Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eszter! Üdv a topikban! :) Én babám egy hónappal idősebb, még nem sétál önállóan! Mondjuk kézenfogva viszont a világvégére is elmenne! :)

Sylph! De klassz, hogy föltetted az indulási képet is! :) Mi nem mozdultunk sehova, anyósék voltak egy nap, egyszer meg a nővérem, egyébként nyugis, lazulós, döglős hétvége volt.

Tegnap voltunk kontrollon, még mindig nem vagyunk egészségesek, már nagyon elegem van belőle! :?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Peni!
Mi apás szülésre készülünk. Apa először nem volt túl lelkes, de aztán belement. Fogalmam sincs, hogy fogja-e végig bírni, de menet közben is kimehet. Ha meg besokall, akkor ott lesz a fogadott szülésznőm.

Kemény volt az első szülésed!!! Drukkolok, hogy a második úgy alakuljon, hogy az mindkettőtöknek a legjobb legyen!

Sylph!
Bálint már milyen nagy fiú... Utólag is boldog 3. szülinapot!!!

Mi a hosszú hétvégén anyósomnál voltunk Zalaegerszegen. Apa laminált padlót rakott le nála az egyik szobában. Én meg csak pihentem. Kicsit már félve vállaltam be ezt az utat, de szerencsére nem jött rám ott a szülhetnék. :-D

Nektarin!
Üdv itt köztünk!!! Parkváros melyik részén laktok? Mikor költöztetek ide? Mi március óta lakunk itt, Parkváros alsó részén. Jövőre már én is szívesen csatlakozok babatologatós programhoz! :-D

Tekiroll!
Gézunak még mindig jobbulást!!! Mit mondanak a dokik, mi a baj? Javult azért valamennyit az állapota???

Mimi!
Hogy telt a hosszú hétvége? Merre jártatok???

Kép
Kép
lbernuska

Jaj aranyosak vagytok.
Tekiroll, hát Robesz már rója a köröket, rendesen.
Lbernuska, na hát a babakocsi tologatásnál nincs is jobb.
Mi a CBA-tól lakunk kb. 10 percre lefelé, közel a Bajcsy-hoz.
Sajnos Robesz kicsit beteg, jön a foga, folyik az orra, és tegnap volt láza is, ma már csak hőemelkedése van, de hát rá sem lehet ismerni, egész nap bújik, alszik, holnap megyünk vissza a dokihoz, azt mondta minden ok, picit piros csak a torka, nemadott semmit, remélem holnapra okosabbak leszünk.

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

Sajnos elvetéltem a 10. héten, elöntött a vér és.........
Eléggé megvisel a dolog.

Mi itthon voltunk a hosszú hétvégén.

A héten az oviba összevont csoportok vannak, másnál is???

Üdv az újaknak!!!

Ibernuska!
Sikerült dönteni gyerekorvos ügyben? Lassan össze kell pakolnod a kórházas táskát.

Üdv mindenkinek!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Zsand! Sajnálom, ami történt! :cry:
A sulis őszi szünet miatt általában az ovik is csökkent létszámmal dolgoznak. Dorinát viszed az összevont csoportba?
Vigyázz Magadra!

Ibernuska! Bocs, már korábban akartam írni, hogy sajnos nem találom azt a levelet, amit egy szülésznő küldött nekem homeos-málnaleveles témában. A fogadott szülésznővel tudtál esetleg erről beszélni?
Nálunk is hasonló volt a szitu apás szüléssel kapcsolatban, illetve az én párom nagyon nem akart bent lenni, és úgy egyeztünk meg, hogy amíg bírja bent van, de bármikor kimehet. Most a kórházban is kiküldtem a rendelőből, mert már az infúzió gondolatától is totálisan kész volt, annyira sajnálta a fiát.

Gézunak torokgyuszija van, szerintem a sok betegeskedés legyengíthette az immunrendszerét, azért ilyen lassú a gyógyulás. Mindenesetre a füle szépen javult, és ennek nagyon örülök, mert kicsinek én is fülfájós voltam, sokszor kellett felszúrni.

Sylph! Gondolok Rátok, majd írd meg, mi volt a dokinál!

Eszter! Remélem, jobban van a nagyfiú! Mit mondott a doki? Melyik foga jön?
Mi is szenvedünk a fogzással, éjjel nem sokat aludtunk, most is alig bírtam letenni, olyan kis nyűgi szegénykém! Ez most nagyon megviseli, pedig az első nyolcat szinte észre sem vettük!

Szép napot mindenkinek!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Zsand

Sajnálom a vetélést !!!! :(

Mi is itthon töltöttük a hosszú hétvégét, szuper volt, minden héten lehetne egy ilyen 4 napos pihi !!!! :wink:

Sylp

Tényleg jók a képek !!!!!! :lol:
Nagyon telik az idő, nálunk is, mintha csak most született volna Tomi !!!!! :wink:

Kép
kditke

Sziasztok!

Szia Eszter üdv itt! Jobbulást Robesznak!

Dolli, további gyógyulást Gézunak! Szegénykém, remélem mostmár hamarosan kigyógyul belőle!!!!
Voltunk dokinál, adott egy krémet, most kenegetjük, huzogatjuk két hétig aztán fellazítja, fejoldja neki :cry:

Bernus, köszönjük a köszöntést! Most nézem, már csak hat hééét????! :lol: Hűűű, de izgi! :lol:

Zsand, nagyon sajnálom!!! :cry: Vigyázz magadra! Lánykád, hogy van? Ovi?
sylph

Sziasztok!
Jól telt a hosszú hétvége.
Bük-Fürdőn voltunk,és rengeteget csaviztunk.Mire haza értünk,kb 800km-et mentünk :lol:
Voltunk Jákon,meg néztük a Jáki templomot,voltunk Kőszegen,Lékán és Fertődőn :wink:

Zsand :( :(
Nagyon sajnálom.És csak előre nézni.
Cudar egy érzés,de túl lehet,túl kell lépni rajta.

