Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt!
Panu,Orsi, üdv itt 'minálunk' Kép
lehetetlenség utánatok olvasni, elég bő a tegnapi termés...bele is voltam betegedve hogy nem tudtam elolvasni tegnap, csak hát ugye a vendégek Kép na mindegy, nagy nehezen átvészeltem őket, most egy ideig nem jönnek Kép
Itt nálunk is hatalmas vihar volt, és igazából nem a villámlás volt félelmetes hanem a vele járó légnyomás, remegett a kiságy, az ablakok.....sokan azt hitték hogy földrengés van.
Fogtam a gyereket a kiságyban, hogy ha baj van, azonnal rohanjak vele ki Kép brrrrrrrrrrrrr....
nagyon rossz voltKép aztán jött egy fél órás áramszünet, az egész falu elsötétült...na ekkor ijedt meg manókám, nem értette hogy ha sötét van, miért nem alszunk, miért rohangál mindenki fel-alá a lakásban?! Kép
Nem olvastam vissza csak egy-két sort, de Verához hasonlóan nagyon hajlok arra hogy Domcinak nem biztos hogy lesz kistesója, annyit nem ér meg egy kistesó hogy én eclampsia-t kapjak megint és agyvérzést is Kép
juj....de szomorkásra sikerült a vége, nem így akartam Kép
szép napot mindenkinek!
Puszajka
REgina

Ui: jó kislány leszek és ha lesz időm mindent elolvasok, és írok többet is Kép
gregina

Sziasztok!
Barbi, Ádám kész legény, a huncut nézéssel együtt. Gondolom, igen ficánka, ahogy írtad, már balesetveszélyes akár pillanatokra is magára hagyni. Én nem is tudom, mi lesz, ha Lizi lányom megindul. Persze ő is menni akar, meg ülni állandóan, de ez még odébb van Kép. Már megmutatta, hogy meg tud fordulni véletlenül és akarattal is, de úgy tűnik nincs kedve ezt gyakorolni. Én persze ezt fájlalom, mert irigykedek, amikor azt írjátok forog és ül már a bébi.
Vera! Megértelek, hogy félsz a következő szüléstől. Olvasva téged, eszembe jutott, hogy az anyukám mesélte: a bátyámmal végig veszélyeztetett terhes volt, velem pedig semmi gond nem volt, és a harmadik terhesség is problémás volt, sajnos félidőben gondok akadtak és nem lettünk hárman. Viszont ez a legutóbbi is fiú lett volna. SZóval, állítólag van olyan, hogy valaki nem tud kihordani, vagy csak veszélyeztetett terhesen, sok gonddal fiút, míg úgy tudom lányok esetében nincs így. Sajnos, többet nem tudok erről a témáról, de az orvosodtól kérdezzél utána.
Zsizsa! Titeket is lát Gabi, amikor kocsiban sétáltok? Mert lehet, hogy az hiányzik neki. De az is lehet, hogy megszokta a kendőt. Nálunk például a kenguru megy ritkán, úgy tűnik, mintha kényelmetlen lenne neki. De ha nagyon fáradt, ott is bealszik. Én úgy tudom, hogy a szoptatásba nem zavarhat bele az újabb terhesség, semmilyen formában, sem mennyiségileg, sem méhösszehúzódásilag. Sőt, valahol azt olvastam, hogy simán lehet újszülöttet és nagyobb tesőt együtt szoptatni.
Na, megyek, felébredt a kisasszony. Sikongat, most ez a legújabb, a nyálbuborék fújogatás után Kép
Panu
panu

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak hétvégén írni már nem volt időm, de olvastam szorgalmasan Kép

Cory,
írtad, hogy találkoztok Zitékkel. Hogy vannak? Nagyon rég nem írt már ide, remélem minden rendben Kép

Vera,
örülök, hogy jobban vagy már Kép Kistesót illetően megértelek. A legjobb az lenne, ha kiderülne, miért így alakult a várandósság Bencivel (mármint miért vált le a lepény). Doktornőnk nem mondott rá semmit? Valami oka csak volt...

Én már nagyon szeretnék kistesót Zsoltikának Kép Sokszor gondolok rá, milyen jó lenne egy kislány KépKépKép De még várunk vele, egyrészt a szopi miatt, amit minél tovább szeretnék folytatni, másrészt még elég zsúfoltak a napjaink. 1-2 éven belül mindenképp jó lenne még egy baba Kép

Panu, Ann, DBarbi: nagyon szépek a lánykák! Gyönyörűek, mint mindig.

Dóra,
fogacskához gratula Kép Egész hamar kijött.

Barbi,
Ádámka nagyon huncut, és gyönyörű szemei vannak, hidd el Kép

Anita,
Zsoltika háton alszik, vagy néha oldalt fekve. Viszont mostanában hason is elalszik, egyik este is így sikerült a kiságyában Kép De visszafordítottam a hátára, észre sem vette KépKép Nekünk nincs légzésfigyelőnk, ezért nem merem hason altatni. Felbuzdultam Vera és Diti példáján, és olyan képet teszek fel, amin Zsoltikával ketten vagyunk KépKép Hétvégén készült.
Sajnos széklet-ügyben nem tudok segíteni Kép Zsolti még csak anyatejcsit kap, és nagyon ritkán van olyan nap, hogy nincs kaki Kép

Zsizsa,
babakocsis sétához gratula! Nyűgi lehetett a fogacskától? Vagy "csak" az időjárástól? Remélem, ma már hagy Gabó picit netezni, nehogy elsorvadj nekünk KépKépKép

Orsi,
én is üdvözöllek, gyere gyakran Kép

Regi,
áramszünet Kép Kistesó-ügy: nálad lehetett tudni, hogy miért alakult ki a probléma?

Doki: mi az 5 hós oltásig 2 hetente jártunk tanácsadásra, természetesen ezután is megyünk szorgalmasan Kép A doktornő nekünk is mondta, hogy kijön ő, de félreérthetetlenül közölte, hogy az már pénzbe kerül nekünk. Persze megértem... De úgy gondoltuk, hogy mivel közel is van a rendelő, meg úgyis megyünk sétálni, inkább mi megyünk Kép Ott szoktunk méredzkedni, és a doktornő mindig alaposan meghallgatja Zsoltikát, megnézi a fogacskákat is (amik még nincsenek). Én így nyugodtabb vagyok.

Egészséges rendelés nálunk is van, eddig mindig ott voltunk szerencsére Kép Viszont gyerek az nem nagyon van errefelé. Eddig alig láttam a rendelőben más babákat, most is mentünk és senki, de senki nem volt, a doktornőt és a védőnőt is úgy kellett megkeresni... Igy legalább nem kellett várakoznunk KépKép

Többen is írtátok, hogy a babócák szeretnek ülni Kép Zsoltikám még nem tud, viszont tegnap kipróbáltuk az ülésbe húzást. Igazából már többször próbáltuk, de nem hajlította a gerincét, mi meg nem eröltettük... Aztán tegnap a férjemnek sikerült! KépKép Nagyon szereti Zsoltika, szinte nyújtogatja a kezét, hogy fogjam meg és húzzam fel Kép Néhányszor felhúztam, de nem tudom, ártok-e vele esetleg. Persze nem hagyom ülve, csak felhúzom, és szépen visszaengedem. Olyan ügyesen ül, kihúzza a hátát, valami fantasztikus Kép Szerintetek ha napközben néha felhúzom ülésbe, az nem baj?

Ma mi sem megyünk sétálni Kép Iszonyú szél van. Pedig amúgy jó lenne, az előbb még szépen sütött a nap.

Most már be kell fejeznem, reggel óta írok Kép Ja, még a képek, egyet rólunk, egyet pedig csak Zsoltiról.

