Új privát üzeneted érkezett!

Ilke

A cimedet mindenkepp kuldd el SMS-en, hogy megnezhessem a terkepen es ha lesz erkezesem holnap elugrok egy felorara kora delutan. Lili mikor alszik? Emi olyan 1 es 4 kozt valamikor, nekem 3/4 4-kor az Istvanban kell lennem, ugyhogy Emi nelkul mennek ugy 2-3 fele.Attol fugg milyen messze laktok az Istvantol. Meg hanyszor tevedek el.Kép
Azert latszik hogy videken hidegebb van, mint a varosban, itt meg csak egy-ket valami hegye latszik ki a foldbol, egyedul a krokusz tobb centi magas mar.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Conti,
Sajnos be kell menni a Klinikára a vérvételre. De szerencsére nem kell éhgyomorra. Mi du 5-re fogunk menni, így Lili alvását sem kell felborítani. Rendes egyébként a dokinő. Nálatok sem javulnak a foltok? Képzeld tegnap Lili lábán jött elő több. De a háta pedig szebb. Ki érti ezt?

Nyuszi,
Máris küldöm a címemet. Lili is úgy alszik, mint Emi, 1 és 4 között. De ettől függetlenül gyere nyugodtan.
Brühüühü, nálam még a krókusznak híre hamva sincs.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke, nálunk inkább pöttyök vannak, és inkább a testén és a lábán. A doki azt mondta ekcémára hajlamos. A Barbinak viszont foltjai voltak, vannak, neki a könyökhajlatban van leginkább, de kiskorában sokszor az arcán is volt a halántéka körül meg a csuklójánál. Ez jó hír, hogy nem kell éhgyomorra vinni, az kész kínzás lenne, szegény gyerek hogy érti meg, hogy reggel nem kap kaját.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

sziasztok,
tegnap a jó idő apropójából megtartottuk évadnyitó görkorizásunkat és kigurultunk a szigetre. A kocsiba felpakoltam Dodesz motorját, aki remekül motokrosszozott utána ott a járdán és: megtanult kanyarodni!!!!! KépKép

Anyósom újabb alkotása: 7végén lesz déditata 80. szülinapja, amire hivatalosak vagyunk. Anyósom gondolt egyet és meghívta a párom volt barátnőjét. Jó, nem?? Erre a párom közölte, hogy döntse el, kit tekint családtagnak, vagy ő megy, vagy mi megyünk. Erre azt mondja, hogy szerinte elférünk mindannyian. Most nem tudjuk MI lesz, Rol szerint lehet, hogy csak elmegyünk felköszönteni déditatát és ha Kata is ott lesz, látványosan elvonulunk. Egyszerűen hihetetlen, nem?? Komolyan és sosem gondoltam volna, hogy ilyenek fognak velem történni, a mi családunk ehhez képest baromi normális... most mit szóltok??

csics
és akkor most testvérkocsival nyomod?? vagy hogy sétálltok??

Ilke
szerintem az Almássy téri művházban is lehet termet bérelni, árat nem tudok, de szerintem ennél csak olcsóbb lehet. Mi biztos nem megyünk, nekünk minden 7végére van családi progink.

Kryss
nyugi, bámulatos miket kibírnak ezek a manók sérülések nélkül!! tényleg 24 órát kell kivárni, ha esetleg agyrázkódása volt, annak lehetnek utótünetei

Forti
mi is vettünk tápit azzal a sapival, mondjuk nekünk 74es a sapi, simán jó rá.

Gumicukor
esetleg nézd meg a Tücsökzenét, az usziban hírdetik: az első óra ingyenes kedvcsináló, utána dönthet az emberke, hogy érdekli-e. Ez idáig tényleg nem hangzott valami szuperül

Conti
és már nem is akar ott játszani a többi gyerekkel???
nálunk a banánkarika nem jönne be, pár napja egyszerűen nem fogadja el, csak köpköd, hogy neki ilyen nem kell... a narancs az viszont jöhet dögivel, bár azért nem akarok neki túl sokat adni citrusfélékből még.

rit és dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Hali!

Akkor ezek szerint mindenhol ilyen a zenebölcsi? Kép Mindegy, elkezdünk járni, aztán meglátom mi lesz.
Egyébként mostanában a ToyStory Kell egy Jóbarát c. számára denszel, utánozza a figurákat, ahogy azok táncolnak. amikor a Reki (pingvin) énekel a mikrofonos magnójába, Dani is hozza az övét és koncertezik.

Kataa
Dani sem volt beteg még igazán (remélem sokáig nem is lesz) 2 náthát leszámítva. Mi nem biozunk, hacsak nem apukámék kertje annak számít. A bio-t is permetezik, csak kivárják az idejét és meghatározott szereket használnak. Apu is permetez, de ő is kivárja az idejét, még rá is hagy. Én benne bízom. Eddig még nem volt gondunk. Nagypapám módszereivel (ő amolyan Bálint gazda Kép) műveli a kertet.

hétfőn és kedden szabin vagyok, hurrá!!! utána már rövid a hét!!!
megyünk tavaszi kabátot nézni daninak, mert az overállban megsül.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

rit
A Tücsökzenét már néztem, csak nekünk ugye, mivel dolgozom hétköznap, nem jó a délelőtti időpont. Mert az is mikor van persze, délelőtt 10-11 körül, akárcsak a baba-mama klub. Kép Ezért esett erre a választás, mert ez kedden 16:30tól van, így 3kor lelépek és hazaugrom Daniért és jövünk.

Göri
Milyet érdemes venni, mert mi is erősen gondolkozunk a párommal, hogy veszünk egyet tavaszra. Valamennyire tudok, de még újra bele kell jönnöm.

Almássí téri művház:
én egyszer még szeptemberben szerveztem oda egy babás tankörtalálkozót. 3 termük van, különböző nagyságú, ennek megfelelően 3000, 4000, 5000 a terembérlet óránként. eléggé szoci a hely, de nekünk akkor nagyon megfelelt. kaját piát nekünk kellett vinni, adnak egy nagy szőnyeget, amit egyébként a baba-mama klubban is használnak. mi akkor nem kértünk játékokat, de elképzelhető,hogy ami a baba-mama klubban használatban van, azokat odaadják. ott van csúszda is, kirakók, építőkockák, kisbabakocsi, csipogók, felhúzós zenélők stb.
esetleg megkérdezhetem, ha van rá igény. talán még protekciónk is lehet, mert pont a baba-mama klubos csaj nemrég volt nálunk a szakdolijához interjúvolt meg, mint dolgozó anyukát.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hello

Tegnap a valtozatossag kedveert csapot voltunk nezni, de vegre vettunk is: )Ugyhogy csapilag mar megvagyunk,mindket furdovel: )Alex imad a bevasarlo kocsibol integetni es dumalni ,kacagni mindenkinek.
Ma az Ikeaba megyunk a gardrobba megvenni az elemeket.Rajottunk apaval jobb ha mar most kezdjuk felszerelni a lakast ,mert egyszerre igy is sok mindent kell majd venni: ) : (

Judy
Neked boldog szulinapot holnapra es jo otthonletet: )

Banyoci
Gratula az alvasert!Alex is csak korlatozott ideig hagyja hogy mossam afogat,nem is eroltetem neki ,aztan egy kicsit ragcsalja a fogkefet (az is valami: )

Ildiko
Gratula az iker babakhoz,nem semmi,hirtelen 3 gyerekes anyuci leszel: )

Mano
Ertem: )Tenyelg egyszerubb lesz neked is: )

Ilke
Szuper hogy jo lett az eredmeny: )Ja akkor Te zert felsz a verveteltol,de talan mar nagyobb es nem lesz vele problema.Szerintem az is lenyeg mennyire kedves a ki leveszi a vert.
Na akkor nem is lehetetlenseg ilyet talani,olyat mar en is hallottam hogy allergia miatt van valasztasa a szulonek.Hat mashogy nem megy majd azt mondjuk zsidok vagyunk,es akkor talan lesz megoldas: )

Rit
Hat ez is egy csaladi program ,nem?
Anyos,no comment,szerintem O mar reg eldontotte ki a fontos neki,gondolom a csaj lelkesen duruzsol is a fulebe: )

Vettem az Auchanban akcios Huggies Soft & Dry pelenkat,nagyon jo es olcso most ha valakit erdekel.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Gumicukor
En ugy ertettem a biot ,hogy apukam csinalja hobbibol,minden az o kertjebol van,es O nem permetez(termeszetesz modszekethasznal a rovarok ellen),en masban nem is bizom meg,mert a piacon mindenre lehet mondani hogy bio de ugysem tudod ellenorizni: )Az oviban mar nem lehet majd nyomon kovetni ugysem,akkor legalabb amig van ra mod figyelek oda: )Alex egyszer volt nathas 14 honaposan,pedig sokat van emberek kozott erre gndoltam amikor a betegseg jott szoba: )Jo lenne ha tartos lenne mar atavasz,mi mar vettun ket vagany dzsekit ,ugy varom hogy felvegye : )
Ha vannak jatekok szerintem megfelel az Almassy teri is,lenyeg hogy elferjunk es ezek az arak mar baratsagosabbak.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit, az anyósod egy boszorka. Most a csaj ragaszkodik a családhoz, vagy az anyósod őhozzá? Megnézném ezt a csajt magamnak, hogy van képe elmenni egy családi ünnepre, ha a volt fiújának már családja van. Ez szerintem inteligencia kérdése. Ha annyira szereti a tatát, köszöntse meg máskor.
C.

conti

Szuper jó volt tegnap, mentem be Bp-re, ott LLL-es baba-mama klubboztunk, meg sétáltunk aztán étteremben vacsiztunk családostul. Olyan jó volt a sok hideg után ez a szuper idő! Február elején kabát nélkül!KépKép Jól elfáradtam, este Nátánnal együtt elaludtam (de legalább ő isKép), mikor érezte, hogy mindjárt elalszik, akkor megfogta a kis kezével az enyémet, hogy így aludjunkKép.
Jó lenne már végre tavasz, ugyan én nem vagyok nagy melegpárti, de ezt a hideget sem szeretem. A legjobb az, amikor már olyan meleg van, hogy egész nap ki lehet nyitni a teraszajtót (de azért még nem sülünk meg).

