Új privát üzeneted érkezett!

Bár senki nem kérte, de néhány kép a tortáról és babóról: :oops:

Kép

Kép

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Olga!
húú de éhes lettem! nagyon jól néz ki az a torta... sütni kellene valamit...

Misi is mondogatta mostanában, hyog megint el kellene menni kajálni, bár mindig akkor jut eszébe, amikor én deóélben jól telepakolom magam...

Kata!
mi is akarunk menni fókashowra, de én Letit is vinni gondoltam, illetve apjuk akarja elvinni a lányokat.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

RÉKA-POPI NAGYLÁNYNAK NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Olga, Betti, Szami: Nagyon jók a képek.

Szami: Köszönjük az élménybeszámolót.

Köszi lányok az érdeklődést. Elöször ugye beteg volt Dorka, aztán Kata (mindkettővel voltunk ügyeleten). Akkor bánt, hogy Kata minden oltás után beteg lesz. Nagyon megvisel, ha betegek, egyre jobban, és nagyon féltem Őket (de ez már nem a természetes aggódás). Szóval, azt hiszem, alapvetően velem van a probléma.
Katának egyébként most meg a hasa megy, nem tudom miért.

Ja, Zoli tesójáéknál szombat délután megszületett a két lány. (Anna 2400 g, Luca 2250 g). Aranyosak.

Niki

Kép
Kép
csni

Niki! Gratula az unokahugikhoz! Szerintem szép súllyal születtek. Szomszédban is van egy két éves kisfiú, találkoztam velük szombatom, ők is ügyeletről jöttek, összeszedtek egy vírust, ezt a hasmenés-hashányósat. :? Remélem most kimaradunk belőle. Katának pedig jobbulást! +++++ Szegény drágám! :cry: Tényleg borzasztó érzésekkel mehetsz oltásokra. nekem olyan szerencsém van, hogy az oltás meg se kottyan Balázsnak, se hőemelkedés, se semmi.

bbj Judit! Köszi a dícséretet... :oops: nemrég kaptam a hírt, hogy vasárnap babó szülinapjára két autóval jönnek Debrecenből... :roll: :mrgreen:

Hugi is írt nemrég, hogy Norbika 4-5 óránként kel fel éjszaka... Hehe, az én gyerekem meg napok óta 4x-5x! :roll:

Olga

Kép
juhaszolga

Ja Judit! És többiek természetesen! Hallottátok, hogy utazó babaruhaexpó jön Szolnokra? Oviban láttam kitéve, délután megnézem. Megint ott lesz a gimiben. Most nem megyek... már jövő nyárra is megvannak a ruháink.... :oops:

Olga

Kép
juhaszolga

Olga! Ha Balázs esetleg korábban kel, akkor a vasút és a Jósika környékén csalingázunk szerintem.;) Ádám mesélte, hogy pénteken találkoztatok vagy láttátok egymást.

Niki! Az immunrendszere van legyengülve? Arra gondolsz? vagy arra hogy a te aggódásod jeletkezik náluk betegség formájában?
Nálam is volt beteges aggódás. :oops: Egész az oviig... meg picit még az ovi elején is, de mióta gyorsabban gyógyul és nem teríti le a betegség sokkal nyugodtabb vok... Szóval az ördögi körből engem csak az tudott kizökkenteni, hogy Levente már jobban viselte a betegségeket.
Azt ne kérdezd mitől beteg kevésbé... csak találgatni tudok. De egyszer majd összeszedem, hogy mikre is gondolok... ;)

Ditke! És neked kellett fényképet csináltatni a kismamabérlethez?

Na készülök az oviba... 8)
szilbee

Niki, jobbulást Katának, hátha gyorsan átszalad rajta és hamarosan kutya baja. Gyógypuszit küldjük!

Tényleg nem kicsik az ikrek! Én egymagam voltam, mégis csak 2200 g-mal születtem :oops: Nálam Annánál van-volt ez a folyamatos aggódás (először a műtét, majd a koraszülött osztály, aztán a 2,5 éves koráig nem beszélés, majd a súlya miatt, most meg...), de olyan nehéz az embernek a saját határait túllépni. És mindig van valami, ha éppne nem az egészségük, akkor más, ami miatt aggódhatunk. Jó lenne nekünk is valami lélekerősítő, nem, lányok? :wink:

Én pl. ma eszméltem rá, hogy nov 25-én nyílt nap a gimiben, azaz utána valamikor hamarosan felvételi Máténak! :shock: Komolyan, már a gondolattól összeugrott a gyomrom.

Olga, nem maradt sütike? :oops: Nyam-nyam, nálunk hétfőn szinte minden cukrászda zárva van... Lehet, csinálok egy gyors pudingos-babapiskótás-gyümölcsös desszertet vacsora utánra...

Szilbee, és milyen volt az oviban? :oops: :lol: Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni... :lol:

Annáékról tudtok valamit? Nimi újra jár bölcsibe?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Réka babának nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Volt termés a hétvégén,most értem a végére.

