Új privát üzeneted érkezett!

Ácica!

Te is szegedi? :D Megírod priviben, hogy kihez jársz?
Én 24 vagyok.
Tegnap én is nagyon gatyán voltam, hánytam is :cry: ....régi nacik rám se jók...anyukám kifogyott cuccait hordom (szerencsére fiatalos ízlése van)+ netről rendeltem egy pocibetétes farmerszoknyát....ilyen bandázs van a Brendonban is, nekik van webshopjuk is, de bizti lehet olcsóbban is venni...esetleg teszvesz?

KépKép
amadea

1290-ért van vadi új bandázs a teszveszen, többféle mintával...

KépKép
amadea

Lányok, köszönöm a tippeket! Mimmi, aranyos vagy, hogy utánanézel nekem... :) Köszönöm a segítséget Neked is.
Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Kata, a táblázathoz: én 33 vagyok.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok hát van egy jó hírem meg egy rossz ma reggel +++++ lett a tesztem tehát igazatok volt ott van a bébi de viszont július várom a bébit. De nem baj az a lényeg hogy ott a bébim :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem mindenki jól van.

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!
Heni, itt tudod megrendelni az övet:

http://www.mc.hu/termek.php?id=2074

de azt írják, 25 cm széles. Az enyém, amit kismama boltban vettem, 3-szor ilyen széles, mondjuk pont 3-ba hajtom, tehát ugyanekkora méretben használom, de idővel lehet, h jobb lesz csak felezni. Szóval azt akarom csak mondani, h lehet érdemes megnézni még pár helyen. Azt sem tudom, mennyi a szállítási idő meg a postaktg.

Úgy fáj a torkom, reggel azt hittem, nyelni sem tudok. Rohantam is a gyógyszeres dobozomért, Mucoangint találtam is benne, ez van a tájékoztatón: a terhesség 28. hetét követő terápiás alkalmazás bőséges tapasztalatai alapján nem befolyásolja a terhességet. Terhesség ideje alatt való emberi alkalmazásáról kérje ki orvosa véleményét.
Szóval nem igazán értem a lényeget, szerintetek?

Kép
Kép
mimmi

Minimanó, gratula Nektek, jó sokáig "bújkált" a babád :)
Szerintem azért nyugodtan írhatsz ide is.

Kép
Kép
mimmi

Mimmi 2 hete én is beteg voltam és van egy szopogatós tabletta a Tantum Verde amit terhesség alatt nyugodtan lehet szedni. Szerintem jó.
nanoemi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:32-kor.

Heni

Kép
szheni

Hát, nem vagytok ma túl aktívak csajok.
Mindenkivel minden rendben, ugye :?:

A torokfájásom mellé jöttek még kisebb-nagyobb gyomorpanaszok is, úgyhogy nem mondhatnám, h túl jó a napom.

Legszívesebben hazamennék aludni egy nagyot, de nem lehet :(

Kép
Kép
mimmi

Minimanó
Gratulálok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Minimano: gratulálok!!!

mimmi: neked mielőbbi jobbulást!!

voltam ma a védőnőnél, megkaptam a kiskönyvet, két hét múlva jön családlátogatásra. Lehet takarítani:)).

nálam semmi más újság nincs.

Rosszullétmentes, szép napot!!
Vendég

Kép
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:32-kor.

Heni

Kép
szheni

Kata, ez egyre jobb!!
köszönjük!
Nagyon szép!!
Vendég

Sziasztok Csajok!

Tényleg nagyon szép a táblázat! Egyébként megint csináltam magamnak krumplis tésztát... :oops: A férjem ki fog űzni a lakásból, ha megint ezt rakom elé :lol: . Majd eszik szalonnát :lol:

Mimmi, gondolom azóta már megkérdeztél egy orvost a torokfájással kapcsolatban. Sok meleg, citromos gyümi tea és pihi! Én szerencsére nem voltam beteg az előző gyerekkel, de azt hiszem, ha nagyon nagy a baj a Semicilin (remélem jól írtam le) az egyetlen keményebb gyógyszer, amit mamák szedhetnek.

Heni: Megy a szorítás! Jó koránra kell menned! Ha kapsz majd sztárfotót, rakd fel :)!

Magdi, remélem jól vagy! Azért két hányás között tessék írni valamit. Ha mást nem, akkor azt, hogy éppen mit hánytál ki :lol: .

Minimano: Gratula! Látogass meg minket is olykor, és remélem egy napon fogtok mindannyian születni :)

Puszi nektek! Kata2
torokka

..

Heni

Kép
szheni

Minimano!

Gratula a bébihez!!!

Mimmi!

Szerintem menj el orvoshoz! Én is a házipatika híve vagyok, de azért jobb ha lát egy szakember is! (Esetleg homeopátiás cuccok?)

Puszedli!

Gratulálok a kiskönyvhöz, a tiéd is olyan csúnya, mint az enyém?

