Sziasztok!
Látom újak i jöttek, üdv közöttünk, jó helyre tévedtél
Akkor csak sorban válaszolok, ahogy írtatok nekem
Meggymag!
Azt mondják, hoyg a pozitív hozzáállás sokat segít. Foglalkoztam ilyesmi irodalommal annó. Nos mi lenne, ha inkábba kiborulás helyett ezt választanád:
"Nagyon jól esett, hogy itthon maradtál ma velem, és együt lehettünk"
"Olyan boldog vagyok, hogy elmehettem a tornára, nagyon jól éreztem magamat hála neked
"
A gyerekeknél is szoktam ezt alkalmazni.
Szia Kislilla!
Szerettem volna én is elmenni egy ilyen feldolgozó csoportra, de mostanában asszem csak Pécsett volt. Most meg már nem sok időm lesz rá
Sok sikert kívánok a természetes szüléshez, itt a lányok biztosan segítenek majd.
Enikő!
Igen, beleestem én is ebbe, a dokim ezzel izélt, hoyg most bulizik, most ne, most vidéken lesz, most ne, de Karácsonykor ne, aztán mrá alig volt pár nap, amin alkalmas lettem volna. Asszem ekkor kellett volna otthagyni, mert aztán aznap semmi bizalmam nem volt benne.... de ez már a múlt. Csaka zért írom, hogy friss babavárók ne essenek ebbe a hibába.
Hogy vagy azóta szurkálás ügyben?
Borakata!
Örülök, hoyg jól sikerült a kiruccanás.
remélem Hunor azóta megnyugodott. ilyenkor meg szoktam nagyon-nagyon vígasztalni a lányt. Egyébként furcsa, hoyg nekem Angi ilyen szeleburdi, minden nap történik vele valami, és jön, hogy "bibisem", és oda puszit kell adni. Nagyon tudom sajnálni szegénykét, de asszem ebből nem fog jó ideig kigyógyulni.
MIndenesetre az is élvezet, amikor hozzámbújik és megvígasztalom. Egylébként nem szoktam modnani, hogy nincs baj, sok anyukától hallottam már. Megkérdezem tőle, hoyg hol fáj, hová adjak puszit, és vele szomorkodom. Valahogy annyira herótom van, amikor jönnek az ismik, hogy nincs semmi baj, meg nem történt semmi. Néha szoktam nekik mondani, hoyg akkor próbáld ki te, hogy mennyire fáj az. Na szóval sokszor kijön az anyatigris
A fejlődéstáblát nem felejtettem el, csak mostanában sok időt töltök az életem leszervezésével
Sebek: átnéztek rajtam, és a dokim ahhoz ídőzített, hogy mikor megy nyaralni. Igazából ez egy nagyon bonyi történet, megpróbálom majd megkeresni, és belinkelem, hoyg velem mi történt.
Otthonszülés: Nos az a véleményem, hoyg egészen meg vagyunk vezetve a témában. Mindenki azt hiszi, hoyg itt most a biztonság/nem biztonság téma van az előtérben.
Csak annyit írnék, hogy a kórházi szülés egyébként veszélyesebb ám, mint otthon, csak ezt kevesebben tudják. Az első, hoyg a kismamák általában az otthonszülésre teljesen más mentalitással és lelki háttérrel készülnek. Vizsgáltak egyébként etióp asszonyokat szülsi halálozási és komplikációs rátára, és azt találták, hogy maga a szülés majdnem 100%-ban komplikáció nélkül zajlik ám, gyorsan és egyszerűen.
