Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Regi: amíg cory válaszol, a Chamomilla homeopátiás készítmény fogfájásra.

Ágnes: cory azért kérdezte, hogy miért evés előtt adtad az ennivalót, mert ez elválasztáshoz vezethet. Ez régi elavult dolog, hogy szopi előtt kell adni, ma már azt mondják, hogy utána és így lesz hozzátáplálás, nem pedig elválasztás.

Panu: üdv közöttünk!

Dandy
dandy

Dandy! Igen, gondoltam hogy Cory ezért kérdezett rá. Már túltettem magam ezen a dolgon, és most biztosan sokan kiakadnak azon amit irok: végül is több mint 5 hónapig szoptattam a babát, mindig vele voltam, mindig készenlétben. Most már egyszerübb, mármint az hogy más is tud már rá vigyázni, nem kellek én az etetéshez. És tudok fogyókúrázni is most, hogy már nem szoptatok.

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
Péter és Levente (2005. december 26.)
agnes77

Sziasztok Lányok!

Ági, én is pontosan ugyanazt szerettem volna tőled kérdezni mint Cory. Egyébként szinte mindegy is hogy kitől vagy honnan származik egy rossz információ, legyen az az orvos, a védőnő vagy egy könyv. Inkább az a baj hogy a nem megfelelő tájékoztatás miatt a szerencsétlen kezdő anyuka önhibáján kívül kisebb-nagyobb ballépéseket kénytelen elkövetni. Persze nem azt mondom hogy bármi rosszat is tettél volna a babádnak, hiszen így is szép hosszú ideig szopizott, és ez már megfelelő alap lehet a további egészséges fejlődéséhez. De tényleg, a védőnő nem mondta el hogyan is csináld a hozzátáplálást?

Vera, a kép valóban nem mostani, tavaly tavasszal (talán áprilisban) készült. Azóta már levágattam, még június végén, mert egyszerűen nem tudtam vele annyit foglalkozni mint kellett volna, kicsi fiam meg állandóan tépte Kép Hugom ki volt rám akadva, mert ez már a harmadik alkalom volt hogy derékig érőről vállig érőre vágta le nekem. Most viszont megint növesztem, mert nagyon hiányzik KépKép

Ma olyan nagyot sétáltunk négyesben mint a csuda. A cél a posta volt, ami tőlünk kb. 3 kilométerre van, szóval összességében megtettünk vagy 6 kilométert, kb 2 óra alatt. Tüncikének ez volt az első alkalom hogy babakocsiban utazott, eddig ugyanis mindig
hordozóban vittem. Fel voltam rá készülve hogy nyafi lesz, mert Csibi egész 6 hónapos koráig utálta a babakocsit, de legnagyobb meglepetésemre a kiscsaj meg se szólalt Kép Nézelődött, aludt egy fél órácskát, aztán csendben szemlélődött tovább, esetleg rávigyorgott arra aki épp megállított minket Kép Csibibaba pedig az egész utat a kétkerekű biciklijén tette meg, csupa öröm volt látni mennyire élvezte hogy egyedül és gyorsan halad. Na este nem is volt gond az elalvással, elfáradt rendesen KépKép

Akárcsak én, úgyhogy megyek is és lepihenek, hajnalban úgyis zaklat a kis boszorka Kép

Sziasztok, Diti
diti

Diti! A védönö kétszer járt nálunk, elöször akkor amikor Timi kéthetes volt,aztán másodszor akkor amikor Timi kb. 3 hónapos volt. Szóval, nem láttuk túl gyakran.
A gyerekorvost meg nem kérdeztem meg (pedig nagyon aranyos, segitökész), mert minden könyvben azt olvastam hogy a szopi elött kináljuk meg egyéb étellel.
Klassz lehetett a kétórás séta!!

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Sziasztok!

AnnAnn: én úgy tudom, ha előtte adod, az az elválasztás, ha utána, akkor hozzátáplálás.

Regi: az, hogy nincs ott pukli..., attól még elkezdhettek mocorogni. De persze ez csak tipp.
A chamomilla egy homeopátiás szer, a ch30 pedig az erőssége.

Panu: üdv itt Kép

Diti: csak azért lényeges szerintem, hogy kitől származik az infó, mert bízom benne, hgoy egyre több védőnő és gyerekorvos jó infókkal tud szolgálni. De lehet, hogy naív vagyok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Ann!
Fodrász után képet akarunkKépKép De nem azé mondtam ám!

Mi is a térdét borogatjuk BencénekKép Nekem vannak olyan kis pelenkáim, ami egy normál pelus negyede, és azzal szoktuk borogatni. Bár vizesen alig lehet meghúzni, meg hát nem is nagyon merjük mert Bence azonnal sír. Úgyhogy kb. 5 perc és már a térdén van. Párszor visszatesszük de aztán le is vesszük. Még sosem lett göbös és duzzadt sem. Csak fáj neki, úgyhogy most kitartóbban fogjuk borogatni, mert nagyon jó lenne ha most másképp alakulna az esténk...

Milyen érzés a kemény lencsét berakni? El nem tudom képzelni! Nekem az asszem olyan érzés lenne mintha egy kétforintost akarnék a szemembe nyomniKép

Cory!
Én Dentinox oldatot vettem, mert gél nem voltKép Akkor az most nem is jó? Miért nem?
Chamomilla is van itthon de csak 15CH.

Segítsetek légyszi! Egyébként honnan tudom hogy a foga fáj?! Mert Bencike napok óta nagyon nyűgös és az ínye is fehér már elég régen, bár nem duzzadt.
Azzal hogy bekenem neki nem ártok? Feleslegesen nem szeretném. És a bogyókat ti hogy adjátok a babának?

A hozzátápláláshoz még annyit, hogy én valahol megértem azokat az anyákat akik szopi előtt próbálják mással is kínálni a babákat, mert kevés olyan baba van aki tele pocakkal hajlandó az új ízeket kóstolgatni.
Én mindig két szopi között próbálom adni a gyümölcsöt (kivétel az este), tehát sosem a tejcsi helyett. Ha esetleg az alvás miatt csúszik akkor max. később jön el a köv. szopi ideje. De nálunk ez nem akkora probléma mert Bence napközben még mindig kb. 3óránként eszik.
Este viszont fürdés után megesszük a banánt (ma almával keverve kapta) és utána szopizik egy jó nagyot, és így reggelig alszunkKép
De most megijedtem attól amit írtatok mert eszemben sincs az elválasztás és én nagy tragédiaként élném meg ha elválasztaná magátKép Szerintetek napi egy alkalom is idevezethet? Mert akkor inkább először a tej és utána gyümölcs, de úgy tuti nem fog neki kelleni és így a nyugodt éjszakának is lőttek...

Panu!
Üdv ittKép Gyere gyakran és mutasd meg nekünk LizátKép

Nagyon késő van, miért nem alszom én már? Kép
Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Cory! Én úgy tapasztaltam, hogy ahány könyv, majdnem mindegyik mást ir, és ahány védönö vagy orvos, mindegyik mást mond.:-(( Hát hogy igazodjon ki a kezdö anyuka ennyi információ között? Nekem még nem sikerült....:-(

Ki mit csinál a hétvégén? Van valami programotok?

Puszi, most megyünk el itthonról (a férjem unokatesójához vagyunk hivatalosak ebédre), és csak késö du. jövünk haza.
Ágnes

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Sziasztok Kép
Cory, Dandy - hozzátápi-elválasztás témában ki vagyunk általátok képezve, köszi Kép De mondjuk logikus is, h ha már elég jól van lakva, kevésbé kell neki a tejcsi. Fordítva is logikus, amit Vera mond, h akkor nem fogadja el íz új ízeket - vagyis sztem maximum lassabban, nem? Ha érdekli a dolog szopi után is belefér Kép Cory, tudom, h Balunak nem jött be a dolog elsőre, csak 1,5 hónap után fogadta el, ha jól emléxem. Hogy volt ez?

Chamomilla 15 az kpes erősségű a 30as meg erős - legalábbis gyerekeknél nem szoktak magasabbat adni, ha jól tudom. Azt is adhatsz neki egészen nyugodtan.

Panu, üdv itt, tényleg szeretnénk látni Lizát! Kép

Diti, séta Kép Te, azért 2 kerekűn lenyomni 6 km-t, nem semmi!!!

