Új privát üzeneted érkezett!

Susy!
Nem tudom érdemes-e fülészetre mennetek. Nálunk állandó jellegű volt a „szörcsögés” és az éjszakai levegő utáni kapkodás. Úgy tűnik a Salvus orrspray beválik, végigaludta az éjszakát Míra.

Kristóf nagyon ügyes és szép baba! Továbbra is úgy látom, Rád hasonlít.

Iricc!
Cumisüvegből etettem, mert nem tudott jól szopizni, de csak miután megzavarták a cumisüveggel a kórházban. Én pedig nem voltam elég kitartó, hogy visszaszoktassam a cicire. Úgy gondolom nem lett volna nála baj, sokkal erőteljesebben szopott mint Laura anno.

Betty!
Szabi nagyon-nagyon szép baba! Megnéztem a linket is. Nagyon jók a képek.

Mtunde!
Örülök az ovinak!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Bettyna,

akkor lehet hogy nem azért kezdett el mostanában sírni Pálmi, mert nem jön a kaki? Csak én erre tippeltem, mert eddig minden reggel volt. Persze 3 hétre lehet, hogy nem kéne alapozni :)

Ha nálatok sincs minden nap, akkor lehet hogy nem is attól lett sírós.

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönjük szépen mégegyszer a dicséretet.

Képzeljétek Kristóf 20 deka híjján 10 kiló. :shock:
Jó húsba van, de azért nem gondoltam volna. :)

Rozsaag
Nekünk csak napközben van gond a szörcsögéssel, éjjel mindíg nyugodtan alszik. Lehet kipróbáljuk mi is azt az orrspray- t.

Babaúszásra mi Monorra jártunk/járunk. nekünk az van közel. Kristóf imádja, és mi is kikapcsolódunk kicsit.

Bettyna
Nagyon édes baba Szabi. :)

Én úgy tudom, hogy előfordul babáknál, hogy nincs minden nap kaki. Nálunk is volt ilyen néha. Anyatejes babáknál lehet olyan, hogy több napig sincs kaki, de aki tápszert eszik annál nem tudom, de szerintem az is normális.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Susy,
tényleg jó húsban van! Villő is, ő most 9200. Pont ma mérték.

Apropó, ez már az új gyerekorvosunk. Látta, hogy Villő kicsit szörcsög, megnézte, majd mondta, hogy nem oltja be prevenarral, nehogy bekavarjon, és ha 1 hét múlva is ilyen még, akkor menjünk el a fülészetre! Na, ezt kellett volna anno a másik gyerekorvosunknak is. Most már tudom, mi is az, ha alapos egy orvos.

Muszáj vagyok én is képeket küldeni nektek. :)

Bene
Kép
Kép

Villő majomkodik az állatkertben.
Kép
Apa cipőjében
Kép

mtunde

Sziasztok!

Köszönjöm a bókokat Szabi nevében! :wink:

Veronika - Nekünk is volt, hogy Szabi sírósabb volt a szerintem normálisnál és állandóan kézben akart lenni, csak rajtunk volt hajlandó aludni.Talán pont ennyi idős volt, mint Pálmi. Most is vannak még ilyen napjai, de már nem olyan gyakran. Én is aggódtam a kaki kérdés miatt, aztán a doki nénink megnyugtatott, hogy ez teljesen normális még annak ellenére is, hogy Szabi tápit is kap. Egyszerűen annyi történik, hogy szinte mindent hasznosít a szervezete a kajából, amit csak lehet, aztán 3-4 nap után jól kipakol. Ez szó szerint értendő, épphogy ki nem folyik a pelusból. Na, nem véletlen, hogy közel 40 dekákat hízik hetente. :wink: Persze a kaki napja elég nyűgös szokott lenni, de azt meg már tudom, hogy akkor estére várható az illatos csomag. :D Akkor lenne baj, ha 5 napnál hosszabb ideig nem lenne vagy csak nagyon kis kevéske.

Tünde - Nagyon édik a gyerkőcök! Remélem Villő hamarosan teljesen meggyógyul.

