Új privát üzeneted érkezett!

NNNNa,akkor,szépen sorban, mint a boltban...

Kisanya!

Biztosan mindannyian álmodunk a babáinkkal, hol veszteséget, hol a félelmeinket kivetítve.Melcsike írja, hogy Ő is álmodta, hogy Bogika mégis él..Ezt én is álmodtam, de leginkább a halálát, vagy másik terhesség elvesztését álmodom...
De ma,ma nem...Nagyon szép álmom volt egy pontig..Gyönyörű, angyalarcú,kicsattanóan egészséges kisbabát vittem a karomban, s mutattam mindenkinek:nézzétek micsoda gyermekem van, lám lám én is képes vagyok erre, látjátok,nem vagyok értéktelen nő..aztán valaki átpelenkázta és kérdezte közben, hogy kislány?Mondtam,hát persze,nem látja milyen szép, ez lányka arc!!!Aztán előkerült a kukac..nem értettem ,de hiszen lány,nekem lányom van!!!!!!
Madamrekamé írta, hogy más hangsúly van már abban amit írunk.Igaza van..mind próbálunk szépen gyászolni..ha lehet így..
idővel letesszük a haragot,vádaskodást,bűntudatot,tehetetlenséget ,helyet adva annak a szeretetnek, ami olyan tiszta, hogy csak Őirántuk érezhetjük..de még nem tartunk ott,eseteleg percekre..

Boboka, írt a lelki egészségről.
Csak a magam nevében mondhatom, hogy nekem nincs.
A fennti álmokból egyértelműen látszik..nincs szorongás nélküli tervezgetés,nincs megbékélés a múlttal..majd lesz.Nem most.

KépKépKép
tünci28

és még..

Betti!
Mért aludtál olyan keveset???
Nincs semmi baj? Ma próbálj meg hamarabb eljönni,lassan rá kellene hangolódnod arra, hogy nem lehet így dolgozni, ennyire hajtani, ha babát szeretnétek!

Melcsike!
Sok puszi Barcikának, ügyes legyen,vegyél neki fagyit, az hamar múlastja a lidocain hatását,azt én utáltam gyerekként!

Sütőtök!Malacjelmez, ez jó!! :lol:

Azt hiszem tényleg feleslegesen aggódunk,mindenki olyan amilyen,úgy értékes és különleges ember,ahogy van.alacsony,vagy duci, vagy nagyorrú.. :lol:

Leda!
Jó éjt!
Isteni lehet esőben sétálni!!!
Nemsokára lesz nálatok nyakig érő hó???
Annyi képet küldünk majd, hogy nem győzöd válogatni és biztosan sokat emlegetünk majd!
Azért egyszer(sokszor)találkozunk majd Veled is!!!!
tünci28

Tünci, de legalább tudatában vagyunk az érzelmeinknek, és tudjuk azokat kezelni. Pl. a hülye vásárló beszólására nem menekültél el hanyatt homlok... stb. stb.

Ma a kollégám mondta, hogy a felesége mennyit fogyott. Kérdeztem, hogy miért, beteg? Mondja, hogy nem, csak a gyerek ahogy szopik... És megálltam, hogy ne mondjak erre semmit, nem szóltam be, hogy te marha, miért pont nekem kezded el ezt mondani (minden előzmény nélkül, szó sem volt addig a feleségéről, egyszer csak ezt így benyögte)...

Szóval csak azt akartam ezzel írni, hogy szépen azért "gyógyulgatunk".

Ma pl. olyan napom van, hogy ha arra gondoltam, hogy január vége milyen hamar itt lesz, és majd lehet próbálkozni, kirázott a hideg, hogy én még nem akarom... Tudom, hogy férjem is, anyukámék is ezt "várják el" tőlem, hogy minél hamarabb megfoganjon a kistesó. De per pillanat úgy érzem, hogy idő kell még. Sok.

