Új privát üzeneted érkezett!

Tiop, nagy gratula a nyereményhez! :lol:

Sun, olyan szépek a gyerekeid. A kiffiad határozottan sármos pasi. Nagyon cukker... :wink:

Pimpoka, sajnálom, hogy Lelle ilyen rosszul eszik. Nagyon sok ismerősöm panaszkodik, hogy rosszul eszik a gyereke. Én meg csak bámulok bután, mert mindkét csajomnak jó evőkéje van. Nálunk azon megy a harc, hogy kicsit visszafogjam őket. Bár Sára rettentően válogatós és Laura is kezdi a szelektálást...

Nircee, Simi már sokkal jobban néz ki az új képeken. Szerintem sem lesz gáz a hallásával, csak most sokkal jobban odafigyelsz ilyen apró dolgokra.
Marci meg csúcs, ahogy a fazékból falatozik.
Vendég

Hello!

Pimpó,
spagettinek a kicsit odakapott sajtos részét... :))) Én is sajnálom, hogy ennyit küzdötök a kajával, Simi iszonyat jó evő, még a tápit is azonnal elfogadta (sajna muszáj volt adnom egy kicsit - 40+70ml-t -, mert a stressztől nagyon lecsökkent a tejem), de Marci szintén válogatós, és csak csipeget. De mivel erős, és jó húsban van, nem érdekel. Én arra jöttem rá, hogy - szakértők ide vagy oda -, még játék közben tudok a legtöbbet belediktálni, így sokszor úgy etetem, hogy mialatt játszik, bele-beledugok a szájába 1-1 falatot. Így akár a dupláját is megeszi annak, amit egyébként enne. A szakemberek meg tehetnek egy szívességet. :oops:

Hallásvizsgálat,
na, úgy tűnik, megoldódott a helyzet, Simi ismét összerezzen (aznap tényleg meg sem mozdult!), úgy látszik, ahogy a többiek is írták, van ilyen. Egyébként csak a Heim Pál-ban végeznek 3 éves kor alattiaknak hallásvizsglatot, de azt altatásban, így feleslegesen nem szeretném kitenni ennek Simit. Azért figyelem továbbra is, és végső esetben megcsináltatjuk, de mondom, úgy tűnik, nem kell. Hála a Jó Égnek! :D

Sun,
nagyon szépek a képek!!!! A konyhád is szuper!

Pilla,
Simi szerencsére már másnapra kiheverte a dolgot, ÉN nem tudom magam olyan könnyen túltenni rajta. Majd ez is eljön, de egyelőre mindig a szemem előtt van az az utolsó pár centi, meg a fülemben ott visszhangzik a csattanás... :cry:

Kép
Kép
nircee

Bocs, nem Pilla, Pimpóka....

Kép
Kép
nircee

Nircee,
ha könnyedén túltannéd magad rajta, nem lennél igazából "anyából"! :wink: Én is a mai napig hallom a puffanást, ahogy Roni kiesett a járókából... viszont karácsonyig meg lesz szüntetve a járóka, már így is csak 10-20 perceket tölt benne néha a kisdrágám, ha nekem olyan dolgom van, amihez nem jönne jól az asszisztálása :wink: Csak még azt kell kitalálnom, hogy mit rakjak a járóka helyére, mert ott lesz egy "lyuk" a szobában. :?

Sun,
belezúgtam a fiadba... :oops: :lol:

Pimpoka,
nekem aztán nem kell bemutatni a rosszevő kölköket, maximálisan megértem a kínjaidat! Bogi is egyszerűen kriminális, amit művel! Egy-két "fogára való" kaja nagyon megy, azokat kétpofára zabálja, a többit meg csak ímmel-ámmal, könyörgésre, vagy még úgy se. :evil:
A dédimama szokta mondogatni, hogy hagyjuk már a fenébe, ha éhes lesz, majd eszik, ami rendben is lenne, csak ne válogatna annyira! :roll:
Igaz, hogy sajna az oviból sokszor úgy jövünk haza, hogy már útközben mondogatja, hogy nagyon éhes, mert ott tojnak rá, hogy eszik-e a gyerek egyáltalán. Sőt, hagyják őket felállni az asztaloktól kaja alatt, és elmehetnek játszani, nem szólnak rájuk, hogy üljenek és egyenek. Minden gond nélkül összeszedik a gyerekektől a kaját, és ha semmit se evett, akkor se foglalkoznak vele... sokszor már azt gondolom, hogy csak annyi kaja van a gyerekben, amit én itthon reggel beleimádkozok. Még vizet se nagyon adnak nekik inni - én el nem tudnám képzelni, hogy mondjuk egy rohangálós kintjátszós óra után nem szomjasak a gyerekek... miért nem kínálják őket?? Rendesen "cserepes" a lányom szája, itthon meg leissza magát a sárga földig, ha hazaérünk... :shock:

Pilla,
megnéztem a TeleTál weblapját, naon szimpik a kaják! Te heti menüt rendelsz, vagy csak napi kajákat?
andibab

Piroska, nagyon sok féle tápszer van, amit ki lehet próbálni Didrinél.
Nézzél szét a www.pirulapatika.hu -n, azon belül vannak a tápszerek és ott még külön speciális tápok, mindenféle érzékenységre. Hátha lelsz valamit a kiscsajnak.

