Új privát üzeneted érkezett!

Tünemény!

Neked akartam még írni: http://www.drvermes.hu
Nekem is szimpi egyébként, de mint minden orvosról, róla is hallani negatív dolgokat. De a pénzéhség nagyon sok nőgyógyászra jellemző, sajnos!

Márti
borossné becz márta

Nikuc
Nem akarok senkit rémíszgetni, de 25 fokban nagyobb az esélye a bölcsőhalálnak is.

Panndi
Gratulálok minden jó hírhez! Ügyes voltál. :)

Kép
Kép
susytunder

Mtunde!
Örülök, hogy Bene füle meggyúgyult. Remélem a halláskárosodása nem lesz maradandó.

Sz.Veronika!
Mi a kókuszmatracra gyapjú derékaljat tettünk. Mi arra gyanakodtunk, hogy hideg a kókuszmatrac. Valószínűleg ez lehetett a baj, mert Laura ettől kezdve jól aludt anno...

Nikuc!
2-3 nappal ezelőtt volt a TV2 reggeli műsorában egy orvos aki a bölcsőhalállal kapcsolatban nyilatkozott. Azt mondta, az együttalvásnak az a veszélye, hogy az anyuka "rászuszog" a babára, ezáltal az elhasznált levegőt szívja a baba és oxigénhiány lép fel. Ilyenkor az agyban el kellene indulnia a szerotonin nevű anyag termelődésének normál esetben, amely felébreszti a babát. Amennyiben nem indul be, akkor bekövetkezik a bölcsőhalál. Én óvatos lennék az együttalvással.

Panndi!
Gratulálok a vizsgádhoz! Nekem még van három, plusz a szakdolgozat és a védés. A szakdolgozatom sehol, pedig dec. 1. a leadási határidő. :( Védeni emiatt már biztosan nem fogom márciusban, majd csak a nyári időszakban. Ha tudod próbáld meg még a 2. baba megszületése előtt a diplomádat megszerezni, mert utána nagyon nehéz lesz még akkor is ha van segítséged! Nem gondoltam, hogy ennyire nem lesz időm tanulni. :(

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

rozsaag: így lesz, márciusban államvizsga, aztán április végén jöhet a tesó :)

Segítség nálunk "csak" Apa :lol: Aki rengeteget segít amúgy!
Vendég

Sziasztok:-)

2008. 10. 31-én megszületett Bence fiunk:-)) 3510g, 58 cm.

Csak jó tapasztalataim vannak akár a Szülésznőkkel ( Rozi:-)) a szülőszobán, akár a gyerekágyas osztály dolgozóival, Szülésznőivel, Csecsemőseivel, Orvosaival. Ha kértem mindig segitettek, sőt Ők jöttek kérdezni, hogy kell-e segitség!!!

Köszönöm- köszönjük ezúttal is SEGITSÉGÜKET, EMBERSÉGÜKET és kitartásukat!!!

Üdv: Katyland[/img]

Katyland
katyland

Lányok, mi is Panndiékhoz és Susyékhoz hasonló hőfokban élünk, anya fázik, baba nem :wink: Lilla 18-19 foknál melegebben nem is tud aludni :oops:

Katyland, nagy gratula nektek is :lol:
meg Panndinak is a jó hírekhez :wink:

Tünemény! Én Vermes Gáborról csak szülésfelkészítők és kórház alapján tudok pozitívat nyilatkozni, mint orvos nem ismerem :lol: Amikor én szültem, akkor ő volt a nagyfőnök, de akkor is nagyon készségesen és szívesen válaszolt pl. a vizit alatt is a kérdéseimre.