Banyóci!

Szerintem nem korai. Legalábbis Nátánnak nem lenne az, mert amúgy is megszokta, hogy ki-be mászkálhat az ágyba. Már volt olyan, hogy Beni ágyán aludt el. Nem túl nagy részen nincs korlátja, úgyhogy leesni sem fog. Ami hátrány, hogy bármikor lemászhat róla, hogy úgy gondolja (ezért pl. akinek olyan helye van, ahol a gyerek még nem közlekedhet, annak meggondolandó).
Az alvást persze ez sem garantálja...

Kataa!

Hát nem tudom, hogy melyik lenne olcsóbb, nem ismerem pl. a Food Express árait.
Lehet, hogy ugyanott lennék, bár azért nem hiszem. Úgy, hogy naponta kétszer eszünk meleget (mi a gyerekekkel az előző vacsiról megmaradtat a következő nap ebédre, ezért egyszerre elég nagy adagokat főzők), mindig van reggeli, és süteményt is sütök, gyümölcsöt kapnak, kb. 60-70 e Ft-ot költök egy hónapban (de ebben már minden egyéb, a pelenkától a mosogatószerig benne van (ilyen dolgokra ebben a hónapban pontosan tudom, hogy eddig 14 e Ft-ot költöttem és valószínű már nem is kell többet)), ráadásul minőségileg étkezünk (tehát pl. marhafelsált, csirkemellet).
Egy különbség van: sok munkám van vele: eleve az, hogy kitaláljam, hogy mit eszünk, ahhoz mi kell, aztán a különböző dolgok fagyasztóba kerülése (amihhez nagyon szeretnék egy nagyobb fagyasztót, mert sokat segítene), és hát a megfőzés. Viszont tényleg minden nap jó dolgokat esznek.
Vajon sokat költünk? (Igaz ugyan, hogy én mindenben szeretek egy márkát és azt veszem mindig, nem nagyon tudnak az akciókkal lázba hozni.)

Kryss!

Lépcsőgurlás:Kép. Nálunk is volt iylen, szerencsére csak pár lépcsőfok és itthon. De abból semmi baj nem lett. Remélem nálatok sem.

Conti!

3 karika?KépKép Hát ezt nem úszták volna meg egy nagy hisztivel Nátán részéről, nála a banán nagyon nyerő (fura is visszagondolni rá, hogy mennyire nem ette az elején), minden formában. Minimum 1,5 az egyszeri adagja.
Persze értem én, hogy esetleg azt akarják, hogy egyen ebédet, de az a helyzet, hogy ha az én fiam valamit enni akar, azt fog, és a másikat sem fogja attól jobban megenni, ha csak kevesebbet kaphat.

Ilke!

Pont azon gondolkoztam, hogy a Kölyökpark sem volt olcsóbb, csak ott sokan voltunk. Viszont én elég önző lennék... Az a helyzet, hogy ha nem vagyunk túl sokan, akkor csak akkor viszem mind a két ygereket, ha nem kell mindkettőért külön fizetnem. Bocsi, de 4-5 e Ft-ot (vagy ha kevesebben leszünk akkor 6-7-et) nem fizetnék ki ennyi időre... (Beni is jobban örülne neki, ha nem picik között lenne, hanem mondjuk ennyi pénzért befizetném a Pán Péter Játszóházba.) Ugye nem gond?

Minde életkorkívánságot teljesítettem (remélemKép)! Mindekinek előre és utólag boldog szülinapot!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
Képzeljétek tegnap este Lili bilibe kakiltKép!

Nyuszi,
Nagyon boldog névnapot kívánok! Bocsi, de most láttam a naptárban, hogy tegnap volt.
Tudod már, hogy jössz-e délután?

Gumicukor,
Az jó lenne ha esetleg meg tudnád kérdezni a műv.házat.

Rit,
Anyós hozza a formáját megint.

Beszti,
Nekem is az idei vágyam egy fagyasztószekrény. Ahogy elkezdenek majd érni a zöldségek, gyümik, nem várok tovább. Viszont a halálom a fagyasztó láda, emlékszem amikor a nagyimnak volt régen, néha a fél hűtőt kipakolta ha keresett valamit, így ilyet biztosan nem vennék. Persze mindig csak ezek akciósakKép.
Farsang ügyben megértelek, én is támogatom, hogy olcsóbb helyet találjunk, de persze azért jót.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kata007, Dórinak boldog névnapotKép

C.

conti

Sziasztok!

Régen jelentkeztem, mert volt egy fontos munkám, aztán tegnap írtam nektek egy jó hosszú levelet, ami persze nem ment el.Kép

Conti!
Épp ma beszélgettem egy anyukával a játszótéren, megpróbálta ő is bölcsibe adni a fiát, de három hét múlva kivette, mert a gyerek három hétig nem evett semmit, úgy, hogy ebből két hetet az anyukája is ott volt vele. És azóta nagyon anyás, nem tudja senkire bízni. Szóval, nem minden gyerek bírja a bölcsit.

Képzeljétek, Peti két napja szól, ha bekakil, mondja, hogy kaka! Úgyhogy hétvégén én is veszek bilit. Csak azt nem tudom, hogy kezdjek hozzá, Nyuszi, Ilke, ti hogy csináljátok, ráültetitek, és megy a kaki, vagy szól a gyerek, és akkor, vagy hogy?

Alvás:
Most éppen az éjszakai szopiról való leszoktatásnál tartunk, van, hogy átalussza az éjszakát, van, hogy ébred és kérné a cicit, de aztán mindig megbeszéljük, hogy már nagy fiú ő, a cicike meg alszik, majd reggel felébresztjük.Kép
Ahogy elhagytuk az éjszakai szopit meg is jött tegnap a mensim. 28 hónapig nem menstruáltam. De azért már nem bánom, hogy megint minden a régi.

Az esti lefekvés viszont megint nyugis, kiderült, hogy Peti egyszerűen csak azt szeretné, hogy ha lefekvés után sírni kezd, mind a ketten menjünk be hozzá, és még egyszer simogassuk meg. Így most ez van, lefekszik, kijövünk, pár perc múlva kiabál, sír egy kicsit, megint bemegyünk, és általában ezután már elalszik. Ha nem, akkor csinálunk még egy-két kört.

Farsang
Lemaradtam időpontilag. Hétvége? Apák is jönnek? Hol?

Egyébként Peti is egyre több mindent mond, tegnap a párom elvitte a nagyszülőkhöz, és mikor hazajöttek, egészen hosszan magyarázta nekem, hogy mi történt, meg is értettem, a saját kis szavaival is ki tud már fejezni szinte mindent.

Megfáztam, és tegnap lázas voltam, feküdtem, Peti odajött, simogatta az arcomat, és mondta, hogy me, azaz meleg. Aztán mellém fektetett két macit, és ő is odafeküdt. Nagyon aranyos volt.

Használjátok ki a jó időt, állítólag megint jön a tél, pedig mi is nagyon élvezzük. Peti is rengeteget jön-megy, az overállt nem szereti, akkor csak üldögél a babakocsiban, nem akar sétálni.

Dió
szabotimi

Sziasztok!

Kicsit későn tudok válaszolni mert még mindig úgy van, hogy a párom a munkahelyén kiírja CD-re és én csak úgy tudom elolvasni. Sajnos neki meg nincsen mindennap arra ideje, hogy nekem mentegesse a babanetet, de azért ha kicsit késve is folyamatosan olvasom.

