Új privát üzeneted érkezett!

Musi! péntek hajnalban született.

Kép
Kép
Kép
erika26

Mush!
Nem tudom, én nem viszketek!
Amúgy én is sokat iszok, de olyan szivacs efektusom inkább akkor van, ha kicsit megugrik a cukrom. :? Szóval csak egy ötlet volt, nálad bizti rendben van!! :wink:
susy75

Sziasztok!
Megérkeztünk a bográcsozásról. :)
Pár képecske az elsőn látszik a szép nagy pocakom!:D

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

na megyek fozni.nagy a pangas erre fele. nem vagyok ehhez hozza szokva :lol:
nem tudom eldonteni, hogy brassoit csinaljak vagy boci pipijet.asszem brassoit az gyorsabb. :lol: holnap meg majd pipizunk ebedre!

KépKép
KépKép
mush589

aida. nagyon jol nez ki a kaja! meg persze ti is. csak hat nalam jelen pillanatban a kaja a vezeto. :lol: apa mondta is, ha kajat reklamoznak, akkor tuti, hogy odanezek, es csorog a nyalam. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok,mi dolgoztunk ma egy válaszfalat bontottunk ki irdatlan nagy port maga után hagyva.Rettenet volt itt.
Egyébként megvagyok...úgy-ahogy. :roll:
ma halászlét csináltam,holnap bici pipijét csinálom meg de csak kizárólag csirkecombokból.Krumplipürével.

néhány kép:
Kép így indult
Kép ilyen lett...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

most már ilyen de még nincs vége...
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon nem irigyellek!

Dettó ugyanilyen kandallónk van!

Ma ittam egy csésze málnalevélteát... hát nem lesz a kedvencem, de a kis drágámért mindent! Ja igen én raktam bele egy korty ciromlevet, meg egy pici kanál mézet, de így is fűíze volt.

Aida így jobban látszik már, hogy baba lesz... :lol: :lol: , és a kaja nagyon jól nézett ki!

Kép

Kép
dcili81

Aida: látszik ott ám a csini pocak!
Az tök jó h kicsit kimozdulsz! a kaja istenien néz ki... még igy vacsi után is gondolkodás nélkül belekanalaznék... :lol:

Sarmon: húú nem semmi munkában vagytok még mindig,,, és persze mindezt pihenés mellett.. vigyázz magadra és pihenj!

Mush: te is lazíts már egy kicsit.. egész nap munka, aztán főzőcskézel..
takarítónő nem semmi... :?

Apa elment barátozni, meg söröznek egyet, ( kettőt hármat) én meg elvonulok a könyvemmel...

Jó éjt mindenkinek!

Kép
eszterke24

Sziasztok!

Csak gyors bekukk,mert mindjárt jönnek a vendégek,apa szülinapja van ma,és megy mindjárt a buli...Réka mamázik,így kicsit ki tudunk kapcsolódni.
Cili a te gesztenye tortádat csináltam meg apának,köszönöm szépen,teli találat volt :lol: :lol: :lol:
örülök h mindenki jól van,és még egyben :D
mindenkinek szép estét.... :)

solya051020
Káld

Susy, a cukrom érdekes történet amióta vettem egy AccuCheck mérőt és kaja után mérem 1 órával.
Szinte mindig 6 alatt van, egyszer ugrott meg tejberizstől, azóta azt nem eszem..

Egyébként normál kajálás van, arra figyelek, hogy általában délelőtt no tej, csak tea, és korpovit keksz, ebédtől meg minden mint azelőtt.
Illetve 6x eszem egy nap a korábbani 2 helyett.
Az éhgyomros cukrom 4.4-4.6 körül mozog.. :D

Köszönet a diatetikus néninek, aki minden héten talizik velem, és egy fillért sem fogad el :!:
Ja és persze Csakinak a biztatásért és tanácsokért.. :D

Eszterke, Aida, most egy kicsit megnyugodtam, ezek szerint ez tök normális hogy nagy a buksink :?:
A lábszár nekünk is kornak megfelelő, hasink egy kicsit kor alatti.. Na majd kint megetetem :D

