Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, MAli! Bocsi, tudtam, hogy akarok még valamit: :oops:
Boldog szülinapot Daninak!! :D

thenus

Boldog szülinapt Daninak!

Ugyan én még marha kezdő vagyok hiszti fronton, de jelentem nálunk is van!!! Földre vágódós - toporzékolós, olyan szinten üvöltős hogy KONKRÉTAN elhánnya magát (eddig 2x - de ezt kb 5 perc alatt bírta produkálni)... stb...
Bár azt is hozzáteszem, hogy nem állandó és csak párszor jön rá egy nap, de akkor!!

Amit én most elhatároztam és nagyjából tartom is:
- ha 1x valamire nemet mondok, akkor nincs az a hiszti hogy mégis (ezzel ugyanis megerősíted benne, azt hogy ezzel el lehet érni vmit)
- 1-2 percig várok, hogy megnyugszik -e, de utána felveszem és megölelem hogy meg tudjon nyugodni
- nem hagyom egyedül, mert kárt tehet magában (is)
- nagyobb korában azonban amikor már megérti hogy miért teszem be fogom rakni a kiságyba és ha lecsendesól akkor megyek be érte (addig a szobája előtt leszek)

Utóbbi módszer tesóméknál nagyon bejött, pillanatok alatt leszoktatta a lányait a hisztiről, mindig azt mondta, hogy akkor jöhet ki, ha megnyugszik és 2-3 percenként megkérdezte tőlük, hogy megnyugodtak -e...

Egyik ilyen beszélgetésnek tanúja voltam (gyerek kb 2-3 éves volt)
- Ildikém megnyugodtál, kivegyelek?
- Hüpp-hüpp, nem még hisztizek egy kicsit...

Háát én majdnem széjjel röhögtem magam!!!

Még egy dolog, ha azt mondom, hogy öltözünk - pelusozunk - megyünk - kádból kiszálunk stb. akkor ha hisztizik, ha nem fogom és viszem... ha közben a levegőben rugkapál, akkor azt teszi. Ha jól olvastalak Titeket, akkor 2 óra múlva is ugyanazt a hisztit vágja le, tehát totál fölösleges húzni a dolgot.

Szerintem így hamarabb túl leszünk ezen a korszakon, mert megtanulja, hogy hisztivel semmire sem megy. Nálunk 1-2 hónapja kezdőttek az első igazi hisztik, és már most jobb néha (kivétel ha fáradt) persze a klasszikus öltözős-pelusozós műsorszámok mennek még mindig.

Jutta

KépKép
jutta

Amúgy én egyre konzervatívabb vagyok gyereknevelés téren... majdhogynem nagyanyáinkkal értek lassan egyet... bár nagyon sokat foglalkozom Dorkával és szerintem anno ez sem dívott, de meg próbálom nem hagyni, hogy a fejemre nőjön... rám ütött, az tuti: én olyan hisztis voltam állítólag, hogy csak!
De két dudás nem fér meg 1 csárdában! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, a következetesség természetesen pozitív dolog. De vannak helyzetek mikor szerintem nyugodtan lehet kompromisszumot kötni

thenus

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Nagyon jól sikerült a buli illetve az egész napunk jól telt. Délelőtt elmentük játszótérre, igaz ott a nagyobb gyerekek egy kicsit bekavartak, de azért jót hintáztunk, csúszdáztunk és lefutottunk a dombról jó sokszor. Ebéd (kivételesen evett is!), alvás. Mire felébredt egy kicsit feldíszítettük a lakást. Uzsizott is! Utána megérkeztek a nagyszülők, nagynéni, unokatesók. Már ennek is nagyon örült. Először behoztuk neki a tortát, a tűzijátéktól teljesen el volt ragadtatva és csak utána fogta, hogy Percy-s tortát kapott. Baromi vicces volt, mert kérte, hogy tegyük le a földre és elkezdett vele játszani. Hiába mondtam neki, hogy ez csoki, de értette. Szóval fogalma sem volt róla, hogy mi az, hogy torta. Mondjuk, ezen nem csodálkozom, mert semmi újat nem hajlandó megkóstolni, szóval ezek után sem fogja tudni.
Utána adtuk oda az ajándékokat. Ez telitalálat volt. Kapott a már meglévő Thomasos vasútkészletéhez egy sorompós átkelőt, egy Toby vonatot és a családtól pedig egy rendőrségi garázst, három rendőrautóval, DVD-t (persze Thomasosat) és mágneses mesekönyvet (Ez nekem nagyon tetszett, remélem neki is fog. A mese alapján kell a mágneseket behelyezni egy farmra). Legalább egy órán keresztül csak játszott egyfolytában a játékokkal. Nagyon édes volt és olyan ügyesen kombinálta a játékokat. Aztán elfáradt a vendégek hazamentek és fürdés alatt megbeszéltük a napunkat. Kérdeztem, hogy tetszettek-e nekik az ajándékok és képzeljétek mindet felsorolta, amit kapott! Vacsora után bekísértük az ágyba, kijöttünk, de hallottuk, hogy még sztorizott valamit a rendőrautókról, aztán elaludt. Szóval klassz volt a mai nap. Teszek fel képeket.

Hiszti. Hát, amit Nircee leírt az nagyon hasonlatos a mi hisztijeinkhez, de azért nálunk egyszer vagy kétszer jelentkezik egy nap. De akkor nálunk is csak a sírás és a „NEM” van. Annyival egészíteném ki, hogy Daninak nincs sok türelme/kitartása, ha pl. két duplot nem tud összeilleszteni elsőre, akkor is előjön a dühkitörés. Hiába mondom neki, hogy nagyon ügyes vagy, próbáld meg még egyszer, csináljuk együtt, stb., elég nehéz megvigasztalni. Amúgy én azt hiszem, hogy a szigorúbb emberek közé tartozom, így azért tudok vele erélyes lenni. A Jutta féle irányzatot próbálom követni, na jó, nem mindig sikerül. Főleg mostanában (itt a türelmetlenség is közre játszik, sajnos), hogy készülök Marci baba érkezésére, egy kicsit még jobban odafigyelek, hogy ne engedjem túl hosszú pórázra, mert két gyerekkel meg fogok bolondulni. Hát majd elválik, hogy mennyire sikeres a projektem.