Hát ne is mondjátok, én úgy irígylek mindenkit, akinak jól eszik a gyereke. Ez olyan kínszenvedés nálunk.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Nircee!
Nagyon jók a képek a legényekről! Marci nagy kópénak látszik a nagy fazékkal a kezében! Simi pedig nagyon édes ahogy az ujját szopizza. :wink:
Örülök, hogy nincs gond Simi hallásával. Egyébként nálunk is volt ilyen, hogy 1-2 napig nem igazán reagált a hangokra Bulcsú, de aztán visszarázódott, és minden okés lett. Nem tudom, hogy mitől lehet ez. Úgy látszik a gyerekeknek is néha szükségük van 1-2 nap "kikapcsolásra". :wink:

Sun!
Sajnálom a rossz éjszakát!
Nagyon szépek a gyerekek!

Tiop!
Gratula a nyereményhez! Tényleg jól sikerült az a kép Zsaniról!

Pimpo!
Sajnálom, hogy Lelle ilyen rosszul eszik, de ha a dokinéni azt mondja, hogy nem sovány, akkor ne aggódj nagyon! Persze tudom, hogy ezt könnyű mondani... Gyümölcsöt sem eszik?

Andi!
Ezt nem lehet szóvá tenni az óvónőnél, hogy itassa többet a lányodat? Vagy ez már "extra" kérésnek számít?

Nálunk már másfél hete beteg a család. Igaz, nem mindenki, Bulcsú kicsit később, én meg még később kaptuk el a náthát. Most folyik az orrunk, és köhögnek a gyerekek. Tegnap már elvittem őket az orvoshoz, mert már nyugtalanított a dolog. Azt mondta, hogy valószínűleg a fogzás miatt húzódik el ennyire. Lilinek most bújik ki 2 szemfoga, Bulcsúnak meg még mindig az első 4 van megduzzadva. Fogalmam sincs, hogy ezek mikor óhajtanak kibújni végre.

Jövőhéten pénteken viszem a legényt babaúszásra. Merthogy még mindig nem áll négykézlábra, nem mászik, stb... Nagyon kettős érzés van bennem, mert egyfelől nagyon szeretném ha már csinálná ezeket, megnyugtatna, hogy nincs semmi baja, másfelől viszont nem akarom siettetni, mert azért hallottam én olyat is, hogy a kislány 10 hónaposan csinálta mindezt, és 1-2 hét alatt teljesen behozta a lemaradását.
Tudom, most sokakban felmerül a kérdés (aki még emlékszik rá), hogy mi van a dévényessel. Megmondom őszintén, hogy nem vittem vissza. Egészes egyszerűen nem volt hozzá szívem. Akkora fájdalmat okoztak ott neki, hogy én nem akartam ennek kitenni újra. Tudom, hogy ezzel most sokatokban visszatetszést váltok ki, de ez van. Nem hiszem, hogy ez az egy "csodamódszer" van arra, hogy a gyerek elinduljon a fejlődés útján. Ott van pl. a rengeteg fejlesztő torna, a csiribiri, a gekkó, a Katona féle gyógytorna, a babaúszás, és még sorolhatnám. Én most egyszerűen egy másikat választok. Hátha... Aztán lehet, hogy ezekre igazából semmi szükség... :? :wink:

Megyek,mert megéhezett a ház ura. :)

Kép
Kép
giga1

Heti menüt rendelek, de a mai például számomra ehetetlen volt. Apának ízlett...
Vendég

Giga, neked kell eldöntened, hogy mi a jó Bulcsúnak. Én sem vittem vissza Laurát a fülészetre, pedig azóta már kétszer is volt a fülében furunkulus. Legközelebb egy ismerőshöz viszem, és csak reménykedni tudok benne, hogy nem kínozza meg...
Vendég

Pimpoka
Úgy néz ki, hogy bevált a mulipa. Lehet, hogy mégsincs semmi baja neki. Bár valami mégis kiüthette. Na, mindegy.
Étvágy: én vettem Didrinek vitamint, adtam neki tegnap és ma, hát ne tudd meg: sírt még egy adag kajáért. Pedig eddig nagyon nehezen ette meg. Igaz, hogy belefáradtam, hogy kiveri a kezemből a kanalat és odaadtam neki a pépet cumisüvegbe. :oops: Dehát mit csináljak, nem az a fontos, hogy egyen? Az az igazság, hogy ha odaadom a kanalat, akkor veri befelé a kaját, de ha nem, akkor kiveri a kanalat a kezemből. De most nem is ez a lényeg. Adtál már neki vitamint? Nekem egyik anyuka mondta, hogy az ő kisfiának és a kislányának attól jött meg az étvágya és nem voltak egész télen betegek, úgyhogy azért kezdtem el adni neki.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, lányok
megvan a Vacak 1. :) Ma megnéztem kétszer örömömben. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és Tiop
nekünk ugyanolyan színű konyhánk van. Majd csinálok képet és megmutatom. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga,
őszintén megmondom, én úgy érzem, hogy ez már az "extra" kategória... :roll:

Pilla,
nuh, rendeltem én is jövő hétre, meglátjuk... :?

