Sziasztok!
Nem tudtam jönni 2 napja, sajna a férjem éjszakás (ö is és én is úúútáljuk), ilyenkor az egész napirendünknek löttek...VAgyis ilyenkor szoktam idegileg kikészülni, remélem most nem kerül rá sor
Köszi a sok nem-baj-hogy-nem "Kék a szeme..." hozzámszólást, lehet kicsit félreértettétek,engem ez abszolut nem bánt, sőt! Ebben az egy dologban hasonlit rám, hát persze,hogy örülök neki...Csak tényleg mindenütt azt olvastam,hogy elöször minden baba szeme kék...Lett is volna rá esély, hogy kék marad, mert a férjem családjában mindenkinek szép kék-szürke szeme van, de Ádám akkor is anyáét választotta
És igaza van
Batkamanó, ha azt a tengerpartos képet az én cukkolásomnak szántad, sikerült
Éppen arról elmélkedtem itt nektek, milyen jó lenne csak egyszálsemmiben elindulni itthonról, erre Te jössz a nyári szerkótokkal. Emma azért tünemény, nagyon szép kreolos böre van. Tudom,hogy irtad,hogy a férjed kiwi (látod,hogy tanulok?
), de azt még sosem kérdezte, hogy az ö böre szinét örökölte Emma? A dokilátogatással detto ugyanaz a helyzet, majdnem 1 kezemen meg tudom számolni hányszor voltunk idáig: 1.hét, 3.hét, 2.hónap, 4.hónap és most 6 hónaposan. A következö 9 hónaposan lesz, szerintem utána meg 1 évesen. Nem a mi dokink hibája ez, egyszerüen itt ez a rendszer.
A vega kajáláson meg jót mosolyogtam, mert pont a napokban állapitotta meg a férjem,hogy Ádámka tisztára úgy étkezik,mint egy vegetáriánus, csupa zöldég, gyümölcs. Szóval jót nevettünk,hogy tényleg, ilyen korban minden baba vega
GAbi, tényleg "szemtelenül" fiatalnak látszol a képeke, és Zsoltika szemei is igen igézöek...Na, mi lesz ezzel a korosztállyal mire az udvarlás idöszakához érnek???
Judit, sajnálom a cici harapdálást, tippem viszont nincs rá. Én sok helyen azt olvastam, hogy ilyenkor abba kell hagyni és mondani,hogy ez fáj anyának,(nem mitha már értenék a babák), de elött-utóbb meg fogja igy tanulni.
DBarbi, Fanni csuda szépen ül, na most vihetnéd ahhoz a dokihoz megmutatni,hogy igenis tud ülni...
Orsoly, nagyon csábos Beni, látom neki is az ülés a mindene ,nálunk is ez van. Bocs,ha hülyeséget kérdezek, de te mikorra voltál kiirva? Én 5-re, és igy jött 4 nappal korábban.
Anita, te meg 4-re voltál igaz eredetileg kiirva?
Nem tudom miért, valahogy megjegyeztem magamnak, mert olyan közel voltunk egymás idöpontjához...
Anita,nálunk pontosan ugyanúgy áll a fog helyzet, ahogy nálatok, esküszöm,hogy a szemfoga van megduzzadva már 2 hónapja...Szerintem ez csak alkati kérdés, valamiért azok a fogacskák jobban érzékelhetök. Még csak nem is fehérlik-duzzad Ádám inye, lehet lassan kezdhetem a protézist nézni neki...
Zsófi, Ti is aranyosak vagytok, föleg a papajelölt...nagyon büszkén tartja Becét. Azért gondolom az orvosság adásán kivül is fogsz valamit próbálni az allergia ellen, szerintem most kell változtatni dolgokon, hátha még sikerülne "kinöni".Szerintem olvasgass utána, itt a neten is van rengeteg info, a babaszoba.hu-n most éppen egy csomó cikk van allergiáról!!!
Erika, látom nálatok is hangtompitóként müködik a cumi, nálunk is pontosan ez van, sokszor csak egy pillanat amig odaadom neki (nincs is ébren), és már alszik is csendben tovább...Ha mégiscsak cici kell neki, akkor ennyitöl sem nyugszik meg, és akkor meg én tudom pontosan,hogy most cici kell...
Lányok, Ádámnak megvettük a haramadik téli overállt..
és csak reménykedek,hogy ezzel végre kihúzzuk a telet. Egyszerüen úgy nö, mint a gomba, fél év alatt 20 cm-t "magasodott". Az elsö overállt kb 2 hónapig, a másodikat szintén 2 hónapig használtuk,most már azt is kinötte. De kitoltam vele, mert olyat vettem, aminek a cipörésze lecsatolható, igy még ott van helye növögetni.
Ja, és az elsö alkalommal, ahogy ráadtam, olyan iszonyatos meleg lett ,hogy le kellett venni róla,mert izzadt nagyon. Plusz 12 fok volt, egyszál pulcsiban voltunk mi is, annyira meleg lett. A héten még marad a jó idö, megint van lehetöségünk sétálni.
Na, még a cumiról, aztán megyek vasalni...(jelzem, fél 10 van nálunk...) Mi is úgy indultunk neki,hogy nem lesz cumi. Illetve egyszer emlitettem a férjemnek,hogy meg tudja zavarni a szopizást, ettöl kezdve ö sem akart cumiról hallani. Azért én biztonságból becsempésztem egyet a vásárláskor, söt cumisüveget is vettünk anyukámmal, amiröl szintén nem tudott a férjem.
Szépen el is voltunk az elsö 4-5 napig, akkor jött egy óriási sirás az éjszaka közepén, hirtelen ötlettöl vezérelve odaadtam a cumit,és siri csend lett. Aztán kórházba kerültem láz miatt, akkor meg a cumisüveg jött nagyon jól, abból etették Ádámot, amig én bennt voltam. Most már a férjem is tutti cumi párti, nálunk nagyon jól müködik, nyugtatja ha sirdogál, de nappal nem nagyon van a szájában. Egyébként elöször ujjszopizás volt, valószinüleg már a pocimban is szopta az ujját Ádám,mert még nem volt 24 órás, amikor a kórházban rákezdett. A növérek megálltak mellette és nézegették,mert olyan ritkán lehet látni ennyire pici babát azonnal tökéletesen cumizni...(mondták ök, én nem értek ehhez.)
Most már nagyon sokat mozog Ádám is, ha hosszában lerakom az ágyába, tutti,hogy keresztbe fordul,és úgy vigyorog rám...Hason is körbe fordul, meg leforogja magát a szönyegéröl, és nagyon gyanúsan nyújtogatja a lábát, emeli a popsiját, mint aki mászni akar. Kiváncsian várom a folytatást...
Minden oltáson átesett bébinek sok-sok drukk, hogy ne legyen semmi rossz folytatás, viszont kéretik ránk gondolni, holnap kapja Ádám a 6 hónapos szurikat. Azt hiszem utolsó tripla adag, legközelebb már nem 3-at kap...
Na, megyek, bár láthatóan nem nagyon inspirál a vasalnivaló, de mennem kell....
sziasztok,
Barbi