Kép

Kép

Puszi:

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Panu: én szoptatom mindkét gyereket Kép Balu már 29 hónapos, és végig szopott a terhesség alatt. De én úgy tudom, hgoy vannak esetek, mikor nem ajánlott terhesség alatt szoptatni. Pl vérzés, görcsök... esetén. És a terhesség 4. hónapjától már nem normál tej, hanem előtej termelődik, ami kevesebb is, mint előtte volt. Van amelyik gyerek ekkor elválasztja magát. Balu nem tette. Aztán, mikor hirtelen megint sok tejem lett, és újszülöttnek való, akkor Balu hirtelen hízott fél kg-t 2 hét alatt Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Kép
Gabó, nagyon arik vagytok a képen! Igazi felhőtlenül boldog anyuka!!! Olyan jó, h tesztek fel baba-mamás képeket!!! Többiek is RAJ-TA!!!
A mi fotelunk is ilyen, csak a fája világosabb.Kép
Mi is felhúzzuk néha Hamit ülésbe, mert folyton erőlködik és ülni akar... remélem nem baj!

Regi, vihar, sötét Kép Én tisztára azt hittem, nyár van!

Orsi, üdv itt Kép

Zsizsa, séta-mizéria Kép Nálunk is rezeg a léc a séta körül, de remélem, nem fejlődünk vissza hordozókendőig, mert már nem könnyű a kedves, főleg egy kazal ruhában... 1 órás séta... szép lenne Kép

Vera, nagyon megértem, amit mondasz. Az orvosi része, meg a kérdőjelek nekem sem hiányoznak!!! Én a szülés előtt direkt nem olvasgattam ilyesmi fórumokat, cikkeket, szemellenzőt vettem a témára. Most meg már azért se. Nem vagyunk védve semmi ellen sajna. De a végeredmény, egy csoda!! KépKépKép

Barbi, csak ne szomorkodj Ádi szemei miatt! Ránéz egy csajszira, már a lábai előtt hever Kép Legalább nektek nem volt kérdés, h milyen szeme lesz. Nálunk meg az én kékesszürkéssemmilyenszínű, meg apa világosbarnájából mi lesz? Nekem így is jó Kép

Szél, front, ki se dugjuk az orrunkat Kép Nyügi vagyok. Nálam, már csak 1 nyügibb volt ma: Haminéni, de szerencsére most alszik!
Viszont feldobott a hír, h Benedek Tibi hazajön vízilabdázni Olaszo-ból Kép

Na pussz
Ann
annann

az a *****
egy csomo mindent irtam s erre lefagyott a rendszer, kezdhetem elölröl.
orsolya11

sziasztok!

Dorka "csak" 1 napig volt lázas, de még mindig náthás.

Ágnes: a lányomat én csak 3 hétig szoptattam, részben információ hiány miatt.

Panu: az lll. honlapján olvashatod a szopiról azokat az információkat, amit cory is írt.

Többen mondtátok, hogy a Liberonak beküldtétek a babákat, de a teknős nem érkezett meg. Az infoban azt mondták, hogy van, és mindenkinek küldik is. kb.1 hónap az átfutási ideje. Ha valaki nem kapja meg telefonáljon, és küldik ajálva.

A szülés nekem részben hasonló volt a kettő, de a 2. könnyebb és gyorsabb. A terhességet viszont a 2.-at viseltem nehezebben, annak ellenére, hogy a 2.-nál csak hányingerem volt.

Dandy
dandy

Magunkrol:
Budapesten lakunk DBarbiéktol nem messze.
Van egy majdnem 4 éves lányom, Anna Rebeka(Panna)és egy 6 honapos babocám Benedek.
A férjem és a lányom kosok, 3 nap van köztük.
Bene és én oroszlánok vagyunk, 1 nap van köztünk.
Panna oviba jár, amikor nem beteg.(lassan többet van itthon, mint az oviban)
Éppen egy csucs szuper homeopátiás orvost keresek, mert elegem van abbol, hogy szeptember ota folyamatosan náthás+ hol ez hol az, most éppen tüdögyulladása van.
Benedeknek már nem szopik, sajna nincs mit, de anyatajet azért kap mindennap (200-300 ml).Foga még nincs.

szülési félelem
meg tudok érteni, mind az elhuzodo szülés, mind a komplikáciotol valo félelmeiteket.
Panna nagyon nehezen jött világra. Hétfö reggel 6 orátol kedd délután 1/2 1-ig huzodott, sajna az akkori dokim igen csak nemtörödöm volt.
Most mégegyszer nem irom le(az elöbbi fagyásnál kitörlödött s elment a kedvem megint leirni), de ha vki kiváncsi rá, elmondom.
Mig a második hála a 100 %-ig figyelmes orvosomnak nem tünt horrornak, söt szivesen belevágnék még és még.

Nálunk se lenne teso, ha a lány nem mondja minden nap, persze, hogy akart, mert a játszon mindenkinek van csak neki nem volt. Olyan büszkén mondta, hogy neki is lesz/van tesoja.
Olyan jo nézni öket, ahogy imádják egymást. A kismano folyamatosan vigyorog, gügyög a növérének, az meg csak bolondozik neki.

Benét nem viselte meg a viharos rossz idö, szépen alszik, nem nyügös, ugyanolyan vidám, mint mindennap.

kérdés:
ti hogy tudtátok iktatni/beszurni a fényképeket ide?-nekem nem sikerült.
ja és a smile-kat?
orsolya11

Sziasztok!

Vera, Reni,
persze, én sem úgy írtam, hogy megéri a tesó, hogy mindenáron. Ha az egészségetek vagy a baba egészsége forog veszélyben, akkor tényleg meggondolandó.

Meme,
tapétázáshoz és sulihoz kitartást!Kép

Regi,
úgy emlékszem, hogy a nagynénémnek is eclampsiája volt az első terhesség alatt, de a második alatt vigyáztak, és nem volt gond. De lehet, hogy keverem a dolgokat.
A vihar tényleg ijesztő volt, bár egy kicsit ki kellett nyitnom az ablakot az illat kedvéért.Kép

Panu,
az én kislányom sem forog, eddig még csak hasról hátra tette, de egy hete egyáltalán nem csinál semmit. Szóval nem vagy egyedül.Kép Hahó, vissza kellett jönnöm, mert nincs igazam, pont most fordult meg, miközben írtam.Kép De nagyon ritkán teszi.Kép
Lát minket Gabi a séta közben, és sajnos ő már két-három hetes korától nem szereti a kocsit.Kép
Ahogy Cory, írta, a tej összetétele megváltozik terhesség során, és a mennyisége is, ezért sok baba elválasztja magát. A méhösszehúzódás meg azért probléma az én esetemben, mert a mostani terhességem során is már a 12. héttől keményedtem, a 20-on pedig annyira megrövidült a méhnyak a sok keményedéstől, hogy 1 hónapot kórházban voltam, és onnantól egész végig gyógyszert szedtem. Ilyenkor pedig, amikor veszélyeztetett a kismama, nem szabad szoptatni, mert az is méhösszehúzódást indukál a felszabaduló oxitocin miatt.

