Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Még mindig elég sokat vezetek, de a párom vállalta, hogy ettől a héttől ő viszi Zalánt az iskolába, így most korábban tudok bejelentkezni.

Aida! Nagyon csinos vagy! Én 4 kg-nál tartok, csak az a különbség, hogy 75-ről indultam (nem is tudom, mikor lehettem 46 kg!).

Niki! Nagyon boldog születésnapot kívánok! És megengedem, hogy tegezz!(én 36 vagyok) :lol: :lol: :lol:

Kati! A hugomnak is sokáig keresztben volt Dorka, de mire kellett, befordult! Ne izgulj, beszélgess babával sokat, hogy segítsen!

Tegnap a védőnéninél rendben volt minden, vizelet negatív, vérnyomás 120/80, a szívhang gyönyörű, erőteljes.

Képzeljétek! Olyan büszke vagyok a nagyfiamra! Városi angol verseny lesz a hónap végén és tegnap megmondta a tanárnő, hogy Zalánt viszi, mert neki a legjobb a szókincse. Apukám szerint korai versenyeztetni ilyen kis gyerekeket, én meg azt modom, hogy a 40 perces felvételijük is egy verseny volt, meg hát erről szól az egész élet. Hagy szokják! Szerencsére mehetnek szülők is, remélem, még egyben leszünk és el tudom kísérni.

Holnapra mi is beterveztük a Madagaszkár 2-t, talán ez lesz az utolsó családi programunk hármasban.

Mai ebéd: rántott karfiol, rizi-bizi, tartármártás. Nyami!!!

SZép napot mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok!

Mush! Tök jó lehet a szülőszoba olyan modern ágyakkal! Sajnos itt ilyen nincs :( . Legalábbis Debrecenben, de szerintem máshol sem nagyon jellemző.
A fogfájást és a szülési fájdalmakat azért nem nagyon lehet összehasonlítani! Én eléggé fosos vagyok mindenféle orvosi beavatkozással kapcsolatban, és nem is túl nagy a fájdalomküszöböm, mégis mindkét gyerekemet simán megszültem fájdalomcsillapítás nélkül, és még azt sem mondom, hogy olyan nagyon fájt. Az elsőre olyan nagyon nem is tudok visszaemlékezni, valahogy félkómában töltöttem el a 8 órát, és el is aludtam a fájások között. Akkor az volt a legnagyobb bajom, hogy elfolyt a magzatvíz, és nem engedtek fölkelni. A másodiknál végigsétáltam az egészet, és igazából a vajúdás nem is fájt. 5 óra vajúdás után repesztették meg a burkot, na akkor bedurvultak a fájások, de onnan 1 órán belül megvolt Gergő.

Aida! Tényleg nagyon vékony vagy, de a pocid szép gömbölyű! :wink:
Én 11 kg-nál tartok, jó lenne, ha már nem jönne föl sok!

Tegnap volt a szüléselőkészítő szoptatási része. Hát, elméletben nem sok újat mondtak, majd meglátom, hogy lesz most a gyakorlatban. Mindenesetre aki tartotta, ő házhoz is megy szülés után, majd meglátom, ha gondok lesznek, lehet, hogy élek a lehetőséggel.
Valaki írta egyszer, hogy kötelező a fejés a kórházban. Nálunk meg egyenesen tilos, legalábbis géppel. Azt mondta, max. ha gond van, a kézi fejést szorgalmazzák, de azt is csak átmenetileg, ha a baba tényleg nem tud szopni valami miatt. A mellbimbó dörzsölgetéséről is azt mondta, hogy nem szabad, mert beindíthatja a szülést.

zsebi_baba

Sziasztok!

Remélem mindenki jól aludt, és a gyengélkedők is jobban vannak.

Niki: NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!

Aida: csini pocak :D

Sarmon: sajnos arról fogalmam sincs a te számaid mit jelentenek,,, a többi UH leleten is vannak ilyenek vagy csak most? mert nekem mindig odairják és csak egy szám van.. :roll:

Kép
eszterke24

Niki! Boldog szülinapot!

