Új privát üzeneted érkezett!

Edit,
fogadd őszinte részvétem! :(

Vikóka,
nagyon király ez az óriás kutya, én is mindig vágytam egy hatalmas plüssre, de még nem kaptam. Talán a 25. szülinapomra én is megkapom. :wink: :D
A beszokásnál nálunk is úgy volt, hogy Zsófi az első pillanattól nagyon élvezte, oda se bagózott, hogy hol vagyok, Anna meg állandóan a sarkamban volt. Ő sírdogált is egy kicsit, mikor jöttek a fél-fél órás kimenők... De aztán 2 nap alatt ez is elmúlt, ma már ő is imádja a bölcsit.
Az esti mizéria nálunk is megy, szerencsére nem minden nap, de tegnap este pl. kiborítottak. Nálunk amúgy az ivás, meg a takaró. Mind a kettőt meg tudják csinálni egyedül, szóval csak a figyelem miatt megy a műsor...

Cat,
tök jó ez a kép, ezt ott csináltattátok a K.Múzeumban? Jó ötlet ajcsinak.
Mi pár éve olyan naptárat csináltattunk a szülőknek, amin minden hónapnál az évszaknak megfelelő kép volt rólunk.
Az ovis kaja tényleg nagyon rosszul hangzik, a bölcsiben pont azt szeretem, hogy minden nap főzelék van, utána gyümölcs. Nálunk otthon nem is kapnak szinte semmi édességet a lányok, csak ilyesmiket, hogy túró rudi, tejszelet, de ezeket is csak ritkán. Tudom úgyis, hogy a nagyszülőknél ez nem marad el.

Nettke,
ez a viselkedés dolog, olyan, mint anno Dettiéknél a harapás. Egy szinten túl te már otthonról semmit nem tudsz tenni, az óvónéniknek kell segíteni a probléma megoldásában.

Tényleg Detti, van még ilyen gondotok?

Nekem is jó a csütörtök a talira, átrakhatjuk.

Kép
baba888

okés, akkor délután felhívom a helyet, és átrakom az időpontot. A 8 óra jó, ugye?

Lilla,

Te még nem jelentkeztél...

Dett

KépKép
kiliman

Átszerveztem, csütörtökön én is tudok menni. Várom.

Baba! De jó, hogy már Te is írsz! ;-)

Vikóka

UI. Ja, az oviban ma reggel le se sz...., vetkőzés, cipőcsere és már rohantak is be a csopiszobába. Odafele a kocsiban már azt is megbeszéltük, hogy szerda délután ott fognak aludni. Fogalmam sincs, hogy milyen ütemben kell ezt a beszoktatást csinálni, de én úgy döntöttem, hogy mielőbb álljon be a teljes rend, hogy már ne kelljen variálni. Azaz igaz, hogy csak febr 1. megyek vissza dolgozni (lehet, hogy addig majd azért be fogok dolgozgatni itthonról), de már most arra szoktatom a Lurkókat, hogy 8-16 ovi van.

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!

Oké!!! :D :D

Lilla!

Jössz, ugye? Gondolom ezerrel a szakdogát írod.... :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Bölcsis kaja nálunk is szuper, majdnem minden nap főzelék + gyümölcs. csoki sosincs, csütörtökönként van sütemény ebéd után. Bár asszem egyszer volt tejberizs, ez ugye édes, de eddig sztem egyszer volt. Már amennyit bölcsizünk...., most is itthon vagyunk, de szerencsére most nem egyedül nyomom az igát, mert Attila is itthon van. Ő is taknyos.

Kata

Kép
kateduo

Kata,
jobbulást Nektek!!!

Vikóka,
szerintem így a jó, és úgy tűnik a gyerekeid is a gyors beszoktatás hívei! :lol: Én tavaly mikor bölcsibe szoktattunk (nekünk ugye itt az oviban már nem volt igény) olyan gyorsan csináltam, ahogy csak nem szégyelltem, pedig még hely se volt, hogy hol dolgoznék. És mivel tudtam, hogy jó helyen vannak, lelkiismeret furdalás nélkül élveztem a "szabadságot"!!! Szóval csak hajrá, és használd ki a szabadidődet :lol:

Kép
nettke

Csajok!

Egyre szarabbul vagyok! Ömlik a szememből a könny, orromból a takony és borzasztó hangon köhögök. Remélem ma lejutok az orvoshoz, ha nem akkor holnap délelőtt mindenképp.
Nem akarok lemaradni a taliról, Vikóka, miattad meg pláne!!!, de egyenlőre talpon is nehéz maradnom.

Kata

Kép
kateduo

Kata
jobbulást, remélem jobban leszel csütörtökre!
Ja, meg se köszöntem még a toystore linket, köszi! :D Amúgy néztem ott is, csak 1 hónapja pont nem volt nekik. De most meg is rendeltem.

Kép
baba888

Kata,

Engem nem fog zavarni a megfázásod, szóval ha nem vagy nagyon szarul, akkor gyere!

Ma sikerült csütörtökre áttenni a időpontot. Lilla nem jelentkezett, reméljük, neki is jó a csütörtök.

Detti

KépKép
kiliman

Kata :)
Engem sem zavar a megfázásod! Gyere mindenképpen.

Csajok :)
Találkozzunk valahol elötte? Mint a múltkor pl. Oktogon. Azt sem tudom hol van ez a Balettcipö. :D

Cat
Kép
cateye

Csatlakozom, találkozzunk egy 10 perccel előtte szerintem. Az Operához van közel, nem?

Kép
nettke

A Hajós u. 14-ben van a hely. Ez pont az Operánál van. Szerintem találkozzunk az Opera előtt 3/4 8-kor.

Így okés?

Detti

KépKép
kiliman

Oké. Az Opera az tökéletes. 3/4 8-kor ott. 8)

Cat
Kép
cateye

Én is igyekszem 3/4 8-ra odaérni az Operához, de lehet, hogy ez nem fog összejönni. Akkor megyek a Balettcipőbe.