Ami a kórházi szülésről kevesen tudnak, mert nincs a köztudatban: magas a fertőzésveszély. Ezeket általában nevesíteni is szokás, összefogalló néven nosokomiális fertőzésnek nevezik. Nem fejtemezt ki, a tankönyvek szerint elég komoly az ügy sajna, csak ezek a közlemények nem ismertek ismét. Ez azt jelenti, hogy a kórházakban évente elég sok nőnek kiveszik ezért a méhét, csecsemők halnak meg tőle. Ezek általában olyan ágensek, amivel egy természetes szülésben kevesebbet találkozunk. Továbbá, amit a héten olvastam: sok nőnek az oxitocynos gyorsítás miatt mméhszáj repedése lesz (baross utcai női klinkán gyakorlaton mindenkinek volt), normál szülésben ez alig fordul elő (orvosi beavatkozás nélkülire gondolok itt). A llegfrisebb közlemények szerint most az van, hogy nem is a HPV okozza a méhnyakrákot, hanem inkább ezeken a méhszáj sebeken alakul ki, még vizsgálják, hoyga HPV ebben milyen szerepet játszik.
Továbbá gyakori az ERB féle törtés, több, mint othhonszülésnél(közelíti a 0-t), ahol is a gyermek kulcscsointja törik el általában szülészeti beavatkozá következménya. Láttam ilyet, ne akarjátok megtudni. A teljesség igénye nélkül soroltam fel több szövődményt, asszem ez elég információ. 3-4 generációval ezelőtt ezek a szövődmények elő sem fordultak. Egyébként az újszülőtthalálozást Magyarországon az utóbbi évtizedekben nem sikerült csökkenteni, és ebben benne van a Semmelweis ideje utáni csökkenés utáni statisztika, plusz ekkor még a nők java otthon illetve szülőotthonokban szült. tehát statisztikailag szinte semmi sem indokolja a kórházi szülést (nem pathológiás terhességről van szó). Van még egy, hogy a szülés megtörténte után valóságos kaparást végeznek a nők, ami az abortuszok szövődményi rátájához hasonlít, hiszen technikailag ugyanaz (láttam ezt is azt is). Ezek után visszakeveredünk ismét a meddőségipar témakörhöz.....
További szövődmények még: méhszájelőesés, méhsüllyedés. Ismét tuti jatt 15 év múlva az orvosnak.
Így az orvosok, mivel a pénzhez jutásuk így garantált, plusz sejtésem szerint van ennek egy másik vetülete is. Az állam így tudja felmérni, hogy ki kivel, hogyan született. Ezt úgy tudják fenntartani az orvosok, hoyg szinte minden terhességben találnak valami kivetnivalót, nem sorolom.
Volt egy gyakorlatvezetőm, akinek javasoltam, hogy írjunk már ebből egy tanulmányt, mivel ő már írt ilyen cikket. Szendi Gábornak hívják, széleslátokörű emberke, írt már ilyesmi cikket a "meddőségipar" címmel, gondoltam ennek az analógiájára lehetne még alkotnunk együtt. De sajna nem vállalta, mert mint mondta GÁ-ék már úttörők ebben.
Még akartam írni, amit kevesen tudtok, hogy annó GÁ a Baross utcai női klinikán akarta eszméit terjeszteni: beavatkozások nélküli szülés címen, és hogy ápolgassák a kismamák lelkét. Sajna nem jött be neki, mert ez a kórháznak egy nő esetében minimum 3 napos szülési tartózkodást jelentett volna(a baba világrajötte előtt), hacsak nem rohamos szülésről van szó, de ez ugye ritka, a másik, hogy ez a császárok arányát is nagyban lecsökentette volna, ami a közintézménynek hatalmas gázsicsökkentést jelentett volna. Egyébként kijelenthetjük, hogy a szülés maga csak kórházi bavatkozások keretében veszélyes üzem, egyébként a természet által kínált biztonságos szaporodási forma.
Zsolka!
majdnem sírtam azon, amit írtál, annyira érzed, hoyg mi zajlik bennem
Abszolút tuti, amit írsz. Azt hittem, hoyg meg tudok bírkózni vele, de nem igazán megy, meg jól bele is köpött a levesembe. Sokszor jut eszembe, hoyg most már a második babát várnám, erre mostanában csak az álláskeresés jut sajna
Tudod most már asszem én sem vállalnám be, de annó nagy győzködésre megtettem, hát ez van.......