Shylp!Milyen krémet kaptatok?

mimi12

Zsand!
Borzasztóan sajnálom… :( :cry:

Gyerekorvos marad a körzeti Veres doktor néni. Jókat hallottam róla. Személyesen még nem találkoztunk, de jövő héten szeretném felkeresni. A kórházi csomagom már hetek óta készül, egyszer végre rendesen össze kéne pakolnom…

Tekiroll!
Fogadott szülésznőmet még csak jövő héten fogom megismerni, majd kikérem a tanácsát málnalevél tea ügyben.

És végül párod végig bírta veled a szülést? Vagy közben kiment?

Mimi!
De jót kirándultatok!

Kép
Kép
lbernuska

Zsand, így ismeretlenül is nagyon sajnálom ami történt.

Hát Robesz jobban, az egyik felső szemfoga kijött, láza nem volt tegnap, így nem kezdtük el az antibiotikumot. Azért kiváltottam, remélem hétvégén sem lesz lázas, hétfőn jön ki a doktornéni, megmondtam neki, én többet oda nem viszem, inkább fizetek neki, csak jöjjön ki.

Dolli, jobban vagytok?

lbernuska, hát én Veres doktornőről nem hallottam valami jókat, no nem akarlak ám sem lebeszélni, sem elkeseríteni, csak a héten kétszer voltunk a rendelőben, és várunk is eleget, így hát csak hallottam, én 1x láttam csak, nem volt vele gond, de nem is volt semmi extra akkor, csak konrollra vittem le.

Kép
Kép
nektarin

Szia Nektarin :wink:
Jobbulást a fiadnak!
Hát az itteni dokikhoz nem tudok hozzá szólni,mi B.örsre járunk át,ott laktunk,és maradtunk az ottani dokinál.
Viszont,én vagyok az,aki nagyon nagyon antibió ellenes :lol:
Én nem értem,és nem is tudom fel fogni,miért kell még ma is,1nap láz után antibiót írni rögtön?
Szegény gyerekeknek csak nyírják ki az immun rendszerüket a feleslegesen adott xarokkal.Ráadásúl,cél vizsgálat nélkül hasra ütés szerűen írják fel.
ÁÁÁ na,nem bosszankodom rajta,mert sokan nem értenek egyet velem.
Viszont anno a lányomnak is a szemfogától magas láza volt.Egyik foga sem viselte meg,de az nagyon...

mimi12

Nektarin!
Leírnád, miket hallottál a Veres dokinéniről??? Előre is köszi!!! Ti kihez jártok?

Kép
Kép
lbernuska

lbernuska, hát én annyit hallottam, hogy nem igazán néz a dolgok "mélyére", szóval megszűnteti a lázat, de az, hogy miért az annyira nem fontos. De ez csak egy vélemény volt valakitől.
Elég gyorsan szórja ki a babákat, ami sztem viszont nem annyira baj, ha meg is vizsgálja őket, pl. a mi dokinknál a múlt héten 2 órát vártam, no ez sem jó.
Szóval majd meglátod, a te tapasztaltod a legfontosabb, ha majd lesz rossz, ráértek nézelődni.

Mimi, hát én sem rajongok az antibiotikumért, viszont az jó volt, hogy visszarendelt, megnézte és csak a hétvége miatt írta fel, ha lázas, akkor adjuk, hát nem volt az.
Így azért hétfőn kihívom, hogy nézzen rá.

Kép
Kép
nektarin

Sylph!
:oops: :oops: Kicsit meg késve,de annál nagyobb szeretettel!Bálintnak utólag is,nagyon boldog szülinapot!

Nektarin!Szerintem az a normális,ha vissza hív a doki pár nap múlvára.Sok esetben azt mondják,a betegség első napján,nem is lehet mindig el dönteni,hogy vírus e vagy baci a ludas?Az hogy hétvégére meg fel írnak antibiót,az tök normális.Nekünk is úgy szokta a doki nénink,hogy fel írja,és akkor váltsam csak ki,ha 3nap múlva sem javul az állapota.Hála égnek,még nem kellett a lassan 3 év alatt az antibó.
Viszont tényleg nagyon sok orvos,vizsgálat nélkül fel írja,a tudatlan tapasztalatlan szülő meg bele is tömi a gyerekbe. :cry:
Tudodm,mert van egy 13 éves lányom.És nála bizony még én is tapasztalatlan voltam e téren,minden krihácsolással vittem dokihoz.No meg akkor pl nem is voltak homeós bogyók.
De ami most sokkal jobb.Akkor nem volt net,nem volt ennyi infó.Most sokkal sokkal könnyebb.Ha bármi van,a neten le lehet írni,és rögtön jön rá 10 vélemény,amikből össze lehet rakni 1-2-3 használhatót.Ez tényleg nagy segítség :wink:

mimi12

Sziasztok!

Az előbb írtam egy hosszú levelet, és elszállt, sajnos vele szállt a kedvem is úgyhogy ez nem lesz olyan hosszú!!

Köszi mindenkinek!!

Sylph!
Egy Nox koncertet én is bevállalnék!! Ovi: nincs semmi baj HA nem kell ott aludnia. A múlthéten csak csökkentett üzemmódba járt, nem kellett ott aludnia és csüt., péntek nem is volt!!!
Ma reggel sírt, hogy nem akar ott aludni. Nagyon sajnáltam. Én is sírtam mind a 3 év alatt, remélem Ő nem fog!!!!

Mimi!
Nem hallottál mostanság eladó kisteherautóról, mert DorinaApa a napokban szeretne egyet. Boxer, Ducató, Jumper ilyenek jöhetnek szóba.
Döme jól van? Jártok hozzá?
Mi ma is voltunk a lovaknál a gyerek már nagyon komolyan űzi a lovaglást, ha vezetjük a lovat séta közben föláll rajta. Látni kéne az arcát, mert azért majrézik ám!!!!

