Új privát üzeneted érkezett!

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:42-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Az UH-sok rakjanak fel képet, ha tudnak! Olyan kíváncsi vagyok a babáitokra! Még egy hét, amíg a mienket nézegethetjük, addig a Tiétekben gyönyörködünk! (persze azután is gyönyörködünk a tiétekben is :lol: )

Képzeljétek, tegnap este képes voltam bevágni majdnem egy egész, méretes tonhalas pizzát! És még kedvem is volt hozzá! :lol: :lol: Ez szinte csoda! És ma is egész tűrhetősen voltam... csak nem kezd elmúlni a mindennapos rosszullét időszaka?... :D :lol:

Mormota, ugye Te kérdezted a toxoplazmózist? Én addig nem tudtam, amíg a védőnő múltkor el nem küldött vizsgálatra, beutaló kell hozzá. Az eredményből kiderült, h még nem kaptam meg. A védőnéni kérdezte, h milyen állatunk van, mondtam,h egy kutya, mondta,h jó, lehet simogatni, de mértékkel, mert "veszélyforrás". Következő nap a kutyát sétáltattam, amikor szembejött a védőnéni. Mondtam neki, h íme, ő a "veszélyforrás" :) :) Amúgy én is azt hallottam, h elsősorban a macska terjeszti. Úgy tudom, a lényeg az, h az ürülékkel sehogy se érintkezz, simogatni lehet, de csak mértékkel. De tuti elküldenek vizsgálatra- ha az jön ki,h már voltál toxoplazmózisos, akkor soha többet nem kaphatod el!
Mellesleg, nem tudom, Ti mit tudtok, de az én védőnőm azt mondta, h kerüljem a félig megsütött húsokat, a nyers hús megkóstolását főzés közben, és és a nem főtt-sütött felvágottat- így a kolbászt( Pedig azt nagyon szeretem...) :( :( Ja, meg hogy mosatlan gyümölcsöt még véletlenül se egyek (de ez amúgy sem szokásom, csak a kolbász, hát igen...).

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Egy kérdés: a 12. hetes vizsgálaton mit is csinálnak? Csak UH, és ott a nyaki redőt is ott nézik, ugye? Mert én erről a vizsgálatról, amiről írtok, h hol ingyenes még nem tudok, a mi kórházunk nincs is rajta a listán, múltkor nem mondta a doki, csak, h az UH a következő. Elolvastam a linket is: akkor elvileg ez a vizsgálat és a nyaki redőmérés 2 teljesen különböző ügylet, ugye?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok4

Csak egy gyors bekukk, mert hulla fáradt vagyok :( ...

Kata!

Nagyon sajnálom, borzasztó, amin most keresztül mész... :( , sok erőt és kitartást kívánok....

A toxoplazmozist a macskától lehet elkapni, főleg a kiscicáktól, sajnos simogatással is (mivel a cica sokat nyalja magát), de főleg a cicabudi takarításával . Amúgy akinek van van otthon saját macskája és már megvan egy ideje, attól nem kell félni...csak az almot ne takarítsa.....idegen cicusoktól pedig jobb most távol maradni.....amúgy ez egy parazita, ami idegrendszeri károsodást okozhat a babánál....

12. heti UH-n elvileg átnézik a babát a feje búbjától a kislábaujjáig, plusz megmérik a nyaki redő vastagságát, ami ideális esetben 2,5 mm alatt van....amúgy a nucha szűrés szegedi találmány :wink: ...

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:42-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Egy kicsit régen voltam már, de nem nagyon tudtam jönni. Ma voltam UH-on, és minden rendben 1.8 cm-es a kis babóka. Ma voltam a védőnőhöz is csütörtökre adott időpontot, úgyhogy már nekem is lesz kiskönyvem. 2 hét múlva kellesz mennem UH-ra, mert még látott egy kis vékony 2 mm-es vérömlenyt, de már nem tulajdonított neki nagy jelentőséget a doki.

Az a baj, hogy napközben nem nagyon van időm írni, este meg amikor már lenne akkor állandó jellegel rosszul vagyok, és mindezek ellenére még aludni is nehezen tudok. :( De remélem változik a helyzet hamarosan, bár most aránylag elég jól vagyok.

Holnap megyek be a munkahelyemre megmondani, hogy nem fogok már menni dolgozni. Egy kisit furcsaérzés lesz, de fő az egészség.

Tudja valaki, hogy mi történt Katával?

Azért mindig visszaolvasom a történteket.

Magdi most vettem észre, hogy mi egy idős terhesek vagyunk. Voltál ma UH-on?

