Sziasztok!
Hát a kérdések többségére meg is születtek a válaszok, úgyhogy akkor most csak a saját részemre feltett kérdésekre válaszolok, de előtte gratulálok Almának a babamozgáshoz! Akkor ezek szerint már nem kell leírnom, hogy milyen, ugye?! ;) Már én is alig várom, hogy a babám megmozduljon, bár az még kicsit messze van. Még legalább 2 hónap... Jövő héten szerdán megyek a dokihoz, elvileg már dobog a kicsi szíve.
Sziszike!
Az én dokim is Lacza Tibor. Nem írtam volna le???
Te hova szoktál hozzá járni? A magánrendelőbe, vagy a kórházba a terhesgondozóhoz (B ép.)?
Bár azt hiszem, a kislányommal 31 hetesen már én is az A épületbe jártam, igaz a terhesgondozóból a cukor miatt "eltanácsoltak", vagyis onnantól kezdve, hogy a 26. héten megállapították a gest. diab-t, már az A épület nőgyógyászati osztályára, és a szülőszobára jártam vizsgálatokra.
Azt a "tovafutó öltést" egész pontosan mióta használja a doki? Mert azért 15 hónapja igencsak megszenvedtem én is a varratkieséssel, bár én még hamarabb letudtam mint te!
Egyébként a 16. héten jó volt a cukrom, bár ahogy előszedtem most a leleteimet, már az is kicsit emelkedett volt (6.8mmol/l), de azt még elfogadták. Szerintem azért nem ártott volna akkor szólniuk, hogy vigyázzak kicsit jobban magamra, nehogy legközelebb felmenjen a cukrom, de legalább most már tudom, hogy mit kell (t)ennem. (igaz, épp tegnap pusziltam be a cukiban egy krémest, egy gesztenyepürét és egy kis forró csokit
utána viszont úgy émelyegtem, hogy megfogadtam, ez volt az első és utolsó a terhességem alatt)
Alma,
Most jut eszembe, kérdezted, hogy mit kell tenni a cukorbetegség elkerülésére. Először is mértékkel kell enni, főleg a szénhidrát-dús kajákat (pl. kenyérfélék, sütemények, de sok szénhidrátot tartalmaz a krumpli és a rizs is). Viszont sok zöldséget kell enni (bár a répa és a hüvelyesek is viszonylag sok CH-t tartalmaznak). A húsokban, felvágottakban, tejtermékekben, tojásban pl. nincs, illetve elenyésző a CH tartalom.
Szóval ahogy fent is olvastam, egyél sokszor keveset, és lehetőleg csak szükséges mennyiségű tésztafélét.
Én például kb. fél éve felfedeztem a csírák jótékony hatását, és a férjemmel együtt rendszeresen eszünk. Igaz, a babféléket annyira nem szeretjük, viszont most kénytelen leszek rászokni, mert egyik legjobb tulajdonsága, hogy szabályozza a test inzulinját, így elkerülhető a cukorbetegség. (Remélem, így is lesz!)
Na puszi mindenkinek!
VMóni
Ja! Azt meg akartam kérdezni, hogy az aláírásotokban a terhességi hét utáni +2, és néhol +4 mit jelent? pl. Sziszikénél a 31. hét a fogamzástól számított 31. hetet jelenti, azért van utána +2?
És azokat az édi kis beszúrt ábrákat hogyan csináljátok?