Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Erika

Nagyon boldog születésnapot és jó egészséget kívánok a fiúknak!!!

Tegnap voltunk a megasztáron. Nagyon jól éreztük magunkat, élőben sokkal jobb volt, mint a tv-ből.
Csak sajnos nem a Heninek kellett volna kiesnie. VOlt nála sokkal-sokkal rosszabb előadó, akit a zsűri is nem odavalónak talált. Dehát sajnos itt nem a tehetség számít, hanem az, hogy kire szavaznak többen. Ez az egész semmi másról nem szól, mint a pénzről. Nem értem miért nem egy szakmai zyűri dönti el, hogy ki juthat tovább? Valószínű, hogy azért, mert abból nem jönne be pénz, mert akkor a nézők nem telefonálnának.

Hát ilyen a mai világ.

Éva
p.éva

SZiasztok!
Böbe, utólag is Isten éltesse a csajszikat!

Erika!
Boldog születésnapot a skacoknak! Ma nagyon szép napsütéses idő van!!

Jártunk a Margit-szigeten, és vagy 8 ikerpárral találkoztunk. A vadaskertbe nem lehetett bemenni, de a srácaim úgy élvezték kintről is a lóóó, a góóóla és a hápi látványát.
Ja, és olyan jó étvágyuk volt (nekünk is) ettől a hosszabb szabadlevegős kirándulástól - nem a szokásos játszótér és vissza projekt!

Éva! Direkt miattad néztem egy kicsit a megasztárt (most először) de annyi néző volt, hogy feladtam, mutattak Titeket? És pont az Evelynt láttam, aki pécsi és az egész családunk neki drukkol otthon (asszem kezdő gimis korában még szerelmes is volt az öcsémbe - egy suliba jártak Kép Aranyos, de kissé hamiskásan énekelt, nem?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Állítólag látszódtunk. Az első részben a zsűri mögött ültünk, a végénél meg a színpad mellett álltunk.
Aranyos volt az Evelyn, egy kicsit talán tényleg gyengécskébb volt, féltünk , hogy ki is esik, de erre egy nála is jobbat ejtettek ki.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Úgy néz ki az influenze nagyját kihevertük, most vére tudok már írni. Kép Sajnos a fiúknak és nekem is volt egy nap mikor 38,6 körül volt a lázunk (szerencsére nem egyszerre) és semmire nem ment le. Aztán egy nap után husssss, mintha elvágták volna. Úgyhogy nem nem lesz semmi reggelig, akkor megkezdjük reggel a 3. nekifutást az ovinak. Remélem már nagyobb szerencsével.
Éva!
Neked nagyon-nagyon gratulálok!!!! Igazán ügyes vagy!
Sajnos a Megasztárt nem néztük.
Andi!
Néztem a linket és van sok jó film. Különösen a Segítség hal lettem érdekel, de én a telefonos kapcsolatommal szerintem egy életen át tölteném. Szerencsére most jelentkezett egy cég szélessávú netet osz óccsón. Remélem meglesz a 8 házból az 5 jelentkező, mert akkor egy hónapon belűl tutira bekötik. Neked milyen kapcsolatod van és mennyi ideig töltesz egy filmet le átlagban?
Erika!
Az én gépem sem egy szupermasina, nem attól függ. Mai szemmel mérve elég egy ócskább viedókártya is. Nekem asszem 16mb-os va kb 4 éves. A lényeg, hogy töltsd le a BsPlayert meg egy pár (DivX)kodek-et és tutira menni fognak. Nem árt ha van hangkártya meg hangfal. Kép Kép A fenti programokat le tudod tölteni pl itt: http://origo.matav.hu/szoftverbazis/multimedia/
Bár lehet, hogy Neked mennének a windows mediaplayeren is. Ki tudhasssa. Kép
Kisbuksi!
Édes a kis Manókád!!! Már néztem "régebben" is, nagyon büszke lehetaz rá!!! Kép KépKép
Böbe!
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Boldog szülinapot Eperkének és Szederkének!!!! Kép Kép Kép
Zsuzsi!
Hát ez szomorú. Én is utáltam, ha elültetgettek a beszélgetőpartnerem mellől, de rendszerint mindíg találtam másikat. Kép De lehet, hogy kezdetnek ez sem rossz, hogy egy kicsit külön legyetek! A puskázásra meg nem is hiszem, hogy szükséged van.
Már rég meg akartam kérdezni, hogy azt a mérges piros fejt hogyan csinálos? Mi jön a kettőspont után? A formázás menüben már nem találtam meg.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok

Erika
Először is boldog szülinapot a srácoknak.