Ma 10-re megyek angióra. Szorítsatok, hogy megússzam a szúrkálást!
11-re pedig UH-ra! Remélem minden rendben lesz!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

köcce mindenkinek a köszöntést...hát igen,öregszem:D

szeles:köszi benne vagyok....:D

pocaklakom reggel ota terpeszkedik csak azt nem tudom melyik testrészét érzem...ti hogy tudjátok megkülönböztetni?

Kép

Kép
nikianya21

Niki!
Boldog szülinapot!

Enikő!
szorítok!

Szeles!
Gratula Zalán fiadhoz h ilyen ügyes.Szerintem mindenkiben benne van a verseny szellem mindegy hány éves, csak nem szabad h ha esetleg nem lesz első elkeseredjen és akkor ti is bátorítsátok.A részvétel a fontos, és nektek úgyis ő a legügyesebb, legokosabb

Tegnap voltam szülésfelkészítő tanfolyamon nagyon jó volt.Sok mindent megtudtam amire nem is gondoltam volna.Kisbabám végig mocorgott neki is tetszett.masszíroztuk egymást.majd a páromnak is megmutatom, h tudja ha be akar jönni mivel segíthet.

Kép

Kép
bellanitta

Niki!
Én sehogy se tudom megkülönböztetni.Főként h elvileg a lába van a jobb oldalam felé és most olyan volt mintha a feneke lett volna ott kinyomva :shock: gömböc formájú.Hát ki érti ezt???

Kép

Kép
bellanitta

[quote]. írta:..1 medences szoba van, de allitolag nem hasznaljak sokan. vajon miert?

Hát, ha olyan "sima" peezsgőfürdős sarokkád van, mint nálunk, akkor azért, mert állítólag abban nem tudsz igazán kényelmesen elhelyezkedni, mert lecsúszol. Kiemelni meg csak daruval tudnak :lol: De cáfoljon meg valaki, aki már próbálta.
Ahol én szülök, ott is elég jól felszereltek a szülőszobák, viszonylag sokfunkciós szülőágyakkal, és az egyik szobában van egy szülőkerék (asszem az Csakegynél nagy favorit :)), én kicsit idegenkedtem tőle így ránézésre, de ha lesz rá mód, szerintem kipróbálom :D

Niki! Nagyon boldog szülinapot Neked!

Hajrá azoknak, akik ma bármilyen dokihoz mennek :D!

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Nki: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! Tényleg fiatal vagy! :lol: :lol:

Szeles: nagyon ügyes kisfiad van! Gratulálok!

Enikő: én is szorítok!

Rám egy nagy halom ruha vasalása vár! Neki kéne állni, de nincs lelkierőm!!! :cry:

És íme, kész van az álkandalló! Na jó le kell festeni a fa részeket, de az majd később lesz és be kell állítani a kályhát! Ja és Zöldi néni ott a lik!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Vendég

Niki: hát én sem tudom megkülönböztetni. A fenekét (?) hol az egyik hol a másik oldalamon nyomja ki. De hát még 2 hét az UH-ig, akkor rákérdezek a dokinál!
Vendég

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek! Remélem mindenki jól, vagy legalább elviselhetően.... :)

Niki! Nagyon boldog szülinapot!
Kép

Aida! Nagyon szép a pocid, és elképesztő lhogy ilyen keveset híztál... mit eszel?
Lányok... én most járok 17 kg-nál! Meg nem kérdezzétek, hogy hogy sikerült... de kb arról indultam mint Aida! szóval....lesz mit ledolgozni.... tény, hogy az étvágyam soha nem volt még olyan mint most... és az is tény, hogy eddig kecske életmódot folytattam, sok nyers zöldséggel, meg gyümivel, most meg nem bírom megenni... inkább a tésztafélék jönnek be. Na mindegy... ez van.... :roll:

most megpróbálom magam utolérni az olvasással!

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Márti! Jobbulást neked is és a családnak is... sajnos ez ilyen viruska....de legalabb gyorsan megy.... (elvileg 2-3 nap).

Lányok! Köszönöm a biztatásokat! Tényleg nagyon jól esik... és igyekszem a kismanót is győzködni....

Csaki! Köszi a tippet, irok majd munkahelyre. Csak nem tudom, hogy fogják elintézni, hogy külföldön születik és otthon igényelek cuccost.... ja a gyedet nekem a MÁK csinálta.