Én is ma voltam védőnőnél, hozzám is jön 2 hét múlva, nekem is az volt az első gondolatom, hogy takaríthatok.....amúgy nagyon aranyos, mindent rendben talált.
Viszont kiderült, hogy én is jogtalanul tartózkodok itt: május 31-re írt ki.
De azért ugye megtűrtök itt? Lécci :D

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!

Sok sok olvasnivalóm volt, most,hogy megint eltűntem két napra :lol: Nagyon aranyosak vagytok, jövök ahogy tudok beszámolni a dolgokról :) Szerencsére valamelyest enyhültek a rosszullétek, de én sem vagyok teljesen normális, hogy most meg azon gondolkodom, hogy ez nem jelent e bajt. Bár megmondom őszintén, azért örülök, hogy rókakoma látogatásai ritkultak végre....

Kata, a táblázat egyre szuperebb :) Az én korom 32 év.

Kata2, tegnap a sült krumpli volt a szerencsés nyertes :D Képzeld, annyira jóízűen megettem, és már azt hittem, hogy megúszom a dolgokat, erre lefekvés előtt... de ha belegondolok abba, hogy Neked ez mellett még a kisfiadra is koncentrálnod és figyelned kell, azt gondolom, mégiscsak picit szerencsésebb helyzetben vagyok. Azért tényleg reménykedjünk, hogy most nem fog Nálad sem kilenc hónapig tartani ez az egész!!!!

Minimano ez igazán csodálatos hír! :D Remélem írni fogsz ide annak ellenére, hogy júliusi lesz a babád, nincsenek itt ilyen szigorú szabályok és határok :lol:

Valaki írta a székrekedést, ne haragudjatok, már nem emlékszem ki volt, csak azért hozom fel,mert nekem Anyukám mondta, hogy szenna teát ihatok, ha ilyen gondom lesz (persze, csak napi egy bögrével)

Ja, és ami ma még történt velem és nem rosszullét, az az, hogy ellátogattam egy esküvői ruhakölcsönzőbe megkérdezni, hogy tudnak e olyan ruhát adni majd, ami jó lesz pocakban. Nagyon aranyos nőci volt, mondta, hogy a karácsony előtti héten kellene visszamennem,addigra már nagyjából látszani fog, hogy milyen szabású ruha kell, és persze majd esküvő előtt is kell egy végső igazítás. Illetve, a gyűrűink is kész vannak.Holnap megyünk érte :) Nagyjából a nagy nap is alakul, bár ennek a szervezéséhez van most a legkevesebb energiám sajnos...

Szép estét kívánok Mindenkinek!
Puszi
Magdi
magdii

Sziasztok Lányok ... illetve Asszonyok!
Panninak hívnak és 2009 június végére írták ki a kisbabám születését! Befogadtok engem is?
Magamról annyit, hogy budapesti vagyok, idén nyáron mentem férjhez, és most először fogok szülni (és valószínűleg nem utoljára). Félállásban dolgozom, mint tanársegéd, és utolsó éves vagyok az egyetemen, emellett pedig egy tankönyv fordításán dolgozom, meg időnként tolmácsolok, szóval szegény kis picike első hónapjai előg nagy hajszában telnek.
Már jártam orvosnál, aki megállapította, hogy a magzat méhen belül fészkelte be magát, és láttam is az ultrahangon egy kis fekete foltot... :)
Hát egyelőre ennyi.

Panni
wpipike

Sziasztok!

Enyhült a torokfájásom, megittam vagy 3 liter meleg teát egész nap, dokihoz nem tudok eljutni, mert ezen a héten minden nap dolgozom :( remélem legalábbis, h ennél nem leszek jobban oda, különben táppénz lesz, de jobb lenne, ha nem, minden szempontból.

A gyomrom is helyrejött: már kopogott a szemem az éhségtől, úgyhogy szó szerint magamba erőltettem az ebédet. Gondoltam is, h nem lesz ennek jó vége, de csodák csodájára pont ettől lettem jól :)

Arra nem is emlékszem, h terhesség alatt is jött a védőnő látogatni, csak amikor már meglett a baba, de lehet, h csak én vagyok feledékeny.

Panni, üdv köreinkben :P

Kép
Kép
mimmi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:33-kor.

Heni

Kép
szheni

Panni, üdv közöttünk, persze,hogy örülünk Neked!!! :)

Mimmi, jobbulást kívánok!

Heni, aranyos vagy :) Én is emlékszem milyen az esküvői készülődés, egyszer már volt részem benne... csak az végül le lett fújva, mire minden meg lett szervezve... Most szerencsére nem lesz nagy felhajtás. Egyikünk sem szeretne. Mondjuk azért így is van mit megszervezni, de nem kell kapkodni, mert valószínű januárban nem lesz tolongás az időpontokért :D A héten fixáljuk az éttermet is, ami egyben cukrászda is, úgyhogy vacsi-torta is nemsokára megoldva :)
(egyébként,amit nagyon szeretnénk, az az, hogy legyen jó sok hó, szép lenne havas képeket készíteni :oops: )

Magdi
magdii

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:33-kor.

