Új privát üzeneted érkezett!

Kincsesi
Köszi, észben tartom. Vannak megint kuponjaim, de nem pampers, hanem DM- es, küldhetem őket? :wink:

Kristóf újra eszik almát, más gyümit még nem próbáltam. De nagyon örülök neki.

Rozsaag
Elkiabáltam az orrdugulást, hiába szívom nem jön semmi, pedig hallom, hogy alig kap levegőt. Nálatok mi újság?

Lányok, hogy eltüntek a régiek.
Iroko, Dytke, Szentpyr, manka is régen írt, Pandácska szerintem nem is fog... szóval megcsappantunk.

Kép
Kép
susytunder

Én is hiányoltam itt a többieket :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Iricc!

Én úgy tudom, hogy sokat nem szabad, de 1 csészével nyugodtan! Én a dokim tudtával ittam ennyit, még meg is dícsért, mert a vasat is pótóltam vele! Az biztos, hogy szoptatás alatt nem lehet, mert a méregtelenítő hatása révén a tejen keresztül is salaktalanít, így a babába is juthatnak a szervezetet terhelő méreganyagokból!

Nekem is hiányoznak a többiek! Jó lenne, ha jelentkeznének!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2008.11.06 16:24-kor.
borossné becz márta

Sziasztok!

Igaz, emgem nem hiányoltatok nagyon de jöttem! :lol:

Mzs! Nagy gratula a lánykához! Nem sokára én is Csicsónévá válok! :lol:

Márti! Ez a csaj csodaszép!!! Nem nyali! Tényleg az! Kedvet kaptam én is 4-hez! :shock: Jaj! Apa ebbe is olyan megfontoltan ment bele... Marad három.

Közületek ki ment 4d-re? És hova? A 4d genesis-el szemezek, mert olyan jó képeket csinálnak. Mondjuk nekem sosem sikerültek olyan képek, mint amiket mások mutogatnak! :cry: Szóval tanácsot kérnék, hogy melyik hely a jó 4d szempontból.

Amúgy mi betegek voltunk-vagyunk. Valami náthaszerű borzadvány kapott el minket. Most már csak orrfújás (az is csak nekem) és köhécselés van.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina!

Köszi, aranyos vagy! De Te sem panaszkodhatsz! Apa nálunk is fontolóra veszi még az 5. babát, de ismerem, végül úgyis igent mond! De nem most, kb. 4 év múlva van tervben a project! :lol:
Én ajánlom Neked a Magzati Diagnosztikai Központot, ahol nagyon profi orvosok nézik meg a babákat és szuper képeket is csinálnak, de nem a babamozi a lényeg, hanem az alapos vizsgálat náluk! Infó: www.ultrahangvizsgalat.hu

Márti
borossné becz márta

Márti!

Te voltál ott?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina
Dehogynem hiányolunk téged is. Csak annyi név van, hogy nem is tudom felsorolni.
Javulást nektek!
Én voltam 4D- n, nagyon jó volt végig sírtam. A Mátyásklinikán voltunk a XVI-kerben.

Na gyűjtöttem neveket: sly78, Dytke, Liliommano, Pandacska, Iroko, Szentpyr, Jkriszta is ritkán ír, Bettyna is nagyon ritkán jön, Oagi, Manka... és biztosan vannak még mások is. Lányok merre vagytok? :)

Kép
Kép
susytunder

Susy: Mi úgy szipuzunk orrot, hogy egy szippantás után spriccelek bele tengervizes spray-t, aztán várok 10-15 percet, és megint kiporszívózom. Úgy elég jól kijön. A gyerekorvos mondta, hogy így csináljam.

A császárheg mennyi ideig fáj? Nekem a belső felett még mindig olyan fájdalmasan érzékeny a hasam, meg húzódik is, pedig már jó három hét eltelt.

Mi kétszer voltunk 4D-n, egyszer a 15. héten, egyszer meg a 26.-on. A 15. hetin a Savoyában voltunk, nagyon kedvesek voltak, és fél órán keresztül voltunk. Mindent jól megnéztek, és bár akkor még nem 100%, de megmondták a nemét, és úgy is lett. A 26.-on messze vidéken voltunk, Szolnokon, ott egy órát nézték. És ha Pest közelében is jó valakinek: Érden most nyílt, és nagyon dícsérik. :) Vagy egy órát nézték a babát egy ismerősömnek, és 10e Ft volt mindenestől.