Remélem múlnak a rosszullétekés tudok jönni hozzátok csevegni.

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
nanoemi

Hello Lányok!

Már fél órája azt hittem, hpogy mehetek végre haza, erre tessék, várnom kell, pedig mindjárt lefordulok a székről.
A toxoplazmával kapcsolatban én is hallottam, hogy ne kóstolgassuk a nyers húst, de ez a felvágottasdi, kolbászosdi új nekem :shock: Ráadásul imádom a kolbit!
Heni!
ezek szerint minden kismamánál szűrik a Down-kórt? Én azt hittem, hogy csak külön kérésre. :shock:
Ma voltam védőnéninél, nagyon aranyos volt, jövő csütrötökön látogat meg, addigra helyre kell pofoznom a lakást! :roll:
Mondjuk van egy enyhe fokú tisztaságmániám, úgyhogy ezzel nem lesz baj.
Puszedli!
Mivel ma védőnéninél voltam, a férjem főzött... Mit gondolsz, mit?
Krumplitésztát! :lol: Isteni volt!!! Ezért estére megajándékozom egy szelet csokival és egy Imádlak felirattal :wink:
Na puszi mindenkinek. Most már talán tényleg indulhatok!
Jó éjt mamák-babák!

Kép
ácica

KrumpliStésztát! Sorry!

Kép
ácica

..

Heni

Kép
szheni

A különböző szűrőmódszerek

A Kombinált tesztet a 12-14. héten végezzük ultrahang-vizsgálat és vérvizsgálat kombinációjával. Ezzel a vizsgálattal a Down-kóros magzatok körülbelül 95%-a szűrhető ki, de az Edwards-, illetve Patau-szindróma szűrésére is alkalmas. Az eredmény általában egy órán belül megvan, így az akár meg is várható.

És ezt még a kombinált tesztről találtam.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Láttam a kisbabámat, bibiii! Nagyon cuki, pörgött-forgott, meg nem állt egy pillanatra sem. Tökéletes, pont akkora, mint kell. Az erősen hátrahajló méhem még nem teljesen emelkedett ki, továbbra is szigorú hason alvásra vagyok ítéleve, máshogy mondjuk nem is tudnék :) .Kép nincs, ez csak a doki kis UH-ja volt, ami nem olyan jó felbontású, de a lényeg látszik rajta.

Már napok óta nem volt (vagy csak alig) hányingerem, erre ma este, mikor elmentünk ünnepi libavacsorára, egy fél szelet üres pirítós meg egy kis narancslé csúszott le egyedül. Nem érdemes engem étterembe vinni :x Szerencsére a fiaim ettek helyettem is.

Heni, mit tanítsz?
Ma bementem a suliba, és megrohantak a gyerekek, nagyon jó volt. De amikor a kollegák nekiálltak panaszkodni, akkor azért nagyon örültem, hogy ebből kimaradok.

Az esküvőre készülőket irigylem, nagyon izgalmas időszak áll előttetek. Mi jövőre ünnepeljük a 10. házassági évfordulót, csinálunk egy bulit ennek örömére.

Karácsonyra már egész szép pocakunk lesz, belegondoltatok már?

Puszi mindenkinek, jó éjt!

Benta
benta

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:43-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Heni: nem az összes felvágottat tiltotta meg a védőnéni, csak azt, ami nem főtt- vagyis a kolbászféléket (és a füstölt szalonnát, brühühü). Én egyelőre még megpróbálom kihúzni nélkülük.
Benta: De jó Neked, hogy láttad a kisbabád! Olyan tündér lehetett!

Képzeljétek, tegnap este én is voltam bulizni. Azt még nem mondtam nektek, hogy azért vagyok Ausztriában, mert kaptam egy félév Erasmus-ösztöndíjat. Egy ismerősünk hívott az egyetemre, hogy mediterrán est lesz, és milyen jól lehet majd másokkal ismerkedni. Kicsit aggódtam, mert a hely egy pincekocsma, h biztos nagy füst lesz, és akkor ismerkedés ide vagy oda, én nem mehetek le... De mikor odaértünk, egyáltalán nem volt cigifüst, és amikor elmentem, még mindig csak alig! :D :D Nagyon jó kis estét csaptak ezek a mediterránok (olasz, spanyol stb kaja+zene+hangulat...), igazán megérte! Két hét múlva kelet-európai buli lesz (ugye Magyarországot is ide számítják...), remélem, akkor is rendesen viselkednek majd a dohányosok!