Heni

Kép
szheni

Vagy ott megvolt már az esküvő? Nem emlékszem már pontosan...

Heni

Kép
szheni

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2009.12.15 15:59-kor.
magdii

Sziasztok!

Úgy látszik ez a krumplis tészta a nyerő :lol: , torokka, én is csináltam ma magamnak!

Magdi: nálunk kb. 12 fős esküvő volt, nem sok előkészülettel. Nem csináltunk nagy felhajtást, de azért tudom milyen izgalomban lehetsz!! Kívánom, hogy nagy hó legyen, hogy sok szép havas kép készülhessen!!

Amadea: igen, csúnya, fehér. Gratulálok neked is a kiskönyvhöz!! Engem meg jún. 8-ra írt ki, mert a nagy táblázat szerint akkor. Hiába mondtam neki, hogy az nem lesz jó. Azt mondta, majd kijavítjuk.

Heni: jó korán mész! Szorítok én is!

Panni: üdv a csapatban!!!

Mimmi: örülök, hogy javulsz! Nekem Tantum Verde spray van, azt tényleg lehet.

jó éjt nektek!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az ötleteket a torokfájásra, úgy látszik a leghagyományosabb módszer, a citromos-mézes tea hatásos volt, nem mondom, h teljesen elmúlt, de határozottan jobb, mint tegnap.

Remélem, ma a gyomrom sem rosszalkodik és valami hasznomat is veszik a munkahelyemen :roll:

Nálunk sem lesz nagy esküvő, bár én legszívesebben elszöknék a párommal kettesben, mert még ezzel a kicsivel kapcsolatban is annyi minden van és még sehol sem tartunk. Meg egyszer, amikor sétáltunk és nagyon hideg volt, láttunk egy párt, pont akkor készítették az esküvői képeket és szegény menyasszony majdnem megfagyott, nem is tudott nagyon mosolyogni, na akkor mondtam, ha egyszer házasadunk, akkor azt csak 30 fokban, erre tessék: a tél kellős közepén :lol:
Én amúgy olyan ruhát szeretnék, ami még hangsúlyozza is majd a pocimat, bár szerintem addigra mindenféle ruhában látszani fog, ha így folytatom a növekedést :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Éljen a krumplistészta!

Torokka, tudom, milyen nehéz, nálunk 20 hónap van a két nagy között. De amíg ilyen humorral tudod felfogni, addig nem lehet semmi gond :lol: Én úgy rókáztam , hogy közben a lábammal tartottam távol a wc-től a nagyot, hm, több, mint érdekes volt. De 1-2 húzósabb év után szuper lesz, meglátod. Annyira jól össze nőnek a gyerekek, hogy az hihetetlen. 2-3 órán át eljátszottak már igen kicsinek együtt, és ez így van ma is. A közös programok egyszerűek, mert ugyan az a korosztály, szóval hosszú távon nagyon megéri. Csak az elejét kell túlélni!

Ácica, az én hasam is jókora, de kimondottan terhes pocak, nem kövér, így tetszik :) A kilók meg majd lemennek, már 2x sikerült, most is fog. Neked is!

Amadea, köszi a bandázs-tippet!

Mimmi, jobban vagy?

Heni, írj, mi volt a dokinál!

Nálam változóak a napok, több-kevesebb émelygéssel. Ami bejön, az a limonádé (a krumplis tésztán kívül :wink:), iszonyat mennyiségű citrom fogy itthon. Hétvégén buli lesz nálunk, a férjem meghívott 14 embert. Ki kell találnom valami olyan kaját, amit ennyi főre is viszonylag eyszerűen elő lehet állítani, és tálalni. Ötletek?

Sziasztok!

Benta
benta

Sziasztok!

Már megint úgy elhúztatok, hogy visszaolvasni is nehézséget jelent számomra. (bár ez az én bajom)
Minimano, gratulálok, és tényleg várunk néha egy-egy bejelentkezést legalább.
Mimi, hogy vagy ma? Vettél be végül is valamit?
Kata, a táblázat még mindig szuper!
Heni, mi volt a dokinál???? Azt a filmet én is láttam a Spektrumon. Nagyon jó volt. Szép képeket mutattak, és tényleg olyan jól elmondtak mindent.
Magdi, nagyon izgi lehet a készülődés, hát, még ha már a ruhák közt is válogathatsz! Milyen gyűrűtök lett, láthatjuk? A sógornőddel meg ne is foglalkozz. Az esküvőjük után biztos könnyebb lesz, és lássuk be, ha nem kezdesz el hisztizni, mint ő, akkor te nyertél. Sokkal több intelligencia szorult beléd….. Ja, és a havas képekre én is kíváncsi vagyok!
Panni, én is üdvözöllek, és gratulálok! Te aztán nem unatkozol, ha jól látom.. Terhességi tünetekkel hogy állsz?