Eldugultam. Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Mali
Kép
Kép
mali

Mali!
Nagyon jók a képek! Tök jól néz ki az a vonat torta! Biztosan fincsi is volt. Édes Dani ahogy játszik az új játékaival. :D

Hiszti:
Pont tegnap este volt egy iszonyatos! Jöttünk hazafelé és Lili elaludt a kocsiban. Muszáj volt felkeltenem. A lakásban meg úgy rákezdett, hogy csak na. Egy ideig próbáltuk azt, hogy nem vettünk róla tudomást, de ez nálunk nemigazán működött. Földhöz verte magát, ha az ölembe vettem kifeszítette a testét, úgy üvöltött. Néha abbahagyta fél perc erejéig, de utána megint rákezdett. Próbáltam kimozdítani ebből, levittem a tárolóba magammal, mert meg kellett keresni valamit Apának, de ez is csak addig működött (többé-kevésbé), amíg fel nem jöttünk. Aztán végül az vetett véget a dolognak, hogy erélyesen rászóltam, hogy most már igazán itt van az ideje annak, hogy befejezze. Szépen lassan abba is hagyta.
Szóval nálunk is vannak ilyenek, sőt amikor beköszöntött a hisztikorszak olyan is volt, hogy a fejét a földbe verte. Ilyenkor szép lila volt a homloka állandóan, mi meg égtünk mint a Reischtag.

Képzeljétek, lehet, hogy Lili bárányhimlős. Tegnap kijött az arcán két pötty. Azt hittük, hogy valami megcsípte, de mára újabb kettő jött az arcára, és kettő az egyik kézfejére. Szép nagy pirosak. Hétfőn elviszem gyerekdokihoz. Nem elég a két hete tartó torokfájás és orrfolyás, még ez is...

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Mali, Daninak BOLDOG SZÜLINAPOT!!!így utólag is (tegnap nem jutottam géphez) Nagyon jók a képek. Szép napotok lehetett. Milyen nagy fiú már Dani!

Giga, én teljesen megértelek, egyetértek veled, hogy nem viszed Bulcsút vissza a gyógytornászhoz. Hiszen ahogy írtad, sok lehetőség van a mozgásfejlesztésre. (Egyébként szerintem Bulcsú nincs is nagyon lemaradva, Sára is 10 hónaposan kezdett négykézláb menni). Szantre jól leírta a dolgokat, ilyen kicsi korban játékosan folynak a foglalkozások. A konduktív pedagógia lényege, hogy tanítás- tanulás útján fejleszti a mozgást, a személyiséget. Tehát nem direkt módon stimulálják az izmokat, mint a dévényes tornánál, hanem különböző mozgásformák megtanulásával. A korai fejlesztés nagyon hatásos, minél hamarabb kerül a gyerek a konduktor "kezei közé", annál hamarabb, és gyorsabban érhető el a fejlődés. A korai fejlesztőben sok olyan kisgyerek, baba van, aki pl csak megkésett mozgásfejlődésű, nem súlyos az állapota. A foglalkozások heti egy-két alkalommal vannak, kiscsoportokban. A konduktor vezeti a feladatsort az anyukák aktív közreműködésével. Így az anya később otthon is tud foglalkozni a gyermekével, mert megtanulja a feladatokat. Minden feladat "játékos formában" történik. Ha még van valamilyen kérdésed, szívesen válaszolok rá.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Képzeljétek, nemsokára nem Anni baba lesz a legfiatalabb a családban. Sógornőm (apa testvérének a felesége)júliusra várja első babájukat. Lesz unokatesója a lányaimnak. (unokatestvérek közül ők lesznek a legidősebbek mindkét részről) A múltkor a hugommal, meg a leendő sógornőmmel azt tippelgettük, hogy anyáéknak 10 év múlva hány unokájuk lesz. 12-re saccoltunk. :lol:

Egyébként Annát Sárika nevezte el Anninak. Egyszer csak így szólította, hogy Anni baba. Az óta többször is. :D Annyira édes. Most már én is sokszor hívom így.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Henus! Megnyugtatlak, kompromisszumok vannak. CSak egy határozott nem-ből már nem szoktunk (se én se az apja) kifarolni. Ellenben sokszor van az amit szeretne. Pl. most nagy sláger nálunk a lépcsőmászás és ahányszor felmegyünk jöhet úgy ill. csak mókából is sokszor felmegyünk, de ha megindul arra és én azt mondom, hogy most nem, akkor nem engedek a hisztinek. Miután ő evett szoktam én ebédelni, ő még sok mindent nem ehet, ezért ha olyat eszek amit ő nem kaphat akkor kap babakekszet. Direk eszek előtte és direkt eszek előtte olyat is amilyet ő nem kaphat, mert vendégségben is előfordulhat, így tudja hogyha jön a keksze, akkor most ő nem kaphat a mi kajánkból. Ebből pl már nem is csinál ügyet, ill a lépcsőzést is kezdi megszokni, hogy nem mindig lehet.

Jutta

KépKép
jutta

Bocs, lányok, volna egy kérdésem. Ha csak gyógyszert íratni megyek a dokihoz, mindig megvizsgál? Mert egy héttel elszámoltam magam, és akkorra kaptam időpontot, mikor épp meglesz, gyógyszert íratni pedig muszáj, mert el fog fogyni.. :oops: :oops:
Megpróbálok előbbre időpontot szerezni, de nem látok rá sok esélyt, vagy ha kapok is, Márkot is vinnem kell, mert nem tudom kire bízni.. :oops:
Nagyon várom a válaszokat!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szerintem nem bizti hogy vizsgál. Ki a dokid? Szabónál tudom, hogy van konkrétan olyan is a magánpraxisban árlistán, hogy receptiratás - olyankor tuti nem vizsgál. Meg ha mondod neki, hogy mi van akkor tuti megérti bármelyik!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, köszi. Szentágotaihoz megyek, és most nem a magánrendelésre.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, még Malinak:
Boldog szülinapot Daninak!
Nagyon édes a képeken a játékaival!
Kár, hogy lemaradtál az összes feltett képről, pedig kíváncsi lennék a pocidra, már nem sok van hátra!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jó reggelt!

Mivel még a tegnapi romokat takarítom el, most csak képeket hoztam. Később írok...

Két tortája is volt a lánynak, az egyik a családi torta, a másik a baráti torta. A családi csokis volt, a baráti az idei év ország tortája.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.09.13 18:04-kor.
Vendég

Sziasztok!