Ma vagy holnap ismét torna művek Kép
Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Zsoltika tegnap megkapta az 5 hónapos oltásokat. Egész jól viselte, bár a doktornő még meg sem szúrta, de már sírt Kép Utána nagyon hamar megnyugodott, láza egyáltalán nem volt, és a lábikója sem dagadt meg, sőt nem is fáj neki KépKép Azt hiszem, ezt vészelte át a legkönnyebben Kép Napközben aztán volt sok alvás, este meg nem, még éjfélkor szopizott a Picurika Kép

Ann,
torna művek nekem is kéne Kép Tegnap belebújtam a régi kedvenc farmeromba, hát sajnos nem tudom összegombolni Kép Pedig ez a jó idő ráébresztett, hogy rohamosan közeledik a nyár, és szeretném már hordani a szép ruháimat, amiket tavaly ugye a pocak miatt nem hordhattam, szóval ideje korlátozni a csokibevitelt Kép

Vera,
ez a fogfájás nem könnyű dolog. Nekünk szerdán volt nyűgös napunk, és este bekentem Zsoltika ínyét Dentinox géllel, utána meg is nyugodott. Valószínű, hogy a foga zavarta, pedig még nem bújt ki! Szerintem ha olykor bekened (amikor erre gyanakszol), azzal nem ártasz. Én is csak picit kentem az ínyére Kép Azóta pedig nem kellett.
Nagyon csini lett a frizurád KépKép Szépek vagytok Bencével.

Diti,
nagy séta Kép Örülök, hogy Tüncike jól bírta a babakocsit, és nem csoda, hogy Csibi kifáradt. Hosszú hajjal tényleg nem lehetett könnyű, nekem csak a vállamig ér, mégis mindennap gondolok arra, hogy levágatom Kép

Panu,
én is üdvözöllek Kép Gyere gyakran! Mikor született Liza, és hol?

Ágnes,
sajnálom ezt a szopi-dolgot, és tényleg nagyon rossz, hogy nem megfelelő tájékoztatás miatt alakult ez így. Egyébként merre laktok?

Zsizsa,
hízáshoz gratula! Ugye hogy beindult Gabi? Kép

Dandy,
remélem Dorka már jobban van. Martin forgása: biztos ő is elkezdi hamarosan, ne aggódj! Kép

Cory,
gratula Zsomának, nagyon-nagyon gyorsan fejlődik!

Zsófi,
poratka Kép Mondott valamit a doki? Lehet vele valamit kezdeni?

Lányok, van egy kérdésem Kép Nagyon sokat írtatok már ezekről a homeobigyókról. Én igazából azt sem tudom, mi az a homeopátia... Elnézést a tudatlanságomért Kép Leírnátok röviden, hogy mi is az? Esetleg Ann, te nagyon értesz hozzá. Még sosem ettem ilyen bogyót. Miben mások ezek, mint a "normál" gyógyszerek?

Tegnap még azt is mondták nekünk, hogy most már elég havonta tanácsadásra járni. Ez mindenkinél így van? Persze lehet menni gyakrabban is babát mérni, azt hiszem, fogunk is.

Hozzátápi: tudom, hogy sokat beszéltünk már róla, de én még mindig bizonytalankodok Kép Úgyhogy ha még bármi infó jön, csak örülök neki. Remélem, Zsoltika elfogadja majd az új ízeket 1 hónap múlva.

No megyek, mert még ezer tennivaló vár rám + ebédfőzés Kép Kellemes hétvégét!

Gabi

pgaboka

Gabi, a homeopátiás gyógyszerek nemcsak arra képesek, h megszüntessék a panaszokat, hanem arra is, h megerősítség a természetes védekezőrendszerünket - ellentétben a hagyományos gyógyszerekkel, mik soxor csak tünetileg hatnak, sőt kellemetlen mellékhatáaik is lehetnek (pl. antibiotikumoknak). A beteg azt a gyógyszeranyagot kapja homeopátiás hígításban, ami hígítatlanul adva az egészséges emberben kiváltja a beteg panaszaihoz hasonló tüneteket - ezért mondják, h hasonlót a hasonlóval gyógyít.
Gyógynövényekből és ásványi anyagokból állnak. Nincs mellékhatásuk, legfeljebb nem hatnak. Nem tudsz rosszat csinálni. Nem lehet túladagolni.
A szereket mindig egyénre szabottan, a tüneteknek megfelelően kell alkalmazni. Tehát pl. olyan, h általános köhögésre való szer, nem létezik. Hanem megnézed, h milyen az a köhögés, mikor jelentkezik, hogyan, mire javul, mire rosszabbodik és ennek alapján választasz szert. Min. 10 féle alapvető szer van pl. köhögésre. Ahogy múlnak a tüneteid, úgy csökkented az adagot, nem 3x2 t szedsz 1 hétig.
Remélem, az alapvető dolgokat leírtam, segítsetek!

Vera, mi is negyedpelussal borogatunk, csak átkötöm egy csík-kendővel és attól egész jól ottmarad Kép

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!
Tegnap este csődöt mondott az UPC nálunk, ezért nem tudtam folytatni az írást.
Gabi!
A homeopátia azt jelenti, hogy csupa természetes anyaggal gyógyítanak, semmi szintetikus, és lényege szerint nem ellenszerekkel, hanem a tünetekhez hasonló szerrel gyógyít, és ugye a mostani gyógyászatban (pár évszázada) az ellenszerek használata terjedt el. A gyógymód lényege, hogy az egész testet meg kell gyógyítani, hiszen a szervi bajok, a fizikai tünetek mögött a lélek betegsége áll.

A fogzásról: én úgy tudom, hogy a fogmagvacskák jóval korábban elkezdenek mozogni a fogínyben, minthogy kibújnának. Ezért például az erős nyálzás is jóval hamarabb beindul. Egy barátnőm szerint ha az ujjaiddal végigsimítod a fogínyét, akkor érezned kell a két kis fogat, de ha érzed akkor is még legalább 1-2 hónap, amíg ténylegesen kibújik. A védőnőm szerint pedig előbb a fogínynek kell kiszélesedni, ez előzi meg a fogak kibújását.
Köszönöm kedves fogadó szavaitokat. Magunkról: Liza szeptember 18-án született Budapesten a Szent István Kórházban, és a 11. kerületben lakunk. Ő az első gyermekünk, így kellőképpen aggódunk minden egyes számunkra még szokatlan dolog miatt. Szerencsére igazán jó védőnőnk van, és a családban is van segítség, ha tanács kell, no meg a könyvek, és a fórumok olvasása, így együtt azért elég jó, de úgy éreztem, hogy néha kell egy kis testre szabott tanács is, meg a sok tapasztalat, amit ennyi anyuka ad Kép
Fotó próbáltam feltenni, egyelőre azonban túl nagynak találta a rendszer a méretet. Ha a papa hazajön segít nekünk, remélem.
Délután megyünk úszni Lizivel. Majd utána jelentkezem.
Üdv, Panu
panu

Sziasztok!

Megvagyok ám, majd valamikor írok is, ha idejutok, egyelőre esélyem sincs visszaolvasni. Hatalmas melóban vagyok, ami a lakást illeti. Most, hogy Ginus nincs, picit átrendezgetjük. Most épp a konyhát csinálom, jó nagy munka Kép Közben Fanni is "ugráltat" KépKépKép

Panu: üdv. itt Kép Mi is XI.kerben lakunk Kép

dbarbi
DBarbi

Sziasztok!

Köszi az infókat, jól hangzik ez a homeopátia. Az az igazság, hogy eddig egyáltalán nem foglalkoztam vele, de most felkeltettétek a kiváncsiságomat Kép Az nagyon tetszik, hogy természetes anyagokat használ, hiszen olykor szükség van gyógyszerekre, és én már utálom ezt a sok vegyszert meg mesterséges cuccot.

És ha jól értettem, ezek a homeobogyók szedhetők szoptatás alatt is, ugye? Fejfájásra tudtok valami jót? KépKépKép Nekem főleg az időjárás, frontok miatt fáj a fejem, de nem akarok rá semmit bevenni (nem is szoktam).

Anita,
korábban kérdezted a ruha-pakolást Kép Mi még egyenlőre nem dobozoltuk be őket. Én minden kis ruhát megtartok, mert ugye szeretnénk kistesót Kép, és az öcsémnek is lesznek majd gyermekei reményeink szerint KépKép Szóval mindenképp jók lesznek még a kis ruhácskák. Én úgy gondoltam, hogy dobozokba teszem őket, vannak még a munkahelyemről ún. archív dobozok. Ezeken lyuk is van, és valóban szellőzhetnek a ruhák.

