Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tüccsnek írtam tegnap. Annyit válaszolt, hogy még egyben vannak és a kórházból már csak a gyerekekkel megy haza.

Lényeg, hogy még a pocakban vannak a manók! Reméljük még kihúzzák pár hétig.
Vendég

Sziasztok!

Katica, ha idegenkedsz a Cerazette-től, akkor gyógyszer helyett használj lokális fogamzásgátlót. Ez lehet hüvelykúp, hüvelykrém vagy hüvelytampon. Van pl. a Patentex oval hüvelykúp, a leírásában az van, hogy szoptatás esetén: "A szülést követő első orvosi kontroll után használható a hüvelykúp, mivel hatóanyaga nem szívódik fel és nem kerül az anyatejbe. Hatóanyaga nincs hatással a hormonális ciklusra." Nem olyan nagy macera egyébként. 12 db 2000 Ft körül van.

Lelle mostanság megint visszaállt a fél9ig való alvásra, én már 7től járogatok át hozzá, hogy alszik-e még vagy netán valami baja van. De ma nagyon jó volt, hogy eddig aludt, mert bizony én is húztam a lóbőrt még. Megnézetem este a kórházas sorozatokat, meg a XXI. századot és még kicsit leültem számítózni. Talán fél2 volt amikor beugrottam az ágyba.
Hu és néha délutánonkén is lehúz 3 órát, ma kíváncsi leszek meddig horpaszt, mert itt volt anyukám és hugom, aztán úgy kifárasztották, hogy egyedül jött az ágyába és kérte a vizet.
Pedig sok helyre kellett volna menni, meg 6ra jön a gázszerelő.

Ja, tényleg, a rohadt mosógépem elromlott már megint, azt mondta a szerelő, hogy min. 3 hét,míg jelentkezik az alkatrészekkel. Még szerencse egyébként, hogy garanciás, mert már az egy éven túl vagy 3× romlott el. Így most anyóshoz járok mosni. Persze majd pénteken este hazajön a férjem egy bőröndnyi szennyessel és én szombat estig egyetemen leszek, nem tudom, hogy fog kimosódni a ruhája, hát vasárnap, de akkor nem fog megszáradni.

Henus, mi van a ház projektetekkel? Nálunk nagyon befagyott most minden a jelenlegi gazdasági helyzet miatt...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tusi, ez nagyon jó hír! Hátha még egy-két hétig bent maradnak az ikrek, az már jó lenne, most már majdnem 34 hetesek, úgyhogy azért elég érett babák lesznek.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Katica, én szedem a Cerazettet. NEkem semmi különös nincs vele. Most is írt még fel a doki. Naggyon alacsony a hormontartama azért írják szoptatósoknak. HA jól emlékszem Tiopnak volt vele gondja. Vagy az nem ez volt? :oops: :roll:

thenus

Katica!
Én is a cerazettet szedem, és nekem sincs vele problémám. Henus jól emlékszik, Tiopnak volt vele gondja, és ő abba is hagyta, ha jól emlékszem. :roll: :?: Igaz, Tiop? :wink:

Pimpo!
Hihetetlen, hogy az a fránya mosógép így megszívat. :twisted:

Tusi!
Jó hírek hozója vagy. :D Örülök, hogy Tüccsék még egyben vannak!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Örülök, hogy Tüccs-csel minden rendben! (A körülményekhez képest).

Pimpó,
jó, hogy vagy ismét!!!

Szegény Boti! Ez sajnos egy nagyon igazságtalan kezdet igazságos vége! Mindenkinek jobb ez így, Botinak, hogy nem kell szenvednie, és a szüleinek is, hogy nem kell végignézniük egész életükben, hogy beteg a gyerekük, és nem kell aggódniuk, hogy mi lesz, ha ők már nem lesznek. El sem tudom képzelni, milyen nehéz lehet most nekik, de tényleg jobb így. Az a borzasztó, hogy Botika megbetegedett, az élet sokszor fájdalmasan igazságtalan!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ahogy Anyu mondja: az élet a fogantatástól kezdve egy hajszálon múlik, és szerencse kérdése, mikor szakad el. :cry:

Lányok, ezt el kell mesélnem:
ma Marci még aludt, mikor megjött anyós. Simi az ölemben aludt, épp simogattam és puszilgattam. Erre anyós rámszólt, hogy azonnal hagyjam abba, mert erre rászokik, és aztán nem fogok tudni tőle szabadulni, és azonnal tegyem le a járókába aludni!!!!!! Mert hogy ő már ilyenkor dolgozott, és mikor hazament, akkor sem babusgatta a fiát, hanem mosott, főzött, vasalt, a fia ott feküdt a közelében, ő beszélt hozzá, de semmi több!!!! Majdnem kiszaladt belőlem, hogy ez sajnos meglátszik a fián!!! Hogy lehet ilyet mondani??????? Hogy ne szeretgessem a fiamat?????????? Így is olyan lelkiismeret-furdalásom van, hogy sokszor hagyom sírni (muszáj néha a házimunkát is megcsinálni, meg Marcit ellátni), és hogy alig tudok ilyen nyugiban vele lenni! Ma meg olyan jól jött ki, hogy Marci aludt, én meg élvezkedhettem.
A múltkor is mondott egy furát, épp Marcival játszottunk, erre megjegyezte, hogy ő bizony sosem játszott ennyi a fiával, hanem míg ő a lábánál szépen eljátszott magában, simán kiolvasott egy csomó könyvet! Nagyon sajnáltam a férjemet!!! Szegény, nem elég, hogy 3 hónapos kora óta nem volt vele az anyja, hanem mikor hazament, akkor is minden más fontosabb volt, mint ő! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Minek az ilyennek gyerek??????? Csoda, hogy a férjem képes a szeretetre ilyen gyerekkor mellet!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Tusi, köszi a hírt Tüccsékről!

Pimpóka, örülök, hogy újra itt vagy! Nagyon várom a képeket Lelléről, biztos hatalmasat nőtt már a kiscsaj! Sajnálom a mosógépedet, hát ez elég nagy katasztrófa. Nálunk is minimum 2-szer kell egy nap mosni, amint megszáradt egy garnitúra, már rakom is be a következő adagot.

Giga, bocs az indiszkrét kérdésért, de te akkor is szedted ezt a cerazettet, amikor Bulcsú megfogant? :oops:

Nircee, már én sem lepődök meg az anyósos sztorijaidon. :roll:
Márk is rengeteget aludt az ölemben, és én még most is szívesen dajkálom kicsit, mielőtt átviszem a helyére, és beteszem a saját ágyába (merthogy már egyedül alszik el a mi ágyunkban fetrengve).
Meglátogattam a honlapotokat, de nem tudtam ráklikkelni a linkekre a hulló levelek mögött. Pedig láttam, új képek is vannak..

Nálunk az alvás továbbra is rémes, óraátállítás óta teljesen elcsúsztunk, és most 7-kor már alszik, hajnali 4-5 felé már nem lehet visszaaltatni, és már napközben is csak 1-szer másfélórát alszik. Próbálom kihúzni a fürdetést, de egyszerűen majd elalszik, és akkor már a fürdés is hisztibe fullad..

És erről jut eszembe, hogy bár 5-kor már sötétedik, de a kisjátszótéren, a babáson (ugyanúgy mint nyáron) 5 körül mennek ki a kicsik játszani. És nagyon vicces, hogy a sötétben ott rohangálnak, motoroznak (amik világító cuccokkal fel vannak szerelve) az 1-2 éves picúrok. :) :) A járókelők meg is szokták csodálni a zajongó, nyüzsgő baba-sereget a sötét játszin. :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee, hát igen. Nekem is van ismerősöm aki erre büszke, hogy 3 hónapos volt a gyereke mikor ő visszament dolgozni. Meg, hogy 6 hónaposan haza kellett hozni vidékről, mert lepasszolta 2 hétre, és nem maradt, csak ordított. :evil: Az a gyerek ma már 50 éves, de nekem is mindig ez jön a nyelvemre, hogy látszik is szegényen ez a nagyon fajin gyerekkor. :? :x
Most van a kismamában egy 2 oldalas iromány az önállóságról. Nagyon tanulságos. :wink:
Botival kapcsolatban egyébként én is ugyanazt gondolom, mint te. :(

Pimpoka, hát nekünk is állt a projekt most az utóbbi hetekben, de kb egy-másfél hét múlva beadjuk a hitelkérelmet. Eddig úgy volt, hogy az MKB-hoz, de ugye ő volt az első aki bevonta a devizahitelt... :?
Most talán OTP.

Tüccsnek drukkolok, innentől már tényleg nem lesz olyan nagy probléma ha megszületnek az ikrek.

thenus

Szantre,
javítottam! :wink:

Kép
Kép
nircee

Nircee!
:x :x :x Anyósod...
Nálunk is sokszor van olyan, hogy esténként amikor elalszik Bulcsú még nem viszem be a kiságyába. Részben azért mert Lili még ébren van, de leginkább azért mert olyan keveset tudok vele napközben így lenni. Olyan jó hozzábújni, látni, hogy mennyire édesen, nyugodtan alszik a karjaimban. :D Nagyon jó érzés!

Szantre!
Nem vagy indiszkrét! Mivel ez a fórum a terhességről, a babákról szól szerintem ez teljesen természetes téma.
Válaszolva kérdésedre, igen, akkor is szedtem a cerazettet, de direkt nem említettem ezt, mert én voltam akkor vadbarom (bár utólag már nem bánom!), hogy elfelejtettem néhanapján bevenni a gyógyszert, és mint tudjuk ez simán elég az akaratlan bébigyártáshoz. Szóval szerintem ez az eset nem mérvadó. :wink:
Bár megvallom őszintén, hogy sokszor félek attól, hogy mi van ha még így is becsúszik egy picuri. Mert hát ugyebár tudjuk, hogy semmi nem 100%. Nem tudnék egy gyereket sem elvetetni, de nem szeretném még egyet, legalábbis most jó pár évig nem! :oops: :?

