Új privát üzeneted érkezett!

Juci és Zsókuci!
Köszönöm szépen a névnapi köszöntést!

Zsókuci!
Nagyon boldog születésnapot kívánunk neked!

Bibarkám!
Olivér jobban van?Szombat?

Nellike!
Először is nagyon gratulálok neked!Hát nem egyszerű a helyzeted!Egyik döntés sem egyszerű!Mi van ha elvesznek egyet és valami miatt elmegy a másik vagy a harmadik!Nagyon nehéz!Én szerintem bevállalnám a hármat,bár iszonyatos nagy meló lehet.Volt ismerősöm,akinek 10évvel ezelőtt 4-et ültettek be,mert idős volt,mert nem volt peteérése,stb.Szóval a 6.héten elment az első,a 9.héten elment a második és a 14.héten elment a harmadik.Maradt egy gyönyörű kislány.Mivel nekem ő volt példaként és én is 3 bébit kaptam vissza,eszembe sem volt,hogy lemondjak valamelyikről,ha mindegyik megtapadt volna!De ne ezt vedd alapul.Sajna ezt csak ketten dönthetitek el és amit leírt Vicuska,azt jól gondoljátok át!Sok előnye és hátránya van mindkettőnek!
Vendég

Sziasztok!

Néhány sor, hogy ne felejtsetek el bennünket.

Reggelizünk. Máté előtt meleg-szendvics, bögrében a tejitala. Iszik szépen, aztán elkezdi a kezével pocskolni a tejet.
Anya: Máté, ne mosd bel a kezed a bögrébe!
Máté: Már késő.

Máté egy hosszabbítóval babrál.
Apa: Máté, mit csinálsz?
Máté: Nem!!

Még ez a hónap a nagy rendezkedéseké, utána pihenésre fogom magam, mert érzem, hogy fogy az erőm. Egyébként jól vagyunk.
Máté növesztgeti a fogait - de még mindig csak 10-nél tartunk. :? Gyakorolja a beszédet - gyakorlatilag ébredéstől elalvásig egyvégtében dumál. :roll:
Egyre többször hozza szóba a kistesót, és általában pozitívan áll a dologhoz - puszi a pocakomra, simizés. Remélem, megmarad a lelkesedés.

Kornél baba továbbra is kisfiú. :lol: A 30. héten új orvoshoz mentem, mert az eddigi dokim, már nem vállal szülést. Amikor Mátét vártuk, nem voltak félelmeim a szüléssel kapcsolatban, de most sokat járt az eszemben, nehogy valami gond legyen. Így nem mertem bevállalni az ügyeletben való szülést.

Ha még Karácsonyig összejön a tali, szívesen megyünk.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Benszi, drága, Isten éltessen sokáig neved napja alkalmából!!!!

Nellikére visszatérve (bár már írtam a másik topikba): valóban borzasztó nehéz döntés. De én nem is az anyagi része miatt aggódnék a legjobban, hanem a babák egészsége miatt. Numato jutott eszembe rögtön. Ha jól emlékszem náluk is hármas ikreknek indultak, aztán maradtak ketten. De Nellikénél viszonylag egyforma méretűek a petezsákok. Még azt se nagyon lehet mondani, hogy az valamelyik jobban le lenne maradva. Na, de biztos okosak lesznek és jó döntést hoznak.

puszika mindenkinek

KépKép
süni76

Benszi, Boldog névnapot kívánok! Zsókuci téged pedig isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából!
Kép

Elan, A közös képetek fantasztikusan jó! :wink:

Süni, Nem baj az, ha nem vagy rosszul, attól a kis pindur szépen fejlődik. Már várom, hogy hozzál róla egy jó kis sztárfotót! :wink:

Agnese, Nagyon jók a képek! Milónak az a beállása! :lol: Cuki kis pofija van Zalánnak!

Bibar, Benszi, Nagyon tutik a képek, jó kis tali lehetett! :wink:

Nellike, Először is annak nagyon örülök, hogy sikerült. :D Másodsorban pedig hűűűű, nagyon nem lehet könnyű helyzet ez.
Amit írtak a többiek, szerintem is mind mind igaz. Igenis nézni kell a gyakorlati kérdéseket is: anyagiakat, meg a segítséget. Szerintem egyedül nem igazán lehet az elején őket ellátni, mindenképpen kell az állandó segítség. Még kettővel én is elvagyok egész jól (mondanom sem kell, nagyon jók a kislányaim, az biztos sokkal nehezebb lett volna, ha nem ilyenek), na de hárommal. Meg tudjátok-e ezt oldani?
Amit Süni írt szintén megfontolandó, a babák egészsége. Az egy dolog, hogy az anyára is hatalmas terhelést jelent, de ami bennem is felmerült az az, hogy nehogy valami bajuk legyen a túlzott koraszülés esélye miatt. :roll: A másik oldal, meg az érzelmi rész. Ha elvetettek egy picurt, melyiket? Melyikre mondjátok azt, hogy ő? :oops: Főleg ha egyformán fejlődnek. Pfűűű, rettentően nehéz. Sokat nem segítettem azt hiszem, de szerintem ebben okos, jó döntés nincs is.
Én azt hiszem, nem vállalnám a 3-at a mostani fejemmel. :oops: :oops: :oops: De az is igaz, hogy itt szuszog a két kis gyönyörűség mellettem, és így már más hogy ők megszülettek. Ha ilyen helyzetben lettem volna, akkor lehet nem ezt mondtam volna. Beszélgettünk anno mi is apával egyébként erről, ő határozottan azt mondta, hogy megtartanánk mindet, én azt mondtam hogy nem vagyok benne biztos.
Numato volt tényleg ilyen helyzetben, náluk is 3 volt, aztán ott a természet oldotta meg a nehéz döntést.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe és Süni!

Nektek is nagyon köszönöm a köszöntést!