Most mennem kell, vár Zsoltika Kép

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Vera: az oldat nálunk nem ért semmit. A gélben van lidokain is, és ettől ha rövid időre is, de hatásos. Próbáld ki magadon, mit érzel az oldathatására. Bár hallottam már olyat, ahol cumizik a gyerek, hgoy az oldatból 1-2 csepp a cumira, és az is hat. Nem tudom, ezt nem próbáltuk.

Ágnes: jó kérdés. Nem tudom. Én mikor Balut vártam, akkor találtam rá a babanetre, javasolták az LLL oldalát, és nagyvonalakban arra alapoztam az etetéseket. Sokat gondolkoztam azon, hogy akinek nincs net, sokkal jobban be vannak határolva a lehetőségei Kép
Ha minden jól megy, holnap jönnek hozzánk Ziték Kép

AnnAnn: én lelkesen (idővel kicsit kevésbé lelkesen) kínálgattam Balut minden nap valamivel. Ugyanúgy 4-5 naponta adtam valami új ízt, mint azok, akiknél elfogadja a baba. Balu 1-2 kiskanálnyira volt hitelesítve. Pl az őszibarackkal szemközt köpött egy az egyben Kép Volt, hgoy egyáltalán nem fogadott el semennyit. Így nem küzdöttem azon, hogy ha egy nap kimaradt, akkor mi lesz. Aztán egyszercsak megtört a jég, és egyszerre megevett 100g paradicsomos krumplit 7,5 hónaposan. Onnantól kezdve megbízhatóan evett ennyiket. Mikor ez már 2 hete így ment, kapott még egy étkezésre más kaját. 9-10 hónaposan meg egyértelműen jelezte, hogy most már reggelire is kérne valamit szopin kivül.

Most megyek tescozni Zsomával Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szép napot!
Most értünk haza, egész idáig sétáltunk! Délelőtt egy órát, és délután is kettőt...ki vagyok...lejártam a lábaimat Kép
Holnapra pedig kéne energia mert legalább 5 vendég jelentkezett be Kép
Úgy tűnik megoldódott a nyűglődésünk oka: az édesköményt lecseréltem kamillateára, azóta semmi baja és mosolyog!!!!! Valószínűleg túlzottan megdolgoztatta a pociját az a vacak Kép
Épp most készülök Dentinox-ot venni, asszem a gél mellett döntök Kép
Jaj, képzeljétek ma kismama vadászatot tartottam Kép sikerült megismerkednem 3 szimpatikus anyucival, hasonló korú babáik vannak, eztán lesz kivel sétálgatnom!!!! Kép
Szorgalmasan olvasgatlak titeket, de most nincs mit írjak Kép
azért itt egy kép az én kis habkirálynőmről KépKép
gregina

puszika
Regina

(ez lemaradtKép)
gregina

Sziasztok Kép
Regi, örülök, h megnyugodott Domci. Édeske, alig látszik ki a habból. Kép Nálunk még nincs hab. Én is - én is - én is illusztrálok:
Fürcsi, valamint nyáladzás témakörben!!! Kép

KépKép

Pusszancs
Ann
annann

Ann!
Jaj Istenem, de gyönyörű kék szemei vannak...!!!
gregina

Sziasztok!
Azt hiszem sikerült a profilban legalább 1 fotót feltennem, próbáltam egy másikat is, de nem találom, pedig a gép szerint ott van. Látszik, hogy kezdő vagyok Kép)
Nagyon helyesek a babák a fotókon!
Nálunk most nagy bealvás van, mert a délutáni úszás, és utána egy nagy hiszti a papának kissé lefárasztotta a kisasszonyt. Sztem már csak az esti fürdésre ébred fel. Már a süti is sül, mert holnapra vendégeket várunk, igaz csak hárman jönnek, az apuka igen édesszájú, és úgy tűnik a lánya is ráütött. Szóval rájuk készülök. Nálunk egyébként is megy a süti, pedig én korábban nem szerettem annyira, most meg mindennap ennék... Kép) Szerencsére a kilóimon nem látszik, hacsak az nem, hogy nem bírom leadni azt az 5 kiló pluszt a szülés óta. Sebaj, majd ha már mást is eszik, mint anyatejet, akkor jöhet a sport, meg a koplalás...
Üdv MIndenkinek, Panu
panu

Panu, nagyon ari Lizike!!! Kép Kép
Szerintem a profilba csak 1 kép mehet, ha többet akarsz, nyiss fotóalbumot, vagy rakd fel ide a fórumra (bár itt van méretbeli korlátozás)
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!
Sokat irtatok Kép

Kicsit megfogott ez a sirni hagyás téma megint....én valahogy ugy érzem, hogy ha mindent megtettem, hogy megvigasztaljam (kaja - pelus - játék - dédelgetés) és nem megy, akkor ne a kezemben üvöltsön...arról nem is beszélve, hogy ilyenkor leggyakrabban álmos (látszik is rajta) csak nem tud elaludni, 5 perc üvöltés után már durmol és mosolyogva ébred. De még ha nem is ez a helyzet nem tudom mi elöny származik abból, ha a kezemben üvölt és feszeng...max az én idegeim is rongyokban lógnak hamarosan. Persze más a helyzet ha beteg, de nem erröl volt szó.

Boti se nagyon van el egyedül napok óta...én cipelés helyett sokszor leteszem a szönyegre és lefekszem mellé...hosszabb-rövidebb ideig az is jó neki és mégsem cipelem állandóan.

Boti 3 hete kapta a 3 hós oltás (amitöl olyan lázas lett) és még mindig csomós a combja. PEdig borogattam. Kép Kép

Anita, Robó megint nagyon édes! Nekünk fixies popsitörlös dobozunk van és a rajta levö baba nagyon hasonló Robóhoz, igy naponta jópárszor gondolok Rátok. Egyébként Boti kedvence is ez a doboz. Bár lehet hogy nem a hasonlóság miatt.

Ma megkóstoltattam Botival az almát, imádta. No nem reszelve, hanem szopogatni, megrágtam egy kicsit és odaadtam neki, aztán megint rágtam rajta...teljesen odáig volt érte. Egész meglepödtem, azt hitem még nem lenne vevö rá. (az egész ugy jött, hogy adtam neki egy narancsot játszani amikor a konyhában tettem -vettem, mármint pizzát sütöttem, és elkezdete szopizni....gondoltam azt nem kéne, akkor már inkább almát...nagyon ari volt!)

Poratka: Tisztitsd és szellöztessed rendzseresen a matracát, ágynemüjét, játszószönyegét. Ne vegyél neki toll paplant, párnát stb...(bár gondolom amúgy sem tennéd). Nekem is van poratka allergiám, de nem erös és igy egész jól karban sikerült tartani. Télen is kiteszem pl a paplant (gyapjú) rendszeresen szellözni a szabadba és porszivózom a matracot is.

Zsomának gratula...és Csibinek is a biciklitúrához. Nem semmi!
NO meg a tábla a végére (Dorka "kékségért" bocsi, pirosra volt szinezve a fileban, kék kóddal....béna vagyok, ez van).

Sziasztok, Edit

<pre>
<font size="-1">Anyuka Baba Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora Testvérkék
Dbarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 g / 56 cm 7 hó + 21 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 g / 51 cm 7 hó + 11 nap első baba
Ágnes Timea 2003.07.04 7 hó + 3 nap első baba
Anita Róbert 2003.07.15 2600 g / 50 cm 6 hó + 23 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 3200 g / 55 cm 6 hó + 15 nap első baba
Kata Mihály 2003.06.30 7 hó + 8 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 g / 53 cm 6 hó + 6 nap első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 g / 54 cm 5 hó + 29 nap első baba
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 g / 54 cm 5 hó + 24 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 g / 54 cm 5 hó + 16 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 g / 50 cm 5 hó + 12 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 g / 48 cm 5 hó + 10 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 g / 48 cm 5 hó + 7 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 g / 51 cm 5 hó + 6 nap első baba
Vera Bence 2003.09.02 2150 g / 48 cm 5 hó + 5 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 g / 53 cm 5 hó + 4 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 g / 54 cm 5 hó + 2 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 g / 52 cm 5 hó + 1 nap első baba
Judit Virág 2003.09.10 3300 g / 53 cm 4 hó + 28 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 g / 55 cm 4 hó + 28 nap első baba
Laura Nikolett 2003.09.21 2600 g / 49 cm 4 hó + 17 nap első baba
Susie Anna Gréta 2003.09.23 3200 g / 56 cm 4 hó + 15 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 g / 56 cm 4 hó + 15 nap János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29 3670 g / 51 cm 4 hó + 9 nap Donát
Regina Dominika 2003.09.29 1547 g / 45 cm 4 hó + 9 nap első baba
Edit Botond 2003.10.03 3350 g / 57 cm 4 hó + 4 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 g / 56 cm 3 hó + 26 nap első baba
Hanzika Marcell Bertalan 2003.11.03 2700 g / 50 cm 3 hó + 4 nap első baba
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g / 56 cm 3 hó + 3 nap első baba
Dorki Nikolett 2003.11.08 3700 g / 52 cm 13 hét + 0 nap első baba</font></pre>

