Új privát üzeneted érkezett!

Mush! Küldtem privit, de nem tudom átment e, lehet, hogy elbénáztam.

Kép
Kép
Kép
erika26

Zöldi: cáfolj meg, de nem jobb az a gyereknek ha előtte szenved egy kicsit az anyja? Csak mert közben is érik a tüdeje...

(bevallom szerintem tök fura a dokid hozzáállása... általában meg szokták várni amíg be nem indul a szülés, akkor hagyják kínlódni a nőt és amikor már kínlódott egy ideig akkor bökik csak le... tudod... kecske is, káposzta is...)
Vendég

megyek aluunni...szevasztok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

ja... és ma 3 mazsolás és manócskás diafilmet vetítettünk... (asszem túladagoltam magam...)
Vendég

Én is mentem aludni, vagy legalábbis apázni egy kicsit. További szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
erika26

Csaki! Nincs bizonyított jótékony hatása a bébire, hogy vajúdik az anya - dokim véleménye szerint ez tévhit, hogy "érik" a tüdeje.
de akár igaza van ebben, akár nem, nálam az a helyzet, ha magától indul be a szülés:
1. Nem tudjuk olyan jól időzíteni a vérhigító injekciót, amit ugye nem jó, ha közvetlenül műtét előtt lövök
2. Mivel van 3-4 miómám, azok az összehúzódásra elkezdhetnek vérezni, ami azonnali hasfelmetszést igényel a kontrollálatlan vérzés miatt. Ilyenkor ugye esélyes az altatás, ami a lehető legrosszabb alternatíva a babának.
3. korom miatt valószínűsíthető a fájásgyengeség (nem okvetlenül, de tapasztalati tény) és az ehhez társuló oxigénhiányos állapot
4. Gyorsabb a felépülés császár után, ha előtte nem fárad ki az anyuci egy esetleges hosszabb vajúdás miatt

Kép
zölddisznó

jaaa... persze... el is felejtettem az első 2 pontot :(

Mitől függ, hogy mikor vágnak? (NST vagy hasonló befolyásolja?)
Vendég

Tettem fel a receptes topikba egy karácsonyi süteményt, ha valakit érdekel. Nagyon fincsi!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csaki!
Aszonta ja doki, hogy a 38. hét betöltése után (22-től) gyakorlatilag mindegy, amikor "ráérek" :wink: Ha viszont bármi eltérés van NST-n, vérnyomi, vérkép, vizelet, ödéma, méhlepény... akkor hajrá!

Kép
zölddisznó

erika. koszi megkaptam.

eniko. orulok, hogy jo lett a suti. en is imadom. na ha majd nem dolgozom, akkor neki allok sutogetni. hoztam otthonrol turot...(itt nincs)

zoldi. es kesz van minden? mar alig varom, hogy lassam Hannat (is). valasztottal mar napot, amikor "raersz"? :wink:

nem tudom, hogy mas is erez ugy, hogy annyira irrealisnak tunik, hogy par het mulva lesz egy kisbaba velunk? jo, hogy az embernek van pocija, meg mocorog, de hogy o onnan ki is fog jonni? alig varom, hogy talalkozzam vele, de olyan, mintha az agyam ezt az egeszet nem lenne kepes felfogni.

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi, Trombi (vagy bárki aki a SOTE II-n szül), kérdés:

A 36.héten van a tenyésztés, amit az ambulancián csinálnak. Kérdés: itt akkor az a doki veszi le aki éppen ott van? Nem kell bejelntkezni ugye? Mennyi idő alatt van eredmény?

Kép
Kép
zsiraf8

Asszem, Musi, már kész van, de persze csak itt a pesti kéróban. A tálalószekrény lett a szekrénye, a dédi két éjjeliszekrényén áll a mózes-fekhely, az étkezőasztalon fogom pelenkázni és fürdetni... :lol: Majd lefotózom, jó?
van 2 kiszemelt időpont:
nov. 25 (kedd) vagy dec. 2. (szintén kedd)
indok: a dokim H-K-SZ van bent a kórházban, előző nap kell befeküdni anesztes megbeszélés miatt, tehát H kilőve, mert vasárnap csak ügyeletes anesztes van. K kiváló, mert akkor van esély, hogy hétvégére hazamehetünk. SZ már késő, mert akkor tuti csak hétfőn adnak haza.
Nov 25. meg azért esélyesebb, mert dec. 2-ig egyre nagyobb az esély a spontán indulásra, ami ugye nálam nem jó.
Szóval Nov. 25....ha a dokim is "ráér". Amúgy védőnénim névnapja, és akkor duplán ünnepelhetünk! :wink:

...más is úgy érez!

