Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Zsuzs!

Én aug. 13-án megyek az AFP-re és ma vagyok pontosan 15 hetes, szóval akkor már 17 hetet fogom taposni. Szerintem a védonononek volt igaza, nem?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Beja: A könyv igazi címe "Kispapakönyv" és a Fókuszban vettem.

Bébiker
Ma délután megyünk oda a párommal, ha jól tudom pont 1 vili(50-es) megálló a metrótól.

Szilvi
Szilvi

Moncsi, azért nem izgulok, mert látom, hogy gyarapodtam mellben, derékban, hasam is van már, stb. Viszont az elso három hónapban szó szerint puffasztott rizsen éltem, leadtam egy csomót - ez ellensúlyozza azt, amit meg felszedtem. Egyébként eleve volt rajtam néhány kiló fölösleg, úgyhogy nem fogok ezen parázni.

Babakocsi ügyben mennyire vagytok tájékozottak? Mit jelent az, hogy kétfunkciós, háromfunkciós, négyfunkciós? ezek mik ezek a funkciók? Valaki össze tudja foglalni nagyjából? (nem elso-gyerkesek elonyben, ha jól sejtem)

Kata
mégegykata 19

Lányok,

A hízással kapcsolatban egy aranyos történet:
A barátnõm vasárnap szült a Margit Kórházban, és három másik kismamával feküdt egy szobában az elsõ napon. Õk is megtárgyalták, ki mennyit hízott. Az egyikük mondta, hogy õ 9 kilót, mire felhördült egy kismama "hú, az elég sok!!!". Következõ 11, a harmadik 13 kilót, mire a negyedik tovább sziszeget, hogy az rettenetesen sok! Ez már bosszantotta a többieket, ezért megkérdezték, hogy õ mennyit hízott, és büszkén közölte, hogy csak EGYET!!! Na ja, mint kiderült, 102 kilóról indult...
Szóval a hízás és a sok kiló is relatív. Szerintem mindenki maga tudja, hogy hogy érzi jól magát, de koplalni tilos!

pussz,
Zsuzs
Zsuzs

Szia Mamacica!

Igazad van, szerintem is onnantól kezdve életünk végéig aggódunk majd a gyerekeinkért, hogy megtudtuk, hogy áldott az állapotunk. Kép
Egyébként biztos vagyok benne, hogy most éppen Kép nincs okod az aggodalomra. A 17. héten még ritka az a kismama, aki egyáltalán megérzi a baba mocorgását. Ráadásul teljesen természetes, hogy mikor már kezdjük érezni, eleinte még rendszertelen. Én a 16. héten éreztem elöször valami tétova babamozgás félét, azóta egyre gyakrabban és egyre határozottabban érzem a fészkelödését, de most (20. hét) is elöfordul, hogy napokig semmi, aztán többször is érzem, és megint hosszabb ideig nem. Szóval a mozgását még természetes, ha rendszertelenül érzed, de hidd el, azt nagyon is éreznéd, ha bármi baj érné.
Nekem eddig egyszer hallgatták meg a babócám szívhangját, amikor a nögyógyásznál voltam, és manuális vizsgálatot is csinált, két hete, az AFP után. (Na jó, bevallom, hogy néhányszor a növérem (védönö) hétvégére hazahozta a baby-dop-ot, és magunk is behallgatóztunk, de hivatalosan csak egyszer hallgatták meg.)

Márti
Márti

Sziasztok!

BGabi! Ha te úgy érzed, hogy lány, akkor az az is! Én is megmondtam a Páromnak már az UH elött, hogy a mi Pocaklakónk kisfiú. Végül is ki tudná ezt nálunk jobban, velünk van soros portra kötve a babóca, nem? (Az ilyen megfogalmazásaimra mondja a Párom, hogy bitagyú informatikus vagyok Kép)

Moncsi! Márpedig a Diego-val szemben nincs bébiker! Ott csak HÉV sínek vannak, azon túl meg elvadult bozót! Vagy lehet, hogy több Diego áruház is van Budapesten? Kép

Zsuzs! Te is margitos vagy?!?! Kép Jaj de jó, egyre többen vagyunk onnan is! Ki a nögyógyászod? Merre laksz?
Tényleg két helyre kell menni, számomra se egészen tisztázott a Terhesgondozó és a Védönö feladata közötti határ. A védönönél én eddig (20. hét) kétszer voltam, inkább csak elbeszélgetett velem, azon kívül csak testsúlyt és vérnyomást mért. Az biztos, hogy a kiskönyvet ö adta. A második alkalommal nem is mondta, hogy mikor menjek legközelebb, és meg nem is nagyon ugrálok, hogy mehessek hozzá is. Kép
Az érdemi vizsgálatok mindig a terhesgondozóban vannak, és ott is mérnek testsúlyt és vérnyomást is. Tényleg kedvesek szoktak lenni, de általában elég sokat kell várni, és azok a hideg és kényelmetlen székek a váróban igazán nem kismamáknak vannak kitalálva.
A háziorvoshoz a terhesség alatt elvileg egyszer kell csak menni, akkor lepecsételi a kiskönyvedet, és kész. Gondolom, hogy ha betegállományba akarsz kerülni, azt is nála kell elintézni, de a Terhesgondozóban is van egy olyan doboz, hogy táppénzes papír. Nem tudom, hogy ott mit adnak, lehet hogy betegállományba vételi javaslatot, vagy ilyesmit, mert szerintem táppénzre csak a saját körzeti orvosod vehet.

