Új privát üzeneted érkezett!

Vera!
Nem semmi a pocakod!!! Az NST-n mit mondanak arra, hogy Iza nem mozog eleget? Mióta érzed ezt? UH mit mutat?

Én a novemberi talit - ha lesz ilyen - már tuti passzolom. Csak akkor ülök kocsiba, ha nagyon muszáj.

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi:
szép nagy a Hanna kuckó! :wink:

Ja és arról még nem is irtam, hogy nem volt szabad bugyit húzni.Képzelhetitek milyen érdekes volt végigmenni a folyoson, vattával a lábad között,(ami bele-bele ragadt a gátsebbe és iszonyatosan fájt, húzódott) arra vigyázni, hogy nehogy a látogatók szeme láttára kipotyogjon a vatta.... :shock: Durva volt,de már a Huninál nem csináltam végig ezt. Betétet vitem, bugyit is és nem érdekelt, hadd kiabáljanak a nővérek!Elvégre nem ők kellett végig csoszogjanak a folyoson :evil:

Kép
Kép
Kép
f.marti

megjottem. sirva fizettem ki... :oops: vegulis kevesebb lett, mint amit eloszor mondtak, de nem sokkal. 325000.

berni ne is mondd. van, ami meg sokkal olcsobb, mint otthon. nem tudom miert van ez. sajna nem sok valasztasunk volt. tony semmikepp nem akart parkettat, meg itt nem is divat a normal szonyeg. mindenhol padloszonyeg van. sok helyen meg a furdoszobaban is. hala az egnek azt Tony is utalja, igy sikerult felszedetni vele, es egyenlore pvc van ott.

vera. szep nagy a pocid.

zoldi a te pocid ugy latszik mintha jo magasan lenne.

marti. szerencse, hogy azota valtoztak a korulmenyek. nagyon durvan hangzik.

es alig birtam betuszkolni a labam a cipombe! :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.11.19 12:14-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi doki nénit akartam kérdezni, hogy mi van ha a sztrepto pozitív?

manna
mannababoca

Hú Mush, hát nem semmi összeg! :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Kiteszem a lábam pár órára, és nem semmit termeltek!! :)
Úgy látom, kezdenek beindulni az események.
Mostmár nekem is összepakolva minden, egy kis papírra fölírva, amit még akkor be kell tenni, mert addig is használom. Kíváncsi vagyok, holnap mit lát a doki, mert fájogatok, fájogatok...

zsebi_baba

Köszi Szeles!

Cili! Dede, nem változott semmit. Csak általában nem így hordom a hajam.

Nekem az arcom egyáltalán nem puffad, sőt!

Gaby! Szuper a műved! Vized?

Vera drágám! :) Hát, várom, hogy valaki akarjon még jönni.
Én hétvégén ráérek. Esetleg egy Deák téri csomóponti tali?
Neked milyen hosszú kendő kéne? Ma elnézek még méteráruba.

Berni! Amúgy csendes őrült az ipse.
Nem is költözöm el teljesen, csak 80%-ig.

[quote]z írta:oldi a te pocid ugy latszik mintha jo magasan lenne.

Musi! Jól látod, a gyomrom szokta is mondani.

Manna! Akkor antibiotikumot kapsz, és alaposabban vizsgálják sztreptóra a babát is.

Kép
zölddisznó

kacsa elkeszitesere esetleg van valakinek javaslata?

KépKép
KépKép
mush589

Mush egészben? Én besózom brosozom, vizet öntök alá és megsütöm, csak arra vigyázz nehogy kiszáradjon, akkor nem túl jó...

Kép

Kép
dcili81

De pl a mellét gesztenyével meg lehet tölteni, az nagyon finom, avagy a combját megtöltöd, zsemlés-tojásos, hagymás töltelékkel és úgy sütöd meg.

Brosozom= beborsozom

Kép

Kép
dcili81

mennyi ideig sussem? hogy vigyazzak, hogy ne szaradjon ki? eletem elso kacsasutese. :oops: igen egyben.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok lányok!

Erre minden rendben, de hahó lányok... így begyorsítani...tegnap du. voltam utoljára és azóta vannak történések, de rendesen. Mire mindent megválaszolok, ez egy giga-mega levél lesz! sztem ki van csukva, hogy elolvassátok, és bocsi érte... :oops:
Köszönjük mindenkinek a gratulációkat a bilizéshez... át is adtam kisfiamnak, aki nagy lelkesedéssel fogadta... :) és közölte, hogy akkor most kapok egy kindertojást :). Persze Nagyi irány a boltba a kinderért, hogy a bilizési lelkesedés megmaradjon...

