Új privát üzeneted érkezett!

Fanny!
Megkaptam a csomagot, köszönöm, a héten küldöm a pénzt.
Hogy birom? Nagyon :D :D :D Biztos kapok Tőlük rengeteg erőt, amennyi Hozzájuk kell, de igaz ami igaz, igyekszem könnyiteni magamon. Pl, a lehető leggyerekbarátabb a környezetünk, tehát ugyebár székek fekszenek a földön, ott a nagy szivacs a hancurozáshoz, nem kell félni, hogy leesnek, és azt is megmondom őszintén, ha vendégség, akkor szivesebben fogadok, mint megyek, mert itthon nem kell félnem hogy hova másznak, mit tesznek tönkre... De ne is hozd elő, ha véletlenül a szüleimhez megyünk ... képzeld, náluk 3 gyerek ugy nőtt fel, hogy egy rendkivül csuszós fa lépcsőjük van, ami félig csiga, olyasmi mint a Tiétek, de az alja szabadon áll mindkét oldalon, és nem tettek ám korlátot soha, nem, hanem állandóan tiltották a gyerekeket :? Nekem ehhez nem lenne idegem, én inkább biztonságos korlátot tennék. Dehát a hugom gyerekeinek meg kellett tanulni, hogy a müemlék lakás nem értük van, ők vannak a lakásért, ott maradtak ám a porcelánok is eredeti helyükön... Én tüntetőleg épp a forditottját csinálom :wink: Érdekes, igy is megértük, hogy Emesét már nem hozzák lázba a féltett könyveim, és gondolom Lukuval is igy lesz egyszer. Porcelánom, igaz nincsen :lol: Az meg nem zavar, ha kipakolják a konyhaszekrényt.
A sátor nagyon jó ötlet, nekünk is van, remek kuckó, bujócskahely, imádják nagyon.
Jöttök hozzánk? Olyan jól éreztük magunkat Veletek, szivesen megismételnék.
Én is ujitottam kicsit, vettem a neten egy piros kis kordét (bár fekete a nyele, és ez Emese szerint nem jó), kétüléses kis kocsi, amit huzni lehet, és ezzel megoldottuk a kényessé vált babakocsi kérdést. 2 kicsit nehéz kézenfogni a mi sarkunkon pl, Luku pedig már kifelé kacsintgatott a babakocsiból. Ez a szekér pont megfelelő nekik, beülnek és mehetünk, egy kisebb szatyor is belefér, vagy a játszótérre való homokozófelszerelés, labda is. Majd teszek fel képet, Icus, későbbre Neked is ajánlom! Egyelőre szerelés alatt áll, bár ezt is roppant koncentrált figyelem kiséri. :D
Ermoni!
Költöztök? Érdekelnének a részletek. Devizahitel?
Képzeljétek, egy volt osztálytársam az iwiwen mivel "tisztelt meg"? Még ebben a hónapban változatlan feltételü devizahitel, de a jövő hónaptól már drasztikus kamatemelés, blablabla. Hát van képe valakinek ebben a bizonytalan helyzetben épp az ismerőseinek ilyet ajánlgatni? Megirtam neki a véleményemet, és mit csinált? Visszairta, hogy "ezt a problémát megoldottuk" és kitörölt az ismerősei közül! Nagy veszteség, mondhatom... Hát ilyen szar helyzetben ki mer még devizahitelt felvenni, és akkor valaki épp az ismerőseit próbálja becsalni... Ezért is tart itt ez az ország...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

éva ezzel nincs gond mert én 34 éves koromig a szüleimmel éltem úgy alakult az életem csak 2005-óta lakom itt Tarjánban addig velük éltem csak hogy anyu meghalt :( sajnos apu egyedűl masradt így nem is kell neki csak egy külön szoba:)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de most csak önző módon tanácsért fordulok hozzátok.

Szóval, Alex most jött haza a barátjától, és mondta, hogy hányt Gergőéknél, és rosszul van, lefekszik. Már akartam hívni Gábort, hogy elviszem a gyereket orvoshoz nehogy valami baja legyen, de pont hívott a Gergő mamája, hogy ne aggódjak, hiányzik fél üveg unicum, attól hányt Alex.

Nem az a legnagyobb baj, hogy kipróbálja, hiszen egyszer úgyis. Inkább az, hogy (megint) hazudott. Ráadásul pont tegnap mondta, hogy fúj, ez meg az iszik, a Gergő is inni akar szilveszterkor stb...
A másik dolog meg: a vér szerinti apja alkoholista, és rögtön azok a kínok ugrottak be amiket vele az édesanyja kiáll. (tudom ez túlzás) Itthon mi nem iszunk.

Szóval légyszíves adjatok tanácsokat, vagy írjatok saját tapasztalatot, nagyon tanácstalan vagyok.

Ígérem jövök, és írok más témáról is.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Ezen azt hiszem majdnem mindenki tulesik egyszer (mármint szülő).
A hazugság- nekünk sem sikerült nélküle meguszni. Nagyon rá tudja nyomni a bélyegét akár évekre a kapcsolatra... Hogy szinte fürkészed, mikor hazudik vajon... A gyerek tudja, hogy ezt nem kéne (még), biztok benne, érzi hogy csalódást okozna, amit nem akar- de nincs még meg a tartása, a barátok pedig viszik- ezért hazudik. Nem tudom, ki tudja elkerülni. Én olyan jó gyerek voltam, szinte lázadás nélkül (alkohol persze nem is jött szóba, se bagó), jól tanultam, stb, aztán bizony én is hazudtam csunyákat (hol voltam, amig Dezsővel voltam, mert nem nagyon tetszett otthon sokáig :? ). Mikor felnő az ember, ez valahogy elmarad, már nincs rá szükség.
Akkor kell legjobban résen lenni, ha tóditja, hogy ki mit csinál... Nekem ez a tapasztalatom, igy a végefelé.
Szerintem szerencsésnek mondható, hogy ez nem egy szórakozóhelyen történt meg, hiszen a gyerekek valszeg gondolhatták, hogy a szülők észre fogják venni a hiányt. De meg fog történni máshol is, erre próbálj lelkileg felkészülni. Szoktuk mondani, hogy ugyis minden kiderül egyszer, sánta kutya effektus... Meg a gyereket felkésziteni, hogy pl. csak előtte frissen kibontott italt igyon meg, hogy ne keverje legalább a cuccot... Mit tudsz mást csinálni? Fannynak mondjuk vannak jól bevált praktikái erre is, hátha jön és elmondja. Mi nem voltunk tul ügyesek sajnos.
Ellenben, van egy pszichológus ismerősöm, aki szerint nem szabad mindent megoldani a gyerek helyett, mert ha azt érzi, hogy ugyis mindig mindenből kihuzzuk, akkor képes lesz teljesen elereszteni magát. Mi mostmár azt mondjuk Máténak, nem nekünk tartozol elszámolással, csak mmagadnak, magadat teszed tönkre, hozod kellemetlen helyzetbe, stb. Ő már kezd komolyabban gondolkodni, igaz, ebben biztosan nagy szerepe van a barátnőjének, akivel mostmár majdnem 1 éve együtt vannak nagy szerelemben. Lehet hogy egy lány majd Nálatok is fordulatot hoz, imádkozz hogy minél hamarabb bekövetkezzen. De különben, ebből is ki fog nőni!
Szerintem a vér szerinti apjának ehhez semmi köze, hacsak titokban nem jár hozzá.

melcsi1967

mansula sajnálom
én nem ittam nem dohányoztam sőt a mai napig nem teszem és nem mondom hogy nem hazudtam időnként a szüleimnek de én nagyon szabadon voltam engedve de soha nem éltem vissza vele hogy ez hogy történt magam sem tudom de szerintem ez egyén függő is és a nagy dolgokban nem hazudtam sohasem de az öcsém egyszer 13 évesen szülinapozott és a mentőt kellett kihívni mert beborocskázott a tesóm és hányt rosszul volt neki ez azt eredményezte hogy nem iszik és sajnos nálunk is apu alkoholista bár egy hónapja tiszta nem iszsik de nem tudom mit lehetne tenni

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Mandula!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:10-kor.
fanny01

Sziasztok!