Márti
Márti

Moncsi,

Szerintem is a védönönek van igaza, bár Catnet aug. 9-re lett behívva, és õ jan. 25-re van kiírva, szóval ez az egész AFP idõpont zavaros nekem egy kicsit, utána meg csodálkoznak, hogy nem jó az eredmény... Csak azért aggaszt, mert volt olyan UH eredményem, amin a szülés dátuma jan. 25. volt, és az aug. 9. és 21. között azért elég nagy a különbség!

Na mindegy, legfeljebb én is halálra idegeskedem majd magam az AFP eredménye miatt...

Zsuzs
Zsuzs

Márti,

A dokim dr. Sztanyik László, bár még csak egyszer voltam nála. A háziorvos meg ugyan megmérte a vérnyomásomat tegnap, de a terheskönyvemet elfelejtette lepecsételni.. Kép ezek szerint mehetek majd vissza hozzá is??? Amúgy Árpádföldön (XVI. ker) lakom.

Zsuzs
Zsuzs

Orsi!

Hol kaptál 3D uh-ra olyan késői időpontot?

Köszi:Tünde
Névtelen

Márti, ez a kispesti Diego, ha jól értem, az Europarknál egy kicsit kiljebb, az Ülloin.
mégegykata 19

Zsuzs, azért én nem vagyok 102 kiló, csak hetven... KépKép de ez télleg aranyos történet.

Márti, ez a soros portra kötött babóca, igen jó duma...

Szóval senki nem tájékozoztt a babakocsik funkciósságát illetoen?
mégegykata 19

Kedves Mégegykata!
Akkor biztos ez a megoldás, te az elején fogytál és a kiinduló súlyodhoz képest nem híztál.
Az a lényeg, hogy ha Te egészségesnek érzed magad, akkor az biztos úgy is van!

Kedves Márti!
Kispesten még véletlenül sincs HÉV!!!!! Több Diego is van Pesten, ez már biztos! Mi a kispestirol beszéltünk!

Kedves Zsuzs!
Catnet január 25-i dátumon eddig is csodálkoztam, azért, mert én jan.24-re vagyok kíirva és április 19-én volt az utolsó menstruációm, szóval ma vagyok pontosan 15 hetes.

Puszi Nektek:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Zsuzs! Szimpatikus volt Sztanyik doktor? Elégedett vagy vele? Én Dr. Mousa Mustafánál voltam (öt ajánlották), de nem voltam elájulva töle. Egyszer nagyon pokróc volt, a többi alkalommal meg futószallagon éreztem magam, mintha csak az lenne a fontos, hogy minél hamarabb kívül legyek az ajtón. Kép
A XVI. kerület is a Margit kórházhoz tartozik, vagy sok jót hallottál róla, és ezért választottad? Én a III. kerületben lakom (Békásmegyeren), területileg a Margit kórházhoz tartozok, ezért mentem oda (oda küldtek és kész). Bár sok jót hallottam a MÁV kórházról, de nekem oda elég körülményes lenne eljutni, úgyhogy inkább lemondok a kádban vajúdásról, meg egyéb extrákról.
A háziorvos pecsétje kell a kiskönyvbe, engem a 16. héten (amikor az AFP-n és a terhelésen vércukron voltam) kezdtek piszkálni miatta, hogy miért nem voltam még. De végül is ráérsz vele, én is úgy tervezem, hogy majd ha úgyis megyek valamiért, akkor lepecsételtetem. Úgyse csinál semmi érdemlegeset...

Mégegykata! Köszi a pontosítást Diego ügyben!

Márti
Márti

Tünde!

Pécsen a Klinikán kértem és kaptam az idõpontot. Karbantartás miatt csúsztak az idõpontok, már 3 héttel ezelött is csak szeptember 19-re adtak helyet, mire én odaértem, addigra már csak november 2 maradt, mint legkorábbi dátum.

Orsi(21dik)
Orsi

Zsuzs!

Én úgy tudom, hogy a 16. héten kell menni AFP-re. Engem aug. 17-re hívtak be, ami a 15. hét +5 napot jelenti. Egyébként olvastam vagy hallottam valahol (lehet, hogy itt, csak sokkal korábban vagy a védőnőm mondta?), hogy jövőre már valószínűleg nem is lesz AFP, mert annyira megbízhatatlan az eredmény. Igazából a 18 hetes UH számít.

