Új privát üzeneted érkezett!

most elgondolkoztam, én döglöttegér szagot éreztem a hűtőben pár hete. csak akkor még nem tudtam hogy kb a 6-7. hétben vagyok. :lol:

mia_snow

Szisztok!

Köszi a segítségeket!
Ma voltam a dokinál, mert ma rendelt és hálaistennek nem volt semmi probléma. A pici rendesem fejlődik már 3 cm. Egy hét alatt nőtt 1 cm-t. Valószínű a vérömleny miatt véreztem, mert távozott a szervezetemből a vér. Azt mondta a doki, hogy ez még a jobbik eset, ne aggódjak.
Én is kaptam ma képet, de nekem előbb be kell szkenelnem, hogy fel tudjam rakni a képet.

Volt már valaki 4d-s uh-on? A párom szeretné ha elmennénk és dec. 2-re kaptunk időpontot. Van valakinek tapasztalat? Szerintetek nem baj ha valaki sokat jár uh-ra. Én már a 4-en voltam és még csak most fogom tölteni jövőhéten a 12. hetet. Bár engem a vérömleny miatt rendelt vissza mindig, hogy lássa hogy szívódik fel.

Bocsi a sok kérdésért, de ilyenkor jutnak eszembe. Amikor a dokinál vagyok szinte semmi nem jut eszembe amit meg szeretnék kérdezni. Ez csak velem van így? :D

Na most mentem szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
nanoemi

juj, Lányok, én ANNNYIRA izgulok! most jutott ezsembe, hogy nem hoztam magammal a földön semmilyen papírt, se terheskönyvet, se leletet, szóval jól nézek ki. Kezdő kismama, nemhiába...

mormota
mormota20

ha kell ugranom... hujjujuj.úgy remélem, hoogy minden rendben lesz.

mormota
mormota20

Mormota: a kisköynvet mindgi magadnál kell tartani, ha a leleteket nem is!! oan fontos mint a személyi!!

Nanoemi: örülök, hogy jól van a baba!! eleinte én is sokat mentem UH-ra a barnázás miatt, de ne aggódj,nem lesz baja!!

A 4D jó dolog, mi majd a 20. hét kröül szeretnénk menni, ha lesz rá keret, sajnos nagyon drága:(, és hanem pont úgy van a baba, akkor meg :(.

Nekem is sok kérdés csak akkor jut eszembe, mikor kijövök a dokitól:(. Nem vagy vele egyedül.

Nekem nem büdös a hűtő. Néha érzek fura szagokat, de nem vészes.
Vendég

óóó. oké, értettem.m indig nálam lesz ( nálam személyi sincs mindig...)
a hűtő nálunk is büdös:) szerintem.

mormota
mormota20

a kiskönyv ilyenkor talán még a személyinél is fontosabb. ha bármi történne, elájulsz a villamoson vagy mittomén, MINDEN benne van, ami ilyenkor nagyon számít. :)

4d: mi voltunk tavaly Milánnal, aki bp-I vagy környékbeli, nagyon tudom ajánlani! a 20. hét környékén a legérdemesebb elmenni, mert akkor már nagyon babaforma, mindene jól kialakul, a kis arca is. mosolyog, ásít, iszik... vagy épp alszik. ahol mi voltunk, nagyon rendik voltak, mert Milán végig aludt, ráadásul takarta az arcát is meg a lába közét is. megkínáltak csokival, kávéval, kólával, de nem mozdult egyikre sem. böksöstük, sétáltunk, de semmi. így csak a fele árat kellett kifizetni, és 2 hét múlva újra mentünk, akkor nagyobb sikerrel jártunk és akkor fizettük a másik felét.

mia_snow

Sziasztok!
De jó olvasni a lánykérős és egyéb sztorikat :D

Mormota, gratulálok, ha még nem tettem volna meg!

Nálunk se volt igazi lánykérés. De amikor a szüleimtől kérte meg a kezemet, remegett keze-lába. Az ajtóból vissza is akart fordulni a virágcsokorral. Mondta is, hogy inkább odaadja az anyukájának :D
Gyűrű: Nem csináltatttuk, hanem készen választottuk ki az egyik bp-i bevásárlóközpont egyik ékszerészénél. Ott szépen becsomagolták szívalakú dobozba. Gondoltuk, majd otthon, ünnepélyes keretek között felhúzzuk egymás ujjára. Hát, az első mozgólépcső első szintjéig bírtuk. Ott félrevonultunk és felhúztuk :D Romantikus, igaz????

Jajj, de irigykedek az uh-os képekért. Pedig mi 2 hete voltunk utoljára...

További szép estét mindenkinek! Vigyázzatok magatokra!

KépKép
süni76

Sziasztok!

Nincs időm végigolvasni :( ....
A képek gyönyörűek!!! A tengerimalackák nagyon édik :wink: ...
Már én is vettem ezt-azt teszveszről....
A babaszoba a hálónk mellett lesz, de egy darabig ott alszok majd vele...nálam is sárga a nyerő szín.... :wink:
ma volt a védőnő látogatóban...bár semi újat nem mondott és a leendő babaszobát se nézte meg.....