BB! Szerintem a horkolás elfogadása... férfi szolidaritás.... :)

Manna! Én köhögésre majorannás teát szoktam inni (száraz köhögésre), de nme tudom, hogy terhesség alatt iható-e.
Meg a méz.... És neked is jobbulást!

Szorsolya! a kritikus medence fájás nekem csak egy-két napig tartott, után ahozzászoktam.... most már csak a felkelés fáj.... :) Kitartás... már közel van a vége már csak négy hét!!!!

Cili! Velem is ezt csinálja a kismanó... van hogy úgy kell böködni, hogy egyet -egyet nagy kegyesen megmoccanjon, de a tegnapi nap... na az nem volt egyszerű... dance party... ma meg persze kipiheni... :oops:

Jaaaa! Babamozgás! A dokinőm azt mondta, hogy naponta 10x kell éreznem!!!!! :shock: az elég.... hát annyi bőven megvan, de azért keveskélem egy kicsit....

bkatalin

Bocika! Tutira tuti, hogy a szopi párnának hasznát veszed! Én azzal alszom már egy hónapja... azért vettem, mert iszonyúan fájt a derekam éjjel, és a szopipárnát sikerült úgy beigazítani, hogy jó legyen.... plussz imádja apa is mega fiam is... abból néznek tv-t... úgyhogy gondolkozott apa, hogy vesz még egyet, hogy ne tőlem nyúlják le... :wink:

Gabi! Védőnéninek legközelebb mondd meg, hogy kérdezze meg a csemetét, mit csinál odabenn... valszeg "értelmesnek" nézi és nem is válaszol a kérdésre :) de szerintem csak kedveskedni akart... csak így jött össze....

zsiráf! Nagyon szuper, hogy ok a vérnyomid! De azért a kaféval ovatosan! Inkább alacsony legyen, mint magas, az nem árthat.... ja ... és csakhogy mááááá neked is van valami
nyavalyád!!!! :wink:

Gabrielldaniell!! Néha én is ilyen hangulatba kerülök... nekemolyankor segít Süsü! Azt megnézem és attól ellazulok... ne kérdezd miért... nem tudom... :roll:

bkatalin

jo reggelt

Niki. Boldog szulinapot! :lol:

kilok:en 65-rol kezdtem es mult heten voltam 77.4kg. nem tudom, hogy honnan jott ez a sok kilo, mert nem eszem tul sokat es rengeteg gyumolcsot,zoldseget eszem, de ahogy kati is irta ez van.

boci. jo lett a kandallo. ugyi apa.

anita. nalunk ez a maszirozos resz ugy volt, hogy eloszor nekunk kellett az apukakon gyakorolni, aztan meg nekik rajtunk. :lol:
nalunk jovo heten lesz szo a szoptatasrol.

laura. gratula a jo eredemenyekhez.
zalan nagyon ugyes! biztosan jol fog szerepelni, de tenyleg a reszvetel a fontos.
megyek hozzatok ebedre :lol: csorog a nyalam.

otthon mar jatszak a madagaszkart????? it majd csak december elejen! nem er!!! en is meg akarom nezni. :(

gaby. eleg kenyelmesnek tunt a kad (a baratnom nagyon szerette, de neki ki kellett jonnie), de a be es kiszallas tenyleg nehezkesnek tunt.
szulokerekrol meg nem is hallottam. ha ott szulsz, csinalj mar egy kepet legyszi!koszi

KépKép
KépKép
mush589

Medencés szülés: tervez valaki olyat? Na persze ez a csazisokra nem vonatkozik 8) ! A barátnőm medencében ücsörgött a fájások alatt, és azt mondta isteni jó volt... nem is gondolta volna... igaz, ő aztán minden dolgot kipróbált... úgyhogy lehet, hogy Musi, neked is jó lesz... de azt úgy is csak ott fogod megtudni!

Musi! Fogfájáshoz képest ezerszer jobban fáj, de mégis elviselhetőbb... legalább is nekem .... jó ez most hülyén hangzik, de nem tudom megfogalmazni másképp.....