Aztán meg lehet, hogy este már teljesen másképp fogom látni az egészet.
Még azért elég labilisak vagyunk érzelmileg, de remélem idővel ezek a dolgok is rendeződni fognak :wink:
Vendég

A vonalzód is nagyon jó,az előbb kihagytam! :)

Boboka,szerintem pont, hogy nem tudjuk kezelni..ha tudnánk, akkor Te pl. mondtad volna, hogy ne pont neked mesélje a szoptatás miatti fogyást, s én is válaszoltam volna a szomszédnéninek..

csak elnyomni tudom,hallgatni.jól kezelni nem.

én így gondolom.ettől még természetesen másnak lehet más véleménye... :wink: :)
tünci28

Már épp "kérdőre akartalak vonni" :) , hogy észre sem vetted a vonalzóm ??? :lol: :cry:

Ne bizonytalaníts el :roll: Tünci :)

Akkor nem játszok fejtegetősdit, hogy mi a jó és mi nem az 8)

Lehet, hogy ilyenkor azért fogjuk vissza magunkat, mert nem akarunk lealacsonyodni az ő szintjükre :)
Vendég

Jaj,Boboka, dehogy akarlak elbizonytalanítani..de a Te gondolataid generálják az enyémeket és bizotsan érzem, hogy veletek már mindig lehetek őszinte!
Ha Te úgy érzel, annak én nagyon örülök..Nekem még kell idő, mert félek, hogy a kapkodás megbosszulja magát...
egyébként sincs olyan, hogy valami tisztán fekete, vagy fehér..jó, vagy rossz..nincs kitaposott ösvény,amin járhatunk..de itt vagyunk egymásnak, és itt is leszünk!!!! :D
tünci28

Hát tegnap nagyon megijedtem magamtól. Vége lett a grace klinikának, elszórták a meredith (jól írtam le) anyjának a hamvait stb., szóval vége a filmnek, és egyik pillanatról a másikra elkezdtem keservesen zokogni...
Valahol azt éreztem, hogy na ez az, végre hangot adok az érzéseimnek, és tök jó, hogy kijön belőlem a fájdalom, de ezzel együtt elborzasztott a szitu, hogy csak nem vagyok én olyan hej de jól...

Ennek a tudatában is vagyok, hogy még a gyász folyamat nem zárult le, hiszen még csak 4 hónap telt el, de azt hittem, hogy "megbeszéltem" már az eszemmel, szívemmel, hogy már nincs mit tenni, nem szenved legalább a Picúr, de úgy látszik a szíven nem tud felülkerekedni az ész... És lehet, hogy ez így van jól.
Vendég

Boboka,csak adj időt magadnak..s add meg az időt Lackónak is..csak ez számít, a többi majd alakul!!!
tünci28

Igen, meg akarom adni, de akkor jönnek azok a kérdések, amiket te is mondasz néha, hogy akkor, ha csak ekkor meg ekkor esek teherbe, akkor már ennyi meg ennyi idős leszek, ha megszületik a pici (itt megjegyzem a fejlődést, mert gondolkodás nélkül leírtam, hogy megszületik :lol: és 40 héttel számoltam), meg az, hogy anyuéknak is szeretnék egy velünk lévő unokát adni minél előbb, meg már persze én is szeretném, csak félek, nehogy elkapkodjuk nagyon. Nem akarom, hogy a kistesó egészsége, élete azon múljon, hogy én még nem voltam teljesen biztos benne, hogy fel vagyok e már készülve az ő fogadására.

A másik meg, néha eszembe jut, amit a jósnő mondott, hogy Lackó lelke születik le a kistesóban. Ilyenkor mindig bűntudatom van, és mindig mondom Lackónak, hogy nagyon várunk már csak akkor segítsen a kis lelkemet minél hamarabb helyre tenni.
Vendég

Nekem is sokszor van olyan, hogy azt gondolom, érzem, hogy nekem nem kell másik, nekem ugyanaz kell.
Attól félek nem fogom tudni elfogadni.
Meg mindig az van bennem, milyen anyja leszek, szegény mire számíthat tőlem, ha baj van.
Nem nagyon bízhat bennem.