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat mindenkinek. Végre van egy kis nyugi. Egész hétvégén szülinapoztunk. Szombaton nekünk volt, vasárnap meg a bátyám kislányának. Még jó, hogy nem egy napon születtek. Világra szóló szülinapi party volt mindkét nap. A lányok rettentően élvezték, hogy körültük forog a világ. Szerencsére minden nagyon jól sikerült, ahogy terveztük. Gyönyörű tortákat kaptak. A bátyámék csináltattak neki eper és szeder formájú, marcipánnal bevont tortát. Majd teszek fel képeket. A konyhát még feldíszitve hagytam, félóránként akarnak kiülni tita-hümmözni. Holnap jönnek a hármasikrek, segítenek megenni azt a rengeteg tortát, ami megmaradt. Szederke a múlthéten egy csomó szót elkezdett mondani. Mostmár szinte mindent mond, ha beszélek hozzá a mondatom utolsó szavát megismétli. És annyira érthetően, tisztán mondja, hogy én is csak csodálkozom rajta.
Sajnos mi is betegeskedünk már lassan három hete, hol egyik hol másik nem érzi jól magát. Az elméletem szerint a rendelőből hozunk haza mindig valami korságot. Mikor Eperkével megyek le, utána Szederke lesz beteg, majd fordítva. Úgyhogy csütörtökön inkább felhívtam a dokinéninket Szederkéhez, remélem így elkerülöm, hogy Eperke újból beteg legyen és áprilisig nem megyünk többet a beteg rendelés közelébe.

Kisbuksi
Mi is megnéztük a képeket. Tündéri kis manócska lett Vencelkéből. Általában a koraszülött kisbabákat nem szépek, nálunk Szederke páldául kimondottan csúnya kisbaba volt. De ez Vencelkéről nem mondható el, nagyon formás kisbaba.

Egy április-májusi találkozót szervezhetünk a Margit szigetre, szerintem is nagyon szép hely és változatos a gyerköcöknek.

üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!
Böbe! Klassz, hogy jól sikerült a szülinap! Ha elkészültek a képek, szólj feltétlenül!

Vikics! Örülök, hogy jobban! Mi csak náthások voltunk itt a nagy tavaszban, de az is legyengítette a csapatot.

Más.
Nálunk úgy tünik, előbb utóbb kiderül a srácaimról is, hogy ízig-vérig fiúból vannak Kép Kép Mostanában olyan pukkancsok és egymást is sokkal többször idegesítik. Látom a vérre menő harcok előszeleit. Egyelőre a frontokra fogom, mert a napirendjük nem nagyon változott és mindent kb. ugyanúgy tesznek, ahogy 1 hónapja. Presze kezdődhet a dackorszak is, meghát öntudat, éntudat... Egyik percről a másikra csak úgy bugyog bennük a tesztoszteron Kép Kép Szóval mégse olyan kis szende lelküek, mint ahogy azt gondoltam. Még bízom azért abban, hogy sikerül valamelyest lenyugtatni az éppen pulykáskodót, de idővel úgyis mindig megtalálják egymást.
Olvastam az ikrek könyvében még régen, hogy nekik az egykékkel szemben nem az esetleges unatkozás lehet terhes, hanem az, hogy mindig és mindenhol ott van a másik. És mindig éppen ugyanazt akarja, amit ÉÉÉN. Merthogy a körkülönbséges tesók érdeklődési köre, márcsak a koruknál fogva is jó eséllyel különbözik. NÁlunk most az megy, hogy az egyik elkezd valamivel játszani és a másik, bármit is csinált addig, cuppan a tesó játékára. Kevés egyforma játékunk van, de szerintem most még egyáltalán nem az egyformaság hiánya a hiba. Egyszerűen csak növekednek, okosodnak(?)! Kezdik egymást megnevezni és ha mondom az egyik nevét, akkor a másik mondja a sajátját, szóval kezdik felfogni a saját kis lényüket és ezzel a másikat is némiképp. Marha izgalmas, de ugyanakkor elég fárasztó, ugye???
Na, ennyi pszichológia után el is köszönök. Febr. 21-én mindenki el tud jönni? Vagy vasárnapi találka lesz?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Éva!

Sajnos nem láttalak Benneteket, igaz, csak a végére értem haza.Kép A lényeg, hogy jól éreztétek Magatokat!KépKép

Böbe!

Én is kíváncsi vagyok a szülinapos képekre!!KépKép
Nálunk most ez a hónap végig névnapos (5-en a családból), ma éppen a kutyusunknak van!Kép

Vikics!

Azt hiszem, szóköz nélkül clipart {angry}. Nem vagyok benne biztos, mert már rég voltam dühös itt.Kép

Azóta már megtaláltam a közös hangot a padtársammal, és ő is elég jó tanuló, szóval lesz kiről ellenőrízni.Kép

Gondolok Rátok holnap reggel, hogy ne jöjjön közbe semmi, és sikerüljön a 3. nekifutás!

Zsuzsi
zsuzsi

Kép Ha sikerül, jól írtamKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Andi!
Mivel Lego Duplo-t azóta sem találtunk sehol, így végül 100 db-os Mega Bloks-t vásároltunk hétvégén a Cora-ban. Éppen olyan klassz mindenféle szempontból mint a Duplo, ezt nyugodt szívvel állíthatom 2 nap elteltével. (Bár első ránézésre is ezt gondoltam.) Az illeszkedő részek kissé gömbölyítve vannak, így remekül illeszkednek egymáshoz és van a csomagban egy fiú és egy lány Mega-ember, meg egy vonat is, amelyekhez szintén kapcsolható a többi elem. Később még veszünk néhány ugyanilyen 100-as csomagot az biztos, hiszen fantasztikus játék.
(Na és akkor már én is építhetek valami érdekeset, mert jó sok lesz.) Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