Az, hogy a kép milyen lesz, attól függ, mekkora a baba, hogy helyezkedik, mennyi a magzatvíz. Természetesen a honlapon olyan képek vannak, amik ideális esetben készültek. :wink:

Kép

Kép
nikuc

Edina!

Igen,2x! Nekem a dokim(dr. Harsányi) mindkét genetikai uh-t ott csinálta! Nagy kivetítőn lehet gyönyörködni a babában,kaphatsz dvd-t vagy videokazettát , fénykép is jár és a lényeg,hogy nagyon alposan megnézik a manókat! Feleselegesen hosszú ideig meg nem gyötrik a babát az uh.-al! Az én lányom pl.nagyon utálta!

Márti
borossné becz márta

Nikuc,
a császárseb engem is érdekelne, mert még nekem is elég furcsa... már sokkal jobb mondjuk, mint eleinte, de a varrás feletti 1-2cm rész kidudorodik és a bőr maga érzéketlen, de alatta meg érzékeny...

Anyu azt mondta, hogy neki a viszérműtét után a sarka volt érzéketlen, de olyan 2-3 év alatt rendbejött... Majd a 6 hetes kontrollon megkérdem a dokit. Nem is az érzéketlenség izgat, hanem a kidudorodás és hogy az belül még kellemetlen.

A tisztulásos vérzés is érdekelne, hogy meddig tart? Nekem még tart, ma vagyok a szülés utáni 16-ik napon.

Kép

Kép
sz.veronika

Nekem már jó három hete volt, de az enyém is olyan! Azért dudorodik ki, mert ott a belső varrat, nem a külső alatt, hogy csökkentsék a sérv esélyét. Az fáj és érzékeny nekem is. Maga a külső heg, az már semmi. Be is gyógyult, nem is fáj.
Nekem még kis rózsaszín vérzésem van, egy kevéske már csak.

Kép

Kép
nikuc

Aha! Szóval ott van a belső varrat? Így már értem! Akkor ott is kenni fogom az aloe géllel, nem csak a külső varratot, úgy tudom az mélyen behatol a szövetekbe.

Te kened valamivel? Egyébként a vágási heg tisztítására mondtak valamit neked? Vagy simán csak fürödjek tusfürdővel? Nem mertem egyelőre még semmit, csak sima vízzel mosom meg és rákenem a sebkrémet.

Kép

Kép
sz.veronika

Susy!
Éppen ma határoztam el, hogy holnap felhívom Dr. Gelléri Júlia homeopátiás fül-orr gégészt, mert nem normális ami Mírával van. Egész éjszaka hallom,hogy sokszor horkant, de nem tudom miért, a sok váladék miatt, vagy az orrmandulája nagy. Mivel kivetetni nem akarom, ezért marad a homeopátia, de szeretném, ha végre hozzáértő szakember nézné meg. (ennyit a hallásvizsgálatot végző fülész orvosról).
A reflux diagnosztizálása és a sinlact adása óta nem bukik annyit, ezért nem rekedt, de mégis van valami a garaton, amit leszívni nem tudok. A Heim Pál-os orrcsepp sem változtat rajta. :(
Kiváncsi vagyok mit mond ez az orvos.

Nekem is hiányoznak a régiek. Irtam privit.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Nikuc, Veronika
Hát ti még nagyon az elején vagytok, hogyne fájna. Nekem lassan 9 hónapja volt, mégis fáj elég gyakran. Úgyhogy szokjatok hozzá hogy még hónapokig fogjátok érezni, hogy érzékeny és olyan zsibbadós. Nekem a vérzés olyan 3 hét után múlt el, de néha néha visszatért picit. Aztán elég hamar megjött rendesen, pedig nem hiányzott.

Rozsaag
Nagyon kiváncsi vagyok mit mondd a doki nektek. Engem is nagyon idegesít, hogy szívom és semmi. Nem lehet, hogy ez a fogzással van összefüggésben? Nekünk most fent fog jönni a fogunk, és úgy rémlik, te is írtad, hogy Mira nagyon nyálzik. :roll:

Nikuc
Úgy is próbáltam már ahogy te írod, de valahogy semmi nem használ.

Kép
Kép
susytunder

Susy!
A fogzás is okozhatja. Míra keze állandóan a szájában van. Még nincs foga. Ma azonban nagyon nyűgös volt, pedig neki soha nem hallani a hangját, nem sír. Remélem minél előbb kapunk időpontot és tisztázódik végre ez az egész.