Sarmi, tök klassz, ahogy csinositjátok a házatokat, irigylem hogy van hova bővülni...
Mi hosszu távra választottunk lakást, és mégsincs most hely babaszobának, tavasszal át kell nekünk is épieni egy jo nagy részt... :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

sarmi. alakultok. apa biztosan dog faradt nalatok is!
nalunk november vegen verik majd ki igy a falat. :)

eszterke. probalok. :lol: a brassoi jo lett, hagymas krumplit csinaltam hozza. majd szetdurranok.
holnap apa meg apos festenek, igy nalunk lesz az ebed. vegulis egyben sult malac husi lesz, meg tepsiben sult krumpli, feher es sargarepa, es szezammagos brokkoli. meg talan csinalok palacsintat. majd meglatom. vagy bundas almat. amugy is kivancsi vagyok milyen lenne a palacsinta teszta rizslisztbol.

mar megint rakezdtek a tuzijatekokkal! jaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjj! vinne el oket az ordog! :twisted: :evil:

KépKép
KépKép
mush589

solya. jo unneplest!

KépKép
KépKép
mush589

Hű, hogy elment ez a nap is! Apa országos horgászversenyen volt, és a negyedikek lettek, tök büszke vagyok rá :oops: :D

Sarmi: nem irigyellek, jó nagy munkában vagytok... de az a lényeg, hogy nagyon szép lesz :)

Mush: nagyon cuki dolgokat vettél :) a csajszit meg sz*rd le. Én tegnap találkoztam az IKEA-ban a volt egyetemi évfolyamtársammal, és ha nem mondja, hogy 16 hetes terhes, rá nem jöttem volna... nekem üresen is nagyobb volt a hasam :lol:

Erika: Brendon nagyon édes... ilyenkor (is) már alig várom, hogy babázhassak :oops: :D

Ma főleg kreatívkodtam kicsit, és annyira elment az idő, hogy elfelejtettem vacsizni, most meg olvasom, ki mit evett/főzött/sütött fotós dokumentációval, és azon agyalok, mit kéne ennem, ami után kapok levegőt éjszaka.... :twisted:

Ja, és kitaláltam, hogy akkor számolom a magzatmozgást. Ledőltem a kanapéra, nyugodt körülmények, persze semmi. Felkeltem, csináltam egy nescafét és leültem az asztalhoz dolgozgatni... Hát, az Alien kevésbé durva részeire bevettek volna, és még csak a vizuális effekteken se kellett volna molyolniuk, akkora parti kerekedett odabent :lol: :twisted:

Kép

Kép
gabilany79

Kösz csajok ne is irigykedjetek mert már marhára unom én is(március óta),de muszály mert 4 éve 3man költöztünk ide,akkor kergetőztük akkorának tünt,most meg öten leszünk... :lol:

És ma még nem volt egy jóslóm se...De holnap a délelőtti fözésen kivül szigorúan pihi.Mush igen Apa már fél 7 kor elment hogy ö fürdik,azán 7kor még sehol,benézek...hát elaludt a kádban...a vize meg jég hideg volt :lol: :lol: :lol: Kitámolygott,bezuhant az ágyban,azóta még a szuszogását is alig hallani úgy alszik. :wink:

Meg se mondom mit vacsiztunk,füstölt sonkát(olyan igazi házit),kenyérrel,lilahagymával...most ég a pokol,folyton innék,húú micsida éjszakám lesz!!! :shock:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

gaby. hatalmas gratula apanak.
miket kreativkodtal?

KépKép
KépKép
mush589

Mush: köszi, átadom neki! Vettem natúr fakockákat, és azokból kezdtem el dekupázzsal kirakót csinálni. Még nincs teljesen kész, sajna nem lehet minden oldalt egyszerre csinálni :) Meg van egy csomó receptem mindenféle fecnikre írva kézzel, azokat kezdtem el begépelni, meg fénymásolva, és csinálok hozzájuk receptes mappát... Szóval elszórakoztattam magam.

Ilyenek lesznek a kirakós oldalai:
Kép

Ja, és megvolt a vacsi is, apának volt még egy madárlátta szendvicse, azt magamba tömtem... :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Egy kép a Dobogókői kirándulásról:
Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gabi! Nagyon ügyes vagy, hogy ilyeneket tudsz csinálni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

gaby. tok jok lesznek majd a kockak. nagyon ugyi vagy. talan anyukam tudna valami ilyet alkotni.
en majd fenykepek albumba rakasaval fogom magam szorakoztatni, amikor itthon leszek. 5 eve mindig azt mondogatom, hogy majd ha terhes leszek. hat itt az ido. :lol:

eniko. edes levi. biztosan jo volt a kirandulas.

most vettem eszre, hogy a 4 ora vasarlastol bedagadtak a labaim. :shock:

KépKép
KépKép
mush589

miert irom en mindig y-nal, hogy gabi? tudja valaki? mert en nem...