Gabi,
szerencsére most egy kicsit elvolt Gabi, ezért fel tudtam jönni netezni, így nem sorvadok el, de nagyon kedves, hogy aggódtál.Kép
Inkább csak az időjárástól nyűgi Gabi, a fogát egyáltalán nem érzem, hiába tapogatom.
Mi is járunk a dokinénihez, mert nekünk is nagyon közel van (öt percre), de nálunk nagyon sokan járnak, mert a dokinéni irtó kedves, ezért mindenki szívesen viszi megnézetni a babáját.
Nyugodtan húzd fel ülésbe Zsoltikát, nekünk ez kötelező gyakorlat volt két hónapos korától (neurológus mondta). Csak ne hagyd sokáig ülni még. A képek nagyon jók, nagyon fiatalnak látszol, először azt hittem, hogy egy rokon kislány ölében ül Zsolti.Kép

Cory,
Balu hízás tetszikKép, kíváncsi leszek, Gabi akar-e majd szopni a tesója érkezése után.Kép

Ann,
hát nem is könnyű Gabi, ezért általában csak fél órákat szoktunk sétálni, ha ketten megyünk. A szelet én is utálom, ki sem tudtuk dugni az orrunkat.Kép

Dandy,
Dorkának jobbulást! Biztos azért érezted nehezebbnek a második terhességet, mert az első lurkó után kellett rohangálni.Kép Kösz az infot a teknősről!

Orsi,
nagyon jó, hogy így szeretik egymást a tesók!Kép Nemtörődöm doki.Kép De jó, hogy a második már jó volt.Kép Pannának jobbulást, remélem találtok jó dokit! Fényképet a melléklet feltöltése gombbal lehet, de figyelni kell, mert csak viszonylag kis méretet enged, a smiley (és szomcsi arc) pedig kettőspont és rögtön utána zárójel megfelelő része, vigyori arc pedig kettőspont és utána nagy o betű.

Mivel útközben egykezessé váltam Gabi nyűgösségéből kifolyólag, most be is fejezem.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa: ha még a terhesség előtt abbahagyja a szopit, valszeg nem fog tudni szülés után szopizni, mert elfelejti ennyi idő alatt a technikáját.

cory

cory
Budapest

Az ismerösömnek a terhesség elején, a 8-9. héten teljesen elapadt a teje.

zsizsa, akkor azért nem sikerültek a képek, köszi
orsolya11

Sziasztok!

Nagy sikeresen végigolvastam a beírt hozzászólásokat és megnézegettem a képeket Kép Csodálnivalóak ezek a babócák Kép

Barbi,
Marcusnak is születésétől fogva barna a szeme Kép Pedig anyukám még reménykedik :D

Ma is voltunk sétálni, majdnem elvitte a babakocsit a szél Kép Persze kispasi nem törödött vele, szépen bealudt mint mindig Kép Utána meg nem akart aludni, aztán negyed 5-kor beájult Kép

Egy újabb szokás van kialakulóban Kép Ha valamit nem akar csinálni, akkor sikongat Kép Egyelőre még tetszik a dolog, de lehet, hogy egy idő után megunom? ;)

Tesóprojekt: bár nekem nagyon könnyű, gyors (3 óra) és javarészt fájdalommentes szülésem volt (bár fájt, de nem volt nagyon vészes), egyelőre még nem szeretnék Marcusnak tesót. Úgy gondolom, hogy 2-3 év különbség nem árt a két gyerkőc között. Főleg, hogy akkor már Marcus segítségére is lehet majd számítani Kép Viszont ha gond lett volna terhesség alatt vagy szülésnél, olyan pl. mint Reginél, nagyon megfontolnám.

Hanzika

Kép
hanzika

Hanzika, sztem anyukád hiába reménykedik, én úgy tudom, ha barnán születik, akkor az fix Kép De milyen szép szeme van a kisfiadnak!!!!
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Ismét rengeteget írtatok, így csak arról írok ami hirtelen az eszembe jut.
Micsoda szélvihar volt nálunk is, mint a filmekben. Egy hatalmas fehér terítőszerű textilt sodort a teraszunkra a szél, a levegőben forgatta, egészen magasra szállt, majd kb. egy öt házzal arrébb fekvő épület kéményjébe akadt bele és ott mint valami békezászló lobogott sokáig, talán még most is ott van. Mi sem mentünk ma ki az időjárás miatt. Kép

Vera,

nemrég visszanéztem a régi képeket, láttam Benci születési képét, nagyon sokat fejlődött, változott azóta. Hosszú hajjal már láttalak egy fényképen, ott helyes voltál, az új frizurádat még nem találtam, de keresem. Kép

Gabi, Ann,

nekünk is olyan fotelünk van, nyír vázzal. imádom! Kép

Ann,

már most látszik Hamin, hogy lány, olyan nőies, szép! Kép Kire hasonlít?

Gabi,

aranyosak vagytok! Zsoltika is elég huncutnak látszik. Neki vajon kék marad a szeme?

Kérdés: kb. egy hete fáj ahogyan Virág falatozik. Kép Már az ínye alatt van a foga, és többször beszívja a mellbimbót, majd rászorít és húzza, cibálja. Kép Persze az is rossz, ha csak 'ráharap'. Ilyenkor felkiáltok hogy ááá, ez fáj, akkor felnéz csodálkozva, de később megismétli. Kép Nincs valami bimbóvédő erre a célra (van valakinek hasonló tapasztalata?)? A barátnőm anyósjelöltjének nincs meg az egyik mellbimbója, mert annak idején a nagyobbik fia leharapta. Emiatt a kisebbik nem is tudott szopizni. Hát nem szeretnék így járni. Kép
4 napig Győrben voltunk a Virággal, klassz volt, végig aranyosan viselkedett. Mostanában állni akar, pedig még ülni sem tud egyedül. Kép

Judit
judit74

Sziasztok!

Akkora szél van , hogy majdnem elvitt engem isKép. Robóra is nagyon rányomta a bélyegét, iszonyatosan nyűgi volt.Ráadásul még a foga is kínozza szegényt, már annyira sajnálom, hogy nem tudok hogyan segíteni neki. Glezzük, de az is csak éppen addig hat még rajta a gélKép.Homeósbógyót akartam venni, de csak 30 as volt, azt pedig erősnek találom. Homeósok: ugye erős is neki még?Szóval a mai napunk nyűgi hátán nyűgi volt.

Zit Benijének boldog félévességet ha még jár esetleg erre felé.

Barbi:érdekes, nagyon hamar kiengedik a mamákat és babákat külföldön a kórházakból. Szerintem te azon a 36 órán többet megtudhattál, mint én az öt nap alatt a kórházban. Nálunk a csecsemősök semmiben nem segítettek.vigyázni kell nagyon és állandóan résen lenni, főleg ha már Ádi ilyen atrakciókra képes.Buksiját puszikáld meg helyettem is.

Vera: maximálisan megértelek, hogy egyenlőre így látod. Érdekességképpen írom, hogy én szülés előtt babonából vagy nem tudom miből, de egy szüléstörténetet sem olvastam végig. Úgy volam vele, hogy majd akkor ráérek aggódni, ha már ott feszem. Magamat ismerve egy egy rémes történet után biztosan a szülésig agyon aggódtam volna magam. Így , hogy nekem is előbb jött a szülés, időm sem volt megijedni, viszont még bent feküdtünk Robóval, azért hallottam olyan szüléseket , hogy elég rossz hatással lettek rám.Kicsit félek is a következőtől...

Zsizsa: akkor is ari az a büdös kölökKép. Projecthez pedig sok sikert kívánok. Nem mondom nagyon bátor anyuka vagyKép.Majd próbállak követni de azt hiszem nálunk pár évnek el kell még telni. Tényleg ti mennyi babócát szeretnétek?(azt tudom, hogy többet...)

Meme: örülök, hogy írtálKép. Jó tapétázást és lakásrendezést. Van segítséged? Kezdem úgy érezni, hogy én vagyok a legkevésbé aktív az itteni anyukák itteni között. Te is tanulsz, gyermeketnevelsz és akkor még tapétáztok is... Én pedig gyermeketnevelek és már ebben is néha annyira elfáradok. Természetesen csodás dolog az anyaság, csak ilyen esetekben elgondolkodom , hogy biztosan én csinálhatok vmit rosszul.

Panu: édes lehet Liza sikongatásaKép.