Bibarkám!
Jövőhétre meggyógyulni,mert rám rohad a sok bébi kaja,no meg Olivér keze kesztyű nélkül marad:))

Share!
Pihizz,mert szükséged lesz rá!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat, az okos gondolatokat :)

Segítség az végül is lenne bőven. Szerencsére a férjem is olyan beosztásban dolgozik, hogy 24 óra munka után 72 órát, vagyis három napot otthon van. Ő kimondottan szeretne is aktívan részt venni a gondozásukban. Aztán anyukám és anyósom is (utóbbi 4 gyerkőcöt felnevelt) felajánlotta a segítségét , ők nem messze tőlünk (20-30 km) távolságra laknak más-más városban, de jó a tömegközlekedés és mindketten otthon vannak, ráérnek. A lakáskérdésünk megoldva, bár csak egy gyerekszoba van, de valahogy beleférne három ágy, pelenkázó stb. A lakás 85 nm, tehát az se vészesen kicsi, adósságunk sincs már. A kocsit mondjuk le kéne cserélni, mert egy Corsába nem hiszem, hogy három gyermekülés belefér majd. Tehát annyira nem rossz a helyzet. A munkahelyünk is olyan mindkettőnknek, hogy biztos állás, megszűnni nem fog, ami a mai világban szintén sokat jelent.

Én is inkább az egészségü(n)k miatt aggódom. :? Ki tudom -e őket hordani, nem lesznek-e "nagyon" koraszülöttek, meg ilyenek foglalkoztatnak.

Bibarci! Nekem is a Zeke az orvosom, és még nem is tudja, hogy három is megtapadt, úgyhogy szerintem jövő héten, ha megyünk hozzá kapok a fejemre. :)

Hogy értsétek, azért kaptam vissza 3 embriót, mert egyrészt az első kettőnél meg sem indult egy sem, másrészt a leszívás utáni másnapra 5 embrió termékenyült meg. A biológus másnap amikor hívott megkérdezte, hogy most rakjuk-e be a hármat, vagy inkább a hármat fagyasszuk és kettő menjen frissen. Tehát mindenképpen kétfelé szedtük volna. Mikor megkérdeztem, hogy mit javasol, azt tanácsolta, hogy szerinte (mivel eddig minden sikertelen volt) inkább a hármat ültessük vissza frissen, mert nagyobb az esélye, hogy a háromból egy legalább megtapad. :? Erre amikor mentünk a beültetésre, már csak négy volt életképes, és akkor meg is kérdeztem a biológust, hogy nem lehetne-e kétfelé szedni őket , de azt mondta, hogy ez így jó lesz, mi meg hagytuk magunkat meggyőzni. Szerintem ő sem gondolt arra, hogy esetleg mindhárom megtapad. :)

Még nem biztos, hogy mindháromnak lesz szívhangja jövő héten, de ha igen, akkor ott helyben döntenünk kell, és mondanom sem kell, hogy a férjem egyáltalán nem szeretne beleavatkozni a természet dolgába és hogy őszinte legyek én sem. Azért persze az orvos véleménye lesz a döntő.

Mamm! Köszönöm a blogot, amit ajánlottál, szerintem írok neki!

Szép napot nektek!
nellike

Nellike
hú neked is a Zeke a dokid,akkor készülj,mert boritékolom mit fog tanácsolni :oops: :oops: én kb 10 percig hallgattam anno miért nem akarja a 3at :oops: :oops: mármint berakni :oops: és igen,az egészségük a legfontosabb,no meg a tied is!kiváncsi vagyok mit mond majd,ird majd meg nekünk mi volt!melyik nap mentek?

Benszikém
itt is boldog névnapot :lol: :lol: :lol: :lol: kúrálom a bébit ne félj :lol: :lol:

Zsókuci drága
mentek Győrbe,de jó,nagyon kellemes pihit kivánok neked :lol: :lol: :lol:

bibar

Nellike!

Nem semmi döntés előtt álltok, de szerintem a párodnak igaza van, amúgy a doki tuti azt mondja hogy egyet mindenképp vetessetek el... Nekik nem olyan nagy döntés, nektek annál nagyobb...
Egyébként mint írtam a másik topikban, azért azt is kérdezzétek meg mennyi annak az esélye, hogy a másik kettő is megy vele.. Volt aki így járt... Sajnos...
Minden lehetőséget mérlegelni kell ilyenkor a jót és a rosszat is...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Benszi, Rebe,

Köszönöm szépen a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok! :oops: :D

Sok puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Drága Zsókuci!

Nagyon boldogságos születésnapot kívánok!

puszi

KépKép
süni76

Zsókucinak nagyon boldog születésnapot kívánok! :) :)

Bibarci! Én tudom, ne aggódj, hogy mit fog mondani a dokink. Felkészültem rá. :wink: :)
nellike

Bibarkám!
Köszike!Javuljatok!!!!!!!!!!!!!!!

Nellike!
Nekem is Zeke volt a dokim.Nehéz döntés előtt álltok,de nincsenek véletlenek és majd az élet eldönti mi is legyen!Sok sikert és kitartást!

Csajok!
Bocsi az offolásért!
Eladó az autóm!Érdekel valakit vagy van az ismerőseitek között,akit érdekelhetne?
Seat Leon 1,6 2004.07.gyártású!
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

jucicuki

Judit!

Nagyon csinik vagytok!! :lol: Hogy bírták a lányok a bulit? A szék tologatás, látom nálatok is nagy sláger!!

üdv. Brigi :wink:

Kép
brigii

Juci! Angyalkák a lányok, gondolom jól felsepregették a kis ruhájukkal a padlót :) Esküvőn voltatok? Biztos írtad, csak azt nem olvastam :oops:

Zsókuci! Boldog szülinapot!

