Új privát üzeneted érkezett!

no és akkor magunkról:
ma voltunk tarkóredő mérésen és az első vérvételen.
minden okés nálunk, a vérképem tökéletes, ami azért meglepett, mert azt ugyan tudom hogy mindig jó volt, de mégiscsak nemrég szültem + szoptatok + egy kis poronty is növekszik bennem, azt hittem hogy mindenféle hiányállapotok lesznek, de a doki azt mondta hogy minden eredmény tökéletes, jó anyagból lettem gyúrva - vagy erre születtem. :D

az ultrahangon is minden rendben volt, íme:
Kép

és a doki azt mondta, hogy MINTHA látna valamit a lábai között... 8) én tutira láttam de azt mondta hogy várjunk ezzel még. :)

tényleg, ti gondolkoztatok már neveken? mindannyian szeretnétek tudni a baba nemét?

mia_snow

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:00-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Mia_Snow köszönjük a kimerítő válaszokat! Én örülök neki, hogy ilyen sokat írtál, mert tényleg nem régen estél át ezen az egészen, így még frissek az emlékeid, és nem elavult - régebbi dolgokról írsz. Úgy értem, hogy az, aki pl. 5 éve szült, ahhoz képest már változtak a dolgok...

Köszi, amit írtál. Azt tudtam, hogy a terhesség velejárója, csak eddig fehéres - átlátszó volt, ma meg sárga. De azóta sem semmi, úgyhogy örülök!

A nevekről egyébként már dumcsiztunk pár oldallal korábban. Érdekes, hogy sokaknál már megvan..Azért, hogy ne kelljen visszaolvasnod, ideírom, hogy nálunk az Emma és az Áron vezet, mivel kettős vezetékneve lesz, ezért nem akarunk hosszú nevet. Meg egyébként is tetszenek.
A neme? Hát persze, már alig várom!
Egyébként nagyon édes a képed, és nagyon jól sikerült. A mi utolsónk elég furi lett, mert annyit ugra-burgált, hogy alig látszik valami. A 12. hetin pedig sajna nem kaptunk. Méreteket nem írtál. Mekkora "ketteske"?

A barátnőm ma volt az Istenhegyin. Holnap beszámolok róla, mert most lesz a dumaparti. Annyit azért elárult előre, hogy a babák tuti egypetéjűek és lányok... és még az is lehet, hogy az egyiket Noéminek fogják hívni! :D
Büszke vagyok a nevemre!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Ma eddig csak olvasgattalak benneteket,
Biussal majdnem ugye 8 éve, amikor terhes lettem, nyugdíj előtti orvosom volt, aki azt mondta, h semmi szükség vitaminra, csak vasat szedtem, ezt sem konkrétan vérszegénység, vagy bármilyen laboreredmény-eltérés miatt, ezt kérte a doki én meg betartottam. Így is kerek 4000 gramm lett a lányom (császárral, de nem a mérete miatt, amennyire csak lehetett, annyira körbe volt rajta csavarodva a köldökzsinor, szerencsére nem volt veszélyben, csak egyszerűen nem tudott leereszkedni a szülőcsatornához). Ezt csak azért, mert hallani olyat is, h a vitamintól lesznek az óriásbébik, de van ismerősöm, aki dobozszám ette a kismamavitamint és 3 kg se lett a baba, szóval ez sem szentírás.
A mostani orvosom fiatalabb, ő majdhogynem leszúrt (csak olyan kedvesen), amikor megállapította a terhességemet és kiderült, h még nem szedek semmilyen vitamint. A Gravidát ajánlotta, most ezt tartom be. Nekem nem volt tőle hányingerem, sőt az első 4 kg-mat szerintem ennek köszönhetem, mert most, h elvileg már ráállt a szervezetem, már nem híztam egy dekát sem.

A védőnők bírnak nagyon "okosakat" mondani. Nálam a régi akkor vágta el magát végleg, amikor Bius 4 hónapos volt, csak anyatejet kapott és ő meg akart győzni, h abban nincs elég vitamin, adjak neki gyümölcslevet. Eléggé bután néztem rá, aztán felhívtam a gyerekorvost, aki egy az egyben lehülyézte.

Folyás... hmmm... nekem is van, kellemetlen, de ez ezzel jár.

A hasam tegnap nekem is fájt, de nem a "babás" részen, hanem feljebb, köldöktájt. Mintha nyújtották voln, vagy nem is tudom. Gondolom a kötőszövet, meg az izmok, de ma már semmi ilyesmit nem éreztem.

Kép
Kép
mimmi

Mia, tényleg nagyon tuti ez a kép :)

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok Lányok!

Remélem ma segít a pasim, mert egyedül nem tudom felrakni a képeket, és lógok nektek evvel-avval.

Ma voltam kombinált vérvételen, dec. 1-n lesz eredmény.

Azért írtam le az UH eredményeket, hogy lássátok, 1-2 mm-t simán elmérhetnek. Szóval mi aggódunk itt, hogy ekkora-akkora, közben meg ahány mérés, annyi féle. Azért minden időszaknak megvan a parája, lassan mindenki betölti a bűvös 12-t, de utána is mindig találunk valami aggódni valót.

A név nálunk eldőlni látszik, a fiúk szerint tuti lány, és Máté fiam közölte, hogy Nóra és pont. Természetesen az ovis szerelme után nevezte el, nekünk sincs ellene kifogásunk. A hugomnak is anno én adtam a nevét, én az ovis legjobb barátnőmről koppintottam.

Miért most találnak meg tök jó állás-ajánlatokkal? Már a 2.-kal kerestek meg, amióta babás vagyok, előtte meg semmi, pedig váltottam volna.

Nekem főleg éjjel nyúlnak a szalagok, egy-egy tüsszentés pokoli tud lenni, mindig jól meg is ijedek.

Írjatok lányok, mostanában nincs olyan nagy nyüzsgés, mint eleinte volt!