Nekem is volt szerencsém a mumus csecsemősnővérhez.császáros voltam és a tejem nem akart beindulni,csak a 4.napra,így Gabó is igen éhes volt,de mivel nem veszített sokat a súlyából,így nem kapott tápszert,hanem,hogy gyarapodjon is a lefejt tejemet kapta meg pohárból,mert nekünk nagyon nehezen ment a szopi.Gabó lusta volt szívni,de nagyon éhes volt már és egy rövid,vörös hajú csecsemős nővér segített rajtunk egyik éjszaka.A "kedves" Babika pedig mikor egyik éjszaka kimentem,hogy segítsen,mert Gabó nagyon sír olyan éhes,majdnem kiabálva visszazavart a szobába,hogy rakjam cicire.Fél óra múlva bejött és úgy a cicimre nyomta szegényt a tarkójánál fogva,hogy onnantól kezdve Gabó is sírt meg én is.
Sógornőm is padlón volt,szerencsére szombaton hazamehettek,de nincs teje,30ml-et tud csak a kicis enni,úgyhogy már most pótolni kell tápszerrel és mindenféle homeos,meg szoptatós készítményeket próbált már de csak nem akar beindulni.Odabent,meg a kicsi már cumisüvegből kapott tápszert egyik éjszaka,hogy gyarapodjon és ne sírjon,azért cumisüvegből,mert pohárból sem itta meg.

Szamóca:De klassz lehetett Nektek.Máté gondolom nagyon élvezte.Szívesen nézegetném még a képeket olyan jók!

Kép
pné rami81

Szilbee! lehet, hogy találkozunk, mert babó most bölcsiben van 3-ig, vittem Emeséhez, mert ma lisztérzékenység szűrést csinálnak (meg pénteken egészségtan vizsga...). Ugyhogy Fél 4 körül lehet összetalálkozunk valamerre. Ja, láttuk egymást, mi jöttünk ki az oviból a Csibéknél voltunk bent Balázzsal, Ádám meg az anyukája/anyukád? mentek befelé. Meg szerintem még az Intersparnál is őket láttam, kanyarodtak kifelé, mi vártuk, hogy elhajtsanak, piros autó volt? asszem, de mintha Levi ült volna hátul, Ádámon pedig talán piros kockás ing volt... (A kismama bérlezhet kell arcképes igazolvány is, ja-ja).

Szami! Van még belőle! Gyere! :D

Olga

Kép
juhaszolga

Olga! Anyósom volt. Rá hasonlít naggggyon Levente.
Na hát nem találkoztunk. :(
Nekünk sötétkék (majdnem fekete) Fordunk van... nem a byütykös lámpás, hanem még az eggyel korábbi széria. Egyébként tényleg voltak akkor a InterSpárnál! :)

Na voltunk a Marciban és megrendeltük a tortát. Végül mégse a kedvenc cukrász bácsim csinálja... Ádám megvétózta. :roll:
És persze csinálok sk, túrótortát az én kis egy évesemnek. :D
szilbee

a börzéről már vannak fél infóim! akkor írja már meg aki tudja, hyog mikor, hol lesz! Köszi!!!!!
Grétivel mi tutira megyünk! Fertőzöm folyamatosan a gyereket! :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Na akkro az ígért képek egy pár darab a kis csipetcsapatról... én nem látszom, én voltam A fotós.

Kép Kép Kép Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szép estéket,

RékaPopinak nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!!!

A megszületett kis porontyoknak is jó egészséget kívánunk!

Kata, Veletek mi hír?????
A barátnődet sajnálom, hogy így alakult, remélem azért nemsokára hazamennek, aztán ott minden jobb lesz! (Amúgy ott nem akartam már mondani, de az ő arcán már nagyon látszott, hogy itt baba lesz nemsoká...Kivi vagyok, mik votlak ez előzmények...)

Szami, remek korút lehetett, a Mikulással készült képre kíváncsi vagyok én is, ha tudod, ,majd valahoyg felteszed?
Vérképem kész lett mára, de pont az ellenanyag nincs még meg, remélem ott sem hibádzik semmi sem, és teljes védeleme t nyújt az Anti-D.

Csecsemősnővérek: én sem tudtam ez a cukros vizes dolgot! :shock: :shock: Szabi is kapott pár kortyot akórházban,d e szintén csuklás miatt, de nem tom, miylen víz lehetett...

JJUdit, de jó, nem is mondtátok, hogy Nikiékkel mentek!!! A csajok olyan aranyosak együtt, kész kis csipet csapat!!!
Börze a Gimiben, 16-án délelőtt, asszem 400 Ft a belépő, de ez nem bizti... Majd ha látok plakátot, megsasolom, sok helyen kint van a városban.

Olga, már annyiszor akartam írni, itt vannak nálam a DVD-k, akkor megírom őket este neked, jó?
Nagyon szép tortátok volt, Balázsról oylan rég tettél képet, jó volt látni a NAgyfiút!! (Mostanában pont alukált, mikor taliztunk)

Ditke, Szabi már minden séta alatt Zsófit hiányolja, minidg sírás van belőle...
:cry: Jó lenne már találkozni, de sajna ma voltunk dokinéninél, az elmúlt 4 napban semmi javulás nem volt... Úgyhogy újabb szert kaptunk a köhögésre, elvileg 1 hét múlva kaphatjuk a Prevenart.
Szóval se játszóbölcsi, se Ringató a héten.
Zsófi holnap kapja?

Judit, aranyos lehet Annalucus, ahogy puszikat dobál, ahogy ér benneteket!! Nálunk is megy a nyálas puszi, meg újabban a bibis kezére kér napjában 6-8x is, mondja, hogy Puci, és tartja a kezét... :)
A rosszullétekhez meg csak eltűnnek egyszer csak... Idővel...

Niki, Katusnak is jobbulást, ugye cska múló kis hasmenés volt?
ma láttalak az ablakból benneteket.