KépKép
KépKép
mush589

Mush: nemtom, de most megyek, és alszom rá egyet, hátha megálmodom :lol:

Nyugodt, kevéspisis éjszakát mindenkinek! :)

Kép

Kép
gabilany79

Zsiráf!
Az tényleg nagyon jó, lehet nem is volt komoly a cukrod. Nekem sajna az éhgyomrim is magasabb ennél(5,5-6), pedig én is odafigyelek mit eszek. :?
Lehet nálam az a baj, hogy nem kelek korán, késöbb reggelizek, és este is 9-10 körül muszály még egy joghurtot vagy gyümit enni.Én is eszek valamit mindig a föétkezések között. 8) Na mindegy ez van, éhezni nem fogok, nagyjából azért jók az értékeim. :P
Csak az éhgyomrin nem tudom, hogy tudnék javítani... :roll: :roll: :roll:
susy75

szakad az eso. he he! :twisted: :twisted: alabb hagyott a tuzijatek! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Susy, én is későn kelek, a regi mindig 9 után van, a tizórai meg délben :shock:
A diatetikus szerint az ebéd fél 2-ig legyen meg, hát ez sem sikerül mindig..
A vacsival kapcsolatban azt mondta, nyugodtan lehetnek utovacsik, gyümölcs formájában, meg joghurt, hát élek is vele :D

Én sem vagyok hajlandó éhezni, a kisfiam örül is nagyon a fincsi falatoknak. A töltött káposztat nagyon szeretjük :D

Kép
Kép
zsiraf8

eppen a ludas matyit hallgatom. marha jo. :lol: :lol:

lezuhanyoztam, hajatmostam, pedikur, manikur megvolt. meg ki is festettem a kormeim. valamiert nem vagyok almos. :?

KépKép
KépKép
mush589

Családi összeröffentünk, zabáltunk, jajjjjjjgattunk, hazajöttünk, apa el, én megasztáron elalvás, most ébredtem, de asszem zuhi után folytatom tovább. Most menni fog! ;)

Jó éjt!

Kép
zölddisznó

Jó reggelt Csajok!

Tegnap iszonyatosan kipurcantam. Extrán pörgős napunk volt! Apa délelőtt elvitte anyóst egyetemi osztálytalálkozójára. Aztán jött após, hozta a traktorját, amit nem mer a hegyen a szőlőben kinthagyni, nehogy ellopják. Bepréselték hozzánk a garázsba, itt fog telelni. Na persze a győr baráti társaság is pont akkor futott be... :-D Ők itt voltak 11-től 4-ig. Két kisgyerekkel, az egyik 5 éves, a másik 2. Alig hogy elmentek, anyós telefonált, hogy Apa mehet érte, vége az osztálytalinak. Én akkor gyorsan avart söpörtem, aztán meg anyós élménybeszámolóját hallgattam. Este fél 9-kor úgy dőltem be az ágyba, mint egy zsák krumpli... 9 órát aludtam, de ma ebéd után tuti fogok még.

Vera!
Örülök, hogy Iza legalább hétvégén nyugis egy kicsit.

Kari aji ötlet Apának: Nekem lenne egy csomó, csak szerintem pénzem nem lesz rá… Ha a TB 2 hónapig ül a táppénzemen, örülök, ha a számlákat ki bírjuk fizetni, meg szüléskor a dokit, szülésznőt, meg marad kajára, oszt ennyi… :-( Pedig Apa be van zsongva az AC/DC-ért és márciusban lesz koncertjük Pesten. Nagyon szívesen vennék neki egy jegyet, annak iszonyatosan örülne. A másik probléma, hogy már jegy sincs nagyon, mert pár nap alatt elkapkodták...

Erika!
Gratula unokatesódnak Brendonhoz! De jó nektek, akkor együtt fogtok babázni!

Mush!
Édi ez a karácsonyi rugi! Most itthon a Tesco-ban is lehet kapni Mikulás-szerkós rugdalózót. Csak az ára tartott vissza, hogy ne vegyem meg. Meg Apa is kiakadt volna, hogy bolondot csinálunk a gyerekből. :lol:

Aida!
Örülök, hogy végre ki tudtál mozdulni egyet a barátokhoz!