Megint egy hasznos téma! Én már nagyon sok okos dolgot tanultam itt tőletek!!!
Az alkoholhoz nem sokat tudok hozzászolni, de azért írok pár sort.
Először is nálunk apai ágon (az én családomban) hihetetlen tabu volt az ital. Egyszer a nagyapán Húsvétkor egy kicsit spiccesen mutatkozott, hát kész botrányt csináltak belőle!!! Ehhez képest két nagynéném is olyan emberhez ment, aki szeretett iszogatni, de a tabu miatt állandó feszültség volt a férj italozása. És érdekes, de mindkét családban az elsőszülött gyermek alkoholista lett (az egyik ráadásul nő!!!) és egyértelműen a géneket okolták a feleségek!!! (Én úgy érzem, hogy a környezeti hatásoknak, nevelésnek, érzelmi légkörnek nagyobb a szerepe.)
Ez a dolog bennem elég mély nyomot hagyott és úgy gondolom, hogy inkább előttünk próbálja ki a gyerek, mint sutyiban. Ezzel egyelőre ott tartunk, hogy engedjük neki megkóstolni. Igaz mi is csak alkalomszerűen, főleg jeles napokon iszunk, akkor is finnyás módon csak minőségibb italokat (Jágermeister, Tokaji aszú, mazsolabor, vörösbor). És ezekből kóstolhatott Ádi. Volt, amire azt mondta, hogy finom, de volt, amit kiöntött, hogy pocsék. A nyaralás alkalmával pedig még azt is megtapasztalhatta, hogy miért is káros az alkohol. Három alkalommal koktélt ittak az apjával. Mindhárom esetben hajnalban felébredt, hogy nem jól érzi magát (szerintünk a mája akkor méregtelenítette az alkoholt) és közölte, hogy nem akar soha többet koktélt inni. :!: Nemrégiben pedig azt mondta, hogy ő hipohonder és vigyáznia kell az egészségére. Igaz, ami igaz, kicsiként annyi nyavalyája volt és eleinte nagyon sokat izgultunk miatta (veserendellenesség, veseműtét, Lyme-kór stb. - ezekről már régebben írtam is) , tehát nem lep meg ez a belejelentés. Ennek ellenére nem hiszem, hogy teljesen nyugodt lehetek, mert a baráti társaságnak nagy hatása van egy kamaszra, de egyelőre elég normális srácokkal barátkozik, bár tudom, hogy ez is változhat. A cigit is kipróbálhatja előttünk, de eddig nagyon kategórikusan elutasította ezt a lehetőséget. Azt viszont tudja, hogy az apjának rendkívül erős szaglása van, úgyhogy a cigibűzt tuti megérezné rajta (de még én is, annyira utálom!), tehát nem érdemes hazudni ezügyben. Másban biztos előfordul, elég ha az ember a saját kamaszkorára gondol, pedig nem voltam rákényszerítve, mégis megtettem néha.

Kép
regina3

Más téma
Most már minden fontos megvan a babázáshoz. Jövő héten össze is pakolom a bőröndömet. Voltam homeopata orvosnál is, hogy legyenek megfelelő bogyóim. Voltunk a kórházban megnézni a szülőszobát, mert Évi születése óta teljesen átalakult, szebb lett, jobb lett, barátibb. Vasárnap megyek UH-ra, mert a doki ügyeletben lesz és akkor be is mutat annak a kollégájának, akihez a szabija miatt kerülök. És már kezdődik is a CTG, úgyhogy egy kicsit ráizgultam a nagy eseményre.
Azt már írtam, hogy határozottan kislánynak nézték a babócát, én is így érzem régóta. A nevekkel kicsit hadilábon állunk. Icus jut eszembe, hogy (ha jól emlékszem) határidőt szabott a férjének, hogy döntsön végre. Nálunk most az Emese Réka vagy a Réka Emese variáció az esélyes. Az előbbi talán szebb hangzású, de a másik a számmisztika szerint jobb (egy ismerősünk kiszámolta). Ettől függetlenül lehet, hogy teljesen más nevet kap majd. Még mindig várok valami sugallatra. A vezetéknevünk sokat "ront" a dolgon, mert rövid és kemény (vegyjelünk a Fe :lol: :lol: :lol: ). Szóval még agyalunk egy kicsit ezen. A nagyok kicsit zokon vették, hogy két keresztnevet kap a kistesó, nekik pedig csak egy van. Aztán megmagyaráztam, hogy az ő nevük annyira jellegzetes (Ádám, a férfi és Éva, a nő), hogy ehhez nincs mit hozzátenni. Én így érzem. Ráadásul Ádi születésekor megpróbáltam, de a sors eldöntötte, mert egyszerűen teljesen elfelejtettem a második keresztnevet bemondani (sem szüléskor, sem az anyakönyvi adatok felvételekor nem jutott eszembe :oops: ). Évinél ezért már nem is kerestünk második nevet. Most viszont úgy érzem, hogy kell még egy.
Valaki a szülésről is kérdezett. Én sajna "hátrányos" helyzetben vagyok. Ugyanis a két nagyobb farfekvéses volt, ezért megcsászároztak. Nyilván nem örültem neki, de így volt biztonságos. Ráadásul mindkétszer altatásban, ez viszont bánt, mert lehetett volna másképp is. Ádinál az orvos elismerte, hogy ők jobb szeretik, mert kényelmesebb úgy. Én pedig nem is gondoltam arra, hogy tiltakozhatnék. Évinél már a mostani dokim volt, aki nagyon normális és meg is beszéltük, hogy gerincvelői érzéstelenítés lesz, de Évike annyira hirtelen beindult, hogy egyszerűen nem volt idő rá. Úgyhogy most az a vágyam, hogy ébren élhessem át ezt a szép eseményt, és ha kell sokkal hamarabb bemegyek a kórházba, csak legyen idő az epidurálra. Aztán majd meglátjuk. Emlékszem Rabkri-re, a talin felemlegette, hogy mindhárom lányával altatták és hogy a negyediknél, ha összejön, szeretné ébren átélni a szülést. Már akkor teljesen együtt éreztem vele. De végülis tudom, hogy a legfontosabb, hogy mindketten épségben és egészségben éljük át. Ráadásul most épp fejvégű a pici, dehát most már az előzmények miatt nem javasolják a normál szülést. Párszor nyösztettem is emiatt a dokit, végül azt mondta, hogy hát saját felelősségre ezt is lehet, de nagyon kockázatos. Úgyhogy nagy a kísértés, de nem akarok felelőtlen lenni.
Hát így állunk.

Kép
regina3

Regina!
Jól teszed ha hallgatsz a dokira és békében császározhat. Van 1 ismerősöm, igaz a császár után 3 évvel szült, de nagyon erősködött aztán életmentő mütét kellett, mert a méhén a heg felszakadt a fájások miatt.
Nyilván a tervezett mütétet kitüzik egy napra, előtte bemész és másnap megvan, ezt ált. a kiirt idő előtti héten csinálják, tehát ilyenkor nem várják meg, mig elindul a szülés.
Az epidurált is lesz akkor idő megcsinálni, és láthatod végre a kis magzatmázas félperces babádat.
Nahát milyen népszerü név itt az Emese, de sehol nem találkoztam vele másfelé. Dulnak viszont a Dorina, Vivien meg ilyesmi névfélék... Nem is tudom mit adnék ha még1 lányom lenne, az igazság az, hogy a Réka nagyonis megfelelő lenne, de sok-sok Réka is futkos (bár gondolom nem magyar vonatkozása miatt :? ) és ezért egy ritkább magyar nevet szeretnék, de nem tudom hogy mit.
Megyek mert jön a Barátok

melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Már olyan régen láttatok minket...
Itt a kicsi kocsi, amint láthatjátok, nagy gonddal szerelték... :D

melcsi1967

Melcsi!
Nagyon jó ez a kis "taliga"!
És jól látom, hogy a fiad majdnem akkora mint Pöri??? Méretben nem is látszik a másfél év különbség.... :shock: Vagy a fénykép csalóka???

Az Emese név valóban népszerű itt a topicon, mert anno még Icus is gondolkodott rajta.
A mi környezetünkben (sok rokont és ismerőst véve) csak egyetlen egy Emese akad, ő viszont rendkívül kedves, tüneményes kis nőci, tehát ez még hozzáadódik a mi névvonzalmunkhoz... :)
De: a rokonaim lehurrogtak,hogy csak Emese ne legyen, mert volt az a béna reklám, azt hiszem a Budapest Bank részéről.... Na ez nekem amúgy eszembe se jutott volna, de nem is érdekel, ez nem szempont.
A Réka névvel tényleg többen futkosnak, de a "nem magyar vonatkozású" megjegyzésedet nem értem. Én úgy tudom, hogy török-hun-magyar eredetű és ezt találtam róla:
Réka - A Réka női név Attila hun uralkodó kedvenc feleségének a nevéből származik. A honfoglaláskori Ríka név megújult formája. Jelentése egyes források szerint, folyó patak, más források szerint Ré-Ka, vagyis a nap lelke.