Danann - Jól emlékszem, hogy te vagy a "nagy hordozó guru", ugye? Tudom, hogy több 10 oldallal ezelőtt ez már volt téma, de nincs időm visszakeresgélni. Csak azt szeretném kérdezni, hogy a mei tait mennyi idős kortól használod? Hol lehet megtanulni a kötözését? Melyik hordozót tartod a legpraktiusabbnak és a legegyszerűbben kezelhetőnek? Van egy Prémax baba táskánk, de az igaziból csak addig lesz jó, amíg ilyen sokat alszik. Amikor már nézelődne többet, nem fog rendesen kilátni belőle. Köszi előre is a segítséget és bocsi, hogy megint ezzel zaklatlak. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy!
Ez igen, szép súlya van a fiatalúrnak!

Mtunde!
Ez az! Ezt hiányolom én is az orvosok többségében. Ezek szerint jó választás volt az új gyerekorvos.
Gyerkőcök nagyon aranyosak. Villő lábát nem szorítja apa cipője???

Sz.Bettyna!
Bár nem tőlem kérdezted. Mei Tai-t szerintem már használhatjátok, de nem szabad kitenni Szabi lábát kétoldalra.
Ezen a linken találsz választ a kérdéseidre és a kötözésre:

http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... lat_mt.htm

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... pecialList

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Susy, Bettyna,

köszi, akkor rendben van a kaki, amúgy ma reggelre lett, úgyhogy most úgy néz ki rendben van, csak átállt napiról 2 napira, apa is ezt tippelte, hogy jobban hasznosítja a hamit.

Van újabb kérdésem, hogy állítsam át, hogy éjszaka aludjon? Apa szerint délután - este felé már ne hagyjam hogy aludjon és akkor kifárad lefekvésre. De mikor annyira édesen alszik! Most rázogassam fel?!

Kép

Kép
sz.veronika

Most nézem, Kincsesiék képe is rajta van a babaközelben, babahordozós fényképek oldalán. :) Jól eltűnt ő is... :(

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Csak gyorsan átfutottam. Nagyon szépek a gyerekek!!

Susy Kristóf is nagyon ügyes elképzeltem az enyém mikor fog felállni. :)

Egy kérdés: Beszélgettem két kismamával és kérdezték hogy hol fogok szülni. Mondtam hogy ÁEK/MÁV. Kérdezték hogy oda e tartozom. Mondom nem. Mondták hogy kérdezzem meg hogy azért nem e kell nekem külön a kórháznak fizetnem mert nem ott fogok szülni ahova tartozom. Mert állítólag a végén kezembe nyomnak egy számlát százvalahány ezerről és nekik csak azért nem kellett kifizetniük mert oda tartoztak. De mondták nem biztos.
Ezzel kapcsolatban tudtok valamit? Nektek kellett fizetni a kórháznak?

Ma voltam dokinál, hát ez a doki nagyon egy elvarázsolt. Múlthéten is voltam nála mert már minden héten kell mennem. Beleírja a kis könyvembe hogy ez a 36.hét aztán átjavítja a 6-ost 5-sre így megint 35-t írt és a múlthéten is annyi voltam. U-H. szerint 2 héttel idősebb vagyok de a mensimet is rosszul adtam le nem tudtam hogy az első napot kell leadni én az utolsót adtam. A lényeg úgy 37.hétes vagyok amúgy 36 a dokinál két hete 35, uh szerint 38. Én már követni nem tudom. A doki 2 hete írt magnéziumot, amin ma a védőnőm kiakadt hogy azt meg minek szedem nem érti a dokit, valószínűleg a keményedések jóslófájások voltak de így nem lesz fájásom és az nem jó, szerinte nem kéne szednem de nem akarja felülbírálni a dokit. A nővérke kérdezte a dokit hogy ne adjon beutalót a laborba? Dokim: Minek? Még a 36. hetet sem töltötte be... Confused Elküldött UH-ra jövőhét kedden, hogy megnézzük most akkor mennyi idős is a baba... meg hogy mi a helyzet. Bemegyek időpontot kérni, kérdi az ottani nővérke hogy hány hetes vagyok Smile Hát mondom neki 36. És nem akarok CTG-re menni? Kérdem én: Mi van? Ez akarás kérdése? Azt mondja nem mondta a doki? Mondom nem. Azt mondja szomorú holnap 9.30-ra itt legyen mondom. ok.