Véletlenül nem tud valaki itt a környéken valami irodai munkát?

Ma beszélgettem az óvónénivel és sajnos a Dorina nem játszik a többiekkel, ha foglalkozás van azon szívesen részt vesz, de a szabad foglalkozáson nem játszik a gyerekekkel, ez egy kicsit aggaszt, de remélem javulni fog a helyzet idővel!!! Azt mondta az óvónéni, hogy inkább csak szemléli az eseményeket.
Remélem hamarosan rájön, hogy jó dolog játszani!!!

Ti szoktatok Márton napra libát csinálni? Én eddig sosem csináltam, de lehet, hogy hétvégén csinálok valami libás ételt!!!

Üdv mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

Mimi, köszi a köszöntést! Ftorocort nevű krémet kaptuk a kukóra, ami lényegében nem is erre való, csak az a mellékhatása, hogy elvékonyítja a bőrt..... :? Hát majd meglátjuk :?

Zsand, a fiam ugyan ilyen mániákus az autókkal, mint a lányod a lovakkal! :lol: A hosszú hétvégén elvittük vezetni, beült a párom ölébe és tekerhette a kormányt azt a boldogságot......látni kellett volna, ahogy élvezte.....
Ovival kapcsolatban, meg, biztos megnyílik majd a lánykád, mi angolra járunk és Bálint is a hátam mögé bújik, nézi a társaságot, de nem vesz részt aktívan. Bezzeg a Lili.... :wink: :D De a múlt alkalommal, már Bálint is próbálkozott, többször odament a Móninénihez, szóval lassan de oldódik, remélhetőleg a lányod is megszokja!
sylph

Sylph!
Én több mint 1 éve kenegetem a Szabinak a ftorokorttal.Ha nagyon le van tapadva,vidd el urológushoz feltétlen!!
Nagyon lassan hat,ne várj gyors csodát.A Szabinak szinte teljessen vissza lehet húzni ,szóval aránylag jól mükszik.Volt kb 5mm le tapadás,és kb 3ra csökkent 1év alatt.De mondom,neki vissza lehet húzni.Ha nektek nem akkor tényleg urológus,és nem sebész meg ez az amaz,mert nem ők a szakemberek :wink:

mimi12

Mimi, először az urológiát hívtam, de ők a gyereksebészetre küldtek... a doki rendes volt, látszott rajta, hogy tudja mit csinál, de azért így is féltem Bubó. :( Jövő hét csütörtökön megyünk :? és feloldja neki :? :(
sylph

[quote="sylph"]M írta:sylphimi, először az urológiát hívtam, de ők a gyereksebészetre küldtek... a doki rendes volt, látszott rajta, hogy tudja mit csinál, de azért így is féltem Bubó. :( Jövő hét csütörtökön megyünk :? és feloldja neki :? :(

:cry: :cry: Szegény :cry:
Azért készülj arra,hogy fájni fog neki.Viszont hamar túl lesz rajta.
Valahogy próbáld el magyarázni neki,hogy picit kellemetlen lesz meg fájni fog.Viszont ez azért kell,hogy ne gyulladjon be később,mert az jobban tud fájni.
Hmm,én is tapasztalatlan voltam e téren.Dunsztom nem volt mit és hogyan kell csinálni.A csapból is az folyik,hogy nem kell semmit csinálni.
2 hónapja született a párom unokahúgának a 3 gyereke,aki a 2 csaj után fiú lett :lol:
Na hát,álltak,hogy akkor most mit kezdjenek vele??
Én mondtam neki,hogy de igen is mosni kell,és huzigálni a bőrt,és igen is,mondja meg a dokijának,hogy mutassa meg,mit és hogyan kell csinálni.
És láss csodát!!A 2 hónapos babának vissza lehet teljessen húzni a bőrt,nincs sem gyulladás sem le tapadás.Ha várt volna a nagykönyv szerint 1-2 éves korig,akkor valószínű szike :cry:
Én nem értem??
Mi 2éve lakunk itt.A Szabi 7hós volt,mikor ide költöztünk.A régi védőnő xart rá,hogy meg mutassa.
A mostani itteni védőnő,azt mondta,igen is kb 6 hetes kortól el kell kezdeni vissza huzni a bőrt,nem eröltettve,csak óvatosan,és kb 2-4hét alatt,tökéletesen működik :wink:
Olvastam neten olyan rémísztő dolgokat,hogy állítólag sok kisfiúnak van hugyúti gondja a miatt,hogy a szülők nem jól informáltak,meg meg oszlik az információ.ÁÁá tényleg nem értem??Miért nem tudnak egységes véleményt alkotni a szakik??

mimi12

Mimi, ezen én is ki vagyok akadva! Mindenki mást mond, én is kezdő anyukaként azt sem tudtam, mit csinálja, hogy kezdjek neki... Nekem a doki azt mondta, hogy egy éves koráig ne nyúljak hozzá, ő nézegette. Persze mikor egy évesen rendszeresen huzigattuk, nem tetszett neki, nem szokott hozzá. :? Aztán mikor idejöttünk a védőnéni mondta, hogy huzigassuk és 2-2és fél évesen nézessük meg ha nem müxik....
Na most 3 éves és ez van..... :(
Egyébként semmi gondunk nem volt vele, nem gyulladt be sem, de előbb utóbb müködnie kell. És inkább most mint nagyfiúnak, de már szerintem ez is kicsit késő. :cry:
Tudom, hogy fájni fog, ezért is féltem :cry: :cry: :cry:
sylph

Sziasztok Csajok!
Ma jártam védőnéninél, elkeserített... :-( 16 kiló plusznál tartok és még egy hónap hátra van... És vizesedek is sajna! De szerencsére vérnyomim rendben, Zsófi szívhangja rendben... Kíváncsi leszek, hogy a dokibácsim mennyire szúr le a rengeteg plusz kilóért... :-( Ma du megyek hozzá is.