Sarmi!
Ti aztán belelendültetek az átépítésbe… Nem csodálom, hogy már nehezen bírod! A vacsi miatt meg tényleg irigyellek! Én a „sómentes” kajálás miatt a sonkát messziről kerülhetem most!

Solya!
Apának boldog születésnapot!

Gabi!
Gratula a horgászversenyhez!

Marha jó ötlet ez a kirakó! Nagyon ügyi vagy!

Enikő!
Levente nagyon helyes kiskölyök!!!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!
Azt hiszem tegnap nekem is megvoltak az első jóslóim, bár az is
lehet, hogy túlhajtottam magam, és ettől voltak a görcsök. Minden esetre elmúltak. :) de megérte hajtani, mert Anna hosszú idő óta először evett nagy tányér levest, és a másodikból kétszer is! Ilyenkor úúúgy örülök :)

edoci:
Dömötör Magit a szülésznőm.

Erika.
CTG-re még nem jelentkeztem be, a dookim mondta, hogy nov. végén menjek, célozzak be időpontot. Így kilestem a naptárból, hogy a 28.-i héten kell mennem. Nem tudom mennyivel előtte kell telefonálni, de gondolom nem hetekkel.
Én megkérdeztem az orvosomtól, hogy melyik szülésznőt ajánlja. Általában mindegyiknek van olyan, akivel szeret együtt dolgozni, és megadja a számát, de ha becsöngetsz a szülőszobánál, és szólsz, hogy hívják ki, akkor jönni fog..

mush:
A málnalevelet ízesítheted, bár ne várj ettől csodát, ugyanolyan xar, mint volt :)

Sarmon:
Gondolom a hátad közepére kívánod már az építkezést! Nem lehet egyszerű...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hello csajok
Rég nem voltam, de most nagyjából sikerült visszaolvasnom. Mindenki pocija nagyon csini, akisebbek is, meg a nagyobbak is. Az épitkezőknek: kitartás, nekem nem lenne ilyesmi elviseléséhez türelmem. A berendezett babaszobák, kiságyak nagyon aranyosak, nálunk ilyen téren még sehol semmi... Gabi: az a kekszes-diós-csokis finomság nagyon jól néz ki, nem sűrűn szoktam ilyeneket csinálni, de ezt ki fogom próbálni :wink:

Fájósok: kitartás, már nincs olyan túl sok hátra...létezik, h nekem még semmi ilyenfajta fájásom nem volt????

Más: tudom, h feltettétek egy táblázatban a telefonszámaitokat, de nem fogom most tudni visszakeresni...valaki, aki dec. végére van kiirva küldje el a telszámát priviben, h legalább sms-ben tudjalak értesiteni, ha mennem kell (dec 12 a kiirt dátum, és legalább 5napig bennt kell lenni, császárnál pedig 10napig)

És egy kérdés: konkrétan milyen ruhát pakoljak a babának hazahozni? Tettem be 2 bodyt(kétféle méret), 1 rugit, 1 vékonysapit, 1 kicsizoknit, 1 vastag overallt, vastag sapit, kesztyűt. Ezeken kivűl takaró, textil pelus. Ez elég, vagy kell még valami?

Kép
galzsuzsa

jo reggelt.

megint van bokam! :lol: asszem csatlakozhatom a vizesedok taborahoz. :cry: meg szerintem a vernyomim is felmehetett tegnap este. alig birtam elaludni, nagyon nyugtalan voltam. ma reggel meg viszonylag sok alvadt ver jott ki az orrombol, pedig nem szokott verezni.

zsuzsa. nalunk kell bevinni ruhat a babanak az ott letere is, igy ezeknek a tobbszoroset viszem. szerintem a vedonot kerdezd, de nekem elegnek tunik, ha csak hazahozni kell ruci.

KépKép
KépKép
mush589

berni. sajnos ennek a ruginak is volt ara, de szerintem karacsonykor nagyon cuki lesz benne a gyerek. csak akkor szivom meg, ha kesobb jon. mivel itt mindent vissza lehet vinni 28 napon belul, nyitva tartom a szemem, es ha talalok olcsobbat, akkor ezt majd visszaviszem. :)

amikor meg nagyon picik a babak, akkor elviselik a nadragot vagy csak a rugit? ezt talaltam ebayen. szerintem tok olcso es aranyos is.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0271579808

mentem krumplit pucolni, mosgatni, aztan meg a fuggonyert. jok legyetek.