Üdv, mindenkinek szép napot!

Dia

Kép
dius87

Sziasztok!

Rozsaag
Kincsesi nem rég írt, bár régen gyakrabban kukkantott be hozzánk.
Súllyal kapcsolatban, én mondtam, hogy a talpáig ér a gyomra. :D

Dius
Én Maglódon lakom. Kistarcsára tartonom, de az ÁEK- ben szültem. Senki nem adott a kezembe semmilyen számlát.
Töbiek?

Veronika
Kristófnak én akkor aggódtam a kaki miatt, amikor elkezdtünk enni mást is. Jött ugyan neki, de szegénykémnek nagyon kemény volt. Aztán mostanra rendeződött.
Alvással kapcsolatban, én sem hagytam már 5 után aludni, szórakoztattam. Igaza van apának, ki fog fáradni. Persze, ha aludt fel nem költötem, de ha ébren volt nem hagytam elaludni, aztán már magától igényelte, hogy vele foglalkozzak. Az éjszakai alvásra, mind mamának, mind babának szüksége van.

Tünde
Nagyon szépek, és aranyosak a gyermekeid. Villő a cipőben...éééédes :)

Lányok ilyen korban a babák cselekszenek már tudatosan?
Hétvégén telefonáltam és letettem a telcsit az ágyra. Kristóf megtalálta, és háromszor egymás után a füléhez tette.
Reggelente mikor viszem a szobájába tisztába tenni, gyönyörűen besüt a nap, és szoktam neki játszani a kezemmel, szereti nézni, ahogy árnyékot ad. Már kétszer láttam, hogy ha én nem csinálom, akkor felemeli a lábát és azt mozgatja, közbe nézi az árnyékát.
Ez tudatos, vagy teljesen véletlen?

Kép
Kép
susytunder

ő már 9 hós!!! perszehogy tudja micsál!

KépKép Kép
mzsperx

betty gyönyörű ez a gyerek! kis pocakberci :D

mtunde :D nagyon édesek!

dius én úgy hallottam, hogy ilyen van más osztályokon, de a szülészetre ez nem tartozik.
jesszus, ez a kavarás a hetekkel elég gáz... nem is annyira a ctg miatt, mert azért a világ nem fordul ki a sarkaiból, ha egy hetet csúszol, de nehogy papíron túlhordásod legyen, és mindenféleképpen indítani akarjanak.
sztem legközelebb tisztázd ezt a dolgot alaposan a dokiddal.

az én ciklusaim egészen tragikusak voltak, és mivel Milos tervezett baba, tudtam, hogy mikor fogant (akkor a ciklusom a 30valhanyadik napon volt, már a mensit vártam).
na én nem vacakoltam, levontam 2 hetet, és azt diktáltam be. eddig minden UH engem igazolt, Milos hajszál pontosan akkora, amekkorának lennie kell...

susy ez sztem teljesen tudatos :D hát ilyen okos nagyfiad van :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Dius!

Ne aggódj, tök mindegy, hova tartozol (én azt hiszem a Basoss u-ban kellett volna eszerint szülnöm), ha a dokid itt van, itt szülsz és nem kell a kórháznak fizetni (bár volt egy törvénytervezet, ami alapján kellene, de nem szavazták meg,szerencsére)!
37. héttől pedig tényleg ne szedj magnéziumot,mert késleltetheti a szülés megindulását!
Azért érdekes dokid van...

Márti
borossné becz márta

susy: tudatos hát, Zsófi is nyolc-kilenc hónapoan kezdett el "telefonálni" :lol:
Vendég

Rozsaag!

Köszi a hiányolást! Néha szoktamí írni és olvasni is általában. Úgy érzem, mostanában kevesebb az időm és fáradtabb vagyok. Lehet az időjárás...