KépKép
amadea

Tabati!

A terhességi kort úgy számolják, hogy utolsó mensi első napjához adnak 7 napot és 9 hónapot.....pl nekem aug. 24-én volt meg, és május 31-re vagyok kiírva.... sok helyen- nálunk is-még mindig ezt veszik hivatalosnak...

KépKép
amadea

Hát a lánykérés nálunk amolyan félszegre sikeredett. Mivel Rodnak nem volt apukája így apaképe sem fogalma sincs az egész lánykérősdi udvarlósdi dologról. :) Ez viccesen hangzik, főként, hogy egyáltalán hogy kerültünk össze :D

Internet. Én verseket, novellákat írogattam, és nagy hangon utáltam a pasikat, Ő meg kitartóan zaklatott :D Annyira felhúzott, hogy amikor találkát ajánlott fel, gondoltam na itt az alkalom kikaparni a szemét. De mikor élőben találkoztunk, hát az valami fergeteges volt. :D Azóta is rendületlenül utálom a humorát, néha felhúz a plafonig.

Visszatérve a lánykérésre. Egyik novemberi nap bejelentette, hogy ideje lenne megvenni a gyűrűket. Köpni nyelni nem tudtam. Aztán rá egy hétre megtaláltuk a tökéletest. Egyszerű, színes. Senkinek nem mondtunk semmit, én úgy is gondoltam, hogy jól van, ez csak amolyan bebiztosítás. Karácsonykor meg simán mintha ajándék lett volna kibontottuk, és felhúztuk. A sógorom szerint ideje volt már amennyit marjuk egymást, az anyósom majd elájult. Másnap hazamentünk a szüleimhez, és ott újra eljátszottuk az egészet. Hát bizony Rod remegett mint a nyárfalevél, mert valamilyen oknál fogva tart apukámtól. Nos ez a kemény kezű apa bizony elpityeredett. :D

Jó, hogy mondjátok ezt a névátírósdit, de sajna nekem van pénzügyminisztériumi adatkötelezettségem is. Regisztrált vagyok, és bármilyen! módosítás 10.000 Ft-ba kerül. Tehát ha felveszem a nevet az is, és úgy néz ki tavasszal költözünk, akkor az is. Ha meg nem emelik még jobban a tarifát. :( Meg különben sem akarom elveszíteni a nevem, de Rod ragaszkodik hozzá.

Kép Karikák

Kép Kísérő
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:56-kor.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Remélem, mindenki nagyon jól van, előbb utóbb már túl a reggeli rosszulléteken. Én ma mondjuk émelyegtem a tej szagától, de sose szerettem, úgyhogy lehet, hogy ez normálisan is így lett volna.
Tegnap voltam a Nagy Vizsgálaton, de az igazság az, hogy egy icipicit csalódott voltam, bár ennek valószínűleg tudatlanságom az oka. Szóval elmentem a nagyon jónevű Bálint doktorhoz, aki tényleg nagyon okos, és nagyon profi volt, de én azt hittem, hogy rögtön csinálnak 12 hetes UH-ot is, meg mindent, amit kell. De nem. Mivel ő magánorvos, ő nem utalhat be esztéká UH-ra, úh, állítólag magánhoz kell bejelentkezni, ami azért rettentő sokba kerül. Nem arról van szó, hogy sajnálnám a pénzt vizsgálatra, csak azért olyanra, amit kórházban is megcsinálnak, kár, hogy nem utalhat be. Nem tudjátok véletlenül, hogyha van magánorvosom, az kizárja, hogy mellette az esztéká vizsgálatokat igénybe vegyem? annyira bonyolult ez az egész. Mindenesetre azt mondta a doki, hogy úgy tűnik, minden rendeben, láttam úszkálni a bébit, meg marhán rugdosott a lábaival. Sajnos fotót most nem kaptunk, de az úgyis fontosabb, hogy minden rendben legyen. Hát, ennyi volt. A Sejtbankos mókára adott beutalót a bolgárkerék utcába, úgyhogy ott is utánakérdezek.
szép napot mindenkinek!

mormota
mormota20

Jó reggelt!

Csajok az hagyján, hogy hülyeségeket álmodik az ember, de a ma éjjelem:o, ki akartam menni pisilni, egy óra lehetett. Ahogy felálltam az ágyból, azzal a lendülettel seggre csücsültem. Úgy el volt zsibbadva a térdem, hogy nem éreztem, alig bírtam kimenni a wc-re. Nagyon rossz volt. főleg az éjszaka közepén. Hirtelen azt sem tudta a férjem sem, hogy mi van.

Mormota: ha magán az orvosod nem zárja ki, hogy sztk-ba mehess. Kolleganőm is magánhoz járt, de a klinikára rendelte be a kötelező vizsgálatokra.