Nellike! Én szorítok nektek, hogy jövő hétre a természet hozza meg helyetettek a döntést. Én biztos nem vállalnék három gyereket, félnék a szövődményektől, főleg a babák egészsége miatt. Tudom, könnyű így okosnak lenni, hogy nem nekem kell döntenem, de kívülállóként azt mondom hozzatok racionális döntést és ne az érzelmeitekre hallgassatok, mert ha baj lesz később akkor már nincs választás. Azt, hogy melyiket "redukálják" biztos nem nektek kell eldönteni, hanem az orvos dönti el látva az elhelyezkedésüket. Gondolunk rátok!

Rólunk most csak néhány életképet rakok fel, így telnek a napjaink, ez lehetne a címe:

Benedek a Természettudományi Múzeumban, alig mert lépegetni ezen az üvegpadlón Kép
felfedezte a fiókot
Kép
Benedek vigyáz az alakjára
Kép

KépKép
gombahölgy

Nellike,
én úgy olvastam ki a soraidból, hogy valójában TI már döntöttetek! Abban a pillanatban, amikor megtudtátok, hogy esetleg három babátok lesz egyszerre. Tisztelem a döntéseteket, és azt kívánom, hogy ne legyenek rossz pillanataitok amiatt, mert nem mindenki gondolja így.

Kép
Kép
share

Brigii!

Köszi! Hétig voltunk, addig végig ettek :shock: , jól elvoltak nagyon.
Teljesen büszke voltam rájuk, hogy milyen kis okosak. Aztán mikor letettük őket, jöttek a barátaink őrizni az álmukat, mi pedig visszaosontunk bulizni egy kicsit.

Gomba!

Tesóm ment férjhez szombaton, lehet, hogy nem írtam, csak a honlapon, kicsit meg voltam keveredve a készülődésben :oops:

Nálunk bármi sláger, amit lehet tologatni :lol: de Dorka is egyre ügyesebben megy, nem tudom meddig fogom tudni őket a babakocsiban tartani majd ha igazán megindulnak...

Nellike!

Nem is tudom, mit írhatnék Neked, nagyon nehéz döntés előtt álltok. A Nők lapjában anno volt egy összeállítás a lombikról (hogy hányat ültessenek be) ott vannak jó és rossz példák is, én sem tudom, hogyan döntenék...

Judit

jucicuki

Sziasztok!
Gomba, nagyon édes Benedek. Fiókpakolás? Nem semmi. Hamarosan teregetni is segít :D

Juci, tündérek a lányok!!! Libabőrös lettem, amikor megláttam a fotókat :D

Velünk minden oké. Jövőhéten 12. heti genetikai uh. Viszont a vércsoportmeghatározáskor, amikor nézték az ellenanyagot, pozitív lett. Pedig a férjemmel mindketten B RH +-ak vagyunk. Eddig senki nem tudta megmondani, mi lehet (se védőnő, se házidoki). Jövőhéten majd a nőgyógyász megmondja. A kis rosszcsont, már most ellenkezik :)

Puszi mindenkinek!

KépKép
süni76

Zsókucikám

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT! :P

Benszi

Neked pedig Nagyon Boldog Névnapot!!! :D

Nelli

nehéz döntés,nem is tudom,Nekem egyszerü lenne a döntés mert egyet is nehezen hordtam ki :wink:Én már a duplától is félnék.Írj majd mi volt.

Juci

ügyesek a csajok hogy ebben a cuccban bírtak menni.Nekem gondot okozna :wink: :lol: Csini :D

Gomba

cuki ez a nagyfiú :D

Kép
lukrécia

Köszi csajok a dicséreteket!

Süni!

Örülök, hogy minden ok.

Luki, hogy tudnak-e benne menni, nem győztem utánuk rohangálni a magassarkúban :lol:

Judit

jucicuki

Gomba!
Látom nem lehet elég korán el kezdeni a múzeumba járást! :D
A szekrény pakolás ismerős nekem is, nincs olyan nap, hogy ne pakolják ki valamelyik ruhás polcot. :cry: :cry:

Ma voltunk 15 hós oltáson, (tömeg volt!!!!)és egyben meg is kapták a pneumococcus elleni oltást is.Nagyon ügyik voltak, csak a szúrinál sírtak, de mire a kocsihoz értünk, addigra már megnyugodtak. :shock: :shock: :shock: A lányok azóta alszanak, hogy hazajöttünk. :roll: :roll: Agusztus elején voltunk utóljára mérésen, Brigikém 80 cm és 10,33 kg, Barbikám 83 cm és 9,80kg azt a fél kiló különbséget még mindig tartják.

Ébredeznek a lányok, megyek!!

Üdv Brigi

Kép
brigii

Sziasztok Lányok!

Nellike!
Hát nem irigyellek a döntésért. Anno nekem is hármat ültettek be, de csak ketten maradtak. Mi Apával nem is gondoltunk arra, hogy valamelyiküktől megválnánk, de nekünk csak ketten maradtak, így az előttetek álló döntést nem kellett meghoznunk. Ha anyagilag és segítségileg minden oké, akkor az eü. kérdések nyitottak még. Írok egy pü-t Neked.

Zsókuci!
Boldog szülinapot!

Benszi!
Boldog névnapot!

Juci!
Édesek a lányok! És ilyen jól bírták a bulit?
Ha rákapnak a járkálásra, már nem lesz békés babakocsizás. Nálunk legalábbis nincs. Hangosan követelik, hogy szedjük ki őket. Alig várják, hogy kiszálljanak és szöszmötöljenek az avarban.

Gomba!
Milyen nagyfiú Benedek! Hát igen, a fiókpakolás az nagyon jó móka :lol: :lol:

Süni!
A kis huncut. :)

Jóéjt!
Gica

Kép
gica1

Benszi
Utólag is nagyo boldog névnapot kívánok!

Zsókuci
Téged pedig Istenke éltessen sokáig szüliapod alkalmából!