A mellgyulladásom elmúlt, szinte csak a káposzta segített. Az a pár nap szörnyű volt szopi szempontból is, de azóta minden okés! :)

Üdv mindenkinek!

kincsesi

Kép
Kép
kincsesi

Susy, Márti Köszönöm a választ.

Márti szerintem is érdekes a doki, szerintem a "banánt" is unja meg nagyon feledékeny sokan járnak hozzá, ha meglát mindig csak a vérnyomásom jut eszébe hogy az magas ami már 2 hónapja rendben van, de már 3 hete a régi uh-s papíromat nézegeti mert elfelejti hogy már voltam. Ráadásul elég nagy mg-os magnéziumot írt és 3-at kell bevennem egynap és 100db-ot írt. Ami persze jó olyan szempontból hogy ha keményedésem és beveszem 5perc alatt elmúlik, de azt mondta a védőnő hogy a keményedés az már természetes nem kell ellene semmit tenni.

iricc Én is tudom hogy hány hetes vagyok, meg vannak kalkulátorok amit mindig nézek hogy mennyi van még hátra.

Aszerint:

Hol tart Ön?
A terhesség 37. hetében van, ez a teljes terhességi időszak 90%-át jelenti.

Mennyi van még hátra?
Még 3 hét (hozzávetőlegesen 28 nap) van hátra, ami a terhesség teljes időszakának 10%-a.

Az ultrahang szerint is 37-38. De mikor voltam a nyakiredős uh-n már akkor mondták hogy 2 héttel idősebb a baba. És onnantól kezdve nem vette figyelembe a doki hogy elszámolt valamit. Ezért általában minden vizsgálatra késöbb mentem ahol engem szúrtak le hogy ezt már rég meg kellett volna csinálni.
Mindegy kibírom ha nem lesz 3.laborom sajnos a nővérkével ennél jobban nem tudunk könyörögni a beutalóért. :)

De szerintem indítani nem fognak, mert papíron vagyok pont kevesebb, inkább indítás nélküli túlhordás az ami lehet ha magától nem indul meg.

Kép
dius87

Dius!

Nem vagyok orvos, de ez nagyon sok magnéziumból... MagneB6 vagy Magnerot? De mindegy is, ha betöltöd a 37. hetet, akkor hagyd abba! Nekem 2 terhesség alatt is szednem kellett Magnerotot, de szólt a dokim, hogy a 36-37. héten abba kell hagyni!

Márti
borossné becz márta

Márti Tabletta magnesii citrici 500mg (naturlandos)

Kép
dius87

Dius!

Itt a hangsúly az 500mg-on van! Napi 3db nagyon sok így,ennyire a végén! Szerintem hallgass a védőnődre és hagyd abba! Lehet,hogy a dokid,amilyen szórakozott,elfelejtette mondani,hogy már nem kéne szedned! Nem akarlak ijesztgetni,de egy barátnőm is így járt, aztán 2 héttel hordta túl a babát,aki császárral született végül,de már cérnavékony volt a köldökzsinór,zöld a magzatvíz és bomlott a méhlepény... a kislánynak szerencsére csak kisebb tanulási zavara lett... mindezt nem a magnézium okozta persze,hanem az,hogy szedte a 41.hétig és nem indult be a szülés, a dokija meg nem szólt,hogy már egy hónapja nem kéne szednie...

Márti
borossné becz márta

Márti Köszi mindent. Kicsit megijedtem de nem veszek be többet!! Biztos elfelejtette... de kedden rá is kérdezek de már nem veszek be többet. Sajnos én hiába bizonygatnám neki hogy higgye el doktor úr már ez a 40.hét nála még mindig csak 38 lenne. Kedden megyek uh-ra remélem az a lelet már meggyőzi hogy nem annyi vagyok mint amennyit számolt. De ha nem veszek be magnéziumot akkor vannak keményedéseim meg húzódásaim, de az normális nem? Készül fel a méh... Meg ilyenkor sokkal nehezebbnek érzem a hasam.
Ha beveszem akkor ellazul a pocim.

Kép
dius87

Dius!