KB. két hete mi is vettük egy doboz Mega Bloks-ot, nekünk is nagyon bevált, van hozzá kisautó meg minden , ami kell. Nagyon szeretnek vele játszani a fiúk, én is csak ajánlani tudom.
És a legjobb az ára volt! Valamiért be volt rakva a leselejtezett játékok közé és ezért 1000Ft volt!!! A miénk 40db-os, de megnéztem amúgy 6-7ezer körül van az ára, úgyhogy nagyon örültünk neki! Nagyon sok játék volt kirakva egy nagy ládában és jobbnál jobbakat vettünk nekik. A Lorának már régóta szerettünk volna Lego Clickits-et, ez ilyen kislányos játék táska rápattintható virágokkal, csak sokaltam érte a 6ezer Ft-ot, de egy teljesen bontatlan csomag 700Ft-ra volt leértékelve. Hát ennek örültünk a legjobban, azóta is állandóan azzal játszik. Másnap megint elmentünk, hátha kiraktak még újabb játékokat, de addigra már mindent elvittek, amit nem csodálok.

Böbe

Jól sikerülhetett a szülinap, ha még nem kívántam, akkor most megteszem útólagosan is: Nagyon boldog szülinapot kívánok a lányoknak!!!!

Félek, hogy nekem nem lesz jó a 21-e, mert ha az szombati nap , akkor lehet, hogy már suliba kell járnom. MÉg nem küldtek semmi papírt, hogy mikor kezdődik, de a felvételi tájékoztatón az állt, hogy február közepén és szombati napokon lesz a tanítás. Nem lehetne inkább vasárnapra tenni? Hátha akkor többen ráérnek.

Vikics

Hogy sikerült az első nap az oviban? Meggyógyultatok?
Nálunk ma telefonált az óvónéni, hogy azonnal menjek az oviba a Loráért, mert bedagadt az egész arca és piros pöttyök vannak rajta. Azonnal elvittem az orvoshoz, valamiféle allergia. Csütörtökig itthon marad, mert pénteken farsang és már nagyon készült rá. Tudjátok mi lesz? Varázsló barbie! Ez úgy lett, hogy a varázsló ruhát már megcsináltuk, kölcsönkaptuk és találtunk a barbie újságban egy élethű állarcot és így most összevonta a kettőt és így lett varázsló barbie.

Éva
p.éva

Éva!
Te szerencsés!!!
Én is szívesen felfedeztem volna azt a "Kincses"ládát...
Viszont az IKEA-ban szombaton vízi növényeket választottam egy klassz vázával együtt. Kép Kép
Ezek egészen apró agyag cserépben vannak és a levelek zöldek, illetve lilák. A vízzel teli vázába kell lesüllyeszteni őket és nagyon aranyosak.
És régebben pedig ugyanitt vettünk Lucky Bamboo-t, ami valóban szerencsét hoz azóta is folyamatosan. Kép Kép
A Clickits nekem is tetszik...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok

Vadvirág
Karácsonyra mi is vásároltunk a srácoknak a CORA-ban egy nagy doboz, 200 darabos MegaBloks építőt 9900 Ft-ért (a 100 darabos 6500 ft) + még hozzá rengeteg kiegészítőt, szafari, baba bölcsövel állatfarm, traktor stb. Éppen 1 hónapja adtam el. Felraktam a Babanetre, 2 nap alatt elvitték. Picit többet vártam tőle, lehet, hogy az volt a baj, hogy egyidőben kaptunk mellé (nagyiéktól) egy nagy vödör LEGO Duplo-t. Sokkal masszívabb és jobban illeszkednek az elemek és valahogy jobban tetszik nekik.

Vikics
ADSL (szélessáv) kapcsolatom van, így egy film kb. 3 óra alatt lecsurog. Régen azt mondtam a film fanatikusokra, hogy "jesszus, ennyi tökölést nem ér meg egy film sem". Aztán valahogy belepottyantam a közepébe (a gyerekfilmek miatt). Mostmár akárhányszor bekapcsolom a gépet automatikusan elindul a film letöltés. Már van 25 darab. Megnéztem a Pánikszobát és azt kell mondjam a TV a töredékét sem adja vissza (dolby surround, képminőség). Fantasztikus. A töltés a háttérben megy, úgyhogy közben azt csinálsz a gépen amit akarsz. - A BsPlayer jó lejátszó. Drukkolok a szélessáv miatt, fűzd meg a többi lakót!Kép

A betegeknek gyógyulást kívánok!

Andi
Csandi

Sziasztok!
Csandi!
Hol vannak ilyen hirdetések a Babaneten? Nem is tudtam hogy 200 db-os is van, most csak 100-as volt meg talán 30-as. Kár hogy nem láttam a hirdetésed.
Éva!
A Babanetes fotóalbumba tettem fel új pocakos képeket. A 3. oldalon az utolsó 4 és a 4. oldalon az összes az. Kép Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Nagyon helyesek a képek!!! Szépen növekszik már a pocakod! Emlékszem olyan jó volt terhesnek lenni, most irigyellek egy kicsit. De ami késik nem múlik, mi is tervezgetjük a negyedik babát, de majd később még egy kicsit.