Szilbee, köszi a mélt, estére megnézem! Hétvége változatlan?

Kép
Kép
dorkáék

Én is megsasoltam a plakátot. Ahogy Dorka is írta, most vasárnap, 16-án délelőtt, a Széchenyi gimiben. A belépő 400, de talán kaptok cserébe 400 ft-os liberó kupont.

Szilbee! Hiszek neked, kék autó volt! De erre az apró részletre nem emlékszem... Mi csak a Zagyvában bízunk. Babó bölcsis szülinapi tortája onnan lesz, a hétvégit meg én sütöm (bár ezt már írtam).

Judit! A második kép olyan félreértehető nekem! Mintha Misi egy puszit adna Niki hajára... de második ránézésre már látszik, hogy nem... bocsi.

A kézre puszit (Faaaj! - felkiálltással) Balázs is kiköveteli! :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Dorka! Majd ne lepődj meg.. reggelni kell hozzá. Majd egyszer elmondom hogy miért is lett így...

Szombat du-án 15:30-16:00 körül jó nektek? :) Anyudékkal még nem pontosítottunk, de itt lenne nálunk a bulej.

Kata????

Olga! Én meg pont úgy vok a Marcival, mint te a Zagyvával... mondjuk én még a M-ból még nem rendeltem feketeerdőt, meg nehéz krémes tortát... azokról már hallottam sok nega véleményt.
szilbee

Köszi lányok az infót!

Dorka!
Szabi keze még mindig nem gyógyult meg?

mit kaptatoka köhögésre? éjszaka is köhög? a citromolajos párologtatást próbáltad már?

olyan sok szót tud Szabi Letihez képest! Tiszta irigy vagyok! bár ma is van újabb szavunk benne van az első százba: SZEX sac-ot néztünk ma délelőtt, és ahányszor meghallotta, jött és mondta na persze halvány gőze mit jelent...

Olga!
:lol: :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

húúú teljesen bezsongtam ezen a börzén. ezen a rendezésen voltunk Grétivel nemrég Békéscsabán a tavasszal meg Nikivel Kecskeméten... mindig szoktam rá-rá nézni, de mostanában valahogy kimaradt... nagyon várom!!!!!

ja és itt van ingyenes arcfestés, meg ugrálóvár...

ki jön?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Judit, de Leti nagyon is előre van, ő akkor olyan szót tud, amit itt még senki! (mármint a gyerekek közül :wink: )
Jók a képek, tényleg nem mondtátok, hogy Nikiékkel együtt mentetek. Pisztrángot ettetek, vagy nem próbálkoztatok be ismét?

Niki, grat sógorodéknak! (mán benne is voltak a tv-ben én nem láttam, csak Apa mondta)Tényleg jó súllyal születtek a babák, ahhoz képest, hogy ikrek.

Szilbee, igen, kell fénykép is a bérlethez. (én vittem valami 5 évest..már nem is úgy nézek ki :P )Mégis megcsináltatod?

Olga, de szép torta, nem mondod, hogy Te csináltad?! Olyan, mintha cukiból lenne. Na és miket kap/kapott Balázs a szülinapra?

Szamóca, most nincs számonkérés a suliban, majd csak februárban lesznek a vizsgák.

Dorka, holnap hátha...de írtam e-mailt, majd nézd meg!

Kata, mizu?

Zsófi meg mostanában mindig megfújja a kaját. Egyszer látta, hogy fújom neki, azóta ez a sláger. :lol: Holnap megyünk 15 hós oltásra+Prevenar...legalábbis remélem, túlesünk már rajta.

Kép

Kép
ditke2007

Teszek én is pár képet a hétvégéről. Az első a bál előtt készült, a többi Szentendrén. A mézeskalácsosból az első Anna, a második Máté remekműveit mutatja. Jázmin száján pedig a libazsíros kenyér nyomai láthatóak... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Mire végigolastam mindent... el is felejtettem, ki mit írt... :oops:

Egyben vagyok...

NST: negyed 8 után mentem.... katasztrófa .... 2 csaj volt előttem pluszba beesett patológiás 1 db és 1 db Úri-Szabó protekciós... 2 gép volt, majd lett 1, később hoztak egy rosszat, na arra jutottam, már teljesen kitapasztaltam a használatát. Marcika végig ébren volt ... anyám kedvéért... nehogy bradicard legyen... anyám megnyugtatására (lassú szívverésű esetlegesen oxigénhiány miatt). Ripsz-ropsz már fél 11 előtt végeztem is. Minden ok.

Újabb horror a gyerekágyról ... meglátogattuk a barátnőmet NST után.... várakozásom alatt egy kiscsaj zokogott az anyja vállán...: nagyon hideg vana szobájukban, fáznak, a gyerek tüsszög, még nincs teje, a csecsemősök, mint a kutyával.... sok a csótány is a redőnytokban lévő denevérek mellett, egy csótányt például ma reggel a gyereke mellől a kocsiból vett ki... 5-kor ébresztőznek a csecsemősök.. kevés értelemmel...