Sziasztok!

Benta
benta

Vitamin: első gyerekkel lelkesen szedtem a Maternát, minden nap, súlya 3750 gr lett. Másodiknál annyit hánytam, hogy pár szem után feladtam, nem szedtem semmit, súlya 3800 gr. :lol:
benta

Hát most nagyon irigykedek erre a szép uh képre. :) Mi majd csak dec 1-én megyünk a 12 hetesre, valljuk be egy nap híján 13 hetesen. De csak így kaptam időpontot. Beutaló nem kellett semmi, csak beszólt a tesóm (eü-s) és kész.

Nálunk a gyereken sok vita van. :) Rod nem akarja tudni, hogy milyen lesz, engem meg majd megesz a fene már most. Ugyanígy vitáink voltak-lesznek a nevek terén. A lány név szinte azonnal megvolt Emma; a fiú néven háború zajlott, jelenleg fegyverszünet van. Ábel vagy Koppány. Letorkoltam azzal, hogy úgyis én leszek ott és slusz pasz. :D

Ahogy ismerem vagy dolgozni fog, vagy játszani a hüle gépén. Remélem majdcsak megkomolyodik ha már meglesz a baba.
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:00-kor.

Heni

Kép
szheni

hello Lányok! olyan jó volt olvasni Benneteket! Nekem ma megint szörnyű rohanás volt, majdnem elájultam a bíróságon, mert leesett a vércukrom, mert nem fejeződött be időben a tárgyalás... nektek is van ilyen, hogy egyik pill-ról a másikra leesik a vércukrotok?
mia, köszi, hogy megosztottad az orvosod nevét:) szerintem én voltam nála még egyszer régen tinédzser koromban, esztéká rendelésen. és csudaszép a gyermek.:)
képzeljétek, hogy jártam! elmentem ma a Jánosba, hogy megkérdezzem, akkor megoldható-e az esztékás UH, mert igazából nem sajnálom a pénzt, de ha egy vizsgálat kötelező, én meg fizetem a tébét, akkor azért miylen jó lenne ha... számomra ismeretlen doki volt, bemegyek ( majdnem 6 óra volt, elég ciki), előadom fentieket szabatosan, azzal, hogy egyébként kedden voltam magándokinál, aki nem végzett uh-ot, hanem a mellette lévő fizetős uh-ot ajánlotta, mertogy ő nem utalhat be esztékára, de én meg úgy gondolom, hogy... (ld. fent). Na, erre úgy felháborodott.Hogy ő igazán nem érti, hogy egyes orvosok ezt hogy képzelik, hogy lehúzzák a beteget, de a felelősséget viselje más, és hogy ezen ő hogy fel van háborodva, és ha ő valakit kezel, akkor számára az teljesen természetes, hogy végigkséri az egész időszakot, és ő méri le a mindent, usw. Csak néztem rá, és iszonyú kellemetlenül éreztem magamat, hogy későn ilyen illetlen dologgal jöttem, és hebegtem, hogy sajnálom, nem akartam feldúlni a lelki világát, és ne haragudjon, nekem ez az első gyerekem, nem is készültem rá, fogalmam nnincs, mi hogy megy, én azt sem tudtam, hogy létezik olyan, ahol az orvos maga végzi az uh-ot. Hogy mér, mire gondoltam, ki végzi. Mondom, jóvan, jóvan, csak meglep. Aztán hirtelen megkérdeztem, hogy, mér, egyébként, ha megkérdezném magát, hogy lenne-e az orvosom, elvállalna-e? na erre eléggé meglepődött ( ha a bíróságokon bírnék ilyeneket kérdezni de jó lenne:)) és mondta, hogy nem azért mondta, meg minden, gondoljam ezt át, és hogy úgy van értelme, ha nyíltan beszélünk a dolgokról, ő nem rám haragszik, hanem bosszantja az, hogy menő magánorvosok át próbálják hárítani a felelősséget. Mondom, ez oké, tehát nem vállal. Erre mondja, hogy, nem az, hogy nem vállal, szülést ő is magánpraxisból, viszont. Mondom az oké, csak, szóval, hogy nekem az jó, ha valaki megmondja a dolgokat, meg foglalkozik vlem, mert nekem fogalmam sincs semmiről, ezért szeretnék egy jó orvost, és bár nekem tetszett a nagyon menő, csak az azért fura, hogy más anyáknak (nektek) a magánorvosa beutalja őket a köt vizsgálatokra a kórházba, az a doki pedig azt állítota, erre nincs mód. Mondta oké, csütörtökön csinál UH-ot 9-12 közöt, menjek. Mondom, az 13. hét, oké? mondta, oké. úgyhogy iylen érdekes lett a vége. Nekem nagyon szimp volt, úgyhogy most válságban vagyok. Ez sokkal szimpatikusabb volt, mint a keddi, azt hiszem nagyobb bizalommal volnék hozzá, csak ez olyan... nem tudom, hogy illendő-e ilyen gyakran orvost váltani. vagy, hogy... aztán jól megsértek mindienkit a nagy mérlegelésben és a taxiban fogok szülni...szóval én nagyon tartok a Jánostól is, de lehet, hogy azért hétvégén felszaladok a szülészetre, hogy milyen körülmények vannak ott, hátha csak túldimenzionálom... attól, hogy a töbi osztály leírhatatlan, ez még lehet rendben... jájájáj. A tesóm szerint a bizalom fontosabb, mint a név, meg a körülmények... hát nem tudom...
Meg azt sem tudom, hogy ugye hétfőre van időpontom a kombinált tesztre, amire ugye kell 12 hetes uh. .. szóval olyan nagyon bonyolult minden.
ne haragudjatok, hogy ezt mind Rátok zúdítottam, remélem mindenkinek jó éjjele lesz, nem lesz rosszul, és szépet álmodik..
na, nem fárasztalak Benneteket tovább. jó éjt

mormota
mormota20

..