Gabi: végre téged is lehet látniKép. Aranyosak vagytok nagyon a képen. Mostmár látom ki is olyan mosolygós még, mint ZsoltiKép.Szerintem, de ez csak az én véleményem, nem ártasz vele, ha néha felhúzod. Elejében én is tartottam tőle, de Robó is szinte kikövetelte, hogy ülni akar. Igaz ő hason nem igazán szeret lenni. Sőt vannak tornagyakorlatok is, amiben még egész pici kortól szerepel már az ülésbe felhúzás.

AnnAnn: szívesen nézegetneé még több babás mamás fotótKép. á nem célzásnak szántamKép.örülök, hogy vannak hírek ami ma sikeresen felvidítottKép. Szereted a vizilabdát?

Dandy: köszi a Liberós infót, nekünk sem küldték még a teknőst.nem ia annyira érdekes, de ha már vettem a fáradtságot és kivágogattam, visszaküldtem, elvárnám, hogy tegyenek ők is ennyit érte.Dandy. Első terhességedden egyáltalán nem volt émelygés? Nekem ilyen téren elég rázós volt Robóvan az első három hónap.Remélem a következővel nem lesz. De ez csak ábránd.

Orsi: Zsizsa már leírta hogyan tudsz képet feltenni. kíváncsian várom ámKép. Jó, hogy írtál magatokról. Sajnálom, hogy az első szülésed nehéz volt nagyon, szívesen olvasnék tapasztalataidról. Kár, hogy elszállt az előző írományodKép.Olyan jó érzés lehet, hogy két gyermeked ennyire szeretik egymástKép. Főleg így, hogy leány az első baba, gondolom anyáskodik Benedek felett.

Hanzika: Marcust úgy látszik nem viseli meg az időjárás. Náliunk a szél is bezavar.Igaz aludni ő is aludt kint egy kicsit, de nem vittem túlzásban.Nem vigasztalni akarlak, de később nem csak sikongatni fog majd, ha nem tetszik neki vmiKép.

Be is fejezem gyorsan, mert Robóval már nem bír apája. Egy kis pancsi, és cici talán megnyugtatja egy kicsit. Most éppen hol nyűgi, hol nevet , írtó szélsőséges a hangulata. A szobából csak "macskanyávogás" és hééé-hőő hallatszik. Az utóbbinál megtudom zabálni.

Nyugodt, jó éjt kívánok mindenkinek: Anita
anita77

Judit: nincs már időm írni, mennem kell, de puszilgasd meg az álló Virágot helyettem is légysziKép

Anita
anita77

Sziasztok!

Judit: Zsoma is harap. Rémes. Balu ilyet nagyon ritkán csinált, nem folyamatosan. Remélem, most már hamar túl leszünk rajta.
A sebes mellet levegőztetni kell, meg rajtahagyni anyatejet, esetleg garmastannal kenegetni.
Gyors gyógyulást!

cory

cory
Budapest

Amíg apa fürdet, én kérdezek. Kb. mennyi idős kortól különbözteti meg a szülőket a gyermek? Mikortól kezdődik a "túlzott" ragaszkodás az anyához? Azaz, amikor már kevésbé barátságos másokkal a baba.

Gabi! Zsoltinak gyönyörű kék szeme van. Majd a következőnél én is rendelek ilyent (nekem kék, de nem örökölte a lányom).
panu

Sziasztok!

Zsizsa: nem hiszem, hogy a másik gyerek utáni futkosás miatt lett volna nehezebb a 2. terhességem.

Anita: az első terhességemnél hánytam, a 2.-nál csak hányinger volt.
Azt hiszem te kérdezted még pár hete, hogy az egészségtan tanár mit csinál, hát egészséges életmódra tanítja az általános és középiskolásokat.

Dandy
dandy

Szép jó estét!
Huh...elolvastam a lemaradásomat, de mire a végére értem, elfelejtettem a felét...komolyan mondom, jegyzetelni fogok hogy kinek mit akarok mondani Kép

Gabi:
nem volt semmi előjele a bajnak, csak úgy spontán jött...állítólag nagyon kicsi az esélye hogy újból előforduljon nálam, de nem biztos hogy kockáztatok Kép
Nagyon jó a kép! Van lábtartója is a fotelnek?! Én olyat szeretnék Kép

Anita:
" szija Robó én Domi baba vagyok, és küjdök egy cuppanósat, csak anya meg ne lássa Kép "

Libero: nyugi csajok, küldeni fogják csak baromi lassúak Kép nekem mindig ilyen 1-2 hós késéssel küldik a cuccokat!

A Nestlé pontgyüjtő akcióról hallottatok?! Vonalkódokat kell gyűjteni klassz ajándékokért!!!!

Magunkról egy picit:
egyre inkább foglalkoztat a cumi contra ujjszopás téma...én vmiért inkább az ujjacska felé hajlok. Annyi mindent fel tudok sorolni előnynek, hátránynak...Kép
Ez most azért foglalkoztat ennyire mert mostanság éjszaka folyamatosan a cumit adogatom neki vissza Kép négykézláb tapogatózok a cumi után hajnali kettőkor Kép van ilyen cumis topic is, már megnéztem de semmi okosat nem írtak Kép
segítsetek!!!!!!!!! véleményeket kérek!
most megyünk fürcsizni, majd benézek utána még
sziasztok
regina
gregina

Sziasztok!

Régóta olvaslak benneteket,sajna csak olvasni jut időm.Talán most már egy kicsit több időm lesz.Az én babám 13-án lesz fél éves, Balázsnak hívják.Kb.8 kiló és szombaton jött ki az első két fogacskája.Ügyesen mászik és ül is.Természetesen nekem ő a leggyönyörűbb.Nektek is gyönyörű babáitok vannak, olyan jó nézegetni a képeket, amiket feltesztek.Egyelőre ennyi, remélem én is be tudok kapcsolódni hozzátok.
Era

Kép
arvaerika

Regina! Az általam olvasott szakkönyvek szerint a cumi előnye, hogy hamarabb leszoktatható róla a gyermek, hiszen a keze mindig kéznél van Kép. De az ujjszopásnak ugyanaz az előnye, mint a hátránya, hogy nem kell éjjel, vagy akármikor kajtatnod a cumi után, mert ott van, és akkor használja, amikor csak akarja a drága gyermek. A szakkönyvek szerint az ujjszopásról nehéz leszoktatni a gyermeket, akár több évig is maradhat ez a szokás. Azt mondják, mindenki döntse el. Persze eddig ez sem nagy okosság Kép
Nálunk egyértelmű a dolog, mert a kisasszony nem fogadja el a cumit, fintorogva löki ki a szájából, pedig már próbáltuk egy keveset. Az ujját viszont megtalálta, előbb felváltva, most már csak a jobb hüvelykjét szopja, nem viszi túlzásba, de ezt is biztosan baba válogatja. Apa csak attól tart, hogy nehéz lesz leszoktatni róla, és még óvodáskorában is ezerrel fogja nyomni a dolgot.
Unokatestvéremnél 5 éves és 9 hós lányok cumiz(t)nak. Azt mondta, ő azért választotta, mert a nagyobbikat egyszer (1 éves kor előtt) kórházba kellett vinni 2-3 napra, és akkor szükséges volt, az orvosok ajánlották neki, nem szopta az ujját és gyorsabban lehetett rászoktatni a cumira. A másodiknál pedig egyszerűen adódott: ha akarja, akkor legyen cumi. Tréfásan megjegyezte, amikor karácsony előtt vásároltunk együtt, hogy "zajfogónak" sem utolsó.
Azt viszont nem tudom, hogy egyikről a másikra át lehet-e könnyen szoktatni. Ebben nincs tapasztalatom Kép
Nálunk nem harapózott el az ujjszopás. Játék közben, ébrenlét alatt alig-alig használja. Elalváskor, ébredéskor szinte mindig. Ő döntött így. Egyelőre nincs gond vele.