Nellike
Remélem sikerül jól döntenetek,sajnos én nem tudok ebben tanácsot adni,az biztos én is tépelődnék rajta elég sokt.Viszont látod 4-es ikrek születtek nem is olyan rég!Van ismerősöm ahol 3-as ikrek vannak és ők is elég jól boldogulnak.

Juci
Szépek a lányok és nagyon csini volt a menyasszony is :D

Gica
Már ünnepeltek :shock: hogy szalad az idő!Boldog szülinapot a gyerkőcöknek!Képet mikor kapunk???

Share
nagyon jót nevettem Máté beszólásain :D Ird őket egy füzetbe nehogy elfejetsd :D

Süni
Végül maradtál a dokinál vagy mást kerestél?

Elan
Továbbra is szopizik és tápit is kap,bár mostanában nincs valami nagy étvágya.Nem egyre többet eszik hanem egyre kevesebbet.Az almalé továbra is sláger,már kóstoltuk almát sárgabarackal és az i nagyon bejött neki.Tegnap kapott egy falat répát,de az nem nyűgözte le.Szombaton megpróbálom az almapépet.Ti hogy álltok a krumplival?Gábor viszont nincs lemaradva,mert Boti mostanában csak akkor fordul hasról hátra ha kedve tartja vagy a kiságyban az elalvás elötti nyüglődésben.

Megvolt az első lázas éjszakánk szombaton 38,7.Kisfiam még így is vigyorgott, csak a szemein lehetett látni hogy lázas.Hogy mitől volt nem tudom,mert reggelre már csak hőemelkedése volt aztán azóta semmi.Kicsit be van dugulva az orra,viszont éjszaka többször felsír vagy sirdogál álmában.Azt mondták a fog áttörése elött szokott ilyen lenni,de neki azóta sem bújt elő csak egy picit megvan duzzadva az inye.
gabicsibe

Juci!
Nagyon szépek voltak a csajok!Gondolom nem kis feltűnést keltettek!

Gabicsibe!
Köszönöm a köszöntést!Sajnálom a lázat,de tényleg valószínű a foga lehet!Nálunk Balu kb. 3x lázasodott be,mire áttört az első foga!Kitartást!

Gica!
Neked is köszönöm a köszöntést!Nem lehet semmi egy séta a gyerekekkel!Képeket kérünk!

Gomba!
Boldog szülinapot tegnapra Benedeknek!Nagyon ügyesen pakol!Az enyémek most kezdik,de csak a konyhában!

Luki!
Neked is köszi!
Fényképet kérünk,te irigy nőszemély!Eldugod előlünk a kiscsajt!

Süni!
Pocakfotót ezerrel,de nem fejnélkülit!

Bibarkám!
Sajnálom a nem talit,de pótlás családosan.

Rólunk!
Ma ettek egyedül a skacok tejpépet tányérból kanállal!Rutinosan megettettem őket előtte,majd bohóckodás következett!Hát nem volt gyalog-galopp,ami a takarítást illeti!Balu szépen a szájához emelte a kanalat,de annyira kevés kaja ment a szájába,hogy inkább kiborította a tálcára és maszatolt a kezével!Ördög lányom szinte rögtön maszatolt!Mindkettő megtanult felmászni a kanapéra!Életveszély,amikor egymás mellett akarnak elmenni.
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszönök minden hozzászólást és még várjuk a Zeke doki "hozzászólását" is a kérdéshez! :)

Édesek a babák!

Szép napot mindenkinek! :)
nellike

Zsókuci!
Boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Benszikém
annyira cukik ezek a skacok:))))))))))))))))))imádnivalóak!küldtem mailt :lol: :lol:

Zsókuci drága
BOLDOG NÉVNAPOT :lol: :lol: :lol: :lol:

Juci
nagyon szépek a lányok,és a menyasszony is gyönyörü :wink:

Lukikám
küldtem képeket :wink: már ha meg tudod nyitni a szuper gyors gépeddel :wink: :wink: milyen volt az új barinőddel???? :o

bibar

Sziasztok!

[b]Drága Zsókuci! Isten éltessen sokáig neved napja alkalmából!!!!![/b]

GabiAnyó, maradtam a dokinál, bár a legutóbbi uh-oknál annyra el volt foglalva, hogy nem tudtunk sokat beszélni. Azért mondtam, hogy már nincs menekvés, mert a neve már szerepel a kiskönyvembe :D Jövőhéten szerintem megyek a genetikai uh után. Boti remélem már jól van. Korai lenne még, ha a foga jönne, ugye???

Benszi, összekapom magam és készítek hamarosan egy képet. Srácok fantasztikusak!! :D

Pusszantás mindenkinek!

KépKép
süni76

Na még egyszer:
Drága Zsókuci, Isten éltessen neved napja alkalmából!!!! :D

KépKép
süni76

Zsókuci!

Nagyon boldog névnapot kívánok!

Judit

Kép

jucicuki

Sziasztok,

Agnese, köszi a vígaszt bukás-ügyben... nagyon remélem, hogy hamarosan kinövi Gabi is, rémes :( De amúgy őt nem zavarja, gyarapszik is, szóval a doki azt mondta, hogy jobb lesz elfogadni, hogy Gabi egy bukós gyerek és kész. Nagyon klasszak a fotók, Miló nagyon huncut :D

Bibar, jók a minitalis képek ;)

Nellike, mielőtt Gabi megszületett racionálisabban gondolkoztam, és rávágtam volna, hogy hajrá redukció... Most már nem tennék ilyen elhamarkodott kijelentést... Sok erőt kívánok a döntéshez!

Share, isteniek az aranyköpések, még! Atyaég, nemsokára megszületik Kornél!!! Szaladnak a hetek, hónapok.