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Anyócák!

Mindig annyira várom már, hogy jöhessek hozzátok! Ma reggel már annyi mindent csináltam, mint máskor egy nap alatt, remélem ez már az aktív-pörgős második trimeszter jele :)

Mormota, legyen nálad mindig pár szem keksz, müzliszelet, hogy meg tudd előzni az ilyen rosszulléteket! Orvost váltani sose késő. Most el kellene döntened, hogy magán vagy állami. Ha magán, akkor keresgélj, amíg meg nem találod az igazit. Ha már fizet az ember, akkor ne alkudjon meg, legyen olyan, amilyet igazán szeretne. Ha sztk, akkor keresd fel e területileg ill. nőgyógyászatot, kérd a 12. heti UH-t, kötelesek megcsinálni. Az sztk doki sok másnak a fogadott orvosa, csak a délutáni megánrendelésén. Az is lehet, hogy menet közben hoz össze a sors egy olyan dokival, aki szimpi lesz és felkéred. Én Mátéval a 35. héten váltottam, sosincs késő. Találd meg a te utad!

Heni, hogy vagy? Mikor mész kombináltra? Holnap Máténak judo-versenye lesz, aggódok :roll: Remélem siker-élménye lesz, és nem fogják nagyon földhöz vágni.

Sziasztok, írjatok!

Benta
benta

Sziasztok!
Ez az első fórum, amire írok életemben, már napok óta gondolkodom rajta, hogy be kéne regisztrálni, ahogy olvasgatlak benneteket.
Mindenkinek gratulálok a szép babájához és nagyon sok örömet és egészséget kívánok nektek!
Én kb. a 9. hétben vagyok, de még semmilyen vizsgálaton, laboron nem vagyok túl, csak egy hüvelyi ultrahangon, mert a dokim is szülni fog a hónap végén, ezért ő már nem tudott vállalni. Adott egy másik nevet, aki szintén az Istvánban van, hétfőre kaptam időpontot, akkor megyek hozzá. Remélem szimpatikus lesz. Igazából nem nagyon találtam róla infót sehol. Dr. Pop Andreának hívják. Nem ismeri véletlenül valaki?
Nagyon tetszenek ezek a vonalzók, majd én is megpróbálok feltenni egyet, bár még sosem próbálkoztam ilyesmivel.
Sziasztok!
poker

hello!
Poker, ez őrült vicces. Szerintem Pop Andrea az én évfolyamtársnőm ( Dóri) nővére. Nem tudom, orvosnak milyen, de az biztos, hogy emberileg nagyon kedves, szimpatikus jelenség, szóval szerintem emiatt ne agggódj. Én még ott tartottam, hogy nőorvosnak tanul, de ennek már 7-8 éve, szóval már régen befejezte. Hajrá, hajrá, kiváncsi vagyok a benyomásodra.
üdv

mormota
mormota20

Szia mormota20!

De jó, hogy írtál! Az én dokim 36 éves (mármint, aki most fog szülni), akkor ezek szerint ő sem lehet túl idős.
Remélem beválik.
Borzasztó, hogy mennyire béna vagyok még ehhez a "fórumos dologhoz". Még biztos fogok hülyéket kérdezni ezzel kapcsolatosan. :oops:
poker

Jó reggelt Lányok!

Jó sok minden történt nálunk is, de csak szépen sorban:

Anuk! Nagyon szépek a nevek. Főleg az Emma :D , de az Ábel is nagyon tetszik. Érdekes, hogy az Emma mellé mi az Áront választottuk, de az Ábel is nagyon jó. Hasonló az ízlésünk. :D

Mormota, ez a doki story...hát elég érdekes. Szerintem simán válthatsz gyakran orvost. A bizalom a legfontosabb. Én magánorvos párti vagyok pont emiatt is. Ugye az tudjuk, hogy a doki csak a "kitolásnál" fog bejönni, illetve majd 1-1 alkalommal ránk néz! A szülésznő az aki végig ott lesz. viszont, ha bármi komplikáció adódna, nekem fontos, hogy az orvosban megbízzak, és ne kételkedjek abban, hogy jó döntést hoz. Én úgy gondolom ezért a bizalomért fizetek...sajnos nem is kevest.
Az én orvosom nagyon sokat kér. A meddőségiben végig ingyen jártam. De mivel nehezen is jött Balta baba - bár a végén spontán - meg ugye első is, nem akartam váltani, pontosan a bizalom miatt. De ezért: kb. 15 alkalommal kell mennem terhesgondozásra - alkalmanként 10 000 Ft-ért, és a szülésért + 100 000 Ft-ot kér. Megmondom őszíntén 2. alkalommal ilyen összeget már biztosan nem fogok kifizetni, de most nem akartam váltani

Tegnap volt a barátnőm az Istenhegyin. Ígyértem beszámolót. Ugye neki ikrei lesznek, szóval ezért valószínűleg bonyolultabb is a dolog. Dr. Gasztonyi vizsgálta a 12. héten és most is. Igazából nem is a 3D-n nézik, hanem a sima uh-n, néha-néha vált át, de az is igaz, hogy nagyon jó a gép.
A barátnőm vizsgálata - dvd alapján - 23 percig tartott. Nagyon alapos volt a doki, de igazából a film élvezhetetlen. Nem tudom, hogy azért mert ugye a két babánál nagyon nehéz azonosítani a dolgokat. (néha bevillan + 1 kéz, láb), vagy mert - és ezt a doki is mondta, ez nem a mozizásról, hanem a vizsgálatról szól.
Egyébként a doki nagyon jó orvos, uh. spec, de 0 empátia. Barátnőmnek volt lepényleválása, és mesélte a dokinak, hogy otthon feküdt, milyen gyogyszreket kapott. Erre a doki közölte (a 20 hetes kismamával), hogy fölösleges, ha megmaradnak megmaradnak, ha nem, nem.
Szóval mivel jó orvos, ezért ajánlja, de érzékenyebb lelkűek inkább máshoz menjenek...szerintem!
Egyébként megnézte tényleg mindenüket - agyukat, veséjüket, csigojákat, csontokat, stb..