Kukitéma: Én tökre nem értek hozzá, és ha minden jól megy nem is kell majd ehhez értenem, de nálunk a szülésfelkészítőn azt javasolták, hogy már újszülött kortól fürdetés után huzogassák kicsit a szülők. (Szerintem ez is olyan, mint az összes többi téma terhességgel és gyerekneveléssel kapcsolatban: egymásnak homlokegyenest ellentmondó nézetek és vélemények vannak... :evil: )

Sylph!
Sajnálom Bálintot!!! :-(

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska!
A végén nekem is diétát javasoltak én 20 kilót híztam Dorinával. Dorina márciusi, de már karácsonykor szólt a dokim, hogy mellőzzem a karácsonyi töltött káposztát és maradjak inkább a pulykánál, de annak is a lightosabb változatánál.
Nekem védőnő javasolta az almanapot, merthogy az alma is valamennyire vízhajtó. Bár, egész nap almát enni nem túl jó dolog!!
Illetve a csalántea is vízhajtó, de úgy emlékszem talán pont Neked javasoltam már! Azért egyeztess a védőnővel, nehogy más nézeteket valljon mint az én védőnőm.
Kukitéma:
Én nem vagyok túl otthon ebben a témában, de van aki azt javasolja, hogy születéstől van aki egy éves kortól, sőt én 3 éves kort is hallottam már, hogy addig nem kell piszkálni!!!

Ma voltam a Sparban és képzeljétek már van szaloncukor, Mikulás Sőt a Bricoban már díszek is vannak!!
Csajok!!! nyakunkon a karácsony!!!!!

Nincs valakinek JÓL BEVÁLT asztalosa??? A Dorina szobájába szeretnénk csináltatni szekrényt.

Üdv mindenkiek!!!
Zsand
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha megengeditek.
Terveink szerint februárban vagy márciusban fogunk Érdre költözni. Van egy két hónapos kisfiam, akivel már nagyon várjuk a tisztább levegőt és a kertet.

Kicsit beleolvastam a társalgásba és látom kuki téma van. Az én dokinénim azt mondta már most húzogatni kell. Én most ezt követem, meglátjuk, hogy ezzel sikerül-e elkerülni a letapadást.

Szép napot!
Gabi
gabusz

Szia Gabi!
Naná,hogy csatlakozhatsz!
Légy üdvözölve köztünk! :lol:
Merről költöznétek erre?
És van már valami amit ki néztetek,vagy majd jövőre?

mimi12

Sziasztok!

Szia Gabi! Üdv köztünk! Honnan jöttök? Hogy hívják a pindurt?

Zsand, én Interspriban voltam ma délelőtt a lurkókkal, na, ott is tele van már ilyenekkel, meg a sok játék..... Én igyekszem majd hamar megvenni a dolgokat, mert utálom azt a karácsony előtti nagy nyüzsit.... sok őrült, tolonganak ezerrel.... :evil:

Berni, én Bubóval 12 Lilivel meg 11kg-t híztam, de én mínuszról indultam, úgyhogy nekem csak pocim volt. Azért vigyázz magatokra. Kiváncsi vagyok mit mond a dokid.

Kukitéma: hát ez az, így legyen okos az ember.... hogy mindenki mást mond... :evil: :(
sylph

Ja vásárlás.
Az inter sparban van pontgyűjtés(nem tudom máshol is van e)
Solingen késekre lehet pontokat gyüjtögetni.ÁÁÁ én nem is vagyok ám kés mániás :lol: :lol:

mimi12

Mimi, én is gyüjtöm a pontokat...... :wink: :D
sylph

Sziasztok!

Dokim nem volt különösebben kiakadva a súlyomon. Mikor látta rajtam a kétségbeesést, csak annyit mondott, hogy azért ne temessem magam... :-D Engem nem a túlsúly érdekel, hanem az, hogy nehogy emiatt Zsófinak baja legyen... :-( Szerencsére a méhlepény ok, magzatvíz mennyisége is, Zsófi is jól van.

Mától minden nap mérem a súlyom és megpróbálok sótlan és értelmes kajákat enni. (Ma reggel amúgy 1 kilóval voltam kevesebb, mint tegnap.)

Zsand!
Almát nekem is mondta a védőnéni. Én mostanában délelőtt csak gyümit eszek és főleg almát. De egész nap nem bírnám ki.

Gabusz!
Üdv köztünk!!! Honnét költöztök? Néztetek már házat?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást. :lol:
Budapestről költözünk ki. Építkezünk, szerettünk volna kész lenni, mire megszületik Milán, ez sajna nem jött össze. Kb. karácsonyra lesz meg és a januárt és februárt fogjuk a költözéssel és a hiányzó dolgok vásárlásával tölteni. Ez elég sok minden lesz. 35m2-ből megyünk 120-ba. :lol:

Sylph
Én is utálom a karácsony előtti tolongást, eddig is próbáltam kerülni a decemberi vásárlást. Idén meg egy 3 hónapossal biztos nem megyek. Apára fog maradni. Mondjuk ha kap listát, akkor egész jól elboldogul. :lol:

Ibernuska
Én 6 kilót híztam a terhesség alatt, persze nem önszántamból. Terhességi cukrom volt, így kemény diétára fogtak. Néha már a falat kapartam egy nagy adag görögdinnyéért vagy egy sütiért. A 16 kiló szerintem nem túl sok, ha jól emlékszem 10-12 kilót ajánlanak. Ha az orvos azt mondja, akkor biztos minden rendben van.

mimi
a kis Sparokban is adnak pontot. Vagyis eddig adtak, remélem idén is. Én is gyűjtöttem eddig minden évben.