Ja, a járóka nyugdíjazva lett. Ma a drágalátos picilányom 10 perc alatt 3x jött ki belőle, mint valami akrobata :shock:
andibab

Te, Piroska, nem lehet, hogy a tojás üti ki Didrit? Nekünk az okozta a problémát, 1 éves korában adtam először, és azonnal csupa vörös lett az arca. Végül kb. 1,5 éves korában nőtte ki, azóta semmi baja tőle. Csak egy ötlet...

Kép
Kép
nircee

Nircee
nem tudom, mert tojást már adtam neki és nem volt tőle baja. Szerintem most nincs baja semmivel. Nem tudom, hogy van ez...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!!!

Nagyon régen voltam itt, de most bekukk és látom, hogy Piroska miről ír..

Nahát mi megjártunk pár kórházat és gasztrót Dorka pocijával és ezért szeretnék írni 1-2 dolgot neki!

A tejcukorérzékenység NEM okozhat kiütést! Az allergia! Igazad van puffadást okozhat, de bőrtünetet tuti nem!!!
Ha allergiás, akkor a HA-s tápszer kakit sem ér, mivel az allergia megelőzésére szolgál. Erre külön tápszerek vannak, amikben a tejfehérje mégjobban bontot. Dorka ezt sem bírta!!!
Nekünk megnézték, és tejcukorérzékenységünk nincs! A tejallergia meg kinőhető szigorú diétával minimum fél év, de inkább 1 év alatt! Ez alatt még olyan felvágottat, babakekszet stb-t sem kaphat ami tejfehérjét tartalmaz. (ezzel ugyanis az allergiára emlékezteted a szervezetét, még ha tünetmentes is marad mellette, de fenttartja az allergiát)

Vérvétellel meg lehet nézni, hogy a tejallergia már abban is megmutatkozik-e, ha nem akkor nagyon valószínű, hogy 3 éves koráig kinövi.

Az egyetlen dolog ami a diétán kívül nekünk segített az egy probiotikum volt, a neve: Pro Gastro Kid.
(Diéta mellett sem javult Dorka állapota hónapokig, mire a 4. orvos ezt ajánlotta, azt mondta, hogy Dorkának nem tipikus tajallergiája - mert annak már tönetmentesnek kellett volna lennie - hanem bélérési zavara van, tehát az allergia nála valószínű ennek következménye, nála így az allergénak fokozottan óvatos bevezetése a megoldás, persze majd a pár hónap múlva, mi még tojst sem ettünk)

Ha valaki tejallergiás, vagy tejérzékeny, annak a szójával is vigyáznia kell! Szerintem azt se adj Didrinek, mi attól is extra szarul voltunk (tápszerben kapta).

Jutta

KépKép
jutta

Női logika

Utazom a busszal hazafelé. A busz tele van, ezért nem tolakszom előre a jegykezelőig, inkább megkérek egy nőt, hogy bélyegeztesse le nekem a jegyet. De hogy szólítsam meg, "te" vagy "ön"?
Az utolsó előtti megállónál nem szállt ki, vagyis végig utazik. Alaposabban megnézem, van nála egy üveg bor, vagyis biztosan férfihoz utazik... A bor nem éppen a legolcsóbb, vagyis a férfi jól néz ki.
A falunkban két férfi van aki jól néz ki - az én férjem és az én szeretőm.
A szeretőmhöz nem mehet, mivel oda én megyek most. Vagyis a férjemhez megy.
A férjemnek két szeretője van - Katrin és Anita. Katrin szabin van éppen, elutazott a szüleihez. Megszólítom a nőt:
"Anita, le tudnád pecsételtetni a jegyemet?"
Anita: "Szia, ismerjük egymást??????"
:wink: :lol: :lol:
andibab

Andi, ez tök jó!!!
:lol: :lol: :lol:

thenus

Szia, Jutta!
Köszi! Én laktózérzékeny vagyok, voltam gasztroenterológián, de vérből nem tudták kimutatni, A kiütéseim ezek szerint lehetnek a légúti allergiámtól is, azt nem tudom. Csak tippeltem, mert akkor jöttek ki, amikor kicsit több tejterméket ettem. Tejet egyáltalán nem tudom meginni, csak a laktózmenteset. De Didrinek most nincsenek kiütései, úgyhogy most megint nem tudom, mitől lehettek, mert a tejre tippeltem, ezért nem adtam neki. Most csak azt tudom csinálni, hogy figyelem és ha valami gyanús, akkor azt megpróbálom kiszűrni. Most nincsenek kiütései, csak ha lesznek. Csak azt nem értem, hogy nekem miért mindig akkor jöttek ki a kiütéseim, amikor sok tejeset ettem? Ez érdekes...

Na, mindegy! Azért örülök, hogy jelentkeztél. Ha valamelyik hétvégén felhívhatlak, akkor felhívnálak. Lehet?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, ezt nem hiszem el!
Didri megint lázas. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta, de jó, hogy jelentkeztél! Kár, hogy Dorka kálváriája miatt, de remélem már jól van. Emlékszem, mindig írtad, hogy fája a pocija, de legalább mostmár tudjátok, mi a baj, és mivel lehet rajta segíteni.