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Apropó, sírás. Ma az uszodában jól lehetett érezni, hogy front közeleg. Már a bejáratnál hallottam, hogy üvölt minden gyerek. Persze, tudom, ha az egyik rázendít, akkor előbb-utóbb követője akad. Öltözött/vetkőzött 10-15 baba és a fele ordított, a másik fele pedig mérlegelt, mikor kiabáljon, ez volt, amikor megérkeztünk. A medencében nyugi, aztán az öltözőben újra. Az én lányom csendben volt... az autóig..., meg amíg el nem mentem vásárolni..., aztán az apjának adta a "műsort". Nálam szinte mindig bejön a sírásnál, ha cipelem és halkan valami dalt dúdolok neki. Ilyenkor teljesen rákoncentrálok, és ezt érzi, ezért hallgat el. Csak ha lenyugodott, akkor teszem le az ágyba, de persze nem kizárt, hogy ilyenkor újrakezdi, de az már csak a rend kedvéért, és mert nem a kezemben van. Viszont nagyon rosszul hat rá, ha érzi rajtam, vagy az apján a feszültséget. Ha a papa munkából éppen megérkezik és tele van a napi ügyekkel még a feje, akkor jobb, ha nem is adom a kezébe, mert tuti ordítás lesz. Szóval az ösztönök kiválóan működnek :-)
panu
panu

Sziasztok!

Nem tudom mit fogunk rá kapni, mert levélben jött, s anyu olvasta be a telefonba, mert mi Pesten vagyunk.
Hétfőn megyünk dokihoz az eredménnyel.

Puszka:
Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Gabi!
Örülök hogy Zsoltika jól viselte az oltást. Nálunk sem volt az oltásoknál semmi probléma, pedig hát - mint minden anyuka - nagyon féltem töle.
Kérdezted hogy merre lakunk. Budapesten, a XX. kerületben.

Lányok, lakik valaki Bp-en a XX. vagy a XXIII. kerületben??? Szuper lenne.

DBarbi!
És milyen változtatásokat csináltatok a lakáson? Átrendeztétek vagy esetlet volt festés vagy valami ilyesmi?

AnnAnn! Regina!
Nagyon aranyosak a babák a fotókon.:-))

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Sziasztok!

Leamortizált anya jelentkezik Kép. Drága anyukák, annyit írtatok, hogy most képtelen vagyok írni mindenkinek. Tegnap mamiéknál voltunk, ott is aludtunk.Mai napunk pedig tiszta nyüzsi volt. Nagyon fáradt vagyok, csak gyorsan elolvastam kivel mi történt a napokban.

Fotók nagyon jók,minden baba és anyuka nagyon szépKép. Holnap reagálok is friss agyszerkezettel mindenkinekKép.
Köszönjük mi is a sok sok dicséretet Robó nevében, aranyosak vagytok.

Beteg babócáknak és beteg , fáradt anyukáknak jobbulást és egy jó nagy pihit kívánok!

Jó éjt : Anita
anita77

Sziasztok!

Gabi!
Én megkérdeztem a dokit hogy ezután is kijönne-e hozzánk havonta egyszer megnézni Bencét, most hogy az oltásoknak vége (még kedden jön az 5hós és utána kész!!!). Természetesen kijön, de mondta hogy havonta egyszer mindenképp menni kéne amúgyis tanácsadásra mert ő úgy szereti. Csak nálunk nem mi megyünk hanem ő jönKép

Cory!
Kipróbáltam a Dentinoxot magamonKép Valami hűsítő érzést éreztem de csak picit, úgyhogy ez szerintem se a legjobb. Be is szerzem a gélváltozatot.
Most már szinte tuti hogy Bencének a foga jön és azért ilyen kis nyűgös mostanában. Ma szopi közben többször is elkapta a fejét és hülye pofit vágott szegénykém. És már nagyon fehér az ínye is. Kíváncsi vagyok hogy meddig szenvedünk mire kibújikKép

Regina!
Habkirálynőd nagyon cukiKép

Ann!
Hami is nagyon tündérKép A fürdős kép szuper, gyönyörű szemei vannakKép Megkukkoltam ám az egész albumotokat, már olyan rég láttam. A frissben olvastam hogy tettél fel képeketKép
Nagyon szép kis lánykád vanKép

Bencének is kék a szeme, még mindigKép Én örülnék ha így maradna! Érdekes, mert ha álmos akkor egész világos szürke, ébredéskor pedig gyönyörű mélykékKép Az apukájának és nekem pedig egyforma nagy barna szemünk van.

Panu!
Nagyon szép Liza is, mekkora haja és szeme van!Kép
Megkérdezhetem hogy a beceneved jelent-e valamit vagy csak úgy?Kép

Anita!
Ruhákat egyelőre még én is a szekrényben tartom, és nagyon szomorú vagyok mikor egy-egy ruhát kinő Benci. Ráadásul a jelenlegi álláspontunk szerint vagy nem lesz kistesó vagy ha lesz, csak később. Úgy 5-10 év múlvaKép
Most azon gondolkodom hogy eladom a ruhácskákat, mert nincs sok helyünk és így már feleslegesnek is érzem eltenni őket. Én elég sok pénzt költök ruhákra és így legalább ezen is vehetnék Bencikének.
Jó lenne találnom valakit aki folyamatosan elvinné tőlünk, de sajnos jelenleg nincs az ismeretségi körünkben most született baba.

Nekünk nagyon klassz volt a tegnapi és a mai napKép Jobban is vagyok már, és tegnap fel is töltődtem egy kis pluszenergiával tavaszigKép Ma Bencinek is nagyon jó kedve volt. Képzeljétek annyira csiklandós hogy ha veszem le róla a bodyt és végigsimizi a hátát már ettől kacagKépKép
Én meg persze még ki is provokálok belőle egy-két hangos nevetgélést mert imádom hallaniKép
Annyira édes!

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Tényleg szükséges az 5. hó után a havonkénti dokilátogatás? Nálunk is magándoki van, de erről még nem beszéltünk. Majd most ejtünk pár szót (gondolom), amikor az 5 hós oltás jön.
A ruhákról: nekünk szerencsénk van, mert rokonoknál vannak gyerekek, és örököltünk egy halom holmit, igaz, ezeket visszaadom, amikor kinövi Liza, mert a rokoni-baráti körben még várható bébi, és akkor újra jól jön. Amelyeket pedig ajándékba kaptunk, vagy vettünk azokat elteszem a következő babának, mert szeretnénk még egyet, csak még nem tudom, mikor. Tehát ez már egy lecsökkent mennyiség. A "saját" kinőtt ruhákat már kimosva, vasalva (de minek?? Kép ), összecsomagolva eltettem a szekrény aljára, egyelőre.

Vera, én úgy szeretném, ha a lányom egy kicsit csiklandós lenne, de sajnos, ennek a "génjét" az apjától örökölte: egyáltalán nem csiklandós :-(
A becenevemet a páromtól kaptam, a vezetéknevemből származik.

Üdv, Panu
panu

Sziasztok!

Nagyon le vagyok maradva, hozzászólásilag és visszaolvasásilag is. Azt hiszem esély sincs mindenkinek írni Kép

Ági77: semmi extra, a konyhát rendeztem át. Kitettük a régi asztalt, felállítottuk az újabbat, elhelyeztem a robotgépeket rendesen, kicsit több hely lett...ilyenek. Elég volt, nemmondom Kép

Du. anyuéknál voltunk fondue-zni (hús) és társasozni (Tabu) Kép Fanni is az asztalnál ült, és minden kellett neki. Mindenre vetődik, amire nem kéne. Persze a saját játékai nem olyan izgisek már Kép Imád pohárból inni, és baromira izgatja minden enni-innivaló Kép Egészen berezonál a gyerek, ha kajáról van szó Kép Nagyon izgatott lesz Kép
Nestlé-nek van egy bébiétele, sonka-tészta-zöldségpüré azt hiszem. Valami isteni! Ma is azt evett Kép Nem győzöm elég gyorsan adni neki Kép
Mászni még nem akar, de gyönyörűen eljátszik egyedül ülve Kép

Regi, AnnAnn, Panu: gyönyörűek a lányok Kép

AnnAnn, Panu : Mekkora hajuk van!