Csaki! Mi van veletek? Nagyon drukkolok nektek! Ügyesek legyetek! Egyébként nagyon jókat kacagok a neveken (Manga Ica) amit írsz... csak majd jelentkezz, hogy jol vagy-e
egyébként nem azt mondtad, hogy ne hasonlítson a Lillára? Mert szerintem a Csilla-Lilla hasonló... Nekem a Luca Bianka nagyon tetszik...

Mindenki, aki dokinál volt, örülök, hogy rendben vagytok...

Cili! Egy hét? huh, az nem sok... de nagyon drukkolunk...olyan izgi

Harivera! látom nálad belassult a hercegnő... :) de a pocid jó nagyot nőtt... viszont te kicsit szomorkásnak tűnsz. Nem javult a helyzet?

Gálzsuzsa! Nálunk detto igy néz ki a terhesgondozás. Egyébként meg úgy látszik kezdesz ráálni a nem alvásra :)...

Solya! Nagyon szép pocid van! És atya isten mennyire fiatal vagy! :)

Manna! Túlélték a macik a mosást? A kézzel mosható babaruha nem egy jó fej ajándék... bár tény hogy nem mindegy, hogy kézzel mosható 90C-on-e? :wink:

Kajálás... látjátok, még maradnak egy kicsit a csemeték odabenn, nekem azt mondták, hogy a szülés előtt az ember lánya nem éhes, meg hányás meg ilyenek...
na nem tudom ebben mennyire higgyek...pláne, hogy ez Csakinál annyira nem jött be...

Mush! Jó hogy megint velünk vagy... anyu rendkívül kitartó...volt, hogy közelharcot vívtak a biliért, de sikerült. Öt napig nem aludt
vitte pisilni, minden féle dolgot kitalált, aztán jól megdícsérte... és utsó körben hozott egy szomszéd kisfiút, aki ugyan idősebb az Eriknél, de nem
sokkal magasabb, és nincs pelusa...erre Erik már teljesen ráállt a dologra...
Nekem az oroszlános szőnyeg jobban tetszik, demivel nem tudom milyen lesz a gyerekszobátok úgy alles zusammen nem vállalok garanciát a döntésemért
Kacsához még egy tipp: tegyél hozzá a tepsibe egy héjas, savanykás almát. Az íze nem lesz almás, de sokkal porhanyósabb lesz a húsa.

Isareni! Örülök, hogy nincs komolyabb gond...

Laura! Ez nagyon aranyos volt Zalántól... :) én is meghatódtam... sajnos influenza itt is járt... kemény három nap és éjszaka, de utána jobb

Gabilány! Folyhat a víz akkor is ha zárt a méhszáj és nem ment el a nyákdugó... nem feltétlenül ott lyukad a burok ahol kell, ezért nem ártana dokihoz menni. nekem az elsőnél ez volt... meg is ijedtek, hogy esetleg valami fertőzés, pedig szép tiszta volt a vizem. És csak azért repedt meg a burok, mert a kisfiam megijedt egy mentőautóra és akkorát rúgott.
Nagyon jó pofa az a receptes könyv. jó kis ajándékokat is lehet belőle varázsolni :)

Márti! Beindult a fészekrakó ösztönöd... közeledik a szülés... vigyázz azért magadra

Zöldi! Vigyázz azzal a fickóval... ez télleg nem komplett..., piritsd meg neki, és vidd fel teával :) szép a pocid...

Bocipoci is szép nagy már! És nagyon helyes az a hintaszék...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Cili! Ha bros(s)ozod is oké, csak nem fini lesz, hanem csini! ;)

Meg szokták előtte félig főzni, és úgy be a sütőbe. Akkor jó szaftos marad. És fólia/sütőpapír a tetejére, és csak utsó 10 percre levenni, amikor pirítod.