Barátnőm: még kevés lehet a teje, de semmit nem adnának szerencsétlen éhező gyereknek a csecsemősök, csak baszogatják folyamatosan. Legújabb (legalább is a B.-vel benntöltött időmhöz képest), hogy a nőgyógyis vizit előtt be kell tolni a babákat a fürdetőbe/vizsgálóba... nehogy épp akkor kívánjanak szoptatni azok a szerencsétlen anyukák, míg kevés érdeklődéssel végigszaladnak a megszülteken. Gyerkőce besárgult.... meséli, hogy a nyanyesz (Bbj: ez a nő magas, nagydarab és úgy tudom, hogy ő a főcsecsemős) épp azon őrjöngött ma, hogy a beosztottjai nem segítenek a szoptatásban és a legtöbb gyerek mára besárgult, sorban vizsgálták és csapolták őket vérileg a fürdetőben. Ott sírtak szegények. Egyik szobatársának megígérte az orvosa, hogy ma mehet haza, de a csecsemősök a vizitnél csak az ő gyerekét hagyták ki, kérdezte miért, válasz nuku...., talán valami vizsgálati eredménye hiányzik, később majd egy másik cs.doki beszél vele, hogy akkor mi van.... közben jött a rokonsága, hogy hazavigyék őket, a csaj az anyját úgy fogta le, hogy ne menjen be balhézni, őrjöngött a nő... teljesen megértettem. No szóval semmivel nem jobb a helyzet.... meséltem anyámnak... sikerült felborítanom az idegrendszerét neki is....

Én meg már unom, hogy nem tudom, hogy mikor lesz, hogy... tökre kivagyunk Pistivel. Ma este kínunkban olyanokat csináltunk, ami eszünkbe nem jutna normál esetben....: B. játékait szétválogattam, ne legyen már totális káosz a dobozaiban, Pisti olyan polcokat pakolt át a nappaliban, amihez évek óta nem nyúltunk, most kidobott régi magazinokat stb.... már teljesen bezizzentünk. Már annyira túllennék rajta.... tudom, ha elindul marhára fogok félni, de legalább történne már valami.....!!!!

Kép

Kép
szolkata

Dorka: barátnőmnek véletlenszerűen csinált este az ügyeletes orvos amnioszkópiát... zöld volt a m.víz (ez a hivatalos indoklás)

Olga: nem mondod, hogy a képeken látható tortát Te csináltad?! :shock: Biztosan nagyon finom lehetett... Hétvégére meg akkor hajrá sütés-főzés. Show: kb. 45 perc tömény műsor.

Bbj, Niki: nagyon fajin kis csipet-csapat vagytok (csak kár hogy olyan távoliak a képek :roll: )

Szami: jó lehetett Nektek is Szentendrén, szépek vagytok.

Anikó: én a c.víz keverési arányt azért édesnek találnám, hála égnek B. nem kapott.

Azért kaptak c.vizet babák, mert csuklottak?! De mindenhol azt olvasni, hogy nem zavarja őket... én amúgy ilyenkor mindig rászoptattam és attól elmúlt. (Mondjuk B. cápagyerek volt, mindig fért bele némi tejcsi)

Fanna: az iwiw-en nagyon jó a kép Rólad :lol:

Kép

Kép
szolkata

Na és amit a legjobban akartam, de csak lemaradt: Réka babának nagyon boldog első névnapot kívánunk!!!!!

Kép

Kép
szolkata

Kép

Az én névnapos cicám. :P

Kata: Azt szeretném én látni, hogy valaki megzavarja a szoptatásom csak mert max. egy percre megáll nálam a vizit. Hahaha...jó vicc.

Szegénykém, megértem, hogy kivagytok. Olyan sok már nem lehet hátra, no. Mikor jön hidegfront? Nem is figyeltem.

Balwin anyu, hogy vagy?

Szami: Nem hiszed el, de pont a minap gondoltam, hogy áh, nem macerállak mán a konyhával, majd teszel fotót, ha akarsz. Csini az a pezsiszínű ruha. A gyerekek szokás szerint szípek.

Szilvi: Nálunk is Marcipán a favorit, messssze messze. Szülinapi torta itt is túrótorta lesz, bár még nem próbáltam ki a receptemet.

Ditke: Akkor szappanbuborékot is tud már fújni! Dejó!

Olga: Klasszak a képek, anyám, már 2 éves tiéd babó.... :shock:

Anikó: Kell kenni a szeméremajkakra is, jól csinálod. :wink:
jaimee1

Ja és amit legelőször kellett volna: Köszönjük a köszöntéseket! :P
jaimee1

Köszi mán! :D Torta tényleg saját gyártmány. :oops:

Judit! Ugyan menjetek már el a fókashowra, Leti kibírja-e. Bár ezt a háromnegyed órát lehet mi is megreckirozzuk. Kata! Belépő mennyi volt?

Jaimee! Pöpec a járgány! Mi is nézegettünk babónak, aztán valamiért tolódott. Mostmeg már minek? Kapja a pedálos traktort, van csak "sima" háromkerekű biciklije. Bár Balázs nagyon szereti a motorját is, állandóan azzal nyomja.

Kata! Ja, sütés-főzés... Fél éjszaka azon agyaltam, hogy mit kellene főzni... ötletek jöhetnek!