Piroska, csak láza van, vagy más tünet is? Márknál volt olyan, hogy 3 napig lázas volt, hol magasabb, hol alacsonyabb (persze épp hosszúhétvége volt, és ügyeletre mentünk), mire rámondta a dokinő, hogy piros a torka, biztos torokgyulladás (persze, hogy piros, mert a 3. napot bőgte végig). Aztán pár napra rá, kibújt az első két foga.

Óóó, elaludt a Törpe, megpróbálom levágni a körmét. Mostanában annyira tiltakozik, olyan erősen rúg-harap, hogy nem tudom lefogni (de még ketten sem tudjuk rendesen lefogni)... hátha álmában sikerül...

Ja, még Gigának, hogy a babaúszás biztos jót tesz Bulcsúnak, remélem meghozza a várva várt eredményt a mozgásban. ;) És én teljesen megértem, hogy nem bírtad visszavinni Bulcsút, bár mi jártunk, amíg kellett, de nem volt könnyű :?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre
Jó megoldás a körömvágásra. :)
Lehet, hogy a foga, mert ma két órán keresztül sírt reggel, majd amikor bekentük dentinox-al, akkor azonnal elhallgatott és elaludt. Szóval nem tudom... Csak az a gondom, hogy most hagytuk abba az antibiotikumot és én is beteg vagyok, félek, hogy visszafertőztem. Áááá...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Szantre, jobban van már Dorka, sőt azt hiszem, hogy jól is... de majd pár hónap múlva merem azt mondani, hogy tényleg így van.

Piroska, szerintem ha a foga a ludas, és ennyire szenved tőle adj neki fájdalomcsillapítót! Panadolt pl, az lázra is jó. OK nem lehet állandóan, de ha neked fáj a fogad, akkor is bekapsz vmit rá. (ezt a tübb órás sírásoknál ill. ha este nem bír aludni akkor adnám én)
Dentinox kb 20 percig hat, az akkor jó, ha elalvás előtt bekened, és reménykedsz, ha már bealudt, akkor nem kel fel a fogfájásra!

Dorka is fogzik, neki már a kisörlők, hááát néha olyan nyűgös...
Mi most chamomilla 15 CH-t szedünk napi 3x3-t és mintha!

Giga, mi van Bulcsúval, gyógytornára kellene járnotok?

Jutta

KépKép
jutta

Giga!!!

MEgtaláltam amit írtál!!! Figyu, mi dévényeztünk nagyon sokáig, megértelek, de azért nem biztos, hogy ez a helyes döntés.
Ha nem akarod a dévényt, akkor próbáld ki a TSMT-t, mi ilyenen nem voltunk, de azt hallottam róla,hogy csak feladatokat kapsz és egyáltalán nem fájdalmas. Az úszás persze jó ötlet, de az nem egyénre szabott. (RSG vagy TSMT néven találsz neten róla ill. van Fóton vki aki csinálja, ha akarod megszerzem az elérhetőségét)

De azért megnyugtatásul:
Dorka 4-5 hósan fordul meg kb először, kb 6 hósan ment neki oda-vissza gördülékenyen úgy hogy "haladni" is tudott vele, 8 hósan ült meg egyedül (persze felültetve), 10 hónaposan kúszott, 11-12 hónaposan 2 hét leforgása alatt mászni kezdett (kb 3 nap alatt tökéletesre fejlesztette) és felállt, most bútorok mellett közlekedik, kézenfogva sétál, napi 10x (ha engedném többször is) felmászik az emeletre. Ő úgy 10-11 hónaposan húzott bele, azóta csak lesek.

Jutta

KépKép
jutta

Piroska, persze hívj fel!

Na eldugulok mára, ne csak velem legyen tele az oldal, meg vasalni is kellene!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta,
jó hallani Felőled!

Piroska,
jobbulást Didrinek, akármitől is van!

Hát, mi idén először életünkben beadattuk az influenza elleni oltást magunknak (csak a gyerekek miatt, egyébként be nem adattuk volna), erre a férjem mára tök lázas lett, tök bedugult az orra, és fáj a torka... Hurrá. Én is trüsszögök már, Marci sincs túl jól. Simi sír egész nap, de nála ez alapállapot, nem tudom, hogy nem fáj-e neki is valamije.... :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Jutta
a dentinox után adtam neki Nurofent, azért aludt el. Adok neki, ha nagyon sír, mert szerintem is jobb neki. Ma délután is adtam neki, mert láza volt. Csak véget ér egyszer ez is ...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na i ezért nem oltatjuk magunkat!

Férjem 1x oltatta magát és akkor volt kb 5 évben 1x influenzás alapon beteg, de akkor nagyon!

Jutta

KépKép
jutta

ugyan nem kértétek, de nem állhatom meg:

Kép

Jutta

KépKép
jutta

Azta, Jutta, micsoda kék szemek! Nagyon aranyos.