Édesek a gyerekek is, nálunk is a Lora még két éves sem volt mikor az ikrek születtek és annyira várta már őket, mindig simogatta, puszilgatta a hasamat és beszélt is nekik: "Szeretlek Ádám-Zolika" , akkor még így hívta őket.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Még mindig nem vagyunk egészen jól, ma reggel megint elmentünk a doktornénihez a picikkel, mert még mindig lázasak, Ákos köhög, taknyos, és ráadásul pöttyös lett valamitől. Most már kaptak antibiotikumot, C vitamin ampullát, remélem rendbe jönnek, mert már lassan két hete küzdünk. Egyébként meg vasárnap lesz a keresztelőjük, jó lenne, ha addigra egészségesek lennének.

Andi! A filmek nagyrésze nekünk is így lett, ahogy neked, csak betelt a gép memóriája, cd-re meg nem fér mindegyik, úgyhogy most leálltunk egy kicsit. A dvd-író, és egy dvd lejátszó lesz nekünk is a következő nagyobb beruházás, de most éppen nem futja rá... Kép
Tényleg nagyon eltüntél, hogy-hogy elvették a nevedet? AZt hogy lehet?

Marcsi! Nagyon édesek lehetnek most a fiúk! Ők beszélnek már valamit? Tudod,szinte egyidősek Zsófival, azért kérdezem. Zsófi egyenlőre nem hajlandó sokat beszélni, de minden "elmagyaráz" amit csak akar, kiváló pantomim-színész lenne belőle. Kép És ő is mindent a bátyja után akar csinálni, csak hát persze négy év nagy idő, esélye sincs, hogy ugyanazokat a dolgokat csinálja, mint Andris, de azért kitartóan próbálkozik. Kép

Utólag is nagy-nagy gratula a szülinaposoknak!!!!

A találkozóra mi csak akkor tudunk menni, ha valami csoda folytán nem dolgozik a férjem, de erre sajnos nincs sok esély... Kép Ti viszitek a "többi" gyereket is, vagy csak az ikreket? (Már ahol több van).

Zizi
debyand

Zizi

Sajnálom, hogy még mindig betegek vagytok! Jobbulást kívánok nektek!!!!
Mi a találkozóra visszük a Lorát is, hogy is lehetne pont őt ilyenből kihagyni?! MÁrmint, ha eltudunk menni, mert ma felhívtam a sulit és 13án kezdődik, ha minden igaz és az azt jelenti, hogy akkor már 21-én suliban kell lennem.
Ezért nekünk a vasárnap lenne jó.
Kinek jó még a vasárnap?

A Lorának mára mégnagyobb lett az arca és a testén is vannak pöttyök. Hát nem tudom mire lehet allergiás, de jó lenne, ha elmúlna, mert olyan rossz, hogy nem tudom mitől lett ilyen szegénykém.

Éva
p.éva

Sziasztok

Zizi
Nekem, más fórumokkal ellentétben egy kicsit körülményes a Babanet regisztráció használata, pedig igazán nem vagyok csöki felhasználó. Nem tudom miért, ha írok egy hozzászólást, Ambrosia néven nem engedi elküldeni, mondván hogy ilyen felhasználó már van. Én! Erre varrjál gombot! Aztán egy idő után meguntam. Olvastalak titeket és ennyi. Mellesleg a PC a hobbim, ígyhát nem unatkozom, sőt általában éjjel 1-kor kerülök ágyba. DVD író megvan a DVD asztali lejátszó még várat magára.

Vadvirág
Elég ritkán lehet kapni ezt a 200 darabos Megát.
A topic-ok közt alul találod az adok-veszek rovatot, ott vannak a hirdetések.

Mindenkinem minden jót, megyek ledózerolom a gépről a trójai vírusomat.

Andi
CsAndi

Sziasztok!

Nekünk is a vasárnap lenne jobb. Mi amúgy is minden gyerekzsúr vasárnapra teszünk a családba mikor felébrednek délután. De lehet délelőtt is persze.
Éva!
Már két napja oviba járunk! Hétfőn úgy ittem le őket, hogy ebéd után lementem értük úgy, hogy ha gáz van elhozom őket. De nem volt semmi, úgyhogy ott is aludtak. Ma meg míg mi beszéltünk az óvónénivel az ajtóban, ők úgy bementek, hogy el sem tudtunk köszönni tőlük. Persze ma is ott aludtak, ma sem volt semmi gáz. Az óvónénik teljesen elégedettek velül. Ma már volt a fogukra való kaja is, mert hétfőn tejbegríz volt és ők azt nem negyon kultiválják, ha nincs az ebédben hús, nemhogy még édes is legyen. Szegény dadusok és óvónénik ezért kentek nekik nutellás kenyeret. Kép Persze azt sem eszik meg. Bezzeg a kolbász! Holnap viszek le egy kis konzerv májast az ilyen esetekre.
Zizi!
Jobbulást Nektek. Nálunk az egész családon végigsöpört az influenza, de szerencsére nagyon gyors lefolyású volt. Már csak az orrfolyás maradt vissza.
Andi!
Köszi a szurkolást! Elkel. Már régóta várom, hogy valaki idehozzanekem azt a nyavajás szélessávot olcsón.
Képzeljétek olyan rendes volt az orthopédus, hogy felírta mégegyszer a betéteket! Örült az igazolásnak az oviból, hogy tudja mire fogni, de nem kellett sokáig nyúznom, hogy megírja. Holnapra kész is lesz! A Vörösvári úti Elit cipőbe mentem és vettem egy benti szandit is amit ráadásul 1200Ft-al olcsóbban kaptam meg. Aztán az Auchanban is voltam és 500ft-t kaptam a fiúkra való overált. Nahyon szépek!! Igaz jövőre már nem hiszem, hogy jó lesz, de még ma is jól jött volna.
Jobbulást a betegeknek!!! Kép Kép Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Megkésve bár, de minden érintett fogadja jókívánságaimat! Kép A betegeskedők pedig gyógyuljanak és erősödjenek! Kép