Jó hétvégét!
gabusz

Szia Gabusz!
Mi újpestről költöztünk ide(ott ideiglenesen laktunk)
Szintén 35nm-ben laktunk.Készülj!!Mi is 120nm-be költöztünk,+egy 60nm pince,garázs,vagy mi,szóval lomos.A pinyó még 2 év után is,tele van dobozokkal.Én nem értem???Hogy fértünk el 35nm-en?? :lol: :lol:
Spar pontok.Na itt a közelben is(őő kb 5km-re) van egy kis spar,majd ott is meg lesem,hogy vannak e pontok.

mimi12

Szia Mimi!

Hát igen. Többen mondták, hogy az ember annyi helyet lak be amennyi van neki. Valószínűleg néhány év múlva én is kicsinek tartom majd a 120-t, de most még hatalmasnak tűnik. :lol:

Tegnap a férjem volt kis Sparban (nekünk az van közel) és kapott pontot! :D

Gabi
gabusz

Szia Gabi!

Gyűjtöm én is a pontokat :lol:
De be kell valjam,míg más nő az ékszereket gyűjti,én a solingen késeket :lol: :lol:
Van a katalógusban egy jó nagy,valami santoku(vagy milyen)kés.Na arra pályázom.
De azért el árulok valamit.Ezek a kések,azért nem annyiba kerülnek a viktorinoxban,mint amennyi a sparban meg van jelölve.De így is meg éri,mert kb fél árra jön ki,ha 25 pontot gyüjtök.80 pontot nem igazán éri meg gyűjteni.Inkább 2-3 x 25 pontosat vásárolni.A gyerek evőeszköz készlet meg felejtős.Nehogy arra el kezdj gyűjteni.Nagyobb haszna van a késeknek,és azokat 20-30 évig simán lehet használni,ha van hozzá fenő is :wink:

Lakás.Hát én nem tudom,mi honnan hordtunk össze ennyi mindent.Na jó,persze kellett venni ezt azt.Pl nem volt ülőgarink sem,meg hálóba szekrény.No de akkor is.Azért durva ami a pincénkben van.Még a mai napig vannad pl konyha cuccok dobozban.Nem értem,hogy fért el,a fele ekkora konyhában?? :lol:

mimi12

Sziasztok!

Mimi, én elképedtem mikor azokat a kés árakat néztem a katalógusban, de én is kételkedtem benne, hogy ennyibe kerülnének....

Berni, az a lényeg minden rendben van! Anyum pl. 30at hízott velem :wink:

Költözés: mi annak idelyén 45nm-ből költöztünk, de mikor pakoltunk... az a sok felesleges cucc... nem is tudom hol fért el annyi. Egy csomó mindent nem is hoztunk el, most meg, másfél éve vagyunk itt és ami a padláson van :shock: ....jó sokminden összegyült megint, egy csomó babacucc is van, ami vár a következő babára aki a családban érkezik majd (nem nálunk :wink: :) )

Képzeljétek szegény Bubóm tegnap egész nap lázas volt :cry: 38 körüli, reggel felment 38,6ra. Úgy sajnáltam, lázcsillapítóztam, borogattam, most szerencsére jobban van de még mindig hőemelkedése van. De hogy mitől :roll: ? mert amúgy semmi baja.
sylph

Sziasztok!

Az biztos, hogy a Spar jól eltalálta ezt az akciót. Minőségi cuccot venni fél áron mindenki szeret. A tavalyi wmf evőeszközök is nagyon jók voltak.

Mimi
Köszi a tippet a kés árakkal kapcsolatban: néztem is, hogy 80 pontot sok esélyem nincs kigyűjteni, de így majd hajtok a 25-re.
Nekünk elég sok mindent kell venni és pont az anyagilag húzósabb dolgokat: konyhabútor, ülőgarni, étkezőasztal... Egyszerre biztos nem is lesz meg minden, majd csinálok egy fontossági sorrendet. :lol:

Sylph
Én sem szeretnék 2 gyereknél többet. Egy fiú + egy lány, nálunk is ideális lenne. :wink: Bubódnak jobbulást, remélem már a hőemelkedés is elmúlt. Bubó = Bálint? Még tanulom. :D

Hol lehet a hsz végére csatolni a vonalzót? Próbálkozom, de nem találom. :oops: Köszi

Gabi
gabusz

Sziasztok!

Bocsi hogy idepofátlankodok, igaz Én Érdi vagyok, de a családommal már Tárnokra költöztünk. :lol:
Azért írok Nektek, hátha tudtok segíteni.
Lányomnak ovi után érdeklődök mert eszméletlenül aktív lett, nem bírom sehogy sem kifárasztani. Nem akartam oviba íratni mert ha úgy is itthon vagyok a kicsivel minek, de aztán nem gondoltam hogy nem bírok vele.
Szóval magán ovi érdekelne, ahol van angolnyelv oktatás is. Ha valaki tud ilyesmiről, esetleg tapasztalata van, kérem írja meg, akár ide, akár privibe, ha tud árakat is írjon, mennyibe lehet ez mostanság!

Köszönöm!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Költözés: Mi egy 35 és egy 49 nm-es lakás cuccait hordtuk össze a házunkba. Mivel elég idősek voltunk, mikor megismerkedtünk, már mindkettőnknek saját háztartása volt. Most mindenből kettő van: hűtőszekrény, mosógép, porszívó, étkezőasztal... Nálunk szuterén van a ház alatt, amit még semmire sem használunk, csak dobozok tárolására. :-D

Spar pontok: Engem idegesítenek a Sparos pontgyűjtő akciók! Az lenne jó, ha csak pontokat kéne beváltani és nem még ráfizetni több ezer ft-ot. Szerintem ez így csak a Spar-nak buli. És beleugrasztanak egy csomó olyan dolog megvételébe, amire tulajdonképpen nincs is szükség. Múlt akcióban anyósom vett nekünk merőkanalat (már a harmadik a konyhánkban), tortalapátot, joghurtos kanalakat... lehet, hogy tényleg tök jó minőség, de sokkal olcsóbban is hozzá lehetett volna jutni amúgy.