Giga, mi is jártunk dévényeshez és Lelle is iszonyatosan sírt a kezelésekkor, és én is sírtam minden egyes alkalommal vele. Az első alakamkor jött a férjem is, ő még kettőnket is túlzokogott. A tornát nem hagynám abba, akármennyire is sír, lehet most úgy gondolod, hogy jobb ez így, de lehet, hogy már csak 3-4 kezelés lenne szükséges Bulcsúnak és kúszna-mászna, forgolódna. Az úszás az jó, csak az a letapadt izmokat nem szedi fel. Szerintem 30%ban sírnak a fájdalomtól és 70%ban pedig azért, hogy nem anya kezében van.

Piroska, orvoshoz vitted már Didrit?

Nircee, te mindíg kifogod ezeket a dolgokat. Jobbulást a férjednek és neked is, ha esetleg te is influenzás leszel.

Na még nyomtatok egy köteget, olvasgatok és csucsuka. Reggel menni kell isibe.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Helló!

Jutta nahát! de rég jártál erre! :shock: :D Nagyon édes Dorka! És mekkora!!! :D :shock:

Hát én nagyon sok mindenfélét elolvastam a védőoltásokról. Pro és kontra. Aztán arra jutottam, hogy semmilyen oltást nem adatok be se magamnak se a gyereknek. Az oltásokkal magunkba tetetünk olyan vírusokat, anyagokat amik leginkább gyengítik csak az immunrendszert, és lehet hogy egyébként azzal a bizonyos betegséggel ami ellen beadattam még véletlenül sem találkoznék.
A kötelezők közt is van amit én szívem szerint nem adatnék, mert már sehol nincs ami ellen adják, és ha lesz is már egy mutáns vírus lesz ami ellen ez az oltás nem fog védeni. Ráadásul olvastam egy csomó kísérletről amiben csoportokat vizsgáltak. Olyanokat akiket sosem oltottak x betegség ellen, és olyanokat akiket igen. A megbetegedések sokkal gyakoribbak voltak az oltottaknál.
Szerintem ez csak marha jó biznisz bizonyos körökben. És az ember az egészségéért, mindent hajlandó elhinni, a gyereke egészségéért meg pláne. HA pedig netán mégis abban a betegségben hunynál el ami ellen be voltál oltva (pl Hepatitis x) az orvostudomány sosem ismerné el, hogy ja igen ez tényleg az volt, és hiába oltattad magad.
Szóval ez az én privát véleményem.
Amúgy szegény nagymamámék ugyanígy voltak, mint Nirceeék. Múlt héten beadatták maguknak a szurit, és már hétvégén ágynak estek mindketten. :?

Bocsi, de most húzok mert korábban akarok holnap kelni, ezer a teendőm... :roll:

Didrinek jobbulást! :wink:

thenus

Laura! Nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk neked!

Mali
Kép
Kép
mali

Lajának nagyon boldog 2. születésnapot!!!!!!!!!! :)
Jesszus, még most sétáltattuk őket pár hónaposan...
Vendég

Boldog Szülinapot Laja!!!!! Aszta, tényleg mintha most lett volna!!!

Kép
Kép
nircee

Laura nevében köszönöm a köszöntéseket!

Vasárnap tartjuk a szülinapját. Elsőre úgy volt, hogy csak szűk családi körben (anyósék, anyuék, dédimama), aztán most már 17-en leszünk, mert jönnek a barátnőmék is két gyerekkel és a párom barátjáék is egy gyerekkel. Szóval nagy buli lesz.
Reggel elénekeltük Neki apával a BOLDOG SZÜLINAPOT, erre megkérdezte, hogy JÁTÉK? Megígértem, hogy játékot kap, úgyhogy hiányolta. Na, majd délután, ha mindenki itthon lesz meg is kapja.

Mali, mi a helyzet? :oops:
Vendég

Laja!
Sok-sok boldog születésnapot kívánunk neked!

Piroska!
Remélem csak egy fogacska a ludas Didri lázában!

Jutta!
Örülök, hogy jelentkeztél! Köszönöm neked is hogy leírtad a véleményedet!
Egyelőre úgy áll a dolog, hogy jövőhét péntekre már van egy időpontunk babaúszásra Vácra. Arra elmegyünk.
Aztán van egy ismerősöm, aki elvitte a lányát egy szakemberhez, aki a Petőben dolgozik egyébként, és ő teljesen kívülállóként elmondja a véleményét a gyerek fejlődéséről, állapotáról. Ha kell ajánl valamit, ami tényleg a gyereknek a legjobb, nem a pénz miatt ajánlja. Nagyon remélem, hogy jövőhéten el tudjuk hozzá vinni a legényt. :roll:

Védőoltás:
Apa is beadatta az influenza elleni védőoltást magának, rá 1 napra beteg is lett. Nem kimondottan influenza, csak orrfolyás, torokfájás. Aztán tőle meg elkaptuk mi is. Azóta is ezzel szenvedünk. Most már 2 rohadt hete. Erről ennyit... :x :evil:
(Azért zárójelben hozzáteszem, hogy neki már aznap amikor beadatta kapart a torka, szóval lehet, hogy nem az oltóanyag miatt lett beteg, hanem az csak ráerősített.)