Regi: kis Hableány nagyon édesen néz Kép

Diti, Vera: visszanéztem a képeket! Tündériek a babák. És tökjó, hoyg Ti is rajtavagytok a képeken Kép

Anita: Robó is milyen kis sármos fickó! Megjegyeztük ám! Kép

No mára ennyi, igyexem jönni mostmár Kép

dbarbi

Képet holnap teszek föl, ma kaptuk vissza a gépet Kép
DBarbi

Sziasztok!

Nem fértem a géphez, apa látástól-vakulásig dolgozik.

Csak szárazon az adataink:
Zsigmond, 2003.08.28,4200g 59cm,első baba.

Képzeljétek, fogunk van!!!
Reggel vettünk észre egy pici piros pöttyöt az ínyén és estére már érezni és látni lehetett a fogacskát. Literszám folyik a nyála és igen nyűgös a Lelkem.

Mi pénteken kaptuk az 5hós oltást, azt hittem, attól nyafizik, egyébként ez most eléggé bedagadt neki és szerintem fáj is. Eddig nem volt bajunk az oltásokkal. Nekünk is havonta kell tanácsadásra járni.
Nekem az elején olyan fura volt, hogy már kéthetesen berendelte egészséges rendelésre a csecsemőket a doki, és képzeljétek, most, az influenza közepén is volt egész pici baba a rendelőben! Mondjuk itt legalább el van különítve az egészséges rendelés a betegtől.

Tündériek a képek,teljesen oda vagyok!

Dóra
ededora

Jóreggelt!

Jaj igen, mi is havonta egyszer járunk egészséges rendelésre Kép

És még mindig nincs fogunk Kép Már a doki is rákérdezett KépKépKép

Azért egy háztartási kexet benyomott így fogatlanul is KépKépKép

dbarbi
DBarbi

Sziasztok!

Mi nem szoktunk tanácsadásra, rendelésre járni. Amig Timi oltásokat kapott, a dokinéni mindig házhoz jött, most hogy sok-sok hónap múlva kapja az újabb oltást (szerencsére:-)), nem találkozunk a dokinénivel; a védönö eddig kétszer járt nálunk.

Ha már a fogak szóba kerültek: Timinek két foga van alul (kb. egy hónapja jöttek ki), és ha jól láttam, jobb oldalon felül is már kandikál kifele valami 'fogféleség'.:-)) Az alsó fogakat úgy vettük észre hogy nekiütödött a kiskanál. Hát, szó mi szó,örülnénk ha a következökkel sem szenvedne, hanem csak úgy kint lennének hipp-hopp.:-))

Vera! Szerintem ha el szeretnéd adni a kis rucikat, akkor tegyél fel hirdetést a www.babaszoba.hu oldalra, ott biztosan el tudod adni!! Én már vásároltam ott párszor és nagyon nagy a látogatottsága az oldalnak. Pár barátnöm már hirdetett ott és mindig megvették a dolgaikat.

DBarbi! Timi is totál extázisba jön,ha lát valakit enni maga körül.:-)) Beleremeg keze-lába, és meg akarja fogni azt a kaját amit a másik eszik. Tulajdonképpen minden nagyon érdekes, amit a felnöttek csinálnak.:-))

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Sziasztok!

A tegnap ígért kép Kép

Kicsit nyáriasra vettük a figurát Kép És jó homályos lett a kép...
Kép

És egy másik Kép Kép

dbarbi
DBarbi

barbi!
áhá szoval itt bujkálni,
ezt a topicot én a gyerekek rovatban kerestem, elöször azt hittem vaksi vagyok azért nem találom, de a kitartás meghozta eredményét.
orsolya11

Sziasztok Kép

DBarbi, valld be, h a nyári sapi alatt már hajkölteményt növesztettetek KépKép Egyébként Haminak újfent hullik + kopik is, hátul van a fején (ahol leér) egy csík Kép

Egyébként Hami is kifejezetten izgatott, ha enni lát, pedig nem is kapott még semmit Kép
DBarb, hogy ete meg Fanni a ht.kexet? Elnyammogta, feláztatta? Kép

Egészséges rendelés influenzaidőben... na az is csak illúzió sztem... Hozzánk jön a doki oltani és a védőnéni is jön, ha kiváncsi vmire, megmondtam, h én nem megyek Kép Nálatok jobb infokkal senki sem szolgált még nekem!!! KépKép

Vera, 5-10 év??? vagy no tesó?? Naneeee! Az ilyen jó anyának, mint te vagy, kell még gyerek!!! Legalábbis sztem boldog lenne, ha oda születne! Kép
Hami is csikis - mint apája - olyan ari: ha csikizem, kukacmozgást négez + vigyorog és fintorog :D

Panu, hát nemtom 5 hó után kell-e dokilátogatás, én mindenesetre örülni fogok, h 10 hóra megszabadulok tőle Kép Kép Kép Ide ne jöjjön!!!! Csak ha hívom Kép

Köszönjük a bókokat Hami nevében Kép

Nemtom, ti hogy vagytok a sétával. Nálunk eddig úgy volt, h az elején bealudt, 1 órát simán kibír. Tegnap azonban még nem volt annyira fáradt, amikor elindultunk, fél órát aludt és fölébredt. Nézelődni óhajtott. Kicsit megemeltem a kocsija támláját, úgy jól elvolt, de ez neki még nem jó!!!! Aztán visszatettem vízszintbe, üvöltött Kép Persze ekkor voltunk a legmesszebb otthonról Kép mért is ne Kép Remélem ez nem lesz rendszeres!!!

Mindjárt megyek torna művekbe!
Pussz
Ann
annann

Orsi KépKépKép A XI.ker topic tényleg baromi kihalt, próbálkoztam egy darabig...oszt ennyi Kép

AnnAnn: elmajszolta. Feláztatta, szétmállott...egyszercsak nem volt Kép Amúgy sasolom ezerrel ilyenkor, nehogy nagyobb darab törjön le belőle! Figyelni kell! Kép
Hajkoronáról szó sincs, de némi dúsulást talán látni. Legalábbis anyósom is megjegyezte vala...elég ritkán látja.
Fanni imád ülni, séta közben csórikám ülve elaludt a babakocsiban KépKépKép Kicsit későn vettük észre, de azonnal fektettem Kép Jó, mert ő nemnagyon ébred fel ilyenkor Kép

Ilyen "hajkoronánk" van Kép
Ezt lekaptam, mert nagy diadalmasan mutatta, hogy sikerült levenni a zoknit! Kép

Kép

Pusszok, megyünk sétálni Kép

dbarbi
DBarbi

Orsi! Néztem a profilodat....idézet a Nemoból KépKépKép
Én magyarul még nem láttam, csak felirattal, azzal elég gáz a magyar szöveg. De angolul nagyon bejön Kép "fish are friends, not food" itt mondjuk jó a magyar szójáték Kép

dbarbi
DBarbi

Barbi!
Panna egyik kedvence. :-)

Nekem is van egy nyár végi babocám: 20003. augusztus 1-én 3450grammal és 57 cm-rel született meg Benedek a tétényi korházban.
orsolya11

Sziasztok!
Barbi, nagyon helyeske a lányod. Nyárias meleget csináltatok a lakásban? Kép Néha én is megteszem, mert nagyon szeretem a meleget, de apa szerint nem kell Lizit rászoktatni, hogy 25 fok van a lakásban. Így a babaszobában 22 fok van, a nappaliban pedig 23, olykor 24 Kép. Ebben megegyeztünk.
A sétáról: nálunk az első pár alkalommal aludt rendesen (1 hós korában) kb. 1 órát, aztán nem volt hajlandó csak nagyon nehezen, úgy láttam, az zavarja, hogy nem lát semmit. Ezért rövidesen a babakocsira illeszthető autós üléssel flangáltunk a környéken és azóta is, Ez nagyon jól bevált, nemcsak engem lát, hanem minden mást is, és fekszik, azaz ha akar aludhat. Általában félórát nézeget, félórát alszik, aztán megyünk haza, ha felébredt. Már szeretném felültetni a kocsiban, egyszer-kétszer próbáltam, nagyjából működött is, de, mivel még nem tud ülni rendesen, jobbnak láttam nem erőltetni.
Nálunk most új módi van. Ha számára teljesen idegen helyen van, akár az autóban is, akkor nem marad meg az apjával, ordít torkaszakadtából, míg meg nem érkezem, amint ott vagyok, abbahagyja és vigyorog.
Szia Orsi, üdvözöllek ezen a fórumon.