Egyébként,a hogy írtam 2 kiscsajról van szó! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Most valamit variáltam a profilomon, úgyhogy csak azért írok, hogy kiderüljön mit csináltam.
Megpróbáltam a lányom vonalzóját felrakni, mert rájöttem, hogy az "ifjoncét" még úgysem tudnám, mert nem számoltak nekem pontos dátumot, bár számításaim szerint június 26 körül lenne esedékes világra jönnie. Na jó, nem fárasztalak tovább titeket.
Üdv mindenkinek! :)
poker

Sziasztok, az én dokim is imádnivaló, mindig elmagyaráz mindent, mindig hívhatom, ha bajom van, és tök fiatal, ami nekem nem baj, hisz legalább mindent alaposabban megnéz.

Képzeljétek, bejelentkeztek ismerőseink hozzánk hétvégére dec. 5-ére, mondom gyertek egy héttel később, kérdik miért, mondom akkor elmondom, ha előbb jöttök, akkor nem. Mondom azért megkérdem a nődokimat, mondta, hogy a nucha szűrés, a 18. heti meg még egy UH van, amire nem lehet időpontot változtatni, mert az kötelező, és rengetegen vannak, legfeljebb ha tudnék vkit, akinek hamarabb van elcserélhetjük. Mondom akkor ne bonyolítsuk. Majd nem tudják meg az ismerősök és kész.

A hasam még mindig fáj, vagyis csak hol egy ponton, hol a másikon (ez a köldökömtől balra vagy a vakbélműtétem helye. Gondolom ezzel még nem kell rohannom a dokihoz.

És szédülök, és sztem a vérnyomásom lett alacsony, mert a védőnő 110-et mért, szerdán du. 102 volt. Felhívtam a védőnőt, még két kávét engedélyezett naponta:D, ill. teát töménytelen mennyiségben.

Mormota: vércukrom még nem esett le, csak a vérnyomásom, de legyen nálad mindig vmi, amivel meg tudod emelni. A dokis sztori sem semmi, ezzel kapcsolatban én is azt tudom tanácsolni, hogy addig menj, amíg nem találsz olyat, ha minden héten váltasz, akkor minden héten. És legyen sztk-s vagy magán, az sztk-s is foglalkozhat veled úgy mint egy magán (nekem a dokim klinikás, és normális, szóval érted).

Szia poker, üdv itt!

Mia: gyönyörű a baba, neked is gratula a 12. hetihez, nemsokára én is túlleszek rajta, már nagyon várom!!!

Ácica nem ért még haza? merre lehet?

Kata2: táblázat?

Remélem a rosszullevősök jobban vannak már!
Mindeknki vigyázzon magára!

nem is tudom mit akartam még írni...
Vendég

Preta mi is ált. 2 napra főzünk, vagyis én. Szóval nálam ez nem jönne be, ill. van, hogy hozok is be kaját. Mióta babás vagyok az biztos, hogy jobban megmosok mindent, gyümit, husit stb.
Nekem nincs székrekedésem, sőt, reggelente megy a hasam.

Zsu: én csak dec.-ben megyek a nagy vérvételre, de éhgyomorra kell, és kell pisi is.

Benta: néha én is frászt kapok, amikor tüsszentek, és benyillal az egész hasam, jajj, de rossz. de elmúlik utána gyorsan.

Anuk: ha Rod nem akarja megtudni, ne tudja meg, bár nem tudom, hogy bírnátok ki, hogy az egyik tudja, a másik nem.

Én szeretném tudni majd a nemét. Alig várom, hogy kiderüljön.

Asszem egyelőre ennyi.
Vendég

sziasztok,

ja tényleg, lehagytam getnap az adatokat. :)

szóval CRL (ülőmagasság): 44 mm, BPD (fejszélesség): 18 mm, TAD (hasszélesség): 16 mm, FL (combcsont): 6 mm.

Milánnál kb ugyanekkor, ugyanezek az adatok: 50, 20, 16, 7. :)

Mormota: MINDENKÉPP lecserélném a dokit! ne érdekeljen hogy ki sértődik meg, stb. TE ÉS A BABÁD vagytok a legfontosabbak, nem mindenféle lehúzós, magát orvosnak nevező üzletember lelkivilága. már bocsánat. és ha akarsz egyébként, a 12. heti uh meg egyebek miatt egy darabig járhatsz mindkét dokihoz, ha ez téged megnyugtat. több szem többet lát. aztán majd döntesz később. nem tiltja meg senki hogy magán ÉS sztk-s szolgáltatást is igénybe vegyél. a János kh szülészetéről meg csak jót mondhatok! ha felvesszük priviben a kapcsolatot akkor tudok sokat mesélni, tényleg csak jókat mondhatok. a csecsemős nővérek hagynak maguk után kívánnivalót de ez sajnos minden kórházba így van. :(

hirtelen vércukor-leesés... nemtom ez összefügg a "hirtelen feltépném a hűtőszekrény ajtaját"-érzéssel? mert olyanom van sajnos. :roll:

poker: üdv itt. :)

mindenki nagyon szép neveket választott (mernék mást írni, mi? :lol: ). nálunk Szófia és Hunor a befutó nevek. bár apa azt mondta lányt csinált... :D

kfnoémi:
[quote]S írta:zóval mivel jó orvos, ezért ajánlja, de érzékenyebb lelkűek inkább máshoz menjenek...szerintem!
- van olyan kismama aki nem érzékenyebb lelkű? :)

a 4d genesisről is csak jókat tudok mondani. szintén nemcsak mozi, nagyon profi, ÉS NAGYON KEDVES mindkét szonográfus nő, akivel találkoztunk. akinek nincs messze... megéri elmenni. mi megyünk majd a Ketteskével is, mert amellett, hogy fantasztikus élmény, nagyon profi maga a vizsgálat is. nem mintha nem bíznék a dokimban, ő ráadásul azt mondja hogy az egyik kötelező uh helyett simán elfogadja a 4d-s leletet, szóval ilyen szempontból majdnem mindegy hogy hozzá megyünk, vagy a 4d-re.