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Kedden voltam a kórházban NST-n és a dokimnál is. Hát a frászt hozta rám. Megkérdezte, hogy volt-e a családban nyúlszáj/farkastorok. Én úgy bőgtem… Azután még vagy 5-10 percig nézegette és végül is azt mondta, hogy valószínű nincs semmi baja Marci szájának, de, hogy szar az ultrahangjuk. Természetesen elmentünk 4D-re, amilyen hamar csak lehetett és a szonográfus azt mondta, hogy 100%, hogy nincs gáz. Kétszer kellett visszamenni, nem láttuk az arcát, mert már nagyon nagy és szinte semmi helye nincs szegénykémnek. Így is annyit bökdösték, hogy mutassa a pofiját. Elküldött a doki csokit enni (na adtam a diétámnak egyből), de így a végén sikerült mozgásra bírni valamennyire és „ránk kacsintott”! Ne tudjátok meg olyan kis pufók, úgy néz ki, mint egy szumó birkózó. Még a doki is mondta, hogy milyen kis hájas. Na mondanom sem kell, hogy egyből megint rosszra gondoltam, hogy nem csesztünk-e el valamit és mégis cukorbeteg voltam (cukorbetegeknek nagy babájuk van) és mégis jól mér a mérőm… Szóval most totál kivagyok. Habár azt mondta, hogy nem extrémen nagy, most 3400-3500 gramm, de, ha bent marad még a végéig, akkor 4 kiló is lehet a drága. Érdekes volt, mert a dokim 2500 grammnak mérte kedden. Kíváncsi vagyok kinek lesz igaza, de én nagyon szeretném, ha jövő héten megszületne, kezdem szétidegelni magam, türelmetlen vagyok és sajnos ebből Dani is kap. Ja és az NST simán volt 100-as fájásom, majdnem lefordultam a székről, a szülésznő meg csak nevetett és kérdezte, hogy csak nem a hely szelleme hatott rám és megindult a szülés. Szóval vannak jósló fájások, de hát ugye nem rendszeresek, a méhszájam 2111, úgyhogy az is nyílogat. Szorítsatok nekem.
Holnap lesz Dani szülinapja, azt még szeretném csak neki szentelni, de utána már tőlem jöhetne. Ma már összerakom a cuccom.

Pimpoka! Dani engem is az evésével idegel ki teljesen, amúgy tök jó gyerek lenne. Nálunk is csak a reggeli és az esti táp a tuti, azután, hogy eszik-e ezenkívül valamit az nem garantált. Borzasztóan frusztrál. Mindenki azt mondja, hogy hagyjam, majd eszik, ha éhes lesz, de ezt én nem tudom ilyen egyszerűen kezelni.

Jutta, Piroska! Nekem is el kellett vinnem vérvételre Danit és abból nézték meg a tojás, tej, szőr, stb allergiát. Hál’ Istennek minden negatív lett. Nálunk az volt/van a baj, hogy hörög egy kicsit. De most már nagyon ritkán és a doki is mondta, hogy ki fogja nőni ez csak valami gége bigyó. Nem tudom pontosan a megnevezését, de megnyugtattak, hogy semmi komoly.
Dorkának nagyon komoly szemei vannak. Mi tetszett neki ennyire?

Sun! Szépek a gyerekek!

Majd még olvasok többet is vissza, és megpróbálok jönni. Habár készülődnöm a holnapi bulira és már eléggé rozzant vagyok. Ha nem jönnék sokáig, akkor babó elindult kifelé. Pillának tudom a számát, neki fogok jelezni.

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Lajának boldog szülinapot!

Dorka éppen a forgószéket pörgei az tetszik neki, meg hogy Mama kergette éppen!

Na mire ide értem ébredezik is a Minikém! Ma is kevesebb mint 2 órát aludt... normális egy 1 évesnél, hogy 1,5 - 2 órát alszik 1x egy nap?

Jutta

KépKép
jutta

Laurának boldog szülinapot!!!!

thenus

Még egyszer köszönöm mindenkinek a köszöntéseket!

Mali, örülök, hogy minden ok. Nagyon drukkolok Nektek! :wink:
Vendég

LAURÁNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :lol:

Mali, de izgi, nemsokára te is duplán babázol :D Nagyon szorítok neked!!

Klári,nagyon édesek a gyerkőcök!! Lassan találkozhatnánk :wink:

Jutta, gyönyörű Dorka baba!

Betegeknek jobbulást!!

Fél nyolc van, és mindkét lányom alszik 8) Ritka esték egyike... :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Laura! Nagyon boldog 2. szülinapot!

Giga, a petős gyógytornát is nagyon ajánlom. Mi is voltunk egy konduktornál Márkkal, mikor tornáztatni kellett. A nő a párom ismerőse, megnézte Márkot, meg írt össze néhány gyakorlatot, amit csináltunk is Márkkal még a dévényes mellett.
A petős is nagyon jó, és azt szokták a dévényessel szemben hangsúlyozni ennél a tornánál, hogy itt az anyának tanítják meg, milyen játékokat, gyakorlatokat játsszon a babával, ami segít a gyengébb izmokat erősíteni, megfelelő tartást kialakítani, talán még a letapadt izmokon is segít, de erre már nem emlékszem pontosan. Szóval a dévényessel ellentétbe, itt nincsenek akkora sírások, hiszen az anyuka foglalkozik a babával (szakember felügyeletével), és nem egy idegen. Meg persze az sem elhanyagolható, hogy otthon is tudják az anyukák a tanult gyakorlatokat alkalmazni. Sőőőt, az ára is sokkal barátibb, mint a dévényesé. Viszont, ha jól tudom, Pesten csak a Moszkva térnél van ilyen (mi ezért nem jártunk ide, mert Rákoscsabáról nem tudtam volna odajutni a gyerekkel heti 1-2-szer.)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

De a petős tornáról Katica talán többet tudna mondani :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Mali!

