Új privát üzeneted érkezett!

Melcsike,ez inkább dráma!!!szörnyű.. :cry:
később reagálok hosszabban, de most egykicsit összerogytam megint..

ebbe na percben hozta meg a postás a babkötvényt...

egyébként a mai nap volt az első számított napunk..amit kétszer módosítottak utána..

KépKépKép
tünci28

Kaptál róla értesitést, hogy kiküldték? Mert én számlára kértem, de azt gondoltam, hogy értesitenek róla. Majd megnézem a számlát.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci

Nem akartam, hogy amit leirtam az miatt rosszul érezzétek magatokat. Annyira sajnálom, hogy ez most igy megviselt. :(

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Melcsike!
Nagyon hasonlít a történetünk.
Amikor azon az éjszakán rosszul voltam,tudtam hogy meg fog születni,és azt is hogy semmi esély az életbenmaradásra.
Hiszen 22-hetes volt.
vizsgálatkor közölték:3-újnyi,utána magzatvíz elöntött,és kb 3-percre kicsúszott.
Annyi időm volt hogy átmenjek a szülőszobába.
Elvitték,elaltattak,a többi gondolom ismerős.
sütõtök

Kisanya!
Nagyon megjelöltelek :lol: :lol:
Szépek a gyerkőcök :D :D

pusza
sütõtök

Úgy látszik ez a kórházak általános állapota.

Az abortum, a pervertz ha megnézed, vetélés? és az egész kezelése.

Nekem is volt egy nővér, aki nagyon okos volt és jóindulatúan közölte, hogy ha kicsúszik valami éjszaka, ne ilyedjek meg.
Hülye

Betti
Kép
betti0412

Betti

Jó nagy idióta volt, ha valami kicsúszik :shock: !

Kép

Kép
melcsike70

Sütőtök

Látod ilyen erős volt az én kicsi Bogikám. Hogy mindezek után tudott létezni és küzdeni.

Kép

Kép
melcsike70

Igy elronttottam mindenkinek a mai napját? :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára melcsike70 2008.11.13 13:25-kor.

Kép

Kép
melcsike70

Lányok hol vagytok?

:roll: :roll: :roll:

megint rosszalkodik a babanet :evil:

Kép

Kép
melcsike70

Lányok az elmúlt másfél órában hiába próbáltam betölteni ezt az oldalt!!! :twisted:

Na, ma pihenős napom lesz,csak házimunka volt,már végeztem azzal is.

Melcsike természetesen elgondolkodtatott amit írtál, meg sok emlék előjött, de nem emiatt kenődtem el..nem volt semmi, aztán jön be a párom, letette a pultra a pénzt és ránézésre tudtam, hogy mi jött... :cry: :cry:
Nem kaptunk semmi értesítést róla, semmi levelet,pedig én is azt hittem..majd lehet jön vlmi néhány nap múlva.

Az jutott eszembe, amikor a kórházi idődet írtad, hogy az is egyszerűen hihetetlen, hogy a műtő nem azonos emeleten van, mint a vajúdó, vagy mint a szobád????Egyáltalán ez a tologatás????Hogy a beteghordó fiú visz?????

Fehérváron ez így néz ki:
három emeletes épület.
fsz:csecsemő,újszülött, és gyermekosztály,gyermek ambulancia, terhes ambulancia.
1.em:terhespathológia,normál szülő oszt,másik oldal császáros oszt.Szülőszobák,MŰTŐK-a szülőszobából kb 10 méter se volt ,és kb 20 másodperc amíg átvittek...ÉS SZÜLÉSZNŐ TOLT A TOLÓKOCSIBAN a vajúdóból a szülőszobára.
2.em:onkológia egyik oldal, nőgyógyászat másik oldal,középen MŰTŐK..
3.em:meddőségi ambulancia
Semmi fel-le tologatás!!!
Emlékszem az osztályos szülésznő berohant hozzám, amikor mindenki futkosni kezdett,hogy elfolyt a magzatvíz..és fogta a kezem,amíg eldöntötték, hogy mi legyen...és aztán amíg bennt voltam a főorvosnő ahányszor csak odajött hozzám beszélgetni Tündikének hívott és amikor meghalt a Kicsikém,őt Violának hívta..Hálát adok az égnek, hogy nekem azt nem kellett végigélnem, amit BETTI,MELCSIKE,SÜTŐTÖK megéltetek,nem kellett éreznem ahogy megszületik és én minden erőmmel bennt tartanám...emlékszem előtte csináltak uh-t és mondta z orvosom, hogy pont az "aprórészek"(lábacskák)vannak lefelé..és hogy minden esélyt megadunk, ezért császár lesz, hogy ne sérüljön..aztán addigra még el is fordult oldalra,harántfekvésbe, úgyhogy így nem engedték volna,akkor sem, ha érett magzat...