Sylph!
Én is hallottam már olyanról, aki terhesség alatt 30 kilót hízott. Mondjuk ő nagyon vékony alkattal indult neki. Én meg jó kis súlyfelesleggel sajna. Na de már nincs sok hátra, aztán remélem a szoptatás fogyasztó hatással lesz rám. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska
Biztos, hogy vannak egy csomóan, akiket elbódít az "akciós" felirat. Én azért ilyenkor is csak a hiányzó dolgokat veszem meg. Az árakkal nem vagyok tisztába és meg sem néztem, hogy mennyibe kerülnének amúgy ezek a cuccok. A Sparnak nagy égés ha tényleg máshol pontok nélkül olcsóbban meg lehet venni.

Tapasztalatból mondhatom neked, hogy a szoptatás a legjobb fogyókúra. Folyamatos kaja mellett is fogytam néhány kilót az elmúlt két hónapban. Pedig én most tényleg bepótolom, amit a terhesség alatt nem ehettem. :lol:

vikianyuja
Sajna nem tudok neked segíteni, mert én csak most költözök. De a többiek hátha...

Gabi
gabusz

Sziasztok!

Pontgyűjtés: Egyetértek Ibernuskával!
Én a dm pontgyűjtést korrektnek tartom! Ha összegyűlik x pontod kapsz 15% kedvezményt.

Gabusz! Üdv itt nálunk!!

Költözés!
Mi már itt laktunk mikor elkezdtük újítani
a házat, kegyetlen volt!!!
Volt olyan, hogy a kutyák kajáját amit előtte nap megfőztem már másnap csak gázégővel tudtam megmelegíteni, mert ki lett vive a gáztűzhely!
Falakat bontottak mindenen egységesen állt a por.

Ovi téren jelentős javulás van. A héten ott is alszik és sírás nélkül megy!!!
Olyan nehéz volt eleinte, de nagyon szuper hogy így megszokta!
Rohannom kell
Szép napot!!
Vendég

Sziasztok!

Gabi,Köszi, Bubó már jól van, két napig volt lázas, aztán szerdán váltottak, most Lili lázas. :(
Vonalzó: itt fent az oldal tetején rákattintassz a segédletek ablakra, az lenyílik :arrow: profil :arrow: a profil információknál találod az "aláírás" részt és oda kell beírni a vonalszóg kódját.
Vonalzókészítő oldalakat meg itt a 70. oldalon írtam össze egy párat! Sok sikert! Ha nem megy szólj! Ja, és ha beírtad a vonalzó kódját, tekerd le az oldalt és nyomd meg az "elküld" gombot.

Berni, anyum vékony volt, ahogy én is, szülés után kb. 3 kiló maradt rajtam, ami maradhatott is volna, de egy hét alatt az is lement..... :wink:

Zsand, szuper, hogy Dorina megszokta az ovit!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sylph 2012.02.19 16:59-kor.
sylph

Ja, Viki anyuja, sajna én sem tudok segíteni.
sylph

Sziasztok!

Zsand
A szüleim is hasonló cipőben voltak mint ti. Ők tavaly újították fel szinte a teljes házat miközben benne laktak (fűtéskorszerűsítés, új burkolatok, festés...) A végére mind a ketten leadtak jó néhány kilót. Azt mondták sokkal szörnyűbb volt mint az építkezés, pedig ez csak egy hónapig tartott az pedig másfél évig.

Sylph
Köszi a vonalzós segédletet, így már boldogultam.

Lilinek jobbulást! Reméljük ő is tartja a két napot és így ma nála is elmúlik.

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok!

Bocs, hogy kicsit eltűntem, de csibém mellett egyre kevésbé van 2 perc szabadidőm is, örülök, ha reggelizni hagy! Alvásidejében meg lázas készülődés van párom szülinapjára meg karácsonyra.

Mimi! Jáki templom az egyik kedvencem! :) Késmánia! :) Mi is gyűjtünk. Nyaralás előtt vettünk bőrönd szettet. Nagyon frankó!

Ibernuska! Szerintem párom nem bírta volna… De sajna császár miatt nem is kellett hősnek lennie.
Én 15 plusznál tartottam a 8. hóban, annak ellenére, hogy a 21. héttől sómentes diétát ajánlott a doki és heti két gyümölcsnapot. Az utolsó hóban nem híztam semmit. Persze azért oda is figyeltem. Ja, és faltam a petrezselymet, mint vízhajtó. Mondjuk ezt is módjával. Mondjuk ne egyél meg napi két csokorral! ;-)
Én minden este és minden reggel mértem magam. Esténként két kilóval nehezebb voltam… Vizesedés volt nálam is a hunyó.
Szopi tényleg jó fogyókúra, meg a nagy séták. Én 18 kilóval vagyok a terhességi indulósúlyom alatt. Jó, az elején besegített a pajzsmirigyprobléma is talán, bár decembertől már be volt állítva, és azóta ment le 16.

Nektarin! Sajna folyamatosan pocsékul vagyunk. Most megint lehúzódott a tüdejére. :(
Szemfoghoz gratula! :) Mi csak küzdünk, de nem akar egy sem kijönni.

Zsand! Dorina feláll a lovon? Nem semmi ügyes csajszi! :) Az hogy egyenlőre csak szemlélődik, nem baj szerintem, most került közösségbe, előbb gyűjti az infokat, aztán majd ő is belemelegszik a játékba! :)
Libás recepttel szemezek már egy hónapja, de még nem vettem rá magam. Te csináltál?
Mi hétvégén meg is vettük a szaloncukrot! :)
Asztalosunk van, ha még aktuális, bár annyi a bibi, hogy újpalotán van a műhely, de oda csak egyszer kell kimenni színt választani. Egyébként kijönnek, mindent korrekten lecentiznek, küldenek terveket, és ki lehet választani, mit szeretne az ember. Nekünk is ki kellene menni színt választani az előszobához, de mivel folyamatosan betegek vagyunk, nem tudjuk összehozni, pedig karira szerettem volna a bútort.
Gratula Dorinának az ovihoz!