Laura! hát nagyon drukkolunk a kisfiadnak! Apukáddal egyetértek, korai a versenyeztetés, de nem tehetünk mást... ez az elvárás... röhej, de pl. Esztergomban, ahol a tesómék is laknak, már az oviba is felvételi van!!!!!

Isarenikő! Drukkolok!

bkatalin

ti meg csak 1-2 honapja alszotok szopiparnaval? en kb a 3. honaptol :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

[quote="zsebi_baba"]
írta:
zsebi_baba A mellbimbó dörzsölgetéséről is azt mondta, hogy nem szabad, mert beindíthatja a szülést.

Ezt nekem is mondták! sőt az előző dokibám arra is felhívta a figyelmemet, hogy amíg lehet hancúrozni, apa kerülje a ciciket, mert vérzést is okozhat...

bkatalin

Sziasztok!

Niki NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bocika nagyon szupi az álkandalló.

Megjártam már a védőnőt,negyed 9-re kellett mennem,azt hittem fel sem tudok kelni,nagyon rossz éjszakám volt,de most a hülye köhögés,torokfájás miatt nem tudtam aludni.Most már olyan szinten elkapott,h nem igazán tudok szóhoz jutni,alig van hangom(aminek kis családom örül is :) :) )Még szerencse h Itt írni kell,nem beszélni... :lol: :lol: :lol: na szóval védőnőnél minden okés,vérnyomi 117/105,pulzus kicsit magas 118,de ennél nekem sosem volt kevesebb,meg védőnő szerint lehet h örököltem is,mivel szinte mindenkinek a családban magas a vérnyomija és a pulzusa,na mindegy.Haskörfogat 104cm,ennyi volt 29hetesen is,ez most nem nőtt,ez így normális h 5hét alatt nem nőtt semmit?
Ja,és 5hét alatt csak 1,5kg híztam,amin meg is lepődtem rendesen,azt hittem h 3-4kg-val több leszek.Így eddig 7kg-nál tartok,de még messze van a vége...

És egy óra múlva mehetek vissza a védőnőhöz,vinnem kell Rékát vizsgálatra,arra jön a gyerekorvos.Nagyon nem akarok ennyit mászkálni,de mit lehet tenni...

Na majd jövök még,most rendbe teszem a kisasszonyt.

solya051020
Káld

Mi aza szülőkerék?

Bocika! Tuti lett a kandalló! Éljen apa!

bkatalin

Musi! Itt írnak a szülőkerékről...
http://images.google.be/imgres?imgurl=h ... %26hl%3Dnl

kicsit hosszű a link :)

bkatalin

meg a vízben szülésről is írnak... na ettől kicsit idegenkedek....

bkatalin

mellbimbo. en nem dorzsolgetem, viszont annal tobbet vakarom. nagyon viszket. a jobb mar majdnem sebes.

ja es rekordot dontottem. ejszaka 7x voltam pisilni. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Először is Niki nagyon boldog szülinapot! Jézus te szemtelenül fiatal vagy!!!! Még legalább 4x ennyit kívánok!

Remélem mindenki jól van! Én nem annyira! Bár jókat alszom, meg könnyen kapok levegőt, kicsit úgy el vagyok keseredve. Hétfőn én is bőgtem, mint egy kisgyerek...

Ma voltam a védőnéninél. Hát elkeserített. Bár szépen nővök, meg a babával is minden rendben, a vérnyomás már nem volt annyira jó. 136/96, és ez kicsit magas nálam. Fehérje nincs a pisiben, de a sósat kerülnöm kell, és napi 2 liternél többet ne nagyon igyak. Azt mondta hogy inkább egyek sok gyümölcsöt, meg citromos vizet igyak... Híztam is 87 ilónál tartok, de ebben van már vizesedés is. 71-ről indultam. Kérdezte vannak-e fájások, mondom párszor belenyilalgat, meg összehúzodik, de csak pár másodpercig, tökre boldog volt...

Manna a propolisz az alkoholos valami, nem hinném, hogy terhesen azt kellene innod!!! Nekem ami nagyon eválik náthásan az a tiszta akácméz!

Kati biztos minden a helyére kerül, mire eljön az ideje!

Márti remélem jobban vagytok!