Kép
regina3

És egy fotó a pocimról. Ez 3 hete készült. Azóta már nagyobb :lol:

Kép Kép

Kép
regina3

Regina!
Gyönyörü a pocakod! :D
Én tudom, hogy magyar név a Réka, ugy értettem, hogy nem azért adják ma főképp, mert magyar, hanem mert divatos. Gondolom Te meg épp a magyar volta miatt szeretnéd.
Azt az Emesés reklámot én is szivből utálom, és azt gondolom épp azért Emese a főhőse, hogy ezzel is gunyolódjanak a magyarokon... :twisted: Mi a véleményed? Miért nem Rebeka vagy pl. Judit? Épp Emese :?
Bizony, épp ma reggel álltak összebujva, és meg kellett állapitanom, hogy Luku kb. Emese orráig ér, nagyjából 10 centi lehet köztük. Mérni mostanában lehetetlen :shock:
Egyik nap huzom őket a kiskocsin, az egyik háznál ugat nagyon a kutya (nem szivlelik egyébként a mi kis szekerünket). Elmegyünk előtte gyorsan, mert Emese fél mostanában tőlük. Távolodva megszólal a kislányom: "Ne félj a kutyától Luku, majd én megvédelek!" :D

melcsi1967

Hátha olvassa valaki ezen a szomoru napon.
Tegnap Emese azt latolgatta, vajon a mamáknak is hoz-e a Mikulás ajándékot. Meg is kérdezi: "Te mit szeretnél mama? Milyen játékot?" Mondom Neki, nekem az jó lesz amit Ő szeretne. Kicsit gondolkodik, azt mondja, majd beszél a Mikulással, hogy hozzon nekem valamit. Felcsillan a szeme: "Megmondom neki, hogy kötényt hozzon neked!" :D (Én kötényben végzem a konyhai teendőket)

melcsi1967

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat mindenkinek! Nagyon nehéz ebben a dologban (is) megtalálni a középutat. Mert ha ráhagyom akkor esetleg számíthatok rá, hogy hetente előfordul. Ha pedig megbüntetem, akkor félek, hogy inkább nem mondja el (bár azért biztos észrevenném, de ha épp a barátjánál alszik....?).
Egyébként azt próbáltam elmagyarázni neki, hogy azért egy hétköznap délután 2-kor italozni nem egészen normális dolog. Azt mondja, Ő sem tudja hogy jutott eszükbe, egyszerűen így alakult. De annyira rosszul volt, hogy "soha többet". Persze tudom, hogy ilyen nincs, de azt nem bánom, hogy most így érzi. (tényleg nagyon rosszul volt szegény, de állítólag 4 kortyot ivott)
Remélem ebben nem hazudik többet....

Más:
Icus! Annyira szépek a gyerekek :lol: ! Levi is milyen nagy már :shock: . A keresztelő ruha szuper lett!

Melcsi! Nagyon jó megint olvasni téged :lol: ! Emese és Luku hogy összenőttek! A taliga nagyon praktikus, és úgy látom szerelőben sincs hiány :lol: . Máté hány éves most? (csak azért, hogy mikor lesz már vége az őrületnek :? :? )
Úgy irigyellek a sok energiádért, én már nem mernék vállalni még egy babát, mert félek akkor a zárt osztályon kötnék ki.... :oops: :? :lol: .

Fanny! Én már nem is tudom, hogy Alexra hogy lehet hatni. Mert igazság szerint mindíg bűnbánóan bólogat, de semmit nem tesz, hogy változtasson a dolgokon.....

Regi! És ha Ádi elfogadná mondjuk a cigi kipróbálásának a lehetőségét, és azt mondaná, hogy ez jó, és Ő cigizni fog?
De jó, hogy már minden megvan a babának! Nekünk is tetszett a Réka név is, csak a vezetéknevünkhöz nagyon nem passzolt. Én is láttam azt a reklámot, de annyira sokat nem adták, remélem később nem lesz ezzel problémánk.
Szerintem se kockáztass, nem éri meg. Ha tervezett császár, akkor ébren lehet lenni nem?
Húú, milyen szép nagy poci:)!

Nika! Akkor ti is nagy izgalmak előtt álltok! Arra gondoltam, hogy most nem lenne lehetőségetek meghívni Apukádat vagy két hétre? mert az jó próba lenne az együttélésre. Nem tudom, ha régen nem éltek együtt azért sok problémát is rejthet az összeköltözés.

Móni! Gratulálok Jankának az első szülinapjához!! Nagyon jó a sátor, kár hogy nálunk már semmi nem fér.
Engem is érdekelne a költözés!

Emese nagyon nagy dumás már, és folyton kérdez.
Egyik este tócsnit sütöttem,és kérdezi: mit csinálsz?, mondom tócsnit sütök. De minek hívod tócsninak???
Rendszeresen bejár most már a nagyok szobájába, minden lében kanál.
A boltban megfog egy nagy csomag gumicukrot, mondom nem, azt most nem veszünk. "Csak a nagyoknak kell" :lol:

Most ennyire futotta az időmből, ilyenkor amikor alszik tanulnom is kell egy kicsit.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Regi!

Tényleg nagyon csinos kismami vagy! Még az alkohol témához egy mondat, mi is úgy csináltuk ahogy Ti, családi körben egy-egy nevezetesebb alkalommal megengedtük, már olyan 14 éves koruk óta, hogy egy-egy pohárral megigyanak valamit. ( pl. pezsgőt, de nem nagyon nyerte el a tetszésükez).

Melcsi!

Nagyon édes a kordé. Ahogy elnéztem a játszó sarkot, hát bizony itt nem probléma a kisgyerek.
Nálunk azért eléggé oda kell figyelni Hannára. Bár most, hogy már önállóan közlekedik már sokkal egyszerűbb, de azért résen kell lenni, mert pl. imád lépcsőzni és nálunk jó magas kő lépcső van a lakásban.
Olyan édes már ingatja a fejét, ha valamit nem akar, és már valami határozott hang is párosul hozzá, gondolom majd ez lesz a NEM, ezt még nem tudja mondani, csak rázza a fejét. Nem rég meséltem, hogy vettem neki egy játékot, amire a karikákat kell felhúzni, már azt is olyan ügyesen tudja.

Móni!

Mi újság a költözéssel, nagyon kivámcsi vagyok!

Nika!

Miért nem irsz gyakrabban, már Gege is nagyon nagy fiú, biztos hétről-hétre egyre ügyesebb!

Most megyek dolgomra.
Éva
fanny01

Mandula: a régen nem életek együtt azért az csak 4 év távlat és most három napig volt itt nem akadtunk össze stb jól megvoltunk és Gergő is nagyon jól elvolt vele még a boltba is letudtam szaladni apuval tök jól elvolt :):):)

Éva: Hát egyre nagyobb egyre dacosabb ha nem úgy van ahogy ő szeretné:) beszélni még mindig nem akar bár saját kis nyelvén állandóan beszél csak én nem értem .a pú=pfúj ez ez nagyon megtettszett neki azóta is mondja és helyén kezeli de ennyi mondogatta már hogy aja=anya meg tegnap sikerült egy apa is de nem tudatosan mert mikor kértem hogy mondja apa nem mondta többet vagyis lusta az én egyszem fiam de majd belejön és majd írogathatok én is ide gyönygyszemeket :)amúgy inkább mozgásban veszem észre nála a változást szökdel két lábbal mint egy szöcske :):):)meg rohangászik és még nincs 22 hónapos mindent megért amit mondok neki és meg is csinálja pl kérem hogy dobjon ki valamit a szemetesbe kidobja vagy apja ha játszik és a fejhallgató a fülén van mondom neki szólj légyszíves apádnak odamegy és megütögeti a karját :):) enni is egyre szebben eszik van egy kis villája azzal már szépen tisztán tud enni beletalál a szájába üügyesen de azért még kézzel rásegít most a kedvence a busz vettünk is neki egy buszt :):):

Regina nagyon szép a pocid csini vagy

Genetika kontra alkoholizmus nem hiszem hogy ez számítana hiszen az én apukám alkoholista de két hónapja tiszta én meg nem vagyok oda az alkoholért igaz még csak 38 évet éltem meg de szerintem nem fogok a pohár fenekére nézni később sem én inkább eszem édességet ez is függőség tudom de inkább csak a hajlam az ami örökölhető nem minden alkoholista szülőnek lesz alkoholista gyerke monjuk én nem éltem meg csúnyán apu italosságát mert szerencsére nem hangos duhaj ilyenkor mindig békén kellett hagyni és magától lefeküdt és kialudta magát

pár kép :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Mi még 2 in 1. És továbbra is jól érzem magam. A pocim nagyon nagy, de igazán nem érzem nehéznek. Most már azért időnként keményedik, de ettől még minden dolgomat el tudom végezni. Viszont úgy döntöttem, hogy nem állok neki ablakot tisztítani. Lenne rá időm és energiám, de egyszerűen kedvem nincs, mert a függönyt annyira macerás visszaaggatni. Nyáron még megcsináltam, de most márciusig kibírja.
Vasárnap voltam UH-n, ahol a doki mindent nagyon rendben talált. A baba normál méretű, nem nagyobb a korához képest. Az első NST is megvolt és hétfőn megyek újra. Az új dokinak is átadott és nagyon rendesnek tűnik.
Amíg várakoztam, hallottam az újszülöttek sírását és rögtön belémnyilallt, hogy dehogy kockáztatok a szülésnél, hiszen azt szeretném, hogy mindketten egészségesen térjünk haza.
Azért köszönöm a józan hozzászólásokat.
A férjem már nagyon izgul, én pedig mosolygok rajta, mert még korai, meg különben is, nem ő fog szülni :lol: :lol: :lol:

Az utóbbi időben nagyon sokat teszveszeztem. Vásároltam is jó dolgokat, nagyon jó áron. Aztán feltettem még néhány terméket és most hirtelen 14 aukcióm futott ki... :shock: :shock: 8 különböző vásárló. Hát a postázás nem lelkesít, igaz ketten személyesen jönnek. Úgyhogy most már le is állok. A barátnőm viszont belelkesedett és ma segítettem neki felpakolni a cuccokat és szurkolok, hogy neki is legyen sikerélménye. Így ünnepek előtt van rá esély, hogy beindul a vásárlási láz itt is.

Nika
Nagyon jók a képek!