Kép
zölddisznó

Zöldi: köszi! A víz most úgy tűnik vaklárma volt (le is kopogom), vagy az általad említett pontok közül az 1. lépett életbe, és Kristófbuksi a dugó. Remélem az előbbi...
Ezért mondtam, hogy ilyenkor nyugodtan lőjetek le, mert hajlamos vagyok nagyon-nagyon túlparázni a dolgokat, és nem akarok úgy járni, hogy a végén, mikor tényleg gáz van, már mindenki csak legyint, hogy "Aha, persze..."... :oops:

Cili: elképzeltem a kacsa mellén a bros(s)ot :lol:

Nekem pont tegnap mondta az egyik kolléganőm, hogy szerinte elkezdett duzzadni az alsó ajkam... Viszont az arcomra meg nekem is azt mondták, hogy inkább meg van nyúlva (persze, mert ott a pocakom kontrasztnak :))

Kép

Kép
gabilany79

Mushi! Zöldi tanácsát fogadd meg, főzd meg egy kicsit előre főleg ha villanytűzhelyed van... és süténél néha locsolgasd meg a saját lötyijében....

itt egy jó recept, csak ebből én a fokhagymát ki szoktam hagyni...

Hozzávalók:

egy kacsa
hagyma, fokhagyma
majoranna, só
Elkészítés: A kacsa zsírja jobban kisül (és a hízott kacsának sok a zsírja), ha a bőrét késsel kockásra vagdossuk. A hasába egy kis majorannát rakunk, és tepsiba rakjuk. Mellé rakunk egy fej pucolt hagymát, és 2-3 gerezd fokhagymát. A tepsibe öntünk egy kevés vizet.

Ha van a tepsinek teteje, akkor rárakjuk, és mehet a sütőbe. Ha nincs teteje, akkor alufóliával takarjuk be a tetejét, és az alufóliát simítsuk a tepsi széléhez, hogy a gőz ki ne jöjjön, és így tesszük a sütőbe.

Ha a hús már megpuhult, akkor leszedjük a tetejét a tepsinek, vagy kibontjuk az alufóliát, és ropogósra, pirosra sütjük a bőrét.

Tipp: Finom, ha egy almát (egészben), vagy birsalmát teszünk a kacsa hasába.

bkatalin

Mush: egyet kell értsek Zöldivel én mindig megpárolom előtte, így száraz sem lesz. Nincs ilyen mázas szetted? Én mindig Pataki Tálban sütöm és abban kizárt hogy kiszárad. Mikor már jó puha, le a tető és lehet pirítani egy jó 15-20 percig. Közben néha a szaftjával locsolgasd!

Na én húzok zuhizni, irány a doki!
Vendég

olyan izgatott lettem, hogy fájok.... most gyorsan vízszintbe helyezem magam, hátha elmúlik... még ezer dolgom van addig

bkatalin

Zöldi!
Idézet:
Csakegy! Nem látom Zöldi válaszolt-e, de én is tudom a választ! Azért, mert EDÁ-t eleve azoknak kötnek be, akiknél valamilyen okból elhúzódik a szülés (nem tágulnak kellő képpen, stb) és a császár lába is lóg a levegőben. Nagyon kevesen kérik, ill. idő sincs rá, hogy egy normál tempóban haladó szülésnél EDA-t kössenek be!
No, ezt rosszul tudod. Vajúdásnál már b
ekötik, és 20 perc múlva hat.
Ez a válasz arra vonatkozott, hogy miért végződik több EDA-s szülés császárral, mint egyébként. Ezt a volt dokim mondta, többnyire a szülés végén erősödnek úgy fel a fájások, hogy valaki EDÁ-t kér, akkor meg már nincs rá idő.

Enikő! Miért nem kaphatsz EDA-t?
Azért, mert természetes szülésre készülve, ha EDÁ-t kötnek be nem érzem a korábbi császár hegének esetleges szétválását, ha végül mégis császár lesz és nem annyira sürgös, hogy lenne idő EDÁ-ra a dokim szerint a Clexan miatt sem lehetne, állitólag nagyobb esély van bevérzésre, mint spinális érzéstelenítésnél. Pedig a spinálistól én jobban félek, de ez van!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush! Azt szokták mondani, ahány kg a madár, annyi óráig kell sütni. De persze közben locsolgatni, hogy ne száradjon ki, és én is almát szoktam mellé tenni.

zsebi_baba

Mush!
Én életemben egyszer sütöttem kacsát. Kiszáradt. :-( Szóval tényleg halgass a rutin-rudikra! :-D És csak a végén vedd le a fóliát, fedőt róla.

A padlószőnyeg árának kiperkálásához meg gratula!!!

Csaki még nem írt senkinek sms-t???

Megyek, alszok egyet mielőtt CTG-re indulnék. Kell az energia az útra. :-D

Kép
Kép
lbernuska

jajjmár! én is folyton frissítek csaki miatt... Mi lehet vele?
hmm-- fahéj illat van az egész lakásban :)
Én sütöttem kacsát, párolt káposztával és hagymás krumplival az a karácsonyi menünk... jajj alig várom már a karácsonyt :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Laura! Gratula a 37 héthez! A kisfiad nagyon aranyos!