Amit még mondani akartam Melcsike,hogy nem is mondhatták volna vetélésnek, akkor sem ha halva születik, mert betöltött 24 hét után már a magzat neve:"infans"-ember, aki nem beszél!!!!!és ha nem mutat életjeleket fél óráig kötelesek próbálkozni az újraélesztéssel!!!!!!!!!!!!
Az én Drágám is 2-es Apgar-ral született, de a két percese már 5 volt!!!

És Bettinél is,mi az hogy kicsúszik valami!!!???Állatok vagyunk, vagy mi?????
Hú de felhúztam magam, pedig nem is velem voltak ilyenek, de hogy tehették Veletek ezt??????????????????

KépKépKép
tünci28

2/3as apgar értéke volt amikor rendbehozták 4-5 tel vitték győrbe Bogit.

Kép

Kép
melcsike70

Állitólag felsirt az orvos kezében amikor kivitték én már azt nem hallottam

Kép

Kép
melcsike70

Régóta nem jártam erre. Most jópár oldalt visszaolvasgattam. Jó látnom, hogy legtöbbetek szépen halad előre, "gyógyulgat".
Viszont Melcsi utóbbi hozzászólásai nagyon megütötték a szememet (lelkemet).
Melcsi! Amíg gyűlölettel gondolsz a kislányod körül egykor a kórházban tevékenykedő emberekre, addig nem fogsz tudni meggyógyulni, megbékélni! Bogikád nem azért nem tudott felnőni, mert a gonosz orvosok... stb. nem engedték, hanem mert idő előtt született, picike volt, fejletlen, érzékeny... Ebben a helyzetben inkább az a CSODA, ha egy baba el tudja viselni a "kinti világot".
Senki sem tudja (talán csak a Jóisten), hogy miért alakult így a sorsa, miért indult el előbb, mint ideje lett volna, s miért távozott, mielőtt még valójában elkezdhette volna az önálló életét. De ha haragszol, sajnos akkor sem tudod megváltoztatni a megváltoztathatatlant! Gyászold meg, sirasd meg, őrizd meg örökre a szívedben, de engedd el. Fogadd el a tényt, hogy elment.
A haragod (bár teljesen megértem az indulataidat) nem a "vétkes vagy vétlen" egészségügyi személyzetet rombolja, hanem a Te lelkedet. Önmagadnak okozol bajt.
Vigyázz nagyon magadra! És persze a szeretteidre!

És Ti is, mindannyian! Jó találkozást kívánok a hétvégére, gyógyítgassátok továbbra is egymást!
aarnika

Ja és ami a másik hogy faros baba volt. ráadásul.

Kép

Kép
melcsike70

na tessék, tehát VERT A SZÍVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
húúúú,de nagyon mérges vagyok értetek!!!

Mindannyiszor az jutott eszembe, hogyha legalább azt a lelki támogatást ne mkapom, amit, akkor nem is élem túl..LÁnyok én olyan büszke vagyok rátok, mert ezt végigcsinálni!!!!
Nem is tudom ,mást erről már nem mondhatok,fáj a szívem értetek.. :cry:

Kegyetlenül megtanultuk a leckét.

Mondok valami szépet is.Mondta a párom, hogy vegyek valami nagyon szép képkeretet az asztalra Viola képeinek..Meg hívassunk még elő és teszünk ki a falra is.Hívatok majd elő a 4d-ből is és akkor lesz sok képünk róla..olyan jó itt látni velem szemben és este adtam neki sok puszit...jaj,most bőgök megint..

KépKépKép
tünci28

Aarnika!