A Petra már jobban van de még mindig szívni kell az orrát és még eléggé köhög is. Az a legújabb játéka, hogy mindig kipakolja a ruhásszekrényét és járkál a ruháival. Ja és kihoz magával egy bodyt és nekem be kell kapcsolnom alul és ő kikapcsolja. A baj, hogy ez már lég gyorsan megy neki és kb 5mp marad, hogy addig csináljak valami mást.
Annyira irigy lett mostanában. Nem tudom, hogy mitől de senki sem nyúlhat a játékaihoz. Múltkor voltam a nővéremnél és odaakartam adni a Petra kardigánját a kislányának, hogy ne fázzon erre ő olyan hisztit csapot, hogy végül a nővérem hozta a saját ruháját. Ha pl legozunk és kérek tőle egy figurát akkor eldugja a háta mögé. Ez mitől lehet?

Csics
Mikor éjjel Imi baba felkel arra nem ébred fel Petike? Egy szobába vagytok? Imi nagyon ügyes, hogy már tartja a fejét.

Dec8
Nekem is ezzel van bajom. Mikor a Petrának akartam venni mamuszt az is 23-tól volt és neki meg csak 18-as a lába. Akkor Hanna sem egy nagy baba.

Forti
Leírnád pontosan, hogy hol van az a cipőbolt a röppentyű utcában!
Nálunk meg agyagos a föld. Nem tudom, hogy itt mennyire fog megmaradni a fű. Majd tavasszal kiderül. Mi ősszel hozattunk földet és egy teherautó volt 15Eft ami azt hiszem 5 köbméter volt.

Nyuszi
Nagyon ügyes Emi, hogy már így haladtok a bilizéssel. Ő szól vagy te ülteted rá magadtól?
Én a MÁV-ba fogok szülni ugyanannál akinél a Petrát.
Emelés: én ugyanannyit emelgetem mint régebben pedig már egyre nehezebb de valahogy ez olyan természetes. Majd műtét után lesz nehéz.

Ilke
Milyen vállalkozásba kezdtek? Ne sajnáld a szopit így is nagyon sokáig szopizott Lili. Ő tudja, hogy mit akar sajnos nem dönthetünk helyettük. Nem tudod, mostanában nem lesz újpesten bababörze? Régebben te jártál.

Beszti
Tudom ez elég rossz volt nekem is. Állandóan álmos voltam. Úgy játszottam a Petrával, hogy lefeküdtem mellé a szőnyegre. Én most már megint elég fáradt vagyok és mindennap együtt alszunk ebéd után.

Conti
A Petra is utálja a főzelékeket én már nem is csinálok neki. Helyette mindennap kap levest, az szerintem ugyanolyan jó mert tele van zöldséggel. Ezt legalább szívesen megeszi.

Rit
A Petra is imád babázni. Szerencsére nekünk néma van. Ő egész nap tologatja a kis babakocsijába.

Találkozó
Nálunk is lehet, igaz még fű nincsen de remélem, hogy hamar jó idő lesz és március végén vagy április elején már eltudjuk ültetni.

Kataa
A Petra is kb egy nap 14 órát alszik.

Dió
Nálunk is ezért maradt abba az elválasztás mert a Petra folyton rángatta a pólómat és én mindig megsajnáltam. Most, hogy nem kapott az orrán levegőt 3 napig nem szopizott én meg már azt hittem, hogy leszokott de most, hogy már jobban van ugyanúgy kell neki.

Gumicukor
Nálunk az a baj, hogyha a Petra felébred éjjel akkor csak én vagyok neki jó az apa nem.

Majd teszek fel pocakos képet.

Nyuszi, Kataa
Hogy történik a programozott császár? A Kiírás előtt mondjuk egy héttel be kell menni?

Ági és Petra
petra2

Sziasztok
Nyuszi
szerintem azért vagyunk kevesen a farsangra mert sokba kerül többe mint a télapobuli meg nem mindenkinek jo esetleg az idöpont no meg infulenzás idöszak van én Pl anyagi okokbol ,és a nem megfelelö idöpont miatt nem leszek ott no meg azért mert imi baba még pici .

Éneklés
petike is szereti ha éneklek neki Kép.

Anenoma
Anyos részvétem Kép
testvérkocsi nem férbe a mi liftünk be Kép igy kézenfogva sétálunk mi baba a kocsiba alszik petike meg szépen kézenfogva sétál velem tehát egyik kézel babakocsit tolok másikal meg petike kezét fogom és ugy sétálunk de ma pl egyedül jött meletem petike igaz csak a sétálo utcán jött igy amugy jo kisfiu modjára szépen kézenfogva jött Kép.

Beszti
szerintem nem mi 40-50ezret kültünk vásárlásra ebe bene vanak a pelánkák ,bébiételek ,gyümülcs,jughurt ,stb Kép pedig mi nem ragaszkodunk a marhafelsálhoz csirkemellhez viszont a gyümihez ,jughurthoz,igen .Kép

Lányok
imi baba egyre töbet mozog ha hasra forditom képes az ágy közepétöl az ágy végéig eljutni adig mozog ficánkol mig az ágyvégéig nem ér el Kép Petike meg imád elszökdösni vásárlásközben mindig menne most hogy tudjárni egyedül is viszont ha csak sétálok vele akor szépen és szofogadoan jön velem kézenfogva de ha elengedem a kezét rögtön ara megy amere akar ez akor jo amikor csak sétálok vele de ha vásárolok akor nem Kép .

Pusz Csics és a fiuk Kép
csics

Sziasztok!

Após frigcsált a gyereknek még karácsony előtt egy etetőszéket. 3 lábú pultszékre rácsavarozott egy műanyag kisszéket. Na gondolhatjátok mennyire repestem az ötlettől, mert az én párom ha lehetne minden garast a fogához verne és megpróbálta megúszni az etetőszék témát. De tegnap betelt a pohár. amint beleraktam a gyereket már borult is (már vagy 30x-ra), de szerencsére megint el tudtam kapni, így csak a szék vágódott hanyatt. Nagy mérgesen szóltam a páromnak, hogy MOST AZONNAL ÉS MENJÜNK... léci. Úgyhogy tegnap megvettük neki az etetőszékét. brevi Pony. Most akciózza a Megatoys. Ha már ott voltunk körbenéztünk, mert anyós, meg párom megdumálták előttem persze, hogy jó lenne a gyereknek saját ágyikó és alhat a nagyanjával 1 szobában. (HOgy hogy lesz azt még nem tudom, de szerintem az első ébredésénél átkerül majd hozzánk) Indok van rá sokszáz. Kis szobában 3-an egymáshoz tapadva nyáron meg fogunk dögleni és az ablakot sem tudjuk majd kinyitni, mert a gyereket néha a fejünknél találom ülve-játszva a távirányítóval és reggel kiderül, hogy a szőnyegen is ténykedett. de az ablak az ágy mellett van és onnan eléri és ki is tudna esni... vagy légkondi, de az meg nem mehet egész éjjel, mert igencsak nagyon hideg ahol fujja ki a kellemes hüsit, így meg megfázna. Szóval eképp dilemmáztunk, így marad a saját ágyikó a nagyi szobájában.
A megatoysnál van az RS fenyőbútor áruház és párom egyből megáltt egy aranyos ágynál én meg csak mosolyogtam magamban, mert Beszti valamelyik nap rakott fel egy képet Beni ágyáról és ugyanazKépKép
Ha minden igaz ma vesszük meg. Nagyon izgulok ám, hogy mi lesz. Mármint a gyerek így sem alussza át az éjszakát, én meg majd rohangáljak, vagy a nagyi, a ki dolgozik...

Fiam már fél 12óta alszik és aludt most az előbb fél órát a karomban és iszonyúan izzad szegényke. Meg mintha melegebb lenne a feje-keze. Biztos az oltás miatt amit tegnap kapott. remélem, hoy csak az és nem lesz beteg, mert egész reggel hapcizott. Mindenesetre ha felkel adok neki Panadolt.

Csics!
Milyen ügyes és erős Imike!Kép
Örülj neki, hogy ha fogod a kezét akkor nem megy el. Én fiamazt sem engedi, hogy megfogjam a kezét, ő így is, úgy is a saját feje után megy. Ha meg eltérítem (eléállok, felveszem.... stb.) hisztizik.

Lányok.
Beszédtéma. Meddig is szoktak úgy általában elkezdeni dumálni a kiskölykök? gondolom Gabi is lassan elkezd valamit kinyögni, de idáig csak a héber, arab és kínai nyelvjárást ismeri, de azt nagyon.

tutu lázas, most melegebb és nyafogva megint az ölembe kéreckedett... már vagy 2 hóapja 1-1,5 órákat alszik csak, erre tessék, már lassam 3órája alszikKép
sasja

Kép
sasha

Csics, lehet kapni babakocsira szerelhető tálcát, amire a nagyobb tesó ráállhat, így ha elfárad akkor rá tud állni, és őt is tolod. Élőben még nem látam ilyet, csak az újságokban meg a bababoltokban.

Ági, Petrának további jobbulást!
Nálunk meg visongatás megy, ha valaki elveszi a Betti játékát. De annyira tud sikítani, hogy az utcán is hallani. A héten kocsit mostam, közben azt lehetett hallani, hogy egy kismalacot akarnak legyilkolni bennt.

