Új privát üzeneted érkezett!

Köszi soja :)
pynky

Köszi, Soja a házassági akvi kivonatról szóló válaszodat!

Kép
Kép
pannati

Szia Soja!
Eljött a nagy nap!!!!Nagyon Boldog Első szülinapot kívánunk Boginak!!!!!! :D Add át a puszinkat Neki,és sok-sok boldogságot,huncutkodást kívánunk!!!Puszi,Mushuka,Dani

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Köszönöm szépen a jókívánságokat! Jól telt a szülinap, igaz csak kevsen voltunk, de minden a kisasszonyról szólt. Ha minden jól megy, akkor két hét múlva lesz egy zsúr is :) Küldök majd képeket én is! Puszi

Kép
soja

Szia Soja!
Örülök,hogy jól sikerült,gondolom nagyon élvezte Bogi is az egészet.Milyen tortája volt végül?Miket kapott?Mi ma megyünk a vese kontrollra,remélem minden ok lesz,de előtte a gyerekorvoshoz,mert tegnap a bal medencecsontjánál találtam egy dudort,ami elmozdítható.Remélem semmi komoly,csak én aggódok már megint.Olyan,mint egy zsírcsomó,de miért lenne egy egy éves gyereknek zsírcsomója?????Mindig jön valami.Aztán,ha minden ok,megkapja a pneumococcus,és a meningitis elleni oltást is.Ti beadatjátok Boginak?Puszi,Mushuka
Ui:Várom a képeket!

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Bogi rengeteg ruhát kapott, köztük olyat, ami minden nap kell, és egy-két igazi csini csajos rucit is. És hát játékot is kapott sokat! A rokonok mondjuk főleg pénzt adtak, úgyhogy még folyamatban van az ajándék vásárlás. Most rendeltem neki színes labdákat, mert a Kikában is van ilyen, és borzasztóan élvezte, hogy azok közt ugrálhat. A tortája tejszínes gesztenye lett, és hát mondanom sem kell, nagyon ízlett neki.
Amit érzel Danikánál nem lehet, hogy csak egy nyirokcsomó? Ha megtudod, akkor szólj, mert kíváncsi vagyok. És persze a veséje miatt is! Most mentünk volna szerdán a pneommococcus ellenire, de mivel náthás egy kicsit, így az elmarad. De mind a kettőt be akarjuk neki adatni. A meningitis az, amelyikről most vonták meg a támogatást, ugye? Kicsit már kavarog bennem ez a sok oltás... :roll:
A képeket megpróbálom most küldeni. Puszi nektek! Soja

Kép
soja

szia Soja!
Isteniek a képek!Tegnap voltunk a házidokinál,nyirokcsomó,de passz,hogy mitől nőtt meg,kérdezte a doki,hogy nincs-e megfázva egy kicsit,de nincs.Lehet,hogy a tüszös mandulájából maradt vissza,vagy a jobb oldalán a pelus alatt kipirosodott neki,és semmi nem volt rá jó.Most kapott rá hidrokortizonos krémet,kiváncsi leszek.Ha nem múlik,úgyis vévétel lesz belőle. A veséje meggyógyult szerencsére,kinőtte.Csináltak uh-ot,és teljesen normális :D .És ami meglepett,olyan nyugodtan viselte az egész napos herce-hurcát,hogy le a kalappal!Reggel fél tízkor indultunk el Vele,és du.fél háromkor értünk haza.Még azért sem sírt,hogy éhes.(volt nálunk kaja azért)Szóval,a vese miatt nem kell dokihoz menni,csak,ha van valami baj :D Volt egyáltalán támogatás a meningitisre?????Mi azt is ingyen kapjuk,szóval nem tudom.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Nagyon örülök, hogy Danikának minden rendben a veséjével. A nyirokcsomó pedig biztosan a mandula gyusziból maradt meg. És akkor az felszívódik majd magától. Azért borzasztó, hogy mindig van miért aggódni. Bogi is náthás egy kicsit, remélem hamar meggyógyul. Holnap kellene menni az egy éves mérésre, meg az oltásra, de így inkább nem viszem. Majd egy héttel később! Az oltásokkal kapcsolatosan: ha a meningitis = a gennyes agyhártyagyulladás elleni oltással, akkor azért már hivatalosan fizetni kell. Épp mielőtt megkértük volna a vényt, akkor vált térítésessé. Így is kellett volna fizetni valamennyit, de csak 1000 Ft. körül. Így több mint 7000 Ft-ba kerül :x Na de ez van, beadatjuk neki. Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Vilmus!

Én is Móricz doktornőhöz járok a privát rendelőjébe, és tényleg csak kedden lehet bejelentkezni a keddi rendelésekre. :(
Nekem kb. 7 éve ő a nődokim és nagyon jó tapasztalataim vannak róla, laza, kérdezhetsz tőle butaságokat is, nem néz hülyének, és alapos.

Most töltöttem a 14 hetemet, mindenképp nála szeretnék szülni.
Szült esetleg valaki nála? Írjon, hogy milyen volt! Pl. ha éjjel indul be a szülés rögtön bemegy a kórházba, ha hívják stb...
Ja! És tudja valaki, hogy a privát 1 ágyas alapítványi szobát le lehet foglalni előre? Vagy 'érkezési sorrend' dönt?