Kép Kép
rozsaag

Csajok! Köszönöm a válaszokat!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Köszi a hiányolást! :D Jól esik nagyon. Valamit biztos nem csinálok jól az időbeosztással, mert hiába szeretnék nem igazán jutok ide. :roll: Ha épp Szabi nem a karomban szeretne lenni, akkor gyorsan csinálok vmit, pl kiporszívózok vagy alszom egyet vele én is. Majd csak rendeződnek a sorok ls lesz talán időm magamra is. Ti ezt hogy csináljátok?

Dytkéről annyit tudok, hogy őt se hagyja Ambi fórumozni, ezért nem jön. De jól vannak. Ambinak véres volt a széklete pár napja, úgyhogy futkostak orvostól orvosig, de hál'isten semmi komoly valószínűleg csak valami bakteriűlis fertőzés vagy mi. Most már minden ok, ha minden igaz.

4D-n mi is voltunk a 4D Genesisben. Nagyon jó volt!!!!!

Kérdés: Mikor számíthatok az 1. nekem szóló mosolyra Szabitól?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sz.betty!
Még csak 1 hónapos Szabi, emiatt nem tudsz jönni. Kialakítja majd a saját napirendjét és ha már kiszámítható lesz, neked is több időd marad magadra és a fórumra is. Türelem! De azért ne felejts el minket! :wink:

Ezen az oldalon folyamatosan követheted várhatóan mit, mikor fog csinálni Szabi. Kb. 6 hetes kor körül szoktak tudatosan visszamosolyogni, úgyhogy bármikor várható most már.
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/fej ... =megtekint

Nem tudom Dytkéék használnak-e tápszert, de az is okozhatja a véres székletet.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

edina mi a 4D genezisben voltunk, és nagyon meg voltunk vele elégedve. Kedvesek, nagyon jó a gép, és van türelmük levadászni a babát, ha nem akarja mutogatni magát.
Bár az igaz, hogy csak babamozizásra jó, ott nem orvosok csinálják, hanem "csak" szonográfusok.

rozsaag nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a homeopátiával kapcsolatban, szerintem jól teszed, hogy elviszed Mírát egy szakemberhez.

betty az első szociális mosoly 4-6 hetes korban várható, Szóval bármikor bekövetkezhet nálatok :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Beneildi!
Nagyon édes Lilu ebben a sapiban. Jó ez a kisfénykép!

Kép Kép
rozsaag

Iricc!
Voltunk már szakembernél, de úgy tűnik rosszul választottunk. Azért viszem Gellérihez, mert tudom, hogy ő homeopátiás. Laurának is a homeopátia hozta rendbe a fülét amikor már felszúrni akarták és én nem engedtem. Azóta sincs vele gond, tudom mit kell adni, ha jelentkeznek a tünetek.

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Bettyna
Mikor Kristóf ilyen idős volt, mi Szabi, én sem jöttem sűrűn, én amikor tehettem folyton aludtam vele. Mosolyra már számíthatsz, mi 5 hetesen kaptuk az első mosolyt. :)

Rozsaag
De örülök ennek a linknek, én a babaszobán követtem nyomon a fejlődést, de ez jobban tetszik. :)

Képzeljétek kristófnak kötőhártyagyulladása van. Reggel elmentünk fürdőszobába burkolatokat nézni ( mégis csak felujítunk), és a kocsiban vettem észre, hogy a szemzuga piros. Hafelé be is mentünk a dokinénihez és kaptunk szemcseppet. Azt mondta, hogy lehet az orráról húzódott a szemére, amiért nem tudom kiszívni. Kell cseppenteni az orrába is, ha ki jön, ha nem akkor is.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok

Nemrég írtam hogy majd én it itt szeretnék szülni 2009 májusban), aztán azóta csak olvasgatlak beneteket.
Most viszont annyi felkavaró dolgot olvastam, hogy megint írnom kell. Bár sokat nem tudok, mert a munkahelyemen vagyok...

Egyrészt ez a bababarát kórház téma.
Tudjátok mit találtam ki?
Összeírom ezeket, hoyg ezt meg azt hallottam a fórumokon, és a dokim orra alá dörgölöm, persze csak finoman, és a véleményét kikérem, mert én nem véletlenül választottam ezt a kórházat.