Mégegykata! BABAKOCSI
Ugyan én első babás vagyok, viszont egy bababoltban kiokosíttatam magamat babakocsi témában.
2 funkciós: 1. fekvő kocsi; 2. ülővé is átalakítható
3 funkciós: + mózeskosárnak is használható
Én 2 funkciósat szeretnék (és indokaim alapján az eladó szerint is ez a logikus), mert "mózeskosárnak" ott lesz az autósülés. Abból ugyanis meg olyat szeretnék, ami autósülés és hordozó is. Így viszont babakocsiból elég a kétfunkciós. Sőt!!! Az egyik márkából van egymással kompatibilis 2funkciós kocsi és autósülés, ami azt jelenti, hogy ha a babóca mondjuk elalszik az autósülésben, akkor az egészet bele lehet pattintani a babakocsiba és nem kell kicincálni a picurt.
Az árat ne is kérdezd, mert hát ...
De miután a bútorokat a párom csinálja, a ruhák (legalábbis az elsők) többsége kölcsön lesz, legalább a babakocsiból újat veszünk. Állítólag ezt a jobb márkát később könnyebben el lehet adni.
Hát ennyit tudok, de időnk még van átgondolni.

Bocs, hogy ismét ilyen regényt írtam, de ha egyszer elkezdem ...

Pussz
Juca2
Juca2 14

Jaj Juca, tündér vagy, kösz szépen.
Akkor már értem a rejtélyt.
mi is oylat akarunk, amikor az autósülést a babakocsira át lehet tenni - a barátnomnek olyan van és nagyon bevált nekik, mert ok is rengeteget utaznak, vidéki szülok stb.
És azt hittem, az a három funkciós, de ezek szerint az már tk. négy funkció... Azt tudom, hogy Graco Cirrus-ban van ilyen autósüléses, meg sajnos az árait is tudom (tavaly akciósan 52-ért vették a barátnomék - rémesek ezek a magas árak, nem?), megpróbálunk szerzeni egyet használtan, már böngészem az ilyen adok-veszek rovatokat. Hátha sikerül.

Engem még egyáltalán nem küldtek el a háziorvoshoz, nem is hallottam még ilyet soha senkitol! Még jó hogy itt kiderült. Táppénzre ki ír ki, a nogyógyász vagy a háziorvos? Én el akarok menni okvetlenül nov-dec teljes hónapra, de eddig azt hittem, a nogyógyász ír ki. Ezek szerint nem is biztos?
mégegykata 19

Sziasztok!
Betti!
Az AFP-hez szeretnék hozzászólni és megnyugtatni, hogy ne aggódj. Nekem a 17. héten vették le a vért, majd csodálkoztak, hogy kicsit magas az érték (2,5 MoM az elfogadható maximum és nekem 2,8 lett).A doktornöm azonnal mondta, hogy ne aggodjak az UH az ami valóban számít és beutalt genetikai UH-ra a Schöpf-Méreibe. Tegnap voltunk, egy nagyon kedves orvos nézte meg a babát és azt mondta, hogy nincsen semmi baja, minden lemért mérete megfelelt a számított korának és semmi rendellenességet nem lát.

Zita!
Ezért voltam annyira eltünve, mert UH-ról UH-ra rohangáltunk ezzel az idétlen AFP lelettel, jövö héttöl pedig 2 és fél hétre szabadságra megyek (ezután nagyon rám fér). Augusztus végétöl megyünk tornázni? HA megtudom, hogy mikor van Szülök iskolája a Péterfyben érdekelne téged?

Ada
Ada

Szia mégegykata!

Te a Kútvölgyiben szülsz a Vida doktornál?

Barbi
Barbi

Szia mégegykata!

Van a Kiskönyvben (a fogorvos alatt) ilyen rovat, ahová a háziorvosnak kellene pecsételnie. Az gondolom helyileg változó, hogy tényleg számonkérik-e. A Margit kórház terhesgondozójában biztos, hogy igen. Ha nálatok nem, akkor örülj neki, megúsztál egy macerát. Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Márti!
Sok Diego van Budapesten, lehet, hogy nem ehhez kellett volna viszonyítanom. A Bébiker az Üllöi útról nyíló kis utcában van, mindjárt az elején. Az Europarktól kb. 2 perc, azt hiszem, a villamos 1. megállója mellett közvetlenül.

Háziorvos nekem sem bélyegzett a kiskönyvbe, de nem is mondta senki, hogy kellene. Csak egy igazolást adott arról, hogy minden rendben van. Ha táppénzre megyünk, ahhoz kell a nögyógyásztól igazolást vinni a háziorvosnak, vagy anélkül is megcsinálja?

Gabi!
Ne törödj vele, hogy ki mit mond, örülj a kislányodnak! Persze akkor se keseredj el, ha a családi focicsapat bövül Kép!

Eszter (24)
eszter

Szijasztok!

Szilvi! Igen, még akár egy napon is :-)))

Mamacica! Nekem a 14. héttöl minden havi vizsgálataon meghallgatták a szivhangját a babának. Ezt biztos orvosa vagy kórháza válogatja. Szerintem ne aggódj, tutira nincs semmi baj a pindurkával. Régen én is mindig aggódtam, hogy honnan tudhatom, hogy jól van-e, de igy utólag felesleges volt, mert mostmár annyit mozog, hogy lassan én nem leszek jól:-)) (na ez csak vicc volt, imádom, ahogy rendezkedik:-)Szóval nyugi, pár hét, és olyan nagy lesz, hogy már akkor is érzed a mozgását, ha nem akarod.