Ölellek, sok -sok puszi!!!!!
tünci28

aarnika

Nem azért haragszom rájuk kimondottan, hogy elment Bogikám. Én is tisztában vagyok azzal, ha idő előtt megszületik a baba, akkor sajnos nagyon kicsi a remény, de van remény hozzá teszem és van számtalan példa is. Én azért gyülölöm őket, ahogy velünk bántak, ahogy megaláztak, semmibe vettek. És nem gondoskodtak rólunk. Szülés után is lesz.....tak. És amikor vissza lettem rendelve, a záróért és uh-ra nem ért rá az orvos és nem volt zárójelentés, pedig eltelt 5 nap. Azt mondta menjek vissza két nap múlva, még nem is találkoztam az orvossal, hanem a adminisztrációs csaj a kezembe nyomta a zárót és azt mondta a doki nem ér rá.

Kép

Kép
melcsike70

Vagyok, csak dolgozok ezerrel... Úgy néz ki, hogy ma mégsem kell túlórázni:):):)

Mindjárt visszaolvasok, és írok:)
Vendég

Tünci

Én ez miatt nagyon szomorú vagyok, mert a telómon csináltam képeket, meg videót. Csináltam fényképezővel is , de azok nem sikerültek mert a vaku fénye visszaverődött az inkubátorról. :cry: Mert rendes filmes gépünk van és azt nem tudom megnézni, csak ha előhivatom. De amit telón csináltam azok jók lettek. és abból már csináltam jó sok képet. Nekem van egy kis albumom és nagyitottam ki képet is. Mert legalább tudok fotót nyomtatni itthon. És képzeld egymás mellett van Barcinak és Boginak a kinagyitott képe.

Kép

Kép
melcsike70

Jaj Boboka megijesztettél, hirtelen azt olvastam úgy néz ki még sem tudok eljönni.

Kép

Kép
melcsike70

Nagy volt a hajtás gondoltam, azért nem is jelentkeztél? csak hiányoltalak benneteket. Ja és ma megvettem a vonatjegyet.

Kép

Kép
melcsike70

Aarnika, jó, hogy már jelentkeztél:) Pont tegnap gondoltam rád, hogy nagyon rég nem voltál.

Tünci, megértem a dühödet, én is alig akarom elhinni, hogy ilyenek megtörténhetnek... És nem elég a fájdalom, még ezeket a körülményeket is el kell viselni. És a legborzasztóbb, ha nem osszuk meg egymással a tapasztalatainkat, és csak a sajátunkat látjuk, azt hisszük, ez van mindenhol, ez a természetes kórházi bánásmód...
Vendég

Örülök hogy időben hazakerülsz ma Boboka.

Tünci

Te mikor dolgozol legközelebb?

Kép

Kép
melcsike70

Tudjátok az a legszörnyübb hogy ezt mind egyedül csináltam végig, mert ugyebár nem akartam senkit megijeszteni és mondtam a férjemnek majd hivom ne jöjjön be, meg hát ott volt a Barcika is.

Kép

Kép
melcsike70

Boboka!

Nem győzök hálát adni annak a sok embernek, aki nekem segített...

Legközelebb csak kedden megyek dolgozni,aztán karácsonyig már szinte semmi szünet..félek is, hogy nem jól bírom majd.

Melcsike, nagyon sajnálom, hogy egyedül voltál.. :(
tünci28

De nem számitottam rá, hogy ez ilyen szörnyű lesz. De kibirtam képzeljétek el, egy percre sem omlottam össze, mert tudtam hogy akkor már mindennek vége, mert én azért biztam benne, hogy sikerülhet. Mert voltam uh-n akkor is oda is elvitettekaz már egy másik épület. 3 emelet le. aztán átvittek egy másik épületbe, ahol megcsinálták az uh-t. Na és ott még a Bogi még rendesen mozgott meg minden. csak már nem volt magzatviz. És szivhangot is folyamatosan nézték az is jó volt. És ezért nem értettem hogy miért gondolják, hogy mire kiér addigra már nem él.

Kép

Kép
melcsike70

Igazából azt én akartam, mert nem akartam hogy ott a férjem összeomoljon miattam. Mert tudom milyen volt tavaly amikor a tüdőembóliám volt és a kezei között fuldokoltam. Én tartottam benne közben a lelket. És most meg ketten voltunk én és a kicsi aki miatt idegeskedhetett volna. Gondoltam jobb ha majd ott lesz mire mindennek vége. És nem kell neki is átélni mindent.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, olyan eszembe se jutna, hogy nem megyek!!!