Ma kiborítanak a gyerekeim, az egyik nyafog, a másik meg semmit nem akar csinálni, ugyanakkor meg mindent, amit nem lehet....... :oops:
Naccempilla, de ééééééééédes! Nagyon szép tortákat kapott a lány, látom, nagy buli volt :D Az idei ország tortája nem alkoholos? Vagy az a tavalyi volt???
Katica! Gratula a kisrokonhoz :) Tényleg találkozhatnánk, már nekem is eszembe jutott. Csak én kocsi nélkül annyira nem vagyok mobil!!!! Tervezünk egy kisautó vásárlást, meg hogy újra tanulok vezetni (jogsim van, de.....). Szóval esetleg ha eljönnétek egyszer.... :) Ja és akartam kérdezni így jó előre, hogy itt, Pécel city-ben van-e szenteste betlehemes játék a templomban? Amikor mi kicsik voltunk a nővéremmel, a nagyival mindíg elmentünk, közben pedig a szüleink feldíszítették sutyiban a fát. Jó lenne, ha ilyen szokást Gabiéknak is ki tudnánk alakítani.
Giga, mi lett? Végülis bárányhimlő? :o
Mali, grautulálok a naaagy kétéveshez :) Micsoda klassz Percy tortája volt! Gondolom, már elfogyott :wink:
Ja, a hiszti: nálunk szerencsére nem viharosak, inkább nyafogás lesz a vége. Talán azért, mert még az elején elkaptuk a bajt. Egyszerűen nem vettem róla tudomást, így Gabesz nem hergeli be magát. Lehet persze, hogy szerencsés alkat. Az szokott felbosszantani, amikor Gabi hisztizik, anyósom meg elkezd vitatkozni vele, vagy hízelegni neki. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Szerencsére, más hibája nemigen van a nagyinak gyereknevelés terén. Úgyhogy ezt meg megbocsátjuk neki :)
Eldugulok már, megyek, megnézem mit csinál Gabi. Úgy hallom, Zsuzska végre alszik (délelőtt nagyon sokat szokott, de ma nem megy neki túl jól). Egyébként még mindíg küzdünk a szájpenésszel, hol eltűnik, hol újra támad. Tényleg, Katica, Ti hogy álltok? És a pöttyök?

Kép
Kép
sun74

Jaj, és Nircee, csodálom a türelmedet!
Én otthagynám a kölköt krémtúró nélkül, ha ilyet csinálna :D :D :D Viszont rendet rakni elküldhetnéd néha. Az enyém csak a kupihoz ért!!! :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
sun74

Sziasztok!

Szülinaposoknak utólagosan :oops: is HEPI BÖRSZDÉJ!!

Kép

A hisztiről... háááát... regényeket tudnék mesélni Bogit illetően. :roll: Ő simán meghánytatja magát hiszti közben. Képes bármiért és mindennek az ellenkezőjéért is üvölteni - dobálni magát - fetrengeni - sikítani - stb... Mi annyival szoktuk lerendezni, hogy szépen bekísérjük a gyerekszobába, becsukjuk az ajtót, és majd ha megnyugodott, akkor kijöhet. És nem szólunk hozzá ezidő alatt. Kábé 2 perc után hüppögve szokott kijönni, hogy "mostmár jókislány akarok lenni, kijövök, jó?". Ilyenkor próbálunk nem röhögni. :P Egyedül akkor szoktunk bemenni üvöltés közben, ha halljuk, hogy már fuldoklik a hisztitől (volt, hogy el is kékült :roll: ), ilyenkor ha nem hallgat el a hidegvizes fenyegetésre, akkor bizony a képébe van löttyintve egy félpohár (nyáron meg a melegben bedugtam a zuhany alá...). Inkább sérüljön egy kicsit az egója, minthogy megfulladjon nekem itt a "primadonna".
És bizony már Roni is kezdi néha - kiváló mestere van Bogi személyében - bár őt még könnyű kezelni. Ha időben van elkapva, akkor el lehet terelni a figyelmét, és ő szerencsére hagyja magát picit babusgatni (Bogit soha nem lehetett megölelni ilyenkor) és így Roni hamarabb abbahagyja. Bár a toporzékolás és a krokodilkönnyek már neki is kiválóan sikerülnek egy-egy előadás alkalmával.
Ma reggel is volt égbekiáltó hiszti, mert nem mentünk oviba. Bogi és Apuci is dögrováson vannak. Doki meg majd csak du 2 után lesz. Nagylányom 2 napja úgy köhög, hogy hallgatni is rossz, ráadásul ma reggel óta mondogatja, hogy a füle is fáj. :cry:
andibab

Szóval...

Tegnap nagyon jól érezte magát a csajszi, ami nem is csoda, mert délelőtt 10 órától este 1/2 9-ig körülötte forgott a világ. Kapott egy vagon ajándékot, de a legnagyobb sikere Elmo-nak volt (tőlünk kapta), illetve egy játék pénztárgépnek. Anyuék hoztak egy Ikeás rajztáblát, filcekkel, krétával, persze jól össze is firkálta a kezeit.
A gyerekekkel együtt futkározott, sikítozott és már eljutott odáig, hogy nem mindennel hagyja játszani a társait. Lazán kijelenti, hogy az "ENYÉM", és el akarja venni az adott dolgot. A többiek nagyobbak is, fiúk is, úgyhogy nem sok esélye van szegénykémnek.

Én baromira elfáradtam estére, egész nap szinte meg sem álltam, de megérte, mert láttam, hogy a kis ünnepelt iszonyatosan jól érzi magát.

Még dobok fel egy képet. A lányom Elmoval nézi az Elmo mesét.

Sun, valóban alkoholos, de a gyerekek csokitortát ettek.

Nircee, a lányom hisztizésből órákat tudna adni. Van itt a magamat a földhöz vágomtól kezdve, a majdnem elhányom magam annyira üvöltökig minden. Laura előtt mindig azt hittem, hogy a hisztiző gyerekek simán csak rosszul vannak nevelve, mivel Sára nem volt hisztis. Aztán Lauranál rájöttem, hogy ez nem így van, és nemsokára én leszek az az anyuka akire hülyén néznek az utcán miközben a gyereke üvölt.
Nem használ nála semmi. Se szépszó, se fenyegetés, se kompromisszum, se semmi... Igazi akarnok. De imádom! :wink:

Mali, nagyon szuper volt a torta. Dani királyfi meg egyre nagyfiúsabb.

Andibab, jobbulást a nagylánynak!

Szantre, szerintem sem minden esetben vizsgálnak meg, főleg, ha pont akkor nem alkalmas a dolog. Az én dokimnál is van olyan, hogy receptírás...

Katica, szépen gyarapszik a kis családotok. Tök jó! Anna pöttyei?

Jutta, jó újra olvasni Téged! Tündéri a jánykád. :wink:

Giga, tényleg bárányhimlős Lili?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.09.13 18:05-kor.
Vendég

Pilla!
Nagyon jók a képek a nagylányról! :wink:

Ichtus!
Köszi, hogy írtál a Katona módszerről! Ti Sárával jártatok erre a módszerre, vagy te ezt dolgoztad? Tudsz nekem ezzel kapcsolatban valakit ajánlani, akihez elvihetném a fiúcskát?