Benta: én is gondoltam, h nagy pocakunk lesz már... A férjem már mondta, hogy mondjak is le minden nekem szóló karácsonyi ajándék vágyáról, mert a kedves rokonok úgyis kisbabacuccokat fognak adni... :( Én kicsit tartok tőlük amúgy, nem tudom, ti hogy vagytok vele. Mert jó,jó hogy mindenki akar majd babaajándékot adni, ha megszületik a gyerek, de vajon milyen stílusút?? Szerintem egyszerűen nem bírják felfogni, hogy a mi gyerekünk, és alapvetően mi szeretnénk meghatározni a ruháit, játékait! Anyukám legalábbis néha elég erős tud lenni (mielőtt volt az esküvőnk, vett nekem egy csomó cuccot-terítő, konyharuha, stb. és nem értette meg, h szeretném én kiválasztani azt a pár dolgot, ami kell...) Jó, persze, kedves, de azért mégis...
Persze nem vagyok túl válogatós, de manapság annyi felesleges műanyag játék és ízléstelen gyerekruha kering a piacon...

Szép, rosszullétmentes napot Nektek!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Nanoemi, én sem vettem észre, hogy egyidősek a babáink :) Én utoljára október 27-én voltam uh-n és november 28-án kell mennem a 12. hetesre, illetve két ünnep között az AFP-re.

Heni, teljesen egyetértek Veled, én sem veszem már véresen komolyan, amit olvasok. Persze, nagyjából azért vigyázok, én sem vagyok sülve-főve a kutyáimmal, húst amúgy sem eszem (kivéve a múltkori fincsibe :) ). De minden apróságon nem agyalok, mert tényleg be lehet csavarodni tőle. És, sajnos, ha bármi történik, igazából soha nem tudni, hogy az pontosan miért van... Mint ahogy számos betegségnél is csak találgatnak, hogy miért alakul ki.

Benta, én már gondoltam rá, hogy milyen szép pocakunk lesz karácsonyra. És arra is, hogy az első karácsonyunk lesz hármasban :oops: :D

MIndenkinek szép napot kívánok! Szerencsére én most egész jól vagyok, remélem ez kitart a nap végéig :)
Puszi
Magdi
magdii

hali lányok

végre kijelenthetem, alább hagyott a hányinger, időközönként tudok enni, imádok enni ez van, szerencsére mázlim van 51 kg vagyok, de féltem hogy fogyni fogok és nem hizni a terhességtől.

képzeljétek szorit a nadrágom a pocakomnál. Már most látszik a hasam pedig csak 8 mm -es , hihetetlen. Imádom a változásaimat.
Habár a mellem igy hogy 3* akkora lehetetlenné teszi az éjszakáimat, de valahogy csak hozzá lehet szokni. Hiszen gondolom ezzel ti is küzdötök. Minden este lelkesen kenegetem milupa krémmel hogy ne legyen csikos. Ti szoktátok? vagy csak engem kerget örületbe a sok aggodalom?

Valószinüleg mostmár tényleg lemondhatunk arrol hogy anyuci kicsi lányai legyünk, mostantól nem nekünk veszi majd az ajándékokat. :roll:

A fellvágottakkal egyetértek, én is eszem öket.
Én tudom hogy ennek a babának nem lessz semmi baja. Az apukám vigyáz rá. Én az idén vesztettem el őt. És cserébe kaptam a picurkát. Rettenetes volt a halála, föleg hogy nem számítottunk rá, de az élet megy tovább és mindenkinek joga van eldönteni hogy hogyan éli az életét. Kata: néha elkell fogadni hogy nem tehetünk semmit és lehet hogy ö már eleget szenvedett. :( Most a babád a legfontosabb.

Ha esetleg van valami ötletetetek, hogy hol lehet venni olcson mama ruhát. annak örülnék, mert a szük nadrágjaim nem türik a kiképzést.

kitartás mindazoknak akik dolgoznak. én is nehezen birom ,de kell a pénz.

ölelés
gijane

gijane én is milupással kenem de olyan sűrű nem?

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Voltunk tegnap uh-n, minden rendben, 20 mm-es a picurka, úszkált jobbra-balra :) meg ezerrel dobogott a pici szíve :)

Annyira-annyira örülünk.

Ezt most mindenképp el szerettem volna mondani, aztán majd jövök a részletekkel meg képpel, csak most rohanásban vagyunk.

Jók legyetek!!!!!!!!

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Mimmi, Benta gratulálok!!!

Ácica: milyen édes férjed van, milyen finom kajával várt!

a toxoplazmózis. sztem inkább a macskák terjesztik, de persze benne van a nyers husiban, mosatlan gyümölcsön, zöldségen is lehet.
A nyers tojásból készült ételeket sem szabad, pl. a tiramisu, akkor a kék sajtokat, penészes sajtokat.
A kolbászról még én sem hallottam.
a nyers husit nem kóstolom, így a fasírtot sem, a férjemre bíztam.