panu
panu

Itt budán hatalmasakat villámlik és dörög az ég, az ablakok beremegnek, az autok vijjognak. A java csak most jön!!!!!
Most ért ide a közepe, egymást érik a villámok és a dörgések.
Csoda, hogy mégis alszik a manokám :-)
orsolya11

ÚÚÚgy szeretnék már normálisan olvasgatni meg irni,de sajna nem rajtam múlik,igy nem megy...
Csak mindenféleképpen üdvözölni akartam Orsit, gyere gyakran!!!Kép Föleg azért mert az én babum is augusztus elsején született, 2003-ban! VAgyis ezennel lett egy "ikertesónk"Kép
Ádám Calgaryban, Kanadában született(itt élünk), és 3385 g és 53 cm volt akkoriban, most már 7620 g és 73 cm,és nincs fogunk még.
Ti hogy álltok??
Na, ennyi mostanra, de vegyétek fenyegetésnek,hogy még jövök maKépKép!!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi!
7460g és 69 cm, detto, szintén nincs egyetlenegy foga se!!!!!
orsolya11

Asszongya a Németh Lajos a tv2-ön, hogy ez a vihar a téli időjárás előszele. Az anyukám pedig Zalából azt mondta, hogy a mostani vihar (Bp-en) csak az első etap, még jön a következő, ami szintén nagy csattogásokkal fog riogatni minket. Sajnálom, hogy vége a tavaszias időnek, olyan jó volt sétálgatni ezekben a napokban! Kép

Panu
panu

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert egyedül vagyunk Bencivel, Apa meccset nézni ment.

Dóra!
Gratula a fogacskához!Kép Szerintem mi is ezzel szenvedünk...

DBarbi!
Fanni nagyon édes ebben a sapiban-kendőbenKép
A zokni-levarázsolós kép is édiKép

Ann!
Annyira nagyon jólesett amit írtál, kösziKép
Tudod, most lehet nevetni fogsz, de a fő indok az az hogy nagyon félek a szüléstől... és mindentől ami ezzel jár. Miután már egyszer végigcsináltam és nekünk az elejétől kezdve voltak gondok, kezdve azzal hogy egy hülye orvos majdnem megműtött méhenkívüli terhesség gyanújával, pedig ugye nem az volt, aztán a 16. hétig totál szarul voltam, 11.héttől táppénz, majd a 28. héttől szurkolás hogy minél tovább bentmaradjon Bencike, végül a 35. héten egy császár. Örülök hogy mindketten egészségesek vagyunk. Több gyerekre nagyon vágyom, csak az előtte lévő időre nemnagyon. Pedig szerettem pocis lenni, emlékszem milyen büszkén toltam magam előtt a hasam, már akkor is mikor alig volt mégKép És itt van nekem Bence akit mindennél jobban szeretek és ha ő lesz az egyetlen gyerekünk én már akkor is nagyon boldog leszek!Kép
Szóval ahhoz hogy újra nekimenjek asszem el kell telnie egy pár évnek.
És még akkor is rettegni fogok szerintem hogy mindez ne ismétlődjön meg...
De persze nem mondok inkább semmit, ki tudja lehet már két év múlva újra babázhatnékom leszKép

Most mennem kell mert Bencike magányos, álomba kell ringatnomKép
Jó éjt,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok, jöttem beváltani az igértemet...
Bár most meg bármelyik pillanatban betoppanhat a férjem (szegénynek vasárnap is dolgozózni kellKép), szóval lehet csak röviden irogatok.

Kislányos anyukák, gyönyörüek a csajszik!!Regi, AnnAnn,Panu, micsoda problémák lesznek még a fiúkkal...
AnnAnn, áááááruld már el mivel kékited Hami szemét???KépKépKépEgyszerüen felkiáltottam a férjemnek amikor megláttam, Micsoda kék szemek!!!
Nekünk sajna egy pillanatig sem volt kék, rögtön ilyen sötét barnával született Ádibádi...De azért ezzel a barna szemmel is lehet ám huncutul nézni:
Kép

Diti, Vera, jó volt rólatok is látni képet!!!

Dóra, gratula az elsö fogacskához, remélem kicsit csökken a nyügi, ha kinnt lesznek teljesen...Én is ebben bizok, bár nálunk még hire-hamva sincs egyetlen fogacskának se...

DBarbi, Fanni gyönyörü, mint mindig... Nyári szerkó is aranyos, bár ahogy olvasom most megint a tél kopogtat vissza...Alig várom már, hogy ne kelljen ezt a millió egy ruhát ráadni Ádámra egy-egy elinduláskor, csak egy kis naci,póló esetleg satyi a meleg ellen és kész...De itt még jó sokat kell várni ilyen laza idöre...

Ann, irok én is a sétálási szokásunkról, ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni...Ugyanis én elöször höméröt lesek, ha nincs orditó hideg akkor megyünk, ha hideg van, maradunk..A héten pl 3-szor voltunk sétálni, és ez már nagy szó...Szóval elöször ültetem Ádámot, mert a nézelödés a mindene...Aztán amikor a sapka a szemén van, és már el is aludt (valahogy a sapka mindig rácsúszik, de rájöttem, ettöl hamarabb elalszik), akkor szépen lefektetem, és megyünk tovább. Aztán ha még hazaérkezéskor is alszik, akkor úgy viszem be és az elöszobában hagyom, durmolni.

Vera, sajnállak ezért a sok rosszért ami a tehesség-szüléskor ért, de hidd el kétszer nem csap ugyanoda a villám... Vagyis ha most úgyérzed minden rossz megtörtént veled , akkor tudhatod, hogy ennél már csak jobb lehet a következö,mert kétszer ugyanolyan sz@rul nem mehetnek a dolgok...Nálunk is lesz kistesó, csak idö kérdése, na meg az,hogy én hogyan is birom teljesen tökegyedül ezt az egészet...

Na, azt hiszem mindenkinek irtam, már amit gyorsolvasásban észre vettem..
Ja, Edit, ne vedd piszkálásnak, de van egy bibi a táblában, Kata van kicsit hátrébb a kelleténél...Egyébként köszi a táblázatot,én is innen tudom ki hol is tart.

Ruha-elpakolás ügyben, én elég lusta vagyok, egy óriási szatyorban gyülnek a szekrény aljában...Egyelöre még van benne hely, amint betelik,gondolkodnom kell, hova is tegyem...De én sem adom el, jó lesz az még itt reméljük másnak is...

Nem irok névszerinti hiánylistát, mert tudom sokan olvasgatnak, csak nem akaródzik az irás (enyje-benyje!!!), de Zit például szemetszúróan régen irt már!!!

Na sziasztok, megyek "játszani" Ádámhoz...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Rengeteget írtatok,nem ígérem, hogy mindenkinek tudok majd írni ezért előre is elnézést kérek, ha vkit véletlenül kihagynék vagy vmi lemaradna.

Látom pár téma felvetődött azzal kezdeném:

Fogzás: Robónak még nincs foga, de a kis íne már eléggé duzzadt több helyen is . Elég érdekes, mert a legduzzadtabb hely a szemfog helyén van. Nem igazán értem, addig tiszta a kép, hogy a fogcsírák már dolgoznak, de a beágyazódás is ezek szerinte össze-vissza zajlana...Főként esténként sír fel Robó nálunk, olyankor kis dentinox géllel bekenegetem és biztosan az bánthatja, mert bekenés után el is múlik nála a sírás. Valójában nem is a fogkibújás viseli meg szegénykéket hanem a beágyazódás.Kíváncsi leszek, mikor bújik ki az első fogacskaKép. Úgy vagyok vele, hogy ráér még, mert addig sem romlik , fogmosás úgyis nehézkes még náluk, de mellette már roppant kíváncsi leszek, hogy hogy mutat a szájában. Így is néha megzabálom, de majd a kaikandikáló fogávalKép.!

Orvos: hozzánk is kijár a dokibácsi havonta, védőnőt ritkán látom.Sok tanácsot nem igazán hoz magávalKép, valahogy én is úgy vagyok, hogy amit tudok, az innen a netről szerzett információKép.Jó, hogy így megosztjuk a véleményleket, rengeteget lehet belőle tanulni.A dokibácsi pedig hozzánk még a szuri után is kijár, én igényt tartok még rá egyenlőre, jobb az, ha még megnézi, hogyan fejlődik stb..