Szeles gratula a fiadhoz!!! Nagyon ügyes kissrác!

Én sem tudom megkülönböztetni a gyerek testrészeit, olyan egyformák!!! :shock: :lol:

Boci nagyon szuper lett az álkandalló!

Aida ha rajtad annyi plusz lenne mint rajtam akkor is totál vékonyka lennél! Szerencsés alkat vagy! :lol: De nagyon formás pocak!

Kép

Kép
dcili81

Kati, én is örülök a vernyominak, a háziorvos is 12o/8o-at mért :D

Nekem inkább lelkileg volt egy két nehéz mint fizikailag, még hányingerem sem volt soha...
A lelkin a parákat értem....ha két doki két különbözőt mond, na azzal nehezen birkozom meg pl.

Jelentem én plusz 4-5 kilonal tartok, és egyszerűen nem hizom, pedig eszem... Jo én mondjuk bőven 1oo kg felett indultam a 184 cm-hez... :shock:
A doki mindig megdicser...de logikusan gondolva ha nem nő a sulyom, de ababa fejlődik, akkor én viszont fogyok, nem :?:

Berni, elkezdtem ujra az Elevitet, mert a dokinál mikor voltam UHn ugy tűnt hogy a baba hasban nem nő, csak fejben és lábszárban, inkább fejben... Most kétnaponta bekapok egyet, kb a 3. honapban hagytam abba, mert akkor nagyon nőtt a hasija...

Emléxem kérdezte már valaki, de szed más is Elevitet még?

Szopipárna: nekem is van, de nem találtam a helyem vele....Ti hogy alszotok vele?

Kép
Kép
zsiraf8

Niki:
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!

A szopipárnával én sem tudok aludni.. Akkora, hogy nem tudom betenni a pocakom alá... Tévézni viszont töéletes :) Merthogy van már tévénk :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zsiráf én elfektetem magam mellet az ágyban és egyszerűen rádőlök, a lábam közé elterítve, nekem nagyon kényelmes.

Elevit ma rákérdeztem, és azt mondta a védőnő, hogy ilyenkor már nem tanácsolják (persze ha doki mondja akkoor az más). De ha megszületik a baba, akkor utána a szoptatás alatt azt mondta lehet szedni, amíg egy kicsit helyrerázódok.

Ja tegnap megjelent pár csepp előtej! :lol: :lol: :lol: :lol:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ az utolsó hónapot kezdem!!!! Juhééééééé!!!!!!

Kép

Kép
dcili81

zsiraf. en beteszem a labam koze, meg a hasam ala. :lol:

cili. mi az hogy ne igyal tobbet 2 liternel. en ugy tudom, hogy minel tobbet kell inni, mert ha nem a szervezet meg jobban visszatartja a vizet. en nagyon picit dagadok(foleg este), en vedelek, mint egy godeny.
miert vagy elkeseredve?

KépKép
KépKép
mush589

Mush én nem picit dagadok! Sajna nagyon és ilyenkor vigyázni kell!
http://www.babanet.hu/faq/terpan05.php itt írnak róla!

Kicsit szomorú vagyok, mert nemsokára vége ennek az időszaknak, és kicsit meg vagyok szeppenve, mert olyan valami jön az életemben, ami eddig még nem volt! De félre ne értsetek, nagyon-nagyon várom!!!!

Kép

Kép
dcili81

Én is rekordot döntöttem! Én egyszer sem voltam pisilni! :lol:

Cili! Ne legyél elkeseredve! Minden ok lesz! Már kevés van hátra és azt már a jég hátán is kibírjuk valahogy! A védőnáni a vizesedés miatt mondta, hogy ne igyál sokat? Mert nekem pont amiatt mondták, hogy nagyon sokat kell inni, mert az kihajtja a vizet a szövetek közül. Ákllítólag ugyanis, ha keveset iszol, azért vizesedsz még jobban, mert a szervezet úgy érzékeli, hogy vízhiány van, és raktározni kezd.... szóval ezt lehet, hogy meg kellene kérdezned valakitől...