DANINAK NAGYON BOLDOG MÁSODIK SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Kép

Jó bulizást mára! :wink:
Vendég

Mali!
Daninak boldog szülinapot!

Szantre!
Köszi az infót a Petős gyógytornáról!

Katica?
Te is le tudnád írni a tapasztalataidat?

Kép
Kép
giga1

Daninak BOLDOG 2. SZÜLINAPOT!
Hmmmm, kistesó ajándékba?! ;)
Vendég

DANINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép
Kép
nircee

Lányok, most, hogy olvastam Verna blogbejegyzését a hisztiről, eszembe jutott, hogy megkérdezem:
nálatok mennyire nagyok a hisztik???? Nálunk óriásik. Marci azon kívül, hogy mindent ledobál a földre (dühből), és magát is néha leveti, szinte torkaszakadtából üvölt majdnem egész nap. Sokszor már fuldokol, annyira erőlködik. Reggel úgy indít, hogy elkezd sírni, kér tápot. Az apja ébred hozzá, beszól, hogy hozza, de Marci ezt nem tudja kivárni, egyre jobban sír, míg végre meg nem kapja a tápot. Amint megissza, kezdődik az üvöltés: Apaaaa! Az apja ekkor már ott van bent, mondja, kiveszi az ágyból. Válasz: üvöltve: nem! Ok, akkor itthagylak - mondja az apja. Erre üvöltés: NEM! - Jó, mit szeretnél? - Nem! És ez így megy kb. 20-30 percig. Ugyanez a pelenkázással. Aztán egész nap, mindig valamiért. Vagy krémtúrót kér, amit megkap, de ekkor üvölt: nem! Kérdem, akkor mit szeretnél? "Kémtújó". Mondom, ez az! - NEM! És üvölt. Múltkor 2x is eljátszotta, hogy 3 krémtúrót/joghurtot is kinyittatott velem (ő választotta ki a hűtőből), de egyiket sem kérte végül. Ma már rutinosabbak vagyunk, max. 1-et nyitunk ki - persze ekkor is jön az üvöltés, mert nem nyitunk ki többet. Aztán jön az ebéd, amikor csak túrórudit akar enni, persze azért ebéd helyett nem kap, mondom neki, ha eszik egy kicsit, kap rudit. NEM!!! És így tovább, egész álló nap.
Engem nem is az ellenkezése fáraszt, hanem az, hogy mindezt üvöltve teszi! Mondtam neki, felőlem hisztizhet, de csöndbe tegye. Süket fülekre találtam. Már nem tudom, mit tegyek, hogyan kezeljem Marcit. A családtagok is furcsán néznek ránk, nem értik, hogy lett Marci ennyire hisztis. Úgy érzem, kicsúszott a kezeim közül az irányítás. Tudom, hogy higgadtnak kellene lennem, igyekszem is, sokszor sikerül, de azért néha elszakad a cérna!
Sokszor elgondolkozom, hogy vajon nagyanyáink korában hogy kezelték ezt? Mert hogy ennyit nem hisztizhettek a gyerekek, az tuti. Sokkal nagyobb volt a fegyelem. Én már-már hajlok rá, hogy nem biztos, hogy a túlzott engedékenység, és a gyerekek több joga, mint a felnőtteké megfelelő irányba vezet. Igaz, hogy nem szép dolog, de régen bizony 1-1 jól és jókor adott pofon vagy seggreverés bizony megtette a hatását. Persze nem mondom, hogy én ezt szeretném alkalmazni, de azért annak is megvoltak a maga előnyei.
Aztán a legjobb az, mikor Simi is rázendít. Na, olyankor leülök egy székre, és csak nézem őket, és azon gondolkozom, melyik híd a magasabb?
Raádásul Marci mániákusan ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, és már-már beteges rendrakó. Anyun is túltesz, ami nagy dolog! Mindig mindennek úgy és ott kell lennie, ahogyan azt először látta. Így nagyon kell vigyáznom, mit hova teszek először, mert onnantól csak oda lehet tenni, vagy mit hogyan csinálok, mert onnantól csak ugyanúgy lehet csinálni. Ha nem így van, akkor ismét jön a hisztis ordítás. Persze még kicsi ahhoz, hogy megértse, hogy pl. ha alszom, akkor nem kell a szemüveg. Addig hisztizik, míg fel nem veszem. Vagy nem érti, hogy a telefonnak nem kell mindig a töltőn lennie. Stb. stb... A nagy anomália ugyanakkor, hogy itthon halálra unja magát, így minden nap kell valami újdonság is (élményekben, de nem szokásokban!), egyébként még kezelhetetlenebb. De nem tudom mindig elvinni valahova, úgyhogy kezd nálunk eluralkodni az anarchia.
Persze ennek vannak előnyei is, pl. ha leejtek valamit, akkor azonnal rohan, felveszi (mert az az én kezembe való), segít kiszedni a mosogatógépet (mindig ugyanabbana sorrendben!), de érdekes módon a játékait mindig szétdobálja. A játéktartóját este alvás előtt mindig visszahúzza a helyére, ugyanakkor a játékait nem hajlandó beletenni, azt nekem kell, ha rendet akarok. Ha kérem, segítsen összepakolni, akkor jön az üvöltős válasz: NEM!!! Kész ellentmondás a gyerek.
Nálatok is vannak ilyenek?