Babakocsi:
1 funkciós: Csak fektethető, pl. mélykocsi vagy azok a sportkocsik, amelyeknek a támlája nem vizszintesig dönthetö.
2 funkciós: Vizszintesig dönthetö a támlája a babakocsinak és ültetni is lehet benne a babát és a tolókarját mindkét irányba lehet állitani.
3 funkciós: 2funkc.+ mózeskosár
4 funkciós: 3 funkc.+ hordozó. A 4 funkciósokat szokták még hivni travel systemnek is.
Persze van aki máshogy osztja a funkciókat, olyan eladóval is találkoztam, aki aszitte, hogy azért 4 funkciós egy babakocsi, mert 4 állásba lehetett ültetni a babát benne...pedig ez pont egy egyfunkciós kocsinál volt Kép
Ja az árak 20ezertöl indulnak és 100ezren felül végzödnek. Olyat is láttunk, hogy két totál egyforma tipusú kocsinál az egyik 20ezer volt, a másik 65ezer, és teljesen egyforma volt a két kocsi, CSAK a huzata más volt. Szóval sok kocsi csak azért drága mert a huzata divatos, vagy jó anyagból van.
A hordozós babakocsik tényleg jók, csakhát minimum 60ezertöl indulnak...

Szijasztok, Lara-30
lara (lara)

SziasztokKép
Hú de termékenyek voltatok az elmúlt két és fél napban, mostanra bírtam végigolvasni.

Hát mi meg túlvagyunk egy költözésen a XVI kerböl Köbányai X emeletesbe, úgyhogyelég kiábrándító, meleg, zajos, és hát ugye kicsit nagyon büdi a szemétledobó körül. Csak abban remnénykedem, hogy 5-6 hónapon belül végre továbbköltözünk a házikónkba..Kép Ezért megéri...
Én nem tudom, lehet hülye vagyok, de egyszerüen én alig veszek észre magamon valamit. Igaz a babuci mozgását is csak másfél hete kezdtem sejteni ,de most alig alig sőt megkockáztatom az utóbbi 2-3 napban nem is éreztem. Már kezdek aggódni.. Holnapután megyek dokihoz, alig várom az UH-tKép

Lányok, iszonyú ez a höség... Szinte felüdülés volt dolgozni jönni a jó kis légkondis irodába...
Szilvi,
A Fókisz pontosan hol vana Rákóczin? Az Astoria és Ferenciek tere közt ?

Gabi, én is gratulálok a kislányhozKép

Nem tudjátok, hogy a Kútvölgyibe mennivel előbb kell bejelentkezni 3D-sre? Éna 30. hét körül mennék...

Pussz mindenkinek, és vigyázzatok magatokra..
Évike
Évike21

Sziasztok!

ADA!
Feltétlenül szólj, ha megtudsz valamit az előkészítőről a Péterffyben. Együtt megyünk, jó?!
Nekem minden rendben volt, voltam hétfőn UH-on a kórházban, de nem az én orvosomnál. Elég morci volt, úgyhogy azon kívül, hogy felvette videóra a babát nem nagyon kérdeztem tőle semmit. Úgyhogy még nem tudjuk a nemét, de szerintem ez nem is olyan fontos.
Jó nyaralást nektek, érezzétek jól magatokat.

Zita
Zita 20

Sziasztok!

Lányok a fejfájással hogy álltok?

catnet-Niki
catnet

Sziasztok!

Fókusz: az Astoria és a Blaha között pont félúton (most már van mellette egy nagy libri is)
Bébiker: régen (engem 93-96-ban érintett) ennek a Bébikernek volt egy másik üzlete is, valahol a mai Duna Plaza környékén, nem tudom, azzal mi lett. Viszont: volt anno nekik csomagküldõ szolgálatuk is, ami akkoriban egész tûrhetõ árakkal futott. nem tudjátok, ez létezik még? (nekem még vannak akkor tõlük vett (saját Bébiker emblémás) rugijaim, kombidresszeim, meg egy csomó cuccom, amit anno postán hozattam tõlük)
Babakocsi ügyben tán az Ami a szülés elõtt van topicban( de a megéri-e a Peg Perego az árát címûben is) több összefoglalás arról, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. Tényleg alapvetõ eldöntendõ kérdés, hol akarjátok használni, más kell a kocsi+városi utca, vagy a lakótelep+lift, vagy a vidéki (hol van utca hol nincs) közegbe. Ha gondoljátok keressétek meg (de ha akarjátok megkeresem nektek és majd idelinkelem), sok okos gondolat elhangzott ezügyben.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Megpróbálom idelinkelni, de lehet, hogy a topic elejére visz, akkor bocs:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/733.html?2001prilis10kedd21h22" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/733.html?2001prilis10kedd21h22[/url]#POST15673
itt ápr 08 16h 12nnél Kata írása

Ez itt a Peg Peregos topic:[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/200.html?2000November17pntek1018du" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/200.html?2000November17pntek1018du[/url]

Ez a közlekedés babával topic, ebben is vannak hasznos gondolatok:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/282/223.html?2000November20htf1025du" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/282/223.html?2000November20htf1025du[/url]
(bár nem csak a babakocsiról)

A keresõ visszaad több mint 100 linket, persze sok közülük ide nem jó, de bogarásszatok bátran.