Ha már 37 hetes vagy teljesen normálisak a keményedések! Viszont, az uh.-ing mi lenne, ha szednél mondjuk napi 1db-ot a 3 helyett? És ha már az uh. is több mint 37.hetesnek mutat,akkor hagyd abba! Úgy tudom, hogy nagyon hirtelen nem jó leállni vele!
És ne aggódj, semmi baj nem lesz!

Márti
borossné becz márta

Dius,

velem a dokim 3*2db MagneB6-ot szedetett, eredetileg azt mondta, hogy a 37-ik héttől nem kell már szedni, de mivel pont akkor ment el szabira, így azt mondta, hogy még szedjem plusz egy hétig, hogy ne akkor induljon meg a szülés, mikor nincs itt.

Úgyhogy szerintem is hagyd abba, mert megakadályozza.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
segítsetek kérlek.
Már régebben megadtátok nekem a Szabó (György) doki tel. számát, de megint nem tudom hová írtam fel. Nem is az övé, inkább az aszisztensnője száma kellene, aki tudja, kérlek írja már meg nekem.
Nagyon köszönöm!

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!
Csak gyorsan, kicsit leharcolt minket ma a gyerek, hiába, kicsit nyűgösebbek vagyunk mi is.

Betty, azért akkora guru nem vagyok, de elég sok mindent kipróbáltam :-)
Szerintem a legpraktikusabb a kendő, de én egy kicsit elfogult vagyok. 2-3 kötésfajtával akármeddig hordozhatod a babát, amíg még nincs 6 kiló, addig elől, utána pedig hátul, vagy ha már eléggé jól tartja a fejét (kb 4 hónapos kortól), akkor csípőn viheted, szerintem nagyon kényelmes akárhogy. Elsőre persze, elbabratol az ember vele, de nagyon hamar bele lehet jönni, és akkor 2-3 perc alatt tudsz kötözött sonkát csinálni Szabiból, még ha tiltakozik, akkor is :-)
A mei tai-jal elől vagy hátul hordozhatsz, valahogy fel lehet kötni oldalra is, de szerintem arra nem igazán alkalmas, én próbáltam, de nem működött. Ez is nagyon kényelmes, de szerintem nagy hátránya, hogy ha már akkora a gyerek, hogy ki-ki kéretőzik belőle, akkor nem lehet csak úgy kivenni, ki kell az egész cuccot kötözni. Mostanában ha BKVzunk, akkor mindig csípőre teszem Samut, mert nem bír ki 5 percet anélkül, hogy mennénk előre, és ilyenkor csak kiveszem-beteszem a hurokba. Maga a kényelem teljesen egyforma szerintem, és ha olyankor nem akarod használni, amikor menet közben ki kell venni a gyereket, akkor tulajdonképpen mindegy. Ahogy Rózsaág is írta, egyelőre békatartásban bent kell lennie a lábának, ahogy mondjuk fekszik is hason, maga alá húzva, később lehet terpeszben kilógatni neki. Mi 4,5 hósan kezdtük használni, akkor már kitettük, szóval a behúzott lábról nincs tapasztalatom.
Az erszényt mi mindig csak nagyon rövid időkre használtuk, gyorsan leugrani a közértbe pl., hosszabb távon nekem nem volt kényelmes (ezt mondjuk én varrtam, ki tudja, lehet, van jobb). Vannak valami állítható változatok is, de általában nem, és így vagy akkorát veszel, ami egy szál pólóban jó, vagy olyat, amit két vastag pulcsira is felvehetsz, a kendő és a mei tai pántja meg alkalmazkodik, sőt, mindketten használhatjátok, erszényből kettő kellene (ha nem vagytok egyformák :-) ). Ami még a hibája, amit te is látsz már, hogy picit csak fektetve tudsz beletenni, de ezt nagyon hamar megutálják, mert nem látnak ki, meg egyébként is, ültetni meg csak sokára lehet benne őket. És ha már mondjuk 7 kiló, és egy fél órát kell vinni, akkor háton a legkényelmesebb, minden más megoldásnál le fog szakadni a derekad. (elméletileg hátra lehet dobni erszénnyel is a gyereket, de akkor is féloldalas)
Szerintem a praktikussági sorrend: kendő, mei tai, erszény.
Én azt javaslom, hogy próbálkozz a kendővel, azzal tényleg bármit meg tudsz csinálni. Ahogy Szabi igyekszik, úgy hamar olyan súlyos egyéniség lesz, hogy háton kell majd hordozni, ha ez most még ijesztően hangzik, akkor pedig menjetek majd el egy tanfolyamra (én itt voltam, Ági nagyon jó és nagyon profi, tudom ajánlani, nektek nincs is messze, ha jól sejtem), hamar rájössz, hogy mennyire jó dolog! Itt találsz egy pár képet az idei babahordozás hete nyitóeseményéről, láthatod, milyen sokféleképpen lehet. És aki kötözi a szoborra a babát, az Ónodi Ági, akinél tanfolyamon voltam :-) (lul van egy link, van még 1 oldal!)