Jutta!
Én is akartam már írni, hogy nagyon nagyot nőtt a csajszid! Ha tudsz tegyél fel még róla képeket!!!

Nem bárányhimlős a lány. Már az is feltűnő volt ma reggelre, hogy nem jött ki rajta több pötty, és hogy az eddigiek is mind olyan helyen vannak, amit a pizsi nem takar. Szóval valószínűleg valami vadállat kóstolgatta Lilit. :twisted: Ma megkeresem a kis dögöt, és könyörtelen leszek... :twisted:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszönjük az utólagos köszöntéseket is!

Giga! Fú de jó, hogy nem bárányhimlő. Habár honnan kaphatná el Lili?
Nem tudom, hogy emlékszel még rá, hogy írtam anno mi is jártunk Danival fejlesztésre. Az volt a probléma, hogy csak egy irányba fordította a fejét (állítólag a szülésnél egy kicsit sérült, és rövidebb volt az izom az egyik oldalon). A 6 hetes ortopédiai kontrollon szúrta ki a doki és ő utalt be minket. Én nem tudom a módszer nevét, a Szabolcs utcai kórházba kellett mennünk. Ott a nőci egy csomó gyakorlatot mutatott nekünk és azt itthon kellett csinálni, naponta 2-3 alkalommal. Dani mindig csak a végén sírt, amikor már nagyon fáradt volt. De amúgy sikerült úgy-ahogy játékosra venni a gyakorlatokat. Adok telefonszámot, esetleg kérdezd meg őket, mondd el a problémátokat, ha más konkrétabbat nem találsz, biztos tudnak segíteni/tanácsolni valamit.
Szigethy Klára, OGYK-Neonatológiai ambulancia, 06 20 462-2942.

Ichtus! Nagyon édes, hogy Sárika Anni babának hívja a tesót. Tök eredeti, ennél jobb becézést ki sem lehetne találni.

Pilla! Nagyon édes volt Laura! A cumis, átszellemülős kép tök jó. Ezek szerint nektek is sikerült szuper ajándékot venni!

Szantre! Én annyira gázosan érzem magam ezzel a testtel, hogy nem szívesen reklámozom fotóval magam. Óriási a hasam és más mindenem is. Konkrétan annyira vizes vagyok, hogy a kikötött edzőcipőbe is alig fér bele a lábam. Remélem nem lesz gáz, mert én nem is gondoltam, hogy ennyire lehet valaki vizes. Amikor az NST-n voltam néztek vérnyomást és vizeletfehérjét, nem volt gond vele. Remélem így is marad.

Henus!
Pilla száma van meg, neki írok majd.

Egyébként ma Dani teljesen magától ezt mondta: „Ezen a héten biztos kibújik Marci”. Nagyon nevettem, mert éppen szó sem volt erről. Utána megkérdeztem, hogy melyik nap, azt mondta vasárnap. Lehet, hogy ő tud valamit??? Hétvégén nem lesz dokim, vagyis péntek estétől hétfő estéig. De már nem érdekel, pont azért váltottam, mert Erdélyi szabin van. Mondta, hogy megbeszéli valakivel, hogy jöjjön be hozzám, de szerintem akkor már tök mindegy, hogy az ügyeletes vagy az, akit ő kér meg, mert egyiket sem ismerem. No azért tájékozódom, hogy kik ügyelnek akkor, mert 2-3 doki szóba sem jöhet nálam.

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Pilla, nagyon csini volt a lánykád! Jó kis szülinap lehetett :lol:

Giga, nem jártunk Sárával sehova, a Petőben tanultam, majdnem konduktor lettem, másfél év hiányzott, de jöttek a gyerekek, és abbahagytam. Majd egyszer sokára talán... :wink: A Kútvölgyi úton Budán van a Pető Intézet, ott vannak a foglalkozások, van egy állapotfelmérés, aztán besorolják a gyerekeket egy csoportba. De most olvastam a honlapjukon, hogy Kőbányán is nyílt egy korai fejlesztő. www.peto.hu

A lányaimnak lett egy kis tejtestvére. Most újra fejek. A hugom keresztapjának a testvérének a legkisebb, ötödik gyermeke. Aki a nyugdíjas lelkészünknek az unokája. Az édesanyja 7 hónapos kismama volt vele, mikor meghalt, és a babát úgy vették ki belőle. A babát az édesapja, nővérei és nagynénje neveli. Készült róluk egy öt perces riport az Ablak című műsorban, majd megkeresem a linkjét, ha érdekel valakit.

Nemrég meg kiderült, hogy egy kedves ismerősömnek, akinek két pici gyereke van, egy másfél éves kislánya, és egy majdnem másfél éves kisfia, hogy csontdaganat van a vállában. Akkora kegyetlenségek vannak az életben!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Köszi a sztorikat hiszti ügyben, kicsit megnyugodtam. Egyébként én is végigcsináltam már minden trükköt (oda nem figyelés, figyelemelterelés, előszobába zárás - csak másodpercekre!), de ha igazán bevadul, semmi nem működik, ahogy Pilla is írja. Sokszor hagyom dühöngeni, csak hát ugyebár van egy testvére is, aki lehet, hogy alszik, és nem szeretném, ha felébresztené, de sajna olyan is volt, hogy méregből hozzávágott egy könyvet Marci, de szerencsére az apján landolt, és csak onnan csúszott Simire. Úgyhogy nagyon kell vigyáznom, mert sokszor ön- és közveszélyes. :roll: Majd kinövi, csak mindenki bírja ki addig ép ésszel és testtel. :?

A következetességgel van nálunk a legnagyobb gond, és tudom, hogy ez nagy hiba. Nem én nem vagyok az, hanem rajtam kívül mindenki! Még az apja is enged neki néha, hiába mondom, hogy Marci érdekében ne tegye, nem hallgat rám. A nagyik meg kifejezetten sz.nak rá arra, amit kérek, erről már ugyebár írtam eleget, nem ragozom. Kezdem úgy érezni, hogy szélmalomharcot vívok, és sajna ebben nincs támaszom. Így persze én vagyok a mumus Marci szemében. :cry: A férjem mindig elhatározza, hogy innentől kemény lesz, aztán kampányszerűen az is, de másnap minden kezdődik előről. :evil: :evil: :evil:

Mali, Pilla,
nagyon szépek a képek! A torták is nagyon tetszenek!!! Látszik, hogy mindkét gyerkőc nagyon jól érezte magát!

Giga,
örülök, hogy Lili nem bárányhimlős! Egyébként be van oltva ellene?