A másik sz anyós téma.
Az enyém szerintem azóta megbolondult, amióta babás lettem.
A múltkor még a saját egyetlen kisfia is megijedt tőle, vagyis azoktól amiket mondott.
És nekem nehéz a dolgom, mert a páromnbak van egy nővére, akinél értelem szerűen anyósom volt ott sokat segíteni...és most az egész család (legalábbis a párom által "beszerzett" fele) azt tervezgeti, oyg majd ez nálunk is így lesz. De az egyiknek sem jut eszébe (addig míg nem mondtam neki a páromnak sem jutott), hogy nekem talán a saját édesanyám közelsége esne jobban, és nem az anyósomé. Nekik egyértelmű volt hogy anyós majd odaköltözik (mert amúgy 300 km-re laknak) és segít. Én ezt nem akarom, és nem érzem ettől rosszul magam.
Ha, de csak akkor ha tényleg nagyon elcsúszok és segítségre lesz szükségem, megkérem anyukámat, (előfordulhat mert nálunk első baba, és nincs rutinom), de már csak azért sem kérném meg anyósomat, mert én egy csomó mindent nem szeretnék úgy csinálni mint sógornőmék. Nekem egyenlőre más elveim/nézeteim vannak a baba neveléséről...és ezeket nem miattuk fogom feladni.

Huh.
Ne haragudjatok, hoyg ismeretlenül szinte rátok zúdítottam mindezt.
Köszönöm hogy leírhattam.

Puszi mindenkinek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

pingi: én csak a saját esetemet tudom leírni. Én el nem tudtam képzelni, hogy bárki is itt legyen. Itthon voltunk Apával hárman, és tökéletes volt! :lol: Nálunk is felajánlották, hogy jönnek, de mondtuk, hogy köszönjük, mi nem élünk vele. Szoptatni, éjjel felkelni nem tudnak helyettem, a faygasztó tele volt, szülés előtt sokat főztem, a takarítást pedig megoldottuk, akkor meg minek? Pár hétig nem volt patyolattisztaság, mindenki túlélte :wink:

Most meg már pláne rászólok bárkire, ha nem tetszik, amit csinál. Múltkor anyósomék itt voltak, Zsófi elkezdett hisztizni, én otthagytam, ők elkezdték vigasztalni, szóltam nekik, hogy most ne, nem azért hagytam ott, hogy más odamenjen helyettem...
Vendég

Rózsaág, köszi a dicséretet :lol:

Pingi, szerintem se hagyd magad, úgy legyen, ahogy Nektek jó :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy,

és a hasad mennyi idő után húzódott vissza? Vagy egyáltalán teljesen visszahúzódik-e olyanra mint előtte volt?

Én most elég viccesen nézek ki, tök vékony vagyok, és van rajtam egy púp - na ez a hasam :) A párom ma kérdezgette, hogy ez mikor megy vissza?

Kép

Kép
sz.veronika

Én két héttel a szülés után kevesebb kiló voltam, mint terhesség előtt, de a hasam még megvolt valamennyire :)
Aztán egyszer c sak eltűnt :lol:

Hoztam egy mai pocakfotót :D Kép
Vendég

Összehasonlításképp, Zsófival ugyanennyi idősen a pocak :D Kép
Vendég

Veronika
Azért 3 hetesen ne várd, hogy olyan leszel, mint szülés előtt. Szerintem, hogy kinek mikor megy vissza a pocija alkatfüggő.Nekem olyan 6-8 hétre ment vissza, nem hiszem, hogy számítananaz hogycsászáros vagy sima szülés volt. Apának meg mondd meg hogy szeretgesse a "pupodat" :)

Kép
Kép
susytunder

Susy: Mi van, ha a torkában van a trutyi, azért nem lehet kiporszívózni?

Panndi: Hogy neked milyen lapos hasad van! Nekem ilyen volt a kiindulási alap! :lol:

Veronika: Nekem is van még kis hasam, mivel a bőröm elég jól kitágult. Nem is jön fel rám semmi ruhám, ami még a 12. hétig simán feljött. :oops:

Képzeljétek, Petink már születése óta mosolyog álmában. Pl. ha megsimogatjuk az arcát, vagy mi nevetünk. Ma nevetett is, mosolygott egy széleset, és közben úgy csinált, hogy hehe hehe :lol: . Most már ébren is kezd mosolyokat produkálni, de mindig becsukja hozzá a szemét. :lol: és még nincs is négy hetes.
Viszont nem tudjuk hasra fektetni, mert egyből kiveri a hisztit, pedig olyan szépen tartja magát, és erősödnie kéne.