Mandula
Nem tudom mi lenne, ha "ízlene" Ádinak a cigi. A szivart kipróbálta az apjával, de aztán felénél ki is dobták, mert rossz ízű. Én abban bízom, hogy tényleg félti az egészségét, de ez nem biztosíték semmire. Amúgy persze én is kipróbáltam anno, mégpedig többször is és a párom is. De annyiban is maradt a dolog.
Persze azért nekünk is van min izgulni. A robogózásról nem nagyon írtam, de továbbra is veszélyesnek tartom. Eddig heti 1x mehetett vele suliba, most már a rossz idő miatt sehogy sem alkalmas a dolog. Ezt nehezen fogadja el. És néha egetverő marhaságokat is csinál. Pl. edzésre jár, ahova egy seprűnyél-szerű botot kell vinnie. Hát ezt keresztbe rakva viszi, ami ugye mindkét oldalon kilóg, és nem kell részleteznem, hogy ez mennyire veszélyes... Erre most már ki is kell találnunk valami megoldást. És amúgy van egy enyhe piromániás hajlama, de eddig még nem gyújtotta ránk a házat. :lol: Szóval ez a kamaszkor sehol sem fenékig tejfel....

Kép
regina3

Sziasztok Lányok!
Épp a "fodlásznéninél" ülök :D Remélem marad még pár szál hajam :wink:
Nagy fába vágjuk kicsi fejszénket: jövő héttől papiron ovisok leszünk, és lassan elkezdjük a komolyabb szoktatást is. Eddig még csak az udvari játék idején mentünk, és én is ott voltam Lukuval, de hamarosan ott fogom hagyni kis időre. A hölgy már nagyon készül, várja, egyik ismerősömnek el is magyarázta, hogy "a nagy-nagy fák mögötti kis oviba" fog járni. És látom is, hogy kell már Neki. Gond nélkül elmegy a lányokkal játszani, és persze itthon is, sokat alkot, rajzol, gyurmázik, és olyan nagylányos gondolatai vannak...
Szombaton megint szinházban voltunk, ezuttal is telitalálat, a Vizipókot láttuk. Mozdulatlanul, egyenes háttal ült, de itthon Apának este szinte előadta a történetet, felvette a piros takarót, most lepke lett belőle, kiosztotta a szerepeket és ment az előadás. Ma délelőtt pedig a kisszékekből sort csinált, Lukut leültette, Ő is mellé, aztán nagy tudós arccal magyarázta Lukunak, hogy "mindjárt leoltják a lámpákat és akkor kezdődik a Vizipók". Majdnem megzabáltam Őket ahogy ott ücsörögtek. Az utolsó az Ördög három aranyhajszála lesz, de már kérdezgeti, mikor lesz. Sajnos ezzel vége ennek a bérletnek, most aztán törhetem a fejem, hova vigyem megint, mert nagyon megszerette a szinházat.
Luku, na Ő meg megéri a pénzét. Szókincse bővül: Nem, de, igen, itt, ide, az, ezek a legfontosabb szavak, na és APA. A mama már megy régóta. Ma reggel, ül 7 órakor a konyhapulton, mondom Neki, kérek egy puszikát. Nem! mondja, ingatja a buksit is hogy biztos legyen, majd, tartja a lábát "lábcsókra". Mondom Neki, Nem! Kérek egy puszikát! Rögtön bujik, ad, majd a következő pillanatban ujra lábcsókot kér :D :D :D Bebujik a takaró alá, meg beinvitál mindenkit, ott lihegünk négyen, Ő meg odatartja a kicsi ujját a szájához, psszt! mondja. Fürdés előtt levette a zokniját és egy laza mozdulattal a kukába dobta :lol: És persze rend a lelke mindennek, a turórudi papirját is kidobja először, csak utána kezdi enni. MIndent megért, valamit odaadok Neki, hogy vigye valahová, megcsinálja pontosan. És feléri a kilincset :shock: ugyhogy az Emese pisilése komoly veszélybe került, mert a lány szereti egyedül intézni, toporog a fürdőajtóban és kiabálja: Te nemmmm jjjjjösssz!!!! Nag nehezen bejut, a kicsi meg nyomogatja a kilincset.

Nika!
Gege olyan nagyfiu lett!
Regina!
Nemsokára célba érsz! Olyan sokat gondolok Rád! De senkinek nem adod át a stafétabotot?
Miben mutatkozik Ádám piromániája?

melcsi1967

LÁNYOK, MI EZ A PASSZIVITÁS???? Magamnak irogassak?

melcsi1967

Hát akkor, a mai napra:
Emese látott valami kabarét a tévében, letaglózva áll, látva a függönyt: "Mi ez a szinház, nemsokára kezdődik az előadás?"
Mondom Neki, szagolja már meg a Luku fenekét, hátha bekakilt. Be is, "fuj de büdös dobja ki". Pillanat mulva a kicsi szaglássza Emese hátát, fffúúú mondja és fintorog :lol:
Tegnap este, elalvás helyett Luku begyakorolta a kiságyból való kimászás müvészetét! Rajtakaptuk, amint lovaglóülésben vigyorog a rács tetején! Dezsőnek aztán sikerült rábeszélni hogy másszon vissza, de félek, hogy rövidesen kint találjuk majd. Mivel ma du. Emese megmutatta Neki, hogyan tud jól megkapaszkodni, nehogy leessen. Milyen gondos nővér, igaz?!
Mindennap meg kell nézni a neten az egyik játéknagykerben az "aludó babát", akit szeretne a szülinapjára. Adrinak fogjuk hivni (Máté barátnőjének a neve), és "ugy szeretném, mikor kapom meg?" Mondom, a szülinapodra, 3-at alszunk még addig. "Akkor jó" duruzsolja elégedetten. És hogy milyen tortát kért? Belül csoki legyen a krém, és kivül PEDIG (kedvenc szó!) lllózsaszin! Ugyebár a csokitorta a nagy kedvenc, ám lány létére csakis rózsaszinü lehet! Ez igy a kecske és a káposzta...
És tudjátok, Emese kicsoda mostanában? Hát a Kismalac, "hamis orral" (igy van a diafilmen szó szerint) :wink:

melcsi1967

Sziasztok!

Ma Zalaegerszegen voltam értekezleten,így csak ilyen későn tudom hozni a hírt.

Ma 11, 45-kor kaptam az sms-t:

"Kis tündérkénk ma délelőtt megszületett. V. Emese Réka 3310 gr és 54 cm. Mindketten jól vagyunk."

Szóval Regi kisbabája meglátta a napvilágot! Részleteket nem tudok, de majd holnap már megpróbálom felhívni, hátha interjú képes állapotban lesz már.

Nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak. Millió és millió édes percet kívánok nektek!

Melcsi!

Én is egyre ritkábban jövök a gyér forgalom miatt, de holnap délelőtt majd jövök és teszek fel képet, hogy Hanna hogy eszi a kolbászt. (kenyér nélkül természetesen)

Pusz,Éva
fanny01

Nahát, de jó hogy mégis visszanéztem. Már majdnem kikapcsoltam hogy megint nem ir senki...
Reginek és kedves családjának ezuton is kivánok sok boldogságot a kicsi Emeséhez! És kis Emese, Neked pedig hosszu boldog életet! Rövidtávon pedig sok tejecskét! :wink: :D

Én most egy nagyon picit könnyezem (milyen nagy már az én Emesém). Mostanában, nem tudom miért, ha látok pici babát, elkezd belülről valami furcsa érzés áradni. Mégis félek, hogy esetleg nem lesz több, bár Dezső erre azt mondta, nem szabad ilyet gondolni, legyek pozitiv. Már nagyon szeretném ha kopogtatna nekem még 1 baba (bár gondolom most sokan telhetetlennek gondolhatnak). De ugy érzem, hogy van még bennem, és ha nem születne meg, később hiányérzetem lenne. Miért van ez a furcsa érzés, amikor van 3 szép, egészséges gyerekem? Miért vágyik még akkor az ember lánya olyan forró szivvel még 1-re?

Fanny!
Holnap benézek, és várom a képeket! Az enyémek nem eszik, csak a kenyeret ebből a verzióból.

Ma találtunk végre az aludó babán kivül mást is itt ezen a neten! :wink: Mikulás meg Micimackó képeket! Igy elmaradt a babanézés :( A lányom az egeret fel-le ugy kezeli, mint aki folyton itt lóg, pedig csak akkor netezik, ha teregetek (most erre használjuk Máté szobáját majdnem 1 éve...) Ha véletlenül megnyomja akkor meg elkezd jajgatni, hogy tegyem vissza.

melcsi1967

Még az jutott eszembe, de furcsa, 3 kislány is született pár nap (na meg év) különbséggel ebből a kis társaságból! Mindenkinek boldog születésnapot!

melcsi1967

Regina!
Szívből gratulálok Emese születéséhez! Csodálatos időszak előtt állsz, óriási örömforrás az egész család számára a kis jövevény.
Én nap, mint nap tapasztalom, hogy mennyivel gazdagabbak lettünk azzal, hogy Benji is köztünk van.
Fotót persze várunk!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Szóval, meg van a legfrissebb "topikbaba"! Csak sajnos a stafétabot gazdátlan maradt. (Nika, Gegének is jól jönne már a kistesó. Igaz?)