KépKép
KépKép
mush589

galzsuzsa:
ment a privi :)
A ruhatár jó, de azért rugiból is tegyél be 2 félét, sosem tudni, nem kicsi-e rá, vagy a talpára, karjára, stb. :)

dagaszt a gépem, sül a kenyerem :lol:

Meg vagyok őrülve egy pihenőszékért.. Kinéztem olyat, amit Anna is tud használni, és töki is, de olyan rohadt drága!! :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zsiráf!
megnyugodtam, hogy akkor nem a késöbbi reggelitöl -meg hogy ugye minden kicsit késöbbre csúszik - rosszalkodik az éhgyomrim!
Nekem is mondták ,hogy fontos a föétkezések közben valamit enni, hogy ne zuhanjon le a cukor!

Mush!
Nekem nem magas a vérnyomim mégis szokott vérezni néha az orrom ha kifújom, ez a terhességgel jár!

Jaj, nekem már olyan karácsonyi hangulatom van!!!! :lol: :lol: Csak most nem tudunk hazamenni, a családdal karácsonyozni, pedig azt úúúúúgy szeretem!!! Na de sebaj! Lesz egy édes csomag a fa alatt!!!! :D :P

Èjszaka nekem is fájogatott a derekam! :roll:
susy75

suzy. azt tudom, de ez nem olyan volt. 3 kisebb rog jott ki az orrombol, nem friss ver. szokatlan volt na.
a biztonsag kedveert aposom hozza magaval a vernyomi merot, aztan majd csekkolgatom neha. meddig normalis a vernyomas?

en is mennek haza most 1-2 hetre, de hat ekkora pocakkal nem lehet repulni. :cry: :cry:

KépKép
KépKép
mush589

na, nekem sikerült tegnap este ugy bekajalni a vendégségben, hogy most nagyon szarul vagyok.. fáj a gyomrom, nem birok enni, amit megittam ásványvizet, azt kihánytam...szerintem leállt az emésztésem :twisted:

A Gyogyszertárban semmit nem tudtak adni, igy kamillateát vettem inni...

Lányok, barnamaci előcsalogatására van valmi jo tippetek?

Kép
Kép
zsiraf8

Zsiráf! Nekem anno nagyon jót tett a joghurt! De mióta terhes vagyok a fiam nem tolerálja... próbáld meg hátha bejön...

NYomi idő van nálunk, a hangulatom is nyomott...

Kép

Kép
dcili81

zsiraf. szilva, szilvalekvar, szilvale, paradicsomos bab, yoghurt ital, langyos viz reggel, es inni, inni, inni.
ja es zoldinek a kaposzta jott be.

itt is esik. a kaja egy resze mar a sutoben. tobb nem fer be...

KépKép
KépKép
mush589

Szép napot mindenkinek!

Zsiráf! Nekem a sütőtök jött be, ha szereted.

Mági! köszi, akkor majd megkérdezem a dokit.

Köszönöm mindenkinek Brendon baba dícséreteket.

Kép
Kép
Kép
erika26

[quote]L írta:ányok, barnamaci előcsalogatására van valmi jo tippetek?

Zsiráf! Nekem van:
A "csiabiga gyere ki..." kezdetű dal szövegében a csigabiga helyet barnamacit kell énekelni!

Kamillából nem szabad ám sokat inni, mert nagyon kiszárít!

Lusta vagyok. Mindenhez. Még heverészni is. asszem varrok tovább...

Kép
zölddisznó

Erika, bocs, hogy nem válaszoltam előbb, szóval igen, én is a 2-es klinikán szülök.
Nálam is úgy lesz a szülésznő, hogy a dokimat kérdeztem, hogy kit ajánl, de még eddig nem hívtam fel, majd jövő héten. Még egyáltalán nem késtél el ezzel szerintem.

Kép
trombibébi

Ja, és aki tudja/tapasztalta/kérdezte, mennyi most kb egy átlagos szülésznő tarifa?

Kép
trombibébi

takaritás,mosás,teregetés,edédkészités-és elfogyasztás megvolt,gyerekek ,apa alszanak...szerintem megyek tentizek egyet én is.tegyetek ti is így... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sziasztok.