Zsiráf! Én az első terhességem alatt szedtem elevitet! Ott nagyon nőtt a babám, sokkal jobban, mint most. Most belga vitamint szedek, gyártó ugyanaz, de az összetétele más. Közel sem olyan radikális a babám növekedése. Bár azt mondják a vitaminnak nincs köze hozzá....

Mági! Hurrá tv! Akkor most már ki nem mosd! :wink:

Szopipárnával alvás: én nem teszem a hasam alá, hanem az egyik végét a fejem alá, a másik végét a lábaim közé. És vagy előlről átölelem, vagy a hátamat támasztja a maradék....

bkatalin

cili. fel a fejjel! amikor megszuletik Dani, idod se lesz ilyeneken filozni! :lol: :lol:
biztos vagyok benne, hogy minden oke lesz! nagyon szupi mami leszel! :lol: :lol:
szerintem ilyenek majd akkor jonnek ki rajtam, amikor mar nem dolgozom. :roll:

KépKép
KépKép
mush589

Kati én is azt hittem, hogy így van, de utána olvastam és pont az ellenkezője!
Persze kibírom, csak már nehéz! És minden okés lesz!!!!

Zöldi most mit csináljak?????

Kép

Kép
dcili81

Cili, Kati, a vizesedést hol látjátok?

Észreveszem ha vizesedek? A gyűrűk simán jönnek le fel, ha behajlitom a kezfejemet sem érzek semmit.
Bokám tök normális, a zokni helye megmarad, de csak ugy normálisan..

Kép
Kép
zsiraf8

Mindenkinek köszi a kandalló dicséretet. Tudom én, hogy apa nagyon ügyes. Mára egy gipszkarton polcrendszer jut neki. Én tervezek ő meg a kivitelező. Szegény! :lol: :lol:
Tudom, hogy jó a szopipárnával aludni. Anyu varrt nekem egy hasonlót és én úgy a 16. hét óta azzal alszok. Bár mostanában pár óra használat után ledobom az ágyról.

Cili: fel a fejjel! Szerintem akinek közülünk ez az első baba, biztosan parázik ezerrel, hogy akkor most mi lesz. Jó anyák leszünk? Mit kezdünk a megváltozott életünkkel??...... Hasonlók... Nyugi nekem is jár ezen az eszem!

Én szedek Gravidát, igaz úgy két-három naponta egyet!

Na megyek, mert egy kis szünetet tartottam a vasalásban, de még rengeteg van! :cry:
Vendég

Kati: védőnéni legközelebb majd csak akkor lesz, ha már megvan a baba :D egyébként valószínűleg igazad van, csak olyan hülye stílusa... A szülőkerékről volt kép a kórházam honlapján, de leszedték :( (az összes képet)... Itthon egy kórházban sem lehet vízben szülni, csak vajúdni...

Pisi: ma éjjel úgy bealudtam, hogy az utsó pillanatban ébredtem fel, és értem ki...

Szopipárna: én is úgy csinálom, mint Cili, a lábam közé kapom, és átölelem, nekem is kényelmes. Persze a pocakom alá nem fér be, de már az is nagyon jó, hogy ha oldalt fekszek, akkor a "fent" levő lábam nem a hasamat nyomja el, és nem is zsibbad annyira. TV nézéshez meg egyszerűen ideális :D

Boci: szuper a kandalló!

Cili: nekem is folyton ezen jár az agyam...

Kép

Kép
gabilany79

Zsiráf! Ha megmarad a zokni helye az is vizesedés, de az nem baj... az a gond, amikor a lábad akkora, mint az elefántté.... Ha megdagad valamid, akár bokád, kezed, arcod, azt leginkább onnan tudod, hogy vizesedsz, ha odanyomsz valamit, annak ott marad a helye egy darabig.... de hidd el, ha gyűrűd fel tudod venni, és a bokád is normális nincs miért aggódni....

Cili! Egyetértek Musival! Szuper anyuka leszel!
Sajnos, akkor vizesedés ügyben teljesen tanácstalan vagyok... azt tudom, hogy nekem erre abszolut somentes diétát javasoltak. Ez azt jelentette, hogy gyakorlatilag bolti keszitmenyt semmit nem ehettem (se felvágott, se sajt, se péksütemények). Mindent só nélkül. Így nekem akkor cak a borsó leves maradt, mert az volt az egyetlen, amit so nélkül hajlando voltam megenni. Sok nyers ananászt kellett kajciznom, meg zöld petrezselymet... így ez utóbbizt minden levesbe beletettem. Ezek ugyanis vízhajtóak. Úgy tudom a babán is az.