Beszti, szerintem egyáltalán nem költesz sokat.

Dió, jobbulást neked is!

Azt hiszem a bölcsi tudosítást befejezem, nehogy elmenjen a kedvetek.

Conti

conti

Beszti
En is ilyen vagyok ha tel van a nyarat varom,aztan emg forditva;) De nalam is a nyero az az enyhe meleg fuvallat,csakaz manapsag mar nem nagyon van: )
Tenyleg jol gazdalkodsz,foleg hogy 4-en vagytok,mi ihaba koltunk el vagy 25-e-t kethetente egy multiban,azert a Kaisiban minden heten elmegy vagy 10e.: (Ebben is benne van a pelenka,nehany babakaja is.Ja es a husok nagy reszet nem is vesszuk,csaka marhat de azt is egy specko helyen ahol szerintem dragabb: (A kitalalast en is utalom,regebben nem ertettem a nagyimat hogy miert kerdezi meg nap mint nap: Mit fozzek?De mar tudom,mert en is megkerdem sokszor apat: )Jo is valtozatosan fozni,de a fozeleket a pa nem komalja,de szerencser mar legalabb megeszi,mikor mondom hogy Alex miatt van: )

Ilke
Gratula Lilinek!Hat igen ,a szuleimnek van ez is az is a nagy csalad miatt,de ha valamit kerek a ladabol a nagyim mar elore rosszul van ,hogy ki kell pakolni mindent hogy megtalalja: )Nekunk 3 fagyaszto fiaok van,es mindig feltoltom oket ha a szuleimhez megyunk,mert csak igy eleg.

Agi
Minden korhazban mas ,de nekem 1 nappal kellett voln a elobb befekudnom,vagyis elozo este.A SOTE-n a 39.het betoltese utan csinaljak,de van ahol megvarjak mamig beindul magatol.Mivel Alex kibujt 1 hettel hamarabb,majd a kovetkeznel megtudom,milyen egy igazi program csaszar : )

Csics
Hat igen az influenzara nem is gondoltam,de mivel igy is jarunk baba –mama klubba ,nem fogom itthon tartani,kell neki a szorakozas: )Latom hogy milyen boldogan jatszogat ha tarsasaga van: )
Imi baba nagyon ugyes!

Sasha
Na akkor megis lett etetoszek: )Kivancsi vagyok majd hogy fog aludni Gabcsi uj helyen es uj agyon: )Nekem Alex tuti nem fekudne nyugton ha nem lenne kisagyban: ).Mivel O mar egesz ejjel alszik es bar egy szobaban velunk,de O mar 8-kor elalszik egyedul eszre sem veszi hogy bemegyunk,csak reggel ha felebred.Remelem majd a kulon szoba ot sem fogja megviselni.
Szerintema vegso hatar 2 eves kor a baeszedben .De az hogy valaki beszel hamar par szot meg nem jelenti azt hogy hamrabb fog mondatokban beszelni.Sot aki kesobb tanul meg rohamosabban fejlodik.Egyebken Alex is megcsak 4-5 szot mond erhetoen es heylesen,a tobbit meg mi megertjuk de mas nem: )
A 15 hos oltastol elvileg ilyen hamar nem lehet beteg.Remelem hamar elmulik.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Conti
Hát nem semmi ez a bölcsis beszámoló. Nálunk nagyon jó a kaja. Még irigykedem is Mancira, a múltkor túrófelfújt volt gyümiöntettel, meg leveske. Nekem csorgott a nyálam. Gyümit feldarabolva kapnak, de Hanna kb 1 fél almát kapott a múltkor, és aki kért még kapott még. Ők gyümit reggelihez ,meg abédhez kapnak. Tízóraira itt is gyümilé van.

Bölcsi
Hát szerdától egyedül volt 9-ebéd utánig. Jól meg volt. Ma éjjel nem aludtunk szinte semmit, hihetetlenül rossz napja volt. Aztán a bölcsiben ki is borult. Sajnos én szigorlatoztam, úgyhogy apja ment érte, de nem volt elég neki. Úgyhogy amíg meg nem jöttem nem nyugodott meg. Aztán este már lázas is volt, úgyhogy úgy látszik elkapta tőlem a megfázást szegénykém. Most kezelgetem, de lehet hogy holnap megyünk az ügyeletre. Nem tudom mit csináljak vele. Majd meglátom hogy lesz holnap. Du. lázas volt, de aztán a panadoltól lejjebb, ment aztán megint fel. Most szépen alszik. Kicsit be is van dugulva az orra.
Egyébként csütörtökön akkor sírt, amikor el akartam vinni. Mutogatott végig vissza, hogy oda-oda Kép Reggel meg vigyorog bölcsisnénijére, és kiabál hogy baba már a bejáratnál, és rohan be. Még elbúcsúzni sem tudok tőle, úgy elszalad játszani.

Kryss!
Szegény Rebek, remélem nem lesz semmi baj. Figyelgesd, bár ilyenkor úgy fel vannak öltözve hogy általában nagyobb az ilyedtség, mint a baj.

Ildikó
Gratula, duplán Kép

Beszti
Most látom csak, én sem vagyok ilyen fiatal. Közben 26 lettem.

Ilke
Gratula Lilikének!!!!!!!!!!

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Conti!
Köszönjük szépen a névnapi jókívánságot! Ahogy Dodó mondja: "köszönöm cépen"Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Túlvagyok egy kis stresszen. Kivételesen du. is aludt Betti, és negyed hatkor mikor felkelt tök meleg volt, 38fok. Ma épp 6-ig van a rendelés, gyorsan elvittem. Szerencsére nem a torka, hanem be van gyulladva a szemfogánál az íny. Kapott rá ecsetelőt. A bőrét is megnézte a doki, de maradunk a kenőcsözésnél, szerencsére nem kell vizsgálgatni, csak ha súlyosbodik. Szegénykém már a délutáni banánt sem akarta enni, én meg nem is gondoltam, hogy esetleg a foga fáj.

dec8, tök jó, hogy ilyen jól megy a beszoktatásKép
Jobbulást mielőbb.

Conti

conti

Ilke, most olvastam, hogy van már www.ekcema.hu oldal, nézd meg!
C.

conti

Sziasztok!
Gyors bejelentkezes, most, mert tegnap este nem akart beindulni a babanet! Es azota nem jutottam gep ele!

De Rebek rendben van, eddig semmi!Huuuu....ezt megusztuk!
Köszi mindenkinek, aki velünk izgult!!!KépKépKép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Jo sokan irtak ma megint...Kép

Ilke

Sajna penteken nem tudtam menni, mert elhuzodott a fodrasz. Mindharmonkat elinteztek, Emit, nagyit es engem is. A lanyom egesz jol turte, igaz elotte vegigvartuk, ahogy fesulik a nagyit. Utana itthon lelkesen meselte a gyerek, hogy "neni,neni mama,anya" es ezerrel mutogatott
a sajat hajara.Kép
A recepteket feladtam postan, legkesobb hetfon megkapod.
Gratula Lilinek a bilihez!

Dio

A bilizes nalunk egyelore szunetel, mert most valamiert nem hajlando raulni, en meg nem eroltetem. Amugy eddig reggeli utan ultettuk ra altalaban, mert megfigyeltuk, hogy akkortajt jon a kaki. De van hogy meg reggeli kozben.Kép Viszont o meg nem szol ha bekakil sajna. Sot, ha kerdezem, lazan letagadja.Kép

Agi

A programozott csaszar ugy megy hogy az utolso heten kikapjak a manot, nem varjak meg a betoltott 40 hetet. Az utolso par hetben persze surun kell jarni vizsgalatra es ha nyilik a mehszaj, illetve jelek utalnak arra, hogy a pici keszul kifele, akkor hamarabb is. Emiliat a 39. het elejen kivettek, 12 nappal a kiiras elott, mert mar nyilt a mehszaj es 70%-ban ki volt fejtodve vagy mi. Szoval nagy volt a veszelye ,hogy magatol beindul. A dokinom azt mondta ha utolso hetig birom, mi valaszthatjuk ki a napot.Kép

Ja tegnap megvolt az UH, az AFP is rendben van. Megint fiucskanak latszott, boszen integetett a maminak.KépKet het mulva terheleses vercuki, meg verkep, vizelet.hurra!

Agyiko

Lattam az RSben a Dani nevu agyat, azt hiszem azt meg is fogjuk venni. Szerintetek az tul nagy valtozas, ha az uj agyat rogton a masik szobaba tesszuk, mert szobat is fog valtani, vagy eloszor tegyuk a racsos agya melle az ujat es ha beleszokott ,akkor tegyuk at masik szobaba?