Kép
mozza

Szia Mozza! Nekem is kb 6 éve a Móricz doktornő az orvosom, és hasonlóan meg vagyok vele elégedve, mint te. :) Vilmusnak ezt le is írtam privát üzenetben. (De talán nem is járt itt azóta :( ) Azt nem tudom, hogy éjjel azonnal bejön-e, mert én nappal szültem, de sokat volt bent a vajúdás alatt is, és végig nagyon jó fej volt, aztán az osztályon is többször bejött, amíg a kórházban voltunk. Jól írtad: laza, de mégis alapos. Mindenkinak csak ajánlani tudom!
bukcsi

Szia Soja!
Azért az felháborít,hogy ennyit kell fizetni egy oltásért,miközben oltári nagy bajt tud okozni a babánál,ha elkapja a vírust.én pl ma viszem dokihoz Danit,mert valamitől lassan az egész teste kiütéses,de nincs láza,még hőemelkedése sincs,és nem is vakarja.Lehet,hogy valami vírus,és a nyirokcsomója is attól van megduzzadva.Olyanok,mint egy öreg autó,mindig kijön rajtuk valami.Az a fura,hogy ez az egész bőrdolog,a szülinapja után jött ki,és kapott olyan műanyag játékokat,amik kínai gyártmányúak.Ugye,mindent a szájába vesz,lehet,hogy attól????Eléggé idegesítő.Remélem nem valami nagy baj.Egyikből ki,másikba be,és így nálunk is csúszik az oltás.Remélem Bogi hamar meggyógyul,puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok, Mozza, Bukcsi,
bocs és köszi, nézegettem egy ideig az oldalt, de nem jött válasz, lelazultam,bejelntkeztem, elmentem, nyélbeütöttük a barátságos első vizitet, ma néztem be megint.
Azóta én i s hozzá járok :lol: Mozza, együtt is szülhetünk, mert én 13+3 vagyok.
Bukcsi rögtön nézem az emiljeimet, ott se láttam semmiiiiiiiiiiit, tiszta hülye vagyok, lehet kitöröltem????????
Ha neked még megvan, nem küldöd el még egyszer el, légy szíves!
Már szültem két gyerkőcöt a Péterfyben, csak nem Móricznál, a régi dokinőm, akihez 13 évet jártam, megöregedett, és nem vállal szülést, csak egyebeket, meg rendel.
vilmus

Mozza ,és úgy tudom nem lehet előre foglalni, de kis szerencsével jut hely fizetősben, a 2 ágyasok is jók, még jobb is ,mintha tiszta egyedül lennél. A lényeg ,hogy a mosdó bent van ott is, nem kell kislattyogni, de lehet már nem fizetősek is ilyenek???mostanában nem voltam UH-nál bentebb :D
vilmus

Szia Soja!
Tegnap levittem Danit a körzeti dokihoz,azt mondta,hogy lehet,hogy allergia(bár lövésem sincs,hogy mire,talán a mézre???),vagy az antibiotikum utóhatása is lehet.A nyirokcsomója is.Kalciumot és Fenistil cseppet kell adni neki.Hétfőig várunk a bőrdokival,akkor visszavisszük,és meglátjuk.Remélem tényleg csak erről van szó.Puszi Mushuka
Ui:Roxiiról nem tudsz semmit?Teljesen eltünt.

Kép
mushuka

Sziasztok!

Már elég régen jártam itt, azóta sokminden történt veletek és velünk is.

Boldog szülinapot így utólag Danikának és Boginak! :)

Nálunk is volt kiütés Gergőnél, ami egyik percről a másikra jött ki rajta. Kb. 1 Ft-os nagyságú piros foltok voltak a karján, lábán arcán, még a fülén is, de a hasán, hátán nem. Én persze rohantam vele a dokihoz, megijedtem, hogy mi ez. Kiderült, hogy ez neki is vmi allergiás reakció. Én a KUBU-ra gyanakodtam, de nem vagyok biztos benne, hogy csak az. Ezt korábban is itta már, és nem volt semmi. A dokinéni azt mondta, hogy először gyakran nem jön ki az allergia, csak 2.-3. alkalommal. Kapott Fenistil cseppet, kalciumot, és jó pár napig a doki tanácsára alig kapott fehérjét, hogy teljesen kitisztuljon. Ennek ellenére még 8-10 nap múlva is időnként volt rajta, általában délelőtt. Amikor végképp nem tudtam mitől lehet, már csak egy dolog maradt: a gyümölcsizű Milupa 3. Amióta nem azt kapja, hanem a simát, azóta nincsenek foltok. Létezik, hogy a gyerek a tápszerre volt érzékeny??? Vagy ilyen sokáig benne volt a szervezetében az, amire allergiás lett? Furcsa lenne, de hát vannak érdekes dolgok a gyerekeknél...