Musi! Te meg ne gondolkozz, ha nár nem dolgozol,. hanem élvezd!

bkatalin

Asszem előrehozom az ebédet.. nagyon éhes vagyok...

bkatalin

Nekem elég csontos a bokám, és azon jobban látszik, ha be van dagadva... az ujjaimon meg sem látszik!

Boci kitartást a vasaláshoz!

Én is szoktam így járni, hogy alig érek ki a pisi miatt!!!!

Kép

Kép
dcili81

kati. en meg dolgozom. ezen a heten vegig es 3 napot jovo heten, aztan vege!!! :lol:

ma lesz a temetes 2-kor, igy lelepek 12.30-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Cili: köszi, túléltem! Így jár az aki összevár sok szennyest, aztán egy nap 4 adag ruhát mos! :lol: :lol:
Vendég

Ó az nem is sok! Nálunk van amikor egész éjjel megy a gép..., meg reggeltől estig... olyankor nagyon nagyon tudom magam szidni, hogy hogy lehetek ennyire lusta, miért nem mosok gyakrabban... és annyira utálok hajtogatni!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Niki: Boldog szülinapot!!!!

Köszönöm a sok tanácsot a köhögéssel kapcsolatban. Végül tegnap este vettem a patikában egy homeos szirupot - Solya nagyon ajánlom - Sinupret. És a köhögés teljesen elmúlt! Megkérdeztem, hogy terhesen is lehet-e inni és a patikus egyértelműen azt mondta, hogy igen, a papírján is ez szerepel. Szóval lekopogom, de most egy kicsit jobb, az izzadás is elmúlt. Azért ma nem megyek dolgozóba, megpróbálok még pihenni...

Kép
mannababoca

en szeretek vasalni, hajtogatni, mosogatni, de sajnos mostanaban nagyon hamar megfajdul a derekam tole. :?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!
A védőnénin túl vagyok... Nem jó hírek! :-( 16 kg plusznál tartok. És túlsúllyal indítottam, tehát ez nálam baromi sok! Vizesedek is. Már napközben is elég nehéz az ujjaimat behajlítani és már a lábamon is észrevehető... :-( De szerencsére pisi negatív, vérnyomi ok, szívhang ok. Kíváncsi leszek, délután a dokibácsim mennyire csesz le a rengeteg kilóért!!!

Zsebi!
A János kórházban Pesten szintén frankó ágyak vannak. És a szülőszobák úgy néznek ki, mint egy rendes szoba, normál bútorokkal.

Niki!
Mi volt ma a vizsgálaton?

Bkatalin!
Te legalább sovány testalkatról indultál. De rám a 16 kiló úgy jött fel, hogy előtte is túlsúlyos (mit szépítsük: kövér) voltam…

A Jánosban is van kád, ismerőstől hallottam, hogy nagyon jó a vízben vajúdni, csak tényleg a ki-beszállás a gáz. És hát a vizsgálatoknál ezt sajna meg kell tenni. Én szerintem ki fogom próbálni. Persze ez csak akkor játszik, ha az emberből nem lógnak csövek…

Zsiráf!
És a doki mondta, hogy kezd újra az Elevitet? Én a 3. hónap után abbahagytam, mostanában Omega3 megy. Viszont a védőnénim nem értette, hogy a doki miért állított le az Elevitről…

A vizesedést észreveszed! Én pl. elég nehezen tudom az ujjaimat behajlítani. Gyűrűt meg már pár hete elfelejthettem… Lábamon meg úgy nézte meg a védőnéni, hogy megnyomta az ujjával és fehér nyomot hagyott az ujja, elég lassan nyerte vissza a lábam az eredeti színét. Meg mondta, hogy ő amúgy is látja…

Cili!
Nekem is azt mondta a védőnéni, hogy szülés után kezdjem újra az Elevitet. Én is eléggé vizesedek és nekem is a sok ivást javasolta. De úgy, hogy só mentesen kajáljak, mert ha nincs só a szervezetemben, akkor nincs mi megkösse a vizet. Akkor csak simán átfolyik.