Hozzátáplálás: én is úgy tudom, ha szopi után akkor hozzátáp, ha előtte elválasztás. Nálunk szopi után nem igazán működött a dolog, mert addigra degeszre ette magát. viszont két szopi közötti időpontot szemeltem ki magunknap, és akkor nagyon szépen eszi a gyümiket.Ezzel nem hiszem, hogy elválasztanám. Robó így is odavan a ciciért még mindig.

Köszi a ruhás tippeket, azóta már papírdobozba szépen bepakolgattam, igaz egy része még szárad, mert gondosan átmostam mégegyszer.(mint akinek nincs más dolgaKép)

Diti: a fotó nagyon jó rólatok. Tényleg szép hajad volt és lesz ha ekkorára megnöveszted ismét. Én is úgy vagyok vele, hpogy vhol hiányozna...Ügyes tünci, ahogyan a babakocsiban viselkedett. Nagyon nyugodt baba szerintemKép.

Cory: szerintem nagyon szuper anya vagy, kár ezen "vitázni" Kép!Ráadásul még nagyon tapasztalt is rengeteg infóval rendelkezel.Nem is értem, hogy van mindenre időd sokszor.Gratulálok Zsoma hasrafordulásához, nagyon ügyiKép.Ziték voltak nálatok? Mi van velük, miért nem ír mostanban? Beni biztosan örökmozgó már, elég eleven volt már pár hónapja is.

Szisz: igen Robó szépen ül már, segítséggel. Nem igazán erőlködik, hogy felüljön egyedül, csak ha húzzuk..., viszont ha ül, akkor már nagyon sokáig megtartja magát.Köszi a dicséretetKép.Járókátok biztosan nagyon praktikus és jó lehet.Boróka lába javult már?

Barbi: ügyes szerelő vagy, ha én mondomKép.Pajzsmirigyet is néztek már neked régebben vagy csak most ajánlotta a doki? Majd megírod hogyan nézték és mi lett az eredmény? Kérdezni akartam már, hogy kint milyenek voltak a szüléskor az orvosok és maga a kórházi ellátás. Biztosan írtál régebben róla, de az agyam kissé szita.Érdekelne, ha lesz időd megírod?

Vera: jobbulást még mindig, de látom már jobb a hangulatodKépNagyon csini lett a frizurád, én nem igazán látom, hogy náthás lennél. Jól sikerült fotó rólad és BencirőlKépKöszi, hogy a beígért képet nem felejtetted elKép.Fogzásról már írtam fentebb, szerintem Bencit is ez zavarhatja mostanában. Géllel kented már? Használt valamit?
Aranyos lehet a kis lurkó csiki közbenKép

Hanzi: örülök, hogy nem lett magas láza manónakKép

Dandy: Dorkának jobbulást, bár azóta már lehet, hogy jobban is van.Képek nagyon jóóóókKépOlyan édesek, főleg ahol a két tesó szeretgeti egymást. Jó látni őket együtt Kép.Ne aggódj, majd Dorka is forog idővel, robó sem nagyon akart , most meg mászni nem akar elkezdeni....Ülni viszont imád.

Zsizsa: Gabóca hízásához gratulálok. Ari lehet Gabi, mikor megérzi, hogy netezel.

Ági: (nem gond ugye, hogy így írom és nem Agnessként?) Az elválasztás miatt pedig kár aggódnod, mert az is lehet, hogy nem a te hibád, hanem Timi tartozik azon babák közi, akik az új ízek bevezetésével elhagyják a cicit. Vanak ilyen babák. Így most a tejcsit mivel pótolod? Miket szokkot Timcsi enni? Köszi, hogy írtál a napjaitokrólKépMeg kell, hogy jegyezzem, hogy Timi nagyon jó kislány, hogy egyedül is eljátszogat hosszabb időt is. nálunk Robó pár percig van meg egyedül, megszokta, hogy mindig együtt vagyunk. Pedig rá kéne szoktatni, az önállóságra is picit.

AnnAnn: apával még mindig nem írtuk meg a mailt a párodnak, de hamarosan menni fog. Nem igazán értem, hogy miért nem kapom meg a levelet???Azért ari vagy, hogy próbálkozol.Hanna akkorát nőtt, mióta nem láttamKép. Gyönyörű égszínkék szemei vannak, annyira édi kislányos arca vanKép.Tündéri! Nálunk is volt olyan eset séta közben, hogy Robót akkor vittem ki mikor nem volt álmos, csak levegőztünk. nem maradt meg fekve és felültettem, de akkor még nem ült rendesen és vissza akartam tenni egy idő után és üvöltött, mindezt a főutcán.Gondolhatod, volt nézőközönség...Azóta nincs ilyen gond, mert ülhet is ha akar, de akkor viszem ki álltalában ha nagyon álmos és be is alszik rögtönKép.

Regina: időtől és fogzástól is lehetett Domcsi rosszkedve. Még minket is megvisel ez a fránya időváltozás.örülök, hogy találkoztál más kismamikkal i , és jó, hogy beiktathattok közös sétákatKép. Habkirálynő pedig gyönyörű. Mivel sikerült ekkor habot gyártani?Azok a gyönyörű szemei, nem semmi ám!

Zsófi: sajnálom Benci alleriáját. Ne kenődj el miatta, biztosan van rá megoldás.Nagyon sok gyermeknél később jelentkezik, mostanában egyre többüknél. Hogy mitől lehet, nem tudni sajna. Tényleg a többiek már írtak jó tippeket, biztosan azok alkalmazása is segíteni fog. Hogyan csinálták a vizsgálatot Bencinél? Kizárólag a poratka a gyanús?Bizzunk benne, hogy kinövi majd Benci.

Panu: üdvözöllek körünkben. Liza leányod nagyon gyönyörű. Olyan nagy szemei vannak, meg lehet zabálniKép. Tündéri leányzóKép

Gabi: örülök, hogy Zsoltinak nem volt lázaKépZsolti azóta hason alszik, vagy véletlen volt?Fotó nincs mostanában róla, úgy megnéznémKép.

DBarbi: micsoda nagy nőci lett Fanniból. Annyira jól áll neki ez a nyárias figura. Nézte is Robó rendesenKépHány cm már? Olyan nagy már!Mászással mi sem állunk ,még sehol. Robó ilyen téren elég lusti. ülni akár órákig is elül, viszont felülni sem erőlködik, óvatosan "jelzi", hogy unja a fekvést és ülni akarKép.Fanni tiszta Robó, már ami a zoknihúzogatást illeti. Ő sem tűri meg a lábán, nem tudom később mi lesz, mert most még harisnyában elvagyubk, de ha jobb idők jönnek...

Edit: köszönöm a dicséretet. Valójában nem tudom milyen az a bizonyos fixes doboz, de kíváncsi lennék a hasolnóságra. Aranyos vagy, hogy írtd, hogy így eszedbe jutunk, jólesettKép.A táblázatot pedig ismételten köszönjükKép. Azt hiszem nagy hálával tartozunk, hogy még erre is figyelsz és dolgozol vele.

Dóri: szorgalmas apátok lehet. Kár, hogy nem tudsz jönni sűrűbben.Gratulálkok a fogacskához.

Orsi: üdvözöllek téged is. Írnál egy kis bemutatkozót magatokról?

Judit: merre vagyKép Kép.??

Meme, Susie, Docka, batkamanó, Gabi75 merre vagytok??

Nálunk jól telt a hétvége, ma volt apukám szülinapja, Robó produkálta nagyon magát , még aludni sem akart a nagy nyüzsiben.Olyan édes volt. Délután hazajöttünk voltunk kint sétálni egy kört, akkor még jó idő volt. Aludt is egy jó nagyot. Viszont a széklet nem volt ma. Azt tapasztaltam,(három napja nem adtam neki) ha nem adok neki kamillateát, akkor nagyon kemény vagy egyáltalán nincs is kaki. Bármit adok is neki enni. Ellenben sok kamillateát sem szívesen akarok adni, ne szokja meg túlságosan. Így vmi más megoldást kell találnom majd rá.Ppedig tegnap és ma is csupa lágy dolgokat ettünk.

Jó éjt mindenkinek: Anita
anita77

Vera, Barbi!

Közben ti is írtatok, még regaálok rá egy sor erejéig.