Ja csajok! Azt is akarom kérdezni, hogy jó minőségű ágybelihuzatot merre keressek? Én csak egy boltot ismerek a Kossuth téren, ahol a színházbérletet kell venni, a mellett. Van valami másik bolt is? Mert ilyen nyomorék Corásat meg Tescosat többet nem veszek. Nem hiszitek el, de rendesen trapéz alakja van a nagypárna huzatnak, a másikat hiába Black Magic-kel mosom, nagyon kopik a színe. :shock:

Szami! Szupik a képek! Máténak nagyon ügyes a kézügyessége! Hát Anna... kész fotómodell! Te is szép vagy a gyönyörű ruhádban!
Balázsról is van egy kép zsíros szájjal. Badacsonyban készült idén nyáron. Lehet fel is tettem akkor. :lol:

Ditke! Ugye egyenlőre anyóstól pénzt kapott babó, abból veszi meg apa a pedálos traktort. Csak sajna sem a szolnoki, sem a ceglédi Tescoban nincs most. De nem vészes, majd tavasszal... Szilviéktől (Peti hugáéktól) kapta még nyáron szülinapi előajándékként a 3 in 1 bilit, most pedig 4 db autós fa puzzlét. Én annyi minden összevettem neki, de még azt nem adtuk oda. Ugye most hétvégén anyuék jönnek. Tőllük kértem Bob-os kirakót a Müllerből, egy Bob mester nagykönyvét az Alexandrából, meg Pingu dvd-ket. :D Ugyhogy szerintem a mi ajándékainkat majd a következő hétvégén kapja meg, be ne csömöljön! :lol:

Na lépek tanulgatok egy kicsit.

Olga

Kép
juhaszolga

Olga! Ditke! Köszi a fényképes infókat!

Na mehetek akkor képet is csináltatni... Rólam kb. középiskola óta nem készült papír alapú igazolványkép.

Ditke! Még erőst gondolkozom rajta, hogy kiváltom e. Lassan beköszönt a hideg... Dév meg nem fér el a pufjkábában a babakocsiba... olyan nagy már! :shock:

Ma már nekünk is be kellett kapcsonli a fűtést... Hideg van... :(

Erika! Én nem sütős, hanem zselélapos túrótortát csinálok.
Nagyon édes a kiscsajszid! :D Olyan nagy már Ő is! :shock:

Na léptem...
szilbee

Olga! Nem mondod, hogy sk csináltad?! :shock: Olyan pöpec, hogy azt hittem tyúkrázdából van! :)
szilbee

Haller!

Olga: 1500 a felnőtt, 1000 a gyerek 2 év felett.

Szilbee: a túrótortát is szeretem :lol: Hogy kell csinálni?

Menek, kicsit takarítok kínomban, hátha lenne már valami...

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Éppen láttam, hyog 16-ig van fókasó. elmegyünk rá sztem a hétvége felé. szombaton úgy néz ki mozi madagaszkár 2. apának és Grétinek.

Kata!
Leti új szava? Ma reggel si azzal kezdett :lol:

Szami!
Én még sosem voltam a skanzenebn. vagy nem emlékszem. sztem a köv progi most már oda lesz, oylan jó dolgokat írtál most is!

nagyon kafa az a ruha is.. sztem ha bálba megyek majd valaha, hozzád megyek ruhát kölcsönözni!

Szilbee! mi az a tyúkrázda?

Jaimee!
Soakt nőtt Réka? egyébként most már tiszta apja, nem?járgány hogy szuperál? próba a szabadban megvolt már?

Olga!
nekem van egy nagyon jó husis ünnepi receptem, már írtam, karira is ott van!
a kivert hússzeleteket fahéjjal bekened, bele a tepsibe rá az aszalt szilva/barack, bacon , és füstöltsajt, majd felöntöd karamellizált cukor-tejszínnel felhígított cuccossal. mazsolás rizzsel pöpec. leves sütőtökkrémleves, én fokhagymásan csináltam, füstöltsajttal, és kenyérkockával, ízre hasonló, mint a sárgaborsó leves. vagy hagymaleves.

hát ez tényleg ajándék hegyek! aztán jön a karácsony is... nem is jön rosszul a sok rokon...

ezen a börzén mindig ott van egy nő gyomaendrődi gyártó, én tőle szoktam venni a cuccokat, akár paplan, akár huzat. jó áron, jó minőség.
na csak ki kell menni! hihihi

tortára veszel fel megrendelést? :wink:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit!
Tyúkrázda=Cukrászda

Kata! Hát ha Dév szülinapja környékén szülsz, akkor gondolok rád sütikék és torta terén! :wink: :lol:

A zselés túrótortát hogy kell?

Hát úgy csinálom, hogy 500 gr viszonylag puha tóróhoz keverek egy pohár joghurtot, 80-100 g porcukrot, egy fél citrom levét és egy egész citrom reszelt héjját.

A lapzselatint (6-8 db.ot) ideg vízbe beáztatok 5 percre. Közben meglangyítok kis tejes lábosban 1 másik pohár joghurtot és az áztatásból kivett, kinyomkodott zselatint beleteszem a joghurtba. Csak addig kevergetem őket a tűzön (pici lángon), míg a zselatin feloldódik. Nem szabad forrania!!! Majd ezt is beleteszem a túros cuccba. Jól elkeverem! Meg lehet bolondítani egy kis hozzáadott gyimilccsel...

16 cm átmérőnél kissebb, folpakkal kibélelt edénybe/tortaformába öntöm, majd berakok pár órára a hűtőbe... és kész.

Lehet alá piskótát is tenni természetesen, de anélkül is nagyon fini...

Ha megdermedt, olvasztott csokiba mártott kukoricapehellyel lehet díszíteni... és persze gyümölcsökkel.
szilbee

Dorka! HOgy vagytok? Szabi? Ujja? Szája???
szilbee

Sziótok,

Jaimee, ismét sokat nőtt névnapos Popika!! :) Nagyon aranyos!