Ovihírek: ma "ottalvás" volt. Reggel vittem őket, és 15:00-ra mentem értük. Nem volt semmi nyígás, igaz nem aludtak, hanem csendben pihentek. Azt mondta az óvónéni, hogy ez teljesen normális, majd belejönnek, a lényeg, hogy elvannak. És továbbra is folytatódik a "sikersztori": jó érzés, hogy minden nap mondanak valami klassz dolgot. Ma attól voltak elájulva, hogy mennyire önállóak. Tudom hülye dolog, de ilyenkor olyan jó érzés...egy kicsit magaménak érzem a dolgot. Ja, és tegnap a lányom megkapta első hódolói ajándékát: egy filctollal színezett és gyerkőc által gyártott papírkaticával várt az oviban, és mikor kérdeztem, hogy mi ez, a világ legtermészetesebb módján rávágta: "Katica, a Vilmos csinálta nekem!" Hát ez van. Haladunk...

Cat!
Tegnap láttam a Nők Lapja karácsonyi könyvajánlójában egy ikres könyvet: Hurrá, Ikrek! Ő az??? :roll:

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Oké, háromnegyedre én is igyekszem ott lenni.

Edit,
miújs nálatok, volt valami ovis történés? Azért kíváncsi vagyok rátok, gyere néha..

Detti,
képzeld a Sipos Ildi is abbahagyta az amerikai ruhabeszállítást, már csak angolt hozat.
Tud valaki mást, aki amerikai gyerekcuccokat tud hozatni??? (Edit írt régebben 2 nevet, azóta azok is leálltak)

Kép
nettke

Csajok!

Annyira szarul vagyok, szerintem nem fogok tudni menni. Beszéltem Lillával, fűzött, hogy tuningoljak estére. Az a baj, hogy az esték mindig rosszabbak, mert persze napközben talpon kell lennem, fiúk is itthon, de azért próbálkozom. Ha mégis jobban lennék akkor elmegyek. És olyan rossz, annyira akartam menni és meggyógyúlni, de minden napom rossz. A köhögés nem vészes, de nyaktól felfelé tiszta dugulás, fülem is, pattog összevissza, fája fejem, nem is folytatom.... Szóval kész vagyok. Most ledőlők én is hátha...És tök ideges vagyok, mert menni akarok!

Kata

Kép
kateduo

Opera fél 8. Vettem.

Kép
baba888

persze háromnyegyed....
de azért vettem..

Kép
baba888

Kata,
jobbulást!!!!!! :cry: hiányoztál nekünk.

Lányok,
egy élmény volt! :lol:
Reggel ellenben olyan volt a szemem, mint a nyúlnak..
Jó volt ez a hely, és a kaja is!

Kép
nettke

Igen, csatlakozom Nettkéhez: én is jól éreztem magam. Úgyhogy szerintem ne hagyjuk abba ezt a hagyományt...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, én csak gondoltam rátok. Egyébként majdnem elindultam, lezuhanyoztam, sőt hajat is mostam, mert szörnyű volt, de úgy elfáradtam és kimerültem. Amúgy ma is szarul vagyok és reggel vettem be az utolsó AB-t. Gondolom ez is elnyom egy kicsit, de már muszáj meggyógyulnom. Ma próbálok pihenni, mert fiúk anyósnál vannak.

Brigi!

Képzeld, már egyre komolyabban gondolkodom a galérián. Olyan jó ötlet!!!!! Bár most még visszatart az, hogy mostanság mind ketten átjárnak éjszaka és félek, hogy a létráról leesnének. Mondjuk hosszú távon, ha nagyobbak lesznek, mindenképp hasznos lenne.
Neked nem járnak át éjjel a csajok?

Kata

Kép
kateduo

Irigykedem a tegnap estéért!!

Majd gyertek el egyszer meglátogatni minket és meglátod, hogy tényleg szeretnél-e egy ilyet! :) :) :)

Mennem kell az oviba.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke :)

Most konkrétan akartál valamit rendelni az USA-ból? Mert a barátnőmhöz 24-én utazik két hétre az öccse és ha kérsz valamit azt mondta, hogy szívesen megveszi és elküldi.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,
köszönöm!!! :lol: Nagyon kedves vagy!!!
Pár dolgot kinéztem, de nem égetően fontos. Közben Edit is írt nekem egy-két elérhetőséget, aki hoz be, illetve a bátyám is megy Houston-ba a héten, szóval köszönöm, de nem veszem igénybe a kapcsolatot :)
Megpróbálom a tesómat, aztán ha nagyon "ügyetlen" lesz, akkor rendelek az Edit-féle kapcsolattól.

Sárika lázas lett tegnapra . Semmi más, mérsékelt nátha, meg bágyadtság. Remélem hamar kiheveri és a többiek megússzák!! :cry: :cry:

Kép
nettke

Sziasztok!

Brigi!

Köszi a meghívást :D , élni fogunk vele, csak még nem tudom mikor...., szólok előtte.

Fiúk végre mentek bölcsibe, de én még mindig köhögök. Egyszerűen már nem tudom mit csináljak, nem akar javulni. Ma lemegyek salvus vízért a gyógyszertárba és beüzemelem a "sókamrát". Hátha segít....

Tegnap családi hányásunk volt, Gergő rosszalkodott, most nem részletezem, de kikapott az apjától, viszont ő sokszor úgy sír, hogy öklendezik közben. Persze sikerült az egész délutáni evését kihánynia. A látványt viszont sem Vendel, sem én nem bírtam, botrányos volt. Vendellel osztoztunk egy lavoron, szörnyű volt, kínomban már bőgtem. nem bírtuk abbahagyni.