Zsuzsa

Nekunk nincs hovirag.Kép Azt honnan lehet szerezni? Marmint gumot, vagy mit.Mert sehol nem lattam meg uzletben.
Vagy menjek ki az erdobe es turjak?Kép

Conti

Jobbulast Bettinek!!!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Azt hiszem most hírdetik az Ikeában azt az ágyat amiről Kryss írt, eddig itt nem lehetett kapni. Most 29990 Ft és benn vana szivacs is. Később 39990 lesz. nem olyna szép faragott minta többi, de szerintem az ára nem rossz.

Ma összeraktuk Emma szekrénysorát és nagyon tetszik neki, főleg az íróasztal amit lerakunk alacsonyra a kis székével épp mellé tud ülni és rögtön odaült rajzolgatni mellé, tudta mire való. Sőt ma magától is bement . benéztem és ott ült és rajzolt, még az ajtót is magár csuktaKép Kész nagylányKép

ilke!

Gratula Lilinek!

Sasha!

Hú, nagypn kiváncsi vagyok hogy alszik majd gabi. én még nem merek ágyta venni, mert most végigaludja megont az éjszakát és nem merek kockázattani, végülis még elfér.

Kataa!

Jó neketk, hoyg Alex így alszik, nekünk ha egy szobában vagyunk akkor úgy kell figylenünk mindne mozdulatra, különben rögtön felkel.

manó

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Nyuszi,
en nyomban atraknam a masik szobaba az agyat. Ha mar valatozas, akkor teljesen. Különben meg megszokja, hogy az uj agy is lehet az anyueknal es akkor talan nehezebb atszoktatni az ö szobajaba. Szernitem nem olyan veszes. Aaron igaz 3/4 evvel idösebb volt es amugy is gyereke valogatja, de nala nem volt problema.PErsze elötte megbeszeltük sokszor, hogy ugy lesz! Meg kerdeztem töle, mi lenne, ha ez es ez törtenne...

Mano,nem tudom, hogy müködik-e a link, de az agy neve VIKARE.Szoval itt lathato, ha minden jol megy!Kép
http://www.ikea.hu/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&stor eId=22&productId=11210&langId=-30&parentCats=10103*10150

JOccakat,
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

gumicukor
Igaz, hogy délelőtt van a tücsök, de azt hiszem szombaton is van
göri: döntsd el, mire akarod használni, bár gondolom utcára, mint én. Akkor a nagyobb kerekes utcai-sebességiket ajánlom, nekem egy Spin-em van. Én a fűzőseket szeretem, de legyen plusz csat a lábfej/sípcsont talinál. Ha van a sípcsontnál fent csat, az jól tartja a lábad, viszont kissé kényelmetlenebb. Én olyat vettem, aminél csak ez az eegy van középen, viszont dupla fűzőt használok, mert úgy tudod jól beállítani a lábad. A lábfejnek nem jó, ha szoros, viszont sípcsontnál jó ha tart, így azt a részt másik fűzővel erősebben kötöm meg.
Ja, fék az nem kell, ha van is rajta jobban jársz, ha leszereled azonnal Kép

Conti
Nem a tatát szereti annyira, egyszerűen ragaszkodik a családhoz. Direkt addig nézett lakást, mígtalált egy eladót a szomszéd tömbben, hogy mindíg ott lehessen... szerintem kissé beteges. Az a gond, hogy már nincsenek barátai, mert általában a nős pasikra utazik, így már pl. a kollégái férjei is bevállalásra kerültek, ráadásul ezel még dicsekszik is. Így kb lassan már csak az anyósom áll vele szóba, az én páromnak is újra felajánltta magát, szóval nekem duplán elegem van belőle Kép

Beszti
tényleg irtó klassz idő volt!! Mi bepróbálkoztunk a Monet kiállítással, de akkora a sor, hogy feladtuk KépKép Viszont jót sétálltunk a Városligetben Kép
by the way: Gumicukor: ha érdekel megvan gépen Van Gogh összes

csics
akkor így gondolom csak kisebb távokat tudtok megtenni. Testvérfelállóval nem próbálkozol??
Imai baba nagyon kis ügyi! Gondolom a tesót látva mozgékonyabbak a második gyerkőcök, vagy nem??

Mindenkinek további jó 7végét, mi lassan készülődünk átmenni a déditata-szülinapra KépKép

rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Betti közben jobban lett, még szombaton hőemelkedése volt, ma már az sem. Nekünk ez volt az első eset, hogy a foga miatt lázasodott be, nagy kő esett le a szívemről, amikor mondta a doki, hogy nem a torka.
Viszont a viselkedése úgy megváltozott! Na nem a fog miatt, jó pár napja ilyen. Mindenért elkezd nyávogni, nyafizni. Pl. szól a tesója, hogy adjon egy puszit. Erre elkezd sírni, mintegy közölve, hogy hagyja békén, éppen játszik.
Most szalmák vagyunk, apjuk épp Rómában sütetti a buksiját.

Rit, na kíváncsi vagyok mi lesz a bulin.
Monet: Én sem voltam még, hallottam, hogy hétvégén képtelenség bejutni. Most azt találtam ki, hogy egyik nap lógni fog a nagylányom a suliból és akkor elmegyünk. Pont a héten rendeltem meg végre a posterart-ról a szülőszobai képet, meg még egy Renoirt, kíváncsi vagyok mikor küldik.

Conti

conti

Kryss!

Igen, ez az az ágy! Most 6 napig lesz akciós áron.

Nyuszi!

Én is rögtön külön tenném. Nálunk Emam pici korától külön alszik, és semmi gondja ninsc vele, jó, ő ezt szokta meg, de tényleg szereti. Ezt aból látom, hogyha lehetőseége van se szeert velünk aludni, kivéve ha beteg vagy ilyesmi.
Én nem bántam meg hogy korán külön tettük és ő is jó alvó lett, perzse lehet véletlen is.

Conti!

Nálunk legalább 3 vagy 4 fognál 39 fokos láza lett Emmának meg hányt. Szerencsétek van hogy a dokitok felismerte és nem adott autómatikusna antibiotikumot, sajnos mi az elsőnél így jártunk. jó, állítólag minimálisan piros volta torka is. és a legviccesebb hogy a bölcsiorvos is a mi dokinőnk, ott meg panaszkodnak rá az anyukák hogy nem hajlandó antibiotikumot felírni.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Latommindenki hetvegezik apaval: )Mi is ,tegnap megprobaltunk bejutni a Valentin napi kiallitasra a Varosligetben,de eselyunk sem volt ra,annyian alltak sorba.A Monet-ra is,harmat kanyarodott a sor a buszmegalloig.Nagyon jo hogy manapsag mar erre is sorban allnak,nem csak egy –egy akcioert a multikban.En is arra gondoltam mint Conti,hogy apa majd kivesz szabit es hetkozben megnezzuk: )
Ma vendegeink voltak ebedre ,az az ismerosunk akiktol kaptunk mar egy csomo cuccot,sajnos beteg az unokajuk.Szegeny kislany mar 5 eves es a fejet sem tudja tartani.Nagyon sajnalom oket.Az anyukanak meg jon a 3 baba,hat ezt a nagyi segitsege nellkul nem tudna megoldani.

Nem is tudom ki irta mar hogy a gyerkoc elviszi a pelenkat a szemetbe.Alex is ,kiprobaltuk egyszer es azota mar viszi magatol is.Utana meg keri hogy rakjak fertotlenitot a kezere,azt meg azert mert latja hogy en is ugy szoktam: )

Dec8
Ugyi Hanna hogy kezd beleszokni.Jobbulast neki!

Conti
Muffin fuggo lettem,tegnap almas-fahejast csinaltam: )
Szegeny Betti hogy megviselte a foga.Hat ahisztire meg biztos mar elkezdodik a dac korszak vagy mi? )

Mano
EN is neztem penteken az Ikeaban ezt az agyat.Egyetlen dolog ami mas volt a Beszti-evel osszehasonlitva hogy nem volt oldalt leeses gatlo.Nekem nagyon teteszett ,de en meg korainak erzem,megvarjuk amig 2 eves lesz.

Rit
Kivancsi vagyok eljott a baratnod: )Szerintem ez mar beteges ,nincs sajst csaladja?

Megyek mert indulunk meg egy kicsit el: )
Kataa

Kép
Kép
kataa

Ági
Kép
a cipőbolt helye! Szerintem a felső x-nél lesz. Egy emeletes épület, onnan ismered meg, hogy rámpán lehet felmenni. Valami ortopéd cipő vagy mi van kiírva, de gyerekcipőket is árulnak. Remélem tudtam segíteni és megtalálod.
Köszi! 5 köbméter szerintem nekünk is elég a ház előtti részre. Akkor gyűjtöm a pénzem a földre és a fűmagra. Kép

Ilke
Gratula Lilinek!

Nyuszi
Jó hogy minden rendben volt az uh-on! Mekkora a fiatalúr? Kép

Rit
Milyen muffint próbáltál arról az oldalról?

Kataa
Én ma csináltam almás-fahéjjasat! Kép Fini lett, csak kevés!