Tegnap azon gondolkoztam, hogy nehogy olyan rossul legyen Tünci, hogy ne tudjon jönni :cry:

De már örömmel hallom, hogy ma már jobban van:):):)

Szerintem ma este vagy holnap pontosítsuk majd, hogy kivel hol találkozunk.
Vendég

Én elvileg fél 10 kor érek be a keletibe onnan nem tudom mennyi az út. Metróval a Blaháig és onnan akkor villamossal a dashan utcáig

Kép

Kép
melcsike70

Én azt hiszem az a legegyszerűbb ha oda megyek, igy nem lesz senkinek velem gondja, mert igy ahogy megnéztem nem bonyolult odatalálnom.

Kép

Kép
melcsike70

Igen hálisten Tünci jobban van. Engem is megijesztett. Remélem mindenki rendben lesz.

Kép

Kép
melcsike70

Ma megnéztem mégegyszer az útvonalat,most csak buszost adott ki, de mnidegy odaérek 11-re,jó??

Boboka,Te megtennéd, hogy elsőnek érkezel a nyitásra,gondolom Te közlekedsz oda legkönnyebben és persze Sütőtök is...
Bettinek meg szólni kell, hogy nem 13.00 a tali ideje, hanem 11 órától folyamatos az érkezés.. :lol: :wink:

Kisanya meg úgyis ott lesz már előző nap!
tünci28

Igen, már én is néztem, hogy Betti nehogy 13-ra jöjjön :lol:

Jól elshoppingolna addig a westendben :lol:

Ok, 11-re odaérek:) De azért siessetek ti is:)

Melcsike, Találkozhatunk ám a Blahánál is veled, és akkor csak odáig kell egyedül elmetróznod. Ok?
Meg Kisanya is már akkor pesten lesz, remélem este lesz, és meg tudja mondani, hogy talizik e ő is velünk a blahán:)

Tünci, de nehogy a találka miatti idegesség miatt fájjon a gyomrod:)
Vendég

Boboka

Az is jó, ha nem gond neked! :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Ok, akkor szerintem 10:15-kor találkozzunk a Blahánál Melcsike, a "felszínen" ott, ahogy feljössz a metró szintről a 4-es 6-oshoz (a petőfi híd felé).

Érthetően írtam le, vagy egy kicsit kuszán? :oops:

Kisanya, te is találkozol ott velünk a blahán 10:15-kor?

Valaki még esetleg?
Vendég

Ha nem talállak felhivlak boboka :lol: és a hangod után megyek.

Kép

Kép
melcsike70

Ok :lol:

Azért írtam 10:15-öt, mert ha késik is a vonat valamennyit, addigra tuti ott leszel. Ha mégsem, akkor küldj egy sms-t:)
Vendég

Azt nem is írtam, hogy nekem is már visszajött a tértivevény az államkincstártól, hogy megérkezett a levelem hozzájuk.

Tünci, te mikor is adtad fel?
Vendég

Ok boboka, de az is lehet akkor felhivlak :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Hát akkor még annyit,hogy a kórházban azt mondták,3-percet élt.
A védőnönek azt küldték ki,hogy fél órát élt.
Akkor most mi van?
Lányok!!!

Én semmit nem tudtam meg.
A papíromon annyi volt koraszülés.
sütõtök

Sütőtök!

a zárójelentéseden nincs semmi????
Azt már meg sem kérdem, hogy a babának van e zárójelentése, mert akkor gondolom nem csináltak..Ki tudja már hogy mi hogyan van a kórházakban... :roll: :(

Boboka!

Nem tudom pontosan, mert nem találom a szelvény,de két-három hete nagyjából...

Most mindjárt mondok valami nagyon furcsát...

KépKépKép
tünci28

itt volt a barátnőm és nagyon sokat beszélgettünk Violáról, meg a terhességemről, meg hogy a jövőben majd mit szeretnék másképp..

és odáig jutottunk, hogy elkezdünk beszélgetni a szüléseinkről, és megmutattam a Ti babátok képeit is és olyan jól sikerült, hogy végül már nevettem a szülésén, ohgy mennyire hisztizett!!!
annyira nevetett, hogy a könnye is kicsordult én meg vele..és akkor megint mondtam, hogy hogyan volt a Violával és nem állított le, teljesen jól meg tudtuk beszélni..ez volt az első alkalom, ohgy ilyen messzire jutottam egy "kívülállóval"..