Mali,
gondolom, hogy meglepődtél Dani kijelentésén! Drukkolok! Az idegen dokitól meg ne félj, ugyebár nekem sem a sajátom volt ott, és semmi hátrányom nem lett ebből. Szülésznőd van? Nyugi, én is iszonyatosan vizesedtem, de nekem sem volt semmi gond a vérnyomásommal! A lábam akkora volt, hogy semmilyen cipőmbe nem tudtam beletenni, szerencsére nyár volt, a kertben a férjem szandálját hordtam, egyébként meg egy vietnami papucsot, mert csak abba ment bele a lábam. :oops: :oops: :oops:

Katica,
jaj, ne írj ilyen szomorú dolgokat, annyira megviselnek! Épp elég volt Botika harca.... :cry: :cry: :cry: Olyan szörnyű dolgok történnek, és annyira igazságtalanul! Persze a hiper-szemét emberek meg élnek ezer évig egészségesen! :evil: :evil: :evil:

Tiop????

Lányok, ti már megkezdtétek az ajándékbeszerzést Karácsonyra? Én már 90%-ban túlvagyok rajta, gyerekeknek minden megvan, férjemmel nagy romantikusan egy UPC-bekötést és antivírus-frissítést "veszünk" egymásnak (mindig "meglep" ilyen szép dolgokkal!), már csak az ősök vannak hátra, de nekik nem veszek, hanem hagyományosan Marci- és Simi-videót csinálok. Tegnapelőtt voltam Ikeában, ott hagytam a Gyed-em felét :oops: :oops: :oops: , de olyan szép dolgokat vettem! Főleg ünnepi díszeket - asztalterítőt, tányérokat, gyertyát, gyertyatartót stb...

Kép
Kép
nircee

Ja, még valami: képzeljétek, már Siminek is tápot kell adnom! :cry: :cry: :cry: A kórház óta nagyon megcsappant a tejem, most épp annyi, hogy a lefekvés előtti etetés már 100%-ban táppal megy. Így viszont az utolsó lefejt tejet (180-200ml, 5 óra alatt "gyűjtött" adag) napközben oda tudom adni kiegészítésként. Eleinte elkeseredtem, de ma már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, feladtam a küzdelmet. Marcival még volt ehhez erőm, de most már nincs. Persze így még bővel ki tudjuk húzni legalább 6 hós koráig, de valószínűleg ugyanúgy, mint Marcinál, 4-5 hósan el kell majd kezdjük a hozzátápit. Ezt mondjuk valahol nem bánom, mert így sosem volt gond az újabb ízekkel. Csak azt sajnálom, hogy nem tudtam betartani az elhatározásomat, hogy Simit 6 hónapig csak szoptatni fogom. :cry:

Kép
Kép
nircee

Mali!
Köszi az infókat, és a telefonszámot is! Most még az lesz a legelső, hogy pénteken elmegyünk a babaúszásra, és utána meg meglátom, hogy mi legyen. Ha tetszik neki, akkor járunk majd, de ha esetleg fél a vízben, vagy nem érzi magát jól benne, akkor nem fogom ezt erőltetni. Ebben az esetben majd elmegyünk egy konduktorhoz.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy bejön-e Dani "jóslata"! :D

Ichtus!
Köszi neked is az infókat!

Nircee!
Nincs beoltva, és nem is lesz.
Szerintem ne bánkódj a szopi miatt! Te megtettél mindent ami tőled tellett, még annak ellenére is, hogy ennyire fájdalmas volt neked! Ez nagyon nagy szó szerintem.

Sajnos nekem is van egy rossz hírem. Nem tudom mennyire emlékeztek arra, hogy pár hete kértem kölcsön mellszívót, mert a nagybátyám rák miatt kórházba került. Sajnos nem tudtunk már neki lefejt tejet adni, mert egyre rosszabb állapotba került azóta, és már nem is tudott inni igazából. Tegnap pedig meghalt. :cry: Úgyhogy Szantre visszavinném neked valamikor a mellszívót.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Jaj, de szomorú dolgok vannak ebben a világban... Hogy szomorú, az még csak elfogadható, de igazságtalan, és ez a nehezebb.... :(

Katica, hát nekem is nagyon tetszik ez az "Anni baba" Találékony ez a Sárika.. :wink:

Mali, legyen igaza Daninak! :wink: Egyébként mindig elcsudálkozom, hogy a fiad a korához képest milyen kerek mondatokban beszél :shock: nagyon kis ügyi :wink:

Pilla, mikor ránéztem a fotókra, mintha csak Szonját látnám...A zilált haja, mint Laurának...Ritkán lehet neki csinosítgatni, nem tudom ti hogy vagytok ezzel :roll: És nagyon tetszik a tortanyalogatós... :)
Amúgy Szonjának is megmutattam a képeket, és rögtön rácsapott Elmora. "Én is szeretnék Elmot" :oops: :D Ez az amelyik kacag?

Andi, Bogi hogy van? Göthös még?

Nircee, áhh dehogy vagyok túl az ajándékokon. :? te nagyon ügyes vagy, hogy mindened megvan... :shock: :wink: Még ötletek is csak alig. Szonjának tudom, hogy mit akarunk, és hogy a család többi tagja is mit akarjon :oops: . Mi fogunk ugyanis elmenni megvenni, mert tavalyból okulva nem szeretnék egy halom kacatot amivel nem is játszik... :?
még csak most kezdem el a Mikulászacsikat varrogatni... :oops:
A másik meg, hogy még nem tudjuk hol fogunk karácsonyozni. Az új házban vagy még itt... :roll: Ha ez eldől, akkor kezdek csak el mindenféle dekorálgatást. HA itt leszünk, csak kiegészítek, és a meglévőket használom, ha már az újban akkor ugye teljesen más a szitu... :roll:

Giga, nem reagáltam a múltkor amikor mondtad, hogy Lili lehet, h. bárányhimlős, pedig rögtön az ugrott be, hogy a bárányhimlő pöttyei először hastájékon jönnek ki, és lázas lesz a gyerek. Amúgy Szonját is örökké megcsípi valami... :evil: Amúgy engem is... :? De örülök, hogy csak enniy és nem himlő. :wink:

Szonja tegnap este ugrál az ágyon, apa ott fekszik mellette. Egszer egy bazi nagyot ugrik, pont apa gyomrára. A párom feljajdul, Szonja odaguggol: "Bocsi, apa, hogy kitapostam a beled!" :lol: :lol:

NA léptem. Mi lehet Tioppal? :shock:
És Tüccs??? :shock:

thenus

Már én is akartam kérdezni, hogy hová tűnt Tiop?

Giga, őszinte részvétem.

Nircee, de jó Neked! Én Laurának vettem meg egy ajándékát és slussz... Pedig megfogadtam, hogy idén nem hagyom az utolsó pillanatra. Viszont vettem már kintre égősort, meg egy Mikit, ami egy kivilágított létrán mészik fel.

