Elég bluggy a has szülés után, így könnyebben visszamegy, ráadásul nem lógja ki még jobban magát. Túl szorosra nem szabad húzni, ítt nem a karcsúsodás a léneg 1 nappal szülés után, csak a hasfal megtartása, mert a Tena bugyi nem tart semmit, max. a betétet, arra kiváló.
A kórházban adnak betétet, ki van készítve az ágyak mellé a kisszekrényre és folamatosan töltik, így én is vettem 2 csomaggal, de még mindig a szekrényemben áll. Amikor hazamentünk a kórházból, akkor már elég volt az allways éjszakai betétje, igaz sokat kellett cserélni, de mégsem egy pelenkában kell lenni.

Szoptatós tea
Tévhit, hogy attól lövell be a tej ill. lesz több!!! Sokat kell szoptatni (nem 3 óránként) és fejni az elején, hogy legyen elég tej. Ráadásul az édeskömény miatt, ami a teában van, hasfájós is lehet a kicsi. Bízzatok magatokban és ne adjátok fel, ha kezdetben kevésnek tűnik is a tej. A La Leche Liga oldalán is sok hasznos info van a szoptatásról, tejcsifelszaporításról.
Az első napokban pedig csak kolosztrum van, ami kevésnek tűnik ugyan, de mivel sűrű, kalóriadús, az első napokban, amíg rendesen be nem lövell a tej, bőven elég a picinek. A súlyvesztés pedig természetes, a nővérek csak paráztatnak, hogy nem hízott a gyerek semmit. Mivel születés utáni 2.3. hétre nyerik vissza születési súlyukat a picik, aztán kezdődik csak igazán a gyarapodás.

Fruzsi
Lehet már babázol?

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Rögtön egy kérdéssel indítanék, és nyilván lesz még több ezer:
ti kb. hány hetesen mentetek el először az orvoshoz?
Köszi. Liv

Kép

Kép
liv

én kb. 5 hetesen kézi vizsgálat szerint, rögtön a teszt után, rá 1 hétre kellett hüvelyi uh-ra menni, akkor 6 hetesnek mondták, má látszott a szikhólyag.
kinél szülsz?

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor: Milyen a zenebölcsi és az uszi és hol van?

Tudtok valamit a Vidáról? Nem siel? Próbálom hívni, de ki van kapcsolva. Most vagyok 6 hetes és szeretnék elmenni Hozzá.

A finishben lévőknek drukk és élvezzétek a szülést, mert a sok fájdalommal együtt egy csoda!!!
A pocakosoknak jó gömbölyödést!
A babásoknak pedig jó babázást!

Pöttöm
pöttöm

Liv, gratula!!! :-)))
Doki: én túl korán mentem, az 5. héten még csak hüvelyi UH látta, akkor is csak a petezsákot, de nekem elég hájas a hasam. 8. héten már van szívhang.

Nem akarok szopi-kérdésben vitázni, mert nálam az nem volt egy sikersztori, de azért halkan megjegyezném, hogy van ám olyan baba, aki tök nem akar szopizni, bealszik a cicin, csak csámcsog rajta, vagy éppen türelmetlen és nem várja meg a tejci elindulását... Ilyen esetben szvsz szükség van valami más stimulációra is.

Réka2
réka2

Pöttöm!

A Vida szabin van a héten, majd a jövő héten lesz. Síelni van. Csak el ne törjön megint valamije... Kép
Névtelen

Gumicukor, úgy tervezem, Mészárosnál fogok szülni. De ezt még vele is közölnöm kell Kép
Úgy tervezem, hogy kb. 3 hét múlva megyek el hozzá, hathetesen.
Még mindig hihetetlen, hogy itt vagyok...

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni valamit: ti megkaptátok/kértétek (esetleg javasolta az orvos nektek) a rubeola elleni védőoltást???
Minden könyv, újság azt írja, hogy kapja meg a kismama, de az orvos azt mondta, hogy nem fontos, majd ha esetleg, ne adj' isten, aktuális. Igen, de ha aktuális, akkor már késő, nem?
Aggódom emiatt.
Köszi. Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Nekem is ő a dokim! A legjobb kezekben leszel! Viszont kismamákat mosz már csak magánban fogad, a rendelőintézetben is csak 2 hetente van már, de oda egyébként sem kismamák járnak, mert eddig sem oda hívta őket, hanema kórházba.
Majd írd meg a tapasztalataidat, mert én 2 éve még a kórházba jártam terhesrendelésre, mindig adott ott is időpontot, amikor vizsgálat volt vagy uh. Így sosem kellett 5 percnél többet várnom. A szülésemnél végig bent volt.