Egyébként jól vagyunk, mi is túl egy náthán. Gerinek szépen beindultak a fogai, most 6 van, de a következő 5-6 is ott van már az ínyben szóval hamarosan a többi is kijön.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Catwoman, köszi!
Még mi sem gyógyultunk ki a megfázásból. Most már nem köhög, csak az orra folyik még kicsit. Ma megint nyűgösebb volt, főleg délután, lehet, hogy megint a foga? :shock:

Mushuka! Boginak is volt egyszer kiütése, azok apró pici pöttyök voltak az egész testén. Catwoman, szerintem lehet tápszerre is érzékeny egy gyerek. Nekünk akkor kiderült, hogy a tejpépre volt allergiás. És nem azonnal jelentkezett, hanem pár nap elteltével. Szerintem ezért is írnak fel hypoallergén tápszereket, mert azokban nincs olyan összetevő, amire érzékeny lehet /hivatalosan/
De van egy ismerősöm, az ő kislányán szintén allergia-szerű kiütések jöttek ki, és kiderült, hogy valamilyen fertőző bőrbetegsége van. Hamar kiment belőle, csak előtte három napig volt lázas. Amikor pedig megjelentek a pöttyök, akkor elmúlt a láz, és a nyűgösség. És a pöttyök is eltűntek három nappal később.
Tehát az biztos, hogy nem tudni, miket produkál a szervezet.
Roxiról nem tudok semmit, mostanában a skype-on sem keres, igaz én is kevesebbet vagyok a gépnél. Bogi minden időmet lefoglalja :) Egy igazi örökmozgó, két percre nem tud nyugton maradni! Egész nap rohangál fel-alá. Most mindenre mászna fel. Ha pedig nem tud, akkor mutat az ágyra, fotelre, hogy oda fel akar menni. Van amikor egész nap be sem áll a szája, a maga nyelvén dumál nekem. Édes! Ti hogy álltok a beszélgetéssel?

Kép
soja

Bukcsi!
Köszi az infókat! Rengeteg kérdésem lenne. :)Neked volt választott szülésznőd?
Azt hiszem Móricz doktornő a privát rendelésén is dolgozó Gizivel szokott szülni. A szülésznőknek van fix tarifájuk? ( Ti annyit adtatok Móricznak, amennyi a rendelőben ki van írva, vagy tettetek rá még valamennyit?, fogalmam sincs, hogy szokták)
Ja! És kb. mikor egyeztessem vele le, hogy akkor vele szeretnék szülni, hogy fizessek stb.? Legközelebb 18. hetesen megyek hozzá, akkor még korai szerinted?

Vilmus!
Nem mondod, 13+3! :) Akkor simán lehet, hogy együtt szülünk. :)
Voltál 12 hetes kombinálton? Milyen volt a 4D? Én j. héten megyek AFP-re.
Ha van kedved nézz be hozzánk a 2009 májusi babavárókhoz! ( bár mint ahogy kiderült én április végére vagyok kiírva, de maradtam itt :) )

Kép
mozza

Mozza, most már 13+6!

Nem voltam kombinálton, mert öregebb versenyző vagyok :wink: , és hasba szuratom magam.
én igazábül május eleje, csak én mondom, hoy április vége, mert a nagyok is egy héttel hamarabb jöttek.
Én annyit adtam, amennyi ki van írva.És már első alkalommal megkérdeztem,hogy ráér-e szülni velem, mert a régi nem vállalt, a következő, akihez elmentem , is nagyon foglalt volt, ezért kérdeztem meg.
vilmus

Mozza, Vilmus, sziasztok!

Amikor én jártam a Móriczhoz(már kicsit több mint fél éve), akkor még nem volt kiírva a tarifa, hanem a Gizi mondta meg, hogy mennyivel tartozom, a vizsgálat után. (Most mennyi egy vizit? Én már rég jártam nála.)
Ahhoz szerintem nem kell tenni semennyit, ennyi az ára egy vizitnek és kész. (Teljesen legális-főleg, ha még számlát is adnak.)
A szülésért a "hálapénz" már más tészta. Nekem azt mondták a szülés előtt, hogy egy nullát "illik" a magánrendelésen lefixált összeghez tenni. (Tehát, ha 6000ft egy vizit, akkor a szülés 60ezer.) Nekem a doktornő előre nem mondott összeget, azt mondta amikor rákérdeztem, hogy amennyit gondolok... (Szerintem ez nagyon korrekt!)
A szülésznőm Kissné Gizi volt, de ő nem az a Gizi, aki a magánrendelésen van. Utóbbi az sztk-ban dolgozik, nem a szülészeten, tehát vele nem lehet szülni.
Őt is bártan merem nektek ajánlani, mert nagyon profi és rendes. A doktornővel is jóban vannak, nekem legalábbis így tűnt a szülés alatt. A szülésznőknek sincs fix tarifája, szerintem több mindentől függ, hogy menniyt ad neki az ember lánya (ahogy az orvosnak is), pl. hogy éjjel jött-e be hétvégén, vagy délelőtt a munkaidejében szült-e. Meg hogy mennyire volt elégedett vele az illető, azt kapta-e amit előre megbeszéltek, meg ilyenek...
És Mozza, minél hamarabb megkérdezném, hogy vállalja-e a szülést, bár szerintem mondta volna már, ha nem, ez majdnem biztos. Majdnem teljesen egyértelmű, hogy vele akarsz szülni, ha már sokadszorra mentél hozzá terhesgondozásra!
(Kérdezz még, ha gondolod! :) )
B.
bukcsi