Kép
Kép
giga1

húúú, giga, ha tudnád én hogy szedem a gyogyit...el sem mondom... :oops: össze-vissza... :oops:

thenus

húúú Henus, akkor ne lepődj meg, ha váratlanul bekopogtat a kistesó...:D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Katica!
Igen én szedtem a Cerazettet de én abbahagytam ,mert össze-vissza jött meg és teljesen felborította a hormonháztartásomat!Nem tetszett,hogy 1 hónapban 2x is megvolt!ez csak én vagyok! :wink:

Henus!
Húha,akkor szedd csak becsülettel azt a gyógyit,mert tényleg meglepődhetsz! :lol: :lol:Én úgy tudom,hogy elég 1 gyógyit kihagyni és másnap már terhes is maradhatsz!(főleg ettől a fajtától) :? :oops:
Nircee!
A te anyósod..........nincsenek rá szavak!Sajnálni tudlak de nagyon!Én tuti,hogy mindég veszekednék vele! :oops: :? :evil:

Nálunk Zsani tök szépen alszik külön szobába!amióta megvan az ágya (hétfő óta)azóta ott alszik a tesókkal!Kedd éjszaka át sem jött csak reggel 7-kor ! :wink: :D
Itt egy kép róla!
Kép
Itt az ágy!ez aznap készült amikor hozták,azóta már átkerűlt a rendes helyére!
Kép
Tüccs!
KITARTÁS!Úgy izgulok az ikrekért!Na meg Tüccsért is! :lol: :wink: Most már tényleg rendben lesz minden! :D :wink:

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Igen tudom sajna, hogy hanyag vagyok... :oops: De eddig vigyázott rám a Jó Isten! :wink: Nagyon gyakran van, hogy bedőlök az ágyba, és elfelejtem, másnap kettőt veszek be, ilyenek... :oops:

Tiop, hát most, hogy írod az alvást én teljesen ki vagyok már akadva.
Próbáltuk ugye Szonját átállítani egy kicsit, hogy este ne aludjon el olyan későn. Általában fel is kelünk 8 előtt, így fél 2-kor már alszik délután. Node, ha ez így van, akkor pótol ezerrel. Tuti, hogy nem másfél órát, hanem kettő és felet, vagy netán hármat alszik, és este megint ugyanott vagyunk. Sajnos emiatt sokszor van, hogy nem megyünk ki délután és szerintem nincs is kellően lefáradva. Igaziból nem is zavarna annyira, hogy későn fekszik. A legnagyobb probléma, hogy nagyon nehezen alszik el. Minimum 40 percet kínlódik, de az egy óra is már rendszeres. Elindulok vele fél 10-kor és fél 11-mire elalszik. Na addigra nekem már elfogy minden energiám, és türelmem. Cicizik, forgolódik, cicizik, forgolódik, iszik, pisil, stb... Aztán kitalálja, hogy egyedül alszik. Kiküld a szobából, és látom, hogy próbálkozik szegény, mert hasal, befogja a szemét, ásítozik, de nem bir elaludni, így általában 10 perc után megjelenik az ajtóban, hogy "nem bijok ededül" .
Egyrészről sajnálom szegényt, másrészről nekem már hajszálvékonyak az idegeim...
VAn valami ötletetek amit bevethetnénk, a könnyebb elelvás érdekében? Vagy esetleg hasonló tapasztalat?

Tiop, aranyos Zsani, az ágyikóban! :wink:

thenus

Henus!
Ajaj! Akkor tényleg a Jó Isten vigyázott eddig rád! Nekem elég volt pár kihagyott bogyó Bulcsúhoz. Éppen ezért (ciki, vagy nem ciki) én a telefonomra beállítottam minden napra reggel 9 órára egy emlékeztetőt "bogyó" címszóval. Így eddig egyszer sem felejtettem el.
Alvás: Nálunk pár hete Apa felszerelt a gyerekszobába két kis hangfalat. Esténként beteszünk valami szép nyugis zenét, és sec-perc elalszik Lili. Bulcsú általában cicin alszik el, de már olyan is volt, hogy ott nem akart, betettem a kiságyában, és ő is szépen elszundikált. Szerintem próbáld ki a zene nyugtató hatását!
Nekünk van egy olyan cd-nk amin nagyon szép zenék vannak és alatta halkan madárcsicsergés megy. Ezt nagyon szereti a lány. :D

Lányok!
Azt szeretném kérdezni, hogy volt valaki köztetek aki 1 éves kora előtt adott mézet a gyerkőcnek? Bulcsú teájába tennék, hogy finomabb legyen, de nem tudom mennyire kell komolyan venni ezt az 1 évet. Vagy lehet valami mással édesíteni?