KépKép

KépKép
beneildi

Jaj Susy még azt akartam, köszi a kép dicséretet, bár ebben a ruhában olyan kicsit, mint gombóc artúr :lol: de nekem is tetszik nagyon, ha meg lesz jobb, úgyis lecserélem :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Általában olvasok, próbálok lépést tartani veletek, de hozzászólni nem nagyon marad időm Samu mellett. Most is csak nagyon gyorsan, amire mindenképpen szeretnék.
Együttalvás-bölcsőhalál. Igazából mivel ez utóbbinak a tényleges kiváltó okát mai napig nem ismerik, számtalan elméletet gyártottak, ha minden tanácsot be akarnánk tartani, az lehetetlen lenne. Én azt is olvastam, hogy Japánban sokkal alacsonyabb a bölcsőhalál-arány, mint Európában, és ennek (talán, többek között, stb.) lehet az is az oka, hogy ott hagyományosan az anyuka együtt alszik a babával, gyerekekkel. Eszerint az elmélet szerint az együttalváskor nem tud olyan mélyen aludni a baba, hogy egyszer csak elfelejtsen levegőt venni, mivel érzi a jelenlétet, az anya apró mozgásait. Hát nem tudom én sem, a statisztika ezt alátámasztani látszik, ugyanakkor rengeteg egyéb tényező van, amiben mások a Japánok. Mindjárt ott van, hogy ők sokkal több tengeri halat meg herkentyűt esznek, ami ugye (állítólag, valószínűleg, stb) szintén nagyon egészséges, ennek köszönhetik a relatíve magas átlagéletkorukat, stb. Régen nem volt kérdés, együtt aludt az anya és a baba, szóval én azt gondolom (bár én nem nagyon tudok Samu mellett sokáig aludni), hogy az a természetesebb, ergó nem hiszem, hogy a veszélyesebb. A babának, mikor megszületik, talán nagyobb szüksége van az anyai közelségre és melegségre, mint a kókuszmatracra. Persze babája válogatja, tényleg van olyan, aki nem tud egyedül aludni, és eddigi tapasztalataim szerint a kicsit nagyobbak, 2-3-4 évesek előbb utóbb átmennek egy oylan fázison, amikor éjszaka átvándorolnak a szülőkhöz. Akinek már van nagyobbacska gyereke, nyugodtan javítson ki, de az én 'praxisomban' nincs olyan rokon vagy ismerős gyerek, aki ezt kihagyta volna. Hajnalban Samut is csak úgy lehet alvásra bírni, hogy magamhoz veszem és még cicit is kap, különben akár milyen fáradt, nem tud visszaaludni.
danann

Nagyobbacska gyerek anyukája vagyok... Lillu tökéletesen végig alussza az éjszakákat, külön szobában kókuszmatracon... most 4 rágófoga jön :shock: éjjel vergődtünk fenn egy jó darabig, 3-kor közénk raktam, onnan békésen aludt, magamnak spórolhattam volna 1-2 órát, ha előbb megteszem, pedig én tényleg híve vagyok a különszobának :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

amúgy én is úgy tudom, együttalvás nem fokozza a bölcsőhalált, bár Lillu annak idején is egyedül aludt, igaz légzésfigyelővel :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok hoztam nektek egy kis olvasnivalót.

Egyetlen okot sem találtak az orvosok
Senki sem tudja biztosan, hogy mi okozza a bölcsőhalált, de világszerte számtalan orvos és kutató dolgozik azon, hogy napról napra jobban megismerjék a tünetcsoportot. Egyelőre egyetlen kiváltó okot sem azonosítottak a kutatók. Az orvostudomány pillanatnyi álláspontja az: a bölcsőhalált valószínűleg nem egyetlen ok idézi elő, számos eseménynek kell egyszerre megtörténnie ahhoz, hogy bekövetkezzen. A feltételezések szerint a háttérben olyan anatómiai rendellenesség is állhat, minden bizonnyal az agyban, amely hibát okoz a csecsemő légzésében, valamint a vérkeringés irányításában. Másik eshetőség egy olyan fejlődési hátrány megléte, amely révén a helyes légzés és vérkeringés a kimaradás után nem tér vissza.

Amennyiben az ilyen problémákkal rendelkező babákra nem figyelnek szüleik, azaz hason altatják őket, ezáltal visszalélegzik a széndioxidot, esetleg túlmelegszenek, vagy cigarettafüstöt lélegeznek be, valamint akár alvás közben egy pillanatra leesik a vérnyomásuk, valószínűleg nem élik meg a másnapot.

Kik a veszélyeztetettek?
Minden egy évnél fiatalabb gyermek ki van téve a bölcsőhalál veszélyeinek. Egy gyermek érintett, ha:
- koraszülött
- édesanyja dohányzott, valamint kábítószert fogyasztott a terhesség alatt, húsz évnél fiatalabb és első szülése volt
- a másik szülője is dohányzott
- édesanyja szegénységben él vagy nem vett részt terhesgondozáson
- cumisüvegből eszik (a szoptatással csökkenthető a bölcsőhalál kockázata)
- ha volt olyan testvére, aki bölcsőhalált halt
- hason alvó
- átélt életveszélyes helyzetet, különösen légzésleállást, mely során bekékült.

