Új privát üzeneted érkezett!

Szia Nixi!

Én már a 5.héttől járok hozzá.Már van egy 2 éves kislányom,de őt nem nála,és nem a Szt. Imrében szültem.Én is itteni tanácsra találtam rá.Nagyon kedves,minden hülye kérdésre válaszol,és alternatív szülés párti,ami nekem nagyon fontos volt.Úgy tudom nincs konkrét szülésznője,bárkivel tud együtt dolgozni,de ha valaki esetleg másképp tudja javítson ki.De úgy is megkérdezem majd tőle én is.

A rendelője a XI.ker-ben a Bocskai út 22.alatt van,de uh-ra a kórházba járok.

A részletekről majd inkább privátban!

Nanda
nanda

Nanda: én megkérdeztem tőle, és azt mondta, nekem kell a szülésznővel egy hullámhosszon lennem. Nekem ez nagyon szimpatikus volt Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Látom ismét a Bálint család van központban :-)
Én is "náluk" szültem, akik öket választják tuti nem bánják meg s jo emlékkel térnek haza.
orsolya11

Cory!köszi!
nanda
nanda

Szia Nanda!
Ma voltam védőnőnél, de sajnos nem megy az együttműködés, mindent nekem kell megmondani szinte hová küldjön és mikor.
Ha meg van a kicsi mit tudtok milyen gyakran és meddig jár majd hozzánk látogatóba?
Már készülök az okos kérdéseimmel, jövőhéten azt hiszem lefárasztom majd őt egy kicsit.
Számomra is az alternatív szülés támogatása fogott meg, és azok a cikkek amiket olvastam róla, rögtön úgy éreztem megtaláltam az orvosom.
A jelelnelgim még azt se kérdi meg, hogy hogy vagyok és van-e valami panaszom, problémám. Gyorsan megvizsgál, aztán majd egy hónap múlva látjuk egymást, és elköszön.
Ez nem szimpi.

Várom majd leveledet, addig is jó babavárást.
Nixi
nixi
Irország

Kedves Cory!
Köszönöm a gyors és kielégítő válaszadásodat, hasznukat veszem majd.
A válaszomat és újabb kérdésimet, majd küldöm, előre is köszi a türelmet.
Nixi
nixi
Irország

Sziasztok!
Ismeri valaki dr.Rákoczit? Szült esetleg nála már valamelyikQtök?
Névtelen

Sziasztok!A Tarpai Attila dr-ről, aki tud valamit, légyszí, írjon!köszi
doki

Szia Névtelen!
Én szültem a profnál 1.5 évvel ezelőtt és idén ismét nála leszek.
eskimo

Szia Eszkimo!
Tudnal nekem email cimet adni, erdekelne par dolog. Koszonom!
Névtelen

Zoldborso!!!!!!!!!!!!!!!!

A türelem meghozta a gyümölcsét, márcsak pár nap s itthon lesznek!!!!

Dobj egy email cimet, s tárgyként a nicknevedet ird, innen tudni fogom kitöl jött, mert akit nem ismerek azt rögtön törlöm.
Sajna virusos idöszakot élünk.
orsolya11

ILDIKO77

még mindig nem tudom elküldeni a mailt, folyamatosan visszajön!!!!!
orsolya11

Sziasztok!

Kérdésem lenne, magánrendelésre járok, de most sürgősen szeretnék konzultálni az orvosommal, nincs semmi baj, csak szeretném kikérni a véleményét. Szerintetek a kórházban hogy kereshetem fel? Egyszerűen bemegyek vagy előtte időpontot kell kérnem a kórházba is?

Köszi a választ:
zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi!
Szerintem egyszerűen menj be, de persze előtte érdeklődd meg, hogy mikor van ott.