Kép
Kép
giga1

Ja!
Tiop!
Nagyon jó az ágyikó!!! Megkérdezhetem, hogy mennyi volt?

Kép
Kép
giga1

Jaj! Meg kell hogy osszam veletek a jó hírt! (Hogy ne csak szegény kis Boti rossz híre lebegjen a fórum felett... :? )
Ma hajnalban megszületett Lili és Bulcsú legkisebb unokatesója Anna. 2900 gramm és 51 centi. Már nagyon vártuk! :wink: Apóca húgáékhoz érkezett, ahol már van egy kislány Petra, aki 3 és fél éves. :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Didri megint lázas, el kellett kezdeni az antibiotikumot. Ez van :(

Lányok, régen nem volt ilyen hosszú GYES, mint ma, csak mi vagyunk ilyen szerencsések. Úgyhogy ne csodálkozzunk, hogy így beszélnek azok, akik visszamentek három hónapos baba mellett dolgozni. Csak az a baj, hogy elfelejtették, hogy mennyire fájt nekik a picikéjüket otthon hagyni. Az én anyósom is mond ilyen okosságokat, de én leállítom, nem érdekel.

Giga
Gratula Petrának és jó egészséget! :)

Lányok,
mi viszont szeretnénk tesót és nem jött össze. Lehet, hogy azért, mert szoptatok?

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Giga, gratulálok a szülőknek! :wink:

Nircee, anyósod... :evil: Én tuti nem bírtam volna ki, hogy ne szóljak be neki.

Henus, kaland az élet!
Sajna a hitelek most tényleg nem mennek egyszerűen és állítólag ez év végéig már így is marad.

Tiop, nagyon jó kis ágya van Zsaninak! Mi van a konyhabútorral?

Pimpoka, jól megjártátok ezzel a mosógéppel. Én is nagyon várom a képeket Lelléről. :wink:

Szantre, sajnálom, hogy még mindig ilyen nehéz nálatok az alvás. Még mindig sokszor ébred Márk éjszaka?

Tusi, köszi a jó híreket! Nagyon drukkolok Tüccsnek, és már alig várom, hogy olvashassam a szüléstörténetét.

Piroska, jobbulást Didrinek!

Katica, remélem elmúlnak Anna Boróka pöttyei. Édesek a csajok!
Vendég

Csajok!
Ezt most muszáj kiírnom magamból, mert nem akarom egy hülye picsa miatt a gyerekeimen levezetni a feszültségemet.
Ugyebár mi társasházban lakunk. A földszinten van a lépcső alatt a babakocsik tárolóhelye (2 darab van jelenleg a házban), emelett van még egy nagy speed motor is, Lili motorja és biciklije, valamint egy szatyor, amiben a homokozós játékai vannak. Hétfőn elvittük a kocsit szervizbe, és kivettem belőle a lány autós ülését, és ezt is odatettem a kismotorja mellé. Erre tegnap megyek le a szeméttel és látom, hogy se gyerekülés, se homokozós játékok, se kismotor, se bicikli. Benéztem a közös tárolóba és oda volt minden betéve középre.
Van a háznak egy közös levelezési listája, és erre írtam fel tegnap egy teljesen normális levelet, hogy miért lett elrakva a mi cuccunk. Ma pedig ahogy jöttünk fel a délelőtti levegőzésből az egyik "kedvenc" földszinti lakó kijött és mondta, hogy bocsi, de ő volt aki elpakolt. Kérdeztem, hogy miért. Azt mondta, hogy azért mert ők ott nap mint nap felsöpörnek és rossz neki kerülgetni, emelgetni, visszapakolni ezeket a dolgokat állandóan. Hozzátette, hogy csak azok a dolgok legyenek ott elől, amiket nap mint nap használunk. Mert ugyebár úgysem tudunk egyszerre a kismotorral és a biciklivel is elmenni itthonról. Rendben van, gondoltam magamban, tény és való, hogy a homokozós játékokat ritkán használjuk, és a gyerekülést is tehettem volna máshova, de hogy jön bárki is ahhoz, hogy hozzányúljon más dolgához?! És egyáltalán miért szabja meg nekem, hogy mit hova tegyek? Annyira felhúztam magam ezen a dolgon!!! Még ráadásként hozzátette, hogy az egy dolog, hogy (idézem) "az én marha okos férjem olajat cserél a motorjában kint az udvaron, de hogy nem tesz alá egy fóliát az már más". Nem is az a dühítő amit mondott, mert van benne valami (ma fel is takarítja Apa a kicsepegett olajat), hanem az ahogy mondta. Az a ki ha én nem stílus... Felforrt az agyam! :x :x :x :evil: :evil: :evil:

Piroska!
Szerintem nem a szoptatás miatt nem jött össze eddig! Megmondták, hogy a szoptatás nem jó fogamzásgátló, így abban senki ne bízzon! Mióta próbálkoztok egyébként?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok, meg tudjátok nekem mondani, hogy a kistarcsai kórházban a 18. heti ultrahang az hüvelyi vagy hasi? Illetve, hogy apa bejöhet-e? Köszönöm!!
Vendég

Szia, Böbö!
Szerintem bemehet, az én férjem mindig bejött. És nem hiszem, hogy hüvelyi lenne, azt inkább olyan 7-8 hetes kor körül szoktak, ahogy én tudom...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nircee,
ezt anyóspajtásnak küldöm :P
Kép

Piroska,
szerintem ne jelentsd ki ilyen konkrétan, hogy nem jött össze a kistesó... majd ha már 1 év folyamatos próbálkozás után sincs semmi, csak akkor... kitartás! :wink:

Thenus,
szerintem az OTP-vel vigyázzatok, a legszemetebb feltételeket ők szabják a hiteleknél tapasztalataim szerint... nekünk mostanra járta be a "bankszférát" a hiteltanácsadónk, egy csomó ajánlatot összeszedett, és az Erste-t választottuk, már be is adtuk a kérelmet.
Igaz, manapság minimum 4-6 hét a kérelmek átfutása, annyira alaposak a vizsgálatnál a pénzintézetek...

Képzeljétek, volt az oviban fényképezés (persze karácsony előtt majd megint jönnek, meg majd anyák napja előtt :roll: ). Csináltak 4 féle csoportképet, természetesen Boglárka őfelsége az egyetlen kölök, aki egyik képen sem volt képes előre nézni, van amelyiken éppcsak látszik a profilja... őrületes nőci.... :shock: :lol:
csináltak minden gyerekről 7 féle beállítást, maga a képek alapötletei nagyon jók voltak, de olyan bénán fotózták őket, hogy alig tudtam 2 félét kiválasztani, hogy legyen a nagyszülőknek meglepi... mindezt persze 250 Ft/kép áron... és ez csak a normál képméret... :?

nekem igazából csak egy kép tetszik a gyerekről, ez:
Kép

itt meg Roniról egy "friss", épp a karkötőjét veszi fel... :D
Kép

puszi mindenkinek!
andibab

Sziasztok!

Hát a képekre még várni kell sajna, mert az akkuk teljesen tönkre mentek, az elemeket meg falja ez a gép. Úgyhogy ha apa haza jön, veszünk majd akksikat. Meg bevallom, így a kölözés miatt, meg, hogy sokáig meg sem leltük a gépet, alig készült most Lelléről kép, de igyekszem pótolni és megosztom veletek is.
Mert már nagyon, olyan nagy, hogy ma a dokinál, voltunk oltáson és egy kicsit sem sírt. A váróban hallotta, hogy mindenki sír bent, mondtam neki, hogy lehet ő is fog, mert injekciót kap majd, ami talán kicsit fájni fog. Aztán mondta, hogy ő nem fog sírni és nagy meglepetésemre nem is sírt és még a száját is nagyra nyitotta, hogy a dokibá bele tudjon kukkantani. Kapott is szép matricát.

Nircee, te ezt, hogy bírod? Olyan nagyon rossz lehet egy ilyen "ugatós" anyós. Férjed, hogy áll a cigi leszokással és a fogyózással? Az anyukája biztos támogatja! Elmúlt már Simon hasfájása?

Tiop, nagyon aranyos Zsani ágyacskája! Két párnán is alszik, nem túl magas neki?

Andibab, jaj de kis tündérkés Bogi a képen! Azta, Roni meg már mekkora!

Piroska, hát nem azért, nem vagy te egy kicsit türelmetlen??? Nehogy kétségbe essél már, hogy még nem jött össze a kistesó. Vagyis ha már hosszú hónapok óta próbálkoztok, akkor lehet aggódni, de ilyenkor még tök felesleges, csak rontasz a helyzeten. Nem kell és nem is történnek a dolgok egyik pillanatról a másikra. Pl. Didri nem fog azonnal tisztán kanállal enni, majd fog, nem alszik el magától, majd elfog, nem mászott abban az időben ahogy te akartad, már mászik, fogai is jönnek majd idővel, nem kell aggódni, ahogy emlékszem, nem rég írtad, hogy tervezitek a kistesót, szerintem még egy hónapja sincs.... majd összejön...

Én már nagyjából összeírtam, és elkezdjük lassan beszerezni a karácsonyi dolgokat. Pl. tegnap már vettem egy csomó csillagszórót, mert tavaly már csak a maradék, félig töröttek jutottak. Meg Lellének is megvan már az egyik ajándéka, a másikat rendelni kell, sokára ér ide. Vettem nagyon szép anyagokat terítőnek, asztalközpnek..stb.
Na és azt még nem is mondtam, hogy Lellének milyen édes köntöst varrtam, na majd azt jól lefényképezem és megmutatom. Tényleg jó lett.