A túl meleg szoba, a túl sok vagy felesleges ágynemű, amely akár a gyermek fejét is betakarhatja, szintén növelik a kockázatot. A szoba hőmérsékletét tartsuk kellemes hőmérsékleten, nagyjából 18 Celsius fokon. Amennyiben izzadást, lázkiütést, gyors légzést és nyugtalanságot észlelünk, a baba haja nedves, feje meleg, minden bizonnyal túlmelegedett vagy lázas. Hasán vagy nyakán ellenőrizzük hőmérsékletét, ne a végtagjain, hiszen azok általában hidegek.

A közös ágy segít csökkenteni a bölcsőhalál kockázatát?
Néhány szakértő úgy véli, hogy az együttalvás (amikor csecsemője az ágyában alszik) mérsékli a bölcsőhalál kockázatát. Ez a kijelentés olyan tanulmányokon alapszik, melyek azt mutatják, hogy az együttalvás megváltoztatja a csecsemő alvásmintáját (könnyebbé teszi), és lehetővé teszi az anyák számára, hogy gyorsabban reagáljanak csecsemőik légzésének és mozdulatainak változásaira. De nincs olyan kutatás, amely bizonyítaná, hogy a közös ágy csökkenti a bölcsőhalál kockázatát; és egy nemrég készült tanulmány azt mutatja, hogy egy nyolc hetesnél fiatalabb csecsemővel való együttalvás valójában növeli a kockázatot.

Kép
Kép
susytunder

Ildi
Nem olyan Lillu, mint gombóc artúr. :) Nagyon jól áll neki ez a színű kisruha. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Igen, bizony, nagyobb gyerekek szeretnek vándorolni. Bene olyan 20 hónaposan kezdte. :D
És néha ma is nálunk köt ki.

Iricc, nálunk még mindenhol gond a kaki. De most már én is lenyugodtam, és várok. Csak a fejlesztések napján viszem be Benét, de akkor ott fog maradni, mert ha haza próbálom hozni, akkor ordít, hogy maradni akar. Szereti az ovit nagyon. Ezt a heti 2 napot meg az ovi is bevállalja. Közben meg egyszer majd eljön a mi időnk. :) Itthon viszont nem tudna annyira jól fejlődni, főleg így télen, itthon Villő is, stb. Én megértem, amit mond, ezért nem kényszerül rá, hogy jobban artikuláljon.

Rózsaág
, köszi!

mtunde

veronika szerintem most már ne ébresztgesd. akkor kellene csak, ha nem gyarapodna, de ez nálatok nem áll fönt. az én lányom 3 hetesen kórházban volt 1 hétig egy neurológiai kivizsgáláson, és ott rászoktatták az éjszakai alvásra. 4 hetesen úgy hoztam haza, hogy 9-6ig átaludta az éjszakát, pedig akkor még nem volt 4 kg sem, mert kis súllyal született.

nikuc angliában tényleg jegesmedvék élnek, simán látni tíz fokokban mezitlábas gyereket a babakocsiban. de ott a csajok is képesek mezitláb, szandiban korzózni télvíz idején is. mindig elborzadva nézem őket. simán látszik, hogy ki angol és ki nem :D

panndi gratula a csupa jó hírekhez! :D

katyland nagy gratula nektek! :D

dannan én egyszerűen nem tudok együtt aludni a gyerekekkel, sem kicsivel, sem naggyal. és a gyerekemnek az garantáltan rosszabb, ha én kialvatlan vagyok :D
a nagylányom kitűnően aludt az ágyában születésétől fogva (igaz sokáig egy szobában velünk), egészen addig, amíg anyukám hozzánk nem költözött, és rá nem szoktatta, hogy együtt aludjanak. aztán mikor anyukám elköltözött, akkor megörököltük az egyedül aludni nem tudó gyereket.
vért izzadtunk, mire visszaszoktattuk az ágyába, és még most is rengeteget mászkál éjjel, bár olyankor inkább mi megyünk át a gyerekszobába, van egy matrac az ágya mellett, ott alszunk.

a fiam kezdettől fogva rá volt kényszerülve az egyedül alvásra, mert ott volt az alvásproblémás nővére, és mivel legtöbbször én vagyok velük egyedül, nem tudtam kétfelé altatni.
lehet, hogy habitus kérdése is, de szerintem a szoktatás is sokat számít, a fiam azóta is remek alvó, nagyon ritkán mászkál éjjel.
most együtt altatom őket, én a matracon fekszem, amíg elalszanak, és jó esetben hajnalban jönnek csak át egy kicsit még velünk szundikálni.