Kép

Kép
nikuc

Pingi: Mi is hármasban voltunk, szintén teleraktuk a frigót, és feltalálták már az ebédfutárt is. Egy hétig nagyon mi se takarítottunk, de a fagyasztóból nem kellett elővenni semmit. Volt időnk főzni is. És az első fürdetést is megoldottuk. Megnéztük itt neten, utánaolvastunk, és megcsináltuk. Azóta a Párom még utánanézett, és már tiszta profi, merthogy ez az apuka privilégiuma nálunk, ha már enni csak én adhatok. :wink:

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Panndi, azt már eddig is tudtuk, hogy a mázlista fajta vagy, ami az alakodat illeti, de azért most attól is lehet kisebb, mint Zsófival, mert marha sokat hánytál, nem? Szerintem simán letagadhatnád az állapotod :-)

Pingi, nálunk úgy volt a segítség, hogy az első pár hétben kétnaponta jött valamelyik nagyi és hozott kaját, ha volt mit (általában volt :-) ), akkor elmosogatott, aztán még két hónapig hetente egyszer-egyszer jöttek, anyósom ilyenkor kivasalta a férjem ingeit is :-). Ez bőven elég volt, pedig én hetekig nagyon szenvedtem a császáros sebem miatt, néha csak apa tudta kivenni az ágyból Samut. Én is amondó vagyok, hogy arra készítsétek a családot, hogy hármasban megoldjátok (azért az tényleg kell szerintem, hogy apa is otthon legyen 1-2 hetet, ha lehet), és ha nem, majd szóltok. Ha mégis jönne bárki, akkor nem árt tisztázni előre, hogy nem a babával kapcsolatban kell a segítség, hanem a háztartással, szóval ehhez tartsák magukat :-) Már nem is tudom, melyik kis tájékoztatóban olvastam, hogy akár barát, akár rokon, ha picibabás házba jön látogatni, az a minimum, hogy kiporszívózzon, és ha meginna egy teát, feltegye magának a vizet :lol: szóval véletéenül em vendégségbe jön, és nem is azért, hogy a gyereket vegye ki a kezedből.

Has: nekem pl annyira kinyúlt a bőröm, hogy bár a súlyom ugyan annyi, mint szülés előtt (sajna visszajött az is, amit terhesség alatt leadtam :cry: így nem kis súlyról beszélünk), mivel lóg, úgy néz ki, hogy még néha átadják a helyet, és már többen megkérdezték, hogy na, mikorra jön a kistesó? :oops: Nem valami felemelő. Annak idején a két szobatársam közül az egyik már haza is a terhesség előtti nadrágjában ment, simán letagadhatta volna, hogy valaha szült, a másik pedig kb 6 hónapos terhesnek nézett ki még mindig. Bármi lehet, tényleg teljesen alkati.

Mostmár minden kis betegnek üzenem, akár csak kicsit taknyos, akár nem, hogy GYÓGYULNI AZONNAL! :)
danann

Sziasztok!

Susy, megakadt a szemem, hogy még mindig érzékeny a sebed. Dokidat kérdezted?

Szegény Kristóf. Zavarja a szeme? Fáj neki?

Nekem 1 hónap után mindkettő sokkal jobb lett, és 2 hónap múlva a belső varrat is felszívódott.

Hasméret. Ez nagyon alkati. Genetika, hogy kinek milyenek a szövetei. Én Lívia alkata vagyok. :) Ugyanez nálam is. Csak nálam azt kérdezik: már jön is a harmadik??? Pedig csak 5 kiló a plusz. Viszont az 15 centiben nyilvánul meg.

Bene kapott antibiotikumot a váladékozó fülére, még nem mehet oviba, de azért gyógyul. Pedig az oviban már nagyon várják, és a logopédia is beindulna neki.

Rózsaág
, kiváncsi vagyok, mire juttok a dokinőnél!

mtunde

Jó reggelt!

danann: Zsófival még többet hánytam, mint most :? Áááá, vége lehetne már, elég unalmas ez a WC járat :oops:

Megyek vizsgázni, és nagyon félek, az elvárások nagyok, a tudásom kevés, szurkoljatok, légysziiiiiiiiiiii :shock:
Vendég

Sziasztok!