Azért jót is írok, most színezik a házunkat, végre szépülünk, nem kell nézni azt a szürke vakolatot.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Írok akkor egy megkésett szüléstörténetet. :)

Kedden voltam ctg-n, ahol úgy tűnt bébi még nem akar útra kelni. Doki sok sétát "írt fel", úgyhogy elmentem vásárolgatni délután. Hát ez tényleg használhatott, mert végül éjjel fájásokra ébredtem, már ha egyáltalán aludtam előtte, mert ezt nem sikerült eldöntenem. :) Aztán kimentem pisilni és elment a nyákdugó is. Na akkor elkezdtem méregetni az időt. Olyan 15-20 perces fájások voltak. Artúr közben felébredt és elkezdett sürgetni, hogy akkor kezdjünk pakolni. Én még vártam, hogy egész biztosan ne vaklárma legyen. Végül 10 perces fájásokkal indultunk el. Szerencsére anyu itt volt, úgyhogy a lányokkal nem volt gond. Út közben felhívtam a szülésznőt. Mondta, hogy indul ő is, megnéz, aztán látjuk, hogy az orvost mikor kell hívni. A kórházba már majdnem világosban értünk be. Az ügyeletes megvizsgált. Na ez eléggé fájt, és sajna csak egy ujjnyira voltam nyitva. Mire beért a szülésznő ő már két ujjnyit mondott. De itt aztán meg is rekedt a dolog. Éppen elég volt a hely egy burokrepesztéshez, de hiába voltak két-három perces fájásaim, semmit nem tágultam. A szülésznő mondta, hogy még várnak fél háromig, mert akkor jött valami váltás és az új orvossal is meg akarták beszélni a műtétet, de nem történt érdemi változás, úgyhogy mehettem a műtőbe. Na eddigre már nagyon úgy éreztem, hogy nem is olyan nagyon bánom a csaszit, pedig hol voltam még az igazán kemény részétől a hüvelyi szülésnek!!! (Legalábbis gondolom. :wink: ) Szóval végül a döntés megszületett. Anesztes orvos jött beszélgetni. Voltam-e már altatva, problémák, stb. Mondtam, hogy már volt egy spinális érzéstelenítésem, nem volt gond, csak annyi, hogy remegtem. Meg mondtam, hogy kicsit féltem, hogy felvágnak mielőtt hatna az érzéstelenítés. És hozzátettem, hogy "persze tudom, hogy ilyet nem csinálnak". Hát hatalmasat tévedtem. :roll:
Szóval háromkor betoltak a műtőbe. Megszúrtak, aztán kezdték a kérdezgetést, hogy ezt, meg azt érzem-e. Nem tudom miért, de rögtön beugratós kérdésekkel kezdték. Hideg vagy meleg? Sztem szúrás volt. Aztán, ezt érzem-e? A simogatást?? Igen! Hát-hát, akkor még nem állok készen, várjunk!! Vártak még kb. két percet aztám vágtak. Nem különösebben zavarta őket, hogy szóltam, hogy ezt én azért érzem!! Persze nem volt elviselhetetlen, de az előző csaszinál nem éreztem semmit. Aztán rángattak, húzigáltak, majdnem kitépték a beleimet, legalábbis is ilyen érzés volt. Közben kaptam még plusz érzéstelenítést, egyszer pár pillanatra be is aludtam, de végül megszületett manócska!!! Tökéletes volt, 10/10-es apgar, nem is volt olyan kicsi, mint amivel ijesztgettek. A nagytakarítás után rögtön odatette a szülésznő a fejemhez, megsimogathattam a kis gyapjas fejét, aztán persze elvitték felöltöztetni, meg mint kiderült apához babázni. Engem meg összeraktak. Mehettem az őrzőbe. Na innen jött a neheze. 24 óra tömény szenvedés. Az altatódoki kiosztott némi plusz fájdalomcsillapítót, mondván, hogy nem sikerült igazán jól a spinál. (Na persze nem nekem mondta, hanem a viziten a többieknek.) De kb. annyit használt, mint halottnak a csók. Fájtam mindenhol. Nem csak a hasam, hanem végig az egész felsőtestem és a vállam. Ilyen hosszú éjszakám nem volt még életemben, de sztem nem is lesz. Kb. ötpercenként görcsbe rángult az egész testem. Nem aludtam semmit. És minden összehúzódásra szúrt a vállam rettenetesen. Reggelre hulla voltam. És ehhez jött még, hogy közben időnként jöttek paszírozni a hasamat. Kutyául szenvedtem. Le akartam fogni a kínzóim kezét, akik erre veszekedtek velem és az egyik hozzátette, hogy "aki ennyi gyereket szül!" Meg, hogy lazítsam el a hasam. Hát én nemhogy hasamat, de semmimet nem tudtam ellazítani. Tényleg majd meghaltam. Később persze kiderült, hogy miért. Sokkal rosszabb volt minden, mint az ikrekkel. És ezen kívül még izgulhattam a pisi miatt. Hallottam, ahogy megbeszélték a nővérek, hogy ha reggelre nem termelek egy adott mennyiségű pisit, akkor még arra is kapok valamit. Ehhez tudni kell, hogy a műtét lehetősége miatt a fájások megindulása óta nem ittam csak egy pár korty vizet. Hogy honnan lett volna bennem folyadék, az rejtély. Mindenesetre ezzel is paráztattak, úgyhogy eldöntöttem, nekem nem adnak plusz gyógyszereket, én produkálni fogok. Úgyhogy kihasználva, hogy aludni úgysem tudtam bevedeltem vagy másfél üveg ásványvizet éjszaka. Szerencsére ez használt. Legalább ezt a kérdést sikerült megoldanom. Reggel aztán felkelés, mosdás. Én azt hittem rémes izomlázam van, mert tényleg mindenem fájt. De még kellett "reggeli tornázni" is. :roll: A nyújtózkodásra gyakorlatilag rosszul lettem a fájdalomtól, épp csak el nem hánytam magam. Kaptam is gyorsan valamit a karomba. De már közel volt a szabadulás. Csupán fél órácska és mehettem a szobámba. Szerencsére volt hely a fizetősben. A őrzőben egyetlen pozitív élményem volt. Estefelé behozták a babákat és Eme olyan ügyes volt, hogy minden segítség nélkül rácuppant a cicire. Fantasztikus volt!! :lol:
A szobában aztán próbáltam pihenni, de sehogy nem tudtam úgy elhelyezkedni, hogy ne fájjon. Majdnem sírtam a fájdalomtól (sőt, ha jobban belegondolok sírtam is). Se fekve, se ülve, se állva. És nem ám a sebem fájt, hanem a vállam. A vágást ahhoz képest nem is éreztem. Még állva volt a legjobb, de mivel már másfél napja nem aludtam, ez sem volt a legjobb megoldás. Elindultam babázni. Felhoztam a bébit, a vállam miatt kínlódva szoptattam és gyönyörködtem. Artúr próbált segíteni elhelyezkedni, hogy ne fájjon annyira, de hiába, borzalmas volt. A gyógytornász a párna nélküli fekvő pozíciót ajánlotta, de mikor megpróbáltam üvöltöttem, hogy gyorsan ültessen fel, mert nagyon-nagyon fájt. Annyira volt jó a segítség, hogy legalább a sebemet nem annyira terheltem, sőt szinte észre sem vettem a többi fájdalom hátterében. Végül győzött a fáradtság. Délután sikerült ülve aludnom másfél órát. Innentől kicsit könnyebb lett. Az esti viziten aztán kiderült, hogy azért szenvedek ilyen veszettül, mert beszorult a levegő a rekeszizom alá (?) és az sugárzik ki a vállam felé. De legalább megtudtam, hogy mi van. Egy kedves kis szövődmény. A saját dokim azzal bíztatott, hogy csak az első pár nap szokott szörnyű lenni. Na én úgy éreztem, hogy még három ilyen nap és én bedobom a törölközőt. És hogy szülök-e még egyszer??? Soha!!! Azért fokozatosan javult a helyzet. A szúrás már nem volt olyan vészes, aludni is tudtam, igaz, hogy még csak ülve. Másnapra aztán belilult a hasam, de a hálós bugyi alatt valahogy nem látszott olyan vészesnek. Ezzel csak itthon kezdtem foglalkozni, mert akkor láttam meg a tükörben teljes valójában. Végül vasárnap reggel hazajöhettünk. Manócska gyönyörűen szopizott, én is kezdtem újra embernek érezni magam. Onnantól már ténylegesen csak a vágás fájt és kőkemény volt a hasam a véraláfutástól, de az legalább nem fájt. Egy hét múlva aztán kijött az aranyerem. Újabb egy hét szenvedés. Ülni nem tudtam, állva és fekve is fájt. Egész nap feküdtem, mert még úgy volt a legjobb, de éjjelre már általában sírdogáltam, úgy szenvedtem. Állva ettem, és fekve szoptattam. Szerencsére Emese szépen tudott fekve is szopizni. Anyu rengeteget segített. Hála Ditke szerének végül ennek is vége lett. Két és fél hétig tartott, de túléltem. Mostanra már megszépült még az elviselhetetlen fájdalom is. Újra belevágnék. :wink:
Hát "röviden" ennyi.