Anuk: interneten? de izgi!

süni: tök jó, h nem bírtátok ki hazáig!!de édesek lehetettek ott a mozgólépcsőalján! Mi igen anno annak idején, hogy ne vegyük fel.

Ma hozzánk is jön a védőnő, aztán még a pajzsmirigyes dokimhoz is el kell menni..

Szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Mormota, én is magándokihoz járok és itt a 12. heti UH úgy működik, h mehetek a magánrendelésre is (ott persze fizetni kell azért is), de adhat beutalót is sztk-s UH-ra, mert ugye a 12. heti kötelező és ott nem kell fizetni, akkor sem, ha magándoki utal be.

Pécsen amúgy két helyen lehet szülni: a Klinikán és a Megyei Kórházban, ha magándokihoz jár az ember, akkor kötelező vizsgálatokra oda kell menni, ahova a magándoki tartozik, és egy helyen van sztk-s rendelés, ott van terhesgondozás és minden vizsgálat egy helyen, csak sajnos katasztrófális körülmények vannak, a wc-re menés pl. abszolút felejtős, de azzal is számolni kell, h néhány kisebbséghez tartozó egyénnel lesz némi konfliktus :(

Ez van sajnos :(

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok Lányok!

Szheni, nagyon köszönöm! :D Tényleg csak 3 percig tartott, képet sem kaptuk...de tény, hogy ingyen volt.
Az ikres barátnőm a 12 hetes UH-t 4D-ben csináltatta meg. Igazából ami pluszt kapott az az idő - legalább 20 percig nézték, és a felvételt dvd-re írták.
Én úgy tervezem, hogy a nagy genetikai uh-t azt 4d-ben csináltatom meg. Igazából a mozizásnak később - csak érzelmi értéke van - de úgy érzem ennek komoly értelme is, mert a magánklinikákon nem sajnálják az időt, és tényleg alaposak.
Az ikres barátnőm holnap megy az Istenhegyi klinikára, majd megírom mi a tapasztalata!

Nanoémi! Én is örülök, hogy minden rendben, de szerintem jól tetted, hogy elmentél orvoshoz! Én a 4D-re azt mondanám neked, hogy majd a nagy genetikaira menj el, márcsak azért is, mert a sima uh-n már szépek a babáink, de a 4D-en még látszik, hogy egy picit "ufófejűek". Szerintem egyébként a sok uh miatt ne aggódj! Nekem ez a 12. hetes volt az 5., mivel nehezen esetm teherbe, és ezért szorosabb ellenőrzésen alatt voltam!

Mormota! Szerintem amit a dokid mondott hülyeség! Ott kezdődik, hogy minden magánorvos szerződésben áll egy kórházzal, hiszen egyébként nem mehetne be levezetni a szülést. Oda szoktak beutalni vizsgálatokra, amiket a TB fizet ki. Szóval a kettő nem zárja ki egymást!
Egyébként pedig simán besétálhatsz a kórházba, és ott meg kell csinálniuk, mivel ez a kötelező vizsgálatok része! Azért ez így meggondolandó, mert elég sok vizsgálat van a terhesség alatt, és ezt mind magánúton megcsináltatni nem két fillér...

Puszedli! Megértelek, én is hülyeségeket álmodok. Most kezd egy kicsit rendeződni a dolog...úgy érezm, hogy már fizikailag elérkeztem a második trimeszterbe! Az éjszakai pisilések száma max. 1., csak 1-szer ébredek, igaz, akkor nehezen alszom vissza, és talán kevésbé vagyok fáradt...
Igazából a doki szerint már a 13. hétben vagyok! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

--
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:57-kor.

Heni

Kép
szheni

Puszedli, nagyon megütötted Magad? Jól vagy már?

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!
Noémi, kiváncsi vagyok a barátnőd véleményére az Istenhegyiről. Én 1 hét múlva megyek. De eddig csupa jót hallottam.

Puszedli, remélem nem ütötted meg nagyon magad!

KépKép
süni76

Sziasztok,

csak egy gyors bekukkra van most időm... én is magándokihoz járok (már pár éve ugyanoda), aki egyébként a jános kh-ban is van, szerencsére pont oda tartozom. szóval nálunk úgy néz ki hogy személy-függő hogy kit mikor hová rendel be. egy barátnőmet többször hívott a magánrendelésre, engem az előző terhességemnél össz-vissz kétszer. nem volt megszabott tarifája a szülésnek sem. sőt, a kórházban ő maga csinálta az ultrahangot, ő saját kezűleg vette le a vért, soha nem kellett beutalóval sorban állnom sehol. mobilon leegyeztettük az időpontot és mentem, ennyi. szóval ez nekem nagyon sokat megér, főleg hogy sokan mesélkik hogy beutaló, azzal labor, millió ember (éhgyomorra, köszi...), aztán a leletekért, aztán vissza doki... hát köszi nem. meg jó hogy a dokim, aki egyébként is képben van velem kapcsolatban, sk csinálja az ultrahangot, és mondja is hogy mizu.

várom már a holnap reggelt nagyon, bár egy kicsit necces lesz még reggel 8kor nem ennem semmit. ugyanis Milánt miután reggel megszoptatom (7-fél8), azonnal felzabálnám az egész hűtőt legszívesebben. :D

mia_snow

Sziasztok!