"Ha nem mutatkozik kifejezett undor bizonyos ételek iránt, akkor is van pár olyan élelmiszer, amelyet tanácsos elkerülni: ilyenek a lágy sajtok - a camembert, a brie, a kék sajtok, a kecskesajt vagy a feta , a nyers vagy félig elkészített húsok és halak - többek közt a virsli vagy a löncshúsok, a nyers tojás vagy az azt tartalmazó édességek, mint a fagylalt, a tiramisu és a gyümölcshabok, illetve a pástétomok."

gijane: örülök, hogy múlnak a rosszullétek.

Igen, karácsonyra már lesz poci, bár én már most is látom magamon, egy kis dudor, semmi több, mintha csak híztam volna. Remélem nagyobb is lesz!

a bandázs most jó dolog, mert kigombolod a nacit, ezt meg ráhúzod, vagy vegyél egy-két számmal nagyobbat, vagy vmi nyúlósabb nacit, mert sztem a kismama nacik még sajnos nagyok.

Benta: örülök, hogy te is jobban vagy!

Noemi: neked is gratulálok a babához.

Én is megyek este UH-ra, nem jövő 7 hétfőn, volt reggel egy kis barnám, már megint, így jobbnak láttam felhívni a dokimat. Bár sajnos most nem ő fog megnézni, hanem az ügyeletes doki :? , remélem nem kell rá majd sokat várni.

amúgy nekem most lenne itt az idő a 2. mensinek, lehet azért volt ez a barnázás? 35 napja teszteltem.

Persze ettől még aggódom, van cidri (főleg, hogy már volt barna), már nagyon várom, hogy ezen az első trimeszteren túllegyünk!!
reméltem, hogy tök nyugis leszek, de nem megy..főleg, h tünet is alig van. vagyis szinte nincs is.

Na, szép napot!
Próbálok szépre, jóra gondolni!

Ne legyetek rosszul!!

Pusz
Vendég

Heni: anyukám is németet tanít! és köszi, amiket belinkelsz, sztem nagyon hasznosak!!
Vendég

Helllo Lányok, örülök, hogy már jobban van az is, többnyire, aki rosszullevős volt:)mimmi, gratulálok a szép bébidhez:)
gijane, mniki, milyen a milupa krém? hol lehet kapni?
az evéssel kapcsolatban én teljesen konfuzionálok lassan.... azt olvastam, ne együnk nyers húst. megvesztem az elején a ruszliért. aztán a tesóm mondta, hogy a barátnője kétpofára tömte magába, egyem én is nyugodtan, mert mit tudom én, hogy a marinált, az most nyers, vagy nem nyers.szerintetek?
Aztán, a Jánosban a nőgyógyász azt mondta, napi egy kávét ihatok ( ha nem presszó), ő is iszik. Mondom, azér ő vlaszeg kisebb eséllyel lesz terhes. Mivel pasi. Mondta, azért egyet ihatok. Erre, tegnap a háziorvosom azt mondta, hogy ne igyak egyáltalán. De ugye én anélkül nem tudok felkelni, úgyhogy ezt egyszerűen nem tudom megtartani. Meg, ha alacsony a vérnyomásom, akkor napi egy 3in1-tól csak nem lesz baja a bébinek, nem? olyan nehéz ez.
A védőnő nekem is mondta a mosatlan gyümölcsöt, azóta nagyon figyelek. Érdekes, hogy ő ellenségként nevezte meg a grépfrúitot, amiért szintén megveszek... Igaz, azt nem tudta megmondani, miért árt a jámbor ... ti hallottatok erről?
Ti amúgy halottatok olyat, hogy nem szabad sokat inni?
Nekem is kicsit szűk már hasban a nadrágom, meg egyes szoknyáim is, úgyhogy lassan szintén elodázhatatlan lesz egy kis ruhavásárlás.
rosszullétmentes szép napot Nektek!

mormota
mormota20

kedves Puszedli! kitartás, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, biztos csak valami apróság, nagyon helyes, ha valami szépre próbálsz gondolni. És mindenképpen számolj be, mit mondott a doki. De hajrá és drukk.

mormota
mormota20

Sziasztok!