Sziasztok!
Úgy látom,hogy valami agresszív vírus rohangál a lurkók körül,Dani sem jött még ki a mandula gyusziból.Pénteken a füldoki moondta,és kapott egy másik antibiotikiumot.Azóta a pöttyei lassan múlnak,de a nyirokcsomó nem akar.Az orrát is szívni kell,pedig nem jön semmi,és Nasivinnel csöpizni,majd oldalra fordítani a fejét,hogy a füléhez eljusson a gyógyszer.Soja,Te mit adsz Boginak köhögésre?Dani is egész nap jön-megy,dumál,mutat tárgyakra,és ha nem kapja meg,hisztizik.Ti is????HA éhes,általában mondja,hogy hamm,és kimegy a konyhába.Édes.Ti mit adtok reggelire?Mert a védőnőnk még nem mondta,hogy miket szabad ennie,viszont a tápszer kevés már neki.Catwoman,látom,szépen jönnek Gergő fogai,jól viseli?Most nekünk is 3-om jön egyszerre,nincs is nyugodt éjszakánk.Az normális,hogy Danit sokszor nem kötik le a játékai????Már nem tudok mit adni neki,mert nem kell.Olyan kéne neki,ami nem szabad.Nálatok is így működ?Puszi,Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Ugyanazokat a problémákat írtad le, mint ami nálunk is fennáll. Ugyanígy kiveri a hoppárét, ha nem kap meg valamit. És természetesen az kell neki pont, amit nem lehet. Például telefon, számítógép... A játékokat nálunk is cserélni kell. Ha már nem tudok mit kitalálni, akkor előveszem a régi játékait egy dobozból /amiben még rágókék, és csörgők vannak/ és azzal elvan egy darabig. A sláger nálunk most a hinta, és egy játszósátor. Már régebben vettük a sátrat, de most kezdi igazán élvezni. Van, hogy nagyon csenben van, mikor főzők - és hát ez természetesen gyanús. Ilyenkor általában a sátor alatt játszik. Most kis labdákat rendeltem neki /illetve még a szülinapjára, csak nem érkezett meg időben/. Azokat nagyon szereti. A lufi nem köti le, pedig már azzal is próbálkoztam. Ja, és az ágyán két rácsot ki lehet venni, így már ki-be mászkál az ágyában :) Természetesen csak nappal!
Köhögésre Rhinathiolt mondott az orvos, és szerintem jó is volt, mert két-három napig tartott csak a krágogás. Meg bekötöttem nappalra a torkát egy kendővel, és egy nap többször is oda tettem neki egy termotasakot, ami kb. fél óráig melegen tartotta.
Reggelire nekünk még tápszer megy. Aztán amikor mi reggelizünk, akkor ő is ott van velünk, és egy-egy falatot eszik a mi reggelinkből. Tegnap egy kis rántottát evett, ma két szelet sajtot vágott be :)
Ha valakinek van valamilyen jó játékötlete, azt én is szívesen fogadom! Köszi
Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
A labdákat honnan rendelted,és mennyibe kerültek?A Rhinathiol hurutos köhögésre,vagy szárazra van?Én eddig a Stodalt adtam neki,ami homeopátiás,és egyszerre jó mindkettő köhögésre.A torokbekötésen én is gondolkoztam,de végül nem tettem meg.Ezt a termotasakot gyógyszertárban lehet kapni?Remélem Bogi lassan kiheveri a náthát.Mi pénteken megyünk vissza a füldokihoz,kiváncsi leszek,hogy mit mond.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Bukcsi, Vilmus!
Köszi a válaszokat!
Igen, most már a szülés ára is ki van írva a magánrendelőben, pontosan nem emlékszem az összegre, de 5 nullás. Ezért is kérdeztem, hogy sztetek kell e még ehhez hozzárakni. Én olyan havi 1szer minimum megyek hozzá vizsgálatra, plussz a Péterfybe kapok beutalókat és ott csinálják a kötelező szűréseket ( a heppinetben meg a nem kötelezőket). Vilmus! Te nem mész el integrálra pocakszúrás előtt, az elég biztos eredményt ad, és annak nincs vetélési kockázata.
Mindenképp rákérdezek, hogy szabad e ápr.végén, mert mindenképp vele szeretnék szülni.
Sajna a Péterfy azért elég lepukkant, legalábbis azok a részek amiket én láttam, jó lenne ha lenne majd szabad különszoba.

Bukcsi!
Neked milyen volt a szülésed? Ha van kedved/időd szívesen venném, ha leírnád. Fájdalomcsillapítás ( kérni kellett, vagy aut. adták), gátmetszés, a méhlepényre kellett e várni, vagy rögtön 'kiszedték', tisztították e a méhed( én úgy tudom a Pétefyben szoktak)? Van lehetőség az őssejt levételére?
Szóval minden infót nagyon várok! :)

Szép napot netek! :)