Melcsi, tudod, hogy én elfogult vagyok veled, így nyugodtan lemerem írni, hogy bár teljes szívemből drukkolok nektek, de azért, ne légy telhetetlen, a Te életed már így is több mint tökéletes!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:11-kor.
fanny01

Melcsi már akartam kérdezni ezt a szép piros kocsit hol vettétek? nagyon jól néz ki :9

Regina nagy nagy Gratula a szép kislányhoz aki szép méretekkel született sok sok tejcsit kívánok

tényleg nem lett a stafétabot átadva de bízzunk benne hogy hamarosan újra lesz ismamink Éva mi dolgozunk rajta :D:D:D és bízom benne hogy jövő hétvégére produkálhatok egy + tesztet sokat szugerálom most a testemet :):):):):)

Gergő beteg lett mandullagyulladása van de nagyon nehezen tudom csak beadni neki a gyógyszert egyszerűen nem kell neki ez most másfajta mint amit már kaptunk biztos nem jó az íze de azért megoldom valahogy csak nagyon nehezen :) amúgy nem is látszik rajta hogy beteg csak annyi hogy folyoik az orra meg köhög drágám

NAgyon édes a "kisasszony" ahogy eszi a kolbászt :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Regi! Nagy-nagy gratula a topik legifjabb Emeséjéhez :lol: :lol: :lol: ! Nagyon sok boldogságot kívánok az egész családodnak! (engem is érdekelne, hogy miben nyilvánul meg Ádám piromániás hajlama?)

Melcsi! Annyira jók a történeteid :lol: :lol: ! Mindkét gyermek imádnivaló!

Nika! Gege ezzel a mosolyjal (hogy kell írni??? :oops: ) minden nőt levesz majd a lábáról :lol: :lol: ! Igazi kisfiú!!

Fanny! Emese azt hitte Hannára, hogy Ő ül ott, és kérdezte: mit csinál ott Emese baba? :lol: :lol:
Látszik is a kisasszonyon, hogy huncut! Emese tegnap szalonnát vacsizott.
A menü nem semmi :shock: :shock: ! Leírod a sütőtök krém leves receptjét?

Nem írok most többet, holnap zh-t írok, ráadásnak itt van (anyóséknál) Gábor unokatestvére Montreálból, és ma búcsúvacsora....

Szép napot mindenkinek!!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Már indulok, de gyorsan a tökleves receptje:

Én abból a canadai ( az a kicsi kis aranyos) típusú tökből csináltam, de bármelyikből lehet.

Hámozás, kimagvalás után kis kockákra vágni, ( a recept szerint) annyi vízben megfőzni, hogy éppen hogy ellepje. Egy húsleves kockát beledobni, só, bors, szerecsendió izlés szerint. Én egy hagymát is dinszteltem alá. Mikor megfő összerutmixolni. Tejjel ( főzőtejszínnel!!!) hígítani. Az állagának jó sűrűnek kell lenni, én nem tettem bele se rántást, se habarást, mert a nélkül is nagyon sűrű volt.
Azért írtam, hogy a recept szerint, mert szerintem pont az volt a "gond" a levessel, hogy túlságosan intenzív tök ize van,(és túlságosan sűrű azáltal, hogy kevés a főzőlé) ami nem rossz, mindenki dicsérgette, hogy jó, jó, de igazán a magyar ember nincs hozzászokva ehhez az ízvilághoz. Én a brokkolikrém levest is így csinálom és azt is csak azóta szeretjük mióta nem olyan intenzív brokkoli izűre főzőm. ( mikor felforr a brokkoli én leöntöm róla a vizet és újból felfőzőm és csak ekkor teszem bele a fűszereket, így nem olyan vad izű. Azóta imádják.Igaz, így egy vékony rántást kell rá rakni, hogy sűrűbb állaga legyen, de nagyon finom.)

A krémlevesekbe én pirított kenyérkockákat szoktam rakni (+reszelt sajt), a töklevesbe ugyebár egyik sem megy, meg a tv-ben is láttam ezt a vajon pirított tökmagot, így az volt a tetején, az nagyon finom.

Éva
fanny01

Sziasztok!

Regina!
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok mindnyájatoknak! Isten hozott kis Emese, légy boldog és nőlj nagyra örömben, békességben, szeretetben!
:D :D :D

Amióta én topictag vagyok, mindig volt kismamánk... hajrá lányok, aki még tervezi!

Képzeljétek, egy ismerősömnek most születtek ikrei, 36. hétre, és 3400 gramm mindkét baba :shock: :shock: :shock:

Melcsi
Klassz a piros kocsitok! Honnan rendelted? Nálunk nem nagyon lenne hely a tárolására sajna, a 3. emeleten... lenn a babakocsitárolóban nem hiszem hogy elfér. Pedig biztos tetszene Annának és gondolom a tesójának is.
Biztos tetszeni fog Emesének az ovi, végül is sok érdekesség van ott ami otthon nincs. És más az amit az óvónéni mond, mint amit anya, látom Annán is. Mi pl. járunk egy ovi-játszóházba ahol heti 1x „komplex foglalkozás” van 2 évet betöltött gyerekeknek, anyukákkal együtt vesznek ebben részt a gyerekek, ének, torna, mese és festés-gyurmázás van minden alkalommal. Van amire ha én hívom, csak a fejét rázza, de ha az óvónéni, akkor szalad... :wink:

Nika
Gegének gyors gyógyulást!
Anna szereti az édesített orvosságokat, őt gyógyulás után nehéz lebeszélni hogy már nem kell több gyógyszer.

Fanny
A kolbász nálunk is tuti siker volt mindig. Azért most már hajlandó némi kenyeret is enni hozzá Anna.
Klassz lehetett az ünnepi ebéd
Ezt akrémlevest én is ki fogom próbálni!
Én füstöltsajtkrém levest tudok istenit, ha valakit érdekel leírom

Mandula
Sok sikert a zh-hoz, ez lesz az első?

teszek fel pár képet

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Lányok, influenza elleni oltást beadatja valaki?

Hogy magyarázzátok el a gyereknek hogy oltást fog kapni, és hogy lehet elérni hogy ne féljen, és engedje szépen beadni? Anna másfél évesen kapta az utolsót, arra már nem emlékszik, azóta orvosnál sem voltunk. Szerencsére nem beteges, de ezáltal egyáltalán nincs is hozzászokva a vizsgálatokhoz, utálja a "macerát", az ő szájába ugyan ne nézzenek, az ő mellkasát ne hallgassák... előre félek mit fog reagálni az injekciós tűre, nem tudom hogy magyarázzam el neki előre mi fog történni, anélkül hogy megijeszteném :roll: Viszont jó lenne ha elkerülne minket az influenza, már csak Levike miatt is, tehát azt a szurit be kéne vállalni...

Tud valaki valami jó mesekönyvet orvosos témában ami kicsit felkészítené?
Most orvosos játékot veszek neki, jobb ötlet híján, azzal próbálunk kicsit elébe menni a dolognak. Talán ha a Zsófi baba és a Kata baba is kap szurit akkor ő sem fog majd annyira tiltakozni...?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nagyon édesek a picikéid! Annácskád ugy látom más tipus mint az én kis Emesém, szerintem nagyon gondoskodó, igazi nővér (az enyémben van egy egészséges adag féltékenység, ez tuti).
A kocsit itt a neten vettem, a Játékpalota webáruházában, és felállitva tárolom, a lépcsőn, épp 1 lépcső széles helyet foglal igy, tehát sokkal kisebbet mint pl. a babakocsi. Nagyon bevált, imádják a gyerekek, igy mindkettő utazik, bár bevallom, megvállasodtam az utóbbi hetekben, dehát itt a domborzati viszonyok is bejátszanak.
Oltás: én az idén nem fogom beadatni. Ki tudja ez az uj vakcina mit csinál? A dokink azt mondta, ez majd csak jövő tavaszra derül ki. Ugyhogy az idén hazardirozunk.
Én meg szoktam mondani kerek perec, hogy ez bizony fájni fog. Helyzeti előnyünk, hogy Emese szadi módra végignézte Luku összes oltását, de szokta vigasztalni, hogy "ez csak egy kicsit fáj". Nekünk most lesz majd egy pneumo, na kivéncsi vagyok... Bár tavasszal a kullancsnál nem sirt. Érdemes lenne vinni Annát, mikor Levit vizsgálják, hogy lássa, miből is áll.
Ovi: na, nagyon várja. Már mindenkinek elujságolta, és ma azt mondta a hugomnak, hogy "llózsaszin NYELEM lesz" :lol: :lol: :lol: (jelem)
Nika!
Fentebb irtam a kocsiról, és egyszemélyes változatban is van, sőt, utánfutósban is létezik. És igazán birja a strapát.
Nagyon drukkolok Nektek!
Fanny!
Na azért tudja a gyerek, hogy mik az egészséges táplálkozás alapjai, mert lám, paradicsommal eszi és nem szénhidrátdus kenyérrel azt a kolbit! :lol: :wink:
Nem volt semmi az a menü! Isten éltesse az ünnepelt férfiakat!
Azt mondod, több mint tökéletes az életem? Igen, igen, bár látnád mi van itt este mikor eltettük Őket másnapra! Romok! Moziról, ilyesmiről évek óta nem hallottam... Folytassam? :D És még akarok egyet :shock: De valóban, ez most itt a Paradicsom nekem, már igy is bőséges ajándékot kaptunk odafentről, dehát remélem megérdemelten... Hogy kaphatunk még 1-et...
Mandulácska!
A zh miatt nem nagyon irigyellek. Akkor már inkább még1 császármetszés...
Mi holnap bulizunk, ünnepeljük a kis szülinapost! Alig várja már. Megvettem az "aludó babát", már szépen becsomagolva várja a nagy találkozást.

melcsi1967

Sziasztok!

