Sziasztok!
Gjuti! Tényleg mindent adnak a babának: ruhát, napi 5 pelust, kenceficéket, csak a popsitörlőt kell vinni.
Boeszter! Nekünk is csak a 2ágyas alapítványi szobáért kellett fizetni, én 3 éjszakáért 15 ezer Ft-ot fizettem. (igaz ez már tavaly augusztusban volt...)
Nálunk is állandóan megy a hiszti, ha Gergő valamit nem kap meg, vagy nem úgy van, ahogy ő gondolja. Ő is minden hova felmászik. A kanapéra már régóta fel tud mászni, de kb. 2-3 hete a konyhában a székre is állandóan felmászik. Nagyon résen kell lenni nála is, de még így is előfordul, hogy leesik. Ma reggel is épp ugrott egy fejest a kanapéről a szőnyegre...
Még mindig csak 6 foga van, de csak napok kérdése, és újabb kettő kinn lesz. A múlt héten szörnyű éjszakáink voltak, óránént fenn volt, de kb. 2-3 napja jól alszik, ma is csak 1x volt fenn, és reggel 8-ig aludt. Szerintem ez annak a jele, hogy mindjárt kinn lesznek azok a fogak. A múlt héten kedden kapta meg a 15 hós oltás, az is okozhatta a nyűgösségét. A dokinéni azt mondta, hogy az oltás után nem azonnal, hanem 5-10 nap múlva jelentkezhet nála láz, nátha, stb. Ahogy számolom, kb. most telt le a 10 nap, valószínű ennek is köszönhetőek a jobb éjszakák. Szerencsére nem volt semmi láz, csak nyűgösebb, anyásabb volt, kicsit hígabb volt a széklet, és éjszaka nyugtalanul aludt.
Gergő szinte már mindent eszik, nem főzök neki külön, de tejet még nem adok neki, reggel és este még tápszert kap. De ha tejjel csinálok vmi főzeléket, abból adok neki, eddig nem volt semmi rossz utóhatása. A kenyeret vhogy nem eszi, csak ha májkrém van rajta. Ha párizsival v. sonkával, sajttal adom neki a katonákat, akkor szétválogatja, és a kenyeret/zsömlét eldobja
. Végül is nem baj, mert jó húsban van, kb. 15 kg, és 85 cm
. Az elmúlt 2 hétben nem volt az igazi az étvága, ez is biztos a fognak és az oltásnak köszönhető, de tegnap már jól bevacsizott.
A pneumococcus oltásra majd januárban viszem, februárban kapja a kötelező 18 hós oltást, és az ismétlő pneumora pedig márciusban megyünk. A dokinénivel így beszéltük meg, mert azt mondja, hogy az oltások között 1 hónapnak, a 2 pneumo között kb. 2 hónapnak kell eltelnie.
Tegnapelőtt rájött, hogyan kell hajtani azt a lábbal hajtható műanyag kis motort
. Még azért nem teljesen stabilan megy vele, de nagyon próbálkozik, szerintem 1 hónap múlva már alig tudom majd utolérni!
Üdv Mindenkinek
Catwoman