Ildi

Sziasztok!

Köszi az infót a thoraxszal meg a femurral kapcsolatban. Ma voltam tanácsadáson és megtudtam, hogy nem baj, ha ezek meg vannak csillagozva, lehet eltérés.
A doki is megvizsgált és azt mondta, hogy "Hû, ez jó nagy baba lesz!"
Úgyhogy nagyon büszke vagyok az én Picurkámra! Kép
Ráadásul a súlyom miatt sem szidtak le, mert az ottani mérleg csak 2 kiló plusszt mutatott az elõzõ alkalomhoz képest! Kép

Zsuzs!
A nyilallás miatt ne aggódj, teljesen természetes és a méh növekedése miatt van. Nekem is volt ilyen, és még mostanában is elõfordul! Kép

Catnet!
Ha aggódsz az állatok által terjesztett bacik miatt, akkor a dokidtól feltétlenül harcolj ki egy toxoplasma vizsgálatot, ha még nem csináltak volna. Én is csináltattam és kiderült, hogy fogékony vagyok a toxoplasma virusra, ezért kerülnöm kell a jószágokat.
A hcg egy hormon, ami a terhesség elején nagyobb mértékben van a szervezetben, majd csökkenni kezd. Ha ezt a szintet magasnak találják, akkor felmerül a lehetõsége, hogy valami gond van a babánál. (Nálam magas volt, majd elküldtek genetikai UH-ra, ahol kiderült, hogy minden renbdben van, ezért nem kellett magzatvizvizsgálat.)

Mamacica!
Az én babám is úgy szokott mocorogni, hogy ha rossz idõ van, akkor alig-alig. Néha rúg egyet, de aztán annyi, alszik tovább. Amikor jó idõ van, meg egész nap el tud rugkapálni. Nálam minden alkalommal meghallgatja a doki a szivhangot. Szertinem kérd meg, hogy nyugtasson meg ezügyben!

Kismamák!
Ti mikor kezdtek el bevásárolni a Picinek? Itt kiságyra meg minden ilyesmire gondolok...
Mi a 30. hétre tervezzük, ti hogyan gondoljátok? Túl korai még, vagy már hamarabb kéne?

Bocs a hosszúságért, sziasztok!
helga - 26.

Sziasztok,

Ma kidugta a kezét az oldalamon! Hát az óriási volt! Meséltek már ilyenröl, de kézzel érezni sokkal jobb volt, mint bármi, úgyszólván pacsit adott a kicsi. 3-4x kinyúlt, olyan kis púp lett a hasamon, mint egy nagyobbfajta darázscsipés, aztán visszahúzta.

Nekem kellett pecsételtetnem a háziorvossal a terheskönyvbe, hogy semmi belgyógyászati rendellenességem nincs (az én dokim a fogorvost is nagyon komolyan vetette velem, szerencsére). Fura, ha a háziorvos igazolást ad, amikor direkt ott a hely neki a könyvben. "Pihenés javasolt" tipusú igazolást 1-2 havonta kér a háziorvosom és ö irja fel a vasat is. Az sem utolsó, hogy mindig megdicsér, hogy milyen szépen növekszünk, már ezért megéri elmenni.

Mi nem veszünk semmit az utolsó napokig, kezdö kisruhákat kapunk a családból, egyébként járom a boltokat és irom a listát a páromnak, vész esetére.

Nektek adtak már át helyet? Nem hiszem el, hogy annyira fittnek nézek ki ebben a 35 fokban, hogy üldögélö szép, erös, felnött férfiak mellett állok 3/4 órákat pl. a Westelnél meg a Renault szervizben. Szemrehányóan kell nézni az emberek arcát vagy elöadni a haldokló kismamát? Mert akkor inkább állok... biztos jót tesz a vérkeringésnek és csak azt képzelem, hogy leszakad a derekam.
Pocok

Sziasztok Mamócák!
Köszi a megnyugtató szavakat. Ma voltam a védőnél, és ő is mondta, hogy semmi okom az aggodalomra, főleg mivel a 18. hetes UH-om teljesen O.K.
Ma már nyugodtabban alszom, mint tegnap. Ráadásul azt is mondta a védőnő, hogy itt felénk különösen sok a rossz AFP erdmény, mert a kórháznak csak valami olcsóbb reagensre van pénze, a ß-HCG meg drága vizgálat, ezért csak a határértéken kívüli AFP-seket nézik. Betti
minden o.k.

Sziasztok!