Nos lányok, a krumplis tészta tényleg isteni ötlet volt. Tegnap szerencsére voltam olyan jól,hogy tudtam főzni magamnak. Benn maradt, még savanyút is tudtam hozzá enni. Olyan jó volt.
A rosszulléteim kb 2-3 napja áttevődtek reggelre, ill. délelőttre.
Tegnap rendelt a dokim. Olyan nehéz volt megállni, hogy ne menjek, de be kellett látnom, hogy semmi értelme. Jól vagyok (vagyis rosszul, de az most jó ), és minden héten fizetni, azért elég húzós, főleg, hogy tp-n vagyok. De jövő héten mehetek! Már alig várom. Kicsit izgulok, ahogy gondolom mindenki, de mégis olyan nyugodt vagyok. Tudom,hogy nem lehet még egyszer baj. Nagyon bízom benne,hogy nem csal a megérzésem. A múltkorinál már a beágyazódástól tudtam,hogy valami nem stimmel.

Szép napot mindenkinek!

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Hát jó sokat írtatok 5 nap alatt... :D :D
Panni: üdv itt! Nekünk is idén nyáron volt az esküvőnk!! :D
Minimano, Amadea, szerintem is maradjatok! Úgyis az a lényeg, hogy kb egyidősek a babáink, az a pár nap már nem számít! :D
Én is kezdő vagyok ruhatéren (is), kismamaövet még nem láttam, de majd utánanézek. Rám egyelőre minden ruhám jó, még semmi sem látszik. A teszvesz internetes bolt vagy rendes üzlet? Én még csak a Brendonról hallottam, de az elég drágának tűnik...
Ti jártok uszodába? Én nagyon szívesen mennék, csak régebben sokszor kaptam gombás fertőzést (szerintem az uszodában), és nem tudom, merjek-e. A dokihoz még 2 hetet kell várni, tőle biztosan megkérdezem majd, de már úgy hiányzik egy kis lubickolás...

Nem tudom, melyikőtök írta, hogy Luxemburgban fog szülni? Unokatesómék tavaly Belgiumban szültek, és neki is csak jó tapasztalatuk volt. Nagyon rendesek voltak, ráadásul az ő babájuk 7 hónapra született, de mindennap ott lehetett az anyuka az inkubátornál, kivehette szoptatni meg csak úgy az ölébe, fürdethette stb. És ahogy a képeken mutatták a kórházat, elég meggyőző volt a berendezése... Biztos Luxemburgban is hasonló a felszereltség, szóval jó lesz Neked biztos.

Újabban a férjem így köszön nekem, hogy "sziasztok, lányok!" Mondtam neki, hogy nem is tudjuk még, hogy lány lesz-e vagy fiú, de ő határozottan állítja, hogy neki az a megérzése, hogy lány lesz. :) Nekem nincs megérzésem, vagy lehet, hogy már kezdi belémdumálni ezt a lány-dolgot, nem is tudom. De hátha a 12. heti UH-n kiderül már... :D

Szép napot mindegyikőtöknek!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!
Minimanó, gratulálok!!!! Ilyen az anyai megérzés :D

Panni, üdv közöttünk!

Szheni, jelentkezz majd, mi volt a dokinál!

Mi tegnap voltunk. Már 2,43 cm! :D Mindent rendben találtak. Legközelebb 3 hét múlva kell mennem. Már gyűlnek az uh képek az albumba :D

Krumplistésztát én is megszavaztam a hétre, talán holnap az lesz a menü. Úgyhogy szuperek ezek az ötletek.

Rosszullétes lányoknak kitartást, már nincs sok hátra! :D

KépKép
süni76

Hello Lányok and Asszonyok and Leendő Asszonyok!

Már megint kicsit lemaradtam, jó sokat írtatok, hál'istennek! :D
Panni!
Üdv közöttünk, tök jó, hogy így gyarapodunk!
Minimanó, Amadea!
Feltétlenül maradjatok! Mi itt már egy csapat vagyunk, így együtt! :D Amadea! Írok privit, ha sikerül. Még nem tudom, hogy kell :oops:
Mimmi!
Remélem, jobban vagy! Vigyázz magatokra!
Magdi!
Nagyon izgi lehet a készülődés. Mi két éve esküdtünk, gyönyörű szeptemberi napon. Megrendelem Nektek a havat, o.k.? :wink:
Süni!
Örülök, hogy minden rendben a babóval! Várjuk a sztárfotókat!
Csillagtáncos!
Jó fej lehet a férjed! Lehet, hogy van férfi megérzes? :D :roll:
Én vigyáznék az uszodával, pláne ha könnyen kapsz el fertőzéseket. Esetleg kérdezd meg a dokid. Én is szeretek úszni, de nem merek, mert félek. Még otthon sem veszek fürdőt. (Azért zuhanyozni szoktam :wink: 8) )
Kata!
Szuper a táblázat! Csodálom, hogy tudod nyomon követni, olyan jó sokan vagyunk!
Tegnap nekem bejött a tortellini! Nagyon jólesett! (Mondjuk, házilag készítem, nem bolti, tartósítottat eszek).

Kép
ácica

..