Kép
zölddisznó

Zsiráf! Nincs náluk kötelezően, a dokiddal kell megbeszélni. Általában a nővérek közül veszi le valaki, csak szólni kell a recepciónál...és elvárnak némi "kedvességet" - a dokim szerint - (1000.-) de csak diszkréten.

Kép
zölddisznó

Huu,jó, a dokim már adott is beutalót, szóval amint okés leszek, ellátogatok..

Kép
Kép
zsiraf8

Fú de fura lehet tudni, hogy pontosan mikor érkezik a baba:))) Engem frusztrálna... így legalább ott a remény, hogy csúszik néhány napot a szülés így van még egy kis haladék:))))
Vendég

zoldi.azta az csak ket het. jol hangzik a lakas berendezese! kivancsi vagyok a fotokra!
meg a vegen beelozol, es nem is vera lesz az elso. :wink:

otthon van olyan lehetoseg, hogy ha csaszar van, akkor bent legyen apa, es ha te nem tudod magadhoz venni azonnal a bebit, akkor kerheted, hogy apara tegyek ra?
itt nagyon mondjak hogy nagyon fontos a bor boron kontaktus.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.11.09 22:58-kor.

KépKép
KépKép
mush589

csaki. nem mindenkinek kell haladek :wink: meg van, akinek igy biztonsagosabb.

nevugyben fejlemeny?

KépKép
KépKép
mush589

na ja... nekem viszont kell mert még mindig nincs neve :)))) (meg semmi... a mai tevékenységem kimerült abban, hogy halálra zabáltam magam és levágtam a férjem haját... nem tudom hogy lesz ebből kórházi csomag:))))) (a kistesó ruhái miatt nem aggódok, max. a férjem kimossa... a bölcső még mindig a szüleimnél van így az valszeg rájuk fog maradni, újszülött pelenkát meg vettek nekünk ajándékba 3 ládával...:)))))
Vendég

Musi!
Kapunk egy szülőszobát, engem ott készítenek elő (infúzió, borotva, beöntés...) persze csak ha van üres. Apa ott lebzsel műtét alatt, zabál, és "vajúdik" a kényelmes fotelben, aztán oda viszik Hannát a műtőből ellátni. Ha akarja ráteheti a mellére (szűrkontaktus ;) de egy kicsit asszem idegenkedik tőle.

Kép
zölddisznó

Enikő!
Töle vettem a csillagokat:

www.teszvesz.hu/item474234895_sotetben_ ... ab_uj.html

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

www.teszvesz.hu/item477796167_komplett_ ... natuj.html

Ilyet is érdemes tőle rendelni, csak a tűk többe kerülnek...

Kép
zölddisznó

ertem.
Tonynak sem tetszett az otlet eloszor, de multkor neztunk egy videot az elokesziton, es meggondolta magat. asszem "harc" lesz meg sima szulesnel is, hogy kire teszik a gyereket (nalunk nincs kilatasban csaszar)

mentem aludni! szep almokat! reggel 7-re megyek dolgozni. 6.15-kor kelek! :shock:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Megpróbáltam visszaolvasni, örülök, hogy mindenki egyben van!

Sarmon: nem is tudom, hogy bírod a felújítást, én már a napi rutintól is elfáradok... :( főleg a derekam készül ki a sok hajolgatástól.

Ma reggel panaszkodtam a férjemnek, hogy mostanában alig mozog Domi, na erre ma egész nap ficánkol. Néha olyan mintha a hasfalam szét akarna szakadni, pihenhetne már egy kicsit... :D

mush: kinyifannék, a hatórás keléstől...