mia_snow

Én a mostani dokimat az sztk-s rendelésen ismertem meg. Ott is nagyon rendes és lelkiismeretes volt, inkább az egyéb körülmények miatt döntöttem úgy, h a terhesgondozást magánrendelésen csináltatom, illetve mint nőgyógyászati beteg válogathatok az sztk-s orvosok között is, de a terhesgondozás már körzetesítve van lakcím szerint és úgy már nem is hozzá tartoznék.
Azzal vagyok csak bajban, h mi időközben 300 km-rel arrébb fogunk költözni, úgyhogy nálam is lesz dokiváltás :( és elég sok parám van ezzel kapcsolatban. A dokinak még meg sem mondtam.

Ma valami hihetetlenül nyomott vagyok, lehet az időjárás is közrejátszik, de szinte alszom, csak nyitott szemmel, szédelgek, nehéz a fejem és haza szeretnék menni lefeküdni. Pedig az nagyon odébb lesz még :(

Poker, megláttam a vonalzódat és megijedtem, h ennyire hülyülök, h már írtam a fórumba és nem emlékszem rá :)
Dorka mit szól a tesóhoz?

Kép
Kép
mimmi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:01-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok lányok!
Végre itthon vagyok. Pénteken csak délig dolgozom. :)
szia mimmi! Dorka nagyon örül a tesónak, már régóta nyaggatott minket érte, remélem, ha megérkezik is ilyen lelkes lesz. Egyelőre azon brusztolnak az apjával, hogy "kinek a szülinapján szülessen". Mert a párom jún. 17-én született, Dorka jún. 22-én. (vele júl.2-re voltam kiírva)
szheni, remélem szimpi lesz a doki. Érdekes, hogy nem nagyon találtam róla semmilyen információt a neten. Na mindegy, majd hétfőn referálok. Te voltál már a 12. heti szűrésen? Nekem még a "régi" dokim mondta, hogy kombinált szűrést kérjek(egyébként is tervben volt) és hogy azt az Istvánban ingyen megcsinálják.
Ismeri valaki az István a szülészetét? Én a lányomat az Uzsokiban szültem. Körülmények, felkészültség, szobák, stb.
Jó, hogy péntek van..... :wink:
poker

mimmi, nálatok a Bius mit szól a kistesóhoz?
Gondolom most kezdtétek az elsőt? Szereti a sulit? Hogy boldogultok?
Dorka egész jól, ő másodikos, bár azért szerintem jóval nagyobbak a követelmények, mint a mi időnkben, sajnálom is sokszor, hogy mennyi mindent és miket kell már tanulniuk. Én elsőben elég sokat görcsöltem ezen az iskola dolgon, hogy minden szuperul menjen, mostanra már próbálom egy kicsit lazábban kezelni a dolgokat. De az biztos, hogy az én anyukám nem nyálazta át minden nap az összes füzetet, könyvet, mint ahogy én szoktam. :)
poker

Sziasztok!
Ti aztán termeltetek tegnap és ma :D
Mia, szuper a kép. Nekem is mondták, hogy a 12. hét körül van pár nap, amikor könnyebben kiszúrja a jó uh specialista a baba nemét. Na, majd megtudjuk szerdán.

Noémi, én is a Gasztonyihoz megyek a kombinált szűrésre. Jókat hallottam róla a barátnőmtől. Szerencsére nem vagyok túl érzékeny, úgyhogy remélem, nem bántódom meg. Lényeg, hogy jó alaposan nézze meg a babánkat és mindent rendben találjon.

Mormota, szerintem se nagyon gondolkodj az orvosváltáson sokáig. Ezt az új dokit az ég küldte neked akkor, amikor nem is számítottál rá. Én januárban voltam a János kh nőgyógyászatán 1 napig. Véletlenül a reggeli jelentkezésnél eltévedtünk a férjemmel és először a szülészetre mentünk. Igaz, hogy csak a folyosót láttuk, a szobákat nem, de nekünk szimpatikus volt, kellemes, vidám. Egyébként minden kórházról lehet jót és rosszat egyaránt hallani. A dokinkban bízzunk meg maximálisan, azt a pár napot meg majdcsak kibírjuk. Végülis jó társaságban leszünk, a babánkkal :D

Vitaminokról: Én a Gravidát szedem, de kb. a 16. hétig tervezem, azért még konzultálok erről a dokival, illetve a Folsavat és a MagneB6-ot. Ez utóbbi nekem nagyon sokat használ. A beültetés óta szedem és nincsenek durva fájdalmaim, feszüléseim. Esténként szokott olyan érzésem lenni, mintha megittam volna több liter folyadékot együltő helyembe. Feszül rendesen.

Lányok, segítsetek. Olyan nehezen csúszik le a sok folyadék, pedig iszom én 100%-os cukormentes üdítőt és ásványvizet. Hogyan tudnám ezt még fokozni? Örülök, ha a levessel együtt lecsúszik 1,5 liter...

KépKép
süni76

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:01-kor.

Heni

Kép
szheni

Hello Lányok!

