Liv
gratula! A kismamaság a legszebb álom a világon és csak 9 hónapig tart, remélem ez elég hosszú álom lesz
Kistitu
Először is nagy nagy drukk!!!! és kitartás!!!!
Tenabugyi
Lehet túl nagyot vettél, bár nem tudoma méreteidet. Nekem úgy adták a gyógyszertárban, hogy a szülés előtti csípőméretemet kérdezték ill. kb. hányas ruhákat hordok. 38-as mérethet M-es bugyi elég, különben lecsúszik. Ami még jó,én is használtam bent, egy hasleszorító fitnesz öv, jó széles, tépőzáras. Elég bluggy a has szülés után, így könnyebben visszamegy, ráadásul nem lógja ki még jobban magát. Túl szorosra nem szabad húzni, ítt nem a karcsúsodás a léneg 1 nappal szülés után, csak a hasfal megtartása, mert a Tena bugyi nem tart semmit, max. a betétet, arra kiváló.
A kórházban adnak betétet, ki van készítve az ágyak mellé a kisszekrényre és folamatosan töltik, így én is vettem 2 csomaggal, de még mindig a szekrényemben áll. Amikor hazamentünk a kórházból, akkor már elég volt az allways éjszakai betétje, igaz sokat kellett cserélni, de mégsem egy pelenkában kell lenni.
Szoptatós tea
Tévhit, hogy attól lövell be a tej ill. lesz több!!! Sokat kell szoptatni (nem 3 óránként) és fejni az elején, hogy legyen elég tej. Ráadásul az édeskömény miatt, ami a teában van, hasfájós is lehet a kicsi. Bízzatok magatokban és ne adjátok fel, ha kezdetben kevésnek tűnik is a tej. A La Leche Liga oldalán is sok hasznos info van a szoptatásról, tejcsifelszaporításról.
Az első napokban pedig csak kolosztrum van, ami kevésnek tűnik ugyan, de mivel sűrű, kalóriadús, az első napokban, amíg rendesen be nem lövell a tej, bőven elég a picinek. A súlyvesztés pedig természetes, a nővérek csak paráztatnak, hogy nem hízott a gyerek semmit. Mivel születés utáni 2.3. hétre nyerik vissza születési súlyukat a picik, aztán kezdődik csak igazán a gyarapodás.
Fruzsi
Lehet már babázol?