Juci, gyönyörűséges kis marcipánlánykáid vannak :D

Gombahölgy, az ilyen üvegpadlóktól engem is ver a víz, nem csoda, hogy Benedek is meghökkent :)

Süni, nem semmi ez az ellenanyag... lehet, hogy elszúrták a laborban, ilyet még nem is hallottam...

Gabicsibe, már egy hete adom Gabinak a krumplit, pár darabka sütőtökkel. Változó lelkesedéssel eszi, attól függ, mennyire éhes. Van, amikor óriásira tátja a száját, mint egy kisgólya, és csapkod a kezeivel, hogy adjam már a következő kanállal, de pl. ma csak nyammogott rajta... Eddig max. 60 grammot tolt le, és hát utána persze még szopik. Viszont legalább arra az étkezésre tuti nem kell tápszer. Holnap megyünk dokinénihez, megkérdezem majd, mi legyen az almával...
Érdekes, amit írsz az éjszakákról és Boti étvágyáról, nálunk ugyanez a helyzet. Éjjel 1-2 alkalommal felsír, van, hogy fel is ébred, olyankor kis vizet adok neki és visszalszik hipp-hopp. Napközben viszont a korábbi 200 grammos étvágyához képest van, hogy csak 130 grammot eszik... nem hiszek a szememnek néha.

Benszi, úúú, ezek az evős képek :D

Zsókuci, nagyon boldog névnapot Neked, ha már így a szülinapodról lemaradtam ;)

Nos, nálunk ma balhé van... Gabi hozzászokott, hogy a délutáni alvását séta közben intézi, ma viszont fellázadtam (marha hideg van már kint délután, meg sötét is), és délelőtt vittem sétálni. Du. kitettem a teraszra a kocsit, és próbáltam elaltatni, de csak masszív ordítást kaptam. Behoztam, kiságy, ordítás. Át a franciaágyra, melléfekszem, ordítás. Márpedig nem és nem vagyok hajlandó télvíz idején a sötétben is hidegben sétáltatni őkelmét, szóval most küzdünk. Remélem, 1-2 nap alatt hozzászokik az új helyzethez. Amúgy is, azt csiripelik a verebek, hogy a kisbabák naponta 1-2 alkalommal másfél órákat alszanak, hát az én fiam maximum felet hajlandó...ezért is jövök ilyen "gyakran" :)

Kép
elan

Süni

UH képet kérünk!!! :D

Benszi

gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rakok én is,nem rejtegetem ám:wink:

KUKUCCS :D
Kép

SAPIBAN :D
Kép

Elan

Kiscicám is nagyon bukós volt,aztán kinőtte.Ja és mindig elfelejtem írni,nálunk is volt szopi-probléma,csomót sírt meg dobálta magát,azóta sem derült ki miért,egyszer csak elmúlt.Rémes volt,aztán már eszembe sem jut.Kitartás :D

Lányok

holnaptól befejezem a szoptatást :roll: Egy-két hete már alig kortyolgat(már csak reggel szopiztunk)így lassan el is fogyott,úgy érzem ez az utóbbi pár nap már inkább rólam szólt,nem neki volt fontos.Fura lesz.Azért ma szétzabáltam az agyam tejtermékekkel amiket ugye tavaly tél óta nem ehettem.Csoki-hegyek,sajtok,kefír...minden volt.... :lol:

Bibarkám

:P :P :P :P

Kép
lukrécia

Köszi Benszi a szülinapi jókívánságot. Ma lett 1 éves a nagyfiú.
gombahölgy

Sziasztok,

Most is csak kicsit vagyok, mert pakolunk, és indulunk Győrbe! :D:D:D:D Remélem az idő pár napra ólomlábakon fog járni, és ki tudjuk használni jól ezt a 4 nap pihit! :wink:

Nagyon szépen köszönöm a születés- és névnapi köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok! :) :oops:

Gomba,
Benedeknek nagyon boldogságos 1. születésnapot kívánok! :D

Kép

Minden gyerkőc csodaszép, ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek külön, de mostanában nem sok időm van már itthon a gép elé ülni, bent meg nem nagyon van rá időm.
Remélhetően előbb, vagy utóbb pótlom az elmaradásaimat… :oops: :wink:

Jók legyetek, sok puszi mindenkinek! :)

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Rég jelentkeztem, de mentségemre szóljon, Soma nagyon sok időmet leköti :roll: Ennek én nagyon örülök, mert egyre több mindenre meg lehet már tanítani, barátkozik, koncertre, Ringatóra viszem, szóval elég zsúfoltak a napok. Magamra és a férjemre viszont így alig jut idő :cry:
Talán Benszi írta korábban, hogy milyen jó lenne már elolvasni egy könyvet! Ezzel én is így vagyok. Minden helyiségben van egy könyv, amit éppen olvasok, ha van egy kis időm, belelapozok az egyikbe :roll: Egyszer majd csak a végére érek valamelyiknek :roll:
Csak a képeket volt időm átfutni, GYÖNYÖRŰEK a gyerekek, egytől egyig :lol: :lol: :lol:

Csak hogy Soma se maradjon le az oldalról:

Kép sapkáskönyves

A hétvégén készült ez a fotó, a sapkát a nagyi kötötte és a könyvet is ő hozta, szóval le kellett fényképezni az ajándékokkal :wink: [/img]
ballagyo

Nagyon helyesek a kis sapkások :)

Tegnap voltunk pneumo oltáson, a másodikon. Gabi persze végigordította a szeánszot, ahogy beléptünk az ajtón, rögtön rákezdte. Nem bírja az idegen nőket, és ezek ráadásul Még Hozzá is Értek!!!! Felháborító.

A srác 72 cm, majdnem 8 kg. És már adhatok neki egy csomó féle zöldséget, és zöld utat kapott az alma, a körte és a banán is. Persze csak fokozatosan. És úgy, hogy ne menjen a szoptatás kárára, mert kérem, mi nem elválasztunk, hanem hozzátáplálunk (ezt sem tudtam eddig). Szóvaé eddig az egyik szopás előtt adtam neki a főzeléket, de ha nem akar utána szopni, akkor meg kell fordítanom és szopás után etetni...