Ma már többet nem írok. :wink: JÓ éjt!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kedves Mindenki!

Bocs, hogy itt is belekotty, de a Babanet Te Történetedrovatába várjuk a tanulságos, megindító, elgondolkoztató történeteket szülés, gyereknevelés, vállalás témában.
Ha van kedvetek, írásaitokat küldjétek el ide: szerkeszto@babanet.hu, hátha másoknak is segítséget, támaszt, reményt ad, netán ötletet nyújt egy probléma megoldására.

Köszi előre is:

Dia
dia
Budapest

Húúú, de eltűnt mindenki :roll:

Brigi,

Hát, tényleg nem volt egyszerű a szülésed. A lényeg, hogy mostmár minden rendben van. Mondjuk én még így sem hiszem, hogy készen állnék egy harmadik gyerekre. Egyébként hogy bírod? Úgy könnyebb, hogy a nagyok oviban vannak, nem?

Kata,

Remélem, már ti is jobban vagytok.

Cat,

Nem tudsz sóbarlangot a XIV. kerületben? Vagy bárki más a belvárosban?

Nettke,

a múlt héten Ambrus is belázasodott 3 napig. Kihívtuk a dokit, aki azt mondta, hogy nem piros a torka, nem gyulladt a füle, a vizeletével is minden okés volt. Csak lázas volt...

Ki hogy áll a karácsonyi őrülettel??? Ötletek?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek az együttérzést!Nagyon jól esett!

Brigi!
Nekem ez a szülés-történet elég rémisztőnek tűnik.Azért napokig fajdalmak közt létezni???Le a kalappal előtted,hogy ezt így tűrted!Én tuti bőgtem volna egyfolytában!Főleg,amíg nem tudom,hogy mitől van.Azért jó,hogy mindez már a múlté és Eme is szépen fejlődik!!!Csajok hogy bírják az ovit?Várják már a télapót?

Kata!
Érdekes egy összképet alkothattatok!!!!BRRRR!
Kész a ház?Milyen lett?

Detti!
Én gyerek-fronton jól állok a karácsonyi ajándékokkal,de a felnőtteknek!!!Soknak még ötletem sincs.
Dávid telót+memória kártyát kért.Na az még nincs meg.Megvárjuk a decemberi akciókat,hátha találunk minden szempontból megfelelőt neki.Kap ruhaneműket (pizsi,pulcsi,hosszú ujjú felső).3könyvet kért+dvd-ket írattam neki.Makettek és lego van még a listán.Mindez ágytakaróval és kézzel festett,egyedi tányér-szettel egészül ki.
A picik játék konyhát kapnak,valamint lego tűzoltóállomást,illetve dínós legot,játék hangszereket,társast (riszáló százlábú és valami autóst),monn sand-et,fur berriest (illatos plüst),fa autókat. Pulcsi,hosszú ujjú felső és pizsi,valamint könyv nekik is lesz a csomiban.Kézzel festet tányér-szettet ők is kapnak.Plusz még valami kézszégfejlesztő fa játékok sogornőméktől,de ezt ők veszik meg.
Kb ennyi,amiről tudok.A többit meg a jézuska hozzá?!
A felnőttekkel nagy bajban vagyok!!!Az anyukám kap könyvet és újság előfizetést is+ még valamit.Anyóséknak semmi ötletem.Karácsonyi fényképek készülnek az oviban (profi fotós megy).Azt bizti kapnak a nagyszülők,rokonok,barátok.
Az urammal is bajban vagyok idén.Pulcsit bizti kap,de amellé még kellene valami.Na ezt még nem sikerült tőle megtudakolnom!
Te hogy állsz a bevásárlással?

Nettke!
Sárika jobban van?Többiek nem kapták el?
Képzeld,ma reggel agyon dicsérte a fiúkat az egyik óvonéni!Olyan büszke voltam rájuk! Jövő héten kedden lesz fogadó ,kíváncsi vagyok,mit mond a másik óvonéni.Illetve Oli miatt akarok részletesebben is beszélgetni velük!
Amúgy nálunk is mindhárom tiszta takony,köhögnek is.Változatosság kedvéért én is benyaltam tőlük,így együtt kínlódhatunk.