Kép
mozza

Sziasztok!
Mozza, megírod nekem az összegeket priviben? Az 5 nulla, az jóó sokk :roll: (És az csak a szülés, vagy a terhesgondozás is benne van?)
Én még nem ebben a "rendzserben" szültem, de ez így korrekt sztem, nem kell kellemetlenül rákérdezni az összegekre, emlékszem, feszengtem is rendesen, amikor túlestem az anyagiak tisztázásán...
A szülésemről: hála Istennek gyors volt. Edat kaptam, de előre megbeszéltük a doktornővel, hogy szeretnék. Ő adta be. A méhlepény hamar jött, magától, a végén még meg is mutatták. Gátmetszés volt, de jól dolgozott a doktornő, mert nem sok gondom volt vele. (Aznap éjjel fájt egy kicsit, amikor már teljesen kiment az érzéstelenítés, de kaptam rá algóprirnt, az nem megy át a tejbe.) Utána simán ülve szoptattam. Méh tisztítás volt, de alig éreztem (lehet, hogy az eda miatt?) csak valami kis tapogatózást. Őssejtet mi nem vetettünk le, de egy kismama, akivel jóban lettem, mert sokszor találkoztunk a rendelésen és majdnem egyszerre szültünk, na, ő vetetett le, tehát van rá lehetőség.
Összességében nekem életem egyik legnagyobb élménye volt a szülés. A mai napig alig van nap, hogy ne gondolnék rá! :)
bukcsi

Szia Mushuka!
A labdák még mindig nem érkeztek meg, pedig 19-én rendeltem, és azt mondták, hogy két nap a szállítás :( Telefonon azt mondták, hogy a cég haldoklik, de még kiszállítják nekünk, azóta semmi. Már nem bízom bennük. Egyébként a Labda-shoptól rendeltem volna 2600 Ft-ért. Az a baj, hogy sehol nem lehet kapni, csak esetleg sátorral együtt, az meg már van. A Rhinathiol köptető, úgyhogy szerintem száraz köhögésre nem igazán jó. Ez a Stodal hatott Danikánál? A termotasakot ajándékba kaptam, termékminta. Nem nagy, kb. 5X10 cm, de épp elég erre. Egyébként egy ismerősöm most mondta, hogy nemrég a Rossmann-ban, vagy DM-ben vett ilyet 250 Ft-ért. Egyébként nagyon jó, mert egy pattintással kb. 25-30 pecig meleg. Bogi túl van a náthán, úgyhogy remélem Danikával is minden rendben lesz már pénteken. Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Jó fej a cég,remélem nem nyúlja le a pénzeteket,mégha nem is óriási összegről van szó.Jó volt a Stodal,szépen átment a száraz köhi hurutosba,és utána az is elmúlt.Eleinte napi 4-szer kapott,aztán mindig csökkentettem neki.Szeretik,mert mézédes.Nekem túlságosan is.Én is remélem ,bár a nyirokcsomó miatt nem vagyok nyugodt.A pöttyök halványak,már nem annyira dudoros a bőre,de estére mindig jobban látszanak.Lehet,hogy átviszem a bőrdokihoz,hátha van valami kence,amitől hamarabb elmúlnak.Akkor Bogi kaphatja az oltást.Legalább túl lesz rajta.Puszi,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Azoktól szeretnék segítséget kérni, akik Rácz Tibornál szültek.
Szeretném tudni, hogy nagyjából ki milyen összeggel honorálta a szülésnél való közreműködését, mert fogalmam sincs az ilyen fajta tarifákról. :?
Gondolom ide senki nem szeretne nyilvánosan összeget kiírni, úgyhogy várom a pirviket. :)

Köszönöm,
Ronnka

Kép
ronnka

Sziasztok!
Mushuka, végre megérkeztek a labdák, bár még a postán vannak, mert nem voltunk itthon, amikor hozták. Egyébként utánvétes, úgyhogy egy fillért sem kaptak még eddig. Bogival tegnap voltunk tanácsadáson, és megkapta a bárányhimlő elleni oltást. Úgy volt, hogy a prevenált kapja, de a dokinéni szerint sok barikás van most nálunk, így inkább azt adta be először. 4 hét múlva mehetünk a következőre.
Legközelebb / bár remélem sokáig nem lesz alkalom/ kipróbálom én is ezt a Stodalt, hátha...
Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Kiváncsi lennék ezekre a labdákra,nincs egy weboldal,ahol megnézhetném?Én nem tudom,hogy mikor jutunk el az oltásig,tegnap elvittem Danit bőrdokihoz,aki azt mondta,hogy ez vírus,ami magyarázza a nyirokcsomó duzzanatot,és magától elmúlik,de lehet,hogy még 1-2 hétig eltart.Adott olyan fürdetőt,amit újszülött korban kellett használni,meg 2 krémet fürdés utánra,ami ma lesz kész.Ahogy elmondatm,hogy hogyan indult,és terjedt el neki,kapásból tudta,és azt mondta,hogy tipikus vírus dolog.Honnan nyalta be?????Lehet,hogy ez is a mandulagyusziból alakult ki?Na mindegy,ma a füldokihoz megyünk vissza,remélem már nem kell majd az orrszívással kínozni(semmi nem jön ki neki,max.egy aprócska cicakaki,de szerintem az normálisan mindenkinek van az orrában),szegény meglátja az orrcseppeket és már elkezd keservesen sírni :( Volt láza Boginak az oltástól?Hogy viselte?Puszi nektek,Mushuka.Ja,a Stodal a száraz,és a hurutos köhögésre egyaránt jó.