Nem tűntem ám el, csak szerdán kerültem netközelbe, azóta meg rengeteg a munkám, csak arra volt időm a 3 nap alatt, hogy olvasgassalak benneteket! De nem bántam, hogy sokat írtatok! Termeltetek rendesen! :D
Bocs, hogy nem válaszolok mindenkinek, képtelenség lenne! Gratula a 12. hetet betöltőknek, én is irigy vagyok ám rátok! :) Persze csak jó értelemben.
Mia, Poker!
Üdv a csapatban! Poker, mi majdnem egyidősek vagyunk, majd fogod látni a vonalzómon :D Nyugodtan kérdezgess bármiről, azért van ez a fórum!
Puszedli!
Vigyázz magadra az esésekkel, meg a szédüléssel, én ma felállítottam egy csajt a villamoson, mert úgy éreztem mindjárt elájulok, persze nem ecseteltem, hogy várandós vagyok, csak hogy rosszul, készségesen felállt, én meg szégyelltem magam, mert azt hittem, kibírom a végállomásig.
Anuk!
Örülök, hogy újra itt vagy! Szerintem amint lehet, a párod is rögtön akarja majd tudni a babó nemét!
Süni!
Nekem is óriási gond a folyadékbevitel, ráadásul levessel is csak néha napján találkozok. Ha végképp nem megy a víz és a 100%-os gyümilé, igyál tejet, vagy turmixot, esetleg egyél vmilyen gyümölcsöt. Én is így próbálom pótolni.

Az esküvői képek és a pocakfotók nagyon szépek!

Amadea!
Nagyon ismerős vagy nekem! Lehet, hogy már találkoztunk?!

A küzdősportos lurkóknak hajrá!
Most elküldöm, el ne tűnjön! Folyt.köv.

Kép
ácica

Kata2, mi van Veled?? Mostmár jöhetnél ám! :) Remélem, jól vagy, mert hiányzol...

Heni

Kép
szheni

Ácica! Hála Istennek, Te is megkerültél! :)

Heni

Kép
szheni

..

Heni

Kép
szheni

Na folytatom!
Szóval a buszutat sikeresen túléltem, amikor hányingerem volt, aszalt gyümiket rágcsáltam, és bámultam az utat. Pisit úgy oldottam meg, hogy nem ittam (ami nem túl jó megoldás, de muszáj volt), és így két lekéredzkedéssel meg is úsztam. Visszafelé volt gáz, mert a szoros menetidő miatt nem volt pihenőidő, én könyörögtem ki, hogy hadd mehessek el, a többiek meg néztek a buszról, hogy ez a hülye tyúk állandóan a wc-re szaladgál. :oops: :roll:

Amúgy szuper volt otthon, bejelentettük a nagy hírt. Pont a tesóméknál volt az egész család babanézőben (6 hetes a kis csöppség, és meg kell enni! Annyira szeretnivaló! Csak azt nem tudom, ha ennyire imádgattam a másét, mit fogok csinálni a sajátommal? :lol: )
Apukám szerintem nem fogta fel, anyukám mosolygott, de egy hangot sem bírt kiejteni, másnapra tért észhez. :D
A tesóim teljesen természetesnek vették, nagymamám sírt...
Hát röviden ennyit a reakciókról.
Jó volt egy kicsit otthon pihenni, nagyon kellett már ez a stresszmentes 4 nap.
Csütörtökön meglátogatott a védőnő, semmi extra, egy-két dologról felvilágosítottam :shock: , amit nem tudott. 8)
Persze ő is elmondott egy-két hasznos dolgot.
Na bocs a sok dumáért, lőjetek le!

Kép
ácica

Már volt a védőnő? Mi a fenét lehet neki ilyen korán mutogatni? Felméri a lakást? Mert nálunk ki fog akadni, hogy a gyerek velünk lesz egy szobába a tengerimalacaimnak meg külön szoba dukál :D

De hát félteném teljesen külön, mivel én is asztmás vagyok és ez öröklődik a családban így próbálok rákészülni, hogy drága babucim is örökölni fogja.

Egyébként elképzelni sem tudom, hogy mit akarhat most még. Úgyis csak a 30. hét után fogunk bármit is venni, meg gondolkodni az átrendezgetésen. Meg aztán ha valami nem tetszik neki az sem érdekel mert mit csinál? El nem vehetik a babát.
Vendég

Sziasztok!
Poker, Bius minket is nyaggatott már rendesen tesóért, annyit beszélt róla már akkor, amikor még nem is volt, h nem egyszer hitték mások, h útban van, pedig még nem is :)
Most meg simogatja, puszilgatja a hasam, néha még "be is szól".
Azt is mondta, h majd mindent ő akar csinálni a baba körül, csak pelenkázni nem akarja, mert az fúúújj :) És hogy legyen olyan, h mi éjjel aludjunk tovább, ha felébred a tesó és csak ő kel fel hozzá :)
Szóval lázban van.
Sulival is minden rendben, csak szegénynek váltania kell félévkor a költözés miatt.

Örülök, h más is mesél ezekről az ájulásérzésekről, na nem annak, h rosszul vagytok, hanem annak, h akkor ez normális dolog. Reggel nekem is bele kellett kapaszkodnom a buszmegállóban a kerítésbe, jaj de sz*r volt. Rögtön be is villant, h a kismamakönyvem meg bent figyel az irodában, de nem lett gáz szerencsére. Viszont egész nap kótyagos vagyok, álmos, fáradt, nyűgös.