Én is nézegettem már kismama ruhákat, bár nekem még csak a melltartó csere aktuális, viszont, hogy kérdeztétek, hol lehet olcsóbban kapni, gondoltam belinkelem azt, ami eddig nekem a legszimpatikusabb (nem szeretnék reklámot, remélem nem baj, hogy beteszem)
http://www.mammamia.hu/
Nincs sok info a honlapjukon, de ami van, abból úgy gondolom, hogy (pesti viszonylatban) elég jó áron vannak. Még nem voltam, de tervezem, hogy ellátogatok a héten. Remélem tudtam segíteni :)

Magdi
magdii

És még egy link, innen sok bolt elérhető, ha valaki még nem ismerné:
http://kismamaruha.lap.hu/
magdii

Sziasztok!

Annyira jó, hogy velem örültök! Nekem nagyon jól esik veletek megosztani az apró híreket!

Heni, milyen finoman fogalmazol, „lókötők”. Enyhén szólva, és tapasztalatom szerint évről-évre rosszabb a helyzet. Kisebbikem most lesz elsős, most küszködünk, hogy normális osztálya legyen. A nagynál sikerült, remélem most is kialakul egy jó csapat. Mert a tanító nénit meg tudjuk válogatni, de az osztálytársakat nem. Pedig nincsenek nagy elvárásaink.

Tegnap a fiúk is ott voltak velem a dokinál, és fura volt belegondolni, hogy 6 éve ennek a bácsinak a kezei közé jött a világra Máté. Felkavaróan-borzongatósan jó volt.
A kajákkal és egyéb parákkal meg nem kell túlzásokba esni, csak lazán, szerintem, ésszerű keretek között nem lehet baj. Nem jó ez az internet amiatt, hogy túl sok az információ, anyáinknak egyszerűbb volt.

Csillag, ugye milyen jó egy kis bulizás? Néha jó csajszinak és nem elsősorban anyukának lenni. A kezdeti ruha és ajándékdömping nem tart soká, csak a kezdeti lelkesedés nagy, legalábbis nálunk így volt. A nagyobb cuccokat /babakocsi, kiságy/ úgyis ti veszitek meg, a többi meg nem számít annyira. Ruhából mindent el kell fogadni, mert lesz olyan, bármilyen hihetetlen, hogy minden ruhája lebukott/összekakilt/összepisilt lesz, és az ment meg, amit félretettél, hogy sose fogod ráadni, annyira ronda :lol: . A játék nehezebb eset, de az ovik-bölcsik mindig örülnek az adománynak :D .

Jók a linkek, tegyétek csak fel őket szorgalmasan.

Mindenkinek szép napot!

Benta
benta

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:43-kor.

Heni

Kép
szheni

FAGYLALT?? Van olyan örült doki/vedönö, aki szerint azt sem szabad enni??? Ez felhaborito!! A fagylalt az egyetlen, amire a legnagyobb rosszullet idejen is szivesen gondoltam!... ja, meg ettem is. Csak nem art meg? Tenyleg lehet, h nem kellene tulspiraznunk ezt, hiszen az ösök allatokat lattak el terhesen is, es megsem lett minden gyereknek idegrendszeri baja...

Mimmi, grat az ultrahanghoz! Vagyis a babahoz! :lol: :lol:

Benta: :lol: :lol: azert remelem, nem kell majd a gyerek minden szülinapja utan az ovit tamogatni :lol: :lol:

Mormota: nekem meg azt mondtak, h igyak sokat, es ez foleg szensavmentes asvanyviz legyen.

Heni: hat itt Linzben rengetegen bagoznak, alig van hely, ahova be tudunk ülni, mert mindenhol vagni lehet a füstöt. :( :(

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

A fagyit, jégkrémet sem kellene..de én is ettem.
Jó, hogy kenyéren és vizen kívül nem ehet mást a kismama :shock: , sztem kicsit túlzásba viszik néha.

Délben volt megint folyásom, inkább vizes, benne barna foltokkal.
Próbálok nyugodni.
De majd hacsak láttam:).

Én is mennék bulizni, csak az a baj, hogy elég füstös a hely, ahová járunk:(. Majd tavasszal lesz jó, ha elkezdődnek a fesztiválok! Borfeszt, sörfeszt!

Nekem már vannak striáim, tavaly sikerült szteroidtól híznom, így lettek azok is:(, van jó pár helyen:(. Remélem most nem lesznek ennyire durvák! Kenegetem őket, aztán majd látjuk.
Vendég

Tőlem is kérdezte a védőnő, hogy mennyi és milyen kávét iszok, és azt mondta, ez a napi egy tejes kávém maradhat, de többet ne.
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:44-kor.