Henus, a jányom konkrétan semmit nem enged csinálni a hajával, azon kívül, hogy megfésülhetem.
Az Elmo a nevetős és baromi jópofa. A felnőttek is hosszú percekig játszottak vele, annyira aranyos. Van egy kisebb Elmoja is, ami dumál, nevet, énekel, ha kinyitod a száját. Azt is nagyon szereti.
Vendég

Sziasztok!

Lányok egy segítség kéréssel fordulnék hozzátok.

Van egy 3 éves kisfiú, aki nyilt hátgerinccel született, ezáltal soha nem lesz képes önálló életre. Az Édesanyja neveli 56 ezer forintból. A kórházzal szemben elvesztette a pert, ugyanis 16. héten az orvosnak észre kellett volna vennie, de csak a 25. héten vette észre. Egy alapítvány gyűjtésbe kezdett a javukra, de az 1 millióból, mindössze 200 ezer jutott el hozzájuk, az is részletekben.
kérlek titeket, aki tud segítsen. Akár ruhával, játékkal, tartós élelmiszerrel, vásárlási utalvánnyal, esetleg pénzzel.
Felvettem a tv2- vel a kapcsolatot, ők fogják az összegyűlt adományt eljuttatni nekik.
Tegyük szebbé ennek a kisfiúnak és az Édesanyjának a karácsonyát!
Ha valaki szeretne segíteni, írjon egy privit.
Köszönöm, hogy elolvastátok!
Bocsi, ha zavartalak titeket ezzel.

Kép
Kép
susytunder

Már akartam ajánlani egy jó kis oldalt.
http://www.annapetiesgergo.hu/fooldal.htm

Laurának ez a rész a kedvence, innen:
http://www.annapetiesgergo.hu/ismert_gyerekdalok.htm
Vendég

Sziasztok!

Betegek vagyunk. Vagyis Apa és Bogi beteg - láz, hányás, köhögés, taknyolás.

Tegnap éjjel 10 után indítottam be a mosógépet...
Neeem, nem vagyok megbuggyanva, csak Bogi épp kiadta a teljes vacsoráját... az ágyába... ráadásul annyira kimeríti ez a nyomorult betegség - merthogy a köhögés miatt nem tud rendesen pihenni - hogy mindezt álmában tette és fel se ébredt rá. Azt se fogta fel, amikor kivittem a fürdőszobába lezuhanyozni meg leszedni róla a pizsit, csak sírt, hogy hagyjam aludni. (szerencsére a töpörtyű aludt, így annyival kevesebb volt a gond.) Aztán "beterítette" a nappaliban a fél kanapét is, ami szerencsére le volt takarva egy vastag pléddel, így csak a plédet kellett mosni - második adag éjszakai meló. Aztán apuci karjaiban aludt a kisdrágám a nappaliban, merthogy sajnos az alvós kisplédje és a rongybabája is a mosógépbe került, így apa helyettesítette ezeket míg el bírt aludni a csaj. Olyan nyomorult érzés, amikor beteg a kölköm és nem bírok segíteni! :cry: :cry: :cry:

Amikor tegnap du-n lementünk a rendelőbe, a dokibá nagyon hallgatózott, aztán annyit mondott: "nem mondom, hogy nem lesz tüdőgyuszi, nagyon ronda hörghurutja van"... most antibiotikum szedés, és reménykedés... szerencsére a fülével még nincs gond, bár tegnap reggel már azt is fájlalta. :shock:
andibab

Helló Csajok!

Pilla! Laurának boldog szülinapot!!! Atyaég, hogy már két éves! Nagyon jó kis buli lehetett nálatok akkor! Jók a képek!

Andibab, ne is mondd, Lelle is beteg, igaz ő még sosem hányt, remélem ez ki is marad még egy darabig, viszont neki meg mandulagyulladása van. Hót lázas, most is, pedig a fürdése kicsit hűtőfürdőbe csapott át, mert 39.1 volt a hője, kapott egy kúpot, meg nurofent is, és még a curam-ot is megitta. Én nem is tudom mit kell csinálni, ha egész éjszaka ilyen lázas lesz. Éjfélkor lehet az újabb adag kúpot adni. Most nézegetem 20 percenként, hogy mennyire meleg, hát eléggé.

Giga, sajnálom a nagybátyádat!

Nálunk nincsenek hisztik, szerencsére, persze szokott raplikázni egy-két dologért, de még földhöz vágom magam vagy hányásig sírok ilyen még nem volt. Lehet lesz, annyira nem várom, de örülök, hogy még nem csinálja.

Nircee, nagyon ügyes vagy, hogy már ilyen előrehaladott állapotban vagy karácsony ügyileg.
Nagyjából már én is megterveztem, Lellének megvan az ajándéka, meg meg még pár embernek, a férjemnek is tudom már, hogy mit veszek, valamint Lelle szülinapi ajándékát is megvettük már.

Lelle sem enged semmit sem csinálni a hajával, pedig már olyan jó kis copfikat lehetne kreálni, csatja van egy tucat, de leginkább csak a porszívó szippantja fel. Még csak a füle mögé sem szabad tenni a haját, máris szétrázza.

Na, megyek meglesem, apa ma leköltözik a nappaliba, én még rendezgetem itt a cuccaimat, és áthozom magamhoz, nem merem egyedül a szobájában hagyni éjszakára. Annyira rettegek egy lázgörcstől.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Andibab, Pimpoka, jobbulást a gyerkőcöknek!

Laura ma megkapta a pneumo. oltást és megvolt a szokásos hossz-, és súlymérés is. A leányzó 92 cm és 15 kg 30 dkg. Az apjára ütött, ő volt ilyen kis vasgyúró. A doktornő szerint egyáltalán nem kövér. Szerintem sem. :oops:

Hol van mindenki? Olyan kihalt ez a topic mostanában... :(
Vendég

Én itt vagyok! :wink:

Andi, Pimpo!
Jobbulást a lányoknak gyorsan-gyorsan!

Pilla!
Jó súlyban van a lánykád! :D
Enyim lányom nem tudom, hogy mennyi, de olyan 11kg körül lehet... :)

Képzeljétek!
Ma éjszakát Bulcsú teljesen átaludta. Este 9 felé aludt el, és reggel negyed 8-kor kelt fel. :lol: Üröm az örömben, hogy Lilihez azért egyszer fel kellett kelnem, mert elkezdett sírni.
Tényleg! Nálatok vannak olyanok, hogy a gyerkőc az éjszaka közepén felsír, de nem ám csak úgy ímmel ámmal, hanem rendesen, sikítozva? Lili mostanában ezt csinálja. Nem minden este, de egy héten kb. 2-szer így van. Ilyenkor pár perc után visszaalszik, de olyan kis zaklatott ezeknél az ébredéseknél. :?