Üdv, Panu
panu

Szia Erika!
Örülök Nektek! Megnéztem a fotókat: erős legénykének látszik Balázs, és neki is jócskán van haja, bájos gyermek. Írogassál. Milyen tanár vagy?
(apró megjegyzés: végre egy hasonló korú nő, mint én)
panu
panu

Sziasztok!
Szia Erika! Mekkora legény! Meglestem a profilodban!

Panu:
oké, persze, az ujja mindig kéznél van, ez rossz, de napközben játék közben nincs módja bekapni mert azzal játszik Kép egyébként azt olvastam hogy ovis korukra ált. elhagyják a cumit és az ujjukat is (ill. az ujjszopást Kép) mert látják hogy a többi gyerek se csinálja. Állítólag nem jó módszer hirtelen megvonni tőle a cumit se, szóval az se megoldás hogy "elviszi a kiscica" !
Hát én nem tudom...egyre bizonytalanabb vagyok, nem akarom, és nem is tudom drasztikusan megvonni a cumiját, az ujját sem dughatom én a szájába, szóval igazából semmit se tehetek Kép Csak dühít hogy amiatt a nyamvadt cumika miatt éjszakázunk!!!!
asszem hadat üzenek a cumi gyártóknak Kép

összefoglalva: én vagyok a bűnös, minek dugtam a szájába anno Kép
Kép
na megyek mert kiköpte
Regina
gregina

Sziasztok!

Udv az ujaknak!

kisteso/szules:
en ezzel nagyon gondban vagyok. A szules, pocakossag nekem nagyon konnyu, gyors volt - es imadtam az oriasi pocimat Kép En elolvastam mindent, es felkeszitettem papit a min. 24 oras nehez szulesre es az utanna jovo depire... aztan Emma pikk-pakk megszuletett es a depi is elkerult szerencsere. A "bajom" inkabb az, hogy nem tudom elkepzelni, hogyan lehet ketteosztodni 2 pottom kozott, hogy egyikuk se szenvedjen (anya-)hianyt. Idonkent belegondolok, hogy ha most lenne itt meg egy 2-3 eves picur, akkor mikor lenne ra idom... vagy Emmara lenne kevesebb. Az elso 1-2 honaprol nem is beszelve, amikor non-stop szopi volt es alvas is csak zsebiben ment. No meg annyira imadom, hogy kicsit attol is felek, hogy a kovetkezot, mar nem lehet ennyire imadni (ez lehet, hogy butasag). Ugyanakkor tapasztalatbol tudom, hogy egykenek lenni sem jo. Ja, es nekunk egyaltalan nincs segitsegunk, es igy nehezebb, ez is egy hatraltatoja a kisteso-projectnek.

Ann,
tornazashoz gratula, ugyi vagy! En meg csak gondolatban tornazok, de azt minden nap Kép

Gabi,
Emma mar kb. 1 honapja forog, most a negykezlabon hintazas megy Kép nagyon jol neztek ki a kepen

Zsizsa,
minden elismeresem hogy ennyire tele vagy energiaval, hogy mar a tesora keszulsz. Drukkolok, hogy most ne legyen semmi gond es legalabb olyan szep elmeny legyen, mint nekem volt (amikor ragondolok, akkor en is pocis akarok lenniKép)

Anita
idonkent en is ugy erzem, hogy valamit nem jol csinalok, mert alig van idom Emma mellett, es tobbnyire total faradt vagyok... de kozben tudom, hogy nem. Ok ilyen babak, nagyobb a mami-igenyuk. De lehet, hogy 10-15 ev mulva meg visszasirjuk ezt Kép

Regi,
Szerintem a cumirol kesobb le lehet szoktatni, mig az ujjarol nem. Hatranyok: a cumi bezavarhat a szopizasba (de ez nalatok nincs), az ujj pedig roncsolja a fogakat, sot olyan nagyfiut is lattam, akinek felholyagosodott a huvelykujja a sok szopizastol... En szeretnem, Emma cumizna, rengeteg-fele cumit probaltunk, meg otthonrol is kuldettunk, de nem kell neki, viszont az ujjat/ujjait szopizza Kép nalunk o dontott

Nalunk alvasilag megint ujitott a csaj, most 9-korul elalszik, szopi van 12 es 2 korul, es hajnal 4-5 kozott felebred kb. 1 orara. Visszaaltatni lehetetlen, szopizni nem akar. Fogalmam sincs, mit tegyek, igy ilyenkor berakom a jarokaba felhomalyban jatszani. Aztan alszik meg 3-4 orat.

Babak-mamak aranyosak, szepek mint mindig, most teszek fel en is Emmarol kepet, mert nagyon el vagyunk maradva Kép

Kép

Sirasmentes, ataludt ejszakat!
batka
batkamano

Ja, meg a dokirol akartam irni: Emma szuletesekor kapott K-vitamint, de azota sem semmi mast. Es 3 honapos kora ota csak 2 havonta kell menni vedonohoz mereckedni. Doki pedig csak oltaskor latta/latja (6 het, 3 es 5 honapos)... otthon miert kell ilyen surun dokihoz menni? Miket neznek? Barbi, nalatok hogy van, ti milyen gyakran mentek? Nyuszimano, Gabi nagyon eltuntek Kép pedig erdekelne az is, hogy ott hogy vannak ezek, meg persze, hogy mi van veluk.

Az orszagrol is irok majd, nem felejtettem el, de most megint nincs idom, vega-bebi infokat keresgelek Kép

batka
batkamano

Anita77!
holnap leirom,ha lesz 1 szusszanatom, mert végre hazajön az pasim/férjem külföldröl.
Panna nem anyáskodik, inkább ö a házi bolondja, állandoan hülyéskedik neki, max. annyi, hogy ránk szol "nyüglödik nem látjátok,vegyétek már fel" vagy nyomja a cumit a szájába és tolja 2 percig a babakocsit.

cumi/ujj
lányom soha nem cumizott se ujj szopás, viszont nagyon bujos volt és nehezen lehetett megnyugtatni. benedek rögtön cumival kezdte, s azota is imádja, sokkal nyugodtabb gyerek.
a szomszéd kis srác 5,5 évesen még mindig szopta az ujját, ami állandoan koszos volt a játszotéri homoktol és egyébb piszkos játéktol, a férjem öccse majdnem 7 éves koráig.
én cumi párti vagyok vagy semmi.

regina!
nekem rengeteg van 100db-nál is több vonalkodom, mi nem találtunk magunknak onnan játékot, viszont mi a pampers zacsikat gyüjtjük.

batkamano!
nálunk 3 év 3 honap és pont 3 hét van a 2 gyerek között.
én is azt hittem nem lehet ugy szeretni a 2.-at(pláne, hogy jomagam egyke vagyok és imádtam az lenni), tévedtem. annyira, de annyira más ö, és egyszerüen képtelenség kevésbé szeretni, mint az elsöt.
az elsö honap iszonyu volt, ezt beismerem Kép, de hála anyu nagyon sokat segitett, vitte a lányt muzeumba, kirándulni, vasutazni, lovagolni. szinte mindennap máshová. persze ugy könnyü volt, hogy mivel tanár nyári szünete alatt vitte ide-oda.
attol is féltem: nem érzi majd lepasszolásnak majd az ovit?
hát nem, már az elsö nap csak ebédig, második nap végig maradt, szinte ö az utolso akit elhozok, mert elöbb nem akar hazajönni. Kép
orsolya11

Sziasztok!