Reggel megint fél9ig kényeztetett, úgyhogy kicsit sem vagyok fáradt. Megyünk is jó nagy sétára, ha felkelt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Andi, még nem tuti az OTP. Erste nekünk kilőve, nem vagyunk házasok. :? Még agyalunk.
Édes Bogiról a kép. Nálunk egyszer van egy évben fotózás október-novemberben, és viszont látásra. Felétek ez már üzlet úgy látom. Karácsony, anyák napja, naná, hogy mindenki fog venni.... :? Tudják azt a fényképészek hová kell menni

Áhh ma Szonja is fél 9-ig aludt reggel. Most meg volt 3/4 3 mikor elaludt... Már nem is érdekel. Alszik amikor alszik. Viszont akármikor kel fel akkor is kimegyünk még a levegőre. :roll:

thenus

sZIASZTOK!
andibab!
De szép a lányod!Mind a kettő édes,de a nagy csajod valahogy olyan kis angyal ezen a képen! :wink: Tök jó,hogy ennyi fényképezés van nálatok!Nálunk évente 1x jönnek általában május elején. :?
Henus!
Nálunk is van ám,hogy Zsani csak késő este alszik el ,de akkor elég neki egy 10-15 perc.amikor persze álmos(mint ma este is lesz,mert délelőtt elaludt és már 11-kor fent volt.)akkor 8 ,1/2-9 felé már alszik.Van,hogy nekem is pörög a cicin kitalálja,hogy szomjas stb.......akkor hagyom,hogy menjen inni és kivárom amíg elájúl!ez van,türelem és ezt is kinövik!a zene talán segíthet! :wink: :D
Pilla!
Köszi!
a konyhánk majdnem kész,még várjuk a fogantyúkat mert gyártás alatt vannak!Mindjárt mutatok képet!Nincsen még egészen kész,még apának ki kel vágni a mosogató helyét és a gázt hozzá kel igazítania a pulthoz,és a gáz utáni pultot is fel kel tennie!De már szép! :wink:Apró dolgok is hiányoznak,de szép lassan meg lesz minden!
Kép
Kép
Kép
Kép
Giga!
a kiságy 41.000Ft volt,de csak azért ennyi mert körbe húzattuk !egyébként "csak" 36.000 lett volna!Az anyag volt drága,mert volt 27.000 is de az gány anyag volt! :? :wink:
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Andi, szerintem nagyon jó ez a kép Bogiról. ;) Roni pedig milyen nagycsajos. :shock:

Erste? Hagyjuk... Mi eddig csak szívtunk velük, úgyhogy amint vége ennek a gazdasági cécónak áttesszük OTP lízingbe az ERSTE-s hitelünket.
Vendég

Pimpo!
Köszi neked is!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem alszik 2 párnán az csak "kamu"alvás volt!Kipróbálta az új ágyat,be is kellett takarni őt! :lol: :lol: :lol: :wink: A nagy virágoson alszik csak,na meg az én kispárnámmal! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Henus, mi sem vagyunk házasok...

Tiop, szuper a konyha. Nagyon tetszik!
Vendég

Lányok, mi ugyan nem vagyunk érintettek a hitelekkel (sajnos vagy szerencsére), ezért nem is nagyon értek hozzájuk, de anyósomék a Budapest Bankhoz mentek át, mert alacsonyabb havi részletet és rövidebb futamidőt ajánlottak! :shock: Persze hogy váltottak! :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Lányok, nem megy le a láza Didrinek. Beadtunk neki egy lázcsillapító kúpot, kikakilta, csináltunk hűtőfürdőt, adtam neki nurofent, és így 38,4. Nincs már ötletem. Borogatom a fejét, tudtok még valamit?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, hagyj időt, majd le fog menni. Nekem mondjuk a Nurofen nulla, én inkább Panadol babyt adok. A kúp lenne a legjobb mert az gyorsabban leviszi. Igaziból ez még nem magas láz, de ha borogattok, meg szirupot is adtál le fog menni. NYugi!!! :wink:

Pilla, igen tényleg ezt már egyzser kibeszéltük :oops: és most gondolkozom, hogy nem ez volt itt a szempont, (talán a CIB-nél, már fingom sincs) hanem a párom vállalkozásának a bevételét évre lebontva nekünk nem kedvezően számolják. Mindenütt van valami... :?