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sárikának jobbulást! Remélem a többiek nem kapják el!!!

Detti :)
Sajnos csak a Gellértbe tudok sóbarlangot, máshol nem. :( :(

Ajándékok: A fiúknak megvan. Kalózos duplot kapnak, 1-1 laptopot, és jelmezeket, amiket a teszveszen-vaterán gyüjtöttem nekik. A családtól könyveket és dvd-t kértem, azt tölünk is kapnak szerintem még. A családdal nagy bajban vagyok, nem tudom, hogy kinek mit. Valószínület ötlettelenség miatt könyvek lesznek. Zolinak meg ki kell találnom valami meglepetést, aminek örül is. Na ez a legnehezebb!!! Mit vesztek a férjeknek? Teljesen tanácstalan vagyok. :roll:

Brigi :)
Csak megerösítettél, hogy nem szülnék többet. Ez a császár elég horrorul hangzott. :roll: De a lényeg, hogy Eme szépen fejlödik!
Hiányoztál azért a taliról!

Nálunk is öklendeznek a fiúk ilyen eröltetett síráskor. Olinál is volt, hogy kidobta a taccsot töle, így ismerös. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok
Brigi,
ez nagyon rosszul hangzik!!! Nem csoda, hogy ennyi időbe telt, mire ki tudtad írni magadból.

Sárika lenyomta a lázat másfél nap alatt,. így kedden már ment oviba :lol:
Ellenben Nati és Beni tegnap este kb 10 perc alatt a normál vidámból lázas nyűgös, hányós gyerekek lettek, így ma már ők nem mehettek. :cry:
Azt mondják, ilyen hányós, lázas, hasmenős vírus van.... reméljük hasmenés nem lesz, a többit meg túléljük.

Kata,
részvétem a kollektív hányáshoz!!! Hálistennek én jobban bírom.. 8)

Edit,
újságelőfizetést én adtam anyámnak tavaly, de nincs semmi jobb ötletem idénre sem.. :D Tamásnak meg semmi ötlet.. még, de nem is írom ide, hátha olvas néha.. :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!
Sajnálom, de már elég régen sikerült jelentkeznem. :oops:
Rengeteg munkám van a melóhelyen. :(
A fiúk betegek, mind a ketten belázasodtak. :(
így most itthon vagyunk, és volt időm olvasni.

Edit!
Fogadd Őszinte részvétem!!!

Cat!
Próbáld meg a citromsavat a vízkőre.

Lányok!
Irigykedem a tali miatt.
Remélem egyszer sikerül majd összehozni, hogy Én is el tudjak menni, de nekem mindenképpen csak a péntek jó.

Kata, Nettke!
Jobbulást nektek!!!

Ovi:
Szerencsére nagyon szeretik a fiúk. :)
Eddig még nem volt semmi konfliktusunk.
A múlt hónapban volt őszi hét az oviban: táncház, szüretelés, tűzoltó és rendőr bemutató, amit természetesen nagyon élveztek.

Karácsony:
A fiúknak természetesen lego duplo (tűzoltó állomás), szerelő asztal, könyvek (lovas, dinós, tűzoltós).
A család már nehezebb lesz. Tesómék most költöztek családi házba, nekik könnyű lesz valamit venni a házikóba.
Egymásnak mi nem fogunk külön venni, mert közös ajándékot vettünk, amire Én már régóta vágytam (futópad). :)

Remélem többször sikerül majd jelentkeznem

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Judyt!
Köszi!
De jó,hogy előkerültél!Mesélhetnél többet a gyerkőcökről!Milyen az ovitok?Mennyire tevékeny a gyerekek?Megvannak egymás nélkül vagy csak együtt mennek?Könnyen beszoktak?Ott is alszanak?
Jobbulást nektek is!

Nettke!
Hogy vannak a kis betegek?
Mi rendszereen szoktuk az anyunak újságekőfizetést ajándékozni,mert egyrészt szeret olvasni,rejtvényt fejteni. Másrészt meg mindig sajnálja "magára" a pénzt,így csak egy napilapot vesz.Ha meg előfizetjük,akkor az első betűtől az utolsóig kiolvassa.De így van a könyvekkel is!!!!
Hát igen!Ezek a férjek nem könnyű esetek!Enyém se szólna el magát véletlenül sem,hogy mit is szeretne!Na de még van időm karácsonyig!
Bocs,hogy nem válaszoltam az e-mailedre,de még megteszem :wink: !

Vikóka!
Bár nem tőlem kérdezted,de igen! Hurrá ikrek!-a könyv címe,amiről Cat mesélt.Én megrendeltem az alexandrától,nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen lett.

Edit

Kép

Kép
edit73

Judyt :)

Na végre jelentkeztél! Érezd kiporolva a feneked! :D

Mesélj a fiúkról. Milyenek az oviban? Rajzolnak, énekelnek, verselnek? Ovónénik normálisak?

Edit :)
Azért nem válaszoltam Vikókának a könyvre, mert a talin megbeszéltük. Igen, az lett a címe, hogy Hurrá, ikrek, mert az ikresek.hu-t nem engedte a Sanoma, hogy túl internetes a cím.

Én is elörendeltem az Alexandrán, de van már aki meg is kapta.

Jobbulást Natinak és Beninek!

Én lekopogom, de az ovikezdés óta még egyáltalán nem voltak betegek a fiúk. Csak kis köhögés volt, de az intenzitása igazán kicsi volt a korábbi bölcsis köhögésekhez képest. Meg is vagyok lepödve. Edzödnek...

Cat
Kép
cateye

Lilla :)
Naaaa? Megvan? Leadtad???

Hát csajok ti tök jók vagytok a karácsonnyal! Én még nem is gondolkodtam rajta, nemhogy megvenni!! Nekem rengeteg ötletem a férjemnek, de sztem nektek nem lenne nagy segítség, ha megírnám. Elég speckó dolgok. :)
A gyerekeknek nem lesz persze nehéz, de még nem tudom mi. Boróka tündérben, királykisasszonyban utazik mostanában. VAn valakinek ötlete ebben a témában??

Amúgy rajzol valakinek a gyereke fejjel lefelé? :) Réka tök tuti kompozíciókat rajzol. Ház kéménnyel és füsttel mellette virág meg ember. És mindez fejjel lefelé, méghozzá következetesen.