Éva!
22-e jó nekünk, akkor tartsuk vasárnap. Foglaljunk különtermet, vagy Marcsi ötletét kövessük, hogy csak odamegyünk és játszunk?
Lorának adtál valamit az allergiára? Ha nekünk ilyen előfordult Gergővel, akkor kalcium pezsgőtablettát itattunk vele. A kórházban terheléskor pedig Fenistil cseppeket adtak neki.

Zizi!
Mi valószínűleg Gergővel együtt megyünk, hacsak a nagymama nem talál ki valami különprogramot.Kép

Vikics!
Hajrá az oviban! Lesz farsang? Nálunk a bölcsiben holnap lesz, az oviban pedig pénteken. Majd teszek fel képeket, hogy viselték a jelmezüket!Kép

Gabi
efgabi

Gabi

Mi is fenistil cseppet és calcium injekciót kaptunk, amit belekeverek az italába, de sajnos nem akar javulni, nem tudom mi lehet ez?
Nálatok a tejallergia mikor és hogyan jelentkezett?

Vikics

Tök jó,hogy ilyen könnyen beszoktak az oviba a fiúk, nálunk három hétig bőgött a Lora mire megszokta.

Tegnap megkopasztottam a fiúkat, nagyon cukik lettek!

Éva
p.éva

Éva!
KÉPET KÉRÜNK!!! Kép Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Éva!
Nálunk Gergőnél a tejallergia úgy jelentkezett, hogy születésétől kezdve ekcémás volt. A szoptatás idején én elég sok tejet ittam, de aztán szénanáthás lettem és abbahagytam, akkor Gergőnél is javulni látszott az ekcéma. Kb. 9 hónapos korában nagymamámnál házitejből készült krumplipürét kapott, amitől a 4-5-ik kanál után feldagadt a szája. Kép Elég ijesztő látvány volt, és féltem, hogy a torka is be fog dagadni, de szerencsére addig nem jutottunk el.
Legutóbb szeptemberben voltunk terhelésen, amikor a jobb füle tövében megkenték az arcát tejjel, és 10 percen belül a szája körül is csalánkiütéses lett. Kép Megállapították, hogy hyperszenzitív a tejre, és messze kerüljük el. (Egy tanulónak még mutogatták is, hogy jól nézze meg, mert ilyen érzékenységi reakciót ritkán láthat. Kép)
Ilyen allergiás tünetek felmerülésekor minden olyan ételt ki szoktak venni az étrendből, ami kiválthatja. Első helyen a tej és tejtermékek, aztán a tojás, glutén, diófélék, stb. Amikor elmúltak a tünetek, akkor egyesével kell ezeket visszavezetni, és akkor kiderül, melyik okozta a tüneteket. Vérből nem nagyon tudják megállapítani. (Gergőnél a vérvizsgálat nem mutatott ki allergiát.)
Azt mondják a gasztroenterológusok, hogy a gyermekkori allergiát kb 8 éves korukra kinövik, de a hajlam megmarad, és felnőttkorban bármikor jelentkezhet más formában, pl. parlagfű, vagy más növényre. Kép
Nem akartalak elkeseríteni, de érdemes utánajárni, hogy mit ehetett Lora, mielőtt bedagadt az arca. Lehet, hogy valami tartósítószer van a dolog mögött, vagy szója, vagy más élelmiszeradalék.

Gabi
efgabi

Azt el is felejtettem, hogy amikor terhes voltam az ikrekkel, már a terhesség idején sem ehettem semmilyen tejterméket és tojást, majd pedig a szoptatás idején sem. Azután pedig két éves korukig nem kaptak semmi tejeset. Akkor elvittük őket próbára, a klinikán minden rendben volt. A bölcsiben elkezdtek nekik tejes ételeket adni, és egy hét után Bence hasa tiszta apró pöttyös kiütéses lett.Kép Marcinak továbbra sincs semmi baja. Ennyit a megelőzésről! Sajnos ez a génekkel jön, nem tehetünk semmit, csak megpróbáljuk kerülni a kiváltó ételeket.
Nem veszélyes megtanulni, hamar át lehet állni! KépKépKép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Anita!

El is felejtettem, de utólag is boldog névnapot kívánok a kislányodnak, Abigélnek!Kép

Éva!

Én is kíváncsi vagyok, mint ahogy Marcsi is, a "megnyírt" fiúkra!KépKép
Mi is voltunk allergiásak régen ( annyira nem régen, kb. 5 éve) valamire a levegőben, de kinőttük mindketten, mostmár csak gyógyszer allergiánk van. Mi is Fenistil cseppeket kaptunk. Bár a mi allergiánk inkább léguti volt, de használt a csepp. Annyi mellékhatása volt mindkettőnknél, hogy álmosított nagyon.
Remélem kiderül, hogy mi a baj okozója, és megtalálják rá a megfelelő gyógyszert!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Dóri, Nóra merre vagytok?
zsuzsi

Sziasztok!