Betti
Kép
betti0412

Nem tudok hazamenni hamarabb, ezt itt nem nagyon lehet.
Utálok vezető lenni, ezt a felelősséget néha úgy érezem nem bírom.

Betti
Kép
betti0412

Betti, milyen anyja lennél? Neki a legeslegjobb :) Ezen egy percig ne gondolkozz! :wink:

Nincs egy helyettesed? Rá lehetne tukmálni a meló nagy részét :):):)

Te kinek tartozol elszámolással, ki a felettesed, a p.mester?
Vendég

Hát gyerekek az itteni írásaimon meglátszik, hogy ma mennyit dolgoztam :oops: már csak fél óra kb.... Azt már fél lábon is kibirom 8)
Vendég

Magamrólazt gondolom, hogy amíg ennyire ragaszkodom a lánygyermek gondolatához(míg fiú eszembe se jut)addig semmiképp nem vagyok kész, mert addig nem tudom elfogadni a kistestvér gondolatát, csaki Viola kell még... :cry:
Erre gondoltam Boboka!

Én is aggódom amiatt, hogy mostmár biztosan 30 elmúlok, mire lesz kistesó,dehát nagyon sokan szülnek még a 30-as éveik végén is..tehát utána még mindig lehet a kistesónak is kistesó...

A testem is jelzi ám..most hogy napok óta fizikai munkát végzek az udvaron, még a melegítő nadrág is nyomja és fáj.. :(

KépKépKép
tünci28

Lehet, hogy valami front is közeleg...

Kicsit pihenj te is Tünci, ne akarj mindent egyszerre megcsinálni otthon:)

Én is nagyon kisfiút várnék, de az eszem azt súgja, jobb lenne ebben a szituban egy kislány, hogy semmiképp ne akarjam Lackómat helyettesíteni a kistesóval.

Megyek haza hurrá hurrá :lol: 8)
Vendég

Helló!
Tünci!!Végre előkerültél!!
Örülök,hogy tudtatok beszélni a férjeddel.
Hidd el nem mindíg vagytok ezen a téren egy hullámhosszon,és ez lehet hogy jobb is.Különben nem tudnáto kátsegíteni egymást a nehezebb napokon.

Boboka!
Addíg várj a következő babával amíg gondolod!!

Én úgy gondolom,hogy tavasszal nekilátnánk.
Csak ne essen bele a június,mert mind a 2-szer akkor jött a baj.
Lehet,hogy nekünk jobb lenne egy kislány.Hiszen két kisfiút veszítettünk el.
sütõtök

Tünci!!

Te vagy iwiwen?
sütõtök

Isten igazából az is közrejátszik most nálam, hogy (tudom, hogy túl sokat beszélek róla :oops: ) már annyit szenvedtem ezzel a fránya fogyókúrával, és szeretnék lemenni az "álom súlyig", hogy majd ugyi arra rakódjanak a + kilók a 2. terhesség során, és nem hiszem, hogy azt el tudom érni január végéig.

Tudom, ilyenkor egy kisbaba mindennél előbbre való és fontosabb, de már kb. a 28. héttől majd leszakadt a derekam, két hétig aludni sem tudtam, üvölteni tudtam volna a fájdalomtól, és talán ha majd ideális kilóval kezdenék, ezeket ki tudnám küszöbölni.

Meg persze olvasgatok más topikokat néha, és látom, hogy mennyit aggódnak az anyukák a kisbabáért, én meg amúgy is alapból aggódós vagyok minden miatt, szóval tényleg jól gatyába kell rázzam a kis lelkemet ahhoz, hogy kiegyensúlyozott kismama és anyuka lehessek majd.

Ha Lackókám és a jó Isten is úgy akarja, akkor mindezek a dolgok január végére rendeződnek, ha nem, akkor legfeljebb csúszunk pár hónapot.