Zöldi: Én pont úgy tudom, hogy a császár után sokkal nehezebb a felépülés. Még egy hosszú és nehéz vajudás és szülés után is fel szoktak állni a mamák igen hamar, pár nap és a természet elintézi a feladatát. De a többi ok alapján, szerintem tök ok, hogy nálad az lesz, és vicces, hogy tudod, mikor jön a baba.

manna
mannababoca

jo reggelt.

nagy nehezen vissza olvastalak titeket.

hálapénz:mivel ügyeletesnék szülök akkor leszek hálás ha megkapom az ellátást amit elvárok.de akkor sem tudok sokat adni.szülésznőnek nem adok.tiszta gáz mert ha adnék akkor adhatnék az egész csecsemős osztálynak..-

a házunkban megkezdődött a fogadás a szülésemmel kapcsolatban.megállapitották a szomszédok egy buli keretében hogy a hasam lent van és hogy max december elején megszülök..na majd az meglátjuk:Dvégülis akkor már időben leszek.:D

Hajnikám a 2 hét szünet után ma megy oviba.(1 hét szünet,1 hét megfázás).és csunyán hangzik de végre pihenek..ki mennék anyoshoz de sajna nem tudok a bárányhimlő miatt.

ugyhogy mai programm,orvos ,táppénzes papir,OEP,alvás:D

Kép

Kép
nikianya21

Jó reggelt Csajok!
Lefáradtam tegnap rendesen... Anyós javasolt pár remek dolgot. :-D Pl. lehet még Apának mostanában el kell utaznia meló ügyben vidékre 2 napra. Anyósom mondta, hogy addig hívjam el anyukámat. Én meg felvilágosítottam, hogy sokra nem mennék vele, sőt! Mehetnék érte az állomásra, meg vihetném vissza, plusz ha gond van semmiben nem tud segíteni. Mentőt vagy taxit én is tudok hívni. Másik: Ha majd hazajövünk a kórházból Apa vagy anyukám vegye ki, tegye be mindig a gyereket az ágyba, mert az emelgetéstől méhsüllyedésem lehet. :evil: Mondtam neki, hogy már a kórházban egész nap velem lesz a baba és senki nem lesz ott, hogy segítsen. Plusz az én gyerekemet ne emelgesse más... Felment bennem a pumba... :evil: És ha belegondolok, ha majd jön hozzánk segíteni, akkor is ilyen remek ötletekkel fog bombázni... :evil:

Délután viszont végre kettesben voltunk Apával!!! :lol:

Trombi!
Én csütörtökön megyek az első NST-mre, a fogadott szülésznőmhöz, rákérdezek a tarifára. Állítólag a Jánosban előre!!! elkérik a szülésznők a zsét!

Én a dokimnak magánrendelésen 8.000.- Ft-ot fizetek, havonta járok, kb. 15 percet foglalkozik velem. Kórházban nem jattolok se neki, se másnak.

Zsiráf!
Remélem mára már jobban vagy!!! Én is jártam nemrég így! Jó bekajáltam, aztán másnap meg egész nap fájt a gyomrom, de nagyon. Nekem a mozgás jót tett. Jobbulást!!!

Kép
Kép
lbernuska

Mush ez a "hihetetlen hogy lesz itt velünk egy kisbaba"-érzés nálunk már elmúlt! :lol: :lol: :lol: De mikor az elsőt vártuk,addig mi is így voltunk.Fel sem fogtuk mi zajlik velünk,csak mikor hoztuk haza a kórházból a babát,és ültünk a kocsiban ,akkor beszélgettük apával,hogy jesszus mit fogunk vele kezdeni... :lol:
Nekem a császárnál bennt volt apa,ott ült a fejem mellett végig,de úgy be kell neki öltözni steril zöld ruciba,hogy lehetetlen az hogy neki adják oda a babát.mikor megfürdették,el is vitték és apának is ki kellett mennie mikor már a varrás volt hátra.

Manna Zöldi úgy irta hogy akkor könnyebb a császár utáni felépülés ha az anyuka nem vajúdik,tehát programozott császármetszésben van része.Nem úgy pl.mint nálam,hogy 5 órát vajúdtam,mire végül császározni kellett,és tényleg nehezebben épültem fel és utána is több panaszom volt,mint annak a komaasszonyomnak,akinek megmondták hogy hétfő reggel 8 óra,minden apró fájás nélkül bement aztán kikapták belőle a bébit,őrajta már 2 nap múlva meg se látszott hogy szült,én meg még egy hónap múlva se tudtam felállni segitség nélkül az ágyról.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

iberni:
[quote]v írta:egye ki, tegye be mindig a gyereket az ágyba, mert az emelgetéstől méhsüllyedésem lehet.

ilyet! :lol: én igy pocakosan is emelgetem a 14 kilós kislányomat,szerintem ha megszülök és egy 3-4 kilós gyereket kell emelgetni az már meg se kottyan!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

No és akkor így nézek ki 35 hetesen(kicsit homályosan):
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Jó reggelt mindenkinek!