A lányok folyamatosan taknyosak és köhögnek, de doki úgysem ad rá semmit, mert láz nincs, így ők járnak oviba. De ahogy néztem minden gyerek köhög. Nálatok készülnek a Mikulásra valamivel, meg karácsonyra?? A lányokból semmit nem lehet kihúzni. Én csak abból gondolom, hogy talán lesz valami, mert a múltkor panaszkodott az egyik óvónő, mikor Borka nem ment, hogy olyan nehéz ennyi hiányzás mellett készülni.

Betegeknek jobbulást!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit, Cat,

Ezeket az ajándékokat vegyesen télapóra, karácsonyra? Jó sok mindent kapnak majd a fiúk!
Én még nem döntöttem, de esélyes egy-egy Roary távirányítós autó, könyvek, Ambrusnak Playmobil katonabácsik mindenféle kütyüvel, Bernátnak még nem tudom. A családtól kapnak autópályát, gyurmát, de még nem osztottuk ki mindenkinek. Az a baj, hogy alig van helyünk, vennék nekik egy nagy konyhát is, mert nagyon szeretnek főzni, de amíg nincs külön játszószoba, addig nem fér el :(

De alapvetően még nem vettem senkinek semmit :(

Brigi,

A bölcsiben is tanulnak egy csomó karácsonyi/télapós dalt, de a szülőknek nem lesz külön bemutatva. Az majd csak a ballagáson :roll:

Judyt,

Üdv újra nálunk! Gyere gyakrabban!

Nettke,

Hogy vannak a gyerkőcök?

Én most nagyon boldog vagyok, mert sikerült minden téli cuccot beszereznem a skacoknak. A Decathlonban tök jó sínacit meg hótaposót vettem nekik.

Detti

KépKép
kiliman

Cat!
Ezer bocs!Csak rendeltem az alexandráról könyveket (többek közt azt is) és eszembe jutott,hogy Vikóka kérdezte!
Nekem amúgy jobban tetszik ez a cím.Szerintem az eredeti ötlet kevésbé volt fantáziadús!

Brigi!
Erről a fejjel lefelé rajzolásról olvastam valamit,de most pontosan nem emlékszem.Majd utánna nézek.
Nálunk Mikulásra nincs külön készülés.Persze tanulnak verseket.De nem is hívták a szülőket rá.Bár ha valaki akar,be lehet menni. Karácsony dettó!Verseket tanulnak,lesz egy közös műsor,amit a nagycsopisok és az óvonők tartanak.Lesz egy kis eszem-iszom,meg táncika.Igazi műsor csak anyák napjára lesz (állítólag addigra érnek meg annyira,hogy már esetleg ki is mernek állni és megszólalnak)

Detti!
Mi télapóra nem adunk nagy ajándékot.Egy kis csoki (Kinder télapó+ egy 3db-os kinder "csomi")+alma,dió,mogyoró,aszalt gyümi+1 télapós zokni.Én túlzásnak tartom a dupla ajándékozást!
Amúgy visszasírom az elmúlt éveket,mert tavaly még nem ehettek a fiúk csokit.Így legalább emiatt nem volt vita a család "érthetetlenebbik" felével.ÚÚÚtálom ezt a rengeteg felsleges édességet!
A felsorolt ajándékok egy részét a családtól kapják.A picik külön-külön van keresztszülejüké s ez ilyenkor irtó hasznos! :wink:
Én is szemeztem a Roary-s távirányítós autóval,de 10.000Ft/db áron nagyon sok.Az enyémek még nem tudnának rá vigyázni!Nekem meg a szívem szakadna meg,ha tönkrtennék.Meg lehet,hogy nem is tudnának vele játszani,bár nem néztem mennyire bonyolult a távirányítója.

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi,

Eszembe jutott, hogy a H&M-ben lehet kapni tök jó királykisasszonyos kiegészítőket egész jó áron. Szerintem érdemes lenne megnézned.

Edit,

Én találtam most 8e ft-ért is Roaryt. Na, nem mintha az nagyon olcsó lenne, de ezzel le van tudva a nagy ajándékuk tőlünk. A télapót mi sem visszük túlzásba, kapnak legalább 4 csomagot... Egyet a böliben, kettőt az én cégemtől, egyet meg apa cégétől. Én ennek mondjuk örülök, mert míg nekik nem szívesen adok édességet, addig én nem vetem meg a csokikat :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
A csokit én sem vetem meg! :wink: Sőt!Mértékkel a gyerekek is kapnak.Csak az a gondom,amikor nem csokit kapnak. Bevonómassza és társai!!!BRRR! :roll: Anyósom nagy "tudora" a cukormázas puffasztott rizsnek,kemény cukornak ,pille cukornak és hasonló ehetetlen édességeknek.
De pl a Tamás cége is mindig c@rt ad!!!Tavaly 4no name bevonómasszás adventi naptárat+ 4télapó csomagot (300Ft/csomag árkategóriából)kaptunk .Na abból pl egy falatot sem ettek a gyerekek. (ja és azt is küldik,semmi télepó buli)Akkor inkább küldenének 4doboz színes ceruzát,annak hasznát vennék és még örülnének is a picik (A Dávidnak meg már mindegy!)
Oviba nem tudom,mit fognak kapni.Húsvétra kinder tojást adnak fűben elrejtve,karácsonyra meg közös ajándék van a csoportnak (valami játék).Télapóra kis csomika minden gyereknek,de hogy mit tesznek bele,az még rejtély.
A nagyszülőktől mit kapnak a fiúk?Barátoktól,rokonoktól nem kaptok?
Tamás egyik uncsitesója pl mindi hoz egy kis gyümit+ természetes alapanyagú multivitamin rágótablettát a fiúknak.Na én ezeket az ajcsikat bírom!!!!