én is megjöttem a dokitól és sehol semmi. Még annyira fennt van hogy csak na. így nem indítják meg csak ha nyitva lennék egy ujjnyira a belső méhszájam.

maci én is belenyugodtam hogy lehet dec 1 lesz a szülinapunk de már nem érdekel nagyon nyugis tegnap óta.

holnap megyek uhura ahol végre megtudom hogy a lepényem hol tart meg hogy mekkora gyereket hordok magamba mert azaz igazság hogy a szülődokim e téren bizony hanyag könnyelműű. még jó hogy járok az sztkba is

harivera
Budapest XXI. kerület

Szasztok:) Gyerkőc végre kidőlt.. ideje volt, kezdte nagyon kikezdeni az idegeimet... (nincs is jobb egy hulla fáradt gyereknél akinek semmi se jó viszont aludni se akar elmenni... aztán besokalltam, rámordultam, hogy na mostmár elég, tünés aludni... ÉS ELMENT ALUDNI... azóta is ezen röhögünk:))))

ÁÁÁÁÁLMOS VAGYOK.... és nem merek vasat szedni mert attól szorulásom lesz... (rohadt antibiotikum... előtte SEMMI bajom nem volt...). (és amikor végre sikerült elaludnom nap közben 5 percre, üvöltésre ébredtem... a férjem üvöltötte, hogy Lilla... Állat... szívdobogással felugrok, hasamból egy szikladarab lesz... mondom úristen, mi történt... az utolsó emlékem az volt, hogy Lilla mellettem énekelget és játszik... Hát semmi nem volt, csak Lilla kicibálta az összes popsitörlőt a dobozából. Aztán a férjemnek állt feljebb amikor meg mertem jegyezni, hogy ilyet ne csináljon többet mert nincs az a popsitörlő ami megérne annyit, hogy engem felébresszen... Ő meg azzal védekezett, hogy látta, hogy Lilla ott óbégat mellettem és nem gondolta, hogy alszom. Na mindegy. A mai napomnak is lőttek ezzel mert egész nap hulla leszek (most nem tudok aludni... túl fáradt vagyok hozzá).

Zsiráf: Ami nekem bejött szorulásra: normaflore... naponta több adag, szilvalekvár tejjel utána sok-sok folyadék (nekem az iszonyú híg kamillatea jött be... de olyan híg, hogy éppenhogy érezze az ember az aromáját). Legutóbb a tej plusz ecetes béirépa kombó jött be :)))) (na ja... csak ugye a tej az necces kategória). Jaaa... és tejből csak a szemét tej hajt meg, a jó kis Cserpes féle az meg se moccant... Jaaaa... és tejszínhab... az is állat... Én vettem egyébként Hunyadi vizet is de azt nem nyitottam ki, valszeg nem is fogom inkább beviszem magammal a kórházba a szülés utáni időszakra. Vettem még TamarinLaxot is, azt szabad terhesen is. NA még azt se próbáltam most, leginkább csak azért van itt, hogy ne érezze tehetetlennek magam ha kell.... (tamarinlax, tej, sok folyadék este és másnap nyerő helyzetben van az ember:)

susy: izé... 5,5-6 éhgyomri az nem olyan durva, de közeledik a határ felé... Nekem Lillánál 5.5 volt a csúcs és amellett tényleg rossz volt a cukrom. Most van, hogy 4.1 - gyógyszer mellett- úgyhogy az 5.5 valóban magas volt. Most az összes cukrom tökéletes, hála a jó égnek... mostanában (ld. bűvös 36. hét) már ott tartok, hogy AKÁRMIT és akármennyit ehetek, egyszerűen tökéletes. Remélem nálad is így lesz:)))) (viszont a magas éhgyomrik miatt a szülés után is próbálj majd odafigyelni a cukrodra és kb. 6 hét (bár szerintem inkább a szoptatás befejezése) után kérj egy terhelésest - itthon ezt elvileg automatice megcsinálják). Nekem egyébként a 6 hetes kontroll korainak tűnik, a szoptatás vége a legjobb idő a kontrollra. Azt vszont tilos kihagyni... (aszongyák, a terhességi diab sajna előre jelzi, ha valakinek később -kb. 50-60 évesen- esélyes lesz a 2-es típusú diab így akinek terhességi diabétesze volt az a saját érdekében jobban teszi ha odafigyel, így akár teljesen kiküszöbölhet egy későbbi cukorbetegséget!)

Más: Gyógyteák szülés előtt. Végre eljutottunk egy szülőpozíciós jógára ahol kifaggattam a tanárt (nálam anno kimaradtak a teák mert az ucsó 4 hetem elég gáz volt).