Heni

Kép
szheni

Mimmi: akkor ti még nem vagytok összeházasodva a pároddal?

Heni milyen nagy már a babád, és mindjárt itt a 12 hetes UH is! Gratulálok! Képet nem kaptál? gondolom már mozgolódott is!

Én most találtam egy nadrágot, ami jó pocakban, lassan nekem is be kellene ruháznom egy övre, ha nadrágra nem is.

Süni: gratulálok nektek is! a tied is milyen nagy már! De jó, hogy te kapsz képet! Nem teszed fel (te is)?

Csillagtáncos: édes a férjed!! Lehet van "női" megérzése? 50% esélye van, hogy eltalálja :wink: .

tudjátok mi esik még nagyon jól nekem? a sós tortilla chips. Telít is, meg olyan jó kis rágcsa. Ma nem is ettem a krumplis tésztán kívül kiflit, csak a chipset, meg banánt. És ma hányingerem sem volt. Éljen! bár eddig sem nagyon, de viszont 3 napja vagyok olyan álmos! Nem tudom, hogy a meló-e, vagy a kismam kórság :lol: , de este 8-kor már nagyon nyűgi vagyok, ha nem fekhetek!

Pusz nektek
Vendég

Nem, nem vagyunk még összeházasodva.
Az igazság az, h a kis/nagylányom az előző kapcsolatomból született még, az ő apukájával 3 éve mentünk szét, de azóta nincs sok kapcsolatunk egymással, mondhatni semmi. Sajnos a lányával sem foglalkozik az exem. Valószínüleg ez miatt is van, h Bius a páromat hívja apának, meg hát mert a párom tényleg sajátjaként szereti.
Annak idején féltem is, h nem lesz olyan pasi, aki annyira fogja szeretni a lányomat, ahogy én azt elképzelem, de türelem rózsát terem :D

Szerintem 12 hetes UH-n még nem lehet látni a baba nemét.
Bius pedig 36 hétig nem mutatta meg magát, bár én kb. félidőtől már annyira éreztem, h lány lesz.

Puszi mindenkinek, szerintem ma már nem jövök, majd holnap.

Kép
Kép
mimmi

Heni, örülök h megvan az öv és tetszik, mondtam, h nagyon praktikus dolog.
És annak is örülök, h minden rendben a babáddal!

Kép
Kép
mimmi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:34-kor.

Heni

Kép
szheni

És nagyon édesek vagytok, hogy velem örültök... :oops: :oops:

Heni

Kép
szheni

Ezt találtam:

Milyen vizsgálatokból áll a genetikai magzatszűrés?

- Az első szűrést a terhesség betöltött 11. és13. hete között végezzük. Ez hüvelyi ultrahangból és speciális vérvizsgálatból áll. Az ultrahang során megnézzük a magzat méreteit, életviszonyát, a magzatok számát, mérjük a tarkótáji folyadékgyülem vastagságát, valamint a kromoszóma-rendellenesség más gyanújeleit keressük. Ebben az időszakban már számos egyéb fejlődési rendellenesség is felismerhető (pl. koponya, végtagok) Az ultrahang- és a biokémiai vizsgálat, valamint az anamnézis adatait Szegeden az Orvosi Genetikai Intézetben értékelik, speciális komputerprogram segítségével, mellyel pontosan megadható a Down-kór és még két másik kromoszóma-rendellenesség számszerű kockázata. Ennek alapján lehet eldönteni, hogy szükség van-e invazív diagnosztikára (magzatvíz-mintavétel, chorionboholy-mintavétel). Nagyon fontos, hogy a vizsgálat megadott terhességi korban történjen, mivel a program csak bizonyos magzati méretek mellett tud kockázatot számolni.

Szóval ezek szerint túlaggódom...

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Csajok!

Ma úgy látom mindenki jobban ráért :).

Heni: Gratulálok! Ne aggódj! Amint írtad is, a 13. hét teljesen belefér. Egyébként Az első gyerekkel én is 12+5-ön voltam. És azon se döbbenj majd meg, ha nem fogod látni, hogy a doki vajon mit néz, és biztos 3 mm alatt van-e a tarkó, mert ők értenek hozzá. Nekem ugyanis teljesen hihetetlen volt, hogy két pixelen állapította meg a doki a redő méretét. És nehéz volt azt is elhinnem, hogy ha a gyereket nem tudja pontosan bemérni, akkor ezt a 2 mm-t hogyan tudja :). De nemhiába ők az orvosok, én meg a "beteg" :). Képet pedig én sem tudtam felrakni, mert túl nagy volt a mérete, hiába kicsinyítettem... Egyébként a "kép" gombot megnyomva tudod feltölteni.

Csillagtáncos: Én járok a fiammal minden héten babaúszásra. A dokim azt mondta, ha a terhesség előtt is rendszeresen jártam, akkor abba az uszodába nyugodtan járhatok, ha nem volt bajom, mert azt a flórát megszokta a szervezetem. Ha nem jártál, akkor szerintem se menj, főleg, ha érzékeny vagy a gombákra. Ilyenkor még könnyebb elkapni.