Regi küldött két képet gyorsan felteszem. Nagyon édi!!! [ Kép Kép
fanny01

Melcsi köszönöm szépen a választ:):)9 nagyon tettszik ez a kocsi :)és drukkolok hogy sikerüljön amit szeretnél:)
én most úgy vagyok vele hogy siekrülnie kell punk tum :) olyan nincs hogy nem sikerül hiszen valakinek át kell venni a stafétát :):):):)jövő hét végén kiderűl

Nálunk oltással eddig nem volt gond szerintem ha te félsz az oltástól az átvetül a gyerekre én abszolute nem félek tőle de a gyerekkel sem volt soha gon én eddig mindig mondtam neki hogy megyünk szurira de mi mostanában vooltunk dokinéninél és a doki nénio személye az alapból nem gáz de mikor fel kell ülnie az asztalra na onnantól rdítás van ezerrel csak amikor abbahagyja a vizsgálatot ami abszolute nem fáj neki csak hiszti megint nevetés van stb :)

Icus a gyermekeid nagyon édesek :)és Levente milyen szépen kinyomja magát :):):)

Regi: nagyon édes Emese mégegyszer gratulálok hozzá :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Regi, hazajöttetek már?

Lányok mi újság? Nálunk a hétvégén lesz Hanna szülinapja. Majd teszek fel képeket.
Egyébként nálunk nem sok újság van. Akiknél meg lehetne azok nem jelentkeznek!!!!!

Éva
fanny01

Nagyon édes ez a legkisebb Emese! Szerintem a szája tiszta Regi!
Fanny!
Hannának nagyon boldog 1. szülinapot kivánok!

Mi is megünnepeltük a kicsi lányt. Királylányhoz illő méltósággal fogadta a gratulációkat, a virágokat (Apa virága külön kitüntetve!), na és az ajándékokat. Szerencsére csak átlátható halom uj játék keletkezett, és épp megfelelőek. Fujtunk egy csomó lufit, aminek minden kisgyerek nagyon örült, ettünk is egy finom kis vacsorát (mi azért egyszerübben oldjuk meg mint Fanny) és három torta is volt, ugyhogy igazán finomakat csemegéztünk.
Megint mekkorát változott az eltelt 1 évben! A beszédét tökéletesitette, mára még a "r" is ropog már itt-ott, főleg szavak közben vagy végén. Igazán választékosan fogalmaz, megfelelően hangsulyoz. Nagyokat nevetünk a kedves kis aranyköpésein, hihetetlen, hogy hogy vág az agya. Mostanában szivesen hasonlitgat, minden "olyan mint". Na meg: "tudod mit gondoltam? Hát azt..." és itt komoly okfejtés következik. Nagyon figyelmes, segitőkész (már ha akar), ha fáj valami, vigasztal, puszit ad rögtön, hozza a "kötést". Na és ha Neki "fáj" hát akkor aztán az komoly dolog... Vagy ha "szomoru a szive".
Lukuval elmélyitették a kapcsolatot, ugyan továbbra is megy a csihi-puhi időnként, de ha "meg kell védeni" akkor rögtön egymás mellett állnak. Vagy ha valami csinytevés van... Rendszeres a "meseolvasás", vagy mostanában már fejből meséli Neki a Piroskát, a Kismalacot, meg a Tücsök és a hangyát. Olyankor a legédesebbek, Emese mesél (ahogy én, épp ugy), Luku reáemeli csillagtekintetét és csüng, csüng a szavain.
És bizony egyre ügyesebben mozog, ha bárhol táncot lát, azonnal utánozza nagyon élethüen. Fél lábon tud már ugrálni (de csak a jobb lábán), ugy bukfencezik, hogy a keze a derekán van, és teljesen egyenesen tudja megcsinálni. Próbálkozik a fejenállással, a háta már egyenes, de még átgördül persze. Leugrik már padról, magasabb farönkről, meg a kisasztaláról is :twisted: :shock: És épp ma láttam, hogy kezdi hajtani a hintát, egy kicsit már el is mozdult!
Kedvenc elfoglaltsága mostanában a rajzolás, gyurmázás, nyomdázás, na meg a meseolvasás, diafilmezés is. Mindennap lesi, hogy mikor lesz sötét, mert akkor végre vetithetünk! Ő tekeri, a meséket persze már kivülről tudja, de mégis, estéről estére a Csipkerózsika biztos befutó, a másik változik időnként.
Nappal teljesen szobatiszta, önállóan végzi a dolgát, de éjszaka bizony kell még pelus, és egyelőre kilátás sincs, hogy ez mikor fog változni. És még a cumisüveg is kell az esti dédelgetéshez, hiszen "Ő még kisbaba!"

melcsi1967

Sziasztok!

Fanny! Köszi a receptet, meg fogom csinálni. Boldog szülinapot Hannának :!: :!:

Icus! Annyira, de annyira szépek a gyerekek :lol: :lol: !
Én eddig csak a muszáj oltásokat adattam be, de Emese óriási sírást rendez egy sima súlymérésnél is a doktornéninél.....

Nika! Szorítok ezerrel :lol: :lol: !

Regi! Nagyon édes a picike :lol: :lol: !

Melcsi! Emesének is nagyon boldog szülinapot :!:
Látod, milyen nagy lány már.... Pedig olyan mintha most született volna!

Sikerült a zh, hármas lett, nagyon örülök neki!

Emesém is olyan nagy már, a szövegét meg már tényleg írnom kéne. Nagyon értelmes kislány, csak olyan kis félős. Képzeljétek, most ha valaki köszön neki, vagy megdicséri, rögtön elsírja magát. Sőt, a gyerekekkel is nagyon tartózkodó, sírva fakad ha hozzászólnak. Most már előre megbeszélem vele, hogy hova megyünk és elmondom, hogy ott mindenki aranyos és szereti őt, és kérem, hogy ne sírjon ha valaki hozzánk szól.
Tegnap délutáni alvásból felébresztettem mert már 3 órája aludt. Először mosolygott egyet és azt mondta: nem vagy vicces anya.
Vacsora után Ő is mondja, mint a többiek: köszönöm szépen, nagyon fiom volt. Ha tüsszentünk mondja, hogy egészségedre! És olyan szépen játszik. Sokszor eljátssza ami történik velünk, babázik, tisztába tesz minden játékot (a szoba tele pelussal :lol: ).
Egy pár képet rakok fel én is:

Kép

Kép

Kép

Kép

A nagyokkal imádják egymást, bár nehezen viseli ha tanulnak vagy nem engedem a szobájukba, hogy ők is tudjanak kikapcsolódni.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi!

Hangos felolvasást rendeztem, annyira tetszett az írásod. ( csak a férjemnek). Majd tegyél fel szülinapi képeket!

Mandula!

Gratulálok a zh.-hoz. Átestél a tűzkeresztségen, meglátod egyre könnyebbnek és könnyebbnek fogod érezni, ahogy telik az idő.
A fiad meg Emeséd elképesztően hasonlítanak egymásra. ( őket is megmutattam a férjemnek, mondta is hogy biztos mindeketten anyukájukra hasonlítanak.)
És a fiad szeme..., hát lesz itt még baj szerintem mikor a lányok is felfedezik maguknak!

Indul nálam az ünnepi előkészület, mert holnap már délelőtt jönnek a vendégek, ( anyósom, sógórnőm lánya és az udvarlója, plusz mi négyen, plusz baba és mamája) így mindent meg akarok ma csinálni.
Menü:
tyúkhúsleves ( anyós féle igazi háztáji tyúkból)
májfelfújt ( így nagyon elegánsan hangzik, de nagyon egyszerű igaziból házi májkrém, csak marha jól néz ki, így alkalmas az ünnepi asztalra is)
töltött csirke ( én sose szerettem a töltött csirkét, de mióta én találtam ki a tölteléket, azóta imádom)
vegyes husokból sült ( ez a párom kedvéért)
és egy pár szelet aszalt szilvával töltött rántott pulykamell ( nagy fiam kedvence)
szabolcsi töltött káposzta ( ez már kész van múlt héten csináltam töltött káposztát és akkor lefagyasztottam egy adagot, csak oda kell tenni főni)
gesztenyekrémmel töltött torta.

Az a gond, hogy nagyon más mindenkinek az ízlése ezért kell fehér hús is zsíros húr is, meg vasárnap nem akarok főzni, de mivel nekem a fiam meg a párom is itthon dolgozik, így hétvégén kell gondoskodnom a hétfői ebédről, hogy legyen mit enniük, így legalább az a gond is megoldódik.
Majd beszámolok hogy mennyi maradt.