Verám: szerintem is csucsszuper anya vagy, persze megértem, hogy mély nyomott hagyott benned az egész terhesség és szülés. Mi is várunk még a második babával, de én is aggódom, hogy a terhességem (rövidült a méhszájam idő előtt) ne ismétlődjön úgy ahogy az előző terheséggemmel. Azon is aggódom, hogy a szülésem viszon nagyon gyors könnyű szülés volt, hogy mi lesz ha a másik fájdalmasabb, nehezebb lesz??Nincs két egyforma szülés tényleg.Kicsit én is tartok tőle be kell vallanom. Eltelik egy kis idő és meglátod, egészen másképpen fogsz rágondolni .Remélem apa már hazaért és Bencit is sikerült alaltatni.Robónál már járt az álommanó, küldtem is egyből Bencéhez ahogy nálunk végzett Kép

Barbi: ne sajnáld , hogy nem kék szemei lettek Ádibádinak. Gyönyörű fekete szemei vannak neki így isKép.Nagyon nagy már Ádi. Valóójábban is ilyen nagy, vagy a kép nagyít ekkorát? Robó sokkal sokkal kisebb szerintem.vagy csak a képek csalnak. Méretek ide vagy oda, Ádi nagyon aranyosan kacsint oldalra, mi lesz ha még a leányzók is feltűnnek majd a láthatáronKép.?Igazi nőcsábász lesz meglátod!

Pá-pá: Anita
anita77

Anita, köszi a dicséretet, a kacsintás tényleg igazi nöcsábász tekintetKép
Nem sajnáltam én a nem-kék-szemet (egyébként az én szemeimet örökölte,vagyis még büszke is vagyok a barnaságáraKép), csak sokat olvastam,hogy MINDEN újszülött szeme kék elöször. Hát Ádámnak nem volt az.
Kanadai kórházi életröl irok röviden: nincs hálapénz, se dokinak, se szülésznönek, és mégis nagyon kedvesek és segitökészek mindannyian.Teljesen véletlenül a saját dokim volt ügyeletben, igy végül is pont úgy sült el a dolog, ahogy reméltem. Nagyon gyorsan történt miden, nem volt idöm abszolut ismerkedni a növérekkel, szülésznökkel, csak a szülés után volt minderre idöm. Egyébként 2 ágyas szobába kerültem, ez jár alapellátásban, de én a szobatársamat nem is láttam, mert függönnyel el volt választva a két ágy. Gyakran jöttek mindig nézegetni, hogy vagyok, kell-e segitség szopizásál. IGaz, csak 36 órát tölttem el a kórházban, de végén már vágytam a saját ágyikómba, ez volt az egyetlen dolog ami nagyon nem tetszett, irtó kényelmetlen volt az ágy.
Hát röviden ennyi, persze most is csak rohanva van idöm irni.

Zsófi, a februári Kismamában egész oldalt szenteltek Allergia Infokra, van egy pár oldal, amit ajánlak. Ha nincs meg az újság, csak szólj, és begépelem a cimeket szivesen!!!
Ja, és a babaszoba.hu oldalon is láttam új irásokat az allergiáról.
Na, most már tényleg befejezem, hagyok teret másoknak is!!

(amig irtam Ádám lebukfencezett az ágyról, nem is kicsit koppantKép szegényke,még hány ilyen lesz mire megtanul járni...)
Barbi

Kép
Kép
barbi

Jó reggelt!Kép

Hát jó nagy szélorkán van errefeléKép ma tuti nem megyünk sétálni.
Nem csodálom ha a babák nyűgösek, még egy felnőttnek is nehéz elviselni ezeket a frontokat.

Anita!
Köszi-köszi a dicséretet, nagyon aranyos vagy Te is hogy ezt mondodKép
Tudom hogy nincs két egyforma szülés, de én nagyon félek tőle. Én is épp erre gondoltam, hogy az hogy nem tudtam végig kihordani Bencét, az valamitől volt, csak épp nem mondtak semmit. Annyi hogy levált a lepény és kész. És ha ez megint megismétlődik, mert valami hormonális oka van nálam? És ha még korábban? Bence mellett már nem venném olyan könnyen ha több hétig kórházban kéne lennünk, és hát mellette feküdni sem tudnék úgy ahogy vele kellett. Szóval én ezek miatt félek, de nagyonKép Ráadásul én úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer vágtak, talán jobb lenne megint császár, mert annyi rosszat hallottam a császár utáni természetes szülésről... Nem kaphatok EDÁt és nagy a kockázat is. Múlt héten született a kollégám második gyereke, a nagyobb még nincs két éves, tehát alapból császárra készültek, így is szerették volna. Erre a szülőágyon közölte vele a doki, hogy szépen halad a baba, szülje meg. 16 órát vajúdott és rengeteg vért veszített. Utólag lehet örül neki, de akkor ott biztosan nem, fel sem készült rá lelkiekben. És én nem is tudom, lehet-e bízni az orvosokban, abban amit előre megbeszélünk, úgy lesz-e?
Azért én is remélem hogy pár év múlva halványulnak az emlékek, csak ehhez az is kell hogy ne nézzem a hülye Szülőszoba sorozatot, és ne olvasgassak szomorúbbnál szomorúbb fórumokat, újságcikkeketKép
Bocsi, ez kicsit hosszú lett, de annyi bennem a kérdésKép

Barbi!
Ádi nagyon huncutKép És tényleg jó nagy fiú már!
És irigyellek a gyors szülésed miattKép

Bencike még mindig alszik, bár éjszaka már menetrendszerűen 3.30kor ébredt, aztán 7kor is szopizott és még mindig durmolKép
Nem baj, addig legalább megreggelizemKép

Puszi nektek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Irtó sokat írtatok, esélyem sincs mindenkinek válaszolni, de azért majd megpróbálom felvenni a fonalat.Kép

Gabi eszméletlen nyűgös volt az elmúlt héten, szerencsére hétvégén már nem. Képzeljétek, sikerült babakocsival sétálnunk szombaton és vasárnap is!Kép Egyedül nem merem próbálni még, mert üvöltés esetén átrakom kendőbe, és ilyenkor apája tudja tolni az üres kocsit. Most egyik alkalommal sem sírt, bár szombaton 20 percig folyamatosan az üvöltés határán állt, de aztán legyőztük, és elaludt.Kép Vasárnap meg végig nézegetett, igaz, akkor nyugodtabb volt, mert előtte aludt, és még nem ébredt fel teljesen. Most is nyűgizik, néha úgy szeretnék egy kis szabadidőt, főleg, hogy eddig legalább reggel volt egy kis időm netezni, de mostanában korán kipattan a szeme, és nem hajlandó visszaaludni. Anita, szerintem Gabi nem ari, amikor megérzi, hogy netezek, hanem inkább büdös kölök.Kép

Doki: mi el szoktunk járni tanácsadásra, én szeretek találkozni az anyukákkal, jól elbeszélgetünk, meg méredzkedni is ott szoktunk. Az elején hetente jártam, de mostanában már csak két hetente.

Tesó: mi azért akarunk augusztusig várni a projecttel, mert félek, hogy bezavar a szoptatásba, akár úgy, hogy Gabi elválasztja magát, akár úgy, hogy a szopi méhösszehúzódásokat okoz, és ezért nekem kell elválasztani (ennél a terhességemnél is gondot okozott a sok keményedés, még gyógyszert is szedtem rá, meg rengeteget feküdtem). Pedig eredetileg úgy gondoltuk, hogy június elejétől indul a project, de csak jobb lesz így Gabi szempontjából. A szüléstől én is félek, mert az enyém is nehéz volt (15 óra), de úgy vélem, megéri.Kép

Babák nagyon szépek, és tényleg nagyon nagyok már!Kép

Ági, Panu, Orsi,
üdv itt!

Most már megyek is, mert Gabi már eddig is nyüszögött, most meg eléggé rákapcsolt.Kép Nem tudom, mihez kezdek, ha nem hagy majd netezni, valószínűleg elsorvadok.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

SZiasztok!

Na végre tudok egy kicsit írni, de most a suli mellett (ami a Gödöllői gazd. agrármérnöki, Anita kérdezte Kép) tapétázunk is, szóval nagyon jó!

Amúgy velünk minden rendben! Szerdán kapjuk meg a 4hós oltást, kicsit tartunk tőle, mert múltkor is belázasodtunk de hát reméljük nem lesz semmi gond!

Ma megpróbállak utánolvasgatni titeket, hátha sikerül Kép a képek minden babóról tündériekKép!

Mindenkinek puszi

Meme
meme

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?