Milossal sem tervezek együtt aludni, a fentiek miatt. Pár hétig egy szobában lesz majd velünk, aztán ha beállnak az éjszakák, átszoktatom a gyerekszobába. a férjem rengeteget dolgozik, a legtöbbször nem ér haza fektetésre, és hiú remény azt gondolni, hogy akkor haza fog érni, ha Milos megszületik.
Már most sokat agyalok azon, hogy logisztikailag hogyan oldom majd meg a 3 gyerek fektetését...

mtunde az elején nálunk is mindenhol gond volt. sőt, otthon szinte sosem kakilt be, mindig csak olyankor, amikor a legkellemetlenebb volt (klasszikus esetben étteremben szinte mindig).
az oviváltáson kívül a végső megoldást tényleg az hozta, hogy ÉN eldöntöttem egyszerűen nem foglalkozom ezzel az egésszel. a lelkem legmélyéig meggyőztem magam arról, hogy itt egy dolog segít csak, a végtelen türelem, annyi időt adok neki, amennyire neki szüksége van, ha hónapok, akkor hónapok. ahogy én megnyugodtam, nála is javulni kezdett a helyzet.
mert addig hiába nem veszekedtem vele, azért feszült voltam a dolog miatt, és ezt ő is nyilván megérezte.
most szerintem tényleg nem foglalkozz azzal, hogy hol mennyit fejlődik, csak arra van szüksége, hogy visszanyerje a lelki békéjét, a biztonságérzetét a világban, a többi ráér később is...

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc,

nem ébresztgettem, csak egyetlen egyszer, mikor már 6 órája aludt, mert egyébként 3 óránként magától ébred és kéri a kaját. Ezért is volt annyira furcsa az a 6 órás alvás. Azóta is 3 óránként felébred és enni kér.
Tegnap óta szedjük az infacolt, úgy tűnik megoldotta a kérdést, mert most szépen aludt egész éjjel, persze a kaját kérte 3 óránként, de az rendben van.

Kép

Kép
sz.veronika

dius, te aztán tényleg nagyon fiatal vagy! :)

hát ez a büfiztetés - nekem nem megy. dorka nagyon ritkán büfizik. én megpróbálom kicsit, aztán megy hasra az ágyba, ha bukik, hát istenem, a pelus felszívja... mondjuk nem nagyon szokott...

ezzel a befűtéssel én is úgy vagyok, hogy jójó, hogy a gyereknek a 20 fok lenne az ideális, de rám ki gondol? most kb 22,5 van nálunk is, be is takaróztam :D

rózsaág, elég furi, amit a tévében láttál, ahhoz, hogy elszívjuk a bébi elől a levegőt, közvetlen az arcába kéne lihegnünk, hát ki alszik így a gyerekével? :))) amúgy meg mindenhol azt olvasni, hogy az együttalvás csökkenti a bölcsőhalál esélyét, ugyanis a szülők mocorgása, légvételének hangja nem hagyja olyan mélyen elaludni a babát, hogy elfelejtsen levegőt venni...

katy, mi is rozival szültünk, és nagyon jó volt :)

danann: az én két nagyobbikam kihagyta az átmászkálást. hála istennek :) dorkával most együtt alszunk, konkrétan _én_ nem tudnám elképzelni máshogy :) a párom ki is röhögött, mikor mondtam neki, hogy ez az én természetes igényem is :) kis nyekkenéseire felébredek, rápillantok, látom, álmában nyökög, ok, alszom tovább. mi lenne, ha a kiságyban aludna? vívódnék, hogy felálljak-e, álszik, nem alszik, van valami baja?