Szép hétvégét Mindenkinek! Vigyázzatok magatokra![/b]

Kép
Kép
mimmi

hello Lányok. nem tudom, hogy vagytok vele de én annyira elfáradok hét végére...
mimmi, szerintem normális ez a szédelgés, csak az a fura, hogy mióta benn a bébi, nagyon hirtelen jön. Ne úgy, hogy éhes vagyok egy darabig, csak halogatom, ert ez, vagy az, és egyszercsak szédelgek, hanem a gyomrom konkrétan jelez, hogy hállló. de ez a nápolyi ötlet jó.
már komolyan csodálkozom amúgy, hogy a munkatársaim nem vették észre a hasamat ( már szemmel látható, nem csak avatottaknak)... bár, persze, simán lehet, hogy észrevették, csak azt hitték, hogy meghíztam, és nem akartak illetlenek lenni... most mindenesetre nem megyek be az irodába 2,5 hétig, aztán pedig mindenképpen meg kell mondanom...
ja, és nagyon szépen köszönöm az orvosváltás melletti érveléseket, én is ezen leszek. csütörtökön megyek uh-ra a jánosba, aztán kombináltra a bolgárkerék utcába. addig meg tanulás, tanulás...
jó pihenést mindenkinek:)

mormota
mormota20

Na mindig eszembe jut még valami!
A vitaminokkal kapcsolatban már nem tudom, ki kérdezte. Én folsavat eszek, naponta 1 szemet, és én a Hipp Natalt iszom. szerintem bőven elég, a dokim is azt mondta, hogy a folsav a lényeg, a többit akár a megfelelő étkezéssel is be lehet vinni.
A Hipp azért jó, mert teljesen természetes, nem szintetikus, mint a Gravida és az Elevit, ezért nem hízol tőle, és nem okoz hányingert.
Ráadásul finom is :wink:

Az UH-król szólva, én nagyon meglepődtem, amikor a 8 hetes után két hét múlvára rendelt be a doki, pedig semmi gond sincs. Viszont nem bánom, mert már alig várom, hogy újra láthassuk Prüntyőkét.
A nevekről: Mi még gondolkodunk. Férjem szerint lány lesz, és kitalált egy nevet is, de lehet, hogy engedélyeztetni kell az MTA-val, mert nem szerepel az utónévkönyvben. :wink: Kreatív férjecském van, ugye? :lol:
A fiúnevekkel gond van, mert semmi nem tetszik neki, ráadásul biztos benne, hogy lyány lesz :wink:

Kép
ácica

Sziasztok!

Igyekszem visszaolvasni....

Ácica!
Tudnál esetleg képet küldeni? Lehetséges, hogy ismerjük egymást...

Nálunk is volt védőnő, de szét se nézett a házban, a leendő babaszobát se nézte meg....

Poker!
Üdv a fórumon!

Heni!
Mázlista :D

Kfnoémi!
Ultra drága a dokid :( ...

Nekem az üzemorvos mondta, hogy azért csak ad beutalót a tüdőszűrűre, ha mégis elmenne a baba..... :evil:

Az én dokim is fiatal és rendes...és eddig egy vasat se fogadott el, pedig időpontra járok hozzá....

KépKép
amadea

Benta!

Nálunk is tuti a Nóra :wink: , ha fiú, Balázs lesz...

KépKép
amadea

Puszedli!

A védőnőd nem százas :shock: :D :D ...a hasfájás előfordul, nő a méhed, nyúlnak a szalagok....esetleg magneB6-al próbálkozhatsz+pihizz sokat...
A nuchaszűrést a betöltött 14. hétig lehet megcsinálni...nekem 13+3-nál lesz...a dokim szerint jó....

KépKép
amadea

Amadea!

Írok privit!
A védőnő nálunk sem nézett szét, csak elmondott egy-két dolgot, meg válaszolt a kérdéseimre.
Képzeljétek azt mondta, hogy a 20. hétig egyáltalán ne tornázzak, pedig én kezdetektől nyomom a Rubint-tornát, a Légy bombajó kismamát! :? Nem kemény, 20 perces, és minden trimeszterhez külön torna van a terhelhetőségnek megfelelően, és csak addig csinálom, amíg nem megerőltető. Na most kérdem én, ha csak a 20. héttől lehetne tornázni, mi értelme lenne az 1. trimeszteres 20 percnek? :shock:

A Balázs nekem is nagyon tetszik...
Az üzemorvosod bek..hatja! :twisted: Köcsög!!!!

Kép
ácica

A kismamatornát is 12. héttől ajánlják....tornázz nyugodtan...
Szegedi Kismamik!
Nincs kedvetek majd januártól kismamatornára járni az Újklinikára? :wink:

KépKép
amadea

Nekem lenne kedvem a tornához, de a hülye munkarendem miatt tutira nem tudnék sztem. :x

Kép
ácica

Ácica!

Nem kaptam privit :( ...

KépKép
amadea

Mindjárt megy! Bocsi, közben dolgozok... :D

Kép
ácica

Sziasztok!

Heni, örülök, h. jobban vagy! Máté köszöni a puszit! Én csak attól félek, hogy valaki nehogy bántsa, fizikailag ne legyen baja. Ha figyelsz a cukrodra, tuti nem fogsz elhízni. Nekem a 180 gr-os szénhidrát diéta nagyon bejött, nem ingadozott a cukrom és tartottam a súlyomat is. Nem tudom, a te betegségednél hogyan kell csinálni. Saját, külön bejáratú szonográfus, ez igen! Tök jó!

Poker, szia, az én nagyfiam is másodikos.

Süni, nekem sajna nem látták a lába közét, talán 3-4 hét múlva. Ivás: legyen szem előtt mindig az ásványvíz. Minden reggel felbontassz egy 1.5 l –es vizet, és ha arra jársz, igyál egy pohárral.

Ácica, szia, de jó, hogy megint itt vagy! Az én nagymamám is sírt, amikor beszámoltam neki az UH-ról, annyira meghatódott. Ezt a Hipp izét ki fogom próbálni, hol veszed? Gyógyszertár?

Mormi, én minden nap végére hulla vagyok, pedig nem is dolgozom, illetve csak 2x egy pár órát.

Amadea, hát, nagyon egyetértünk név-ügyben, Balázs lett volna az elsőszülött fiam, az a kedvenc fiúnevem, de a sors úgy rendezte, hogy nem lesz Balázsom. A Nóra mellett van még1 titkos favoritom, de még alkudozunk, a nevek sorrendje kérdéses csak.

Jó hétvégét, pihenjetek sokat!

Sziasztok!