Lorának az arcáról már lement a duzzanat, de még mindig tele van pöttyökkel és hiába kenem neki iszonyatosan ki van száradva. Holnap már elvileg mehetne oviba, de azt hiszem inkább visszaviszem az orvoshoz, mert idegesít, hogy mi ez.

Gabi

Köszi a segítséget, a Lora sok tejet szokott inni máskor is és eddig még nem volt ilyen az arca, az Ádámnak régebben volt ekcémája, de már elmúlt. Ő mondjuk egyáltalán nem hajlandó elfogadni a tejet.

Majd holnap csinálok róluk képeket és felrakom.

Most megyek lefektetem a Lorát és a kiskutyákat lecsendesítem, mert egész éjjel futkároznak, szaladgálnak.

Jó éjszakát mindenkinek!

Éva
p.éva

Gabi

Voltunk ma az orvosnál és azt mondták, hogy most kerüljük a tejet és , ha ezek után megint kijön, akkor elküld allergiavizsgálatra.
Szegénykémnek az egész arca olyan, mintha ekcémás lenne, nagyon száraz és érdes. Kaptunk rá valami kérmet, most azzal kell kenegetni, de azért a holnapi farsangra elmehetünk, mert már nagyon várja a kicsikém.
Sajnálom, hogy nem tudok holnap elmenni hozzátok, de most vele szeretnék inkább lenni. Mostanában annyira igényel engem megint, és újra féltékeny lett a fiúkra. Este is amikor az ikreket fürdettem ő csak ott szomorkodott a konyhában , hogy ővele nem is foglalkozok, mindig csak az ikrekkel. Ha az apjuk nincs suliban, akkor ő tud segíteni, de ha egyedül vagyok velük sajnos nem tudok háromfelé szakadni. Gondolom ez nálatok is így van.

Éva
p.éva

LÁnyok !

Merre jártok? Én jól ellevelezgetek itt magammal!

Éva
p.éva

Sziasztok!
Éva!
Én olvasgatom minden nap legalább kétszer. Kép Kép
Február 29-én költözünk, úgyhogy lehet hogy onnantól kb 2 hétig nem lesz net.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok,
olvasgatni szoktam járni, de nem jut időm írni, magam vagyok a fiúkkal, az egész napom öltöztetés, autóba be-ki, vetkőztetés, rohanás az idő ellenében...sokszor alul maradok!

A héten indult a mikkamakka játéktár Úriban, ott is lehetne találkozót rendezni, van sok játék és jóval olcsóbb a fogyasztás miatt, otthonról lehet vinni uzsit.

Ha gondoljátok a 22-ét is megbeszélhetem!
Várom a visszajelzéseket!!
Mindenkinek Üdv.
Kinga
pkinga

Kinga

Nekünk ott is jó, a lényeg, hogy 22. legyen! De eszembe volt , hogy korábban említetted, szívesen elmennénk oda is akár.

Éva
p.éva

Vadvirág

Hová költöztök? Más környékre, vagy a környéketeken maradtok?
Nagyobb lesz az új lakás?

éva
p.éva

éva,

köszi a többszöri invitálást, valahogy sose jutok el idáig.

nagyjából annyi van velünk, hogy még mindig egyben, ctg szerint semmi jele a szülésnek, de a méhszáj már 2 ujjnyira nyitva. a bébik hatalmasakat buliznak odabent, szerintem még nem akarnak előbújni, aztán meg ki tudja, mi lesz. ha előbb nem történik semmi, akkor hétfőn reggel bevonulok a kórházba és ott fogok várakozni a csemetékre. már nem volt pofám tiltakozni, végülis elég jól megúsztam eddig, ezt a pár napot meg ki lehet bírni (38. héten járunk).

üdv mndenkinek:

ribizli
ribizli

Ribizli!
Ez nem semmi, tök ügyes voltál/vagy!!! Végülis szedtél valamit a keményedés ellen? Nevekkel hogy álltok? Egyébként mi a pálya benn (hány burok/lepény)?
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Éva!
Kimondottan távol a mostani lakóhelyünktől, a város másik végére. (Alig ismerünk ott valamit, hiszen eddig nem jártunk arrafelé szinte soha és ez nagyon izgalmasnak ígérkezik.)
De ott laknak a közelben a barátaink. Kép
Viszont fantasztikus az új lakás, szép nagy, 4 szoba van benne, gardrob, erkély, minden amire csak szükség lehet és hihetelenül napfényes az egész lakás minden pontja egész nap.
A környéken is minden szükséges üzlet, iskola, orvos, hipermarket 5 percen belül megtalálható, parkos és a lakók is minden korosztályból megtalálhatók.
A mostanit kinőttük, bár ez is jónak tűnt eddig.
Szóval nagyon-nagyon várjuk, hogy elteljen az a 2 hét és végre beköltözhessünk. KépKép
Persze rengeteg új terv, IKEA, stb.
Na és még ráadásként: Virág utca...
És a munkahelyemen az eddiginél sokkal fantasztikusabb munkarendet kaptam, ami ismét klassz dolog.
Ja és 20-án 4D-s UH!!! KépKép

Vadvirág
Vendég

Kinga!
Uriba BKV-vel is el lehet jutni??? (egymás utáni ikerbabakocsistul, 1 szülővel?) Nekünk nincs autónk, apa nem jön Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Most csak gyorsban annyit, hogy Gabi ne haragudj, de anyós benyalta az influenzát, így nem nagyon bíznám rá délután a fiúkat. Sajna a találka elmarad. Majd meséld el milyen volt!!!