Kép
mushuka

Szia Ronnka!
Küldtem privit,remélem megkaptad.Ha van még kérdésed,bátran tedd fel,ha tudok válaszolok.Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka,

Sajna nem jött semmi. :( ha gondolod küldheted az e-mail címemre is (veron@kisusti.hu)

Köszi,
Ronnka

Kép
ronnka

sziasztoklányok!!!
hogy vagytok?
nálunk minden okes, kinn avgyunk, karacsonyra toppanunk be éppe majd haza...
nonna nagy 80 cm es 11 kg lehet, nincs kinn merlegem, otthon hagytam!
megy mar szepen, maszni raketa sebesen!
mindig olvaslak benneteket se incs idom iri, mert egy pillanatra se lehet szem elol teveszteni sajnos, kitesz kb 3 gyereket.. multkor is 1 mp nem figyeltunk es felszakadt a szaja szoval.... csak ami nem lehet az a jo neki is, de nagyon okos megert mindent kerdezem ez az hol van mutatja puszit ad integet mindenkinek, panaszom nem lehet!!!
anya apa vau vau futyul :)
puu ez a putyi kutya neve:)
ennyi roviden puszi nektek

KépKép
roxii

Sziasztok!
Van aki mostanában fog szülni a Péterfyben?
Esetleg szívesen meghallgatnék ikres anyukákat, mik a tapasztalataik a kórházzal kapcsolatban, mi a különbség ellátásban, stb, egy kisbabához képest.
Előre is köszönöm!
Jó hétvégét mindenkinek! :D

Kép
ribizli85

Szia Ribizli!

Az én kisfiam csak decemberben születik, csak gratulálni szeretnék, egyrészt az ikrekhez és a gyönyörű neveikhez, másrészt az édes kacsás vonalzódhoz :)

Sok szerencsét neked a szüléshez! És persze sok-sok boldogságot az ikrekhez!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!

Mi még csak tervezetjük a babát, viszont szeretnék egy jó nőgyógyászt találni, akinél esetleg a közeljövőben szülhetnék is. Tud valaki vmit Dr. Csősz Györgyről??

Köszi!!

móki50
móki50

Sziasztok!

Egy barátnőm most fog szülni a Péterfyben, kérdésem lenne, hogy a babának mit kell bevninni, adnak-e ruhát, pelenkát, popsitörlőt stb.

Nagyon köszi!
Judit
gjuti

Szia Roxii!
Mi jól vagyunk, bár nem vagyunk még akkorák mint ti. Bogi 9 kg, és 76 cm. Járni viszont nagyon hamar megtanult, így már főleg a felfelé mászás érdekli. Nálunk is vannak kisebb balesetek, Boginak is csattant már ki a szája, de nagyobb gond szerencsére még nem volt. Most a csúszdát kedveli nagyon. Van a közelben egy alacsonyabb csúszda, amire nem létrán, hanem rendes lépcsőn lehet feljutni, és onnan már egyedül is imád lecsúszni.
Mushuka, meg akartam neked nézni a pontos net címet a labdák miatt, de már nincs fent a neten. Küldök neked pár képet a zsúrról, és azon látszik, hogy milyenek. Én felfújtam a nyári medencét, és abba öntöttük bele, imádták! Egyébkétn mizujs? Danika hogy van? Puszi nektek: soja

Kép
soja

Sziasztok!
Mókinak és gjutinak szeretnék válaszolni.

Augusztusban szültem DR. Rácz Tibornál, mindenkinek ajánlanám.A terhesgondozáson mindig rendes volt, és alapos.Én császárral szültem farfekvés miatt. Mint ahogy valaki már korábban is írta nagyon szépen"kézimunkázik".A szülésznőt is ő ajánlotta, Cser Katit, ő is nagyon rendes, ügyes, stb volt.

gjuti! A barátnőd vigyen magával popsitörlőt, azt nem adnak.5 db. pelenkát kap naponta, elvileg elég, de azért párat nem árt ha visz magával.
gabriella9612

Szia Soja!
Köszi a képeket,megkaptam,majd utánanézek.Szerintem a 9kg lánynak teljesen tökéletes,Dani sincs 11 kg,ugrándozik a súlya 10.30,és 10.50 között,mikor,hogy eszik,de szerintem ez a normális.Dani is 76 cm.Ma megyünk vissza a füldokihoz,remélem helyrejött a füle,mert szegény ha meglátja az orrszívóját,már elkezd sírni,és ökölbeszorítja a kis kezét.A kiütések elmúltak,a nyirokcsomók,mintha kissebbek lennének.Már tényleg sajnáljuk anyuval,gyakorlatilag 2 hete szívjuk az orrát,és nem jön semmi,de a csöpi miatt kell csinálni.Kibújt a második alsó rágófoga félig,mostanában ezért nyugtalanok az éjszakáink.Ti,jól vagytok?Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Kedves Gabriella9612!

Nagyon köszi a választ!