Ezt mindenképp meg kell osztanom veletek :lol: :lol: :lol:

Én már alig vártam, hogy Dávid elérje azt a kor, amikor már el lehet menni vele egy Halász Judit koncertre.
És ez itt nem csak koncert, hanem egy egész napos ereszdelahajam!

http://www.millenaris.hu/object.8016214 ... a733d4.ivy

Jó lenne ha ott találkoznánk! :wink:
Vendég

Sziasztok!
Eddig csak olvastalak Benneteket, de ezen a héten olyan dolgok is előkerültek, amik írásra késztetnek. Annyit még tudnotok kell, hogy történetesen gyerekápoló vagyok, egy nagy vidéki város egyik szülészetén voltam újszülöttes nővér, amíg a férjem munkája miatt fel nem költöztünk Pestre. Néhány hónapja szültem a második gyerekemet az ÁEK-ban. Én nagyon jól éreztem magam abban a néhány napban, a szülésem problémamentes volt (bár messze nem könnyű), az első napokban nekem sem volt egy leányálom a szoptatás és az én lányom is besárgult. Minthogy ennek az éremnek mindkét oldalát ismerem, ne vegyétek zokon, ha most egy kicsit "szakmai" leszek. Próbálok rövid lenni. Nagyon sokan hiányoljátok a bababarát hozzáállást. Tulajdonképpen nem tudom, hogy a számotokra mit jelent ez? Ha azt, hogy hagyják a gyereket étlen, szomjan, pár csepp előtejre utalva kiszáradni, akkor nekem ez nem hiányzik! Higgyétek el, rengeteg ilyet láttam, amíg dolgoztam, aztán jött az infúzió. Az vajon bababarát? Mindnyájan írtátok és én is láttam, hogy nagyon kevés a nővér erre a rengeteg gyerekre és anyára, meg nem állnak egész nap és tényleg segítettek, ha kérték őket. Azt szerintem senki ne várja, hogy mindent megmutatnak, vagy meg is csinálnak helyette, én is segítettem a szobatársamnak, aki első babás volt, más anyuka is megteheti, aki tapasztaltabb, hogy segít annak, aki még nem olyan gyakorlott! Ha meg besárgul a gyerek, tényleg itatni kell, mert a bilirubin a vizelettel és a széklettel is ürül. Ha nincs elég vizelete, mert keveset iszik, lassabban múlik a sárgasága. Azt írjátok mindig, hogy "cukrosvíz". A tájékoztatóban is írták, hogy 5%-os glucose-oldattal itatják a babákat, ami még csak nem is édes, de legalább van benne egy kevés kalória. Próbáltatok már 3-4, vagy több napig nem enni, nem inni? Mert bababarátság címszó alatt nagyjából ezt akarjátok "kiharcolni" a gyerekeiteknek. Valamelyikőtök írta, hogy "nyugtatózták" a babáját, amíg sárga volt és kékfényezett. A lányom is kapott Phenobarbital port, ami a májemzimek működését fokozza és így segíti elő a bilirubin gyorsabb kiürítését a baba szervezetéből. 10-15 gr glucose oldatban feloldva megitatták vele, 2 nap alatt túl is voltunk a sárgaságon és egyáltalán nem aludt tőle, a második nap már ügyesen szopizott. A régi munkahelyemen is használtuk a sárga babáknál, ez nagyon hatékony és elfogadott módszer, enzimindukciónak hívják, és sokkal kisebb adagot kell adni, mint amikor "nyugtatónak" használják. Bocs, de most mennem kell, mert felébredt a lányom, elnézést, ha túl hosszú voltam.
domamó

Nah lányok, fejmosás. :D
Látjátok milyenek vagyunk, mennyire más, ha nem laikusan nézzük a dolgokat.

Tünde
Nem zavarja kristófot a szeme szerencsére, meg hálistennek csak enyhe a gyulladás. Néha megdörzsöli, de szépen hagy cseppenteni is bele.
Nem beszéltem mostanában a dokimmal, szerinted kellene? Annyira nem fáj, de azért érzem, főleg időváltozáskor.

Ma reggel én mentem ügyeletre, mert olyan, mintha fájna a szivem. Olyan, mint a fájások, bizonyos időnként görcsöl, vagy szúr...igazából nem tudom elmondani, de fáj. Viszont nem volt ügyeletes orvos, és annyian voltak, hogy hazajöttünk, mert nem akartam ott ülni Kristóffal, nehogy összeszedjen valamit. Anya szerint lehet szívizomgyulladás, hát remélem nincs igaza.