Levi újabb szavakat produkált:
tetttő = kettő
tete =teteje

Jó éjt mindenkinek, megyek mert leszakad a hátam, tegnap sittet lapátoltam. Kép Végre rend van a ház előtti kertben, már csak földet kell hozatni.

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

jaj, tudom hol van aza cipőbolt! Én oda jártam gimiba a Röppenytű utcába, csomószor mentem el előtte. De én inkább aza alsó x-re tenném, de már rég voltKép

Kataa!

Én is csak télere akarok Emmának új ágyta venni. Szerintem az ikeáshoz is lehet leesésgátlót venni.

Mi csütörtökön a férkjemmel meg Emmával elrobogtunk cipőt venni Emmának, mert bejött e tavasz és csak magas szárú nagyon szörmés bakancsa volt szegénykémnek. Én most is sportcipőt vettem neki, mert nekünk ősszel is nagyon bejött a tépőzáras sportcipő (melánia), a sima bőrcipőnél ez azért melegebb, de mégse bundás. Most nike-ot vettünk és képzeljétek 23,5-est kellett neki venniKép Nagyon tetszik neki, itthon is állandóan hozza hoyga adjuk rá, nagyon oda van érte. Azért tavaszra majd bőrcipőből már seiestát veszek neki, valami nagyon cuki kislányosat, amit kinéztem sajnos 9000 Ft, de nagyon tetszikKép csak most nem merem megvenni, mert ahogy nő a lába már lehet hogy 24-es kell.

Ma méreckedtünk is 82 cm a csaj, úgy látszik beállt most lassúra, eddig sokkal többeket nőtt, de nem bánom, így is olyna nagy már.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Mano, Kataa,
Ehhez az ikeas agyhoz van egy korlat, amit az egyik oldalara lehet felszerelni. Ha epp ugy forditjatok, akkor megakadalyozhatja a kiesest! Mi mindig csak a fal fele forditottuk, abbol a meggondolasbol, hogy ha esetleg at probalna rajta maszni, akkor nagyobbat illetve magasabbrol esik. Es mondom, Aaron ketszer kötött ki a földön, egesz az elejen, es azota ebböl at agybols soha.
Mas agybol igenKép! Pl., ha a nagymamanal van, ott szinte automatikusan leesik...Fura vajon miert ott igen, es itthon nem. Meg ha jol tudom, apjanal sem, es masutt sem...Kép

REbek egyebkent jol van, ugy nez ki, a lepcsöröl legurulast jol meguszta(megszamoltam ma, 18 fok...BRRRRR), csak ket csücsök azert letörött a fogabolKép. De igazabol nem feltünö, csak a ket egymas mellett levö sarkocska most lekerekitettebb...Ameddig meg nö helyette uj...Nekem mar nem nött...remelem nem fog utanozniKép!

Ha Rebek valamit meg akar nezni,vagy bele akar kukucskalni, akkor azt mondja, hogy: GÁN. Nem tudom honnet vette, de megertjük...

Aaron multkor vacsinal elkezdett az ujjabol "hideg vizet spriccelni"(ezt jatszotta).Azota persze rebek is uolyan hangot ad ki es persze a kezevel is ugy csiinal...Jopofak...
Aaron pedig szeret olyanokat kerdezni Rebektöl, hogy:
-Orat akarsz enni?
Rebek pedig igen komoly arccal bologat ra.Kép Persze ebböl vannak meg variaciok, es latni Rebek is jatszik...

Forti,
Levi mar a szamolassal probalkozikKép! Akkor lehet, ogy nagy matematikus lesz belöleKép???

Mano,
en nem tudom, de meg Aaronnak sem volt igazi sportcipöje. Rebeknek sem vennek, csak rendes cipöt es börböl. Bar gondolom a Nike is börböl van. Valahogy mindig azt hallja az ember, hogy a minösegi, es a lab egeszseget alatamaszto cipö nem sportcipö...
Most nem akarom elvenni az örömed, es lehet, hogy tevedek is...Csak tudom, en idegenkednek töleKép! De hordja egeszseggel Emma!!!

Rebek egyebkent megint oviban.(Na jo, mini-ovi) 11-re megyek erte, de valosznü, hogy meg ott is ebedel. Mikor bucsuzom el töle, es mondom, hogy ö most itt marad, en meg elmegyek es majd hamarosan jövök erte, gyakran razza a fejet(vili, nem akarja, hogy anya elmenjenKép), de aztan nyujtja a karjat az ovonö fele, es minden mukk nelkül megy hozza.

Szep napot nektek, meg benezek, ha minden jol megy!

Es lehet, hogy veszünk egy hazat! Ha nem kapkodjak el az orrunk elöl. Becstöl autopalyan kb. fel ora, es egy igen kicsi hely...Ti költöznetek ilyen tavolsagra??? Kb. 100 fö lakhat ott es falusi szag is van...De en azt gondolom, amig otthon vagyunk, a ket gyerekkel, addig ugy is el vagyunk foglalva, es ha meg nem vagyok odakötve, mert ugyis dolgozom, addig azert jo lehet...Nektek mi a velemenyetek?

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Forti
Szuper hogy alakul a kert: )Tenyleg es minden ok egyuttlakas szinten anyosekkal?Gondolom jol jon neha hogy van ki vigyaz Levire: )

Mano
Mi is vettunk cipot szombaton Alexnak.A Kenguru Goldban voltunk voltak nagyon szep siestak 20% engedmennyel.A 21-es Elit szandi mar majdnem jo ra,igy kertem egy 21-est,hat annyira nagy volt ra,a no meg hulyenek nezett hogy minek akarok ekkora cipot venni a gyereknek.Aztan a vegen meggyozott hogy jo a 20-as is ,amin nagyon meglepodtem mert a20-as bakancsa mar szerintem kicsi neki.Hiaba minden markanal mas a meret.
22-tol felfele nagyon aranyos lany cipok voltak,es most em is annyira horror aron.
Emmank tenyleg gyorsan no a laba: )

Kryss
Kossz az infot agy ugyben,nagyon tetszik csak most amig nincs meg az uj lakas nem tudnank hova tenni : ))Remelem lesz meg ilyen akcio.: ))Akkor jo hamar beleszokott Aaron : )
Haz ugyben meg persze jo a jo levego a gyereknek ,de ha te mar ugyis dolgozni fogsz gondolom Becsben akkor meg mar eleg bonyolult a gyerekeet is diore vinni az oviba,plusz minden nap 1 orat oda vissza ulni az autoban.Bar en elegge varos parti vagyok,mert itt ha este kitalalod hogy mennetek valahova(es megoldod a gyerek vigyazast: ) egyszerubb,de videkrol ha egyszer mar hazaertel nem szivesen autozol be a varosba meg egyszer ,nem?
Ha meg a gyerekeknek majd lesz delutan kulonora+szakkor stb.egyszerubb lesz nem messzirol vinni oket.En sem meg ahogy tudom te sem vagy eleresztve segito nagyikkal,es ilyenkor a praktikus megoldasoknak is szem elott kell lennie.
Nekem is mindenki mondja miert nem vettunk ennyi penzbol egy kertes hazat .Hat pont ezert mert dolgozni csak itt lehet pesten ugy hogy meg is erje.Es nem szeretnek a forgalomban orakat stresszelni,es mire hazernenk mar ugyis sotet van.Bar ha az ember nincs ennyire a fovaroshoz kotve napi szinten, igy azert jo lehet videken nyugiban elni : )
Persze tudom minenkinek mas a jo,ugyhogy remelem megtalaljatok a legjobbat : )
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Köszönjük a gratulákat Lili nevébenKép.
Lehet, hogy nem figyeltem, de megadnátok annak az oldalnak a címét ahol sok-sok muffin recept van? Többek közt ez az almás fahéjasKép.
Cseréltem képet a profilomban.

Dió,
Nálunk sincs erőltetve a bilizés, Lili egyszerűen szereti. Gyakran van, hogy csak úgy ráül ruhástól és vigyorog. Sajnos ő sem szokott jelezni ha kakil, de azért sokszor egyértelmű, mert ilyenkor elvonul egy csendes helyre és leguggol. Na ekkor tudjuk, hogy kakilKép. Viszont mivel ha bármikor bárhogyan szóba kerül a pisi, kaki már rohan is a bilihez, ezért néha rá szoktam ültetni. Belepisilni mindig szokott ha rácsücsül, a múltkori kakit sejtettem, hogy lesz, mert este vacsi után voltunk és aznap még nem kakilt, ezért tutira biztos voltam benne ezért ültettem ráKép. Nem is tudom, ha nem látnám rajta, hogy szereti, akkor biztosan nem ültetném rá. De egyébként van, hogy napokig nem használjuk, csak akkor ha ő szedi elő.
A 28 hónap nem semmi mensi nélkül, ha jól emlékszem, nekem 4 hónappal a szülés után már megjött.
Farsang helyszín még nincs lefixálva. A Mikkamakka került szóba, de annak a bérlete kicsit húzós, így még keresgélünk.
Édes lehetett Peti, ilyen gondoskodástól rögvest meggyógyultál gondolomKép.