KépKép Kép
mzsperx

Köszi Márta! megnéztem, de nagyon nehéz dokit választani :roll: :roll: :roll: sajna az enyém, akihez a körzetibe jártam, átment magánpraxisba, meg amúgy is a nyirőben vezet szüléseket, ami már magában egy szép összeg...szóval most végre döntöttem a kórház mellett, de jó lenne néhány dokis vélemény, hogy kihez érdemes menni, aki szakmailag-emberileg is jó lenne!

ja, a másik, valahol azt láttam, hogy szülésznőt az ÁEK-ban nem lehet már választani. ez tényleg igy van??

Kép
tünemény

Tünemény
Igaz a hír, sajnos nem lehet választani az ÁEK- ban szülésznőt.

Kép
Kép
susytunder

Jaja, én is Rozival szültem :lol:
Vendég

Köszi Lányok a gratulákat :lol:

Azért gondoltam, hogy leirom a tapasztalataimat mert sokan azért néznek-irnak be, hogy véleményeket olvassanak az ÁEK-ről.
Mindemellett azt is gondolom, hogy függ a Mi hozzáállásunk is az ott dolgozókhoz. Nem gondolom, hogy meg lennének fizetve mégis lelkiismeretesen végzik munkájukat és ez nem csak "munka", ezt szeretni kell csinálni. :)
Ezzel most nem szeretnék vihart kavarni csak a véleményemet irtam le. Lehet, hogy nem lehet Szülésznőt választani, de aki ott lesz mindent meg fog tenni, hogy a nehéz helyzetben is jó legyen Nektek!! Bizzatok ebben!!! :lol:

Katyland
katyland

Katyland!
Gratulálok az kisbabádhoz, és örülök a pozitív tapasztalataidnak. Ez mindig új reménnyel tölt el!!!

Nálunk napközben 21 fok van, ez bevált. Éjszakára pedig úgy van beállítva a hőmérséklet, ha netán 18 fok alá megy a hőfok kicsit kapocsoljon be a fűtés. A férjem abszolút nem az a fázós típus, legtöbbször pólóban rohangál, én olyan néha fázós vagyok. De múltkor pl. lefekvés előtt muszáj volt szellőztetnem (magamra) mert úgy éreztem rosszul vagyk a melegtől, de szerintem ez csak a babavárás miatt van....

Tünemény!
Én nem magánrendelésre járok Spánik Gáborhoz. Ha esetleg kell info szívesen megosztom, Én is az egyik itteni fórumozó anyukától "kaptam" őt.

Kép
becsengo

Én is sokat olvastam a bölcsőhalálról, és félek is tőle. Viszont sajnos, ahogy Ti is mondtátok, sok mindentől függhet, mégse tudják, hogy mi is a "titka". :cry:

Veronika: Pálma mit szól az Infacolhoz? Peti iszonyatosan ordít, sőt, sikít, mikor belecsöppentem a szájába, és próbálja kiköpni. Úgy tűnik, nagyon utálja. :(

Becsego: Kismamaként én is "klimaxos" voltam. A férjem már majd megfagyott, én meg kitakarózva aludtam. Pedig én voltam a fázósabb. :lol: Azt mondta a kismamitornász, hogy ez teljesen normális.

Iricc: Ugyanezt hallottam én is az angolokról. Kérdés, hogy nevelés-e, vagy ehhez van szokva a szervezetük? Bár a finnek meg lazán viszik a kis babákat is szaunázni... :lol:

Kép

Kép
nikuc

Panndi: Gratulálok a vizsgádhoz! :)

Kép

Kép
nikuc

Tünemény!

Privi ment! Egyébként Vermes doki elég drága,ahogy én tudom, hatszámjegyű az összeg...

Mzs!

Nekem is van ilyen természetes igényem! :lol: Egyszerűen sokszor képtelen vagyok a hajnali szopi után visszatenni Kamillát az ágyába, mert olyan jő, amikor mellettem szuszog! Szerintem itt prőbálom kompenzálni, hogy nappal kevesebbet tudom babusgatni mint a többieket!

Panndi!

Gratula a vizsgádhoz! És remélem, minél hamarabb átélheted azt a megkönnyebbülést,amit akkor érez az ember,amikor végre letudta az államvizsgát és csak a pocaklakóra koncentrálhat . Isteni érzés!

Nikuc!

Boldog hófordulót Petinek!