Réka2
Az én fiamis ilyen lustácska volt, kiesett a szájából a cici, bealudt, majd amikor rájött, hogy kell szopizni, akkor meg üvöltött, mire beindult a tej. Elég sokat szenvedtem, tehát tudom miről beszélsz, de megérte, mert sokáig tudtam szoptatni. sokszor bőgtem vele együtt, hogy miért nem indul már a tej, de aztán sok türelem, kitartás árán, de sikerült. Ez nem 1-2 nap, hanem több hétbe is beletelt, mire rendeződött a helyzet.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Liv, szerintem várandósoknak nem adnak védőoltást, mert az a kórokozó gyengített változata, ami ugyanúgy veszélyes lehet a babára. (Vagy rosszul gondolom?)
Amúgy nekem is a terhességem elején eszembe jutott, hogy előtte javasolhatta volna az orvosom.

Az első trimeszterben jó kerülni a közösségbe járó kisgyerekes ismerősöket - amennyire megteheti az ember...

Üdv
Jucus
ljucus

a magánja úgy tudom az Istenhegyi klinikán van.

KépKép
KépKép
gumicukor

Hegedűs doktorhoz senki nem jár közületek?
ljucus

Gumicukor, mióta nem rendel a kórházban? Én simán odamentem volna vmelyik csütörtökön. Akkor voltam nála utoljára, amikor mondtam, hogy a férjemmel babát szeretnénk, de az nem most volt... És akkor most hívjam fel a mobilján, és ott jelentkezzek be?
Jucus, nekem is az a véleményem a védőoltással kapcsolatban, ami neked, hogy most már semmiképp se, viszont én még a kismamaság előtt direkt rákérdeztem, hogy nem kellene-e, és azt mondta az orvos, hogy nem. Ezért szerettem volna tudni, hogy mások vajon megkapták-e.
Van egy problémám, de ki fogtok nevetni (de hát hol kérdezzek ilyeneket, ha nem itt): én soha nem szedtem gyógyszert. Ezt úgy értsétek, szó szerint, hogy soha, egyet se. Semmire. Kiskoromtól kezdve nem szedem be a gyógyszert. A fejem nem fáj, minden más betegséget pedig mézes gyógyteákkal kúrálok. És most itt az Elevit. És hatalmas. És nem megy le. Ösztönösen visszaküldöm a torkomról, holott akarom, hogy lemenjen. Tudom, hogy le kell hogy menjen. Csak épp nem megy. Úgy tudom, összetörni nem szabad, csak egyben lehet bevenni. Szóval: van vmi ötletetek, hogy hogyan birkózzam meg ezzel a "problémával"?
Köszi. Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Én ugy gondolom, hogyha egészségesen tudsz táplálkozni teljesen felesleges multivitamint szedni. Ami fontos a fólsav és a vas homeopathiás formában is szedhető./szopogatható/

akire
akire

Kedves Ismeretlen!

Köszi az infót a Vidáról. Én is remélem, hogy ezúttal nem töri el semmijét sielés közben.

Köszi, Pöttöm.
pöttöm

Köszönöm, akire, örülök annak, amit írtál. Többiek véleménye?
A folsavat és a vasat az orvos fogja felírni?
Előre is köszi a válaszokat!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, sajnos egyenlőre csak ritkán tudok bejelentkezni, de akkor bepótolok mindent.

Vida 16-án már lesz (remélem), mert én is akkor megyek hozzá.

Liv
Gratula!
Mi már magyon vártuk a babát, tehát a lehető lehkorábban a + teszt után elmentem orvoshoz (5. hét körül). Utólag kicsit korainak érzem, mert akkor még nem volt a kicsinek szívhangja, ezért egy aggódással teli hetet kellett várnunk amig életjelet adott a kicsi (az is lehet, hogy más ezt nem így élte vonla meg, de mi előtte elveszítettünl egy kisbabát).
Jucus,
Köszi az intimtorna infót, sajna a hétvégék nekem nem túl ideálisak, de az elküldött lapot majd megnézem.