Kép
Kép
lbernuska

Akkor igyekszem elkerülni a sót, és továbbra is iszok... rendületlenül, mert van, aki elszívja tőlem... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

Ibernuska! Irigylem azokat, akik ilyen modern helyen szülhetnek! Kár, hogy ez ilyen kevés helyen adatik meg!

A szülőkerék olyan, mint egy nagy nyugágy? Mert ha igen, az nagyon klassz, én a Gergő születésekor használtam, igaz, maga a szülés nem abban zajlott, csak a vajúdás alatt használtam.

Az Elevitet én már régóta nem szedem, csak vasat, meg Magne B6-ot, de mostmár ez utóbbit is abbahagyom.

Én is utálok teregetni, hajtogatni, sőt eddig helyhiánnyal is küszködtem, mert utálom, ha a lakás tele van száradó ruhákkal. Kb 2 hónapja vettünk egy szárítógépet, azóta sokkal jobb, de a hajtogatást így sem lehet megúszni :cry: .

zsebi_baba

Hát én sem vagyok oda a házimunkáért! 8) Azt én sem szeretem, ha bent száradnak a ruhák, ezért is utálom a telet! Amíg ilyen jó idő van szeretek ki teregetni, csak a sok okos ember ilyenkor tüzel el minden jót és hát akkor kapkodhatom be a ruhát. Nekik mindegy hogy hétköznap vagy hétvége, csak ontják a füstöt. Nem tudom itt miért nem lehet leszabályozni, hogy a hét melyik napján lehet tüzelni?! És az a legkiakasztóbb, hogy a nyugdíjas - ugye nem ér rá máskor - szombat délelőtt nyomja a füstöt ezerrel, amikor az ember lánya ráér mosni és teregetni! Fúújjj! Volt már egypár vitám ilyen szomszédokkal.
Na és mosogatni sem szeretek, bár ha sok van ott a mosogatógép! Imádom. Épp mondogattam a férjemnek, ha még beszélni is tudna ő lenne a legjobb barátnőm! :lol: :lol:

Ibernuska: hidd el annak a súlynak minimum a fele víz. Szülés után pár nappal sokkal könnyebb leszel. A barátnőm is így járt. A végére már 24 kiló plusz volt rajta, de mikor kijött a kórházból már csak 10 kg! És hát vizesedett ezerrel!
Vendég

Én megoldottam a hamarabb száradást! És tudom ajánlani mindenkinek! Én duplán centrifugázom a ruhákat! Hamarabb száradnak és nem lesz annyi pára...

Kép

Kép
dcili81

Boci: nálunk szabályozva van, és a legtöbb embert sajna nem érdekli. Ha már nagyon szigorúan veszik, akkor max. bedobálja a kazánba/kályhába, és úgy tüzeli el a dolgokat. Hihetetlen, milyen büdös és sötét füst tud kijönni egy-egy kéményen...
apa szerint a mosogatógép a világ legnagyobb találmánya (azért lehet, hogy én tudnék még 1-2-t mondani :lol:), szerintem mióta megvan, csak a fa dolgokat meg a kényes borospoharakat mosogatjuk kézzel.

Berni: szerintem se aggódj. Egyrészt egy csomó lemegy rólad, másrészt szerintem a kövérség nem ott kezdődik, ahogy te kinézel, attól még messze vagy (bár nem terhesen még nem láttalak :lol: :wink: ). Na, de komolyan, ezt most nem hízelgésnek szántam...

Kép

Kép
gabilany79

Hű, most nézem, hogy már 6 kg-ot híztam. :D Teljesen jó vagyok. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Megjöttem az angióról, illetve, az UH-ról!
A clexant sajnos nem úsztam meg, nyomhatom szülésig és utána még hat hetet!
UH-n minden rendben!
Milán méretei: BPD:86 mm, AC 308mm, FL: 69 mm. Becsült súly 2600 gr.

Aida! Te mikor mész UH-ra? Kiváncsi vagyok Noel méreteire.

Most visszaolvasok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?