Sütőtök, Tüncinek csak a férjecskéje van az iwiw-en:)
Vendég

Sütőtök, ha tavasszal láttok neki, a június mindenképp bele fog esni. De majd ezerrel küldjük a pozitív energiákat, és nem lesz semmi baj :wink:
Vendég

Boboka!
Nem hinném,hogy elsőre összejönne a dolog.
3-4hónap azért kell szerintem.

Lillával az első 4-hónapban fogytam 3kilót.
Atavaly babával meg a 22-hétig egy dekát sem híztam.nagyonodafigyeltem.

lillával meg 3-hónapig csak hánytam.
sütõtök

Szia Sütőtök!

Annyira örülök, hogy jössz most Te is!!

Nagyon érdekes ez ,nem ?Fiú vagy lány,mondják:mindegy ,csak egészséges legyen..

Mindig is fiús anyukának képzeltem magam..még amikor már tudtuk a babát, akkor is mondtam, hogy szerintem fiú, a párom meg.dehogy ,Kislány,csak tudom, én csináltam..
Amikor megtudtam, hogy kislány az egekbe repültem a boldogságtól!!!!!
Valószínű, hogy pontosan ugyanezt éreztem volna, ha fiú, akkor is..
Aztán eltemettem a kislányomat..

A jövőmben csak Kislányokat látok,csak így pótolhatom a veszteséget..Nem Violát!!! A veszteséget!

KépKépKép
tünci28

Én is addig úgy éreztem, hogy kislány, amíg nem mondták az ultrahangon. Ott meg már majd kicsattantam a büszkeségtől, hogy kis tökös :) Addig csak lány neveket nézegettem...

Én lehet, hogy azért félek ennyire a + kilóktól, mert kb. már a 10 héten is nagyon nagy pocakom volt a sok magzatvíz miatt.

Sütőtök, látod, Bettiéknek is szó szerint elsőre összejött :wink

Barátnőm is csak fogyott eddig, de ő azért is, mert a terhességig nagyon sok édességet evett, utána meg már csak a sósat kívánta, így kiestek a + kalóriák.
Vendég

Sziasztok!

Végig olvastam mindent. Jó sokat irtatok :lol:

Tünci,Betti

De jó hogy azért ti is előkerültetek. :lol:
Tünci

Látod milyen aranyos a párod, csak hát tudod férfiból van. És ők nem engedik meg annyira maguknak, hogy elérzékenyüljenek. De mégis megteszik.

A Barci egy hős volt képzeljétek el. Pedig még soha nem volt fogorvosnál. Mondtam amiért ilyen ügyes volt veszek neki valami kis ajándékot. Gondoltam valami Barbie-s vagy hasonló újságot, akar. Ja akart egy parfümöt. De megigértem hogy ő választ.

Kislány, kisfiú?

Én mindig kislányt szerettem volna. Nekem nem tudták megmondani, mert a fenekét mutatta mindig. De a Barci előtt is én kislányt szerettem volna. Ő lett. nekem, aztán meg a kicsi Angyalkám is lett. Szeretem őket. A harag nálam még nagyon ott van, komolyan én még mindig szét tudnám őket ütni. Hu gyerekek, ilyen nincs épp most mutatják a hiradóba őket. Hu de utálom őket.

Kép

Kép
melcsike70

Este remélem lesztek. Mert most megint elntünök. Megyek a Barciért. Aztán vacsi, fürdés, de jövök, jövök.

Ja és Tünci tényleg kicsit vegyél vissza a lendületből, nehogy bajod legyen belőle. Ja és ma vettünk Gyulai kolbászt, de nem is az a lényeg, hanem kérdezi a Barci miért gyulai. Na én sem tudom, de mondtam neki van egy város az a neve hogy Gyula és ott csinálják. Erre azt mondja a 7 éves, anya van olyan város is hogy Székesfehérvár. Mondtam van ám. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Na kijutott róla eszembe. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike!