Magdi: Az én esküvőm már 5 éve volt, és emlékszem, hogy akkor - 25 évesen - egy nyűg volt az egész. Vettem egy újságot, ott kinéztem egy ruhát, elmentem, felpróbáltam, jól állt és kibéreltem. A meghívónkon Romhányi idézet volt, amelyet Romhányi a Mézga Családba írt (abban a részben van, amelyikben esküvő volt... :)). És az egész esküvő kész kabaré volt a férjem miatt. Ha érdekel, akkor majd elmesélem. Egyébként élvezd a készülődést, és a menüt ne most gondold ki :)))! Én kezdek jobban lenni. Ez azt jelenti, hogy nem émelygek már, csak hányok. Ez sokkal jobb már, mert a közérzetem így csak 10-15 percre szar, nem egész napra.

Benta: Nekem is ez volt a vigasztaló, hogy a későbbi időben könnyebb lesz, mert lekötik egymást. És köszönöm az együttérzést. Hát tényleg nem gondoltam, hogy ennyire kemény lesz már a terhesség is... És a neheze még hátra van :)! Te jól érzed magad? Két gyerek mellett nem fárasztóbb?

Puszedli: Feküdj le korán! És tök jó, hogy bevált valami, ami jól esik. Bár a krumplis tészta... Hhhmmm... :)))

Újonnan jövőknek gratula!

Mindenki vigyázzon magára! Puszi Nektek!

Kata2
torokka

Sziasztok!

Heni: nekem azt mondta a doki, h nagyon fontos,h pont a 12. hét legyen. De más helyeken 12-13. hetet is olvastam. Viszont a 16. heti vizsgálatról is azt hallottam, hogy csak akkor szabad végezni az eredmények miat...Valószínűleg, túlaggódjuk az egészet...

Gratulálok a babanézegetőknek! Jó nektek, nekünk még 2 hét... De mindenképpen fogunk fotót kérni!

Ma elkezdtem makarónit csinálni ebédre, de közben úgy rámtört a hányineg, hogy nem tudtam befejezni, hanem átadtam a férjemnek (pont itthon volt)... Egész addig fetrengtem, míg kész lett a kaja, utána viszont gond nélkül jól megebédeltem belőle! Ki érti ezt?

Jó éjszakát Nektek!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:34-kor.

Heni

Kép
szheni

Panni!

Üdv közöttünk! :D

Mimmi!

Ez a védőnői látogatás új dolog, nov. 1-jén vezették be....

Heni!

Én is aggódok a 12. heti UH miatt, mert most, hogy módosították a szülés várható időpontját a 14. hétre esik....

Ácica!
Privát üzit úgy tudsz írni, ha a hozzászólásom alatt lévő PÜ felíratra kattintasz...

Köszi a tippet a székrekedésre, nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, megoldódott magától....

Esküvőre készülőket kicsit irigylem, nekünk idén augusztusban volt...

KépKép
amadea

Sziasztok Csajok!

Heni, már majdnem 3 cm a kisbabád! Akkor az enyém is ekkorka lehet! Képet! Képet! Képet! Had gyönyörködjünk benne! Ne aggódj, jó időben mész a vizsgálatra!

Belegondoltatok már, hogy milyen kis apróságok a babáink, mégis mekkora hatalmas örömet okoznak nekünk? Hihetetlen. Nálunk a héten lett publikus a dolog, és egyre több emberhez jut el kicsikénk híre. És viszonylag távoli ismerősöknek is annyira őszinte öröm van az arcán. Ez egy kis falu, és sokan ismernek, így gyorsan terjed a pletyi.

Bvigh, volt már egy elvesztett babád? Nekem is, sajnos. De most minden más, ahogy írtad is.

Ácica, kajáról csak recepttel együtt tessék beszámolni! Hogy csináltad?

Kismama-övet én is szeretnék, nem fázik alatta a pocak, ahol nincs összehúzva a cipzár?

Torokka, akkor nem mindennapi esküvőtök volt! Írjál majd róla, ha lesz kedved, engem érdekel. Nekem arany életem van, már nagyok a fiúk, és igen jó természetűek, nem is tudom, mivel érdemeltük ki őket :roll:

Szorulásra nekem nagyon bejön a reggeli egy pohár langyos/melegvíz éhgyomorra, vagy az előző este meleg vízbe áztatott aszalt szilva leve.

Jó éjt, sziasztok!

Benta
benta

Sziasztok Lányok!