Benta
benta

Benta!
Hipp Natal a neve. Gyógyszertárban lehet elsősorban kapni. Ott nagyon drága viszont ( egy doboz 1200-1300 Ft), kétszer 120 ml, és egy nap 20 ml-t kell meginni, tehát egy doboz 12 napra elég.
Lehet viszont időnként kapni DM-ben, Rossmannban, ott olcsóbb. Nekem nagy szerencsém volt, mert szeptemberben le volt árazva 570 Ft-ra, és akkor alaposan bevásároltam, pedig akkor még nem is voltam babás, csak készültünk rá :D
Ajánlom Neked is, kicsit vasízű, de az a jó kisbabánknak :D

Kép
ácica

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:02-kor.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt!

Úgy tűnik, megint én vagyok az, aki nem tud aludni... :D
Szheni, igazad van, tényleg megdöbbentő. Egyébként ugyanerről a dokiról mástól is hallottam ilyen "szép" történetet.
Nagyon jó neked, hogy van egy ilyen barátnőd. Tök jó felvételeid lesznek, ingyen és dvd-re írva! Én már alig várom a dec. 1-et. Akkor megyünk legközelebb a dokihoz. Igaz a 12. hetes most volt...de valahogy mindig úgy várom. Mivel nagyon jól vagyok, ezért én akkor győződöm meg róla, hogy minden rendben Balta babával!
De úgy kell lennie. Hiszen már a 13. hétben vagyunk :D és eddig minden a lehető legtökéletesebben zajlott!
Én is voltam kombinált tesztes vérvételen az ÁEk-ban. Itt is ingyenes, de csak 2 hét múlva kapok eredményt, illetve a dokim kapja meg. Mondjuk emiatt nem izgulok, az uh. jól sikerült.

Ácica, nekem a védőnő azt mondta, hogy a 13. héttől lehet tornázni - orvosi igazolással - . Ő mindenképpen a kismamatornát javasolta, mert az csak képzett gyógytornász tarthat. Nekem ő kimondottan ellenezte a Réka fajta tornát - állítólagos mélyhasizom gyakorlatok miatt. Bár a dvd nekem is megvan, és még várok..de szerintem inkább a kismamatornára megyek. Úgy vagyok vele, hogy jó Réka programja, de én nem vagyok annyira edzett - bár korábban heti 2x jártam edzésre - és inkább nem kockáztatok.
Ráadásul így megismerkedhetek majd környékbeli kismamákkal is!

Süni, szerintem a napi 1,5 liter nem rossz. Ráadásul ahogy nő a hasad és vele együtt a magzatvíz mennyisége, egyre jobban fogod kívánni a folyadékot. Egyébként az üveg kihelyezése szerintem is jó ötlet!

Lányok, belegondoltatok, hogy 1 hét múlva lesz advent 1. vasárnapja...mindjárt itt a karácsony. Én személy szerint már nagyon várom! Addigra már a 17. hétben leszek!
Ma elmegyek egy kis ajándéknézegetésre..na nem veszünk nagy dolgokat, mert Balta baba miatt gyüjtögetünk, inkább mindenkinek 1-1 "gondoltam rád" apróságot!
A férjemnek már ki is néztem egy könyvet. Egy apuka írta az újszülöttekről - viccesen..

Majd leírom mi a címe..most megyek, mert felébredt!
:D

KépKép
KépKép
kfnoémi

:D Mi is gyűjtögetős fázisban vagyunk a babuci miatt. Bár szerencsére nekünk van egy-két dolog ami már megvan. :D Az én kiságyam és az én járókám még mindig megvan apukáméknál. Azt mondta apu, hogy összeszereli, megjavítgatja, lefesti bababarát festékkel és voálá... Nem kell utazóágy sem ketrec ha nagyiékhoz látogatunk. Szuper. (Halkan megjegyzem, hogy a régi babakád is megvan de abban már 13 év óta a kiskutyám fürdik, így aztán azt már nem fogjuk be)

Igen igen, már én is számolgattam a hétvégéket. Már elő is szedtem az ajtódíszt, a koszorút egyik nap, ellenőrizni, hát itt-ott meg kell ragasztgatni a díszeket, és a gyertyákat kell cserélni, de egyébként úgy látszik még ezt az évet is kibírják.

Én mindenkinek saját kezű ajándékot fogok gyártani. Nem nagy dolog. Egy saját gyártmányú különböző színű dobozka, megtöltve csokival, meg mindenkinek csináltam karácsonyi gipszfigurát. Akasztható angyalka stb. Már csak festeni kell. :D
Vendég

Sziasztok!
Köszi a tippeket az ivással kapcsolatban. Tegnap megvolt a 2 liter!!!! A vizelet eredményem is tökéletes. Nincs semmi baci,úgyhogy az is kipipálva.

Nekem is eszembejutott, hogy mindjárt itt van Advent első vasárnapja. Nem semmi, hogy repül az idő/időnk :D Hipp-hopp és azt vesszük észre, hogy szülünk.

Tavaly karácsonyra saját kezűleg sütött sütiket ajándékoztam a családban. A kis dobozokat befestettem, átkötöttem és kb. 5-6 féle sütivel telepakoltam. Mindenki azt mondta, hogy ennél klasszabb ajándékot el se tudtak volna képzelni. :D Idén nem süthetem el megint, de valami hasonlót kellene kitalálni.

Nevekkel kapcsolatban, nem is tudom, de valaki már írta az Ábelt. Nekem is nagyon tetszik, bár a férjemnek nem. Már ki is talált valami mondókát, amivel a gyereket az osztálytársai cikiznék. Ő is nagyon bízik a kislányba, de nekem egyre inkább "kukacos" megérzéseim vannak. Majd kiderül...

Anuk, de jó, hogy megőrizték a Te kiságyadat :D Hát, igen, a babakád miatt lehet, hogy féltékeny lenne a kutyusod :D

Szép napot mindenkinek!

KépKép
süni76

Mormota, küldtem neked privit a "folyosói dokiról". :D

KépKép
süni76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?