A málnalevél teát próbáltam beszerezni, (igaz, hogy még nem járok a 36. héten), de a Kútvölgyi patikában pl. nem árulnak. Ezt valami spéci helyen kell megvenni? A homeopátiás 'tágulást' segítő szerekkel kapcsolatban annyi kérdeésem lenne, hogy ezt homeopata prvossal kell felíratni, vagy a korházban adnak, vagy néhány gyógyszertárban vény nélkül kapható. (Az az igazség, hogy egyről hallottam a felkészítő tanfolyamon, csak nem tudom a nevét pontosan, valahogy úgy hangzik, mint a 'koffein'.

Köszi
Böbe
böbike

Liv
A kórházban a 3.-on 2 hetente csütörtökön rendel. Azért hívd fel, szerintem akár a kórházat is elég, ott megmondják, mikor van és mikor nem. Onnantól meg úgyis megmondja majd a doki, hol tud fogadni terhesgondozáson.

Böbe
Málnalevélteát drogériákban ill. nagyobb bioboltokban lehet kapni, bár anno éni is elég sokat dzsesszeltem utána, mire be tudtam szerezni.
Homeopátiás szereket vény nélkül lehet kapni sok patikában már, ha nincs megrendelik neked. viszont az adagolásról kérdezz meg szakembert. Úgy tudom Rákóczi Ági profi ebben a kérdésben is, bátran fordulj hozzá, akár itt, akár a kórházban, biztosan szívesen segít neked.

Fruzsi
Már babázol? régen jártál erre!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Liv,
nekem kb. a 16. hétig nem ment le az Elevit (+ társai, mivel kellett volna még MagneB6-ot és Tovita-t is szednem). Az összes első trimeszteres tünet elmúlása után bírtam csak szedni. Nem is tudom, hogy miért nem gyártanak kismamáknak multivitamint pl. csepp kiszerelésben... Pedig ugye az ember lányának pont az első időszakban a legnehezebb legalább megközelítőleg egészségesen étkezni...
Különben nekem - azóta - nagyon bevált az Elevit. Amikor el bírtam kezdeni újra szedni, sokkal több energiám lett.
Mindenkinek jó babavárást, babázást!

Jucus
ljucus

Sziasztok!

Málnalevél-tea: a Westendben, a Match(?) előtt van egy drogéria, mi ott kaptunk, illetve a Hős u.-Hungária sarkán a Herbaház(?), ahol még sok minden van. Érdemes megpróbálni a Fogarasi Tescoban lévő gyógynövényesnél is.
Homeopátiás bogyó: az egyik tuti, h a Caulophyllum, nekem egyébként Zachár Erika szülésznő segített ebben sokat. És nem tudom, hogy tea, bogyó, vagy más segített, de szűk kétujjnyiról 4 óra alatt tágultam ki teljesen. Szerintem ez rövid (akkor egy évezred..), aztán persze ki tudja? :-)

Réka2
réka2

Sziasztok!
Málnalevél tea kérdés: lehet kapni a fóti Cora áruházban levő herbária boltban is! : ))
Én már szorgosan iszom, remélem tényleg van hatása. : )
Üdv
Kata
(38.hét)
MKata

Réka2
Én homeopátiás bogyeszt nem, de málnalevélteát ittam a 36. héttől. Én du-án 3kor mentem be bő kétujjnyi tágulással és negyed 8kor már babáztam.
De legközelebb kipróbálom ezt a homeos cuccot, mert a fiam mióta megszületett, ha nagy ritkán volt egy náthája, arra mindig homeos bogyót kaptunk antibigyó helyett a gyerekdrnőtől. + a mellgyulámat is homeopátiás szer tette helyre, a kórházban felírt bika antibiotikum helyett. annak a receptjét ki is dobtam a kukába.

A Caulophyllum-ot milyen adagolásban és mikor kellett elkezdened? szüléskor, vagy már előtte pár nappal?

Elevit
Én az első trim-ben félbetörve tudtam lenyelni, nekem a Maltofer fol vastabletta volt rosszabb, az mindig megakadt, mert nem csúszós a felülete. Az első trim-ben minden nap szedtem, aztán már csak 2 naponta a végén 3-4 naponta, mert akkor már sok idénygyümölcs volt. Tonnaszám ettem a cserit, meggyet, epret, barackot, paradicsomot, újhagymát. nyam-nyam Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Annak aki tudja inni a málnalevél teát a Caulophyllumot csak szülés alatt ajánlott szedni, ha egyáltalán szükség van rá.Nálad valószinü nem is kellet volna. A sebgyógyulásra és a vérzés csillapítására Arnika és Hypericum javasolt.
akire
akire

Sziasztok! Szia Réka(2)!