Képzeljétek hogy járt ma az uram!!!!Ügyeket intézni volt és épp kifordult az egyik parkolóból,amikor megszólalt a mobilja.Na persze, amint felvette,bekanyarodott előtte egy rendőr-járőr.Persze hogy észrevette a telefont a kezében és azonnal megfordult utánna,majd félreállította az út szélére!Igazoltatás,kérdőre vonás a telefonálás miatt. :roll: :( Majd benéz a fickó az autóba és megkérdezi,hogy hány gyereke van (bent voltak az ülések).Mondja a Tamás,hogy 4!
-Na akkor menjen és költse a pénzét rájuk! :D
Így az már tuti,hogy autós kihangosítót kap a Tamás a jézuskától (bármennyire is nem szereti,ezután kénytelen lesz használni)

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Nem rajzol ám mindig fordítva, csak éppen mindegy neki, hogy az egész kép fejjel lefelé van, vagy a talpán. Egy rajzon belül következetes.
A rendőrötök rendes volt. Nálunk pont fordított eset volt a múltkor. A falu szélén (és aki volt nálunk tudja, hogy mennyire valószínű, hogy ide kiálljanak) álltak a rendőrök. Artúr leállították, hogy ég a ködlámpája és nem volt köd. Benézett a muksó a kocsiba és megkérdezte, hogy hány gyerek van. Három! Mi lenne, ha mindegyikért adna 10 000 Ft-ot és el van intézve az egész. Artúr meg mondta, hogy akkor jelentse fel inkább. Erre elengedték. Se feljelentés, se pénz!!! Én mondjuk nem mertem volna ellenkezni, de ez hihetetlen pofátlanság, hogy ennyire nyíltan kiálljanak pénzt szedni.

Köszi, megnézem, ha járunk olyan helyen!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit,

Vagy headset-tet... Az praktikusabb, nem?

Természetesen kapnak a nagyszülőktől, a nagybácsiktól, nagynéniktől is ajándékot, csak még nem adtam ötleteket a családnak.

Cat,

BOLDOG NÉVNAPOT OLIVÉRNEK!

Dett

KépKép
kiliman

Nálunk sincs télapókor csak 1-1 csomag. Abban van egy kis édesség, mandarin és persze virgács. 8) Általában kapnak még 1-1 könyvet vagy mese dvd-t. Sajnos a nagypapától, nagymamától is kapnak csomagot, és Zoli cégétöl is. Na ezeket szoktam elsütögetni. Bár Zoliéknál egész értelmes csomag van, apró szalma és fa karácsonyfa díszekkel.

A karácsonyi ajándék a családtól most csak könyv lesz nekik, mert mindenki kiköltekezett, és jelezték elöre, hogy szerény karácsonyt szeretnének, azért kapnak tölünk játékokat a fiúk.

Viszont nekünk baromi egyszerü dolgunk van, mert Duplo örület van. Állandóan legoznak a fiúk. Hatalmas palotákat építenek, csak ámulok-bámulok, hogy milyen fantáziájuk van. Minden lego mennyiség kevésnek bizonyul. :lol:

Köszönöm az Oli nap köszöntést. Rosszul sült el, mert reggel telefonált a nagypapa, hogy köszöntse Olit, erre Samu zokogni kezdett, hogy öt nem köszöntöttük, és Olit se köszöntsük. Bögve ment oviba, és ott is bögött amikor bement, remegve fogott, hogy este se köszöntsük Olit. Pedig a névnapból mi nem csinálunk nagy cécót, egy kis ajándék van, de nincs süti, ünneplés stb. Samut is köszöntöttük aug. 21-én, egy kis Playmobil készletet kapott. Oli ma este kap egy sorompót a favonat szettjéhet, meg duplo alaplapot az építéshez. Persze ezzel is együtt játszanak, mint ahogy a Playmobillal is.

Boldog névnapot kívánok Olinak!!!!

Brigi :)
Nálunk adventi koszorú készítés van az oviban, meg daltanulás, verselés, kis sütivel lesz ünnepség is, de nem a szülöknek, hanem nekik. Nálunk is csak az anyák napja van ünnepelve nyilvánosan.

Mindig elcsodálkozom, hogy nálatok milyen szépen rajzolnak a lányok! Nálunk most volt az elsö hét, hogy Samu rajzán találtam felismerhetö formákat, amiket meg is erösített, hogy ezt akarta rajzolni: egy kiflit egy csigát, egy sünit, és egy napocskát.
Oli csak színez, de azt már egész ügyesen. Szép élénk színekkel.
Ekkora különbség van a fiúk és lányok közt rajzban? :shock:

Cat
Kép
cateye

Én is itt vagyok, csak egy kicsit olvasó üzemmódban voltam.

Igaz a tali már elmúlt, de szeretném megköszönni, hogy meghallgattatok, és, hogy volt véleményetek. Tudom, nekem kell megoldani a dolgot, de olyan jó érzés volt kibeszélni magamból. Ezer hála. Ezért (is) kedvellek Benneteket!

Cat!
Tegnap színházban voltunk Zsolttal, és mondtam Neki, hogy a következő ikresanyutali színház lesz. Mosolygott, hogy milyen kreatívok vagyunk.

Ovihírek: minden OK, jártunk 3 hetet egyfolytában! Igaz, most már lóg az orruk egy picit, de óvónéni bíztat, hogy vigyem őket, hogy ne szakadjon meg a folyamat. Ovi 8-16 között. Imádom! Én meg szabadon. Ne értsetek félre, imádom a Lurkókat, de 3 év - szinte egyedül velük - után jó egy kicsit magamban lenni.

Ajándék: na, mosolyoghattok, megint bevállalósok vagyunk: 140 cm-es összecsukható trambulin lesz a fa alatt. Nagyszülőktől LEGO DUPLO supermaket meg LEGO DUPLO Bob the bulider, lesz még valami könyv. Nálunk a Keresztszülők önjárók, és mindig nagyon kreatívak, szerencsém van velük emiatt is.

A nagyszülők újságelőfizetést kapnak (Meglepetés illetve Autómagazin), Anyósom meg botmixert némi egyéb tartozékkal.
A családban a gyerekeket társassal lepjük meg családonként közösen, márcsak a felnőtteknek kell némi ötlet. Szóval ötlet szinten majdnem kész a dolog, már beszerzek és töröm a fejem a szentestei vacsimenün.

Ja, a télapó, nálunk Kinder kiscsomag, meg egy közös állatos nyomda lesz. Még lehet, hogy 1-1 zokni a kedvenc mesefigurával.