Téged meg lehet zabálni, annyira aranyos vagy!
Mondd meg a 7 éves királylánynak, hogy büszkék vagyunk rá, mert pl.én még sikítottam is amikor egyszer életemben fogat húztak!!! :oops:
Nem kispályás a csaj, hogy mindjárt parfümöt kért!!!
:wink:

Sütőtök, Tünci nincs iwiwen,nem nagyon szereti...csak leskelődni mások után.. :lol:

Boboka!
Nem baj, hogy sokat beszélsz a fogyókúráról, mert itt azt is lehet!! :D
Az előbb a barátnőm fél órát, csak arról beszélt, hogy jaj, már 70 kilo..aztán elmeséli hogy reggelire kacsazsíros kenyeret eszik. :lol:
persze,amikor hívtam tornára, na azt nem, mert az nehéz!!! :D

Anyu is hívott, csak vele nehéz telefonon beszélni ,mert nem tud szelektálni..

Betti,otthon vagy már??
Hogy vagy?
tünci28

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.12 19:47-kor.
Vendég

Melcsike, nagyon ügyi a lánykád :wink:
Vendég

Sehol senki?
Vendég

Boboka miért vette ki AZT a hsz???
tünci28

Itt vagyok, itt vagyok, itt vagyok!!!!

Kép

Kép
melcsike70

Szijjjjjjasztok!

Kép

Kép
melcsike70

Kicsit úgy éreztem, hogy a saját véleményemet akarom ráerőltetni Melcsikére, és azt én is utálom, ha rám akarnak erőltetni valamit :wink: Ezért kellett mennie a hsz-nek 8)
Vendég

Mit akartál rám erőltetni Boboka. Talán rá akartál venni engem is a fogyókúrára?

De azt gondolom azzal a dologgal kapcsolatban volta véleményed, igaz amit irtam a haragról. Nyugodtan elmondhatod ha valamit gondolsz. Nem zavar ha más véleményed van valamiről. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Még 2 nap............. :wink: Gondoltátok volna az elején, hogy idáig eljutunk. Tünci amikor a topikot elinditottad nem gondoltad volna, hogy ilyen komoly kapcsolatok alakulnak itt össze igaz.

Kép

Kép
melcsike70

Boboka

Az a kis vonalzócska valami észbontóan édeske. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Csak annyit írtam benne, hogy én is néztem a híradóban a koraszülött osztályról a riportot, és, hogy azok az emberek nap mint nap csodát tesznek a pici gyermekekkel, és, hogy én sem vagyok benne biztos, hogy nem ők hibáztak valamiben, de láttam a mérhetetlen odaadást és szeretetet, amit a gyerkőcök iránt éreznek, ahogy a szülőkkel bánnak és ezek miatt nem tudok haragot érezni. Hidd el, hogy ők minden tőlük telhetőt megtettek. És igaz, hogy vannak gyermekek, akiknek a fejletlenségük ellenére hihetetlen erős az immunrendszere, ilyen szerintem 100 ból egy baba lehet, őket tuti, hogy meg tudják menteni, de a fejletlen immunrendszerű babácskáknál szinte egy fuvallat is tud akkora pusztítást végezni, hogy az akár végzetes is lehet:(

Ezt nem írtam le, most jutott eszembe, hogy én helyettem is kézbe vették Lackót, és tőlük kaphatta meg az első napokban a szeretetet, amit én nem adhattam meg akkor Neki, apukámnak csináltak egy láblenyomatot az első napokban, hogy ott legyen velük valami kicsi Lackóból. Minderre úgy is volt türelmük, hogy a gépek állandóan sípoltak, és emellett a kicsi babákon is állandóan ott volt a szemük.
Vendég

Melcsike!

Ezt tényleg nem gondoltam!
Nagyon új voltam ebben a fórumozásban, nem is tudtam, hogy lehetne találkozni!
Nagyon örülök nektek, csak azt sajnálom, hogy így ismerkedtünk meg!