Babakocsi ügyben gondoljátok át jól a választásotokat, a négyfunkcióssal kapcsolatban. A lényeg, hogy ki tudjátok-e azt használni, hogy a hordozó rárakható a babakocsira. Ui. télen, overálban nem fogjátok tudni sétáltatni a babát a hordozóban, mert nem lehet benne alaposan bebugyolálni. És ha babakocsizni nem tudtok a hordozóval, akkor már jobban megéri egy babakocsit venni, és külön egy hordozó-autósülést, mert jóval olcsóbban jön ki. Aki már január-februárban szül, az tuti tudják használni, kb. számoljatok úgy, hogy 6 hónapos korukig hajlandóak nagyjából benne ülni. Utána már rendesen ülni akarnak.

Szóval gondoljátok át jól!!!

Sziasztok
BGabi
BGabi (bgabi)

Évike!

Én éppen tegnap hívtam a Kútvölgyit a 3D-s ultrahang miatt és azt mondták, hogy kb. 1 héttel előtte elég jelentkezni. Hozzáteszem, hogy én szeptember végén szeretnék elmenni, de korábban olvastam, hogy van ahova már 1-2 hónappal előbb kell jelentkezni. Később kiderült, hogy ez a pécsi klinika.

Mi október-novemberben szeretnénk vásárolgatni (február 13-án jön a babóka), mert hát a december a karácsonyi készülődés miatt nem a legalkalmasabb, januárban meg, ha lesz egy kis időm, nekiállok varrogatni ágyneműket, függönyt stb.

Sziasztok!
Juca2
Juca2 14

Sziasztok!

tudtok abban segíteni, hogy a szülést követõen és elõtte milyen kedvezményben rsézesülhetek?
Mert nemrég tudtam meg, hogy pl. adókedvezményis jár, csak egy papírt kell kitölteni. A munkaügyis
rám csodálkozott, amikor rákérdeztem tényleg így van-e: hát én ezt nem tudtam? hát én ezt nem.
Meg hogy lesz anyasági segély.
Hol tudhatom meg ezeket hogy mi jár mi nem?
Köszi a segítséget: Barbara
Névtelen

Az előbb elfelejtettem megkérdezni:
Lehet, hogy már korábban volt róla szó, csak én nem találtam: az O.K., hogy a TGYÁS a valamikori fizetés (mikori is???) 70%-a, de ez nincs maximálva? Tehát bármennyi is volt a fizetésem, mindenképpen a 70%-át kapom?

Köszi
Juca2
Juca2 14

Sziasztok!

Évike: A Fókusz a fekete 7-es busszal 1 megálló a Blahától, bár még onnan is gyalogolni kell egy keveset.

Bébiker: Tegnap voltam az Üllöi útiban és sikerült pár ezer Ft-ot otthagyni
Címek
1. XIX. Üllöi út 184. (50-es vilivel pontosan egy megálló, majd balra) Nyitva H-P: 10-19, Szo-V: 9-14
2. XIII. Váci út 134 Nyitva H-P: 9-18, Szo-V: 9-13
(kb. az Árpád híd után van balra?)

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van! Kép

Képzeljétek én tegnap átéltem életem legszörnyűbb délutánját. Kép Tudjátok mi kertes házban élünk a nagymamámmal együtt. Tegnap elött a párom permetezett és világosan megmondta, hogy a kertből semmit sem szabad szedni. Tegnap,mikor hazamentem csak egy fazék babgulyás várt otthon. Gyorsan rá is ugrottam, eszembe se jutott, hogy a mama a ketből szedte bele a krumplit! Iszonyatos volt amikor megtudtam. Átbőgtem az egész du-t, gyorsan telefonáltam akit csak értem tanácsért! Mindenki azt mondta igyak jó sok tejet és akkor nem szivodhat fel. Meg állítólag ez olyan permetszer ami nem szivódik fel a növénybe.
Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi következménye! Ma megyek a dokihoz, majd mondom neki is.

Bocs a kisregényért, de el kellett mondanom..
Remélem ehhez hasonló soha egyikőtökkel sem fordul elő!!

Na puszika nektek!
catnet-niki
catnet

Chatnet!

Ha nem szivodik fel a növénybe, akkor nincs gáz. A krumli meg amúgy is a föld alatt volt, tehát arra még permetszer sem került. Azért kérdezz rá a dokira, de szerintem addig se idegeskedj!Kép

Fejfájás:
Nekem kb. 6. héttöl egész kb. a 18-19-ig erös, szintem migrénes fejfájásom volt. A doki szerint az alacsony vérnyomástol. Gyogyszert nem mertem rá szedni, de az orvos azt mondta, félidötöl nyugodtan szedjek Algopirint. Azota szerencsére elmult, de nekem tényleg nagyon fájt.

Lányok!

Voltam az Auchanban, vettem kis bodykat, meg rugit. Olyan szépek! Tényleg jok az árak, nézzetek ott is szét.