OLIVÉREK! BOLDOG NÉVNAPOT! Samu Neked is! ;-)

Brigi! Fotó! Lécci! ;-)

Megyek a dógomra...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Lecseréltem a vonalzót! ;-)

Sőt...

Viki

KépKép
vikóka

Olivérek,
boldog névnapocskát!!!!!
Samunak is boldog Olivérnapot :D

Vikóka,
nagyon jó a képed :lol: :lol:

Nekünk se Legónk, se Duplónk, de ezek szerint kéne. Jó ötlet, majd valamelyik nagymamitól kérünk.

Kép
nettke

Edit,

Ég a fejem, mert a te Olivéredet kihagytam :cry: Bocs! Neki is NAGYON BOLDOG NÉVANAPOT!

Pedig fura is volt, mert rémlett még Olivér a társaságban...

Ki ez az új csaj? Ismeritek? :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Nnna, szakdolgozat kipipálva!!!! Ugyan csak hétfőn köttetem és adom le (kaptunk egy kis haladékot), de a konzulens ma hívott, hogy átolvasgatta és jó lesz. :D Úgyhogy próbálom itt is felvenni a fonalat. :)

Oliknak boldog névnapot kívánok én is!!!

Cat

Igen, szerintem nálunk is patália lenne a külön névnapból, azért is tartjuk Nikiért is márciusban, ha már van olyan hónap amikor mindkettőnek van hivatalosan is. :? Majd ha már inkább különbözni szeretnének mint hasonlítani, akkor Nikié visszamegy szeptemberre.

Edit

Bár mostanában még csak nem is olvastam, annyit sikerült kihámoznom, hogy mi történt veletek. Részvétem. :( Hogy vagytok? Anyukád?

Brigi

Köszi, hogy kérdezted a szakdogát! :D Nem semmi, hogy fejjel lefelé is rajzol Ré!!! Az enyémek még szinte semmit sehogy. :? Egyedül csigát és napot tudnak, szinezni se túl jól. Úgyhogy, Cat, nem a lányok érnek hamarabb, hanem a tehetség mér ilyen kis korban is megmutatkozhat. 8)

Vikó

Nem talizunk valamikor napközben? Ha már négyig szabadok vagyunk! :wink: Akkor legalább beszélgetni is tudnánk és nem csak közösen játszani a gyerekekkel. :wink: :D

Kata, hogy vagy? Most én is jó náthás vagyok, de talán hétvégén kiheverem....

Ajándékok: enyémek Thomas favonatokat kértek. Ebay-eztem eredeti csomagolásban egy kupacot, majd anyu küldi. Még így dupla postával is fele annyi vagy még annyi se, mint itthon. :twisted: Nem tudom, hogy kapnak-e még valamit, mert ha tényleg kint tudnánk/akarnánk maradni hosszabb időre anyuéknál, akkor most felesleges itthonra a rengeteg új játék. Kintre meg mindenképp kell, így kapnak vonatokat, aki meg többet szán rájuk, azt majd kint rájuk költjük. Úgyis minden évben mi vesszük meg az ajikat a rokonok meb csak perkálnak. :) Mikulásra bábszínházjegyet szeretnék, kicsi csoki, meg festéket és rajzlapot kapnak és kész.

duplo szakértők: kintre akarok én is szerezni. Milyet érdemes? Akarok sok sima építőelemet, de a speckókból szeretnek valamit nagyon?

tali: Cat, intézed a színházjegyet? 8) És ha a szh januárban lesz, nem rendezünk egy decemberi talit még előtte? Esetleg a téli szünetben valami játszóházazást közösen? :idea:

puszi mindenkinek, mennem kell a kölkökért. és köszi, hogy szorítottatok szakdoga-ügyben és persze hogy kitöltöttétek a kérdőíveket!!! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Szuper, hogy túl vagy a szakdogán! Akkor teljes gőzzel lehet karácsonyra koncentrálni!

A színházjegyet nézegetem, de sajnos januárban nem lesz Elisabeth. Már a Mozartra is szívesen mennék, mert Zolinak mondtam, hogy megyünk, és szerinte az a legpopulárisabb, arra vigyelek titeket. De sajnos Mozartot sem játszanak januárban. :( :(

Vikóka :)
Zwiebel schmalz, hogy ízlik? :lol: :lol:

Jó az új avatar. Olyan Vikókás. :D

Duplo: Nekünk mixelve vannak már a szettek. Van általános építős és két nagy alaplap, arra építenek a legtöbbet. De van nagy vonat szettünk, abból is használják a házfalat, darut, és a rendőrségi szettel is játszanak. Vannak munkagépek is, daruk, tűzoltóautók, de a legnagyobb sláger a saját fantáziás építés. Teszek fel képet, mert pont ma délután is itt volt a Noel a szomszéd kisfiú és legoztak. De éppen most is azt csinálják. :D

Kép

Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

Ovis műsor: Most nézem a telefonomban, hogy december 5-én az ovónők tartanak bábelőadást Mikulás alkalmából a gyerekeknek.
Dec 15-én a Gézengúz együttes jön a Tél örömei címmel műsorozik, ének, mese, tánc.

Cat
Kép
cateye

Cat,
ez a Duplo tök jó!!! Nem is gondoltam, hogy ennyire kreatív.
A doboz (kép) alapján mindig azt gondoltam, hogy ha csak adott tűzoltóállomást vagy cirkuszt stb lehet építeni, akkor az nem olyan jó, mint régen a legók, amikkel én játszottam, és azt csináltam, amit akartam. Nem tudom érthetőbben leírni, de régen mintha "általánosabbak" lettek volna, nem specifikus szettek. De úgy látom, ebből is azt csinálnak, amit akarnak. :lol:
Ha nincs januárban színház, hát menjünk februárban!! Lilla, az már nem jó??

A játszóházas-gyerekes tali ötlet is tetszik, Veletek bármit :lol: :lol:
Lassan akkor a Kolping-ügyön is gondolkodnunk kéne, mikor lenne jó?

Gyerekek: Nati kiheverte 2 nap alatt, csak láz volt, semmi más. Beni 3 napig lázas-hóemelkedős volt, majd semmi, de tegnap este panaszkodott, benézek a torkába: tüszősek a mandulái. Így antibio-t kezdtem adni rá. Amúgy semmi baja, kicsit nyafi, gondolom a torka miatt.

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?