Már megint baromira elhavazódtam, ami a visszaolvasást illeti Kép Hirtelen nemis tudom követni, hányan vagyunk KépKépKép

aerika: üdv a topicban, nagyon édes kismanód van, meglestem a profilodat Kép a harmadik kép különösen tetszik Kép

Cumi: énis cumipárti vagyok. Egy ismerősöm kislánya 9! évesen még szopizza az ujját, ami teljesen eldeformálódott. A cumit meg majd elviszi a cica, bár lehet, hogy nem lesz rá szükség, Fanni nem nagyon igényli mostanság Kép
Viszont ami elalváshoz feltétlen kell, az a takaró. Nem tudtam mi baja, miért nem tud elaludni. Meleg van a lakásban, fel is volt öltözve, úgy gondoltam nem takarom be. Nyüglődött sokáig, hiába a cumi, a simi...ráterítettem a takarót..s láss csodát! Kép

Orsi: a 100 nestlé kódot említsd enikavicsnak. Ugrani fog rá! KépKépKép A vonatra gyűjt. Nekem a babakocsi tetszik, de annyi pont akkorsem jön össze, ha az egész kerület összefog KépKépKép
Úgyhogy mi is Pamperszacsiban nyomulunk. 13 pontunk van eddig.

Tesó: nálunk egyelőre nem lesz. 5-6 év múlva talán. Jó lenne egy kis kukis, bár most, hogy lányom van, el sem tudom képzelni Kép Énis egyke vagyok és ez így jó KépKépKép Persze olyan szülést kívánok magamnak, mint amilyen Fannival volt Kép

No megyek, kezdődik a nap Kép

dbarbi
DBarbi

Sok képet tettem föl legutóbb, de ez nagyon tetszik Kép

Kép

dbarbi
DBarbi

Sziasztok!

Batkamanó, Barbi!
Gyönyörűűűűűűűek a lányok!!!KépKép
Emmáról ez a kép tündéri aranyos, Fanni pedig milyen egyenesen ülKép Nagyon-nagyon szépek!
Tisztára odavagyok. Lehet mégis lesz hugica?Kép

Hú Lányok, az utóbbi napokban tényleg sokan lettünk, már én is alig bírom követniKép
Asszem Panut és Orsit már üdvözöltem, Era neked is üdvKép

Most ennyire futotta mert felébredt a ManócskámKép
Délután megyünk oltásra, szorítsatok légyszi!

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vasárnap rokonoknál voltunk, és iszonyú vihar tört ki, olvasom hogy mindenhol ez volt. Nem indultunk el, hanem megvártuk amig eláll legalább az esö (jég is esett!), és akkor indultunk haza. Szerencsésen megérkeztünk. Nagyon utálok viharban, villámlásban autózni.

Mindegyik baba nagyon szép, tündéri itt a fotókon!!

Vera! Nekem nagy szerencsém volt, mert a szülés 3 és fél óra alatt lezajlott, nagyon intenziv volt, de mégis csak jobb igy mint egy 10 órás vajúdás pl. A MÁV kórházban szültem, a dokimmal és a szülésznövel 100% meg voltam elégedve és a 4 nap amit a kórházban töltöttem, kellemes emlék. Aranyos volt a szobatársam, a növérkék is kedvesek, szóval, nekem a szülés jó élmény. Ezért merek belevágni a második terhességbe, úgy szeretnénk , hogy a tesóka jövö nyáron szülessen.

Szoptatás és fogak:
Timinek 5 és fél hónaposan jött ki két foga, és bizony nagyon fájt amikor ráharapott a mellbimbómra. Féltem is picit a szoptatástól, mert nagyon rossz volt. Lehetséges hogy ez a félelem is hozzájárult hogy a baba elválasztotta magát. Nem tudom, minden lehetséges. Talán megérezte és emiatt hagyta abba.....

Timi sem cumizik, hanem az ujjait szopizza.:-) A cumit próbáltuk néhányszor a szájába tenni, de amint megérezte a cumi anyagát, hatalmasat köpött és igy megszabadult töle.:-))

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
Péter és Levente (2005. december 26.)
agnes77

Sziasztok!
Orsi:
én is ugrom a 100 Nestlé kódodra Kép

Na jó, kezdetek meggyőzni cumi ügyben Kép Hát akkor nem marad más mint hogy adogatom neki egész éjjel Kép Bár tegnap már megpróbálta magának visszatenni, csak hát a gumit markolta, és a fogóját gyűrte befele Kép

Batkamanó:
én egy kicsit le vagyok maradva, hol is vagytok ti pontosan? nagyon szép a háttér, és micsoda homok!!! Nagyon tünemény Emma, gyönyörű mosolya van, és azok a lábujjak Kép

Dbarbi:
Atya ég! Ezt alig hiszem el! Így ül Fanni?! Hihetetlen! Milyen egyenes háttal ül, hogy kihúzza magát! Soha nem láttam még ekkora bébit ilyen katonásan ülni! Kép
Most megyünk a postára, feladjuk a fősulira a jelentkezési lapokat! Kép
pusszok
Regina
gregina

mi is csatlakozunk: egy kis könnyü öltözetben
Kép

egy kis pancsolás
Kép
orsolya11

Sziasztok! Kép

Judit, hogy kire hasonlít? Szerintem nagyon összegyúrt gyerek. Majd teszek fel képet rólunk kiskorunkban, úgy megállapíthatod Kép
Harapás: jujjjjj, ne is mondd, én már most tartok attól, h mi lesz, ha jön a foga. Mert kis méregzsák a drágám! Remélem, azért nem harapja le Kép

Anita, fogzás Kép 30asat is kaphat. Az a maximum, amit egy gyereknek be szoktak adni. Hami is kapott 30asat már csak másból.

Regi, fotel: van lábtartója is, nagyon imádom! Olyan kényelmes, h hajde!

Aerika, üdv itt egy a szuperügyes Balázsnak is puszi Kép

Panu, a nagykönyvben az van, h 8 hó felé jön el az az idő, amikor az idegenektől fél Aztán kivi leszek, h tényleg így van-e Kép

Batka, de jó, h végre tettél fel képet Emmáról! Huncutságért neki se kell a szomszédba menni :D Tündéri!!!

Tesó: na én azért akarok várni még 2-3 évet a projekttel, h legyen 3-4 év közöttük, hogy egy picit önállóbb legyen és ha hirtelen a tesóval kel foglalkozni, jobban ki tudja várni a sorát... Nekem nem is a szeretettel van baj, biztos lehet őt is szeretni ugyanúgy, akkor majd jön az (gondolom), de az idő (hiány). Mondjuk akkor már gakorlottabb az ember, de ha Hamihoz hasonló méregzsák természete lesz, közben meg a csöppnyi lányom beleér a dackorszakba... Nem egy rózsaszín álom KépKépKép

Cumi-ujj: Haminak egyik se kell, de tekintettel arra, h alig bírt megnyugodni, rászoktattam a cumira. Így sokkal könnyebb nappal elaltatni, éjjelre nem kell (szerencsére). Meg ha elaludt, azonnal kiköpi Kép De sztem is inkább cumi, mint ujj, ha nem zavar be a szopiba!

DBarbi, nem győzöm ismételni, milyen édi Fanni Kép Nekem is az tűnt, fel, h milyen egyenesen ül!

Vera, megy a drukk! Remélem ezt már könnyen veszi Bence!

Remélem, ma már nem lesz szél, így ki tudunk menni, már nagyon hiányzik!

Pussz
Ann
annann

Orsi, zabálnivaló kiskrapek!!!! KépKépKép
annann

Orsolya11! Nagyon aranyos a kisfiad!!!:-))

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
Péter és Levente (2005. december 26.)
agnes77

Regi,
Uj-Zeland

Ann,
Koszi, olyan szepen hianyoltad Emma fotojat, hogy nem tudtam ellenallni Kép

Bocs a tobbiektol, rohanok aludni

batka
batkaman

Sziasztok!