A lényeg:

Palástfű tea 35-36. héttől mehet, napi max. fél liter. A fél liter vízbe 2-3 kiskanál fű, max. 5-6 perc áztatás. Ez mehet szülés alatt és után is. Segít a vérzés csökkentésében, regenerálódásban, felkészíti a méhet. Max. mézzel lehet ízesíteni (citromlé tilos) és azt is csak akkor ha már langyos (mézzel eleve csak akkor szabad).

Málnalevél tea: Egyszer mehet 2 héten át kúraszerűen kb. a 37-39. hét között aztán folyamatosan a szülés alatt (akkor kortyonként iszogatva, 1-1,5 liter is simán mehet). Elkészítés: mint a palástfűnél, ez is max. fél liter naponta. Puhítja a méhszájat, segít a szülésnél de nem jó ha az ember szülés előtt sok héten át folyamatosan issza, ezért elég a 2 hét... aztán a szülésnél megint és az akkor jó ütős lesz. Ennél is tilos a citromlé, max. méz.

Megjegyzem én régen ittam palástfűteát és kifejezetten szerettem az ízét és a málnalevél is nagyon bejött. Igaz én imádom az igazi fűízű züld teákat, a csalánteát stb. így nekem felüdülés lesz ha ezeket is ihatom:)
Vendég

Sziasztok!

Csakegy! Miért tilos a citromlé?????
Én is elkezdtem a málnalevél teát, de mivel egyben főzöm a vízhajtö keverékkel, aminek szintén borzasztó az íze, semmi változást nem okozott annak ízében.
A Tamarint nekem nem ajánlották, mivel altesti vérbőséget okoz, ezért terhesség alatt nem ajánlott! Én Guttalax cseppet szoktam hetente egyszer-kétszer. Na, az megteszi a hatását. Azt lehet terhesen is.

Délelőtt voltunk a babaexpon, de szerintem elég gagyi volt, kis helyre bezsúfolva egy csomó árus, akiknek 90%-a használt ruhás volt. MOndjuk ezzel nincs bajom, mert a tesz-veszen is használtat veszek, csak nekem nincs türelmem ekkora kupacokban válogatni.

zsebi_baba

Zsiráf!
Hát, én csak ahhoz tudok hozzátenni, amikor már semmi természetes nem segít a maciban (a tamarinlax se - ott figyel a polcon). Nálam a Laevolac szirup az életmentő, azt szigorúan iszom minden nap délelőtt és délután plusz 2-3 liter ásványvíz/csapvíz. És így jó...

Csajok!
Rendezgettem a CD-ket, és találtam itthon egy ilyet, hogy A 60-as évek gyerekdalai. Többek közt: Lencsibaba, Tenkes kapitánya, Mehemed, Eperfagyi stb. (biztosan van, aki emlékszik ezekre :lol: )
Szóval, ha valakinek kell, itt elérhető:

http://data.hu/get/830499/a_60-as_evek_ ... i.rar.html

(kicsit nehezen tölt be, lehet, hogy többször kell próbálkozni, de tuti műxik, mert leteszteltem)
Anno barátnőmnek odaadtam, és a kisfiának nagyon bejött...

Kép

Kép
gabilany79

zsebi: elvileg egyetlen gyógyteát se lenne szabad ízesíteni... (gondolom megzavarja a hatását).

A tamarinlaxra rá is van írva, hogy a dobozon lévő adagban terhesen is szabad:

"Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás alatt?
Íze hányingert nem okoz, ajánlott adagban terhesek is szedhetik. Szoptatós anyák csak orvosi javallatra alkalmazhatják, mert a készítmény hatóanyagai átjutnak az anyatejbe.

Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
Este, étkezés után, kávéskanállal.

Mi az ajánlott adag?
Felnőtteknek 1-2 kávéskanálnyi, gyermekeknek 5-12 éves korig 1/2 kávéskanálnyi, 12 éves kor felett 1 kávéskanálnyi bevétele javasolt.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
A javasolt adagolás során mellékhatást nem tapasztaltak."
Vendég

Egyébként én is csodálkoztam, hogy a gyógyszerész nem ajánlotta, mert Bogival kb. félidőtől azt szedtem, és semmi gondot nem okozott. Na mindegy, a Guttalax is bevált.

zsebi_baba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?