Mia Snow! Neked nagy szerencséd van ezzel az orvossal. Én magánrendelésre járok, és mindent ő csinál, de pl. a vért levenni...ilyet még nem is hallottam. Ez általában derogál a dokiknak.

Szheni! Hogyhogy voltál már az Istenhegyin? Neked is ő lesz az első babád, nem? Vagy csak nem megfelelően követem az eseményeket? Vagy a lombikhoz kellett valami specko dolog?
Egyébként a nagy genetikai uh. a 18-20 hét között van. A lényeg, hogy oda már a 16. heti AFP eredményével kell menni. Szheni, mivel mi egy időben járunk :D nekünk ez pont január 1-14 között lesz. Gondolom praktikusan - ahogy elkezdenek dolgozni.

Süni76! Majd megírom a barátnőm beszámolóját, de a 12. hetes neki nagyon jól sikerült, azért is megy ugyan oda vissza. Kapott kb. 4 db fényképet- bár ugye ikrek, szóval lehet, hogy egyébként csak a fele jár, és dvd-t is. Azt a mai napig visszanézi!

Szheni, egyébként én is tök jól érzem magam, bár most teljesen letörtem. Az egyik ismerősünk 3 hónapos babája kórházba került - remélhetőleg semmi komoly, csak az újdonsült szülők ijedtek meg, de ettől annyira levert lettem. Nem hiszem, hogy normál állapotban is így reagáltam volna, de sírni lenne kedvem!
Mellettünk van egy kismama ruhabolt - lehet lenézek, hátha sikerül felvidítanom magam!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nem ütöttem meg magam, csak a bokámat. Szerencsére csak az ijedség volt nagy. A seggemre estem, még jó, h párnás :lol: .
mindig oan félkómás megyek ki éjjel pisilni, és hirtelen azt sem tudtam mitől estem össze, de aztán rájöttem, hogy elzsibbadt a térdem.

Én a pesti klinikákról nem tudok nyilatkozni, mivel nem vagyok pesti.

Heni: esztergomaiak vagytok?
Vendég

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért! Én a 2008 ősziektől vagyok.
Ha valakit érdekel kismamaruha olcsón, készítői áron, akkor nézzétek meg a weboldalunkat!
www.kismamaruci.hu

Köszi: Móni

gwini

Sziasztok!

Most önzőzök, de el mondanom, hogy ma voltam 12 hetes UH-on, és minden rendben a bébivel! Jó a nyaki redő, szép nagy az orrcsontja, és mindene tökéletes. Napra pont akkora, mint ahogy számoltuk.

Este majd részletesen beszámolok!

Sziasztok!

Benta
benta

)..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:57-kor.

Heni

Kép
szheni

hello Lányok!
Nagyon szépen köszönöm a reakciókat... most nagyon elbizonytalanodtam. Mia, elárulod, hogy hogy hívják a dokidat? lehet, hogy visszamegyek holnap a Jánosba, megkérdezem, van-e mód, hogy elvégezzék a kötelező 12. heti UH-ot. remélem.
Örülök, hogy nincs bajod, Puszedli.
Fél délelőtt a főv bír-on tárgyaltam, azt hittem elájulok, mert leesett a vércukrom... lehet, hogy nem való ez most nekem...
Ja, és bejelentkeztem a bolgárkerék utcába kombinált vizsgálatra. és jelentem, nálam a kiskönyvem:)

mormota
mormota20

Mormota!

Engem a dokim, akihez magánba járok, utalt be a klinikára a 12. heti UH-ra....szóval beutalhat.....egyébként sztem nem derogál a dokiknak a vérvétel...én még a vérnyomikat is magam mérem....

KépKép
amadea

Hű, ez a kismamaboltos link pont jókor jött :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok!

Ma reggel mentem az sztk-s UH-ra, ahol CRL 5.2 cm, nyaki redő 2.0. Nagyon kedves volt a hölgy, mindent megmutatott. Aztán délben mentem a Praxisba UH.-ra, mert biztonsági játékos vagyok, és itt nem a mozin van a hangsúly, hanem nagytudású és sokat látott szakembereik vannak, és az orvosi szempontok a lényegek. Itt is mindent rendben találtak, CRL 6.1, nyaki redő 1.1. :roll: Holnap megyek a kombinált vérvételre. Egyszer átváltott 3D-re, cuki volt úgy is, de nem annyira látványos, mint nagyobb babáknál.

Heni, nem tudom, írtam-e, de sikerült megnéznem a kutyokat, és nagyon helyesek. Látom utoért a kismama-szétszórtság :lol:

Puszedli, csak óvatosan! Vigyázz magadra!