J.
gjuti

Szia Mushuka!
Hogy van Danika? Mit mondott az orvos? Szegénykémet, akkor még a foga is kínozza :( Bogi ma egy hét után végre normális mennyiséget evett, sőt! Persze nem a neki készített ételből. Gulyásleves, és túrós palacsinta :) Tud élni! Amúgy Bogi is nyugtalanabb éjszakánként, főleg így elalvás után 1-2 óráig. Neki még csak készülődnek a fogak, mert alul még összesen csak kettő van. Viszont ha úgy jönnek majd mint fent, akkor az első után sorban jönnek majd a többiek. Olyan az ínye egyébként, mintha egy egész borsószem lenne alatta, nagyon duzzadt!
Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
A fülét szépnek találta,de azt mondta,hogy a hétvégén még szívjuk,ennyit megérdemel a füle.A torka is szép,egy kicsit piros.Lehet piros attól,hogy amikor szívjuk az orrát,torkaszakadtából üvölt?Szó szerint.Arra adok neki mézes kamilla teát,mást úgyse adnak.Van valami ötleted piros torokra?Dani már azt eszi amit mi,a védőnő is mondta,hogy eheti.Már evett paprikás krumplit is.Ma kap először palacsintát,kiváncsi leszek.Szegény Bogi,még jó,hogy nem emlékeznek vissza erre az időszakra.Dani elalvás után 4 órával kezd el nyűglődni,igaz,én általában adok neki valamilyen kúpot,ha van hőemelkedése este akkor Germicid C-t,ha nincs,Viburkolt a foga miatt.Ja,és Dani most kezdett el sikítani...gondolhatod,nagyon tetszik neki a hangja.Érdekes,hogy a metszőfogait jobban megszenvedte,mint a rágókat(egyenlőre),akkor sokat sírt,ha jött a foga,most nem sír,csak éjjel nyűglődik,hajnalra megnyugszik,így elalszik fél8-8-ig.Most még alszik az apjával.Alul neki is 2 metsző van,és lassan 2 rágó.Nem olvasta a tankönyvet :D Túl lesznek rajta...Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Ne haragudjatok!
Lenne egy kérdésem külsősként.
Úgy hallottam, hogy a Péterfyben a szülés után elküldték az apukát gyógyszerekért és egyebekért a gyógyszertárba, mondván, a kórháznak nincsen,
És a végén kaptak egy számlát is kb. 25 ezer forintról, pedig semmi extrát nem vettek igénybe, nem kértek egyágyas szobát, semmit.
Szerintetek ez miért lehetett? Közelebbit én sem tudok.
Nektek kellett fizetni valamiért a kórháznak?
Írhattok priviben is.

Köszi előre is!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Szia Mushuka!
Én piros torokra tudok semmit, mert Boginak szerencsére még nem volt ilyen. De szerintem ha meleg teát itatsz vele, az biztosan jó. Én még mézet nem mertem adni Boginak. Bár a Kinder tejszeletben van :?
Nekünk még mindig nem jött ki a fog, de ugyanúgy telnek az esték.
Eszty, én még nem hallottam ilyenről! nekünk nem kellett fizetni, csak a szobáért /én kétágyasban voltam négy éjszakát/ 20 ezer Ft-ot. Milyen gyógyszereket kellett venni az apukának??? :shock:
Mikor én szültem - egy éve - akkor még minden kenceficét adtak, egyedül popsitörlőt kellett bevinni!
Soja

Kép
soja

Eszter

Augusztusban nem kellett fizetni semmiért, biztos nem kell most sem, kivéve az alapitványi szobát.Gyógyszereket sem kellett vinni.

Gabi
gabriella9612

Sziasztok!

Köszi az infókat!
Sajnos bővebbet én se tudok, csak annyira meglepődtem, hogy gondoltam, gyorsan megkérdezlek titeket.
Ha megtudok bővebbet, megírom.

Köszi a válaszaitokat!

Puszi és jó egészséget mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Gjuti! Tényleg mindent adnak a babának: ruhát, napi 5 pelust, kenceficéket, csak a popsitörlőt kell vinni.

Boeszter! Nekünk is csak a 2ágyas alapítványi szobáért kellett fizetni, én 3 éjszakáért 15 ezer Ft-ot fizettem. (igaz ez már tavaly augusztusban volt...)

Nálunk is állandóan megy a hiszti, ha Gergő valamit nem kap meg, vagy nem úgy van, ahogy ő gondolja. Ő is minden hova felmászik. A kanapéra már régóta fel tud mászni, de kb. 2-3 hete a konyhában a székre is állandóan felmászik. Nagyon résen kell lenni nála is, de még így is előfordul, hogy leesik. Ma reggel is épp ugrott egy fejest a kanapéről a szőnyegre... :?
Még mindig csak 6 foga van, de csak napok kérdése, és újabb kettő kinn lesz. A múlt héten szörnyű éjszakáink voltak, óránént fenn volt, de kb. 2-3 napja jól alszik, ma is csak 1x volt fenn, és reggel 8-ig aludt. Szerintem ez annak a jele, hogy mindjárt kinn lesznek azok a fogak. A múlt héten kedden kapta meg a 15 hós oltás, az is okozhatta a nyűgösségét. A dokinéni azt mondta, hogy az oltás után nem azonnal, hanem 5-10 nap múlva jelentkezhet nála láz, nátha, stb. Ahogy számolom, kb. most telt le a 10 nap, valószínű ennek is köszönhetőek a jobb éjszakák. Szerencsére nem volt semmi láz, csak nyűgösebb, anyásabb volt, kicsit hígabb volt a széklet, és éjszaka nyugtalanul aludt.