Ditke, ha hideg, ha meleg a kaja, Zsófi fújja? Cuki lehet, mostanában nagyon a kismajmos utánozós korszakát élik a Törpék!!

Judit, jó kis szót tanult Leti!! :lol: :lol: Hiába, 21. századi gyerekek :)

Szilbee, köszi, vagyunk, ujjunk szinte teljesen rendben, csak a fránya köhögés van, az nem nagyon múlik a cuccosok hatására sem...
De ha kérem, köhög Szabi, szépen szakad fel neki.

Kata, ez, amit meséltél... Lefagytam... Csótány a baba mellett?? Meg nincs fűtés??? És ami már nem új: a csecsemősök... Hát ez nem tett jót most gondolom neked, de reméljük neked nem lesz ezekben részed...
NSt-ről már ne is beszéljünk.... :cry: :cry:

Betti, beszéltük Katával, merre lehetsz, aztán a 4.-ről nem akartunk felrángatni... Meg remélem nem fogokc sak NST-re menni majd legközelebb.
A 20 hetes genetikai UH-t muszáj kórházban csináltatni? Inkább elmegyek egy másik magándokihoz, csinálja meg úgy, de én szívem szerint kihagynám a 6. emeletet...

Tényléeg, Judit, kérdezted, miért mentem a kórházba: mert a doki a "több szem többet lát" alapon kérte, hogy ezt a 12 hetes, és a 20 hetes UH-t más is nézze meg, ne csak ő, ezért mondta, hogy menjek ki a kórházba.

Szami, nagyon vígan indultál a bálba, jó lehetett táncizni!! :)
A skanzen is nagyon jó program, kár, hogy még további ezrek gondolták ezt így :roll: Sokat nőttek a lányok, főleg én most Annán látom.

Rólunk: ma délelőtt vettem Szabinak egy tavaszi cipőt, meg egy nyári szandit, jövőre :roll:
Tudjátok, hogy imádom a Falcon cipőket, és már nem nagyon lesznek jövőre, így gyorsan vettem egy 24-es tavaszit, amíg még volt, 5.000-ért. A szandi meg Super Fit, az 11.000 FT helyett volt 5.500.
Ja, és voltunk Ditkével a Horizontban, nagyon frankó, kész kincsesbánya!!!! 1.990 Ft/kg, jó nagy,, babakocsival is ismán elfértünk!!!

Kép
Kép
dorkáék

Most csak egy sorra.

Anikó: Most a tulli-n akciós a bödön. Már bocs, hogy macerállak vele, de hátha érdekel.
jaimee1

Hola :)

Olga, mélben mentek a receptek :) Jól értem, azt a tortát te csináltad? :shock: Hűbazz, nem semmi 8) Nagyon fajin! Nem csodálom, hogy Balázsnak is tetszett :wink:
Noh, asszem Lucinál nem lenne gond a tortaevészet :lol:

Mi is 5 db pelust kaptunk, de én sem használtam el, csak max. 4-et :oops: Kaka abszolute nem volt a kórházban (kivéve a magzatszurkosat, egyszer), meg pisi is kevés :? Amúgy én is vittem be sajátot. Viszont volt egy szobatársam, akinek a kisfia félóránként telerottyantotta a gatyeszt :lol: Na neki hordták be a családtagok a Libero-t :)

Szamóca, csini volt a rucid :) Új? Vagy pervollal mosva? :mrgreen: Ismét jó hétvégétek lehetett :D

Judit, nektek is :) Nem is emlékszem már, mikor kirándultunk egy jót :|

Dorka, ééééértem :) Nekem a dokim az afp után mondta, hogy menjek be a kórházba, hogy másik orvos is lásson uh-on. Sztem mindegy, hogy kórházban, vagy magánban néz meg valaki más...

Ehh...megint folyt.köv...tegnap este narancsot ettem, osztán még mindig érződik a hatása :roll:

Judit
Kép

Kép
balwin

Hali!

Betti! Bettike gyönyörűséges!

Olga! Tényleg, megrendelést veszel fel tortára? :wink: A másik babó kicsoda?

Niki! Gratulálunk a kiscsajokhoz! Múltkor kérdeztem, kihez mész homeopatához?

Judit! Jók a képek, szép az őszi erdő is! Leti szava: :lol:

Szami! Látom, a Ti kirándulásotok is jól sikerült! Gyerkőcök szépségesek! Te meg csini a ruhában!

Kata! Barátnődéknek is gratula! Kinél szült? És hogy hívják a babát? Jóslóid nincsenek a múltkori óta? Az utolsó időben mi is ide-oda pakolásztunk kínunkban. :)

Gyerekágyról: :cry: Csótányok márciusban is voltak. Nálunk a hűtőn szaladgáltak... Akkor vadmeleg volt odabenn, izzadtunk a szobában rendesen. Ja amikor jöttünk haza, akkor volt pont bogárirtás, minden ajtót-ablakot kinyitottak, volt huzat nem gyengén. :evil: Áldottam az eget, hogy Dorka már az őrzőben várta a felöltöztetést... Főcsecsemős: érdekes teremtés. :roll: A kollégáival sztem elég nehezen jön ki, köztük az egyik gyerekorvossal is... Ott vitáztak a fejünk fölött. Az orvosírnok fejét is leüvöltötte, mikor a zárónkon elírta a BNO-kódot, és az volt odaírva "újszülöttkori sárgaság" helyett, hogy "koraszülésből adódó sárgaság". Rögtön kiszúrtam, ahogy elém tette, szóltam, na aztán amit adott az írnok csajszinak... Nekem, de hangsúlyozom, nekem, nem volt vele személyes rossz tapasztalatom. Bár velünk nem volt sok gondja... :roll: A szobatársamat viszont kiakasztotta. Ami még feltűnt, hogy örül az ajándéknak... Bár tőlünk nem kapott. :oops:

Nőgyógyis vizit: ne is mondd, én is ki voltam akadva, mikor szóltak, toljam ki a babát, jön a vizit. Nem elfért volna tőle arra a fél percre az orvos, amit az ágyamnál töltött? :x

Jaimee! Réka szépséges hercegnő! Volt sikere a taxinak? Köszi a bödön-infót, megnézem, a Tesco-ban a múltkor 4590,- volt, de az sztem már elfogyott. :( Pályázunk rá mindenképp!

donkoaniko

na hoyg még tetézzem, nálunk egyszer sem volt orvosi vizit! jött a szülészetes nővérke, sé az levizitelt. ha volt dokid, és lelkiismeretes volt, az naponta odajött tapizni, és ennyi.

csótány akkor is volt, a kis barna de gondolom ahol van kicsi barna, ott akad nagy fekete is. mikor említettem a nővérkéknek azt mondták, óhh, egér is van, meg denevér....

nálunk Letivel akkor írtották, mi szoptattunk, két beöltözött bácsi, meg vígan szórta a permetet a szobákban... nem is voltam mérges....a csögök.

Judit!
Felnyomta a savadat?

Ditke!
megvoltak a szurik? Nálunk apa és Leti éppen most vannak oda. a gyomrom egyben.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szió!

Ditke, megjártátok dokinénit? Hogy viseltétek?

És ti, Judit???

Judit, a tegnapi narancsnak milyen hatását érzed? Gyomorégés? És émelygés, szédelgés??? Hogy bírod?
Pénteken doki?

Anna, mizu veletek?, Nimi??? Meggyógyult??

Niki, tényleg, láttuk a kis ikreket, tök cuki, hajasbabák, ha jól láttam!!!
:)
Kata hasmenése elmúlt?

Kórház: pelust vittem én is, mert hogy volt olyan nap, amikor csak 3 db jutott :roll:
A főcsecsemősnek tényleg van egy kioktató, flegma stílusa, nem nagyon találtuk mi sem a közös hangot. Aki valóban érdeklődött, egyenként végigment az ágyaknál, az a kórház védőnője volt. Nagyon kis tipp-topp nő, mindig tökéletes smink, frizu, nem is gondoltam volna! Őtőle bármit lehet kérdezni.

Nálunk épp nem csótányírtás, hanem átalakítás volt... munkások lesekedtek befelé, mikor épp próbálasz szoptatni.. nem részletezem, meg már úgyis írtunk erről vagy egy éve...

Ma voltunk Dinyadokinál, minden okés, Kistörpe 4 nap alatt nőtt majd' egy centit, boxolt, integetett, mozgott! :) Még ujjakat is tudtunk számolni!!!! :) Nagyon jól sikerált UH volt. Velem is okés minden.

Szilbee, nemis tudom, írtam-e, jó a szombat délután nekünk!!!

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Grat, hogy minden rendben! UH-s kép készült? Védőnő melyik? A fiatal, vagy a szőkés idősebb? A fiatal ( Ildikó ) ladányi, ő itt volt régebben védőnő.

donkoaniko

Dorka!

a szurit megkapta, na persze volt visítás, azóta mondja, hoyg néni, és mutogatja a combját...

én mindig úgy elérzékenyültem uh-kon na perzse csak Dinyánál. olyan cukik, amikor még kisebbek, és látod az egész kismacit.

most ez a kistörpe oylan pasisan hangzott....

ja tényleg emlékszem a munkásaitokra! na az is fasza helyzet lehetett! a sok bunkó!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jó reggelt,

Judit, szegény Leti, de túl vagytok rajta, most már emlékeznek a szurikra... De aranyos lehetett, ahogy elmesélte, milyen "sérelmek" érték.
Szóval fiú a Kistörpe?? Talán 2 hónap múlva már tudni fogjuk.
Ezen az UH-n már én is felszabadult voltam, mindent elmagyarázott, kedves volt nagyon a doki is.

Kata??????

Anikó, én arra a védőnőre gondoltam, Gyöngyi a keresztneve, aki a szülésre felkészítő tanfolyamot is csinálta. Nekem vele csak jó tapasztalataim voltak.
Kép készült, bár nem a legjobb pillanatot kaptuk el, de még ráfértünk egy képre.. :)
Egyelőre nagyobb, mint Szabolcs volt ilyen idősen :)

csajok, próbáltam regisztrálni a Tesz-veszen, addig jutottam, hogy küldik a mélt a regisztráció további lépéseihez... de azóta sem kaptam mélt, nem tudjátok, mit kéne másképp csinálni? Már másodjára próbálkoztam.

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Postán kapsz majd levelet egy regisztrációs kóddal. Így ellenőrzik, hogy a valós címedet adtad e meg.

Kata?

Bocsi... most csak ennyi...

Szép Napot!
szilbee

Sziasztok!

Judit! Letinek puszik!

Dorka! Igen, tudom, Erősné, ő talán a vezető védőnő. Azért nem vágtam, melyikre gondolsz, mert mindkettő tipp-topp, frizu, smink tökéletes... :) Jó nekik.