Vikics

KépKép
vikics

Lányok!
Találtam egy az e-bay-hez hasonló magyar licitálós oldalt. Nem tudom, hogy mennyire népszerű (vagyis sikeres, ha ezen az oldalon árulunk), de esetleg valakinek érdekes lehet!
http://www.vatera.hu/
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Nemrégen találtam rátok, nagyon jó olvasni titeket!
Én most vagyok 10 hetes kismama, és eddig úgy néz ki, ikreink lesznek! Kicsit félek, és vidéki lévén, azon gondolkodom, milyen kórházat válasszak? Tőlünk Bp. 100 km, a legközelebbi kórház kb 50. Természetesen azért is aggódom, hogy hamarabb megszületnek, és sokáig kórházban kell lenniük, nem tudom majd őket szoptatni stb.
Ti eleve olyan kórházat választottatok ahol volt koraszülött osztály? Általában szoptatás pártiak az ottani orvosok? És gondolom, kórháza válogatja, hogy hány kg-ot kell elérni a babáknak. Kecskeméten /ami hozzánk közel van/ pl. 2,5 kg-tól lehet hazamenni.
Megírnátok az ezzel kapcsolatos tapasztalaitokat?

Köszi, Ildikó
ildikó

Sziasztok!
Ildikó!
Gratulálok a pocilakókhoz! Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Ildikó

Üdvözlünk a topikon! Gratulálok a kicsikhez!
Én nem úgy választottam kórházat, hogy milyen a koraszülött osztály, hanem én már a kislányomat is a MÁV-ban a dr.nőmnél szültem és hozzá ragaszkodtam. Azóta ő már egy másik kórházban dolgozik, de ha esetleg lesz egy negyedik babánk egyszer még, akkor a Nyírőbe is követem. Szerintem az orvos a lényeg. Neked van már nőgyógyászod? És hogy fogadtátok a hírt? Első babák lesznek?

Vadvirág

Biztosan nagyon klassz lesz az új lakásotok! Sok boldogságot kívánok hozzá nektek! És jó vásárlást az IKEÁban! Mi is el-el járogatunk oda, álmodozunk a házunkról, hogy milyenek legyenek majd a szobák, nagyon jó ötleteket lehet ellesni.
Nagyon kiváncsi vagyok az UH-ra! Majd kérünk fotókat!

Éva
p.éva

Éva!
Hogy sikerült a farsang? Milyen "ütemterv" szerint építkeztek? Mikor kezdődik a nagy meló?

Ildikó!
Úgy látom a profilodban van egy helyes kislány, aki a nővérkéje lesz az ikreknek. Nekem az a véleményem, hogy ha nem első terhesség, akkor tovább lehet húzni az időt, a méh is jobban tágul, stb. szóval nagyobb esély van a koraszülés elkerülésére. Persze van ellenpélda, de bízz magadban!!! Feljebb megtalálod a Vadvirág és Theodóra bejelentkezése utáni hozzászólásokban a többiek történetét, tapasztalatait.
Egyébként én kórházra gyúrtam, de nem is volt igazán preferált orvosom/kórház a terhesség előtt, aztán a fiúk (első gyerekek) 31. héten jöttek és maximálisan jó választásnak bizonyult a hely. A doki nem tudom, hogy jó volt-e, mert nem fektetett be a keményedések fokozódásakor (28. hét), talán ha igen... de ezt nem tudja senki Kép Kép
Persze, szoptatás pártiak a koraszülött osztályok is, de a lényeg a gyarapodás, szóval kapnak tápszert is. Nálunk az egyik delikvens 2,6 a másik viszont csak 2 kg volt, de szépen egyenletesen gyarapodott, jól szopott így hazamehettünk.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Ildi!
Had gratuláljak én is Neked a babákhoz! Kép Ne aggódj, úgy sokkal könnyebb minden.

Marcsi!
Én néztem már ezt az oldalt régen, de a magyarok szegényebbek így nem is lehet olcsón kifogni semmit, mert mindenki igyekszik jóóól megmérni a dolgait. Míg a németeg nagy része csak szórakozásból teszi fel vagy, hogy ne legyen útba. Monjuk azért néha szarrágóbbak mindenkinél a németek, pedíg nekik nem a fűtésszámlára kell. Kép
Én meg képzeljétek nem tudok mit kezdeni magammal amíg a skacok oviznak. Takarítok vagy vasalok, de ezt már egy kicsit unom. El kell kezdeni venni az expresszt, vége az aranyéletnek. Kép Ma a józsefvárosi piacon voltam és vettem a fiúknak egy pár dolgot. 1000ft-t 3 db mackógatyát 600ft-t jópofa farmert.Találtam cápa állarcot is meg egy elefántot. Most már csak rá kell beszélni őket, hogy legyenek azok a farsangon. A Nándus hal akar lenni, de a fene sem akar millió pikkelyt varrni a ruhájára.
Ja, tegnap visszakaptuk a babakocsinkat!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Éva!
Köszönjük a jókívánságot. Kép
Mi is rengeteg jó ötletet szereztünk már az IKEA-ban és ha hincs éppen elég pénzünk, akkor valami kis apróságot választunk. Pl. váza, gyertya, növény, tulajdonképpen mindegy...
Múltkor is mondták az UH-on, hogy vigyünk nyugodtan VHS-t és fotót is kérhetünk. De amikor aztán legközelebb mentünk az indulás előtti nagy izgalomban természetesen itthon felejtettük a kazit, pedig már az előszobába kitettem. (A táskába kellett volna...) Fényképet meg pláne elfelejtettünk kérni azok után a fantasztikus csodák után, amiket az ikrek mutattak az UH-on nekünk. Kép Kép
Talán most sikerül és akkor naná, hogy megosztom veletek is milyen aranyosak.

