Szasztok:) Gyerkőc végre kidőlt.. ideje volt, kezdte nagyon kikezdeni az idegeimet... (nincs is jobb egy hulla fáradt gyereknél akinek semmi se jó viszont aludni se akar elmenni... aztán besokalltam, rámordultam, hogy na mostmár elég, tünés aludni... ÉS ELMENT ALUDNI... azóta is ezen röhögünk:))))
ÁÁÁÁÁLMOS VAGYOK.... és nem merek vasat szedni mert attól szorulásom lesz... (rohadt antibiotikum... előtte SEMMI bajom nem volt...). (és amikor végre sikerült elaludnom nap közben 5 percre, üvöltésre ébredtem... a férjem üvöltötte, hogy Lilla... Állat... szívdobogással felugrok, hasamból egy szikladarab lesz... mondom úristen, mi történt... az utolsó emlékem az volt, hogy Lilla mellettem énekelget és játszik... Hát semmi nem volt, csak Lilla kicibálta az összes popsitörlőt a dobozából. Aztán a férjemnek állt feljebb amikor meg mertem jegyezni, hogy ilyet ne csináljon többet mert nincs az a popsitörlő ami megérne annyit, hogy engem felébresszen... Ő meg azzal védekezett, hogy látta, hogy Lilla ott óbégat mellettem és nem gondolta, hogy alszom. Na mindegy. A mai napomnak is lőttek ezzel mert egész nap hulla leszek (most nem tudok aludni... túl fáradt vagyok hozzá).
Zsiráf: Ami nekem bejött szorulásra: normaflore... naponta több adag, szilvalekvár tejjel utána sok-sok folyadék (nekem az iszonyú híg kamillatea jött be... de olyan híg, hogy éppenhogy érezze az ember az aromáját). Legutóbb a tej plusz ecetes béirépa kombó jött be
))) (na ja... csak ugye a tej az necces kategória). Jaaa... és tejből csak a szemét tej hajt meg, a jó kis Cserpes féle az meg se moccant... Jaaaa... és tejszínhab... az is állat... Én vettem egyébként Hunyadi vizet is de azt nem nyitottam ki, valszeg nem is fogom inkább beviszem magammal a kórházba a szülés utáni időszakra. Vettem még TamarinLaxot is, azt szabad terhesen is. NA még azt se próbáltam most, leginkább csak azért van itt, hogy ne érezze tehetetlennek magam ha kell.... (tamarinlax, tej, sok folyadék este és másnap nyerő helyzetben van az ember:)
susy: izé... 5,5-6 éhgyomri az nem olyan durva, de közeledik a határ felé... Nekem Lillánál 5.5 volt a csúcs és amellett tényleg rossz volt a cukrom. Most van, hogy 4.1 - gyógyszer mellett- úgyhogy az 5.5 valóban magas volt. Most az összes cukrom tökéletes, hála a jó égnek... mostanában (ld. bűvös 36. hét) már ott tartok, hogy AKÁRMIT és akármennyit ehetek, egyszerűen tökéletes. Remélem nálad is így lesz:)))) (viszont a magas éhgyomrik miatt a szülés után is próbálj majd odafigyelni a cukrodra és kb. 6 hét (bár szerintem inkább a szoptatás befejezése) után kérj egy terhelésest - itthon ezt elvileg automatice megcsinálják). Nekem egyébként a 6 hetes kontroll korainak tűnik, a szoptatás vége a legjobb idő a kontrollra. Azt vszont tilos kihagyni... (aszongyák, a terhességi diab sajna előre jelzi, ha valakinek később -kb. 50-60 évesen- esélyes lesz a 2-es típusú diab így akinek terhességi diabétesze volt az a saját érdekében jobban teszi ha odafigyel, így akár teljesen kiküszöbölhet egy későbbi cukorbetegséget!)
Más: Gyógyteák szülés előtt. Végre eljutottunk egy szülőpozíciós jógára ahol kifaggattam a tanárt (nálam anno kimaradtak a teák mert az ucsó 4 hetem elég gáz volt).
A lényeg:
Palástfű tea 35-36. héttől mehet, napi max. fél liter. A fél liter vízbe 2-3 kiskanál fű, max. 5-6 perc áztatás. Ez mehet szülés alatt és után is. Segít a vérzés csökkentésében, regenerálódásban, felkészíti a méhet. Max. mézzel lehet ízesíteni (citromlé tilos) és azt is csak akkor ha már langyos (mézzel eleve csak akkor szabad).
Málnalevél tea: Egyszer mehet 2 héten át kúraszerűen kb. a 37-39. hét között aztán folyamatosan a szülés alatt (akkor kortyonként iszogatva, 1-1,5 liter is simán mehet). Elkészítés: mint a palástfűnél, ez is max. fél liter naponta. Puhítja a méhszájat, segít a szülésnél de nem jó ha az ember szülés előtt sok héten át folyamatosan issza, ezért elég a 2 hét... aztán a szülésnél megint és az akkor jó ütős lesz. Ennél is tilos a citromlé, max. méz.
Megjegyzem én régen ittam palástfűteát és kifejezetten szerettem az ízét és a málnalevél is nagyon bejött. Igaz én imádom az igazi fűízű züld teákat, a csalánteát stb. így nekem felüdülés lesz ha ezeket is ihatom:)