Márti
borossné becz márta

bölcsőhalál-együttalvás - örülök, hogy ennyi mindent leírtok, érdekes, hogy ki hogyan áll a témához. Azt gondolom, ezzel is az a helyzet, hogy kinek mi válik be, nincs olyan, hogy ez a tuti. Szerintem is kell a babának a szülő/anya közelsége, ráadásul én a kezdeti időszakban csak akkor tudtam aludni, ha egy ágyban voltunk, mert olyan gyakran ébredt Máté szopizni, és nem tudom ki bír óránként-kétóránként felugrálni, kivenni a kiságyból, megetetni, visszatenni a gyereket, de én nem bírtam, kellett a pihenés, és jobb is volt így összebújni. Aztán eltelt pár hónap, a baba átaludta az 5-7 órát is, ezért jobbnak láttam a kiságyba betenni, engem is megnyugtatott, hogy amíg én alszom, ott fekszik a légzésfigyelőn. Most fogzás van, megint 2-3 óránként ébred éjjel, úgyhogy még mindig a gyerekszobában alszom egy heverőn, így apa tud pihenni, és nekem sem kell átrohangálnom éjjel, álmosan a babához. De a lényeg, hogy melyik családnak mi válik be, és hogy az anyai szív mit súg, mi a jó a gyerekemnek... :D

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Iricc, teljesen igazad van, én is ezen vagyok, hogy lelkem mélyén lefogadjam így ezt a helyzetet. :)

Közben meg az oviban azt mondták, hogy vigyem őt így is, mert ők meg szeretettel várják. :)

Benével én sem tudtam még együtt aludni, aztán annyira hozzászoktam, hogy bárhol, bárhogyan elaludjak, hogy Villővel simán tudtam egy ágyban aludni, és néha én is otthagytam közöttünk éjjel, hogy ott szuszogjon mellettem. :)

mtunde

Egy kéréssel fordulok hozzátok lányok!

Van egy 3 éves kisfiú, aki nyilt hátgerinccel született, ezáltal soha nem lesz képes önálló életre. Az Édesanyja neveli 56 ezer forintból. A kórházzal szemben elvesztette a pert, ugyanis 16. héten az orvosnak észre kellett volna vennie, de csak a 25. héten vette észre. Egy alapítvány gyűjtésbe kezdett a javukra, de az 1 millióból, mindössze 200 ezer jutott el hozzájuk, az is részletekben.
Lányok! Márti már egyszer gyűjtésbe fogott sikerrel. Most én kérlek titeket, aki tud segítsen. Akár ruhával, játékkal, tartós élelmiszerrel, vásárlási utalvánnyal, esetleg pénzzel.
Felvettem a tv2- vel a kapcsolatot, ők fogják az összegyűlt adományt eljuttatni nekik.
Tegyük szebbé ennek a kisfiúnak és az Édesanyjának a karácsonyát!

Ha valaki szeretne segíteni, írjon egy privit.
Köszönöm, hogy elolvastátok!

Kép
Kép
susytunder

Nikuc,
pont aktam kérdezni, hogy hogy vált be az Infacol.

Pálmi eléggé fintorog mikor a szájába cseppentem, de aztán nyammog rajta, valamennyit lenyel, valamennyit kiköp. Aztán rögtön dugom a szájába a tejcsit.

Nekünk úgy néz ki segít, azóta jókat pukizik :)

Viszont most 2 napig nem volt kaki, nagyon sírt szegény, nem tudom mitől lehetett, a gyógyszerre nincs ilyen mellékhatás írva.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: Nekem azt mondták, hogy előfordul, hogy utána csak attól tud kakilni. :( Mi most elvagyunk a teával. Jobb tőle a pocija, meg ha két etetés közd kedve szottyan, nyel két kortyot, és megnyugszik. Ő is jókat pukizik tőle, és nem sír közben.
Azt mondta a gyerekorvos, hogy nyugodtan adhatok neki két étkezés között ilyen édeskömény teát, ha szopizna, mivel nagyon gyorsan nő, nem lesz semmi baja, ha csak folyadékot kap. (Egy hónap alatt 1300 g-ot szedett fel).
Neked mondott valamit pocifájásra a védőnő, vagy a doki?
Itt mifelénk úgy látom, nagyon teáztatáshívők, persze szigorúan cukor nélkül. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Én a bölcsőhaláltól annyira félek, hogy Laura és Míra is állandóan a kiságyában aludt/alszik légzésfigyelővel.
Nem tudom a doki mire alapozta, hogy az együttalvás növeli a veszélyt.