KATA!!!!!!!!!! MERRE VAGY??????????

donkoaniko

Egyben, csak ritka rossz kedvem volt tegnap... apa 7 előtt ért haza...

Meg tegnap este semmit nem fogott fel az agyam abból amit írtatok... pl. mostanáig nem jöttem rá (bár olvastam, hogy más igen), hogy mi Leti új szava... :oops: tökre kikattantam... :roll:

Tegnap a másik kisbarátnőm is megszült... ez se tett jót... meg akikkel NST-re jártam, már mind bent tologatja a babáját. Képzeljétek, hogy működnek a hormonok! Tegnap délelőtt voltam a kórházban a barátnőmnél a gyerekágyon, s míg vártam rá, hoztak le két újszülöttet a 7.-ről. Berakták kocsiba, és jó magukra hagyták őket, nekem meg a szívem hasadt darabokra, mert ott sírtak egyedül .... és képzeljétek, hogy elindult a tejem :roll: Olyan érdekes volt.

Jaimee: annyit néztem már Popinak a fényképét... hogy ez a nézése mit is jelenthet... annyira komoly, de nőcisen beállós sztárfotós.

Bbj: szinte látom, ahogy mutatja a comját...

Dorka: Szabi is volt uh-n? Már nincs rókakoma?

Ditke: szuri? Hogy viselte Zsófi? Tegnap megszületett egy kolléganőd gyereke Antal Janka... de ne kérdezd, hogy hogy hívják a csajt... Ha így nem tudod, majd este Pistit megkérdezem.

Balwin Judit: én meg most, hiába esténként több a savam, állandóan mandarint eszek és narancslét iszok... nem olyan jó, de annyira kívánom. Hogy vagy ma?

A Lidl-ben annyira finom mandarint lehet kapni... Poppy van ráírva, 1 és 2 kilós is van, lédús és hihetetlen finom, tavaly egyszer sem sikerült normális mandarint vennünk.

Szorítsatok, hogy ha ma este-felé jön az eső legyen már valami....!!!! (B.-is eső-fronttal jött)

Kép

Kép
szolkata

Jaj Kata! annyira sajnállak! én úgy utálok várni! na szorítok, hoyg ma meglegyen! Na és miylen ötletet adtam? :wink:

én sem a narancsot, sem a mandarint nem szeressem, viszont a narancsjuice-ért meghalnék!

Jaimee!
Profilt váltottatok? és hoyg megy a déligyümölcs import? :lol:

Dorka!
Felcsapsz teszveszesnek? hajrá!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kata! Nekem van egy olyan érzésem, hogy amint kicsit megnyugszol Marci is kíváncsi lesz a külvilágra. Amíg feszkós vagy, lehet ő is nagyobb biztoságban érzi magát odabent. Persze lehet hogy ez hülyeség... :roll: :oops:
Egybként szüléssel álmodtam, de nem kapcsolódott hozzá senkinek a személye, de lehet jelent vmit... vagy majd 24 óra múlva ráfogom, hogy jelentett! :wink: :lol:
szilbee

Szilbee: alapvetően nyugodt vagyok, csak unom a várakozást, a bizonytalanságot, nem szeretném, ha úgy kezdődne, hogy elfolyik a magzatvíz. És persze a feszültség nem jó, tudom.

Bbj: és mi Leti új szava? Semmit nem fogok fel.... milyen ötletet adtál?! :oops: :oops: :oops: nem értem :oops: :oops:

Kép

Kép
szolkata

Megyek vasalok egy kicsit...

Kép

Kép
szolkata

Móning!

Kata: A tekintete arról szólt, hogy "nnaaaaa kattints már végre, legyünk túl a fotózáson."

Dorka: Akkor még nem mutatta meg magát a Pindur? Mármint fütyi/punciilag. Bár ritkán látni még ilyenkor.
Miért nem lesznek Falcon cipők jövőre? :shock:

Anikó: :shock: :shock: Nnnna, én meg örültem, mint majom a farkának a 4800-as bödönnek. Jellemző! Már mindegy, megrendeltem. Én még soha semmi jó akciós játékot nem láttam a Tescóban, :evil: :twisted: :twisted: :twisted: sosem fogjuk ki. Ez is jellemző. :roll: :roll:

Érdekes, minden kórházi védőnő nagyon kis tipptopp, helyes nőci. Már az a 3, akit ismerek.

BBJ: Profilváltás? Hm....jó biznisz lehet. De nem. :wink:

Atyaúúúristen, már csak egy hónapom van vissza az 1. szülinapig. Mindjárt itt a csecsemőkor vége!!!!!!!!!!!!! Kisgyermekem lesz baba helyett. :shock: :shock: :shock: :shock:

Bébitaxi: Asszem még nem írtam: Réka imádja, egész nap vagy benne ülne vagy tologatja benne Micimackót. Nekem meg még - köszönhetően a tolókarnak - a derekam is egyben van. :mrgreen:

Kata: Drukk drukk drukkk!! Nem semmi, hogy lassan betöltöd a 40. hetet. Tudsz még aludni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.11.12 10:00-kor.
jaimee1

Kata! Ha jól értem Judit a SEX-re gondolt! :lol: Ez Leti új szava és fegyorsíthatja az esemnyeket szülésmegindulás terén.
szilbee

Erika! Gratula Rékának a 11. hónaphoz! :mrgreen:
szilbee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?