Nem tudok más szót, de felemelő volt..én is terhes voltam, vajúdtam és szültem...és meghallgattak...beszélhettem..

KépKépKép
tünci28

Jaj de jó Tünci, hogy lassan újra visszataláltok a barátnőddel egymáshoz. Hidd el most már menni fog. És lehet még olyan mint régen. Talán Ő is érzi rajtad, hogy már nem vagy olyan rossz állapotban, mint akkor frissen. És lehet nem is eltávolodott tőled, csak félt beszélni veled. Mint akármelyikünkkel a környezetet. Szerintem jó lesz ez igy, újra olyan lesz a kapcsolatotok majd mint régen. Csak idő kell. Már elindultatok a jó irányba.

Kép

Kép
melcsike70

Sütőtök

Bogikám talán fél órát töltött a kórházban Mosonmagyaróváron, de sokkal többet irtak. Mert tudod a 3 perc gondozás után nem kapnak a tb-től pénzt de a fél óra után már lehet. Nálunk is ez volt jóval több időt irtak rá, a Bogi zárójelentésére, mert azután igényelte vissza a tb-től a kórház a gondozási dijat.

Kép

Kép
melcsike70

Sütőtök

De ne vedd kézpénznek csak ez is lehet az oka. Csak tudod azt nem értem ha koraszülést irtak rá a papirodra, akkor kellett volna kapnod az anyaságihoz is igazolást. Azt kaptál? Tudom hogy ez most csak piszkos anyagi, de járt volna akkor. Nekem először mig meg nem lett Bogi, az irta a papiromra a doki, hogy befejezetlen vetélés és azért lett átjavitva, mert ugye Bogikám, fittyent hányt a süketelésükre, másrészt meg igy már járt az anyasági.

Kép

Kép
melcsike70

Jaj lányok irt nekem a gyertyásoldalon az Ákoska anyukája, hogy szivesen elmondaná, az ő történetüket. Én meg mondtam neki, hogy jöjjön közénk. Biztos benneteket is érdekelne. Remélem nem gond. Velük 2005-ben történt meg ez a tragédia. És hátha nem csak nekem de nektek is tudna tanácsot adni vagy segiteni.

Kép

Kép
melcsike70

Boboka

Én meg október 17-én adtam fel a kérvényt a Babakötvényre. Mondjuk én nem kaptam értesitést, de majd most már megnézem a számlán a pénzt, mert szerintem Tünci és később adta fel mint én. Tehát akkor nekem is meg kell hogy legyen már.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike!
az biztos, hogy én később adtam fel...

Azt tudtátok, hogy a kézzel történő egy darab szívmasszázs(ezt így írják!!!)az oep felé elszámolható...???
ez azért így olyan furcsa..hihetetlen ,nem???
meg az is ,hogy ilyenen egyáltalán gondolkodunk..

Melcsike!
Nyugodtan hívd meg Ákoska anyukáját!!!

KépKépKép
tünci28

Hazaértem:)

Persze Melcsike, hívd meg az anyukát:)

Tünci, nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült barátnőddel a tali:) Jó érzés lehetett, hogy szabadon, nyíltan tudtatok beszélgetni a szülésről:)

Én a hét elején mondtam az egyik régi kolléganőmnek, hogy már az egyik kollégámmal beszéltünk róla, hogy valamikor be lehetne ülni valahova. Erre a válasz: Jaaaa, hááááát, mi már a többiekkel lebeszéltünk jövő hétre egy délutáni sörözgetést, de háááát, neked nem akartunk szóóólni, mert hááát, háát, tudoood.......................

Ezután jött a tájékoztató e-mail, hogy menjek, de ezek után már nekem nem sok kedvem van ehhez az egészhez. Megint úgy vagyok kezelve, mintha egy külön kaszt lennék, pedig bizton állítom, hogy bent olyan vagyok, mint minden más ember, mosolygok, beszélek stb. Szóval nem értem, miért nem lehetett annyit kérdezni amikor szervezték a találkozót, hogy van e kedvem, mert ők azt is megértenék, ha nincs....
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?