Basszus, hosszú lett :-) Be is fejezem. Minden kép tök jó, néztem őket, Szabit, Benét és Villőt, és Kristófot is. Jó, hogy a kis betegek állapota rendeződni látszik, hajrá!
Samu egyre többet sétál egyedül, karácsonykor már kergethetjük a fa alatt szerintem :lol:

Jó éjt!
danann

Sziasztok!

Lányok Jósvafőn esik a hó! :)
Most beszéltem egyik kedves barátommal, és ő mondta.

Délután megyünk a doktor nénihez, nem tudom mitől, de kristófnak úgy ki van pirosodva a kis arcocskája, mintha hidegből bejönnénk a melegre, és egy picit több a testhőmérséklete is.

Mzs
Ez a sok felkiáltójel, húú de szigorú. :oops:
Első babánál még nem tudom mit mikor szokott.
De örülök, hogy tudatos és büszke vagyok rá. :)

Danann
Szerintem mi is hasonló cipőbe fogunk járni karácsony körül. Azon tanakodunk apával, hogy milyen fánk legyen, és hová tegyük. Szerintem kristóf le fogja támadni a fát, és a fán a sok csilivil díszt.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok! Elnézéseteket kérem, hogy csak így ismeretlenül betoppanok közétek, de látom milyen jó kis segítőkész társaság vagytok, ill. nagyon sok jó ötletet olvastam már, amit esetleg a baba megszületése után tudok hasznosítani. (a 21. héten járok)
Jövő héten kéne mennem Spánik doktorhoz, ill. egy genetikai UH-ra, azonban nem tudom elérni a doktor urat. Esetleg aki hozzá jár még, tudna segíteni, hogy mi van vele, miért van kikapcsolva a telefonja? Köszönöm előre is a segítséget.
vedyt

Sziasztok!

Most voltam CTG-n, azt mondta a hölgy hogy minden ok, kicsit magasabb a baba szívfrekvenciája de az lehet a vérnyomáscsökkentőtől amit szedek, amúgy minden ok.

Megnézte a gépbe a leleteimet azt mondta a baba csak december 20körül várható. Az hogy most nagyobb az alkati kérdés ezt örökölte de attól még fejlődnie kell a szerveinek de ha már most megszületne sem lenne semmi baja. Magnéziumot mondta hogy elhagyhatom lassan szerinte, de ezt sem a doki mondta hanem a nővérke aki bent volt.

Esik Jósvafőn a hó? Akkor nem sokára itt fog, téli gumit kell venni :?

Kép
dius87

Sziasztok!

Danann - Köszönöm szépen a minden részletre kiterjedő választ. Mindjárt megyek és nézem is a linket.

Susy - Neked is köszi. :D

Úgy látom a karácsony mindkettőtöknek új kihívás lesz. :wink: Nálunk csak a család managentet kell összehozni.