Tiop, szép a konyha! Tök jó, hogy a férjed megcsinálja és nem kell ezért is fizetni! :wink:

thenus

Henus,
nem az a gond, hogy annyi, hanem az, hogy annyi volt a kúp meg a hűtőfürdő után. Most már borogattam a fejecskéjét is, lement 37,9-re.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Teszek fel én is fotókat: A napokban készültek :wink:

Kép

Kép

Kép

thenus

Tiop
szép a konyha :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus, mit csinál ott a Szonja, relaxál? :) Nagyon ari! :)

Andi
gyönyörű két leányzód van. :)

Pimpoka, Andi
nem sürgetem, csak jó lenne, ha ez a gyes folytatódna tovább, mert nem szeretnék visszamenni dolgozni, aztán megint eljönni. A munkahelyemen nagyon szívtak emiatt. A másik, hogy Didri négy év alatt jött össze, nekünk nem egyszerűen megy, sajnos ...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, köszönöm, jobbulást a babádnak!
Vendég

Bocsi, de most csak Piroskának:

Daninak sem akaródzott lemenni a láza, most, amikor beteg volt. Úgyhogy én hívogattam orvosokat, összefoglalva az alábbiakat mondták:
-ha lemegy a láz 38 alá, akkor már OK, nem kell lázat tovább csökkenteni
-38 fölött hűtőfürdő, ami 10 percig tartson és a ciciig érjen a víz
-Nurofent és Panadolt lehet felváltva adni, tök más hatóanyag van benne, és betegségtől függően hol az egyik, hol a másik lehet hatékony ugyanannál a gyerkőcnél
-a láz általában 4-5 óránként felmegy, nem kell aggódni

Jobbulást Didrinek!!!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Köszi lányok a tablettás válaszokat. Henus, Giga, többek között azért sem lenne nagyon jó a tabletta nekem, mert amilyen zizi vagyok, tuti, hogy elfelejteném bevenni. És akkor egy hónap ugrott. Így meg nem lenne nagyon értelme.
Pimpoka, neked is köszi a helyi fogamzásgátlásos ötletet. Önmagában a "vigyázunk" nálunk nem jött be, ld. Anna :lol:, de a kettő együtt kombinálva jó lesz.

Tiop, szép Zsani ágya, és tiszta jó, hogy ennyire szereti. A konyhád meg gyönyörű!!!Gondolom, öröm benne főzni(az elején :wink: )

Piroska, jobbulást Didrinek!!! Kistesóhoz meg türelem!

Henus, nem tudok semmi jó ötletet mondani, mi is szenvedünk az elalvással mostanság, és türelmem nekem is fogyóban :( :roll:

Hú, Sára most mutatta először jelét a féltékenységnek. Szoptattam Annát, fáradt volt, mert nem aludt délután, és nem tetszett neki, hogy Anna cicizik, ő is akart már. Meghúzta a haját, és megrúgta a fejét(nem nagyon, de direkt). Mikor Anna elkezdett sírni(inkább azért, mert kiabáltam, és megijedt), akkor bezzeg már puszilgatta. Kezd nehézzé válni a két lány szoptatása, lévén, hogy Sára is ennyire igényel még engem. Nem akarom, hogy riválisát lássa a hugában...

Böbi, az én férjem is mindig bent volt az ultrahangokon. Igen, hasi a 18. heti.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Piroska!
Jobbulást Didrinek!a láz tényleg úgy van ahogy mali leírta!Nyugi és türelem! :wink: A kis tesó kérdéssel pedig ne idegeld magad annyira,mert annál nehezebben fog össze jönni! :wink:
Henus!
Nagyon jók a képek!Tényleg mit csinál Szonja a kádban?Tök ari!Igazi nagy lány. :lol: :wink: :D
Katica!
Sajnos néha előfordulnak ilyen dolgok,de ez még nem feltétlen jelenti azt,hogy féltékeny,hanem csak annyi,hogy felkeltse a figyelmedet arra,amit éppen akar.Mondjuk az tény és való,hogy a szoptatás két gyerkőcnél néha akadályokba ütközik és én nagyon csodállak ezért!Valahogy el kéne választanod most már Sárát,bár lehet,hogy rosszabb lenne a helyzet!Tanácstalan vagyok,mert én még nem voltam ilyen helyzetben! :? :oops: Sára olyan okos és édes lányka,biztosan nem látja a tesóban a riválisát!ez csak egy alkalom volt,még nem kel meg ijedni! :wink:
A konyhámat még meg kel szokni,mert mindennek új helye lett és néha még gondolkodnom kel,hogy mit hova tettem. :lol: :wink:

Csajok mindjárt itt van megint Karácsony!Úgy repül az idő.apa már a szabit is bejelentette! December 19-én dolgozik utoljára,és csak 5 vagy 12-én kezd újra!Én már nagyon várom! :D elővettem már pár darab dekort is és szépen lassan előkerül minden! :wink:
Ki mit vesz a gyerkőcöknek??? :?:

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok, lányok!