Tul. képpen az a baj, yhog nem igazán találok olyan személyt akvel ezt meg lehetne beszélni. Ha elmondom vagy magukkal folytatják, vagy kioktatnak, hoyg mit kellene tennem, de hát ahogy cserben hagytak annó, úgy van most is.
Csandy!
((((Őszintén szólva én scak egyet nem értek, és ezt nagyon-nagyon zárójelben és kis betűkkel halkan írom: feldobsz egy fél mondatot, amire mindenki ráharap, majd....."ezzel zárjuk is le"))))))
Bocsi, bocsi, bocsi, de nekem ez nagyon bántó.........
Egyébként jól írta Kata, it tnem útálunk senkit sem, legalábbis én nem.
Mamacsibe!
Igen, ez nekem is furcsa, és a példa nagyon jó, amit leírtál, tetszik.
Egyébként amit nem értek, hogy a szülők, akik végülis kórházban kötnek ki, miért árulják el, hoyg otthonszülésnek indult? Tudod és 45 perc alatt, egy autóban jöttem világra, és nem történt semmi, kicsit hülye lettem, ennyi, de gondolom ez sem az oxigén hiánynak köszönhető
Kihívjáka mentőt és kalap..... az meg ellátja, ők meg azt mondják, hoyg hívták, amint éreztek valamit. Nos?
Zsolka!
Általában én si word-be íroim, vagy elküldés előtt az egészet kijelölöm és ctrl-V, hyog meglegyen a memóban.
Anyukámnak több gyermeke is meghalt kórházi körülmények között, most nem írok semmit konkrétat, de orvos is hibázott meg nem is, garancia nincs....
Viszont elég jól túlélte, el is mesélte részletesen, illetve nagyon vártak engem, és sokáig próbálkoztak. ű
Mesélsz az adventi naptárról? Azt szeretnék én is csinálni. Vagy a zsebes lesz, vagy a sok zokni egy zsinóron. Fényképeid vannak, vagy valami ötlet hozzájuk? Amit eddig találtam, anem volt túl jó.
Ritmit!
Vasútfejlesztés nálunk is lesz, eddig csak vonat van, de járni nem tud min. A TESCO-s nagyon tetszik nekünk, meg egy állatos farmot szeretnék. Sokszor igénylik, hyog játsszunk velük, és valami olyan kellene, ami engem is érdekel
Nos én már trenírozom a lányokat, mondtam, hoyg Mikulás bácsi (nem télapó, attól felakad a szemem, sé a bölcsődébe is ezt írják ). A karácsony meg a Jézuskás, néhol az angyalka hozza. Asszem mindegy is, hogy mi hogyan, inkább a leghittség számít. Szerintem ez nagyon fontos a gyereknek, meg nekem is, a dugdosás, a titokban kitalálás, a férjjel az ágyban suttogva megbeszélés, hogy akkor mi is lesz karácsonyra. Már alig várom.
Immunerősítés: szedtem még gyerekkoromban Broncho-vaxomot, olyan mintha védőoltás lenne, a legtöbb felső légúti baci van benne kiszáírtva. Nekem bejött azóta nincs felső légúti tünetem, meg tüdőgyuszim és tüszős mandulagyuszim. Majdnem egy évig kell szedni, van csecsemő fomrája is, drága, de hosszabb távon gyógyszerügyileg megéri.
Almi!
Szia, jó, hoyg jöttél!
Szreintem sincs veszve semmi. GÁ-nak van valami trükkje a babafordításról.
Nekem mondjuk nem sikerült velük beszélni, mármint a lányokkal ,mert így, hoyg ikrek nem tudtam őket elképzelni. Asszem 1 babaával ez így másabb. Szerintem nézegesd a fényképét pl a 4D-set és próbálj meg vele beszélni, hoyg miért jó mindkettőtöknek a megfordulós variáció. Nagyon szurkolok.
Mag vana négykézlábas, vagy a zsblámpás módszer is, de biztosan van rá homeós bogyó is.
Puszi mindenkinke: Nárcó