Örömmel olvastam, hogy "közelebbi kapcsolatba kerültél" KépZachár Erikával. Én is nála fogok szülni, de eddig még nem találkoztunk (A dokim ajánlotta Őt). Mi a véleményed róla? Milyen volt a szülésed? Mennyire rugalmas az esetleges kérésekkel kapcsolatban? Végig ott volt veled?
Bocs, hogy így letámadlak a sok kérdéssel, de irtózatosan be vagyok tojva ATTÓL A NAPTÓL! Kép

Egyébként én, a Caulophyllum szedésére két javaslatot kaptam. Az egyik szerint három naponta 5 bogyi, a másik szerint 2*2 naponta. Ti hogyan adagoljátok? (Mindkét esetben a szülés előtt 2 héttel javasolták a megkérdezett gyógyszerészek.)

Jutika 34. hét
jutika

Szia Judit!

Én Dorinát 2002. június 12-én Zachár Erikával szültem. Nekem is a dokim (Vida) ajánlotta Őt.

Nagyon kedves nő. Megadta a mobilját és bármikor hívhattam. Én éjjel 2-kor hívtam, hogy elindult Dorina és hamarabb beért a kórházba mint mi. Végig ott volt, csak akkor ment el, ha sokkal nagyobb szükség volt Rá másnál. Amíg én vajúdtam 3 lány szült meg. Ő ajánlotta a labdát és a beöntést is nagyon óvatosan csinálta.

Végül aztán császárosok lettünk és ott nincs bent a szülésznő, de addig Velünk volt. Sőt szülés elött egyszer megijedtem, mert fájást éreztem, felhívtam és behívott, hogy szívessen megvizsgál, mert ügyeletes. Ez szombat este volt.

Én is tudom Őt ajánlani. A második babát (aki 7 hetes a pocakomban) is Vele szeretném szülni.

Pöttöm
pöttöm

Köszi Pöttöm!

Most egy kicsit megnyugodtam. Talán nem is lesz olyan borzalmas a szülés. Kép
Vigyázz magatokra! Minden jót nektek! Kép

Judit (34.)
jutika

Sziasztok!

Azt hiszem én is Zachár Erikával fogok szülni, bár még nem találkoztam vele. 31. héten vagyok, szerintetek mikor érdemes először találkozni a szülésznővel?

Sikerült málnalevél teát szereznem! Azt hiszem a legegyszerűbb módját választottam, amikor elkotyogtam az anyósoménak, hogy majd 5 hét múlva szükségem lesz rá, másnap már hívtak, hogy beszereztek egy kisebb mennyiséget. :-)

Böbe
böbike

Sziasztok Mamik!Helló Böbike!

Tök jó! Majd megbeszéljük a tapasztalatainkat!
Lassan tervezek bemenni a szülésznőhöz. Már alig várom, hogy találkozzunk, mert egy csomó kérdésem van hozzá. Elvileg a doki akar bemutatni minket egymásnak, de asszem nem bírom ki még két hétig. Kép

A málnalevél tea elég botrányos ízű....Brrrr... Én most kezdtem el inni.

Judit
jutika

Sziasztok!

Nem kis büszkeséggel írom ezeket a sorokat. 2003 február 13-án, pénteken megszületett Kolos fiam, 4005 grammal, 60 centivel.

A KÓRHÁZ ÖSSZES DOLGOZÓJÁNAK, de mindenekelőtt az orvosomnak és a szülésznőmnek is mérhetetlen hálával tartozunk, amiért velünk voltak, ott voltak.

Volt már könnyebb éjszakánk is, de fátylat rá, mert már itthon vagyunk, és rendben vagyunk, és kimondhatatlanul boldogok vagyunk!

Most mennem kell, mert azt hiszem, engem hívnak ezzel az ordítással... Kép

kistitu
kistitu

Kistitu
Nagy gratula!!! Kép Sokáig sok tejcsit Kolos bébibnek!!!
Várjuk a szüléssztorit, (elég a link melyik topicban van)!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Nektek nem jelentkezett alvászavar, amikor az Elevitet szedtétek? (Mert már szedem, és azóta pocsékul alszom, ami egyáltalán nem jellemző rám.)
Maltofert szedtek/szedtetek a kismamaság alatt?
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?