Ági,
A bababörzéket a Babanetről szoktam meglesni én is. A Hol-Mi rovatnál van a Börzefigyelő, ott lehet megnézni hónapokra lebontva. Újpesten pont most szombaton volt. Én is szívesen mennék, de nekem innen nagyon messze van. Legközelebb febr. 22-én lesz Sashalmon.
Várjuk a képet rólad!

Csics,
Imi nagyon ügyes már!

Sasha,
Lili sem mond még egy árva értelmes szót semKép.

Conti,
Megnéztem az ekcéma oldalt, és azon gondolkodom, hogy vajon Lili bőrén ezek a kiütések vajon ekcémák-e vagy sem. A doki szerint atópiás dermatitis, ami az oldal szerint az ekcéma egyik fajtája, viszont egyáltalán nem ügy néznek ki Lili foltjai, mint a képen, és nem is olyan helyen vannak, mint ahol írta. Megnéztem mindegyik fajtát, és egyikbe sem tudnám besorolni Liliét. Szóval nem tudom, ma megyünk tanácsadásra és kérek a bőrgyógyászatra beutalót a dokitól.

Nyuszi,
Emi nagyon ügyes, hogy így tűrte a hajvágást, Lili mindig ordít, pedig nagyon vigyázok, meg gyors is próbálok lenni. Legutóbb is totál kiakadt, pedig csak a frufruját vágtam le, de most megint már a szemébe lóg a haj, így a héten sort kell kerítsek rá. Te változtattál a frizudon?
Nekünk is Dany ágyunk van, én is tervezem majd nyáron, hogy behozzuk, viszont mi is rögtön a másik szobába raknánk. Pont ezen gondolkodtam én is, hogy lehet, hogy túl nagy változás lesz neki egyszerre, ennyi minden.

Manó,
Emma jövő héten egyedül elindul suliba ha így folytatjaKép. Nagyon ügyi!

Kataa,
Lili szokta a pelusát a szemétbe kivinni, annyira édesek amikor így utánoznak minketKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!
Rebek is szokta kivinni a pelusat a szemetesbe! Ugy meg tudja ölelni...Kép
Olyan nagylanyos Lili!!! Hihetetlen, milyen gyorsan megnönek!KépKép

bilizes
Nalunk lepcsös WC szükitö van, es Rebek utobbi napokban, ha leveszem rola a pelust esti lefekves elött, es hagyom szaladgalni, mindig mondja, hogy kaki es menni akar a WC-re. Raül, szinte egyedül es erölködik...Olyan edesKép!Tegnapelött belepisilt par cseppet es tegnap eddig addig mondogatta, hogy Kaki, mig egy ici-pici kakai-foszlany is sikeredett!!!
Allatira örült Neki!Mi meg mersze meg ratettünk a lapattal es az egesz csalad a csodajara jart!!!Kép

Szoval eselyes a nyar szobatisztasag szempontjabol!Majd meglatjuk, mihez van Rebeknek kedve!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kataa!

melyik kenguru goldban? Egy 23-as szandál nekünk is kéne.

Kryss!

Nem veszed el az örömöm, mert ezt én is mind tudom, ezt mérlegelve vettünk neki ilyetKép Neki ősszel is ilynevolt, csak Melánia, ami ráadásul még gyerekcipő márka is, ha jól tudomnem is rossz. A sarkát ez is nagyon jól támassza, ugyanolyan a sarka mint más gyerekcipőknek, keményített. Az tény hogy olyan harántemelő amilyne a siestának van, az nincs benne (van valamennyi, d enem siesta betétes), de erről is megoszalik még az orvosok véleménye is hogy most jó vagy nem. Szóval én azt szoktam nézni hogy jó minőségű bőrcipő legyen, a bokáját tartsa. Sőt bevallom én a siestától félek kicsit hogy nagyon nyomja a talpat, mert pl a Melániákban sincs olyna magas harántemelő. Hát nem tudom. De a siestákban meg az tetszik hogy olyna szép modellek vannak, úgyhogy épp ezért tavszra valószínűleg oylat kap.

manó

KépKép
manó

Hali!

Képzeljétek, pénteken párom a gyerek ágyával állított beKép Pedig eléggé pánikban voltam, hogy meg-e kéne venni... Nem hagyott gondolkodási időt, de nagyon örültem. Már aznap este abban aludt és csak 1x ébredt, anyós egy szóval visszaaltatta.
És azóta is abban alszik, volt, hogy az éjszakát is mukk nélkül reggel fél 8-ig átaludta.
Szóval örülök.

Manó!
Fentebb olvashatod a jó tapasztalataimat, és ráadásul, gabi nagyon megszerette az ágyat és azonnal el is fogadta. Tetszik neki hogy ki tud terülni.

Ilke!

HÁt remélem azért nem maradnak "némák" olyan sokáig már.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Jol elszallt amit az elobb irtam.Kép

Rit, Mano

Emi is kulonszobaban alszik szuletese ota, csak most eggyel odebb szeretnenk rakni. A kicsi megkapja a racsos agyat ,meg a pelenkazot is, ugyhogy Emi koltozik, tehat neki agyvaltozas, szoba es kornyezetvaltozas. Azert aggodok, hogy nem sok-e.

Forti

Nem tudom mekkora a picur, de a gep pont a korat josolta, (22 het) csak reszeit mertek meg.Kép
Hajra fuvesites!
Nalunk elkezdett kihajtani amit meg osszel szortam, pedig azt hittem megfagynak a magok a telen.Kép

Kryss

Mi szeretunk itt lakni, kb. fel ora alatt bent vagyunk az Arpad hidnal kocsival. Suli van, allitolag jo, biztos kulonora meg szakkor is akad. Igaz, itt nem csak 100-an laknak. kb.16 ezren. De bevasarolni is csak egy heten egyszer szoktunk a kozeli hiperben,ahol van bank es posta is. Amugy minden van a kisboltban amit esetleg elfelejtek. Persze csendesebb, mint a varos, ami jo is, meg nem is, jobb pihenni, de kicsit unalmasabb. Mi mar az utobbi evekben nem nagyon jartunk el amugy sem. A legjobb baratnom meg itt lakik 4 utcara a ferjevel. Es a kert nekem mindennel tobbet er. Mivel panelban nottem fel, ez volt a nagy vagyam. A parom meg kerteshazban, neki meg azert volt ez a vagya.Kép

Cipo

Vettunk magasszaru cipot, 20-ast! Ez azert is vicces, mert amit Emi kinott meg 21-es.Kép

Ilke

Nekem kb 10 cm-t levagtak a hajambol,ugyhogy most kb. a vallamig er. Biliugyben Emi sztrajkol, par napja ketsegbeesetten menekul ha emlitjuk, a multkor majdnem sirva fakadt. Nem tudom mitol ijedhetett meg ennyire.
Kepzeld megjelentek a barkak a kertben, tok jo!KépAz most virag, vagy mi? Es utana level lesz a helyen?(hehe latszik hogy varosban nottem fel)

A parom boszen tanitgatja a lanyomat angolul:

áááj = szem (eye)
aaam = kar (arm)
eer = haj (hair)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Kryss, Ilke!

Nekem Peti vásárlás után szokott segíteni kipakolni! Állok a hűtőnél, ő meg hordja a kajákat nagy komoly, fontoskodó arccal! Ja, meg tegnap segített kivinni egy karton tejet az erkélyre.Kép Annyira aranyos, ahogy elhiszi, hogy sokkal könnyebb, ha ő is hozza!Kép

Szombaton meg apa vitte le magával kocsit mosni. Kapott külön szivacsot, amivel nagy bőszen mosta is a kocsit, apának csak akkor állt égnek a haja, mikor meglátta, hogy a dörzsis felével mossa.Kép Azóta vettünk neki sima szivacsot.

Úgyhogy imád segíteni.

Megvettük neki a bilit, megmondtuk neki, hogy majd később ebbe megy a pisi meg a kaki, és ennyiben maradtunk, betettük a szobájába, és egyelőre várunk.

Itt Dunakeszin nagyon rossz idő van, délután ki se fogunk tudni menni, délelőtt is majdnem elfújt minket a szél, ráadásul azóta csúnyán be is borult. Pedig úgy olyan hosszúak a délutánok!

Dió
szabotimi

Itt is elég durva idő van: hideg, és ezerrel fúj a szél, ki sem viszem Solymeszt.
Pénteken levágtam a haját, kézzel: anyu az ölébe vette és szórakoztatta, én pedig tincsenként ügyeskedtem, amíg valahogy ki nem nézett. Muszáj volt levágni, mert koszmósnak láttam a feje búbját, és a hajra felesleges rákenni a koszmótlanító kenőcsöt. Tök aranyos lett szerintem, az apja szerint olyan kidobóemberes Kép. Majd csinálok képet és kiteszem a profilba...