A játékon kívül vettem még ma a Hancsikának egy olyan éééééééééédes kis plüssruhát, kis kapal is van hozzá! Meg egy kis kordbársony kötényruhát, hozzávaló harisnyával, csak szép kis felsőt nem kaptam hozzá, de biztos kerül majd valamilyen felső hozzá.
Na, megyek a csatába.
Éva
fanny01

Kép
Nahát, ez a Firefox csak egyet enged mindig feltölteni :evil: de lagalább holnapra is jut...
Fanny!
Látom megint nagy főzést csapsz! Kordult is a gyomrom :D :wink: pár falatot küldhetnél virtuálisan :wink:
Kérünk mi is képeket!
Az igazság az, hogy többet is akartam még irni, szeretek összegezni igy egy-egy évforduló kapcsán, csak megzavartak (hazajött az uram)
Most itt ül Emese mögöttem, kérdezte, ki az a Hannababa, mutatom, és mondom Neki, emlékszel, mikor annál a néninél voltunk akinél este fürödtünk a medencében? "Hát az a néni? Emlékszem, pellllsze!" No, az a nagymamája Hannababának. "NNNNagggymamájaaaa??? :lol:
Mandulácska!
A két gyerek teljesen egyforma! Légyszives ird már Te ism, mi történik , annyira édes időszak ez, és hidd el, az ember akárhogy figyel, olyan kevésre emlékszik mégis vissza. Szoktam olvasni a naplómat, persze azonnal eszembe jutnak a helyzetek, arckifejezések, de ha nem lenne, talán már elfelejtettem volna sokat belőlük.
Jó az a hármas is, lényeg hogy görbüljön, a diplomát csak felmutatni kell tudni adott helyen, a tartalma senkit nem zavar...

melcsi1967

Sziasztok Csajok!

Itthon vagyunk már javában, csak nehezen jutok ide + a kórház topicjára irogattam, mert a szülés előtt álló kismamik minden apróságra kíváncsiak a kórházzal kapcsolatban. Pár hete még én kérdezgettem a friss anyukákat ilyesmiről……

Szóval… a mi otthonunkba egy tüneményes kis angyalka költözött!!! Csodaszép és napról napra szebb, aranyosabb! Állandóan bámuljuk, és mégsem bírunk betelni vele! Mindenkit elvarázsol…. és nekem különösen az az érzésem, mintha az égiek tálcán nyújtották volna ide nekem/nekünk. Minden olyan egyszerű volt és hát váratlan is. Még mindig meg vagyok kissé zavarodva, mert még csak vasárnap lennék 39. hetes…
13-án reggel folyni kezdett a magzatvíz. Olyan hihetetlen volt, hogy inkább feltételeztem magamról, hogy bepisiltem, mint hogy elindult a szülés. De tudtam, hogy menni kell és nincs visszaút, mert elkezdődött, bármit mutat is a naptár. Az időzítés jó volt, mert Évit még el tudtuk vinni az iskolába, a dokinak is tudtam telcsizni útközben, úgyhogy mire beértünk, már készültek ránk. Az orvos megvizsgált, bő ujjnyira nyitva voltam, aztán NST, vérvétel, majd infúzióban bekötöttek oxitocint és előkészítették a műtőt. Fájásaim egyáltalán nem voltak, és bár a saját orvosommal megbeszéltük, hogy lehet valamennyit vajúdnom, most mégis másképp alakult. A helyettes orvossal nem volt módom beszélni, most szerdán mentem volta UH-ra hozzá. Így viszont elfogadtam, hogy nem várnak, mert közben a helyettes dokinak is sztk-rendelésre kellett mennie. Ahhoz nem volt merszem, hogy a természetesség jegyében ragaszkodjak a fájásaimhoz, miközben elmegy az orvosom, mert azért a végére ráizgultam a hegszétválás okozta szörnyűségekre (olvasgattam róla, amit persze nem kellett volna). Úgyhogy akkor és ott csak egy dolog érdekelt igazán: hogy mindketten épségben és egészségben éljük át a szülés-születést. És persze az altatástól is megmenekedtem. A gerincvelői érzéstelenítés nagyon egyszerűen ment, könnyen eltalálták és hamar hatott. És a kislányom is hamar kibújt a pocakból, de velem még utána dolgoztak egy darabig. Láttam Mesikét magzatmázosan, mert rögtön odahozták, majd rendbe tették és akkor ismét. Természetesen azt láttam, hogy nagyon szép és még azt, hogy duci! Ezen magam is meglepődöm, de még tokája is van a kisasszonynak. Az első sírása olyan finom, cicás volt, igazi lányos hangadás. De azóta egyre erőteljesebb, főleg ha éhes a poci...
A kórházban nekem is csak 3 napot kellett maradnom. Vasárnap délben hazajöhettünk. A sebem csak az első két nap fájt, utána semmi, pedig még benne vannak a varratok, holnap megyek varratszedésre. Tejcsim van és igyekszem, hogy legyen is minél több. Sokat iszom és fejem is.
Az orvos azt mondta műtét után, hogy nagyon el volt vékonyodva a hegem. És azt is mondta, hogy negyediket már veszélyes lenne vállalni. Ezen meglepődtem, de az az apropója szerintem, hogy nem vettem igénybe a sterilizációt, amit ilyen esetben (3. gyerek+műtét) felajánlanak. Még a zárómra is rákerült!!! Lehet, hogy nagyon gyanakvó vagyok, de tényleg azt gondolom, hogy igyekeznek a magyar nőket a gyermektelenség felé terelni (meddővé tétel, könnyű abortusz stb.) Én egyébként nem egy negyedik gyermek reményében mondtam nemet (bár ne zárjunk ki semmit, de most örülök, hogy egyáltalán harmadik is lehetett), hanem mert maradnék - ha lehet - a természetes állapotomban.

Most csak ennyit hirtelenjében. Remélem értelmesen írtam. Majd teszek fel fotókat is, az egy újabb kör lesz, mert még válogatni és kicsinyíteni kell.

Fanny
Köszönöm a közreműködésedet. Egyébként akartam telcsizni én is a kórházból, de fárasztó volt a sok nyüzsi. Nem tudom, írtam-e korábban, hogy abban a kórházban, ahol voltam, teljesen kötetlen volt a látogatás. Olyan volt, mint egy átjáróház! Igaz velem is sokat ott lehetett a férjem és ez a része jó volt. De a mások látogatói fárasztóak voltak!

Kép
regina3

Regina!
De jó hogy még benéztem!
Akkor most "személyesen" is, szeretnék nagyon sok boldogságot kivánni Nektek pici Emesétekhez a nagyobb testvéreivel együtt!
Tényleg, hogy fogadták a kishugocskájukat? Évike is el lehet büvölve, és alkalma lesz megtanulni a kisbaba körüli teendőket is. Látom, Te is el vagy varázsolva, ilyen tündérek az Emesék :wink: :D de azért tudod, Emese-nem áll jól a szeme se, mert ha jól állna a szeme- nem lenne Ő Emese.
Nagyon örülök, hogy szép emlékeket hagyott Benned a császármetszés, altatás nélkül egész más.
Amit irtál a gyanakvásról, az bennem is megvan, épp ilyesmiket gondolok én is (nem véletlen hogy nem járok amniora sem)
Nagyon várom a fotókat!

Holnap lesz az énekkarom 20. jubileumi koncertje, amit Emese Apával fog megnézni. Ruha már több napja kiválasztva (bordó, mert az én fellépő ruhám is ilyen szinü), és már tükön ül! Ráadásul, délután lesz a szinházbérletünk utolsó előadása is, ugyhogy tobzódni fog a kulturában. És már nagyon várja. Ma megnéztük Halász Judit több felvételét is a neten, felidéztük a szép koncertet, és kérdezte, mikor megyünk megint. Találtam is Biatorbágyon egy decemberi koncertet, arra el fogunk menni. Kép
Na sikerült megint egyet feltenni...

melcsi1967

Nem tudjátok hogyan kéne megforditani ezeket a vonalzókat, mert mégis Emesét kéne elsőnek tenni.
Próbálok még1 képet Kép
Kép

melcsi1967

Most csak képek, mert elég fáradt vagyok (délelőtt varratszedésen voltam, délután látogatók jöttek, közben a hidegfront miatt amúgy is kókadozik az egész család....)

Az első két kép a kórházban készült 2-3 naposan, a másik kettő itthon, 5 naposan.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
regina3

Sziasztok!