Susy!
Vajon miért növeli a bölcsőhalál veszélyét a cumisüveggel történő táplálás? Nekem ez egy kicsit szoptatásra rábeszlő "szagú".

Egyetértek az éjszakai vándorlással. Míg Míra alszik este 8h-tól reggel 7h-ig, addig Laura vándorol éjszaka.

Panndi!
Jó készülődést a vizsgára, és sok-sok kitartást!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

rozsaag: Állítólag a bölcsőhalálnak köze lehet bizonyos fertőzésekhez is, és a szoptatott babák, az immunanyagoknak hála kevésbé fogékonyak a fertőzésekre. Azért következik be sokszor a 6-8. hét között, mert olyankor a leggyengébb az immunredszerük, mivel a pocakból hozott már elmúlik, a sajátjuk meg még gyenge. Nem tudom, hogy olvastam, de közvetlenül a szülés előtt láttam valahol róla egy cikket.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!
Oké, így már értem! Nekem a cumisüvegből való táplálás nem jelenti azt, hogy tápszert eszik a baba, mivel én mind a kettőnél fejtem a tejet és úgy kapták cumisüvegből.
Így teljesen érthető és elfogadom ezt a mondatot!

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
Voltunk fülész orvosnál, de nem a homeopátiásnál. A lényeg, hogy Mírának megcsinálta a hallásvizsgálatot és teljesen jól hall. Amit hallok a garaton az tényleg váladék, még ha nem is tudom kiszívni mert olyan minimális. Szerdán lesz meg a váladék tenyésztésének az eredménye és annak függvénye, hogy kap-e antibiotikumot. Most salvus orrsprayt kell használnunk. Kiváncsi vagyok mennyire lesz hatásos.

Nyelv: Tanulságos azoknak akik még nem szültek! Sajnos tényleg lenőtt neki, de csak minimálisan. A baj, hogy addig szórakoztak velünk az orvosok, míg végül beszövetesedett neki, ezért nem lehet csak simán felvágni, hanem 12 hónapos korában kell bevinni kórházba ahol felvágják és összevarrják. :cry: Ha szerencsénk van és sokat beszél, akkor 12 hónapos koráig van esélyünk arra, hogy megnyúlik annyira ez a hártya, hogy nem kell hozzányúlni. Mivel 1, 5 hónapig teljesen süket volt, ezért alig-alig gőgicsél, nem látom esélyét a megnyúlásnak, de azért reménykedem.
Tehát aki még nem szült figyeljen oda, hogyha a kórházban megjegyzik (akár félvállról egy nővér, mint nekem), hogy le van nőve a baba nyelve, akkor kérje meg az orvost, hogy vágja fel neki. Ha nekünk megcsinálták volna, most nem tartanánk itt.
Ha mégsem csinálják meg és a (házi) gyerekorvos megjegyzi, hogy várjunk még hátha mégsem kell, akkor jusson eszetekbe, hogy mi emiatt jártunk így. :evil: :evil: :evil:

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag
Már Nikuc megadta a választ, bár én csak tippeltem volna erre, az internetes oldalról, ahonan másoltam, ott nem derült ki.

Lányok tegnap volt Kristóf 9 hónapos, de két okból is nagy volt az öröm. Kristóf felállt. Már vagy 2 napja próbálkozott, de nem sikerült. Viszont tegnap apával játszottak, és sikerült, azóta úgy felugrik, mintha mindíg ezt csinálta volna. Olyan kitartóan álldogál a járókában. :D

Kép

Kép
Kép
susytunder

Rozsaag
Én megfigyeltem, hogy mióta kijött kristóf 3-4- dik foga, elmúlt az a röszögése. Viszont pár napja újra kezdődött. Vajon megint fog lehet, vagy lehet nekünk is fülészetre kellene mennünk? :roll:

Kép
Kép
susytunder

susy, de ügyes kristóf!!!

KépKép Kép
mzsperx

tényleg ügyes Kristóf, bár mzsperx beelőzött ezzel a hozzászólással, amíg a privit írtam :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy ti jártok még úszni?