Mimi, Sylph! Nekem kórházban mondták, hogy egy évig tabu a fütykös. 10 hósan kérdeztem rá mostani védőnénitől, aki azért furcsállta, hogy még hozzá sem nyúltam eddig. Megmutatta, azóta csináljuk, és haladunk, de nagyon lassan.
A gyerek evőeszközökre gyűjtöttem először, aztán a városban találtam feleáron, így azt vettük meg, rögtön a kistesónak is egyet! :)
Az elásott konyhacuccokról jut eszembe, hogy még nekünk is kell lennie valahol egy dobozzal, még 2 évvel ezelőttről, amikor Prágából költöztünk haza, de azóta sem találom, pedig jó kis staropramenes poharak voltak benne.

Sylph! A karácsonyi dilit én is utálom, ezért próbálom mellőzni, amennyire lehet. Szombaton bemegyek terveim szerint pestre csavarogni. Apósom meg is kérdezte, hogy már karácsonyozok? Csak azt felejti el, hogy gyerkőc mellett nagyon be van osztva az ember ideje, hétvégén meg állandóan családozás van.
Jobbulást Lilinek! Bálinttal visszamentetek már a dokihoz? Használ a kence?

Gabi! Üdv köztünk! :) De kis picurkád van! :) A terhességi cukros diétát nem tudom, hogy viselném. Attól nagyon paráztam. Én 20%-os hízást olvastam egy helyen. Mondtam is, hogy milyen jó, hogy túlsúllyal indultam, mert 60 kilósan az 12 kilot jelent, 80 kilósan 16-ot is megengedhet az ember! ;)
120 nm-ben már jót lehet bújócskázni! :)
Konyhabútor a leghúzósabb szerintem. Mondjuk nálunk sincs sok bútor még, mi tavaly decemberben költöztünk és apránként gyarapszunk csak. Remélem jövőre lesz valami cucc a nappaliban is, mert most táncterem, ha Gézu nem pakol szét nagyon! :)

Viki! Sajna oviügyben még tapasztalatlan vagyok.

Pontgyűjtés szerintem klassz, de persze meg kell nézni, hogy mi is az, amibe belefeccölsz. Szóval szerintem ha körültekintő az ember, akkor nem lehet mindennel elbódítani. Mondom ezt úgy, hogy 1 éve folyamatosan veszem a kuponos pelusokat (is) a dm-ben, és most néztem, hogy inkább mindent a hó eleji bevásárlásnál érdemes, mert a 15% sokkal többet jelent, mint a 400 ft! :)

Na jó hosszú lettem! :oops:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!
Húú mennyit írtatok.
Na a leg fontosabb.
Sylph.Bár egy nappal később,de annál nagyobb szeretettel!Szóval füled érjen bokáig :lol:

Dolli! A tákás cuccokkal csak óvatosan!!A kések abbol nagyon gagyik,és annyi közük van a solingenhez,hogy bele van írva.Viszont a párom,most szerzett új evőeszköz készletet 12 személyest 5000ft-érd.Ez meg érte,mert a leg olcsóbb kés villa kanál is,100-200ft közt van darabja,de az nagyon kínai :lol:
Viszont most meg lestem jól a késeimet.A sparban zwilling kések vannak.Azok jók,és tényleg drágák.Viszont tényleg rá van téva 20-30% exrtán,az eredeti árra.De ez kb annyit jelent,hogy van egy kisebb recés kés.Nekem olyanom van,náluk 16000ft körüli van írva,és a viktorinox üzletekben(ők a hivatalos beszerzők)kb 12000körül lehet kapni.EZ függ a kés nyelének a dizájnjától,meg hogy hol gyártját.A gyártásra,pedig az utal,hogy milyen szinbólum ben benne,ez a düpla emberke,3águ villa(ezek a jók),vagy valami más.
Szóval tényleg drágák ezek a kések,de pár ezressel több van oda írva.A pontokkal,kb fél áron lehet most így meg venni.SZóval én tényleg kés b..zi vagyok :lol:
Viszont van aki az ékszereket gyűjti vagy mást,neki nyílván a mostani pontok nem jelentenek semmit.
DM.Én spec nem szeretem túlzottan a Dm-et.Szoktunk kapni pelust.Nekem túl vaskos túl merev.Viszont a párom exe DM.-ben dolgozik,és néha tud fél áron,hát azt nem hagyjuk ki :wink:
Viszont most vettem spáros pelust.Szerintem tök jó.

Szoptatás alatt fogyás???
Csajok,a Szabi 2éves koráig szopott.Én nem fogytam,inkább híztam :oops: :lol:
A húgom viszont fogyott.Ez embere válogatja.
Zsand!Dorina tényleg fel áll a ló hátán??Azta,nem semmi.
Akkor kössétek fel a gytyeszotokat.Sóskúton igen is jó a voltzslovaglás :wink: Eredményesek,és sokat járnak versenyre.Ha Dorina már most ilyen ügyi,akkor erősen esélye van,hogy 1-2 év múlva,őt is be teszik a csapatba.Viszont anyagilag,számoljatok rá,hogy lesz kadás.DE!!!Ha ennyire ügyes,és meg tudjátok oldani,akkor szerintem meg éri.Ez a lovas életmód ez nagyon jó,és hasznos.Teljesen máskép látják a világot,azok a gyerekek,akik a lovak közt nőnek fel.Valahogy a földön járnak,és jobban becsülik látják a természet értékeit.
Anna!
Ovi ügyileg én sem tudok segíteni,itt a környéken.
A húgom hordta a lányát 1 évig angol oviba,valahol a Rózsadomb környékére.Az havi kb.180e ft volt.De úgy tudom,hogy bár van olcsobb is,de 100alatt nem igazán van ,ahol angolul beszélnek.(viszont tény,hogy 1 év alatt,majdnem anyanyelvi szinten beszél angolul a kiscsaj)Most suliba ment Diósdra,szintén valami angol nyelvibe,de csak 1 évig,és utána sima általánosba megy.

mimi12

Sziasztok,

Hú hát alig van, volt időm.
Robesz jól van, a többi 3 szemfog várat magára. Egyenlőre.
spar pontok, hát én régen gyűjtöttem, mostanában nem járunk oda.
Hízás, fogyás, hát én szoptatás alatt híztam igaz volt is rajtam bőven, de van is éppen 23 hónapja vágtam bele, már lement kb. 8 kg, de még marha sok van hátra, és jó lassan megy. Sajnos.