Majd holnap írok, mert most megyünk vásárolni, csak gyorsan teszek fel pár képet.
Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:12-kor.
fanny01

jajj nagyon jók a képek:)

na a stafétát egyenlőre nem veszem át de nem adom fel :):):)

nika70
Salgótarján

KÖZÉRDEKŰ!!!! ÉRDEMES ELOLVASNI... ÉS CSELEKEDNI!
Egy hölgy magánszemélyként, négy gyermekes anyaként aláírásgyűjtést indított, melynek célja a 386 országgyűlési képviselő költségtérítésének szigorítása, pontosabban, hogy csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson nekik költségtérítés, ahogy ezt elvárják mindenkitől az általuk hozott törvények alapján - ami sajnálatos módon rájuk még sem vonatkozik!
Az Országos Választási Bizottság által hitelesített kérdés így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
Sajnos igen szűk csatornákon lehet népszerűsíteni az aláírásgyűjtést, pedig csak 4 hónapot ad a törvény erre. Van egy honlapom (www.seresmaria.hu), ahol minden lényeges információ megtalálható, valamint letölthető és kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív, amit fénymásolni is lehet. Ha sikeres lesz az aláírásgyűjtés és megvan a 200 ezer aláírás, a népszavazást az EU-s választással egy időben lehetne megtartani, így nem kerülne szinte semmibe.
Amennyiben támogatja a kezdeményezést , az íveket a következő címre kérném eljuttatni:
Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.
Az a legnagyobb támogatás, ha mindenkinek szól erről, akinek úgy gondolja, hogy érdemes!"

melcsi1967

Lányok!
Kérlek Benneteket, aki a fenti kezdeményezést támogatja, cselekedjen, és más általatok használt csatornán is terjesszétek!Köszi!
Regina!
Tündéri szép a kislányod! De boldog is lehetsz! :D :D :D
Fanny!
1 éves kicsi Hannácska! Milyen nagykislány már! Látom Ő is lllózsaszin! :D Nagyon csini volt! De mit csinált a tortával? Esetleg maszatos kép?
Nika!
Kár... és én sem... :(
A kislányommal a szót (nem)fogadásról beszélgettünk, és megkérdeztem Tőle, miért nem szeret szót fogadni. A válasz csipőből: "Én OLYAN VAGYOK! Egyszer NNNNEMMM egyszer DDDDDE! És kész!
Lukukám beleugrott a félcentis hóba, konkrétan hasravágta magát rajta. Egyfolytában nézegetett felfelé és magyarázta hogy ez onnan jön :D Kezdetben felvette a kesztyüt, de rájött hogy nem tud vele fogni, akkor lehuzta, havat akart gyüjteni mint Emese, akkor persze vizes lett a keze, és mutogatta, hogy ez már micsoda gyalázat! Emese este nagyon dicsérte az időjárást, "ugy vártam már a hóesést" mondta, de kifogásolta, hogy "a Mikulás még nem jött". Ettől függetlenül viszont "nagyon szép, olyan jó, nagyon örülök neki". Hát én is örülök, jöhetne még hozzá vagy egy méter, és maradhatna márciusig! Imádom a telet! Olyan szép fehér minden!

melcsi1967

Sziasztok!

Regi
Nagyon édes a pici lány!! :lol: :lol: :lol: Tényleg milyen édes kis husis! Nagyon örülök a boldogságodnak, és hogy minden rendben zajlott! A nagyok biztos sokat babusgatják. Napi 3 l folyadék van előírva szoptatáskor, te tudsz annyit inni? Nyáron nem volt ez gond, jól esett a víz, de ilyenkor nem kívánom és teát, gyümölcslevet sem annyit, sokszor erővel iszom mert tudom hogy kell. Te mit iszol?
Bevált az a fürdető izé? Amikor hasra fordítod akkor ki kell venni a kádból?

Fanny
Utólag is boldog szülinapot Hannácskának! Igazi Kishercegnő ezekben a gyönyörű kisruhákban. Ugye milyen nehéz ellenállni a vásárlásnak mikor szépet lát az ember?
:D Gyönyörű a torta, tényleg Te csináltad? Biztos finom is volt, látszik rajta :D
Látom Ti is golyópályát vettetek, nálunk is ez volt az egyik ajándék az első szülinapon

Az orvosos témával sajnos falra festettem az ördögöt: Anna egy hete belázasodott, vírusfertőzés .... a doktornéninél volt ám sírás... pedig otthon már úgy mesélte apának hogy aranyos volt a doktornéni és nem sírtam... egy hete orvosost játszunk, már minden babát, állatot és családtagot meggyógyítottunk, és egyik sem sírt. Ennek ellenére egy hét múlva a kontrollon csak egy hajszállal volt jobb a helyzet. Pedig akkor már Levit is vittük, mert ő közben köhögni kezdett. Anna nagy érdeklődéssel nézte ahogy az öccsét vizsgálják ( aki nem sírt), aztán mikor rákerült a sor megint kezdte a műsort... időközben az egész család beteg lett, a férjem nyakig a megfázásban, az orvos tanácsára csak maszkban közelít Levihez, aki elég gyanakvóan nézi őt... és tegnap óta én is prüszkölök. Ha lehajolok már csöppen az orrom de felemelt fejjel nem tudok pelenkázni... :roll: Anna már nem lázas de köhög még és náthás, viszont nagyon ügyesen fújja már az orrát és 2 napja sírás nélkül lehet orrszívózni is őt. Viszont Levike ordít az orrszívásnál, és Anna vele sír, úgy sajnálja... :wink:

Melcsi
Továbbra is nagyon élvezetesek az írásaid :D
Ha az egyik gyerkőc beteg, hogyan kerülitek el hogy ne kapja el a másik :?: Annát nem lehet lebeszélni hogy ne puszilgassa az öccsét, ha épp nem figyelek. Lehet hogy nem is Annától kapta el henem apától mert a fiúk szerencsére nem lázasak...
Emesét is Isten éltesse sokáig! Az aludós babáról is teszel képet? Luku milyen nagy, komoly fiú már! Nagyon helyesek együtt :lol:
Melcsi, ne vedd kötekedésnek, de kéztámasz nélkül tilos bukfencelni, nagyon veszélyes!!! És nyitott tenyéren, stabilan kell támaszkodni, ez nagyon fontos, testnevelésmódszertanból ez volt az első amit a fejünkbe vertek. Egy rossz mozdulat pl. bohóckodás miatt... a nyak sérülhet és az idegek...

Mandula
De szép lány lett a Te Emeséd is! :D Annának is volt egy sírós időszaka régebben, de elmúlt. Gratula a zh-hoz. Hány lesz még ebben a félévben?

Anna ma megszerezte a kekszes dobozt, kivett egyet és azt mondta: háromszög, mint amivel a nyuszi zenél a könyvben, megmutatom . És már hozta a mesekönyvet amiben tényleg egy zenei háromszög (triangulum) van a kezében.
Este mondom neki: Aludj már, késő van. Erre ő: köszi anya, most nincs kedvem... :lol:
Ma mentem a dolgom után és nehezményezte hogy elmegyek mellőle, erre utánam szól: anya, gyere már vissza, a Jóisten áldjon meg... :lol:

Melinda hol vagy? Alakul a helyzet az új munkahelyen?

Bea??
A múltkor kérdeztél az iskolakezdésről, de azóta nem jössz. Mire jutottatok?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Most megijesztettél! Mondjuk csak az ugrálóban bukfencezik támasz nélkül, a szivacson rendesen, de hogy akadályozzam meg? Olyan betyár, bizony nagyon vakmerő és fütyül az anyai intelmekre!
Nem tudom megakadályozni, hogy ne legyenek együtt betegség idején (sem). Igy reménykedem, hogy a/ nem lesz senki beteg
b/ nem kapják el egymástól.
Az a/ kb. március óta igaz a b/ az nem biztos, főleg Lukut kell féltenem, akinek van az immunhiányos ügye. Most nem tudom mi lesz majd az oviból kifolyólag, de reménykedem. Talán egymás baciit megszokhatják, nálunk főleg, mert nem ügy egy kis közös kanalazgatás, vagy szájból-szájba a cumisüveg, hogy a fogkeféről ne is beszéljek :shock: :shock: :shock: , na betegség esetén ezeket azért igyekeztem gátolni tavaly, de most nehezebb lesz, mert már Luku is nagyon szemfüles. Hát kicsit félek azért, de nem viszem tulzásdba az aggódást.
Hanem a dokitéma, engem mindig olyan furcsán érint, mert egyik gyereknél sem volt soha ezzel baj, még Máténál sem. Jött, beadta, megnézte, elment, béke volt, orditás soha. Pedig nem szoktunk doktornénit játszani, mert mi folyton és csakis menyasszonyok vagyunk, esetleg már feleségek! Legfeljebb bekötjük a beteg részeket :lol:
Jobbulást az egész családnak! Orrszivás :shock: :shock: :shock: Előre utálom!
Sajnos az interneten találtunk öltöztetős játékokat, ezért menyasszonyokat és tündéreket öltöztetünk ujabban. Emese mutatja hogy melyiket adjuk a babára, én meg adogatom. Mondhatom, nagyon élvezetes :?

melcsi1967

Sziasztok!

Most csak gyorsan pár kép.

Icus
Nektek jobbulást kívánok, hát sajna nálunk az Évi lett beteg, illetve ránézésre nem is látszik, de nagyon fáj a torka. Ma lenne egy szereplése a zenesuliban, holnap pedig az iskolai énekkarral, de így semmi értelme, hogy menjen. És remélem, hogy a pici nem kapja el...
A folyadékfogyasztás elég jól megy. Mindig szomjas vagyok szoptatáskor. Így sok tisztított vizet iszom + 3x3 dl szoptatós teát és gyümölcsleveket is, bár a cukortartalom miatt igyekszem keveset és a tejjel is óvatosan, nehogy megzavarja a pocakot. Egy kicsit amúgy is hasfájósak lettünk, de a két nagyobb is az volt pár hétig.
Kép
Kép
Kép

Kép
regina3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?