Mormota, ha a névről jól tippelek, Szt. Imre kórház, ugye? Nekem is ott "szüleszt" a dokim, aki magán és csak szerződéses a kh-zal, de simán ad beutalót UH-ra, vérvételre az sztk-ba. Nem értem.

Sziasztok! Jó éjt!

Benta
benta

..

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Mindenkinek!

Ma - az utolsó mensi szerint is - betöltöttük a 12. hetet! Nagyon boldog vagyok, és a pocakom is szépen kerekedik.
Tegnap az egyik kollégám - akivel nem egy helyen dolgozunk - mondta, hogy akarta is kérdezni, hogy mi van, mert "kerekedem" :D Normál esetben ennek egy nő nagyon nem örül, de én most annyira büszke voltam a pocakomra, és a benne lévő picurira.

Szheni! Tényleg vicces lenne egyszerre menni. Akkor a 18 hetest Ti is az Istenhegyiben tervezitek? A barátnőm ma megy, este dumaparti van, úgyhogy holnap beszámolok az élményeiről!
Én ma megyek a kombinált tesztes vérvételre - a kórházba - kíváncsi leszek mikorra lesz eredmény, bár az uh után megnyugodtam. Úgy érzem nincs is rá szükségem, de mivel ingyen van - biztos, ami biztos!

Mormota, szerintem kérdezz rá nyugodtan. Végül is nem szívességet kérsz! Ezért fizetjük a TB-t!

Amadea, érdekes amit mondasz...én ezt azért írtam mert én még soha sem találkoztam ilyen dokival. A Meddőségiben volt olyan eset, mikor 1 asszisztens jutott 2 dokira, szabi miatt. A doki akkor sem vett vért, mikor láthatóan ráért, mert a vizsgáló foglalt volt, sőt még egy receptírásban sem segített az összeomlás szélén álló asszisztensnek! Ettől függetlenül oda járok, és nem tervezek váltani, de valahogy az a benyomásom, hogy ők úgy vannak vele, nem azért tanultak annyit, hogy ápolói munkát végezzenek...de ez az én tapasztalatom..

Benta! Ne szórakozz! Ez nem "önzőzés" Szerintem ez a fórum pont az élménymegosztásért van! Természetes, hogy hatalmas öröm, mikor kiderül, hogy a kicsi egészséges! Tessék csak eldicsekedni vele!
Egyébként tök érdekes amit írsz, a CRL és a nyaki redő méretekről. Tényleg ennyit számít az a pár óra különbség..így megnőtt a baba, illetve valószínűleg jobban le is tudták mérni...de a nyaki redő különbség, ráadásul mínuszban...tök érthetetlen. De az a lényeg, hogy mindkét eredmény tökéletes!

Puszedli, tényleg vigyázz! Nekem azt mondta a védőnő, hogy felkelés előtt ücsörögjek egy picit az ágy szélén. Tudom éjszaka ezt nem könnyű megoldani, de bele lehet jönni. Én már egészen megszoktam. Bár mostanában nem is nagyon keltem éjjel. Kivéve ma - 2x - .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:58-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Úgy tűnik, ma mindenkinek sok dolga van...1 óra van,de még ma csak én írtam..na mindegy!

Azért írok, mert kéne egy kis segítség. Ma tölöttem be a 12. hetet, tehát elméletileg menstruáció lenne esedékes.
Már reggel is elég erős folyásom volt, de most a tisztasági betéten van két folt, ami nagyon halvány sárga színű...olyan pisi színű (bocs a hasonlatért).
Szagtalan, nem viszket, szóval semmi egyéb nincsen, csak zavar, hogy eddig átlátszó - fehér volt, most meg ilyen sárgás.

Volt már ilyen tapasztalata? Ez csak a mensturációval függ összes?
Mit gondoltok?

Előre is köszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

kfnoémi: nem volt még ilyen tapasztalatom, de úgy gondolom, nem kell aggódnod, ugyanakkor saját Magad megnyugtatása érdekében, egy telefont megeresztenék a doki felé... persze, ez csak egy lehetőség. :wink:

Más: szeretném kikérni a véleményeteket a "vitamin helyzetemről". Amikor megtudtam, hogy babát várunk, a barátnőm által javasolt Gravidát megvettem, nekiláttam szedegetni, és pár nap után hányinger jelentkezett bevételkor, megpróbáltam reggel, délben, este, evés előtt és után is, de nem ment, sőt reggeli után egy alkalommal hányást is okozott-gondolom, hogy ez okozta. Ezt követően hallottam a HIPP Natal készítményéről, melynek nagyon megörültem, főleg, hogy az első néhány napon nem produkáltam a Gravidánál tapasztalt tüneteket, de kb. 1 hét után ismét a vitamin bevitellel összeköthető émelygés és hányinger jelentkezett. Az Dokikám azt javasolta, hogy szedjem a Magne B6-ot és a folsavat, ugyanakkor bizonytalan vagyok, hogy ezzel és az étrendemmel eleget teszek-e a baba egészséges fejlődése érdekében...

Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm a válaszokat!
cincibabus

Kedves kismamák szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, szoknyák, felsők, melegítőnadrágok, melegítő felsők, (34-46): 3500 Ft-4000 Ft

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek, akár egyedi méreteket is! Vidéki megrendeléseket is vállalok! Hozott anyagból is dolgozok!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

További szép napot!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva

kfnoémi, nekem mindig ilyen :) lehet a pisi festi át, nyugi, amig nem barna büdi csipős nincs baj, nekem sosem hófehér mindig sárgás, de doki szerint ez tök normális...

Kép
Kép
mniki84

Cinibabus!

A folsav nagyon fontos, főleg az első 12 hétben, mivel akkor "alakul ki" a baba. A folsav megakadályoz bizonyos fejlődési rendellenességeket, pl. velőcső - záródási rendellenességeket!

A Magne B6, nem kötelező, de jó ha szeded, mert segít a feszüléseket, tehát a méhed tágulása nem lesz kellemetlen, illetve vérzéses panaszoknál is ezt adják.

Szerintem ezek fontosak, de jó lenne a Gravida is. Ha nem megy, én azt javaslom, hogy nagyon figyelj az étkezésre, főleg a C vitamin bevételére, nehogy valami vírust összeszedj.
A Hippet nem próbáltad valamibe belekeverni?

Egyébként javaslom, hogy a 12. hét után próbálkozz újra, addigra meg kell szűnnie a panaszoknak.

Sok sikert! Noémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

kfnoémi: azt hittem én is, hogy kicsit hosszabb lesz az UH :shock: .De jó, hogy rendben van minden!

Benta neked is gratulálok!

Kfnoémi, nekem is van, h kicsit sárgább, sztem azzal nics baj, csak ne friss vér legyen, és ne görcsölj.

Heni: Esztergom szép város, egyszer voltam még csak ott, bár nem sokat láttam belőle.

Cincibabus: nekem a gravidától semmi bajom. De pl. volt egy barátnőm,aki az elevittől hányt. A folsav az biztos nagyon fontos az első trimeszterben, ha a terhesvitamint nem bírod, sima multivitaminnal kiegészítheted. A magne B6-t hányingerre és görcsökre adják.

Tegnap volt a védőnő. Kérdi milyen tüneteim vannak, mondom neki..mondja, hogy a hasfájás nem jó, mondom a dokim azt mondta előfordul, hisz nyúlnak a dolgok. A védőnő azt mondta, ha fáj a hasam akkor menjek a klinikára. Na ma egész nap fáj, akkor rohanjak???

A másik, tegnap este voltunk a pajzsmirigyes dokinál, ma elküldött vérvételre, ott sokan voltak, nem volt levegő, sokat vártam , két órát, és szédültem, attól féltem, hogy elájulok. És azóta is szédülök, és ugye ma egész nap érzem a hasam, szóval most nem tudom, hogy aggódjak-e.

Szép napot!
Vendég

[

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:58-kor.

Heni

Kép
szheni

Mondtam neki, hogy csak kicsit fáj, hol itt, hol ott. És arra is azt mondta, hogy nem jó :shock: . Én nem értem.
De sztem sincs gond, ha fájdogál. Remélem legalábbis.
Van amikor két napig semmi, ma meg fáj, érzem, hogy feszít. Nem is annyira görcs, néha benyillal kicsit. Vettem be magne b6-t már.
Örülök Heni, hogy jobb a pocifájásod! Remélem mindkettő enyhül, ill. elmúlik hamarosan!

Heni tök jó, hogy te is betöltötted a 12 hetet!

A védőnő azt mondta, hogy a nucha szűrésem későn lesz :shock: , mert akkor már majdnem 13 hetes leszek.
Vendég

..

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:59-kor.

Heni

Kép
szheni

Most találkoztam vele másodjára. Nem tudom minek idegesíteni a kismamikat! Így is tiszta stressze s vagyok :lol: .

Nekem a védőnő azt is mondta, hogy gyógyteát sem lehet inni, mert nincs kimutatva, hogy a magzatra milyen hatással van vagy nincs.
Vendég

Sziasztok Kismamák,

örülök, és irigykedek is, hogy már sokan rendben elértétek a bűvös 12-ediket...egy néhányunknak még ki kell bírni 1-2-3 hetet...nekem még másfél, de doki majd csak dec. 9-én lát.
Időközben mégegyszer kielemezték a vizeletemet, sajnos találtak benne egy bacit, bár azt mondták, nem gáz, lehet már régóta bennem van tünet nélkül. Viszont antibiotikumot kell szednem, napi 3x öt napon át. Na ez már nem hangzott olyan jól, de mivel az interneten utánaolvastam mindenféle rémtörténeteket arról, mi is történhetne egy kezeletlen fertőzés miatt, inkább beveszem mindet. Aztán imádkozom, ne legyen baja a picikének.
A következő tanácsokat adták, leírom, hátha van, amit megfogadtok Ti is.
-szóval sokat inni, és minél gyakrabban pisilni, hogy ne legyen ideje szaporodni a baciknak a hólyagban, vesében.
-ugyanez a nagydolgoknál is (- bár ha elgondolkodom, mindig is székrekedős voltam, most meg különösen, mit egyek? Lekvárt? Még gyógyteát se merek csak úgy inni.)
-2 óránál régebben megfőtt kaját nem megenni (én mindig 2-3 óra körül ettem eddig a déli kaját, hát ezt se szabad
-mosatlan gyümölcs tilos, legjobb hámozni
-túlzott higiénia, gyakori zuhanyzás se jó
-napi fél liter(!) joghurt, cukormentes - bár ez inkább az antibiotikum mellékhatását kompenzálja