Na, végre nem volt láza a leánynak. Hatott az antibiotikum. De mielőtt abbahagyjuk, majd adok neki vitamint. Csak mert az antibiotikum legyengíti az immunrendszerét és nem szeretném, hogy ha abbahagyjuk, egyből összeszedjen valami nyavalyát. Vettem Flavon kids vitamint, kivonatok vannak benne, természetes anyagok, adni fogok neki. Az a gondom, hogy nem nagyon ír, csak négy éves kortól adagolást. Nem ismeri véletlenül valaki ezt a készítményt? Vettetek már ilyet?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és holnap lesz a nyelvvizsgám, még eddig kb. két órát tanultam rá összesen. :( Gondoljatok rám holnap, hátha valami csoda folytán sikerülne...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszi Tiop a bíztató szavakat. Tudom, hogy szereti Annát, és hogy nem mindig ilyen goromba, de kicsit megijedtem tegnap. Szopi téren is gondjaim vannak. Neki nem, ő szopizna bármeddig. Az a helyzet, hogy szívem szerint már elválasztanám, sőt, várandósságom alatt elválasztottam volna. Sárika más technikával szopik, mint Anna. Ő megszokta, hogy cumizik rajta(mikor kevés volt a tejem, akkor szopott így), de ez nekem nem jó, mert a fogával súrolja a bimbó alatti részt, meg látszik mindig a foga nyoma. És nem tudom rávenni a helyes módra. Szóval ez nekem kellemetlen, nem bírom, hogy hosszú percekig, fél órákig szopizzon. Mindig tartunk egy kis szünetet, aztán reklamál, hogy még.
Henus, itt jön az esti elalvós gond. Éppen ezért, mert fizikailag nem bírom sokáig szoptatni, meg akkorra már fáradt is vagyok, a türelmem is kevesebb, és kínlódás az altatás, ha pl egy órán keresztül kell altatni. Olyankor sokszor elvesztem a türelmem, ez nem jó neki se, meg nekem sem. Utálom ilyenkor magam, és lelkiismeret furdalásom van, Sajnálom Sárikát, hogy miért nem vagyok vele türelmesebb. Szóval ezekett érezheti rajtam mostanában, és ezért volt a tegnapi akciója is. Nem tudom mit kellene tenni. Elválasztani most nem tudnám, nem értené meg, hogy ő már nem kaphat. Neki a cici=anya szeret. Most nem vonhatom meg tőle. Nekem kellene türelmesebbnek lennem szopik alatt. Olyan szar, mert mindenhol azt olvastam a vélemények között a tandem szoptatásról, hogy milyen jó, szép, stb, nekem meg mégsem fenékig tejfel :( Persze az nagyon jó érzés, amikor ketten egyszerre szopiznak, és két buksit tudok egyszerre simogatni, de ezek pár perces jelenetek, mert Sárika csak odakéreckedik olyankor, mikor Anna szopik, kortyol párat, és megy is a dolgára. Nekem a hosszan tartó elaltatós szopikkal vannak gondjaim. :cry:

Piroska, örülök, hogy lement Didri láza! Sok drukk holnapra!!!! :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, megértelek. És pont azt akartam mondani, hogy ha most elválasztod az lesz a legrosszabb. Főleg, hogy Anna még sokat cicizik. Akkor aztán tényleg elszabadulna a pokol, hisz Sárika is még nagy függő. :D Szerintem próbáld valahogy húzni még...Tudom, hogy nem könnyű, mert én ugyanígy vagyok. Csak nekem nincs még másik. Akkor talán könnyebb lenne, ha Anna már nem csak szopizna hanem mást is enne. De lehet addigra már Sárika leszokik magától...

thenus

Katica!
Én is ugyanazon a véleményen vagyok, mint Henus. Szerintem se lenne jó ötlet most elválasztani Sárikát. Hiába elmúlt már 2 éves, de szerintem még nem igazán értené meg, hogy miért teszed. Ő azt venné le belőle amit te is írtál nincs cici=anya nem szeret már. :? Kitartás és reméljük hamarosan megoldódik.
Jól értem a helyzetet? Hosszú szopik már nincsenek Sáránál és ezért is nehéz az altatás? Eddig csak cicin aludt el a nagylány?

Piroska!
Örülök, hogy lement Didri láza! Szorítok holnap a nyelvvizsgádhoz!

Kép
Kép
giga1

Halasztom a nyelvvizsgaidőpontot. Majd márciusban levizsgázom, nem hagyom itthon a gyereket meg a férjem, amikor mindkettő beteg. Kell fizetni 2700 ft-ot és lehet halasztani. Annyit megér.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee most írt sms-t, a Bethesdában vannak, Simi leesett az ágyról, arcra. Törés nincs, de agyrázkódása van, nem tudni, okozott-e valami komolyabb elváltozást. :( Nircee bent van vele.

Nagyon szorítunk, hogy ne legyen komoly baj!!!!
Vendég

Én is kaptam üzit... Megy a drukk Nóriéknak!
Vendég

Szerintem akinek megvan Nóri telószáma, egy pár szavas biztató sms biztosan jólesne neki... a Bethesdában jó kezekben vannak, reméljük, nincs komoly baj!
andibab

Nekem sajna nincs meg a száma, de én is nagyon szorítok, hogy ne legyen semmi komoly!!!

Kép
Kép
giga1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?