Veronika - Lehet, hogy ténleg nem kéne hagyni aludni, bár én meg azt vettem észre, hogy ha nem alszik, akkor a fürdés kész cirkusz, utána az evés is. Tök fáradt, alig eszik, de elalszik a cicin.Így nem lakik jól, megint csak nem alszik rendesen és elindul az ördögi kör. Nálunk fürdés utántól rövidke kis alvásokkal megy a nyűglődés éjfélig, 1-ig aztán alszik reggel fél 7 - fél 8-ig.

Vedyt - Én hétfőn voltam Spánik dokinál, nem mondta, hogy nem lesz, bár mi már nem randizunk olyan sűrűn. :wink: Remélem csak 1 év múlva rákszűrésen. Küldj neki sms-t, arra szokott reagálni vagy hívd a kórházat, hátha ott van. Csüt. reggel mindig ott van, ügyeletes.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

vedyt: én úgy tudom nov.19-23ig szabin van Spánik doki.
cosmopolita

Szia Dia

Csak most találtam rá erre a fórumra de nagyon megörültem mert látom kb. egy idős várandósok vagyunk. Én is betöltöttem a 35. hetet szombaton. Én is az ÁÉKban fogok szülni előre láthatólag december 20-án.
Az hogy a kórház kiszámláz neked összeget ha nem oda tartozol az még akkor volt amikor volt vizitdíj, a napi kórházi ellátást kellett akkor megfizetni de most már nincs ilyen.
Én ma voltam előszöt ctg-n és mostantól hetente kell járnom és utána megmutatnom a dokimnak az eredményt. Te már voltál szülőszoba látogatáson??

Tünde
tüni75

Köszönöm a tippeket. Azt hiszem marad az SMS majd utána esetleg hívom a kórházat! További jó babavárást ill babázást kívánok! Azért továbbra is olvasótok maradok :D
vedyt

Sziasztok!
Betty: Köszönöm, akkor én is bependerítem a gépbe! :D

Dia: Nekem se számláztak, pedig még csak a megyébe se tartoznék... :lol: Volt egyébként pár éve ilyen, de már eltörölték. Szeretnék majd újra bevezetni, de állítólag addigra még kettőt szülhetünk legalább! :lol: A magnéziumot pedig fokozatosan kell abbahagyni.

De jó, hogy Peti még nem tudja lerámolni a fát. :D Most megjegyzem, miket találtok ki, aztán jövőre már nagyon dörzsölt leszek. :lol:

Mtünde: Milyen aranyosak! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Köszönöm, már nem kell a segítség mert addig kotortam míg megtaláltam. :wink:

Barbi
Kép
b_barbie

sziasztok lányok!

Nagyon régen nem voltam, egy hetet töltöttünk húgomnál Szegeden, utána meg Róza lett hőemelkedéses, és ilyenkor nyűgöske. Szóval, bocs ha nem reagálok egyelőre semmire, igyekszem olvasni.
Viszont:
susy: bár már többször megtetted, leírnád mégegyszer, hogy is kell a fekete retket elkészíteni, ha torokfájós vagyok? Köszi!

Kép
Kép
szalamandra

Szia tüni75!

Nem voltam még szülőszoba látogatáson, habár a doki adott a tel.számot hogy kérjek időpontot, de gondoltam majd meglátogatom ha szülök. :) Te voltál?

Nekem is ma volt az első ctg. Lehet akkor egyszerre leszünk bent. :)
Kész van már a kórházi csomagod?

Olyan fáradt vagyok állandóan meg álmos, most keltem fel de este 10ig se fogom kibírni :)

Kép
dius87

susy, bocsi :oops:

KépKép Kép
mzsperx

Szalamandra
Le kell reszelni a feketeretket, és mézet, vagy cukrot kell rá tenni jó sokat. Ami levet enged, azt kell elkortyolgatni

Mzsperx
Nincs semmi gond. :)

Képzeljétek lányok micsoda meglepibe volt részem. Ma van a szülinapom, és apa délután jött, hogy át kell mennünk az anyukájaéknál, mert meg kell beszélnünk ezt azt. Aztán kiderült, hogy meglepit szervezett. Lufi mindenhol, terülj- terülj asztalkám, és még a régen nem látott barátnőm is ott volt. Nagyon boldog voltam, Kristóf jót birkózott a lufikkal. :) Ettünk finom tortát is.