Pusz,

Niki
Niki

SziasztokKép

Csak beköszönök, remélem mindenki jól van. Catnet szerintem sem lesz baj a krumplimiatt.
Egyszer én is jártam picit hasonlóképp. Balga módon az egyik szobanövényemet én permeteztem le tetüirtóval az erkélyen és épp jött egy fuvallat úgyhogy a fél adag az arcomon, és orromban kötött ki. Rohantam mosakodni és ittam egy csomó tejet, nem lett semi baj. Azóta nagy ívben kerülöki mindnet aminek permetezéshez köze lehet...

Szilvi, köszi a Bébikeres és a Fókusz címetKép Ma megpróbálom beszerzni a páromnak a könyvetKép

Juca, Neked pedig az infot a Kútvölgyis 3D-sel kapcsolatban. Én is gondolom, hogy úgy szept vége felé kellene menni...

Lányok, Nincs infotok még mindig vizi terhestornáról Pesten? Ahogy Beja lelkesedik a MÁV-os terhestornáról egyre inkább érik bennem is a kényszer. Vagy netán nem tudtok valami normálisat a X. kerületvben?

Köszi,
Évike
Évike21

Catnet NIki!

A permetszer fajtáját kéne megnézni, ugyanis minden permetszerre ráírnak néhány dolgot: 1. munkaegészségügyi várakozási idõ; ez azt jelenti, hogy ennyi ideig védõcucc nélkül hozzányúlni sem tanácsos 2. élelmezésegészségügyi várakozási idõ; ez jelenti azt, hogy mennyi ideig nem szabad megenni.
A felszívódó nem felszívódó kérdés: van olyan permetszer, ami kontakt, és nem szívódik fel a növénybe, ez technikailag azt jelenti, hogy az elsõ esõig hat a hatása maximum. A felszívódó pedig olyan, hogy a növény belsejébe is bekerül. Általában valóban a felszívódóaknál van hosszabb várakozási idõ. És a permetszeren feltüntetik a hatóanyagot, ellenszert is, szerintem ha dokihoz mész vele, ezeket az adatokat is próbáld meg begyûjteni! Ha kell tudok neked ide linkeket keresni, ahol ha a permetszer nevét tudod, a többit ki lehet nyomozni.
Ildi

Sziasztok!

Most jottem a munkaugyrol!
A szulesi szabi alatt kapott penznek nincs maximuma, de ha 2002.jan.1. elott veszed igenybe akkor a 2000!!! eves kereseted az alap.GYED-nek az alapja, is az elozo evi fizud, de az mar gondolom mindenkinek a 2001 eves.

Tiduj
Tiduj 18:

Ildi!

Köszi!A permetszer kontakt volt. Megnézem a többi adatot is!

Köszi szépen!
catnet-Niki
catnet

HAli, kösz mindnekinek a babakocsis infokat.
Nálunk az a nagy újság, hogy tegnap este eloször kiskutya-apuka is érezte a kezével, hogy rúg a baba. Teljesen oda volt a gyönyöruségtol, egész éjszaka a hasimat fogdosta, hátha megint érzi, de elkergettem, mert nem hagyott aludni... Kép

Szia Barbi, meg a gondolkodásom is rém logikus ám, de gondolom ezt egy helyrol örököltük. Kép

Juca, a TGYÁS-nak nincs felso maximuma.

Tiduj, ezt jó hogy írod - már érzem, hogy összeszorított térdekkel kihúzom januárig... Kép AHogy elkongatják az éjfélt egy nagy sóhajtással megszülök. Hogy lehet valaki pont dec 31-re kiírva, micsoda blama!!!
mégegykata 19

Sziasztok!
Erás vagyok. Ez most csak egy próba lesz, hogy egyáltalán felkerül-e az üzenetem, mert az elmúlt két hétben hármat is irtam, de mindegyik odaveszett.
Ha sikerül, irok még.
Névtelen

Szóval: itt Erás. Hát most sikerült elküldeni, de esténként, amikor inkább géphez jutok, megirom a hatalmas terjedelmü üzeneteimet, aztán próbálom elküldeni, ilyenkor általában rögtön le is dob a gép és utána kiderül, hogy még fel sem került az üzenetem.
Most gyorsan megpróbálom összefoglalni, amit eddig irtam Nektek.
A kismamaúszásról kérdeztetek többen. A pécsieknek tudok csak jó hirrel szolgálni, a Hullám fürdöben van minden hétfön és csütörtökön, de. 10-11-ig. Nagyon klassz, egyre többen járunk. Most majd csak aug. 13-án lesz újra, mert addig valami átalakitást végeznek. Nem pécsiek azért érdemes szerintem körbetelefonálni a kórházakat, meg az uszodákat, hátha valahol van Pesten is meg másik városokban. Én itt Pécsen rettentö nehezen tudtam kideriteni, hogy mikor van. Az uszodában nem tudtak mondani róla semmit, akkor felhivtam a korházat, aki az egészet szervezi, ott sem tudták adni az illetékest, úgyhogy kész tortúra volt, mire eljutottam.
A múlt héten túlestem a terheléses vércukor-vizsgálaton. Akinek még visszavan és fél töle, azokat megnyugtatom, hogy annyira nem szörnyü, mint amennyire mások be tudnak ijeszteni. Nekem mondtak mindent, hogy majd rosszul leszek, elájulok, hányok stb. szóval úgy mentem oda, hogy fel voltam készülve a legrosszabbra. Kellemes azért nem volt, de ha visztek citromot, már nincs olyan szörnyü ize annak a cukorszirupnak sem. A vérvétel meg csak egy pillanat, sokkal kevesebb vért vesznek, mint az AFP-nél. Az eredményem még nincs meg, de remélem minden rendben lesz.
A doktorbácsinknál meg tegnap jártunk. Most elöször hallgatta meg hasfalon keresztül a baba szivhangját, olyan érdekes volt. Én mindig nagyon félek ezektöl a vizsgálatoktól, a doki is látja rajtam, de mondta, hogy most aztán nyugodjak meg, mert ilyen szép szivhangok után csak nyugodtnak szabad lenni.
Olyan hihetetlen, hogy már csak kicsit több, mint két hónap van vissza, szinte most volt, amikor kiderült, hogy babát várok. Rohan az idö! Ti is igy vagytok ezzel?
Csak ez az elviselhetetlen höség ne lenne!
Sziasztok, remélem, majd még tudok irni!