Heni

Kép
szheni

Nekem a vizeletem normális lett, pedig pont azon a héten voltam banánmániás! Bár akkor még csak a 3. napon voltam asszem, biztos azért nem mutatta ki :lol: .
Na, ezt sem tudtam, köszi a tanácsot, és aranyos vagy, hogy így drukkolsz!
Vendég

a milupás neve:Terhességi krém így frappánsan, Rossmanban vettem, cicire,hasra, popsira, combra jó, én is néztem a Rossmanosat de olaj állagú amitől nekem kipattog mindenem, ez meg szinező, -illat és tartósítószermentes, csak olyan sűrű....hogy nehéz elkenni!

Kép
Kép
mniki84

nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást Niki, Heni, Puszedli:) hazafele veszek ilyen krémet én is. Még nem láttam jeleket, de fórziht, ugye...
jövő hét kedden van az új orvosommal a randevú, akivel ugye 2 hónappal ezelőtt sikerült a jövő keddet, mint legközelebbi időpontot találni ( merthogy menő, mert jó, ugye), erre ééééééén ( úgy látszik, terhességi amnézia) oda rakok egy tárgyalást. Még csak nem is más mondta... úgy kellett arrébb passzíroznom, vagy helyettest találni:( ti nem vagytok feledékenyek?
nekem is volt banánmániám:)

mormota
mormota20

Sziasztok Lányok!

1,5 napig nem voltam, de alig bírlak visszaolvasni Titeket!

Tegnap elég sok volt a melóm, ráadásul egy 3,5 órás megbeszélésen ültem...azt hittem megőrülök, úgyhogy egyszer ki is lógtam mosdó címszóval, de inkább csak megmozgattam a végtagjaimat!

Tegnap reggel voltam én is védőnőnél. Megkaptam a kiskönyvemet. Hát mit mondjak?! Az enyém kissé túlbuzgó. Rögtön kaptam egy csomó listát...és közölte, hogy vegyek fertőtlenítő szappant, mert az első 6 hétben ő hetene jön majd, és mielőtt megfogja a gyereket azzal akar kezet mosni...a férjem erre csak azt mondta, hogy hozzon magának (persze nem neki, a védőnőnél egyedül voltam)

A toxaplazmózisról: Nekem rögtön megcsinálták a vizsgálatot, negatív lett, így felhívták a figyelmemet, hogy fokozottan ügyeljek. Mondjuk sosem éltem állatok közelében, így ez nem lesz gond.
Amire még felhívták a figyelmemet, az a nyers hús (sushi, tatár beefstek), kolbász (mivel csak füstölik), illetve nem ehetek homokozó közelében. Ez utóbbi hatalmas gondot fog okozni! :D
Igazából én úgy gondolom, hogy jobb félni mint megijedni. Az ilyen nyers dolgok után egyébként is érdemes egy felest meginni...ugye az meg nekünk most nem megy. De a fagyit én sem értem. Arról még olvastam, hogy a nyers tojás sem jó...de a fagyiban szerintem az nincs.

Mormota! Szerintem ruszlit nyugodtan ehetsz, mert az hal, nem hús, és azt olajban áztatják, szemben a sushival. Kávét nyugodtan lehet napi 1-et. Én is 3:1-et iszom. Szerintem ennek inkább majd a vége felé lesz jelentősége!

Gijane, a nadrág már engem is szorított, ezért a CundA-ban vettem egy kismamanadrágot. Lányok! Isteni jó! Olyan behúzója van, mint a gyereknadrágoknak, így a méretemre tudtam igazítani. Szürke szövet kockás nadrág. Nem lehet megmondani, hogy kismamanadrág, de én imádom, mert nagyon kényelmes.
Igaz 9900 Ft volt, de azt gondoltam, hogy ezt nem adják olcsón. Én majd még egy farmert akarok, és szerintem ennyi elég is lesz.
Meg majd valami alkalmit karácsonyra.
Én sima dove krémmel kenem magam. Én a DM-es baleát vettem meg, de az olaj és minden ruhámat összekente. Ráadásul nem használt, viszketett a bőröm. A dove intenzív kréme viszont nagyon bejött. És a lényeg a bőr puhítása.

A karácsonyra visszatérva...sajnos már nem tudom ki írta. Mi is babacuccokat kérünk, de mivel én is magamnak akarom kiválasztani én listát készítek. Mi minden évben így szoktuk. Csinálunk egy szép listát, felírjuk rá a vágyainka, és akik szeretnének erről választanak. Így meglepetés is lesz, és megkönnyítjük a másik helyzetét is. De tuti nincs pénzkidobás, hiszen mi választottuk. Én inkább olyanokat írok fel mint pl. bébiőr, és egy konkrét típus vagy textilpelenka. A ruhákat majd én magam választom ki!