Kép
Kép
giga1

Tiop?
Tüccs?
Szantre?

Kép
Kép
giga1

Giga, én is itt vagyok!
De mióta kevesebbet alszik Márk napközben, azóta ilyenkor kell tanulnom, főznöm, meg minden olyasmit megcsinálnom, amit mellette nem lehet.
Az alvásról nem is nyilatkozom, csak annyit, hogy Márk majd' minden ébredése zaklatott, de szerintem többnyire ez hiszti nála, legalábbis, ha megkapja, amit akar, akkor abbahagyja a sírást, mint amit elvágtak. Újabban az éjszakai babatej-ivásra kapott rá, pedig korábban az volt a bajunk, hogy nem akarja meginni, most meg ezért hisztizik.. :?

Ja, Pimpó, a játszótéren több anyuka is kipróbálta a rosszulalvó gyerekénél a Sedatif PC-t. Te - mint a mi homeós szakértőnk :wink: - mit gondolsz erről?

Mi is elkezdtük a karácsonyi ajándékok beszerzését, de nem állunk olyan jól, mint Nircee. Ti mit vesztek a gyerekeknek?
Ja, már kérdeztem korábban, és kaptam is válaszokat, de hátha most új infó is felmerül: tudtok valahol babafotelt baráti áron? Vagy a 8-10 ezer ft már barátinak számít
:?:

Betegecskéknek jobbulást!

És Giga, őszinte részvétem a nagybátyád miatt! :(

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Csak gyors jelentés: mi is ma voltunk 3 hós és pneumo. oltáson, Simi 6800g és 58cm!!! Igazi vasgyúró. :oops: Pilla, sajnálom, hogy nem futottunk össze!

Most megyek, este igyekszem jönni hosszabban.

Kép
Kép
nircee

Helló!

Lelle már kicsit jobban van, az éjszaka nagyon rossz volt, nem kelt föl, csak a mi ágyunkban annyira vándorolt, hogy teljesen kitúrt és nem volt szabad egy centivel sem odébb tenni. Néha úgy aludtam, hogy a kezem a földön volt, hogy le ne essek, Lelle kiskifliben és vagy 160 cm szabad hely.
Fél 8kor kelt fel, aztán lent még bebújt az apja ágyába, és ott aludt aludt még egy órát, viszont még csak most aludt el, és jönni fog a mosógép szerelő... hurrá...

Szantre, ha ilyen rossz alvó lenne Lelle, mint Márk már nagyon régóta adnám neki, én úgy tudom, hogy nem lehet hozzászokni, szóval nem lesz a gyerek függő tőle, lehet akár 4-6 hétig is adni minden nap, lefekvés előtt kb. fél órával(délután isés este is) és ha már beállt az alvókája, csak két naponta, majd 4 naponta majd hetente és szép lassan el lehet hagyni. Semmi baja nem lesz tőle, ha nem segít, keress fel egy homeos dokit, mert akkor más szerre van szüksége, tüneti, amit csak hosszabb kikérdezés, ismerkedés útján tudnak megmondani. Nálunk a gyerekorvos nem homeós, de nagyon szeretjük, ezért a mi háziorsunk az, és tőle szoktam segítséget kérni, ha valami nem válik be.

Most lépek, hívtak a szerelők.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Laurának mostanra a térdéig lóg a taknya (bocsi). Remélem nem lesz semmi baja az oltástól.
Már reggel is be volt dugulva a nózija, de a dokinő megvizsgálta és azt mondta nem piros a torka, tiszta a tüdeje. Nincs is más tünete csak ez a rettentő orrfolyás. :(
Szerintetek?
Vendég

Helló!

Én is vagyok... :)

Szantre, szerintem olcsóbban is találsz fotelt. Én anno a Vateráról rendeltem Verna, vagy Pimpoka adta meg a címet már nem tudom. 6000 Ft volt. Számomra a 8-10 e nem nagyon baráti. :?
Ajándékba egyébként én mindenképp babakocsit, és babát szeretnék Szonjának. Anyósoméktól pedig babakonyhát kap majd. De egy rakás apróságot néztem ki a Fakopáncsban. A jövő héten tervezzük az oda menést...:roll:

Giga, nálunk nincs ilyen felsírás, de biztos vagyok benne, hogy a nappali élményfeldolgozás a "ludas". Viszont Szonja folyton dumál. Már volt, hogy azért keltem fel mert azt hittem fel van és nekem beszél, de nem...
:D

Pilla, ejha! :shock: LAura tényleg jó húsban van, pedig nem is látszik rajta így a képek alapján... Van egy kis tokája (ami nekem naygon cuki :) kivéve az én tokámat :? ) de amúgy nem néz ki husinak.
Szonja 89 cm és 12 kg- alig... :oops: Nem vékony, de nem is az a dagipók, mint picinek volt...

Amúgy ezekről a mérésekről jut eszembe, hogy mi az idén egyáltalán nem voltunk védőnőnél. Ez gáz? Ő sem keresett minket. És senki nem mondta hogy van e pl. 2 éves státusz... :roll:
Eddig minden karácsonykor vittünk valami apróságot a védőnőnek is meg a doktor néninek is, de nem tudom most mi legyen. Tavaly óta nem is láttuk egymást. A múltkor pl találkoztam az utcán a védőnővel, köszöntem, ő meg mintha meg sem akart volna ismerni... :shock: Fura... :roll: Nem tudom mitévő legyek. Bár számítok rá, hogy Szonja karácsonykor lesz lázas. :? Eddig két karácsonya volt szegénynek és mindkétszer akkor érte utól az éves lázas nyavalya. :x

Vasalást terveztem a délutánra de olyan nyomi vagyok hozzá...
:oops:

Betegeknek jobbulást!

thenus

Pilla, nem tudom. Lellének az oltás után egy nappal előjöttek a kiütések, nem lehet tudni, mitől volt, figyelgetem a kaját, de eddig még semmi nem történt és semmi újat nem kapott se előtte és most sem. Lehet a prevenaltól volt. Most megint beteg.

Hagyja, hogy szívogasd neki?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre, szerintem homeos cuccot simán adhatsz Márknak.

Laura egy babakonyhát kap amit már megvettem, egy új mocit, mert a régit kinőtte, gyurmát, Duplot. Gondolom az anyós és a dédi nevében is nekem kell majd vásárolnom.
Sára egy MP4 lejátszóért nyúz, de épp bukásra áll földrajzból, úgyhogy nem tudom mit fog kapni...