Köszönjük szépen a bókokat, aranyosak vagytok Kép Az ülésbe húzást pedig azóta is csinálgatjuk, nagyon-nagyon szereti Zsolti, és olyan gyönyörűen kihúzza magát, hogy csak na!

Panu,
a férjemnek ugyanilyen kék szeme van, tőle örökölte Zsoltika Kép Az enyém zöldesbarna.

Regi,
a mi fotelünknek egyenlőre nincs lábtartója, de ha egyszer eljutunk az IKEA-ba, veszünk egyet hozzá. Sajna kicsit messze lakunk + ebben az influenzaszezonban nem nagyon mászkálunk Kép Melyik fősulira jelentkeztél?

AErika,
én is üdvözöllek, gyere gyakran! Megnéztem a profilodat, nagyon aranyos kisfiad van, irj róla!

Batkamano,
aranyos Emmád van! Úgy tetszik, ahogy fekszik, mintha napozna, nagyon klassz Kép

No most viszont begyorsítok, Zsoltika ugyanis mindenáron hasra akar fordulni, pedig most szopizott... Még az ujjszopásról akartam írni: Zsoltika keze folyton a szájában van Kép Viszont a cumit ő is kiköpi. Pedig többfélét is próbáltunk, nem tetszett neki. Egyedül séta közben cumizik, akkor ugyanis nem tudja bekapni az ujját a vastag overáll miatt, ezért ideges Kép Szóval akkor be a cumi, aztán nézelődik és elalszik.

Én is az ujjamat szoptam anno, jó sokáig, de már az oviban nem, mert ugye az ciki KépKép Csak este elalváskor. Nincs mit tenni, ha nem fogadja el a cumit, akkor marad az ujja Kép

Most be kell fejeznem, de azért még annyit: gyönyörűek a babák, nagyon szépen ül Fanni és Benedek is KépKép

Sziasztok!

Gabi

pgaboka

Lányok! Ez őrület, nekünk még mindig sehol a fogacska...7 nap múlva 8 hónaposak leszünk KépKépKép

Köszi a dícséreteket, a védőnő is mondta, hogy úgy ül, mint a cövek KépKépKép

Orsi: nagyon jók a képek Kép A fürdőkádas pláne! Tiszta Hawaii Kép

Batkamanó: irigyellek Új Zéland miatt, csodás lehet Kép Ugye jól tudom, ott forgatták a Gyűrűk urát? Írj picit magatokról pls! Hogy hogy kerültetek oda...stb Kép

dbarbi
DBarbi

Sziasztok!

Cory,
hát akkor majd meglátjuk a szopit, azért reménykedem abban, hogy nem lesz gond a terhesség közben sem.

Judit,
meg kell próbálni megtanítani, hogy ne harapjon. Felkiáltani nem jó, mert néha ilyen esetben, amikor megijednek a cicivel a szájukban, akkor utána elutasíthatják a cicit. Ezért csak halkan kiálts.Kép Szerintem erről a Szoptatás topicban talán többet tudnának mondani. Ez a leharapás sztori horror, a férjem is teljesen kiakadt, amikor mondtam neki.Kép Én ilyenről még nem is hallottam.

Anita,
az eredeti terv szerint négyet, de aztán meglátjuk, hogy milyen lesz a következő terhesség méhnyakrövidülés-keményedés-ügyileg. Ha az is gázos lesz, akkor megállunk a kettőnél, de mindkettőnk nagy vágya, hogy négy picikénk legyen. Esetleg akkor a második kettő később jöhet. Majd meglátjuk.Kép
Én is csak gyereknevelek, de én is elfáradok bele, azaz nem is az a gond, hogy elfáradok, hanem hogy Gabi eléggé matrica típus (állandóan rajtam lógnaKép), és ezért néha elmaradok a házimunkával. De már fenem az agyaraimat egyéb elfoglaltságokra is, mint varrás, kötés, hímzés, csak még azt nem tudom, hogy hogyan és főleg mikor valósítom meg.Kép

Panu,
nálunk már most az van, hogy Gabi este csak engem akar, még apáját sem, pedig napközben vele is nagyon jól elvan. Az idegenekkel egyelőre úgy van, hogy az elején kicsit fél tőlük, de úgy negyedóra alatt hozzájuk szokik, és aztán általában már kézbe is tudják venni. Ez a rokonságra is áll, egyelőre csak apája és én vagyunk nem idegenek.Kép

Regi,
nálunk Gabi az ujját szopja, de azt is csak ritkán. Szerintem erről nem lehet leszoktatni, hiszen mindig nála van. Viszont mi nem akartunk neki cumit adni, valahogy mindketten ellenérzéssel viseltetünk iránta.

Era,
üdv nálunk!Kép Balázs szép súlyú, én örülök, ha Gabi egy évesen lesz 8 kiló. Gyere, amikor tudsz!Kép

Batkamanó,
én is gyakran már előre sajnálom a második gyerekemet, mert bármikor születik is, annyi figyelmet sosem kaphat majd, mint Gabi az első időkben, hiszen Gabi is ott lesz. Ilyen szempontból az elsőszülöttek előnyben vannak. Elképesztő, hogy Emma már négykézláb hintázik!Kép Nagyon szép kislány!Kép
Itt sem kell ám olyan gyakran dokihoz járni, csak én szerettem tudni, hogy mennyit hízott egy hét alatt, meg mi oltást is úgy kaptunk, hogy 2, 3, 4, 4,5 és 5 hósan. Most már mi is csak két hetente járunk, de ezt is le fogom majd csökkenteni. Itt a dokinéni meg szokta még hallgatni, megnézi a torkát, megnyomkodja a hasát, és ennyi.

Vera,
oltáshoz megy a drukk.Kép

Orsi, DBarbi
gyerkőcök tüneményesek!Kép

DBarbi,
egy ismerősöm gyerekének 14 hónaposan jött ki az első foga, szóval nem vagytok elkésve.Kép

Lányok,
újra fölhozom a problémámat, mert azóta már eltelt egy hónap, hogy megnyugtattatok: Gabi még mindig nem fordul hátról hasra. Hasról hátra is csak nagyon ritkán, pedig már öt és fél hónapos.Kép Oldalra szépen fordul, de nem megy tovább. Kérek további megnyugtatást!

Viszont úgy tűnik, mintha elkezdett volna nőni a haja.Kép Mégsem maradunk kopaszok.Kép

Ja, és újabban egy tündéri dolgot csinál: ha a karomban van, és a tükör előtt állunk, akkor megnéz engem a tükörben, és utána felnéz hátra, hogy megnézze, hogy akkor most hol is vagyok. Amikor meglátja, hogy én fogom, akkor vigyorog egy nagyot, aztán visszanéz a tükörre. Aztán megint rám, és megint vigyorog.Kép Olyan cuki!Kép

Na megyek, mert már nagyon sajtkukac itt az ölemben.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa: Fanni 8 hós lesz és még nem kúszik/mászik. Fordulni is késöbb fordult, mint az átlag...igaz, nagyobb súlyú is Kép Szerintem egyszerűen lusta. Én már nem idegeskedek, Neked is nyugi! Fanni is csak oldalra gurulgatott egy darabig, mostmeg állandóan hasrafordul, azonnal, ha elfexik, utána meg bepipul, de nem fordul vissza, csak néha. DE MEG TUDJA CSINÁLNI! Ez engem megnyugtat Kép
Neurológusunk betudta a fordulós-fejlődést a hulahoppkarika gyakorlatnak, amit annyiszor csináltunk, mint Ti KépKépKép úgyhogy továbbra is ezt javasolta. Fanni a kiságy rácsában sem hajlandó megkapaszkodni, nem hulahoppkarikában Kép

dbarbi
DBarbi

Sziasztok!

