Sziasztok!
Csak gyorsan, kicsit leharcolt minket ma a gyerek, hiába, kicsit nyűgösebbek vagyunk mi is.
Betty, azért akkora guru nem vagyok, de elég sok mindent kipróbáltam
Szerintem a legpraktikusabb a kendő, de én egy kicsit elfogult vagyok. 2-3 kötésfajtával akármeddig hordozhatod a babát, amíg még nincs 6 kiló, addig elől, utána pedig hátul, vagy ha már eléggé jól tartja a fejét (kb 4 hónapos kortól), akkor csípőn viheted, szerintem nagyon kényelmes akárhogy. Elsőre persze, elbabratol az ember vele, de nagyon hamar bele lehet jönni, és akkor 2-3 perc alatt tudsz kötözött sonkát csinálni Szabiból, még ha tiltakozik, akkor is
A mei tai-jal elől vagy hátul hordozhatsz, valahogy fel lehet kötni oldalra is, de szerintem arra nem igazán alkalmas, én próbáltam, de nem működött. Ez is nagyon kényelmes, de szerintem nagy hátránya, hogy ha már akkora a gyerek, hogy ki-ki kéretőzik belőle, akkor nem lehet csak úgy kivenni, ki kell az egész cuccot kötözni. Mostanában ha BKVzunk, akkor mindig csípőre teszem Samut, mert nem bír ki 5 percet anélkül, hogy mennénk előre, és ilyenkor csak kiveszem-beteszem a hurokba. Maga a kényelem teljesen egyforma szerintem, és ha olyankor nem akarod használni, amikor menet közben ki kell venni a gyereket, akkor tulajdonképpen mindegy. Ahogy Rózsaág is írta, egyelőre békatartásban bent kell lennie a lábának, ahogy mondjuk fekszik is hason, maga alá húzva, később lehet terpeszben kilógatni neki. Mi 4,5 hósan kezdtük használni, akkor már kitettük, szóval a behúzott lábról nincs tapasztalatom.
Az erszényt mi mindig csak nagyon rövid időkre használtuk, gyorsan leugrani a közértbe pl., hosszabb távon nekem nem volt kényelmes (ezt mondjuk én varrtam, ki tudja, lehet, van jobb). Vannak valami állítható változatok is, de általában nem, és így vagy akkorát veszel, ami egy szál pólóban jó, vagy olyat, amit két vastag pulcsira is felvehetsz, a kendő és a mei tai pántja meg alkalmazkodik, sőt, mindketten használhatjátok, erszényből kettő kellene (ha nem vagytok egyformák
). Ami még a hibája, amit te is látsz már, hogy picit csak fektetve tudsz beletenni, de ezt nagyon hamar megutálják, mert nem látnak ki, meg egyébként is, ültetni meg csak sokára lehet benne őket. És ha már mondjuk 7 kiló, és egy fél órát kell vinni, akkor háton a legkényelmesebb, minden más megoldásnál le fog szakadni a derekad. (elméletileg hátra lehet dobni erszénnyel is a gyereket, de akkor is féloldalas)
Szerintem a praktikussági sorrend: kendő, mei tai, erszény.
Én azt javaslom, hogy próbálkozz a kendővel, azzal tényleg bármit meg tudsz csinálni. Ahogy Szabi igyekszik, úgy hamar olyan súlyos egyéniség lesz, hogy háton kell majd hordozni, ha ez most még ijesztően hangzik, akkor pedig menjetek majd el egy tanfolyamra (én
itt voltam, Ági nagyon jó és nagyon profi, tudom ajánlani, nektek nincs is messze, ha jól sejtem), hamar rájössz, hogy mennyire jó dolog!
Itt találsz egy pár képet az idei babahordozás hete nyitóeseményéről, láthatod, milyen sokféleképpen lehet. És aki kötözi a szoborra a babát, az Ónodi Ági, akinél tanfolyamon voltam
(lul van egy link, van még 1 oldal!)
Basszus, hosszú lett
Be is fejezem. Minden kép tök jó, néztem őket, Szabit, Benét és Villőt, és Kristófot is. Jó, hogy a kis betegek állapota rendeződni látszik, hajrá!
Samu egyre többet sétál egyedül, karácsonykor már kergethetjük a fa alatt szerintem
Jó éjt!