Ovi ügyileg, jó rosszakat hallottam, sajnos.

No most mennem is kell, rengeteg mindent dolgom van, és bicikliznem is muszáj.

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok,

Hú hát alig van, volt időm.
Robesz jól van, a többi 3 szemfog várat magára. Egyenlőre.
spar pontok, hát én régen gyűjtöttem, mostanában nem járunk oda.
Hízás, fogyás, hát én szoptatás alatt híztam igaz volt is rajtam bőven, de van is éppen 23 hónapja vágtam bele, már lement kb. 8 kg, de még marha sok van hátra, és jó lassan megy. Sajnos.

Ovi ügyileg, jó rosszakat hallottam, sajnos.

No most mennem is kell, rengeteg mindent dolgom van, és bicikliznem is muszáj.

Kép
Kép
nektarin

Eszter!
Nem is kell ennél gyorsabban fogyni.Tudod,ami gyórdan le megy,pont olyan gyorsan vissza is megy :wink:
Irigyellek a kitartásodért.Én megint lusta vagyok fogyózni,vagyis,nem is lustaság.Inkább szeretek enni,jókat enni :lol:

mimi12

Köszönöm mindenkinek!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok anyukák!

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani magamat 8)
Nemrég végeztem el egy bébi- és gyermek-thaimasszázs tanfolyamot. A thaimasszázs ezen válfaja hazánkban még nem annyira ismert, mesterem Baranyi Ági Thaiföldön a Wat Po templomban tanult.

Azon kívül, hogy kellemes érzés a babáknak, gyerekeknek, sok pozitív élettani hatása van: babáknál az idegrendszer- és a mozgásfejlődésre van pozitív hatással, több esetben hatásos volt a picikora pocakfájás ellen. Nagyobb gyerekeknél fizikai és lelki feszültségek oldására, emésztési zavarokra is jó.
A kislányom koraszülötten jött világra, súlyos mozgászavarokkal küzdünk, rajta is alkalmazom a masszázst; a mesterem pedig bejár a Pető-intézetbe masszírozni a sérült gyerekeket.

Mivel törökbálinti vagyok, megoldható, hogy kérésre házhoz is menjek :wink: , de ha esetleg az anyuka is szeretne egy kis kényeztetést, törökbálinti, otthonos szalonunkban lehetőség van arra, hogy a babamasszázs alatt az anyuka is részesüljön egy kis jóban (pedikür, manikür, tradicionális thai lábmasszázs), mindezt a csemete mellett!

Ha felkeltettem érdeklődéseteket, hívjatok bizalommal a
06-20-56-23-844 telefonszámon!

Ági

nukada

Sziasztok!

Gabi, szivesen! Köszi, lili is jobban van már, szerencsére!

Dolli, kistesóóóó? Csak nem? :D Vagy még csak tervben van? További gyógyulást Gézunak!
Milyen volt a szombati vásárlás? Én ha minden igaz szerdán megyek be csavizni, kell tüllt vennem, mert tütüt fogok csinálni a keresztlányomnak.
Voltunk dokinál Bubóval :( szegénykémnek megszerelték a kuksit, aznap többször felsírt, felébredt éjjel, másnapra meg úgy bedurrant neki, tiszta piros volt, kamillás vízbe ültettem többször, homeósbogyót is kap rá, és ma már egész szép, persze még fáj neki, de legalább müxik! Szépen vissza lehet neki húzni.

Mimi, köszi szépen, ari vagy!

Mi most egy hetet itt leszünk anyuméknál, mert a párom Japánba ment :( olyan sz.r nélküle :cry:
sylph

Mimi!
Én is attól félek, hogy úgy járok, mint te. Ahogy magamat ismerem én tuti, hogy szoptatás alatt is hízni fogok. Remélem, hogy ezúttal pozitívan fogok magamban csalódni. :lol: Mindig is kövér testalkatú voltam, de a fősuli alatt fél év kemény fogyókúra hatására sikerült lefogynom ~30 kilót. Persze utána jött vissza, de nagyon kevés és teljesen normális testalkatú voltam kb. 8 éven keresztül. De azért oda kellett figyelnem, hogy mit eszek, és a heti két step aerobik, meg néha úszás nélkül nem sikerült volna a súlytartás. Aztán megismertem a párom és úgy alakult, hogy a sport abbamaradt. És jókat ettünk együtt. Mielőtt teherbe estem volna, már mindkettőnk felvette a jóllakott óvodás alkatot… :cry: Szóval ha abbahagytam a szoptatást (bár még el sem kezdtem...) rám is egy kiadós fogyókúra vár. :?

Zsand!
Örülök, hogy ovi kérdés megoldódni látszik!

Tekiroll!
Gézunak jobbulást!!!

Nektarin!
Kitartás a fogyókúrához! Tudom, mivel kell megküzdened!!!

Sylph!
Kitartás az Apa nélküli héthez! Japán??? Nem semmi! Munka ügyben ment? Mivel foglalkozik, hogy ilyen messzi országba kellett mennie???

Kép
Kép
lbernuska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?