Csakegy! Jól beelőzöd az előtted állókat! Szorítok neked, hogy gyors és könnyű szülésed legyen. Ahogy tudsz adj hírt magadról! Remélem telefonszámmal készültél!

Mush! Nekem a kockás jobban tetszik!
Szeretnék kérdezni valamit! Éves 40E GBP-ből mennyi marad zsebben adózás után. Köszi a választ!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote]d írta:okim szerint a Clexan miatt sem lehetne, állitólag nagyobb esély van bevérzésre, mint spinális érzéstelenítésnél. Pedig a spinálistól én jobban félek, de ez van!

Ezt gondolom nem az anesztes mondta, mert semmi alapja nincsen.
A Clexane 4 óra múlva éri el a hatása csúcsát, ha ezen belül kell műteni, akkor se EDA, se spinál, altatnak. Nem is értem, miért ragaszkodtok hüvelyi szüléshez. Rizikós a hegszétválás miatt, és amiatt is, mert ha szúrás után rögtön elindul a szülés, akkor lehet, hogy 4 órán belül el kell kezdeni császározni, és akkor tuti az altatás. Az meg egyikötöknek sem jó.

Vera! Az szerintem sok, de te tudod. Én magamnak 5 m-est csinálok, és szerintem kb egy súlyban vagyunk, csak én hosszabb kivitelben. m anyag akkor 1200.- pénz lesz.

Kép
zölddisznó

Bacival bajlódók! Jelentem a paraffinolaj kiválóan bevált!!!

Most eszmélek csak, miket ettem ma öszze.
Hajnalban egy kardinális szeletet (4-kor), reggel egy kiló mandarint, tejeskávét, de. pudingot, most meg fél kg céklát magában.

Kép
zölddisznó

Nem bacival, macival! :wink:

Kép
zölddisznó

Zöldi! Nem semmi menü :lol:

zsebi_baba

Nem szép mindig a legkisebbet szekálni!!!!!! :oops: hüpphüpp!

Úgy szeretek mosni, mert utána mindig vasalhatok! :?

Ja újabb kis adag, nyákdugószerűség elhagyva!

Kép

Kép
dcili81

Zöldi és ezek után nincs maci??? Hát csodálkozom....

Kép

Kép
dcili81

Help!
Ki kért még hordozókendőt? A két Enikő, Vera, Sina...és? Nem találom.

Kép
zölddisznó

Zöldi! Kedves szomszédod van! Nem irigyellek miatta, deszerintem minden házban van legalább egy nemkivánatos lakó!

Boci! Nagyon jó lett a frizurád! És szép nagy már a pocid!

Zöldi! Kiváncsi leszek a Hanna méreteire! Hatalmas a pocakod!Tényleg dokival megbeszéltedmár a szülésidőpontját? Téged mivel érzéstelenít?

Vera! Neked is jó méretes pocakod van! Mint mondott a dokid arra, hogya lányod nem mozog annyit, mint szokott? Ma is mész UH-ra?

f.marti! Nem semmi körülmények uralkodtak a korházban! Ez hol volt?

Mush! Mi a sült kacsacombot szeretjük! Teljes kacsára nincs receptem, sajnos.

Zöldi!
Én a császárt ha nem indokolt szeretném kikerülni! Egyébként a hegszétválás esélye 1-2 %, ez nem lehet újabb indok a császárra. És császár után nem is tudom, hogy fogom ellátni a 14 kg-os fiamat! Persze lehet, hogy nem lesz más megoldás, de az esélyt legalább szeretném megadni magunknak!
Szúrás után induló szülés is tovább tart szerintem, mint 4 óra, de ha nem szerencsém van!
Szóval nekem a legutolsó a császár, csak ha tényleg probléma van!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Aha. Értem. Szóval pénteken beszéljük meg az időpontot, de tuti, hogy jövő hét H, K, vagy Sz.

Kép
zölddisznó

Ja, és ezer bocs, de a te csomidat is csak ma adom fel, mert tegnap lusta voltam.

Kép
zölddisznó

Ja, és EDA lesz.

Kép
zölddisznó

Készülnek az angyalkák, már csak a szárnyuk kell meg a csillagocskák...
Viszont nem találom a ragasztópisztolyomat :evil: Költözés óta nem használtam, úgyhogy lövésem sincs, hová pakolhattam... Úgyhogy most feltúrom a házat :twisted:

Közben folyton eszembe jut Csaki... Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Hűűűűűűűűűhaaaaaaaaaaa! Csaki! Drukkkkkkkkkkkkkkkkkk! Ügyesek legyetek!