Ma kipróbáltuk a krumplit almával, volt fintorgás :) A sütőtököt jobban komálja. Izlésficamos :)

Amúgy dráma van, éjjel 10x ébresztett, álmában sírt, eddig ez volt a rekord. Ráadásul napközben is 1-1 óra hosszatt ordított, mert az eső miatt beszorultunk a lakásba, és nincs hozzászokva ahhoz, hogy nappal az ágyában aludjon. Kocsiban akar, a levegőn. Pluszban lecseréltem a cumijait újakra, mert már gusztustalanok voltak, és ezek nem izlenek. Most megyek, kikukázom a régieket, lesz, ami lesz :D

Kép
elan

csajok,már megint nem győzöm visszaolvasni :shock: :shock: :shock: meghalt ez a topik ugy látom :oops: :oops:

Lukikám
annyira de annyira édes a csajszi,ahogy kukucskál,megzabálom :lol: :lol: :lol: gyönyörü :wink:

Nellike
mi volt a dokinál?????jelentést kérünk :wink: :wink:

Lányok,már ha olvassa még valaki,tejterméket mikortól kezdtetek adni a bébiknek??már nagyon szeretnék neki egy kis natur joghurtot,esetleg fini túrót amit én turmizok össze gyümivel,én imádom ezeket :lol: :lol:

Elan
nem a fogacska jön?nekem 5 hósan jött az első és akkor voltak szar éjszakáink :cry: ez az idő tényleg undoritó :cry: :cry:

Ballagyó
édes a kis sapkás Soma :wink:

bibar

Bibar!
9-10 hónaposan kezdtük a tejtermékeket. :lol: Éppen időben érdeklődtél. Ha van allergiás a családban, érdemes megvárni az 1 évet.
Sajt - túró - joghurt sorrendben vezettem be. Reszelt sajtot imádta magában is vagy főzelékbe beletéve. Túró nálunk is gyümölccsel turmixolva, ill. joghurt-kefír gyümölcs nélkül is, natúrban.
Jó étvágyat!

Elan,
ha még akarsz szoptatni, akkor először az jöjjön, és utána a főzelék. Én imádtam, amikor elkezdtük a hozzátáplálást. Nagyon megviselt, hogy kellet a tápszeres pótlás, és így teljesen normális dolognak éreztem, hogy ebéd előtt szopizunk, utána jön a főzelék. :wink:
Most már úgy vagyok vele, ha nem lesz elég a tej, hát nem lesz. Megteszek mindent, amit csak tudok, már tapasztalattal a hátam mögött, és elfogadom, hogy ilyen alkat vagyok.

Luki,
neked akartam még arra reagálni, amit a szopi abbahagyásáról írtál. Emlékszem, amikor elkezdtétek a hozzátáplálást, feltetted a kérdést, hogy fogja abbahagyni a szopást, ha először cicit kap, és csak utána a főzeléket. Végül is hogy csináltad? :wink:

Nálatok hogy viselik a babák ezt az időjárásváltozást?
Máté teljesen meg van kergülve, Kornél is ki akar jönni a pocakomon keresztül. Napok óta kínlódunk, mert persze én sem vagyok a legjobb formában. Apa rengeteget dolgozik, nagyon szar egyedül. Nem akarok még szülni, de sokszor eszembe jut, mennyivel lesz könnyebb (vagy még nehezebb :? ), ha már nem leszek pocakos. Mátéval soha nem éreztem tehernek a várandósságot, de most vannak pillanatok, amikor már szívesebben lennék pár hónappal később. :oops:
Nya, ennyit a nyafogásról.

Mikulás vonatra szívesen mennénk, de még nincs decemberi beosztása apának. Ha szabad lesz, akkor v.szeg felugrunk mi is. Talán még sikerül kikunyerálni valami helyet.

Fotókat mindig megnézzük Mátéval, és nagyon imádja a babákat, főleg a csajszikat. Az esküvős fotókra közölte, hogy szépek. :lol:

Jó hétvégét!

Kép
Kép
share

Bibar!

Én is reszelt sajtit adtam először, most már darabokat eszegetnek.
Túró is mehet gyümibe, bár ez nálunk annyira nem jött be. Natúr danon activiát adok nekik gabonapehellyel és gyümivel tízóraira.
Ha volt a családban ételallergiás, akkor csak óvatosan.

Jó kóstolgatást!

Share! Kitartás! Hát könnyebb szeritem nem sokkal lesz. Csak nem belül cipeled, hanem kívül :wink:

Judit

jucicuki

Share,Juci
jaj de jó hogy ezt irtátok,holnap megyek is és veszek neki finomságokat,és szépen elkezdem akkor a sajtot :lol: :lol: köszi a válaszokat :wink: :wink:

bibar

Luki, ez a hozzátáplálás dolog engem is nagyon érdekelne. Mármint, hogy mi van akkor, ha szopás után kapja a gyerkőc a főzeléket-gyümölcsöt. Ilyenkor mitől marad el végül a szoptatási alkalom?
elan

Sziasztok lányok, Bejelentkezem. :oops: Tényleg eléggé kihalt ez a topic, most én is úgy érzem ahogy múltkor írta Benszi. :oops:

Gomba, Nagyon cuki Benedek! Boldog szülinapot neki! :wink:

Süni, Ilyen ellenanyag dolgot még nem is hallottam. :oops: Megtréfál benneteket a picur. :D És pocakfotót kérünk, de gyorsan ám! :lol:

Gabi, Zsani is így sirdogál éjszaka, tuti a foga miatt van. :wink:

Benszi, Nem semmi ez az evészet! Már előre tépem a hajam! :wink:

Luki, A sapkás képen olyan szép Falatka! Sokáig tudtad szoptatni, szerintem is inkább neked fura!