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Köszönjük a dicséretet. :)

Ildi
Egy ideje már nem voltunk babaúszáson, mert kristóf elég sokáig betegeskedett, aztán meg apa dolgozott éjjel- nappal, most meg felújítás van nálunk, bár csak részben, mert a lényeg az tavasszal jön, de szeretnénk még menni.
Ti jártok?

Kép
Kép
susytunder

igen, mi még járunk :lol: Lilla nagyon szereti, bár nem egy merülőbajnok :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Remélem mi is eljutunk hamarosan. Az elkövetkezendő 2 hétvége még biztos nem jó, de aztán remélem együnk végre. :)

Kép
Kép
susytunder

lemaradt egy m betű, bocsi. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Nagy gratula a nagyfiúnak! és még mindig nagyon sármos kispasi!

Tünemény!

Privi ment!

Márti
borossné becz márta

rozsaag örülök, hogy végre rendeződik Míra hallása!
ez a lenőtt nyelv dolog meg :( nem tudom, miért nem lehet jobban odafigyelni ilyesmire. kész röhej, hogy lassan a szülőnek kell mindennek utánanézni, érdeklődni, rákérdezni, erőszakoskodni, stb.
a fiamnak is kicsit le volt nőve, 2 naposan felvágták neki még a kh.-ban. nem tudom, miért nem lehet ezt rutin szerűen csinálni másoknál is :(
szopiban nem zavarta? mert azt olvastam, hogy a lenőtt nyelv szopási nehézséget is okozhat...

susy ez igen! ügyes fiad van :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Megint csak gyors pörgetés volt. A visszaolvasás talán majd este, ha le tuidom passzolni apára Szabit. :D
GRATULA KRISTÓFNAK A FELÁLLÁSHOZ!!!!!!
Nagyon örülök, hogy Mírával is kezdenek egyenesbe jönni a dolgok, a nyelv ügy nagoyn durva!

Rólunk - Ma voltam 6 hetes kontrollon. Hál'isten minden ok. Szabi nő, mint a gomba, már 5,5 kiló! Tegnap megkaptam azt a várva várt mosolyt is. Könnybe is lábadt a szemem tőle. Lefényképezni még nem sikerült, pedig lesben állunk, ám! :wink: Ezerrel magyaráz, rúgkapál. Nagyon édes. Hétvégén megtettük az első hosszabb utat is: meglátogattuk a nagyikat Tatán. Egész jól vettük az egy éjszakás máshol alvás akadályát és a család is boldog volt, hogy babázhatott. Néhány friss kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
A többi a linken. :lol:
Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Kristóf nagyon ügyes! És Szabi meg nagyon helyes baba!!!

Rózsaág
, de jó, hogy a hallása ok Mírának. Ez a lenőtt nyelv... Én már sajnos ezen meg sem lepődök, hogy ugyan szól, de nem csinál semmit, meg várjunk vele, stb... Ismerős a sztori... :(

Bene, ha minden igaz, holnaptól megy oviba. Már alig várjuk. Ő is. :)

mtunde

Sziasztok!

Susy: Nagyon gratulálok Kristófnak, nagyon ügyes kisfiú! :)

Szabi pedig tündéri! Mekkora pocakja van! Azt az Ikás vizilovat ti hogy fertőtlenítettétek ki? Én is kaptam, de nem mertem mosógépbe tenni. :?

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,

azt hiszem én is megpróbálom az édeskömény teát.
Ma reggel abbahagytam az Infacolt, mert megint nincs kaki egy napja. Ennek ellentmond az, amit neked mondtak, hogy van aki meg csak azzal tud, nálunk meg pont azóta kínlódik a kakival, mióta infacolt szed. Semmi mást nem kap másképp, így csak erre tudok gyanakodni.

Susy,
hol van babaúszás? Láttam a neten, hogy van a Nővér utcai tanuszodában, csak nem tudom az még működik-e, hozzánk jó közel van.

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc - Én simán kimostam gépben a vizilovat. :lol: Nem lett semi baja :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sz.Veronika - Szabi meg rengeteget bukott az Infacoltól, sőt még a Gripe Watertől is, pedig az sokaknak bejött. Most nem kap semmit, inkább tornáztatom, "kirázom" belőle a szeleket. Kaki viszont csak 2-3 naponta van akármit adok neki vagy sem.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?