Kép
Kép
susytunder

susy: boldog születésnapot :)
Vendég

susy, köszi, ez megnyugtatóan egyszerű :)
és, boldog születésnapot!!!!! igazán kedves a férjedtől és a családjától, hogy ilyen szeretettel vesznek körül :)

Kép
Kép
szalamandra

Köszönöm lányok!
Hát ennyi szeretetet nem kaptam senkitől sem, mint tőlük. Elmondhatom, hogy olyan anyósom van, hogy az anyukám nincs ilyen. Apa pedig, ahogy Szekeres Adrien énekli...Olyan, mint te nincs mégegy tudom jól.

Szalamandra
Remélem beválik, nekem idáig mindíg segített.
Gyógyulj meg mihamarább.

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Boldog szülinapot!
Én is szeretem anyósomat, meg segít is rengeteget, de amikor a 30.szülinapomon most nyáron az egész család meglepiszerűen beállított tortával és éppa torta felvágásánál belibbentek anyósék (tök véltelenül), majd megkérdezték, hogy akkor most tulajdonképpen mi mit ünnepelünk,hát nem jutottam szóhoz... :shock:

Márti
borossné becz márta

Susy! Boldog szülinapit kívánunk mi is! Amúgy Lilcsu is 9 hónapos kora óta telefonál :lol:

Barbie, látom megtaláltad a számot, akkor már nem küldöm :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

susy, boldog szülinapot! a párod nagyon jó fej!

KépKép Kép
mzsperx

Jó reggelt!

Köszönöm lányok a köszöntést, nagyon aranyosak vagytok! :)

Márti
Húú, de durva. Lehet nekem is leesett volna az állam.

Kép
Kép
susytunder

Susy én is szeretnék Boldog Születésnapot kívánni. Igazán figyelmes párod van!

Márti Ha az én anyósom csinálná meg se lepődnék, habár biztos kiakadtam volna. És neked ezt hogy sikerült lereagálnod?

Kép
dius87

Susy: Nagyon boldog születésnapot! :)

Márta: Ezen jót kuncogtam első olvasásra. Bár ha velem történne marhára nem lenne vicces. Lehet, hogy nem rossz szándékból, csak elfelejtette. Az enyém is csak azért tudja, mert a Férjem régi telefonja van Nála, és benne maradtak az emlékeztetők. Én is mindig elfelejtem a szülinapokat. :oops: Előtte hónapokig készülök, hogy majd küldök képeslapot, meg üzit a barátoknak, és pont aznap kimegy a fejemből. :oops: Aztán szégyenlem magam. :oops: De attól még rosszul esik az embernek, ha elfelejtik.

Ti is észre vettétek a frontot? Peti ma tiszta hiszti. Tegnap hidegfront volt, ma kettős van, holnap meleg.... :( Tegnap 2,5 órán keresztül próbáltuk elaltatni. Ma fél 6 óta fent van. Hol nézelődik, hol üvölt, mint a sakál, pedig nincs semmi baja. Most is kezdi. :( Folyton cicin lenne, de most már nem akarom neki engedni, mert akkor egy hét, mire helyrerázódunk. :( Ráadásul akkor egész éjjel üvölt majd, hogy fáj a hasa.

Kép

Kép
nikuc

nálunk is nehezen ment az éjszaka!

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Dius,
szerencsére a fizetés a szülészetre nem vonatkozik, és már az elejétől nem merték bevezetni. :)

Hát ez a front most nekünk se kéne, ráadásul Villő még taknyosabb. Jövőhéten asszem fülészetre megyünk. :(
Nekem meg dolgozni kéne, de nem jön az ihlet. (írni kéne...)

mtunde

susy boldog szülinapot! :D
ó, nekem a saját anyám is simán elfelejti a szülinapomat, és ez már gyerekkoromban is így volt. az milyen már?
:lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Lányok!

Muszáj feltennem! Ha lehet, nézzétek meg!
www.youtube.com/watch?v=NnSYV486lGY&future=related

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?