Na megint hosszú lettem, de most már nem maradok le ilyen sokáig!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Csajok!

Igaza van Noéminek. Alig egy nap, és alig lehet követni az eseményeket :). Aki UH-un volt, annak gratula, és olyan jó, hogy láttátok a babit. Én jövő hét kedden megyek a 12 hetes-re.

Most egy időre elköszönök tőletek. A férjem meglepett (ismételten) egy wellness csomaggal. Olyan helyre megyünk, ahol szőlőmagolajos pakolást kapok, tokaji aszúeszenciás fürdőt (lehet egy pohárkával belsőleg is fogyasztom :)), és mindenféle földi jóban részesítenek.

Köszönöm, hogy gondoltok rám, és a nagymamimra. Sajnos egyre rosszabbul van. A doki szerint napjai vannak... Úgyhogy lehet, hogy a wellnessből sem lesz semmi, csak 1-2 nap. De bárcsak ez lenne a legkevesebb, szegénykém, olyan fájó szemmel nézet rám. Azt mondta, hogy nagyapám elhívta őt magához, és neki mennie kell. Nem akar küzdeni...

Mindenkinek kellemes napokat! Vasárnap legkésőbb jelentkezem! Addig is puszi, Kata2
torokka

Sziasztok!

Puszedli, nagyon szorítok, jelentkezz, ha tudsz valamit! izgulunk érted!

Torokka, jó pihenést! Olvasgattam a blogodat, nagyon édesen csápolt a kiscsávó a bébikompban! Az enyémek soha nem voltak hajlandóak gyerekzenét hallgatni, szerencsére, mert én sem bírom őket, így LGT-n, Depeche Mode-on, Kispálon, Belgán, Irigy Mirigyen nőttek fel.

Heni, maximálisan egyetértek veled iskolás gyerekek-ügyben.

Noémi, nekem is C&A-s gatyóm van, farmer, és nagyon kényelmes, imádom.

Én nem kenem magam, bár lehet, ideje lenne. Eddig 1x se lettem csíkos, remélem most is megúszom. Ha meg nem, na bumm :)

Puszedli, írj!!!!!!!

Benta
benta

Ááááááááá! Jó sokat írtam, de elszállt :( ...

UH-n lévőknek gratulálok a növekedéshez! Úgy várom már, hogy mi is menjünk :D !

Downt mindenkinél szűrik és a spina bifidát is (nyitott gerinccsatorna), de 35 év felett lehet kérni kromoszómavizsgálatot is, ezt magzatvízből nézik, 1% a vetélési kockázata.

Toxoplazmozishoz visszatérve: a legritkábban lehet élelmiszertől elkapni, a fő forrás a macska és az alomja. (Pláne a más cicusa). Ennyi erővel tényleg vízen kellene éljünk....egyetek nyugodtan mindent, ami jólesik...amúgy a Listeria sokkal veszélyesebb, mint a Toxoplazma...az lágysajtokban, krémsajtokban van és a hűtő hőmérsékletén szaporodik....

KépKép
amadea

Kata2!

Jó pihenést nektek! Rátok fér most egy kis kikapcsolódás.....

KépKép
amadea

Amúgy a fagyi és a tojásos cuccok a Salmonella miatt lehetnek veszélyesek, de attól ilyenkor télidőben nem nagyon kell tartani...ebben a hidegben a bacik feneke is befagy :wink: ...

KépKép
amadea

Grapefruitot is lehet enni ,ha bírjátok....nem tudom mi ez a hülyeség a védőnőktől ,hogy nem lehet...ahogy valaki írta korábban, mértékkel bármit lehet, még napi 1 kávé is belefér....
Bocsi, hogy ennyit írtam :oops: ....

KépKép
amadea

Na, ígérem eldugulok, csak ez még kikívánkozik:

Mormota!

De, sokat kell inni!!!Mert a szervezetünk így is nagyon visszatartja a vizet. Napi 2-2,5 l meg kellene legyen. (Mondjuk sztem én nem iszok ennyit).....

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:44-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

jelentem minden oké nálunk.
[/url]http://picasaweb.google.hu/lh/photo/cE-bYVlIthiT_QVhyCB3hw?authkey=YlJLYJh6yY8[url]

remélem bejön a kép.

2.51 cm, járt keze, lába, tündéri volt, imádom!!!

Zárt a méhszájam, rendben van a méhnyálkám, vérömleny nem látszik. Azt mondta a dokim (végül is ő vizsgált meg), hogy minden a legnagyobb rendben.