Kép
Kép
susytunder

panndi, ez tényleg helyes, hogy kisebb a pocid, mint az első babával :) ja, és szorítok a vizsgákhoz! ügyes leszel, a mamák mindenre képesek!!! :)

susy, nem lehet, hogy kimerült vagy mostanában? nekem olyankor szokott ilyen érzésem lenni. Hátha elmúlik, de persze figyelj nagyon magadra, s ha nagyon rossz, irány az ügyelet.

domanó észrevételeivel kapcsolatban: én nem értek hozzá, laikus vagyok. Tény, hogy mi bekerültünk a sárga babával kórházba, és kapott infúziót. Már akkoriban világossá vált nekem is, hogy mennyire másak az orvosi/szakmai, és mennyire másak a "bababarát" érvek. Szerintem fontos, hogy az anyukák minél szélesebben tájékozódjanak, ismerjék mindkét típusú érvrendszert, mert bár mindkettő a babáról szól, mást helyeznek előtérbe, mást tartanak fontosnak. Egészséges babánál, problémamentes környezetben szerintem nincs gond a bababarát elvekkel. De, szerintem nagyon kell figyelni a babákat, mert sajna tényleg előfordulhat olyan eset, amikor jobb eltérni az alapvetően helyesnek tartott módszertől. Ennek az észrevételében jó esetben segítséget kapunk a gyerekorvostól. Ha helyreáll a rend, újra minden mehet a régi módon, és odafigyelve.

Kép
Kép
szalamandra

Panndi,
ez biztato! Remelem nekem is visszamegy a hasam akkor par het alatt!

Susy,
persze nem varom, hogy maris visszamenjen, csak tudni akartam, hogy kb. mikorra, es hogy mennyire, teljesen visszamegy-e vagy marad nyoma... 6-8 hetet tudok varni :)

Nikuc,
Palmi nekem is mosolyog csomoszor, csak azt nem tudom, hogy ez mennyire tudatos. Itt eppen teli szajjal nevet:

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Tunde,

szoval neked teljesen helyrejott a csaszar 2 honap alatt? A kulsot latom, hogy szepen javul, de a belsot hogy lehet ellenorizni? Megnezik majd ultrahangon a 6 hetes kontrollnal? Mert en belul erzem meg nagyon...

Kép

Kép
sz.veronika

Susy!
Hihetetlen mennyire nem tudtok Ti sem megszabadulni a náthától. Jobbulást Kristófnak. Remélem neked semmi bajod, csak kimerültség lehet az oka.

Nikuc!
Próbáljátok meg minél többet hasra fektetni. A Dévény tornász pont ezt mondta nekem, hogy a sok háton fekvés miatt a babák nem úgy fejlődnek ahogyan kellene, ugyanis minden mozgást hason fekvésből indítanak. Sajnos ennek a levét isszuk mi most Mírával. Ő is mindig sírt hason és emiatt nem fektettem így. Most már megbékélt vele, szívesen nézelődik és nyomja ki magát, sőt 1 hete már meg is fordul hasról-hátra, de fordítva még nem. Ilyenkor pedig már kellene.

Mtunde!
Csütörtökön megyünk hozzá. Telefonon mondtam a tüneteket, azt mondta, hogy szerinte nem kell kezelnie. Ez jó, csak akkor azt nem tudom mitől fuldokol/horkant éjszakánként és reggelente…
:( Benének gond van a fülével, vagy teljesen normális, hogy antibiotikumot kapott?

Jkriszta!
Nagyon jó a program. Mi minden évben a Vígszínházba járunk Halász Judit koncertre. November 22-én vizsgázom, ezért nem valószínű, hogy mi tudnánk menni.

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag: már írtam szerintem, hogy Zsófi előbb állt, mint megfordult volna, 7 (!!!) hónaposan fordult meg :lol:
Vendég

Mégis csak voltunk orvosnál, csinált EKG- t, azt mondta semmi bajom, és a szív nem ott fáj, ahol nekem fáj. Szerinte kimerült vagyok, más bajom nincs, viszont én nem érzem magam kimerültnek. Azt mondta a doki, hogy vegyek egy jó meleg fürdőt, aztán igyak egy finom teát és aludjak egy nagyot. Apa úgy körül ugrál, olyan aranyos. :)

Kint van a 3 fogunk! És szerintem holnap kint lesz a 4 is, mert érzem picit azt is szúrni. Jajj nekem, így is harapja a cicit. :)

Pálma nagyon édesen nevet, aranyos! :)

Panndi
Lehet gratulálni? Sikerült a vizsga?