Elan, Sajnálom az éjszakát! Kitartás!

Rólunk: Zsaninak van 2 foga kb. 1 hete! :D Kibújt az alsó középső kettő! Ráadásul szinte egymás utáni napokban. Szerencsére éjszaka alszik a felsírásoktól eltekintve, napközben viszont nyűgösködik és sír emiatt, főleg estefelé. Blanka is nagyon piszkálja az ínyét, szerintem neki is alakul a dolog. Zsani elkezdett „kutyázni”, annyira édesen csinálja, annyit szoktam nevetni olyankor. :lol: Blanka még nem igazán követi a tesót, na de gondolom ha eljött az ideje, majd ő is aktívabb lesz. :lol:
Ja, és elkezdtünk mi is hozzátápit! :wink:
Ja és képek:
Kép Kép Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Egy nagyon elveszet ember jelentkezik. Már nem is mentegetőzők.

Előszőr is: Minden Erzsébetnek és Katalinnak boldog névnapot kivánok!

Ritkán jutok gép közelébe. A képeket megszoktuk nézni.
Föleg Gabi, Elán, Rebe gyerkőcei után érdeklődők. Ők a mi korosztályunk.
Minden baba gyönyörü és mennyit fejlődnek.
Időhiány miatt igy nem nagyon tudom követni az eseményeket, néha beleolvasok, örülök, ha jó történik veletek.

Röviden rólunk.

Marcell már 4 hónapos. 6700g és 64 cm. Ma vettük észre kint van az első foga. Szerencsére nem viselte meg, nem lázasodott be. Féltem tőle. Néha két keze is a szájában az alsó inje jól meg van duzadva. Szerintem jön a többi is kifele.
Még mindig anyatejet kap. Van bőven, még fagyasztom is. Éjjel még mindig 3-4 szer kell enni.
Egy szövegláda, a maga babanyelvén. Hátárol oldalára fordul, fejét emeli, ülni szeretne mindig, csak én féltem a gerincét. Így néha összekapunk, nem veszem fel, probálom a figyelmét elterelni.
Járunk baba-mama foglalkoztatóba. Igaz ő még nem igazán tud résztvenni benne, de imádja a babákat nézni. Nagyon tetszik neki a versikék, mondokák, énekek, játékok.

Talán gyakrabban tudok jönni, hogy a kinti munkák megszünnek.
Apa csak este van itthon, akkor tudok egy kicsit nélküle lenni. Ha megyek valahova visszem magammal.

Képet holnap próbálok rakni. CSak ezzel a kicsinyitéssel bajban vagyok. Remélem sikerül.

Elnézést, hogy névszerint nem irtam senkinek.

Sziasztok

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Elan
Azért hívják hozzátáplálásnak és nem elválasztásnak a dolgot, mert nem elhagysz szoptatást, csak kiegészíted az anyatejet más ennivalóval. Így amíg a baba igényli nem marad ki szoptatás, te nem választod el, hanem a baba saját magát elválasztja majd, amikor akarja. Ha először eszi a másik kaját, nem fér már a pociba annyi anyatej, amennyit akkor szopizna, ha először azt kapná, így csökkenne a tejmennyiség és el is apadna. Az anyatej egy idő után kizárólag már nem elég és el fogadja szopi után a másik kaját. Persze ez gyerekenként változó, hogy mikor és mennyit. Milóval hat hós kor után kezdtük és eleinte inkább csak kóstolgatta a gyümiket, 8 hósan is csak pár kanállal evett gyümit főzeléket. Most meg imádja őket.

Bibar
Ahogy többiek már írták, 10 hós korban el lehet kezdeni a tejtermékek kóstoltatását, ha a családban nem volt allergia. Sajt joghurt, túró. Figyeld nincs e valami reakció: bőrkiütés, székletváltozás.
Nálunk a sajt nem jött be, csak főzelékbe reszelve, de a túró natúr joghurttal és gyümivel keverve igen. Mondjuk finom is :D

Benszi
Nem semmi amit a skacok csinálnak evés közben. A sapis képeken meg kell őket zabálni.

Jucicuki
Édesek a csini csajos ruhában a lányok.

Luki
Falatka csodaszép.

Velünk nem sok minden történik. Pocaklakó növöget, kirúgja az oldalamat, rátelepszik a hólyagomra. Milóra mondták mindig, hogy sokat mocorog odabent, na Zalán túltesz rajta, és éjszaka is csinálja, nem tudom mikor alszik.

Ma csodásan havazott nálunk. Jó lenne, ha karácsonykor is így lenne.

Rebe
Egyre jobban látszik, hogy nem egyformák a csajok, mondhatni teljesen különböznek, csak abban hasonlítanak, hogy szépek. Ki kire hasonlít?

Kép

Kép
agnese

Zsókuci
Boldog névnapo!Milyen volt Győr?

Share
Biztatásként:találkoztam egy ismerősömmel ai az ikreit 15 hónpos korukig szoptatta és most a picilányát nem tudja,mert nincs teje.Hátha annyi tejed lesz,hogy még sok is lesz :wink:

Rebe
Milyen érdekes,hogy a lányok fiatalabbak Botinál és majdnem mindent előbb csinálnak :D Gratula a fogacskákhoz.Botié még nem bújt ki,de már eléggé megvan duzzadva az inye.