Ildikó!
Teljesen egyetértek Évával, hiszen én is kizárólag benne bízom 100 %-osan és mindenféle szempontból teljesen elégedett vagyok vele. Én is követném ha esetleg másik kórházba menne. Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Csak erre jártam Kép Ezzel leptük ma meg kispapit és Nektek is ezzel a képpel kívánok Boldog Valentin napot! Kisbuksi

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1582&page=3&image=30110
kisbuksi

Kisbuksi

Köszönjük szépen! Csodálatosak a képek! Biztosan nagyon örült az apuka is! Annyira édes a kismanócskátok!

Puszi

Éva
p.éva

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat, nagyon kedvesek vagytok!Ennek a topiknak olyan jó hangulata van!

Marcsi!
Igen, jól látod, már van egy 19 hónapos kislányom, Napsugárnak hívják. Kicsit aggódom, hogy milyen lesz majd ilyen kis korkülönbség a testvérek között, tud-e majd aludni tőlük stb.

Éva!
Most még a régi orvosomhoz járok, de nem szeretnék nála szülni. Napsugár születésekor éppen szabadságon volt, így a helyettesénél szültem, és a kórház is nagyon unszimpatikus volt, koszos WC stb.
Nemrégen ajánlottak egy másik dokit egy másik kórházban, valószinű, hogy őt fogom választani.
Hát, nagyon meglepődtem, mikor megtudtam hogy ikreket várok, nálunk még a távoli családban sem volt hasonló, de nagyon örülünk nekik.

Vadvirág!
Nagyon irigyellek, hogy te már hamarosan 4D Uh-n látod a babáidat!

Ildikó
ildikó

Felraktam egy képet a fiúkról és próbálok a Loráról is feltenni egyet, ami a farsangon készült.

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=545&page=2&image=30116

Ildikó

Ne aggódj a korkülönbség miatt! Nálunk pont két éves volt a kislányom, amikor a fiúk születtek és hát eleinte nem volt valami könnyű, én is féltem, de aztán ő is megszokta a testvéreit. Ő már nagyon várta őket, mindig a pocimat simogatta és beszélt nekik. Eleinte nagyon féltékeny volt rájuk. Éjszaka minden szoptatást végig sírt mellettem, hogy ne a fióúkat szoptassam, hanem őt vegyem ölbe, de aztán megértette, hogy meg kell etetnem őket és még egy darabig felkelt velem a szoptatásokhoz, de már nem sírt, megértette, hogy utána vele is fogok foglalkozni és ,hogy a fiúk éhesek és azért kell nekik a cici. Aztán már annyira megszokta a sírásukat, hogy fel sem kelt rájuk. És így van ez a mai napis is. Most már az ikrek két évesek és a Lorena négy, és ha néha előfordul, hogy nem alszanak a fiúk, a Lora meg se hallja a sírásukat. Szóval ne aggódj, minden rendben lesz nálatok is, csak türelem kell hozzá.

Éva
p.éva

Sziasztok!

KisBuksi, nagyon aranyos a kicsi Vencelbaba!KépKép

Éva! Nagyon jól áll a fiúknak a rövid haj (is)!Kép
Kíváncsi vagyok a Varázsló Barbie-tokra is!Kép

Ribizli!
Nagyon ügyes, hogy már a 38. hétben jársz!Kép Biztos jó nagyok már a kiscsajszik!Kép

Ildikó! Én is üdvözöllek a topicban!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

sziasztok!!

Marcsi-szerintem az Örs vezér térről bizti indul busz, ami majdnem a mikkamakka előtt tesz le.
Távolsági, csuklós ,sárga buszra felfér a kocsi simán, meg van idő felszállni a végállomáson!

Tegnap megbeszéltem, hogy mehetünk a nekünk tetsző időpontban,csk péntek d.u. és szombat d.e. mások is vannak ott, az a meghirdetett nyitvatartási idő!De hely van bőven!!

Vencelke nagyon aranyos, pont így indultunk mi is...csak a szopi közel sem ment ilyen ügyesen!

Éva nagyon jók a képek, most megnéztem mind!!

Mi legyen a találkozó helyszíne, döntsük el mihamarabb, ki ér rá akkor egyáltalán, hányan lennénk kb.?

Jó hétvéget mindenkinek, Ribizli türelemteli várakozást-irigylésre méltó ez a 38.hét--!

Erikáékkal mi van?
pkinga

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?