Boboka!
Szerintem nagyon szépen megfogalmaztad, amit gondoltál, egyébként én is így gondolom..sajnos tényleg igaz..
azt is olvastam, hogy koraszülötteknél nagyon sokszor fordul elő tüdővérzés..és van, hogy nem tudják uralni..mint az én Kicsikémnél..
tünci28

Köszi Melcsike:) a vonalzóm nevében is :lol:
Vendég

Bennem is rengeteg kérdés maradt, pl. miért nem uh-ozták meg Lackót előbb, lehet, hogy akkor az agyvérzésen is lehetett volna segíteni, miért a gyakornok lány vett tőle vért az utolsó előtti napon (kb. 3. próbálkozásra sikerült neki, én meg csak mondogattam, hogy ha ez kell, hogy meggyógyuljon, akkor ok) stb. stb. stb. De ezzel már nem segíthetek, + az oszt. főorvos együttérzése, meg a nővérke, aki velünk volt az utolsó napon, na ők azok, akik miatt nem tudok haragudni rájuk, sőt, örök hálával tartozunk nekik, mert segítettek túlélni azt a napot és a következő heteket azzal, hogy együtt éreztek velünk.
Vendég

és másodjára még szebben megfogalmaztad!

Az előbb megnéztem a grace klinika 5.évad 7.részt!
Nagyon jó volt! :lol:
tünci28

Tünci, aranyos vagy:)

Csak azért töröltem ki utána, mert lehet ez az én tapasztalatom, ha Melcsikének teljesen más élménye van róluk, és nehogy úgy érezze, hogy rá akarom erőltetni, hogy ne haragudjon rájuk.

Tényleg, már csak két nap :roll:
Vendég

A mostani klinika, ami a tv-ben megy, az hányadik évad?
Vendég

Most lepihenek, később még elolvasom,amit írtok, de nagyon fáj a gyomrom, el kell feküdnöm..
tünci28

Tünci, nincs valami derék melegítőd? A mensi miatt fáj a gyomrod vagy attól, hogy sokat dolgoztál kint?

Én is megyek szerintem, még pakolászok itthon egy kicsit, meg teregetek, meg beindítok még egy mosást, de még visszanézek:)
Vendég

-Boboka

Hidd el én nekem nagyon rossz a tapasztalatom.

Kép

Kép
melcsike70

Én a Gy..i osztályt néztem pont akkor, amikor minden fertőtlenitő kézmosás nélkül, kesztyű nélkül benyulkálnak a pici babákhoz. Nem vették észre, hogy a csövet rögzitve leragasztották a pici szemét. Nem vették észre érted. Nem beszéltek a kicsikhez. MInt a egy kenyeret a polcról úgy vették ki a babákat az inkubátorból.

Kép

Kép
melcsike70

Nem álltak mellettünk, nem szóltak hozzánk. Az első nap amikor odamentünk kint ácsorogtunk a folyosón és a főorvos 3szor elment mellettünk, és nem szólt egy szót sem. Köszöntünk, mint minden értelmes ember, hogy jó napot kivánok. Ránk se nézett, nem hogy visszaköszönt volna. Kerültek minket Boboka mint valami fertőző betegeket.

Kép

Kép
melcsike70

Nem kaptunk semmilyen lelkitámogatást. Nem volt egy kedves pillantás, talán egy csajszi volt, és elmondom neked a 10 nap alatt mindig más volt. Nem volt a Boginak kezelő orvosa. Nem tudtam kit mondani, amikor megkérdezték. Mindenki kezelte, éppen aki érte.

Kép

Kép
melcsike70

Neki állt a csajszi keresztrejtvényt fejteni aztán csipogott a Bogi gépe. Simán benyult hogy a nyákszivó tubus kiüritse. Talán akkor kellett volna mondanom, hogy öreg talán mossál kezet mielőtt benyúlsz a gyerekemhez. De ez akkor nem tűnt nagy dolognak.

Kép

Kép
melcsike70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?