Zöldi! Asszem Andy volt a kendős jelentkező!

Voltam NST-n, utána vérvételen. Bolondokháza... Aztán kishijján felökleltem egy trolivezetőt... És amúgyis utálom a bunkó embereket, de legjobban a tömegközlekedést.

A vérvételnél a tű majdnem az agyamat érte, mert annyira nem sikerült vénát és benne vért találni! MOst nem érzem a kezem. A dokim nem ért rám. Nyűgös vagyok. De legalább tudtam aludni! Kb déltől 1/4 4-ig! Remélem, hogy új napra ébredtem.... :evil:
sinaszi

Tényleg! Andy! Veled mizu? Remélem minden oké!
sinaszi

Megvan... valamiért bepakoltam a szappanöntős cuccok közé, ami meg az illatkoncentrátumok miatt úgy össze volt csomagolva, hogy nem tűnt benne fel elsőre... :)

Jól elvagyok... :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Talááán én leszek a következő,a mai uh után ugyanis Kijelentette a dokim,pénteken be kell feküdjek a kórházba,minimális a magzatvizem,nagyon kevés.
Alaposan mindent kivizsgálnak,és valószínűleg be kell hogy fejezzem a terhességet,no persze ha addig nem indul meg magától,mert ennyicske vízzel akár az is előfordulhat!
No de még holnap jelentkezem...pááá. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi! Biztosan minden rendben lesz Veletek! Pihenj sokat! Azért jelentkezz még péntekig!
sinaszi

Gabi! Majdnem világos volt, hogy mit hová pakoltál és rejtettél! :shock: :lol:
sinaszi

Sina! Akkor felvidítalak: mindjárt megyek, útra bocsátom a cuccost!
Köszi az Angyt, megtaláltam, ő volt az.

Sarmi! És megindítják?

Kép
zölddisznó

tud vki vmit Csakiról? Nagyon izgulok érte....

Zöldi! Te jól összeettél mindent! Mi az a kardinális szelet?

bkatalin

Zöldi.
Passz...ez szerintem majd bennt kiderül,de az nst-én az asszisztens csajjal dumáltam,ő azt mondta ilyen esetben igen,inditanak... :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Az szerintetek mennyire veszélyes, ha a posta, ahova megyek a piacon van, és a piac bejáratánál meg egy lángosos?

Kép
zölddisznó

sziasztok!!!

Csaki!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon nagyon ügyi legyél,kitartás!!!!!Jaj mi lehet most veletek...olyan kivi vagyok :)

Sinaszi:köszi a címeket,mentettem,többet nem fogom kérni :oops: :wink: :)

Vera,Zöldi,Boci:nagyon szép és nagy pocitok van már :)

"Eltorzulás":azóta mióta erről írtok,egyfolytában lesem magamat a tükörben...dehát tuti magamon nem veszek észre semmit :roll:

Mush:én hétvégén kacsát sütöttem,én nem főztem meg előtte,de így is olyan puha lett...sztem ez függ attól is h mennyire fiatal a kacsa...de megpróbálom betenni az oldal címét ahonnét vettem a receptet.

http://horasz.blog.hu/2007/07/01/vkf_vi ... ila_kaposz
Ja és én nem csak a combot sütöttem meg hanem mellét máját,szárnyát is.A többi részéből meg holnap fogok egy jó kis gulyást csinálni,sajtos pogival,nyammmi!!!

solya051020
Káld

Sármi! Vigyázzatok nagyon! Drukkolunk nektek...és adj majd hírt magadról. Ha pénteken befekszel, akkor meg is indítják a szülést?

Sina! Légyszi nyugodj meg, próbálj szépeket gondolni, nehogy te is nekiidnulj! szerintem ez a front betette a kiskaput itt a gyrkőcöknél...

bkatalin

Zöldi! Szerintem az naggyon veszélyes .... főleg ha sajt és tejföl is van a közelben.... :P

bkatalin

bkati:pont ezt mondta tegnap a szülésznő is az nst-n h milyen fiatal anyuka vok :lol: :lol: :lol: hát igen.....

mi lesz itt csajok,hát senki nem bírja ki a végéig?atya úr isten,akkor kezdhetek én is parázni? :? :?

solya051020
Káld

Csaki sms még sehol,senkinél?

solya051020
Káld

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?