Olyan nyugtalanul aludtam. Nem fájt semmim, csak nehezen ment az alvás...

Remélem minden hasfájósnak elmúlt a nyavajája, és jobban vannak!

Sarmon nagyon szép pocak!

Zöldi olyan jó, hogy te már így tudod mikor jön a leányzó!!!!

Kép

Kép
dcili81

Mágnes: köszi, telszám mentve, remélem egy hónapon belül értesithetlek kislányom születéséről :wink:

Anita: remélem barátnőddel minden ok, azóta gondolom már megvan a babája. Annyira várom már én is!

Árak: Én a dokim magánrendelőjébe járok, időpontra megyek, max öt perc várakozás, utána félórát foglalkozik velem, kb 5000 ft-nyi összegért alkalmanként. Szüléskor nem lehet szülésznőt választani, az ügyeletessel kell szülni, neki 10-15 ezret "illik" adni, ha pedig behivom a dokit is, akkor az ő dija kb 35 ezerbe jön ki. Ja és még a csecsemős nővér is elvárja, h adjanak valamit neki is...Szóval kész üzlet az egész...Azonkivűl, h ők megkapják a rendes fizetésüket is :roll:

Sarmi: jó kis pocak :wink:

Kép
galzsuzsa

Zöldi! Én kértem a csillagokat, köszi, sikerült is megvennem!

Kép
Kép
Kép
erika26

[quote="sarmon"]i írta:sarmonlyet! :lol: én igy pocakosan is emelgetem a 14 kilós kislányomat,szerintem ha megszülök és egy 3-4 kilós gyereket kell emelgetni az már meg se kottyan!

Sarmi!
Örülök, hogy egy gyakorló anyuka cáfolja meg ezt a baromságot! :-D

Nagyon szép a pocid!!!

Kép
Kép
lbernuska

Sote II-n tenyésztés így zajlik??? Az én dokim leveszi a kenetet, beírja a kis mindentudó számítógépébe, és legközelebb, aikor megyek, megvan a lelet... Mindez nem magánon... :shock:

Jelentem, utolsó adag Benceruha mosódik, bár van közte pár Annaruha is, mert már nincs egész adagnyi. Egy komód tele van bence kivasalt ruháival :)

Hozok mingyá képeket :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

jo reggelt!

hu de regen keltem ilyen koran! jobb, ha hozzaszokom, nem?

sarmi. csini a pocak. hol van a koldokod?

berni. anyosod mondjon le a szuper otleteivel! orulok, hogy sikerult apazni egy kicsit tegnap.

niki. jo zsufolt napod lesz. kitartast!

zoldi. teged mi a fenenek borotvalnak meg?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Rég nem voltam.Valahogy kimásztunk a hasmars-hányinger korszakból... :lol: Remélem nem jön vissza, mert tegnap ünnepeltük a nagyfiam szülinapját és össze-vissza kajáltak.... :roll:

Mushi:
aranyos vagy, hogy hiányoltál :lol:
Szerintem te megérdemeled, hogy szobrot állitsanak a munkahelyeden neked... :lol:
Nekem ezt a mikulásrucit vette meg a tesóm e-bay-en. Kép

És egy friss pocifotó:
TÉNYLEG ÓRIÁSI? MINT AHOGY SOKAN LEDÖBBENNEK ÉS AZT MONDJÁK????????? :roll:
Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Mushi:
én meg azt kérdeztem magamban, hogy Zöldinek minek a beöntés, ha ugyis császi lesz??? :roll:

Mágnes: te erősen ügyi vagy! :lol:

Berni:
én mindkét gyerekemet emelgetem néha, na jó, a nagyot már nem nagyon, de amikor terhes maradtam Hunival Robi 1 éves volt. Kellett emelgetni rendesen...Hunit még most is emelgetem néha, amikor elalszik a mi ágyunkba és átviszem éjjel a szobájába... :lol:

Sarmi:
de jó kis kerek pocid van! :lol:

Az enyémre mindenki azt mondja, hogy le van nagyon ereszkedve... :roll: :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

szerintem nem oriasi. szep pocak.
ez a mikulas cucc, szerintem inkabb fius. :roll:
orulok, hogy jobban vagytok!
es boldog szulinapot a pici fiadnak! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Igen, a tesóm is ezt mondta, de nem számit...Inkább fius cucc lányra, mint lányos cucc fiura :oops:

Köszi a Robi nevében... :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Nah teszek én is pár képet, bár pocak nem látszik annyira, de mit csináljak, Apa elbénázta.. :?