Erás
Névtelen

Hello,

Én anno megkérdeztem és a TGYÁS is maximálva van 80, vagy 83e forint.
Felhívhatjátok a Szociális és Családügyi Minisztérium információs szolgálatáT:
311-8016 vagy 302-2120 www.szcsm.hu

Adri
Adri 29

Nem, nem Adri, ezt biztos, hogy rosszul tudod, a TGYÁS (szülési szabadság alatta kapott pénz), nincs maximálva. A barátnom most kapja, majdnem a teljes fizetése.
mégegykata 19

Köszi Adri!

Miért pont erről mondaná mindenki ugyanaztKép...Bar nekem mondta a munkaügyis, hogy még nem olvasta el a törvény minden részét, úgy látszik nálunk nem szülnek sokan.

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Régóta olvasgatlag benneteket, mint gondolom minden internethez hozzáférő kismama. A TGYÁS-hoz lenne hozzászólásom, mert ebben a témában már nagyon otthon vagyok. Szét kell választani azt, hogy mikor van a szülés időpontja.

Aki 2001-ben szül az a 2000 évi jövedelme után kapja a TGYÁS-t, ami a jövedelem 70 %, DE azok akiknek olyan magas volt a jövedelme, hogy nem fizetett az egész után egészségbiztosítási járulékot, azoknál nem a teljes jövedelmük az alap, hanem csak ami után fizettek, ez pedig maximum havi 168.000.- Ft volt. Ez alapján tehát a havi maximum TGYÁS 117.000.-Ft bruttó. Utána pedig még adózni kell.

Aki 2002-ben szül annak már nincs ilyen felső határ, mivel 2001. január 1-től minden jövedelem után fizetünk egészségbiztosítási járulékot, így a teljes 2001. évi jövedelem alapján kerül megállapításra a TGYÁS.

Remélem érthető voltam.

További jó gömbölyödést mindenkinek!!!

D.Rita
D.Rita

Lassan nagyon okosak leszünk!Kép

Csak egy kis megjegyzés:ha megbizasi szerzodessel dolgozol valahol, pld mellekallas, abbol nem vonnak eb. jarulekot sajnos...nekem megerte volna.

Ugy latom tenyleg januarban erdemes szulniKép nem mintha lenne beleszolasunkKép
Szerintem mire odakerulunk erre fogunk a legkevesbe gondolniKép
T.
Tiduj

Szia Rita,

Kicsit megkavart amit írtál. Én nemrég voltam a tb-s ügyintézőnknél éls ő azt mondta, hogy a TGYÁS-t a táppénz szabályok alapján kell számolni, ezen kívül a rendeletben sincs semmi olyan kikötés, hogy lenne felső határa. Megmondom őszintén engem ez elég érzékenyen érintene...
Na mindegy...
Évike
Évike21

Szia Évike!

Sajnos engem is elég érzékenyen érint. December 27-re vagyok kiírva ezért érdeklődtem utána több hely is. A mi TB ügyintézőnk azt mondta próbáljam megbeszélni a babával, hátha kihúzza még azt a néhány napot. Bár nem hiszem, hogy nagyon lehetne őt befolyásolni hiszen ha jönni akar akkor jönni fog. Inkább azon izgulok, hogy egészséges legyen, mivel éppen most kaptam meg az AFP eredményt, ami igen alacsony 0,7. Így most a sima UH után (ami szerencsére nem mutatott semmi rendellenességet) jön a genetikai UH a klinikán.

A TB ügyintézőtök egyébként igazat szólt, mert tényleg a táppénz szabályok alapján kell számolni, csak a táppénzt is az előző naptári évi egészségbiztosítási alap után számolják, ami még idén felső plafont jelent.

Remélem nem keserítettelek el nagyon.

Rita
D.Rita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?