Zsizsa: van egy tündéri 29 hónaposom, aki 7 hónaposan fordult meg először. Addig oldalra se. Most időnként jó lenne, ha megint csak olyan lerakom valahova, és ott marad tipusú lenne Kép Nem sokáig, csak 1-2 órára Kép Nyugi!!!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Itthon vagyunk, taknyosak vagyunk (de ez nem újdonság) Jó volt Pesten, sajnáltam, hogy haza kell jönni, Benci is, mert 1 órát üvöltött a vonatonKép És mondta hogy "aba aba" HIányolja apát nagyonKép

KÉpzeljétek, azt is mondja, hogy anyuKépKépKép

Hol ana, hol anu vagyok, és megeszemKép

Visszaolvasni nem tudtam, ne haragudjatok, de a képeket mint mindig, megnéztem. Tündériek a babák!

Jaj, és az allergiára kapunk majd gyógyit, és két évesen kiveszik az orrmanduláját, ha addig nem növi ki.

A fiam, és a hugomKép

Kép

A párom, és Bence:

Kép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Megkaptuk az oltást, Bence naggggyon ügyes volt, épp csak addig sírt amíg beadta a doktornéni, aztán rögtön meg is nyugodott ahogy felvette az ApukájaKép
Én ilyenkor a sarokban elfordulva várom hogy mikor mehetek odaKép Nagyon megviselnek az oltások, engem talán még jobban mint Bencét.
De EZ VOLT AZ UTOLSÓ OLTÁS most egy jó ideig!!!KépKépKép

Bencike most alszik, beájult a szopiba, gondolom a kúp miatt, mert amúgy a doki előtt 3 órát aludt délután egyhuzambanKép
Most már csak azon izgulunk hogy este is minden rendben legyen, mert akkor szokott nagyon sírni. De most 7 körül kap egy egész kúpot, meg a lábát is folyamatosan borogatom, hátha most megússzuk...

Egyébként 6770 gramm a piciKép vagyis 49 dekát hízott nem egészen egy hónap alatt. Nem tudom ez az előírásnak megfelel-e de én elégedett vagyok veleKép

Ann!
Köszi a drukkot oltásügyben, egyelőre bejöttKép

Zsizsa!
Ne izgulj, még én sem izgulokKép
Ugyanis Bence sem forog, nagy ritkán oldalra, de azt sem viszi túlzásba. Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni hányszor lökte magát oldalra. Inkább csak a fejével tekeredik ki ha valami érdekeset lát a pelenkázón.
Majd beindulnak ők is!
4 gyerkőc, az nem semmiKép Bátrak vagytokKép

Barbi!
Te meg a fogacska miatt ne izgulj! Fanni egész jól elboldogul nélküle isKép Aki babapiskótát eszik fog nélkülKép

Ági!
Én is a MÁVban szültem, Koós-Hutás Piroskánál, a szülésznőm pedig Fazekasné Zsuzsi volt. Neked ki volt az orvosod? És a szülésznőd?Kép

Orsi!
Aranyos a kisfiad, nagyon jó a fürdős képKép

Még a cumi-ujj témához: Bence cumizik, pedig nem szerettük volna. De most már nagyon örülök neki, mert mindig megnyugszik tőle. Napközben csak akkor van a szájában ha kezd álmosodni, betszem az ágyába cumival és el is alszik. Este is kell, de csak az elalváshoz, amint elalszik kiköpi és egész éjjel nem is kéri, még akkor sem ha szopizunk éjjel. Csak akkor szoktam bevetni éjjel ha (mint pl. ma is) megítélésem szerint túl korán ébred (hajnal 2)Kép mert akkor no szopi, csak cumi és már alszik is. Ilyenkor tuti nem éhes, mert nem kell félperc hogy visszaaludjon. És így csak 5 körül ébred újra enniKép
Szerintem ha valakitől elveszik a cumiját és még nem elég érett rá, előbb-utóbb megtalálja az ujját. Azt pedig én nem szeretnémKép Koszos is lesz, és nehéz leszoktatni róla.

Puszi mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Zsizsa: az én 5 hónapos fiam se forog semerre. A lányom is 6,5 hónapos volt amikor hasra fordult.

Mi Martinnal havonta járunk és jártunk tanácsadásra (egészséges rendelésre). A mi orvosunk így szereti. Ő nem jár ki oltást beadni. Azért kell ezután is menni, hogy lássák hogyan fejlődik. Dorinával 3 hónapos koráig 2 hetente jártunk, utána havonta 1 éves koráig.

Dandy
dandy

orvos látogatás:
1 honapos korátol-6 hoig 2 hetente mentünk mérni és mázsálni, ill. megnézett ezt-azt: poci, kukac,tüdö hallgatás, most már csak 4 hetente kell mennünk.

panna lányom 5. ho végére stabilan ült, 8 ho+1 hét mászott és felállt, 8 ho+2 hét elindult, 9 ho tökéletesen egyedül ment.
6 ho also két fog, 6,5 ho + felsö kettö is kijött.

ehhez képest benedek "le van maradva", vagy inkább a lány csinált mindent elöbb.
bene forgolodik, babakocsiba már csak majdnem ülve tudom elvinni sétálni. foga egyáltalán nincs, de még csak nem is fehérlik az inye.
orsolya11

Sziasztok!

Mindenkinek üdvözlet Kép Csak egy gyorsra néztem be, átfutottam a mai beírásokat, és már megyek is picúrért, aki "zaciban" van anyukáméknál Kép Ugyanis megint sikerült neki délután 5-kor ott beájulnia Kép

Cumitéma: nálunk a cumit a doki néni erőltette, hogy nyugtat. És láss csodát, igaza volt. Bár Marcus nem sír, ha kiesik a szájából és én is csak akkor adom be neki, ha: 1) Sétálunk, hogy ne sírjon a hidegben 2) Ha még nem telt le a két evés közötti idő (tápis és ha előbb etetem meg jóval, kihányja Kép). És inkább a cumi, ujjáról leszoktatni nehezebb szerintem.

Lányok,
Mi ez a Pampers-es akció? Kép Én ugyan nem tudok róla és azt használjuk. Bár én nem is vehetnék részt rajta, mert ott dologzom... Kép Enye! Viszont a szükséges "csomagolórészt" fel tudom ajánlani. DBarbi?

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi: pont most bizniszeltem meg Orsival, hogy adom a pamperseket a nestlé pontokért KépKépKép Pampersre mindenki nyomul Kép Fisher price játékokat lehet kapni, elég jókat Kép
Ha Neked mondjuk rengeteg van, akkor énis elfogadom KépKépKép Mármint, ha Orsinak összejött a 32+8 pont. Amúgy a Total care midi és maxi zacsik számítanak. Legtöbb (3) pont a Jumbo csomagért jár.

Orsi: megegyeztünk Kép

dbarbi
DBarbi

Bakker, Orsi...az NLC-n írtad, hogy megegyeztünk, én meg itt válaszoltam...hülyébb már nem leszek szerencsére KépKépKép
DBarbi

Sziasztok!

Hanzi, minket nagyon érdekelne Pampers-zacsi Kép Valóban Fisher Price játékokat küldenek érte (legalábbis remélem). Csak a Pampers Total Care Midi és Maxi pelusok csomagolása jó, azokat kell beküldeni, pontokat érnek. 8 féle játék közül lehet választani, amit mi kinéztünk, ahhoz nagyon sok pont kell Kép

Ha tudsz akár csak 1 zacsit is adni, mi nagyon megköszönnénk KépKépKép

Gabi

pgaboka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?