Ma is csak ilyen későn tudtam jönni. Ez a munkahelyi oktatás elveszi az összes időmet :) Meghoztuk a gyűrűt, nagyon szép lett :) Megkérem majd páromat, hogy fotózza le és teszek fel képet róla (még soha nem próbáltam, remélem sikerülni fog). De nem igérem, hogy mostanában, mert kicsit el vagyunk havazva :(
Nagyon aranyosak vagytok, hogy szurkoltok a sok hóért :) Azt hiszem, ha ennyien szorítanak értünk, tényleg jó nagy hó lesz :) EGyébként gyűlölöm a telet a hideg miatt, mégis úgy alakult, hogy ekkor lesz az esküvőm. De már nem bánom, és talán, ennek a gyönyörű élménynek a hatására szegény tél iránt is megenyhülök :)

Kata2, azért nagy haladás, hogy már legalább nem émelyegsz! Reméljük, egy-két hét, és a hányás is elmúlik! Nem lehet,hogy kilenc hónapon keresztül szenvedj ettől a fránya rókakomától :) Az esküvői történeted persze, hogy érdekel!!!!!:) A menüvel mostanában nem foglalkoztam :) De valószínű, mivel kevesen leszünk, azt a lehetőséget választjuk, hogy csinálunk egy szűkített étlapot (majd ha a gyomrom is engedi) és mindenki választ magának valami főételt. A leves adott lesz, a piák szintén szűkített itallapról lesznek korlátozott összegig. Ez a terv, de elvileg holnap megyünk lefixálni a dolgokat, akkor már többet fogok tudni.

Heni, gratulálok az uh-hoz :) Ne aggódj az miatt, hogy mennyi idős a kisbabád, nekem is pont három nappal fiatalabbnak mondta a legutóbbi vizsgálaton a doki a korát. Az a lényeg, hogy minden rendben van Veletek, és a kisbabád nagyon jól érzi magát odabent :)

Süni, Neked is gratula az új uh képekhez!!!:) Igazi nagy babátok van már! (nekem még csak mm-ben lehetett mérni legutóbb :) )

Bvigh, biztos nem fogok hisztizni :) Szerencsére nem vagyok hisztis tipus :) Így is azon aggódom, nehogy rosszul legyek, és velem legyenek elfoglalva, mivel valószínű ez nem esne jól az ifjú párnak, amit meg is értenék. De a héten (nem szeretném elszólni magam) szerencsére nincsenek olyan nagyon nagy rosszulléteim, igaz, enni is kevesebbet eszem. Apropó, kaja. Képzeljétek, ma mit ettem! KFC-ben fincsibe szendvicset. Ebben még semmi meglepő nincs, de ha elmondom, hogy vegetáriánus vagyok és nagyon utálom a gyorskajákat, akkor már annyira nem mindennapi a dolog
:shock: :D

Csillagtáncos, az én párom is többes számban beszél hozzám :) De annyira édesek, nem? Én annyira el tudok érzékenyülni az ilyen dolgokon :oops: A legújabb neve egyébként a babánknak, mióta van uh képünk, hogy Pötty. Annyira édes, amikor simogatja a hasam, és beszél hozzá, hogy helló Pötty, hogy vagy kicsi Pötty :lol:

Hűha, mennyit írtam, szómenésem van :)
Puszi mindenkinek, holnap este remélem tudok jönni!
Magdi
magdii

Sziasztok Kismamák!

Jó ám olvasni, hogy pörögnek az események, amikor így visszaolvassa az ember. Hát, le a kalappal azok előtt, akik már második vagy harmadik babájukat várják, hogy van energiájuk mindarra a sok feledatra, ami előttük áll. Nekem ez az első terhességem, mégis annyira leköti a gondolataimat, hogy szabályosan a munka rovására megy. Pedig még csak főznöm sem kell, itt lakunk anyósoméknál, mindent készre kapunk. Mégis az első naptól, hogy nem jött meg, egyfolytában a babára gondolok - mi van vele, lesem a tüneteket, normális, nem normális, aztán jövök az internetre és utánanézek. Azért kistesó mellett azt hiszem, igencsak nyögnék - fizikailag, szellemileg megterhelő...hát, tényleg le a kalappal, anyukák.

Képzeljétek, az előbb közöltük a nagy eseményt anyósomékkal és sógornőmékkel. Tisztára remegtem, meg tűzpiros volt az arcom - sógornőmék odáig voltak meg vissza az örömtől, nagyon meghatódtam. Apósomnak 10 perc után esett le a dolog, addig csak némán vigyorgott a széken, aztán gratulált. Anyósom...nem szólt semmit, aztán mikor rákérdeztünk, azt moindta, sejtette, miért is vigyorgunk az asztalnál, de azért igazán megvárhattuk volna, míg megoldódik a lakásgondunk... Hát ehhez mit szóltok? Nekem igazán rosszul esett!!! Még most is a sírás környékez, muszáj vagyok leírni, páromat nem akarom ezzel zaklatni, neki anyukája. Pedig nyáron egyszer meg is jegyezte anyósom, mikor viccelődtünk babákról, hogy mit gondolok én, olyan fiatal vagyok, 31 évesen?? Pedig még csak jövőre leszek 31. Persze, ő már 18 évesen szült, másképp látja a világot. De akkor is...Remélem, csak a meglepetéstől nem tudott semmi kedveset kinyögni, aztán holnapra elmúlik. Ugye???
Pedig a párom annyira várta már a ma estét, mondta, majd meglátom, anyósom a nyakamba ugrik, vagy sírni fog örömében...hááát, nem is tudom, mit mondjak.