Most ezek jutottak eszembe, azért a többségét betartottam, mégis...remélem hamar elmúlik, majd 3 hét múlva újra pisilek nekik egyet...

Nekem egyébként a dokim azt mondta, nem kell itt mindenféle folyásokkal a dokihoz rohangálni, elvégre a sok vizsgálat se 100% higiénikus. Egy-két csepp vér? Semmi pánik! Azért elég lazán hangzott, de ezek szerint úgyse csinálna semmit, ha rohannék a dokihoz.
Bocs, hosszú voltam, még jövök
preta

Sziasztok!

Jelentem, még élek!
Régen voltam, de annyira pocsék napjaim voltak megint,hogy csak fetrengtem. Ma egy kicsit jobb a helyzet, már csak de. voltam szarul.

Reagálni azt hiszem nem fogok mindenre,képtelenség is lenne.
Az esküvői fotója mindenkinek nagyon szép. Kicsit irigykedtem is,hogy nekem soha nem lesz ilyen. :cry:

A vitaminokról nekem is lenne kérdésem. Most olvastam a hipp Natalról. Ismeri valaki? Gondoltam kipróbálom.Ártani nem árthat.

Ezek a védőnők nem egyszerű lények. Én nem is bánom,hogy még csak egyszer láttam. Majd jön ha akar magától,én nem fogok neki szólni. Jövő héten úgy is találkozom vele tanácsadáson. Akkor megyek először. Akkor ugye elküldenek vérvételre ( azt éhgyomorra kell? ), meg vizelet is kell?
Olyan kis butus vagyok ebben a témában. De ugye én vagyok a legfiatalabb. Olyan jó már annak, aki betöltötte a 12. hetet. De már nekem se sok van addig.
Képzeljétek, tegnap a párom csinált egy képet a hasamról. Hát kicsit elszörnyedtem,hogy nagyobb, mint gondoltam. Ez mindig így van,hogy az ember fentről kisebbnek látja, mint amilyen valójában?
Na, azért ne gondoljátok,hogy olyan nagy....

Látom a sok UH-tól azért sokan tartanak. Nekem a dokim azt mondta,hogy nem árt. Én voltam a 4., 5., 6., 8. héten, és még megyek a 10., 12. héten is. Szóval ez elég sok, de a gyógyim miatt jobbnak látja figyelni. És én is nyugisabb vagyok így, jó látni hogy fejlődik.

Zsu

Kép
bvigh

Még egy dolog eszembe jutott most,hogy olvasom Preta hozzászólását. A székrekedés. Az aszalt szilva bevált éhgyomorra egy pohár vízzel egyszer. Másodszor kihánytam. Aztán eszembe jutott,hogy valaki írta régebben a diabetikus csokit. De arra nem emlékszem,hogy mennyit lehet enni belőle. Leírnátok?
Na, az ivásról meg annyit,hogy attól is sokszor hányingerem van. Már a víz ízét is utálom.

Zsu

Kép
bvigh

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:59-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a nyugtató szavakat. Azóta sincs több, úgyhogy minden rendben. Egyébként tuti az van, hogy a szervezetem emlékszik, hogy menstruálni kéne. Végül is így volt az elmúlt 16 évben..1-2 hónap az neki semmi.
Egyébként van még 1-2 ilyesmi tünetem, remélem holnapra elmúlil.

Szheni én is arra keltem, hogy fáj a hasam, de nem tudom megmondani pontosan, hogy milyen volt. Az is lehet, hogy a mai mensi nap miatt, de lehet, hogy tényleg a növekedés miatt. Bár én azt néztem, hogy most volt kb. 6 cm Balta baba, és mire legközelebb megyünk dokihoz (14 hetesen) kb. 8 lesz, szóval nem olyan észveszejtően nagy növekedés...De az igaz, hogy azt írják, hogy a 13-16. hét között nőnek legtöbbet a babák!

Petra, én erről a kajás dologról még nem hallottam. Szerintem inkább arról lehet szó, hogy hűtés nélkül. Ezzel az erővel el sem mozdulhatnánk a tűzhely mellől, és folyamatosan főzni kéne. Aki dolgozik - de még az otthoniaknak sem - ez nem megoldható dolog.

Puszedli, ne aggódj! Úgy látszik Te is kikaptál...hogy is fogalmazzak?! Egy túlfontosnaktartommagam nőcit. Szerintem a doki 2 nap után elküldene melegebb éghajlatra, ha minden hasfájás miatt felhívnád!

