sziasztok,
bocsi csak most tudtam jönni.
Mormota: Dr. Szuromi András. az a gond vele, hogy tudomásom szerint a Jánosban nincs szakrendelése, először a magánrendelésére kell elmenni, és ott mondja meg hgoy mikor kell menni a Jánosba, hányra, stb. az összes kötelező vizsgálatot, (uh, vérvétel, ctg) a János kh-ban csinálja meg. Szerintem szimpátia alapon is megy, hogy kit hányszor hív be a magánrendelésre (6000 ft egyébként), mert én Milánnal 2szer voltam össz-vissz, viszont egy barátnőm többször. ha gondolod, megadom az elérhetőségét. a MOM parkban van a magánrendelése, szerda délutánonként.
benta: ejja, azért van különbség az sztk-s és a praxisos adatok között.
szheni:
[quote]E írta:gy kicsit én is megkönnyebbültem a 12-es számtól a vonalzómon, de szerintem az aggódás és a féltés egy darabig nem múlik még el... viszont örülök, hogy gond nélkül elértük.
- akkor kezdődik csak igazán, amikor megszületnek. nem vagyok egy paramami, de minden kis apróságra felfigyel az ember, hogy jaj ez-az vajon mi lehet. főleg az első hetekben. abba meg bele sem merek gondolni hogy majd tizenegynéhány év múlva elmegy bulizni egy egész éjszakára....
kfnoémi: folyás az csak egyre rosszabb lesz. nem menzesz-függő, ez a terhesség velejárója. a végén nekem volt hogy napi 2-3 tisztasági betétet is kellett cserélnem. bleeeeeh. amíg nem viszket, nincs más egyéb tünet, addig normális, ne aggódj.
cincibabus: én mindig csak a magne b6-ot és a folsavat szedtem (magneb6-ot abba sem hagytam, szülés után is folytattam, folsav 12. hétig) és végig jó volt a vérképem. de ez biztos egyéntől is függ. a gravidáról sokaktól hallottam már hogy hányingert okoz. próbálkozhatsz még elevittel, bár szerintem ezek a kismamavitaminok pusztán újkeletű családikassza-megcsapoló készítmények. ártani nem ártanak, de véleményem szerint fölösleges. sok folyadékot igyatok, az fontosabb - bár ez csak az én véleményem, senkit nem akarok megbántani aki nem így gondolja.
hipp natal: én szülés után kezdtem inni, kb 2 hónapig használtam de nem történt semmi. a hajam veszettül elkezdett hullani, és úgy éreztem hogy a tejcsim is fogyóban, állítólag ezekre jó, na hát 2 hónap után SEMMI változás nem volt, úgyhogy feladtam. pedig szerintem tök finom.
puszedli: hasfájás véleményem szerint normális. ha szurkál, akkor nincs gond, DE HA GÖRCSÖL, HÍVD FEL A DOKID! nem mindegy hogyan fáj.
gyógyteák: úgy tudom hogy egyedül a vízhajtó hatásúakkal kell vigyázni, azt nem szabad inni. ilyen pl a csalántea is.
több órája főtt kaját nem megenni? érdekes... mi azért általában 2 napra főzünk...
a sok folyadékot aláírom, de fontos az is, hogy ha pisilni/nagywc-zni kell, azonnal menjünk, ne tartogassuk! ez most különösen fontos. ha valaki ül a wc-n, rángassuk ki.
székrekedésre: sok folyadék, szilvalekvár, aszalt szilva, magas rosttartalmú ételek (zöldég, gyümölcs, teljes kiőrlésú ill. rozs, vagy magvas kenyerek), ilyesmi. de ez általánosságban is igaz, nemcsak most.
a 3. trimeszterben (főleg akinek majd vasat is kell szednie) rosszabb lesz sajnos, akkor már a gyerkőcök a beleinket is nyomják... a vas meg megteszi a sajnálatos hatását is.
no asszem mindenre írtam, amire tudtam... ha túl soknak találjátok az okoskodásom, szóljatok, de mivel épp egy éve tettem fel én is ugyanezeket a kérdéseket, még frissen vannak bennem a válaszok/megoldások, és szeretnék minél többet segíteni.