Luki
Egyem meg ezt a az édes pofikát :D

Benszi
Húúú ez a kajálás:shock:

Elan
nekem is azt mondták előbb a szopi aztán a főzi.Mi az almapürét kóstoltuk a hétvégén:D
Kép
Nem irigyellek alvás terén!Boti egy hete úgy alszik mint ahogy a nagykönyvben megvan írva délelött másfélóra,délután kettő,este felé pedig egy félórácskát.Viszont altatni kell,mert magától nem megy :( van valakinek erre valami jó ötlete?
Anyósoméknál olyan jókat aludt reggel 7-ig,itthon meg szokás szerint 3/4 6-kor keltünk ma :twisted:

Szegénykém nagyon megvan fázva,folyamatosan szívni kell az orrát.Eddig nagyon jól türte,de két napja már harcolni kell vele :( Holnap elmegyünk egy szakrendelésre ahol inhalálnak és olyan géppel szívják le a váladékot mint az újszülötteknek.
gabicsibe

Rebe, gratulálok a fogacskákhoz :) Nálunk is nagy a nyűgösség napközben, éjjel inkább álmában sír fel néha Gabi. Megszenvednek szegénykék ezekkel a fogakkal, és még hol a vége? Miket adsz a lánykáknak enni? Alma? A kutyázáshoz is gratula, nemsokára jön a mászás, ugye?

Erika, jó, hogy jöttél :) Nektek is gratula a foghoz, és főleg Neked, hogy ilyen sok tejed van! Irigyellek érte, persze csak pozitívan ;) Ami az ülést illeti, Gabi is állandóan felhúzza magát ülésbe, ha ülbe veszem, úgy sokkal érdekesebb neki a világ. Mondjuk talán ennyitől nem lesz baja a gerincének, erősödik... amúgy persze általában a játszószőnyegen, járókában van, meg a megdöntött sportkocsiban, hordozóban. A fene sem bírja cipelni már :D

Agnese, köszi a tanácsokat hozzátáplálás-ügyben... a védőnő nekem azt mondta, hogy szopás előtt adjam a pépeket, de már harmadik napja utána adom. Így Gabinak is jobb, és az én lelkemnek is. Nincs sok tejem, 130 gramm körül tud enni kettőkor, utána még simán lecsúszik 50-60 gramm krumpli ezzel-azzal. Legalább nem táppal kell pótolni, ahogy Share is írta, ez valahogy természetesebb. Az alma nagyon nem jött be neki, egyelőre a krumpli a favorit, sütőtökkel. Most megpróbálok neki egy kis puha körtét adni, hátha az ízleni fog.

Tegnap horror napunk volt, amikor ébred volt, Gabi folyamatosan nyöszörgött, sirdogált, megszenved szegény ezekkel a fogakkal :( Úgy várom, hogy kibújjon/kibújjanak, talán utána lesz egy kis nyugi. Viszont képzeljétek, az én elkényeztett fiam, aki napközben nem és nem volt hajlandó az ágyában elaludni, csak a babakocsiban, tegnap végre megtanulta ezt is. 2 napig szenvedtünk, mindkét alkalommal, amikor el tudtunk volna menni sétálni, szakadt a hó, vagy az eső. Így sokat szellőztettem, és az ágyában altattam a srácot. Volt ordítás, nagyon nem akart sikerülni neki, de tegnap végre pikk-pakk elaludt, amint letettem.

Próbál kúszni is mostanában, de egyelőre csak rükvercben halad :D És imádja azokat a versikéket, amiket kiskoromban tanultam még, a fő kedvenc az Iciri-piciri házacskás, akkorákat tud kacagni rajta! Meg azt is szereti, ami úgy kezdődik, hogy Háp-háp-háp, jönnek a kacsák. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen pöttöm már díjazza a mondókákat, verseket. Persze az éneklésre is mindig vevő.

Kép
elan

Rebe
nagyon édesek a csajok :lol: :lol:

Elan
borzalmas időszak ez a fogzás,nekünk már 2 hónapja nem jön egy sem,most 8 van,kiváncsi vagyok mikor indul el a többi.

elkezdtük a reszelt sajtot,mondanom sem kell hogy imádja :wink: :wink: köv a natur joghurt lesz.

most eltünök egy időre mert szerdán kórházba megyek,kikapatom az epémet :roll: :roll: remélem mire visszajövök felpörög a topik :wink: Kép és egy kép hogy el ne felejtsetek:)))))

bibar

Erika, Pont a múltkor gondoltam rád, mi lehet veletek! Gratula a fogacskához! :D Blanka is olyan mint Marcell, állandóan ülni szeretne. Várjuk a képeket! Szerencsés vagy a tej dologgal!

Agnese, Örülök, hogy jól vagytok! :D Ez a ki kire hasonlít nagyon jó kérdés! :oops: A tábor teljesen megoszlik, kb. fele-fele arányban. Van aki szerint Zsani teljesen az apukája, van aki szerint meg én, Blankánál ugyanígy. Én eddig azt mondtam Zsani az apukája, Blanka meg én, aztán pont tegnap este nézegettünk kiskori képeinket, az alapján pont fordítva látom én is. :roll:

Gabi, Csak Zsani! Blanka drágám nem igyekszik úgy mint a tesó! :wink: Alvás ügyben nem tudok segíteni, ebben mi még eléggé rendszertelenek vagyunk napközben, a biztos hogy alszanak egyszer délelőtt, egyszer délután, meg egyszer estefelé, de az időpont és a hossz még változó, meg az is hogy sokszor nem egyszerre. Én még hagyom őket akkor aludni amikor akarnak, de lassan nekünk is valamiféle rendszert kellene ebben kialakítanunk.

Elan, Még mi is csak az almát próbáltuk, de lassan sorba jön minden. :wink: Én ugye tápi előtt adom, mert mi ki akarunk egy-két étkezést váltani gyümire-főzire. Igazából Sinlaccal kezdtünk (ez is tápi, csak pürés), hogy szokja a gyomruk a pürés dolgot.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekünk ugye kint van már 2 fog, de Zsani ugyanúgy szenved sokszor. Na nem biztos, hogy nálatok is így lesz.
A hátrafelé kúszás nálunk is megy, Blanka meg körbe szokott menni. :lol:

Bibar, Megy a drukk neked! A fiad pedig nagyon cuki, édesen mosolyog! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?