Azért örülök, hogy leírhattam Nektek, máris egy kicsit jobb, aztán meg nem vagyok haragtartó.

Érdekelne, pontosan mire való ez a kismamaöv? belül vagy kívül van a nadrágon? vagy arra való, hogy ne csússzon le a naci cipzár nélkül?

A rókázgatóknak küldök sos sok energiát, a dokim azzal vigasztalt, ha eddig nem is volt semmi tünetem, hát majd lesz, lehet, már holnap, lehet, sose...ki érti ezt?
Szép babavárást, készülődést havas esküvőkre, álmodozást boldog családról mindenkinek!
preta

Preta, sajnálom. hogy így reagált anyósod a baba hírére :( Remélem, csak a meglepettség miatt volt ilyen, és talán holnapra ő is átlátja, hogy milyen csodálatos dolog ez számotokra! Hidd el, át tudom érezni, biztos olvastad, hogy nálunk is volt negatív hozzáállás, ami azért már kezd megváltozni. Remélem, és szorítok Nektek, hogy minél hamarabb tisztázódjon ez Köztetek! És fel a fejjel, csak semmi szomorúság, tudod a kis csöppségeknek nem tesz jót :)
magdii

Hát akkor közkívánatra, írok az esküvőnkről. Egy kis vidító téma a babavárás közben :). Csak ígérjétek meg, hogy a férjemnek nem mondjátok el, hogy elmeséltem ;)

Nos, kezdem a lánykérésnél. 1,5 éve éltünk együtt, amikor elhatároztuk, hogy kiköltözünk Bp-ről vidékre. A ház megvételéhez hitelre volt szükség, viszont kedvező hitelt csak házpárok kaphattak. Így döntöttünk, házasodjunk össze. Kérdeztem azonban, hogy mikor lesz lánykérés?! A férjem közölte, hogy a megfelelő pillanatban. Egyik nap, édesanyám karambolozott Bp-ről hazafelé menet. A papám jött fel érte Pestre, hogy hazavigye. Én úgy döntöttem, hogy rántok ki egy kis húst, hogy vacsizzanak valamit. Az uram két rántott hús közben ránéz apámra, és megkérdezi: Tibor! Adod a lányod? Mire apám: Vigyed! Ennyit a romantikus párizsi lánykérésről. Engem nem kérdezett meg :), tutira vette :)). Amikor számonkértem, hogy miért így, közölte, hogy nem érti, hiszen mindenki együtt volt, és még vacsoráztunk is... Informatikus, mérnök, számítástechnikai GURU :)

A templomi esküvőn, amikor a feszületen volt a kezünk, a pap mondta a férjemnek, amit mondani kellett volna utána. A következő volt a szitu: Pap: Katalin (utána jön, hogy fogadom neked...), a férjem nem mond semmit, a pap megint mondja, hogy Katalin, a férjem még mindig nem mond semmit, majd megint mondja, hogy Katalin, mire a férjem megszólal: Nem vagyok debil, egy szónál többet is meg bírok jegyezni! :))))

A barátai elraboltak 10 óra körül és elvittek a Zokogó Majom nevű kocsmába dartsozni. Már majdnem éjfél volt, amikor szóltam, hogy szóljanak a férjemnek, hogy jöjjön már értem, mert éjfélkor menyecsketánc lesz. Szegény nem vette észre, hogy nincs ara, azt hitte a barátnőimmel traccsolok már megint valahol.

Majd jött a menyecsketánc. Én falusi lány vagyok, az esküvő is ott volt, így bizonyos szokásokat be kell tartani. Ilyen, hogy amikor befejeződik a menyecsketánc, akkor bejön az ifjú férj, egy rózsát dob a kondérra, megfogja a kondért és az újasszonyt, majd elviszi mind a kettőt. Az én férjem ennek ellenére bejött, rádobta a virágot, kivitte a kondért és engem ott hagyott. Majd szóltam, hogy velem mi lesz?! Visszajött, megfogott engem, és elvitt. Kérdeztem, hogy mi lesz a kondérral. Mire közölte, hogy "Elegem van a hülye szokásaitokból!" :))

Így telnek a mindennapjaink is. Aki szokta olvasni a blogunkat, az tapasztalhatja, hogy kicsit olyan rém rendesek vagyunk. De rengeteget nevetünk, mert az életet viccnek kell felfogni!!!

Remélem nem untattalak titeket. Jó éjt nektek!

Kata2
torokka

Kata, ez nagyon aranyos!!!!!!:D Végignevettem a történeteket, párom néz rám furcsán, mi bajom :D Úgy látom, nálatok aztán nem unalmas az élet :D De ez így is van jól, nem szabad mindig mindent komolyan venni!
Egyébként már épp ki akartam kapcsolni a gépet, de előtte még ráfrissítettem a fórumra. Nem bántam meg :D

Jó éjt!
magdii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?