Jó éjt!
Vendég

ez nem jött be.

Kép
Vendég

így jó:)
Vendég

..

Heni

Kép
szheni

Hála az égnek! nagyon örülök, hogy minden ok! És még képet is kapunk, ez igen! Köszönjük! Nagyon aranyos, mr teljesen babaformájú! Akkor ma biztosan jót fogsz aludni!

Benta
benta

Hello Lányok!

Puszedli! Nagyon örülök, hogy minden o.k., és gyönyörű a kép!
Ment privi!
Amadea!
Köszi a táplálkozási tanácsokat. Egészen megijedtem, mikor azt olvastam, hogy nem lehet grépfrútot enni: én azt tömöm magamba vagy két hete. :shock: A gyümik nagyon bejönnek most, ami nem is baj, mert vitamin meg minden. Gondolom, azért a cukorral vigyázni kell.)
Hát lányok, én már nagyon gyanús vagyok a munkahelyen, nem tudom, meddig tudom leplezni: ma is az egyik pillanatban kedves voltam és nevettem, a másikban meg ugyanannak az embernek majdnem leharaptam a fejét... 8) Fáradtságra hivatkoztam.
Ma elmondtuk anyósnak a babót. Kicsit féltem, mit fog reagálni (apósom két hónapja halt meg, anyósom nagyon kivan, meg amúgy sem vagyok a szeme fénye), de hála istennek tökre örült, és azt mondta: köszönöm! :wink: Nagyon jólesett. :D

Kép
ácica

jóreggelt lányok! Az a jó dolog van, hogy már azért szeretek bejárni, mert reggelre mindig írtok valami újat, és olyan jó olvasni.
Puszedli, gyönyörű a gyermeked, igazán csodálatos és nagyon-nagyon örülök, hogy minden a legnagyobb rendben van.:)
Ácica, de jó, hogy más is eszik grépfrútot:) azt hittem, én bolondultam meg. ( bár a jelen állapotban végülis az is érthető lenne...) van ám azért cukortartalma, de 2-3 naponta 2-3 db még nem akkora baj...
és amadea, ez csodálatos, hogy sokat kell inni, mert én nagyon nagyon szomjas vagyok, iszom a vizet, mint a gödény. nem tutam, hogy a krémsajt is veszélyforrás, én azt ettem a múltkor... mennyi para.
és kata2 Nletek nagyon jó pihenést, remélem egy kicsit kiengedhettek, bár biztos nem lesz könnyű...
annyira izgulok már én is, mert kedden telik le a 12 hét, és aznap megyek is találkozni az új dokimmal:) fel kell írjam akérdéseimet, mert elfelejtem őket.
ja, és tegnap vettem 3 kismama pólót (engedményes volt a manu artban), akit esetleg érdekel, Károly körúton még van pár darab.
üdv

mormota
mormota20

jóreggelt lányok! Az a jó dolog van, hogy már azért szeretek bejárni, mert reggelre mindig írtok valami újat, és olyan jó olvasni.
Puszedli, gyönyörű a gyermeked, igazán csodálatos és nagyon-nagyon örülök, hogy minden a legnagyobb rendben van.:)
Ácica, de jó, hogy más is eszik grépfrútot:) azt hittem, én bolondultam meg. ( bár a jelen állapotban végülis az is érthető lenne...) van ám azért cukortartalma, de 2-3 naponta 2-3 db még nem akkora baj...
és amadea, ez csodálatos, hogy sokat kell inni, mert én nagyon nagyon szomjas vagyok, iszom a vizet, mint a gödény. nem tutam, hogy a krémsajt is veszélyforrás, én azt ettem a múltkor... mennyi para.
és kata2 Nletek nagyon jó pihenést, remélem egy kicsit kiengedhettek, bár biztos nem lesz könnyű...
annyira izgulok már én is, mert kedden telik le a 12 hét, és aznap megyek is találkozni az új dokimmal:) fel kell írjam akérdéseimet, mert elfelejtem őket.
ja, és tegnap vettem 3 kismama pólót (engedményes volt a manu artban), akit esetleg érdekel, Károly körúton még van pár darab.
üdv

mormota
mormota20

Sziasztok, kaptunk képet,majd bescanneltetem.
Ez meg úgy készült, h lefotóztam a monitort, mert az UH-s képen aztán semmi sem látszik:(.

Nem sikerült sokat aludnom, feszt rajta járt az eszem!milyen tündér már most, és mondtam neki, h nőjjön szép nagyra!!!

köszönöm, h aggódtatok! Aranyos és nagyon kedves tőletek!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?