Nekem hál istennek beállt az emésztésem, de székrekedésre ajánlok egy kekszet. A DM-ben lehet kapni. Talán Barilla - mint a tészta - márkájú. Csokis, nagyon finom, de rostok vannak benne. Elég drága, mert 500 Ft, de kb. 20 db van benne, és szerintem napi egy bőven elég belőle...ilyen célra...a nasi más kérdés.

Ti is kívánjátok az édességet? Én nagyon...félek nehogy baj legyen belőle. De muszáj ennem...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Köszönöm szépen a válaszokat és javaslatokat!

További szép napot mindenkinek:

Cinci

Kép
cincibabus

sziasztok,

bocsi csak most tudtam jönni.

Mormota: Dr. Szuromi András. az a gond vele, hogy tudomásom szerint a Jánosban nincs szakrendelése, először a magánrendelésére kell elmenni, és ott mondja meg hgoy mikor kell menni a Jánosba, hányra, stb. az összes kötelező vizsgálatot, (uh, vérvétel, ctg) a János kh-ban csinálja meg. Szerintem szimpátia alapon is megy, hogy kit hányszor hív be a magánrendelésre (6000 ft egyébként), mert én Milánnal 2szer voltam össz-vissz, viszont egy barátnőm többször. ha gondolod, megadom az elérhetőségét. a MOM parkban van a magánrendelése, szerda délutánonként.

benta: ejja, azért van különbség az sztk-s és a praxisos adatok között. :shock:

szheni:
[quote]E írta:gy kicsit én is megkönnyebbültem a 12-es számtól a vonalzómon, de szerintem az aggódás és a féltés egy darabig nem múlik még el... viszont örülök, hogy gond nélkül elértük.
- akkor kezdődik csak igazán, amikor megszületnek. nem vagyok egy paramami, de minden kis apróságra felfigyel az ember, hogy jaj ez-az vajon mi lehet. főleg az első hetekben. abba meg bele sem merek gondolni hogy majd tizenegynéhány év múlva elmegy bulizni egy egész éjszakára.... :roll:

kfnoémi: folyás az csak egyre rosszabb lesz. nem menzesz-függő, ez a terhesség velejárója. a végén nekem volt hogy napi 2-3 tisztasági betétet is kellett cserélnem. bleeeeeh. amíg nem viszket, nincs más egyéb tünet, addig normális, ne aggódj.

cincibabus: én mindig csak a magne b6-ot és a folsavat szedtem (magneb6-ot abba sem hagytam, szülés után is folytattam, folsav 12. hétig) és végig jó volt a vérképem. de ez biztos egyéntől is függ. a gravidáról sokaktól hallottam már hogy hányingert okoz. próbálkozhatsz még elevittel, bár szerintem ezek a kismamavitaminok pusztán újkeletű családikassza-megcsapoló készítmények. ártani nem ártanak, de véleményem szerint fölösleges. sok folyadékot igyatok, az fontosabb - bár ez csak az én véleményem, senkit nem akarok megbántani aki nem így gondolja.

hipp natal: én szülés után kezdtem inni, kb 2 hónapig használtam de nem történt semmi. a hajam veszettül elkezdett hullani, és úgy éreztem hogy a tejcsim is fogyóban, állítólag ezekre jó, na hát 2 hónap után SEMMI változás nem volt, úgyhogy feladtam. pedig szerintem tök finom.

puszedli: hasfájás véleményem szerint normális. ha szurkál, akkor nincs gond, DE HA GÖRCSÖL, HÍVD FEL A DOKID! nem mindegy hogyan fáj.

gyógyteák: úgy tudom hogy egyedül a vízhajtó hatásúakkal kell vigyázni, azt nem szabad inni. ilyen pl a csalántea is.

több órája főtt kaját nem megenni? érdekes... mi azért általában 2 napra főzünk... :? a sok folyadékot aláírom, de fontos az is, hogy ha pisilni/nagywc-zni kell, azonnal menjünk, ne tartogassuk! ez most különösen fontos. ha valaki ül a wc-n, rángassuk ki. :lol:

székrekedésre: sok folyadék, szilvalekvár, aszalt szilva, magas rosttartalmú ételek (zöldég, gyümölcs, teljes kiőrlésú ill. rozs, vagy magvas kenyerek), ilyesmi. de ez általánosságban is igaz, nemcsak most. :) a 3. trimeszterben (főleg akinek majd vasat is kell szednie) rosszabb lesz sajnos, akkor már a gyerkőcök a beleinket is nyomják... a vas meg megteszi a sajnálatos hatását is.

no asszem mindenre írtam, amire tudtam... ha túl soknak találjátok az okoskodásom, szóljatok, de mivel épp egy éve tettem fel én is ugyanezeket a kérdéseket, még frissen vannak bennem a válaszok/megoldások, és szeretnék minél többet segíteni. :)

mia_snow

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?