Kép
Kép
susytunder

Rozsaag: Próbálgatjuk sokat hasra tenni, csak annyira üvölt. De nem adjuk fel. Ma úgy aludt a hasamon egy órát, és mikor felébredt, szépen emelgette a fejét, és nézelődött.
Míra majd hamarosan szépen fordul hátról hasra meglátod! Egyből nem hozzák be az elmaradást.
Azt mondta a védőnő, hogy mivel van légzésfigyelőnk, aludni is letehetem hason nyudodtan. Minél többet legyen úgy.

Susy: Remélem, nincs semmi komoly bajod! Pihenj sokat szerintem is. A kimerültség csúnya dolgokat képes produkálni.
Ha Kristóf harapdálja a cicit, vezesd be a bimbóvédőt. :twisted: Én úgy gondolom, ki fogom próbálni, ha Peti harapós lesz. Így is sokszor fáj, ahogy harap, hogy nincsenek fogai, ahogy Te is mondtad.

Veronika: Nekem is a belső varratom fáj. Feszül, húzódik, a kocsiban minden kis kavicsot megérzek. Majd lesz jobb is! :wink: Tündéri Pálma ahogy nevet! :lol:

Én is keresek képet:
[img]http://users.atw.hu/csintalanz/peti2/10_%20A%20harmadik%20het/slides/IMG_0628.jpg[img]

Na, remélem sikerül. :oops: [/img]

Kép

Kép
nikuc

Kép

Kép

Kép
nikuc

Na itt voltunk épp pattanásosak. De már elmúlt szinte teljesen. Azt mondta a védőnő, hogy amíg ideér a recepttel, kenjem Sudocrem-mel, az el is múlasztotta talán 4-5 nap alatt. :lol: Mire jön a gyerekorvos, már nem kell recept.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Susy, az apósomnak is érződik frontkor a műtéti hege, biztos van, aki ezekre érzékeny. Én azt hittem, komolyabban fáj, mert akkor érdemes szólni a dokidnak, de ilyen frontérzékenység belefér asszem.

Veronika, 2 hónap után a belső hegem sem volt már duzzadt, szépen felszívódtak a varratok, és nem volt fájdalmas, csak egy kicsit érzékeny.
Nekem a hasam, ha nem is normál állásba, de úgy alakra-formára 9 hónap alatt ment vissza mind a 2x. Most nem igazán, merthogy Villővel szétnyiltak a hasizmaim, vagyis köldöksérvem is lett.

Rózsaág
: mivel még csúnyán folyik a genny a füléből, ezért kell az antibiotikum, hogy a heveny középfülgyulladást kezeljük. Én nem is tudom, hogy ennyi genny eddig akkor hova ment???
Remélem, Miránál nem lesz semmi komoly. Én Villőt megmutattam a mi fülészünknek, amikor Benével elkezdtünk járni, mert mindig szörcsögött, ha nem volt taknyos, akkor is. És csecsemőkorában gondoltam, ez még belefér, de 8 hónaposan már nem. Azt mondta a dokinő, hogy rövidebb a lágyszájpadja, és emiatt lehet szörcsögés, később meg lehet, hogy orrhangon fog beszélni, de amúgy ez nem gond. Lehet, hogy nálatok is ilyen felépítésbeli gondok lesznek?

mtunde

Vizsga írásbeli volt, majd kiderül, remélem sikerült, mert akkor már csak az államvizsga lenne hátra... :wink:

nikuc: Peti nagyon helyes :)
Vendég

Csajok!

Gabesztől jött sms 5.59-kor:
"Kórházban vagyunk, már 4ujjnyi! Azt mondták itt hamar baba lesz!"

Drukk-hegyek! De már tuti babázik!

Márti
borossné becz márta

Márti
Ha megtudsz valamit, kérlek oszd meg velünk is majd.

Lányok a zöldség ill. gyümölcslevet, amit én csinálok itthon Kristófnak azt hígitani kell? Én nem szoktam, és tegnap lehurrogtam, hogy nem szabad egy az egyben adni a gyereknek. :roll:

Még egy kérdés, szerintetek ilyen idős korban már lehet sejteni, hogy a gyerek milyen ekzes lesz? Kristóf mindent a bal kezébe fog, ha a jobba adom is átveszia balba. Lehet, hogy bal kezes lesz. Én az vagyok. :)

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?