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1226306876.2509.jpg[/img] Lánykám göngyölt szalonnát eszik

[/img] Kép beájult..

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1226306929.0321.jpg[/img] A gyerekszoba tapétázás után

[/img] Kép 2 gyerkőcömmel (ennyit az emelgetésről... kedvenc pózunk :))

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1226307003.2296.jpg[/img] laza vagyok! [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Márti:nagyon szép pocak, így a 36. hét után már nem is csoda :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Köszi Mági! Irtam privit neked!

Kép
Kép
Kép
f.marti

De édes a kis Annád! Főleg amikor beájult :lol: Neked sincs nagy pocid!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Mush: ismerős az érzés, bennem is van egy "idealzált kép" arról, milyen, ha babázik az ember, de egy csomószor szinte el sem tudom képzelni, milyen lesz majd igazából (főleg ahogy egyre inkább a vége felé haladunk, és a házban is látszanak a változások).

Szerintem is tök jó, ha az ember ennyire tudja, hogy mi mikor fog történni, nekem a bizonytalan várakozása halálom., pláne ha valami ismeretlenre kell várni...

Márti: a pocak szerintem teljesen rendben van, az emberekben lehet a bibi :lol: ne aggódj, itt is ugyanabban a "betegségben" szenvednek :lol:

Voltam tegnap szülésznőnél, ez a karácsony környéki szülés úgy látszik, tényleg zűrös egy dolog... De a nő nagyon szimpatikus volt minden szempontból (ami tök jó, hogy kapásból felajánlotta a tegeződést, ami nálam jó pont, mert bizonyos helyzetekben nekem jobb az ilyen közvetlenség, és pont azon agyaltam előtte, hogy hogy is hozzam fel ezt a dolgot).

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Csak egy gyors életjel! Vagyok, de nem jutottam géphez, mert ugye festés rámolás.................. Szóval nincs egy percem sem, ha meg igen akkor eldölök egy kicsit. Nem ér ám hogy ennyit írtok!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Ki tudja ezt visszaolvasni???!!! :twisted: :twisted:
Amúgy most itt van anyukám és pucolja az ablakokat. Annyira nem szeretek ilyen kiszolgáltatott lenni, de ehhez már nincs energiám!!!! :cry: :cry:
Puszi mindenkinek. Remélem egy-két nap alatt helyrerázódok és akkor lesz időm rátok!!!!!!
Vendég

Hu, most néztem a novemberieknél már 22 baba megszületett :D

Bocika:
örülj, hogy van ki segitsen...Én is sokszor örülnék, ha néha besegitene valaki, de sajna mindent egyedül kell megcsinálnom.. A fiuk segitenek néha, de gondolhatod milyen segitség az... Na de akkor is, örülök, ha pl. a szemétlapáttal nem én kell lehajoljak, hanem a fiuk viszik, hozzák a szemetet...De milyen boldogok, hogy segithetnek! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Mági el is felejtettem irni, hogy tetszika gyerekszoba fala! Olyan kis hangulatos :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

2 képecske a tegnapi szülinapról...
Kép

Unokatesóval:
Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Zöldi!
"Csinált méhszájat" annyi h szerintem kitágította kicsit.

Lányok!
A barátnőm este fél 10 - 10 fele hívott megszületett Flóra baba 2750g (délelőtt 3300g nak saccolták) és 49cm.(a barátnőm nem is nagyon vett 50-es rucikat, merthogy ők magasak :o mondtam h adok nekem van pár db)

Mi is voltunk este uh-on (Ők akkor tusoltak és sétáltak)
Méreteink:
BPD:88mm
HC:317mm
AC:320mm
FL:67mm
RI umb:0,64
RI aort:0,68
Lepény: G2
Becsült súly:2400g

Kép

Kép
bellanitta

Mági!
Az tapéta? de csak a minták vannak kivágva ugye?
Nagyon laza Anna :wink:

Márti!
Nyami torta!!!

Kép

Kép
bellanitta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?