Kép
Kép
nircee

Hát, nálunk ennyire szerencsére nem durva a helyzet - bár reggel volt egy hiszti, de szerencsére nem sokáig. Egyébként mostanában sokat beszélgetünk erről anyukákkal Csiribirin, úszáson (mert hát ugye hasonló korúak a gyerkőcök), és mindenki azt mondja, hogy az válik be legjobban, ha nem veszel róla tudomást. A legjobb, ha át is mész a másik szobába.
Eszembe jut egy ismerősünk, aki mindig bezárta a gyerekét a mosókonyhába, ha hisztizett. Egy idő után a gyerek magától ment a mosókonyhába, ha rájött a hisztizhetnék. :)
Nálunk amúgy még a zsarolás is bevált. ;) Akkor megyünk sétálni, ha... (és akkor itt jön az öltözködés, pelenkázás, evés, stb.). Mostanra már megértette, hogy pizsamában nem megyünk tornázni. :) Kajával én mostanában már nem foglalkozom: ha eszik eszik, ha nem nem. Majd bepótolja a következő étkezéskor, vagy másnap - be szokta. :) Nasi nincs, ha nem volt ebéd/vacsi - egy időben engedtem, de rosszabbodott a helyzet, akkor már csak nasit akart. Evésnél egyébként az válik be legjobban, ha együtt eszünk: kedvet kap. :)
Vendég

Ja, és még annyit, hogy nálunk összesen két alkalommal volt popóra verés, de most már tudja, mi az, és sokszor elég annyit mondani, hogy dádá lesz! Érti! (Egyébként ez a legvégső, a dádával fenyegetőzés.)
A másik, amikor Apa is itthon van, akkor párhuzamosan, két fronton "támadunk" - amikor én már kezdem elveszteni a türelmemet, és dádával fenyegetőzök, akkor Apa türelmesen odahívja magához, és szépen kéri, hogy fogadjon szót anyának... Ha nem is igazán érti, de legalább eltereli a figyelmét, vagy meglepődik, és kicsit lehiggad...
Vendég

Helló!

Mali én nagyon elcsudálkoztam, hogy más te is itt tartasz! :shock: Mármint, hogy ennyire a végén! :shock: MoStmár akkkor figyelhetjük mikor érkezik a hír a babóról! :wink: Üzensz majd valakinek?

Hát hiszti terén tudnék mesélni. :? Nem is hiszti, öntörvényűség. Egyfelől örülök neki, hogy nem egy pipogya, "tedd ki hagy hüljön" a gyerek, csak nagyon nehéz megtalálni a megfelelő módszert a kezelésére. Szonja akkor csinál olyanokat, mint Marci, ha fáradt, amikor már semmi sem jó, és minden nem, a szar is büdös. Marcinak egyébként erről a ragaszkodásáról az jutott eszembe, hogy attól érezheti magát biztonságban , ha látja, hogy minden a helyén van...de ez csak tipp, nem vagyok pszichológus. :oops:
Amúgy osztom Verna véleményét, hogy legtöbbször a "hagyni kell majd abbahagyja" válik be. Csakhogy valóban mire a hisztiig eljutunk ugye, van vagy fél óra "előjáték". Könyörgés, kérés, zsarolás, stb aminek a végkifejlete az üvöltve tiltakozás, és hát nekem spéci addigra már ahhoz sincs sokszor türelmem, hogy hagyjam hagy ordítson... :? (mondjuk, Verna, ez a mosókonyhába zárás nekem kicsit durva...) Továbbra is azt gondolom egyébként, hogy azért hisztiznek, mert keresik önmagukat, és majd ez is elmúlik egyszer...
Szonja engem azzal tud a legjobban sírba tenni, hogy reggel abszolut nem hajlandó felöltözni semmilyen ráhatással. Így egy ideig hagyom, persze közben mondogatom, hogy öltözzön, megyünk, megfázik, stb...(megzsarolom) de semmi. Na akkor jó nagy üvöltés közepette és persze rúgkapálva, menekülve, felöltöztetem, addigra már van 11 óra, idegrostom egy szál se, leizzadva.... :x szépek lehetünk :?
És nálunk is beválik ami Vernáéknál, hogy én már kész vagyok, és én is csak ingerülten tudok szólni, akkor jön apa, és tök higgadtan fordul a gyerekhez. Az tényleg jó. Nem mellékesen meg is szokta jegyezni, hogy ugye-ugye? bezzeg ő!!! :shock: JA bezzeg... :?

Na húzok, holnap nálunk búcsú lesz vendégeket várunk, és még elősütök... :roll:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?