Gergő szinte már mindent eszik, nem főzök neki külön, de tejet még nem adok neki, reggel és este még tápszert kap. De ha tejjel csinálok vmi főzeléket, abból adok neki, eddig nem volt semmi rossz utóhatása. A kenyeret vhogy nem eszi, csak ha májkrém van rajta. Ha párizsival v. sonkával, sajttal adom neki a katonákat, akkor szétválogatja, és a kenyeret/zsömlét eldobja :? . Végül is nem baj, mert jó húsban van, kb. 15 kg, és 85 cm :). Az elmúlt 2 hétben nem volt az igazi az étvága, ez is biztos a fognak és az oltásnak köszönhető, de tegnap már jól bevacsizott.

A pneumococcus oltásra majd januárban viszem, februárban kapja a kötelező 18 hós oltást, és az ismétlő pneumora pedig márciusban megyünk. A dokinénivel így beszéltük meg, mert azt mondja, hogy az oltások között 1 hónapnak, a 2 pneumo között kb. 2 hónapnak kell eltelnie.

Tegnapelőtt rájött, hogyan kell hajtani azt a lábbal hajtható műanyag kis motort :) . Még azért nem teljesen stabilan megy vele, de nagyon próbálkozik, szerintem 1 hónap múlva már alig tudom majd utolérni! :roll:

Üdv Mindenkinek

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Catwoman!Tényleg jó húsban van Gergő!15kg,nem semmi.Dani még a 11-et sem éri el,és 76cm körül van.Szerintem most fogyott is,mert napok óta nem eszik ebédet,napközben is nyammog csak.Valószínü nálunk is a fog lesz a hibás.2 éjszaka nem alszunk,most is fél nény óta fent vagyok,láza is volt,nem magas,kapott kúpot,de utána még 2 órát nyűglődött.A kenyér nálunk hangulat függő,tegnap szépen megette a rozskenyeret sonkával,sajttal,de van,hogy Ő is eldobja.Tejet én sem adok,csak a főziben,a napi 1 tápszer mellé a Milupának a tejitalát issza elalvás elött,nagyon szereti.Én nem tudom,hogy mikor jutunk el a pneumo,illetve a meningitis elleni oltásra,amig hőemelkedése van,nem adatom meg neki.
Soja!Hogy vagytok?Kiharcoltam Daninak egy vérvételt,a nyirokcsomói miatt,minden ok,úgy néz ki,hogy átesett egy mononukleozis fertőzésen.Érdekes,mert a net azt írja,hogy ilyen kicsi korban gyakran okoz tüszös,lepedékes mandulagyuszit,amire antibiotikumot kap,és ettől valóban kiütéses lesz a gyerek.Szóval,úgy néz ki,hogy ez volt a főbetegség októberben,csak azt hitték,hogy mandulagyuszija van.Na mindegy.Bogi,rohangál,szépen?Ha van időd,írjál,puszi,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Catwoman, Gergő nagyon ügyi! Bogi is próbálkozik a bébitaxijával, de egy-két lökés után megáll vele, és leszáll. Inkább csak üldögélni szokott rajta. A motorról még nem ér le a lába :) Nekünk most jön a 7. fog. Legalábbis már nagyon közel van az áttöréshez. Én Boginak még nem mertem sonkát adni, a vajas kenyeret nem igazán szereti, csak a vajas pirítós. Ha már kenyér, akkor inkább magában eszi, vagy trapista sajttal. Én ma megpróbáltam neki tejet adni, nem kapott sokat. Most várom a hatást, remélem nem üti ki.
Mushuka, ezek szerint a doki nem is igazán tudta, hogy mivel kezelje a gyereket? Azért jobban van már? A torka? És mi van, ha nem harcolod ki azt a vérvételt? Azért ez félelmetes, hogy az orvosnak nem jutott eszébe.... :?
Mi amúgy jól vagyunk, Bogi rohangál, ahogy szokott, most is tiszta kék-zöld mindkét lábszára. Gyakorolta a lépcsőzést. Már fel tud menni egyedül is, a korlátba kapaszkodva. Én meg cipelem mellette a telepakolt babakocsit :roll:
Na mindegy, már nincs megállás!
Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Sajna nem vagyunk jobban,vasárnap egész nap 39 fokos láza volt,semmivel nem tudtam lehúzni neki,de más tünete akkor nem volt.Még éjjel is beraktuk a hűtőfürdőbe.Reggel megkérdeztem,hogy mutad meg hol fáj,és a füléhez nyúlt.A doki mondta is,hogy csúnya,és a torka is lepedékes volt.Visszaküldött a gyerekklinikára,ahol vért vettek tőle a múlt héten,hogy vegyenek megint,és oltsák le a torkát is,hogy vírus,vagy baci van benne.Az ottani doki,mikor meglátta,elszörnyedt,ahogy kinézett szegény.Megvizsgálta,és azt mondta,hogy az előő betegség a vérkp alapján mononukleozis volt,ami hazavágta az immunrendszerét,és erre kapott egy ujjabb fertőzést,valószínüleg ott,amikor szúrták.Ő felírt antibiotikumot,fül-orrcseppet.Azóta köhög is,de inkább száraz,néha mintha szakadna fel valami.Egész éjjel köhögött,most megyek le gyógyerért,mert a Stodal itt már nem használ.Láza nincs már.Pénteken megyek az eredményekért,kiváncsi leszek rájuk.Na,röviden ennyi,bocsi az össze-vissza írásért,csak sietek.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?