Zita
parazita

Conti
a világért sem akarlak elkeseríteni, de elárulnám, hogy mi pénteken próbáltuk de. 11 körül és akkor kb az állatkertig állt a sor. Ekkor mondtuk azt, hogy talán nem állunk be Kép
Sőt próbáltunk azt is, hogy valamelyik nap záróra előtt, de akkor is ezren voltak Kép Remélem azért meghosszabbítják ezt is, hátha javul a helyzet, még nem adtuk fel Kép

Kataa
Én írtam, Dodi egyik feladata a pelankakivitel a kukába Kép
Amúgy én úgy csinálom, hogy egyre több feladata van, amit neki kell megcsinálnia: Ő hozza ki a fürdőszobába a pizsijét, pelusát, törülközőjét. Fürdés után ő húzza ki a dugót és teszi a helyére, egyenként lecsorgatja és kiadogatja a játékait és ő veszi fel a kádból a csúszásgátlót is. KépKép Nagyon kis ügyi, olyan büszke vagyok rá!!! KépKép
Kaja után kézmosáshoz, fogmosáshoz ő hozza a kis sámliját. leteszi a csap alá, segítek rá felállni - kezet mos, arcot is + fogat is Kép És meg is törülközik utána KépKép

De van, csak nem Pesten, így ezért ez a nagy ragaszkodás. Amúgy apa beszélt végül vele telefonon és megmondta neki, hogy ne lássa ott. Így szerencsére nem jött el

Forti
a csokis/vaníliás I. változatát - nagyon fincsi!!

Manó
azért ez nem semmi, Dodinak még mindíg 19es lába van. Azért Emma is lassíthat mostmár, nehogy már 45ös legyen már felnőtt korában Kép

Kryss
én mennék, ha ari a hely, tetszik, szimpi, akkor a városnál csak jobb lehet

Kataa + más cipővásárlók
Írjátok mi, hol mennyi hamarosan mi is megyünk vásárolni KépKép

Nyusz
szerintem ne minden változás legyen egyszerre, tesó még pociban, nem hagyod neki az ágyat még pár napig legalább??

Mi most jöttünk haza, voltunk a reptéren kiteozni, bár Dodesz egy csomót aludt az autóban. Ez még kapóra is jött, mert ébredés után 10 percet bírt csak kint a szélben, nem igazán tetszett neki. Viszont utána bepakoltam játszani a bootba, az egész hátsó rész az ő játszótere volt, annyira elvolt, nem is akart hazaindulni Kép

rit

rit

anemona7

Rit!

A bölcsiben egy hasonlóan nagy lábú kislány anyukája úgy fogalmaz hogy za ő kislány ameg Emma majd transzvezstita boltban veszika körömcipőtKép na, remélem azért ennyire nem durvul el a helyzetKép

manó

KépKép
manó

Manó
KépKépKép
csak nem Kép

rit

rit

anemona7

Dio!
Engem akkor tud a frasz törni, amikor Rebek a mosogatogepböl kezd el kipakolni!Kép Adogatja nekem allati rövid szünetekkel a tiszta tanyerokat, poharakat (a fazek az nem veszes!Kép) en meg alig gyözöm kikapkodni a kezeböl, nehogy valamit elejtsen! Es közben minden edenynel kiabal: Anyaaaaa!

Hazvetel
Hat en hajlok ra, hogy menjünk, es abaratom is! Es allati jo ar. Meg felujjitassal es atepitessel együtt is. A faluban van ovi, de nics (nem lattam) iskolat. De akkor van az 5km-re odebb levö nagyobb települesen...Es itt Ausztriaban van iskola-busz, tehat talan az sem olyan bonyolult. Csak ha egyszer a gyerköcök elatkoznak, hogy miert lakunk a vilag vegen...Bar, ha ott nönek fel, akkor nekik az lesz a termeszetes!
En is kertes hazban nöttem fel, es a baratom meg a varosban...(többe-kevesbe)

Muffin
Megfertöztetek az almas fahejjassal! Aaron mar ugy is napok ota ragta a fülem, hogy akar nekem segiteni muffint csinalni...hat elkeszült, most hül...

Mano,
akkor minden OK! Marmint kibeszeltük a cipötematKép!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kryss
Nem tudom, nagyon tetszik neki amikor számolunk. Már próbálkozik az eggyel és a hárommal is. Ha leírjuk a számokat a tízest felismeri simán. Kép

Ilke
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/receptek&page=/m-index.htm

Forti

Kép
Kép
forti

Ja, nalunk ma legalabb 5X esett a ho, aztan kiütött a nap, aztan beborult...Örületes szel van, most csak ugy hordja megint a havat!!Es du. meg villamlott es dörgött is a havazas melleKép!
Mi szinte minden idöben ki szoktunk menni, de ma kihagytuk...a hideg es föleg a szel miatt!!!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Ilke, pont ezt mondta a Bettire is, hogy atopiás dermatitis. Nekünk most használt az a kenőcs, amit adott, plusz a gyógyszertári fürdetőt használjuk. Rájöttem, hogy ha szétmajszolom, és ráengedem a zuhanyt, akkor ez is habosodik, mert ez fő kritérium nálunk. Az ekcéma lapon elég szélsőséges esetek vannak lefényképezve. Barbinak sem voltak ilyen borzasztó foltjai.

Mit szóltok milyen sz.r idő lett. Betti tegnap este nézte a villámokat, nagyon tetszett neki. Ma ki sem dugtuk az orrunkat.

Kataa, örülök, hogy ilyen jól elterjesztettem a muffin sütés örömeit.

Sasha, ez tök jó, hogy nyugis lett az éjszakai alvásotok!

Kryss, a mosogatógép kipakolás nálunk is megy. De még jobban a mosógép, amikor kiszedi a mosott cuccokat, minig bejelenti kié a ruha. A zoknikon kívül mindent meg tud különböztetni.

Képzeljétek, ma ráütöttem Betti kezére. Az történt, hogy a kanapé eléggé lestrapált már és néhol ki lehet húzgálni a szöszöket belőle, olyasmi mint pár szál haj mondjuk. Na ezeket szedegette ki Bettikém. Vagy 10x rászóltam szép szóval, aztán megpróbáltam elterelni a figyelmét, egy időre sikerült, de megint visszatért. Akkor nem figyeltem rá, de hozta, és nyomkodta az orrom alá a szöszöket. Szóval rávertem a kezére, sírt egy sort, és megértette, hogy ezt nem engedem. Hát ennyi, de utána úgy sajnáltam magamban.

Rit, hát egy csomó szót nem is értettem, amit írtál. Ez valami szélhajózás?

Conti

conti

Sziasztok!
Éjszakáink rendeződni látszanakKép, néhány napja szó nélkül alszik Gyurci. Úgy néz ki, hogy tényleg "csak" a fogak álltak az álmatlan éjszakák hátterében. Napközben viszont egyre nehezebben bírok vele, folyamatosan dacol, hisztizik okkal ok nélkülKépKépKép. Mivel az alvás visszazökkent a régi kerékvágásba, így marad a gyerek a kiságyban egyenlőre. Amúgy én is ezt az IKEA-s ágyat néztem ki neki, illetve Besztiékét. Még nem tudom, hogy megvesszük e, vagy halasztjuk a dolgot. A párom nem hajlandó az IKEA-ban vásárolni semmit se, így maradna a "Dani"-s megoldás.

Ilke!
KösziKép! Bevetettem a módszeredet. Tigrises fogkefe (Gyurci is imádja a tigrist), picurka fogkrém, és most úgy néz ki, hogy javult a helyzet. Nagyon jó az új kép a profilodbanKép, és milyen tuti kis foteletek vanKépKépKép!

Manó!
Húha! Szép nagy lába van Emmának. Gyurcié még mindig csak 20-as!

Kataa!
Engem is érdekelne, hogy melyik boltban vettétek a cipőt! Pelust Gurci is hordja a szemétbe már elég régótaKép! Szinte balhézik ha én akarom vinni!

Most ennyi, mert szétrobban a fejem (már 1 hete)KépKépKép!

Jók legyetek, pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Conti
a kite??? ez félig sárkány, félig siklóernyő, lényeg az, hogy a földről indítod és húzatod vele magad a szélben. Lehet kis kocsin is ülni közben (buggy) vagy olyasmin mint a szörf deszka - ekkor mondjuk vizen vagy, de lehet csak úgy gyalogosan is, csak akkor sokat kell futni vele. És tök jó nagyokat lehet ugrálni mindennel Kép
a boot? - ez a kocsinak a hátulja, mondjuk csomagtartó, de nem az, mert nekünk kombink van, így az az egész hátsó rész. Ha nincs telepakolva, akkor Dodinak gyártunk oda játszóteret, elég jól elvan ott, építőkockázni órákig eltud vagy főzőcskézni is, én azért szeretem mert könnyű összepakolni a játékokat, nem tudja ezer felé széthordani + amíg kint vagyunk a szélben ő halál jól eljátszik. Benyomunk neki egy kis zenét, minket lát az ablakon, ha valami kell, akkor úgyis integet + kiabál Kép

rit

rit

anemona7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?