Henus, toka az van nálam is rendesen. :wink:
Védőnőt kb. 1 éve nem láttam. Akkor is a közért előtt futottam össze vele. A két éves státuszról pedig fingom se lett volna, ha nem pont most adatjuk be az oltást.

Giga, kb. kétszer már nálunk is előfordult, hogy Laura keservesen felsírt álmából. Kicsit megsimiztem és aludt is tovább. Tuti, hogy valami "rosszat" álmodott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.19 15:35-kor.
Vendég

Pimpoka, dehogy hagyja... Úgy visít, mint a kismalac. Üt, rúg, ordibál... Két emberes meló.
Vendég

Jajj Pilla, pedig mondtam már, hogyan kell egyedül, hatékonyan leszívni az orrukat.
Figyi,próbáld ki!
Leülsz nagyterpeszben, lefekteted a lábad közé Laurá, a két kezét a combjaid alá teszed, így a feje nem mozog, mert a comboddal tartod, rúgkapálni sem nagyon tud, mert a lábaddal összezárod. Így nagyon jól le tudod szívni egyedül is, mindkét kezed szabad lesz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Köszi Pimpo ezt majd kipróbáljuk.
Vendég

Pilla, próbáld fújatni vele!
Szonja simán kifújja az orrát. Jó nagyot mint az elefánt. :wink:És mindig puha zsepivel, vagy puha pelussal törölgetem. Gyakran kenem, és nem pirosodik ki anniyra. Egyébként ha nagyon folyik neki az jó. Lefolyik a trutyi, nem rakódik le.

thenus

Sziasztok!
Pilla: mi is úgy szívunk orrot, ahogy Pimpoka leírta. Bár mostanában inkább fújunk(!), Lolinak nagyon tetszik a dolog, állandóan hozza gyerekzsebkendőt és fújja bele az orrát, mondogatja, hogy még, még! (Azt is tudja már mondani, hogy "fika" ;) ).
Fotel: én használtan vettem, asszem babaszobán, Pimpoka adta a címet és nagyon jó vétel volt. Azóta is sokat használja Lolo!
Giga: részemről sajnálom, hogy nem bárányhimlő - mentem volna hozzátok! ;) Én szeretném, ha Lolo elkapná (oltást nem adatok). Férjeméknél a suliban volt bárányhimlős gyerek most, de "sajnos" közvetve nem fertőz...

Nircee: jó volt nálatok, édesek a gyerkőcök! Lolo nagyon kifáradt, még alszik. Ja, és persze jól le volt izzadva, mikor hazaértünk (már felöltöztettem vastag cuccba, de még visszament játszani, és nem lehetett kirobbantani... Lehet, mégis inkább szerszámpadot szeretne karácsonyra?!) ;)

Ja, Karácsony: mi már vettünk pár dolgot, de még közel sem mindent... Az tuti, hogy valamilyen játék háztartási gépet kap a csajszi, porszívót, vagy mosógépet (katalógusban már rá is mutatott, hogy "mosógép, nyom, nyom" és nyomkodta a képen a gombokat. :) ). Meg én szeretnék egy szép hajasbabát is Lolonak, de mostanában nem igazán kapni normálisat... Nem kell, hogy járjon, meg beszéljen, meg pisiljen, csak hagyományos hajasbabát szeretnék - amiket eddig láttam, azok nem túl szépek. :(
Vendég

Próbáltunk már orrot fújni, de csak a szájával fúj. :(
A fikát viszont ő is tudja... :oops:
Vendég

Verna,
Marci meg azóta sem alszik.... :roll: :roll: :roll: Nagyon jó volt, hogy itt voltatok, Marci azóta is sorolja, hogy "Lolo". Hát, a szerszámpad tényleg jó ajándék lenne. :lol: De szerintem egyszerűbb, ha átjöttök, és itt játszotok! :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Kis betegeknek gyors gyógyulást!!

Henus, sajnos nem tudtam akkorát röhögni Szonja beszólásán, mint amekkorát szerettem volna, mert Anna félálomban az ölemben volt éppen. Nem semmi a lánykád szókincse :lol:
Tegnap altattam Sárát, és apa tévét nézett. Kértem, kapcsolja ki, mert Sárát zavarta, úgy később alszik el. Erre megszólal Sárika:"Aludjál Apa, késő van!" :D

Tiopnak írtam sms-t, kérdeztem, mi van velük. Nincs most netük, Kriszti bekapott valami ronda vírust, vérvételen is volt, már lábadozik, Zsani is beteg náluk. :( Köszöni, hogy hiányoltátok, majd jelentkezik.

Anna pöttyei már szépen elmúltak, miután a zuglói bőrgyógyásztól kaptunk olajos rázókeveréket. Egy hét alatt rendbe jött.

Szerintetek mennyire egészséges az, hogy egy két éves nem alszik nappal? Sára egyre kevesebbszer alszik délután. Minden nap próbálom altatni, de egyszerűen nem alszik el. Pihengetünk, cicizik, de nem alszik. olyankor 11-13 órát alszik éjszaka, ha alszik délután akkor meg 9-10 órát éjszaka, és 1,5-2,5 órát délután. Nekem mondjuk kényelmes, ha nem alszik, mert akkor már 7 és nyolc között alszik, de nem tudom mennyire normális ez?? :shock:

Itt a link Viola babáról, és a családjáról, akiről meséltem a múltkor. A műsor végén van, az utolsó 5 perc kb.
http://www.mtv.hu/videotar/?id=32288

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, igaziból engem is szokott zavarni, ha nem alszik napközben a gyerek. Szerintem szükségük van a délutáni pihenésre. Ám azt olvasom mindenütt, hogy tudják ők menniy alvásra van szükségük. :roll:
Egyébként szerintem nálatok az lehet, hogy Sárika a tesó miatt nem alszik, mert azt hiszi lemarad valamiről, ha meg ébren van mindent lát, és kontrollálni tudja, hogy a tesó nem jelent veszélyt számára. Ha megnyugszik majd a tesótól, és megszokja hogy márpedig ez így lesz mindig és nem kell tartania, tuti, hogy aludni fog nappal.
Esetleg próbálkozzatok ti is a reggeli korán keléssel, hátha akkor kidől délután... :roll:
Amúgy ez csak találgatás, nem biztos, hogy így van... :wink:

thenus

Henus, hétkor kel, ma pl fél hétkor. Sztem ez elég korai :roll: Nekem legalább is. Tudnék még aludni, főleg, hogy Anna is alszik még olyankor. És ma is negyed nyolckor már aludt. Konkrétan 6 perc alatt aludt el, direkt figyeltem. A tesós dologra még nem is gondoltam. Lehet, hogy van benne valami. Bár szerintem már megszokta, hogy Anna marad :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?