Manga
manga

Koszonom Orsi, ment a level!
zöldborsó

Kedves Magdi,
döbbentem olvastam soraidat. Nem a tartalom miatt, hanem a stílusa miatt. Azon gondolkoztam, hogy vajon mi válthatta ki belőled ezt a mocskolódó hangnemet. Az, hogy akik elégedettek Bardóczy doktorral ennek hangot is adnak (anélkül, hogy fizetne nekik) és ajánlják másoknak? Te magad a történtek ellenére!!! ajánlottad barátnődnek őt...
Ennek és még jó néhány topicnak az is a lényege, hogy információt nyújtson többek között az orvosokról. Ha én jó véleménnyel bírok valakiről, akkor már miért írnék mást? Sajnálom a Veled történteket (elolvastam a történetedet) és szívből gratulálok az erőfeszítéseidért és eredményeidért.
Nem tudom, hogy ha elolvastad a reagálásokat "Névtelen" írására, azt miért nem vetted észre, hogy senki nem kérdőjelezte meg a leírtakat, nem hiányzott a megértés sem (sőt mindenki sajnálatát fejezte ki). A probléma egyrészt a névtelenséggel volt (persze szíve-joga mindenkinek) másrészt azzal, hogy nagyon kevés információt adott, ahhoz, hogy bárkit is meggyőzzön a valódiságáról. Így viszont nem információt (mert hát a negatívum is annak számít, akár tetszi akár nem) nyújtott hanem csak "egyszerű" lejáratás íze volt. Gondolom, amíg nem csalódtál a doktorban, addig Te is megírtad volna a pozitív tapasztalataidat.

És még két dolog:
"akit elvakít egy jóképü, megnyerö külsejü orvos dumája - sajnos ez megtörtént velem is- "

Csak nem képzeled, illetve hogy feltételezheted, hogy hozzád hasonlóan mások is puszta külsőségek alapján bízzák rá a doktorra magukat és a gyermeküket??? Ismered Te bárkinek is az "előéletét"??

"akik simán kipottyantottatok egy egészséges gyereket, amit akár otthon is megtehettetek volna egy szülésznö segitségével"

Mit gondolsz? Egy medencevégű szülés "sima kipottyantásnak" számít?

Sok boldogságot kívánok a kislányodhoz,
Évica
(Küldöm e-mailben is)
Évica

Szia Emmamama!

Igyekeztem elolvasni az irasaidat (kettot talaltam meg) es lehet, hogy bennem van a hiba, de igazabol mi a bajod Bardoczy doktorral? Az hogy toxemias lettel vagy hogy sielni mert menni (de elotte meg biztonsagba helyezett a korhazban)?
Szamomra nem derult ki, hogy miben hibazott pedig igyekeztem alaposan elolvasni...
Sajnalom, hogy ilyen poklot eltel at es remelem, hogy a kovetlezo terhessged jobb lesz. Nem vagyok szakember, de en is toxemias voltam az elso gyerekkel (csak enyhen), de az orvosomtol (aki persze pont a Bardoczy)azt az infot kaptam, hogy a toxemia minden egyes terhesseggel kesobb jelentkezik. 3 heten belul szulom a masodik gyereket es semmilyen tunetem nincsen es teljes szivembol kivanom, hogy Neked se legyen gondod a masodik babaval.

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok,

Eddig inkább csak olvastam az írásokat, melyekből sok hasznos információt szereztem: előadások, kismama klub stb.... Most vagyok a 25. hétben az első babámmal, lassan meg kell hozni a szülésznőre vonatkozó döntést is. Korábban többen kérdezték mit tudtok a szülésznőkről valamint kb. mennyi az annyi (azaz mennyit illik adni, mennyit kérnek.)
Többen írtáh hogy a szülésznők a betegre bízzák a döntést, nem pénzéhesek...
Én mégis a segítségeteket szeretném kérni, hogy legalább tájékoztató jelleggel tudjam mennyivel számolhatunk. (Ha gondoljátok szívesen adok e-mail címet....)
Elolvastam a szülésznőkről írt jó véleményeket is, leginkább 3 névvel találkoztam:Nyulas Jolán, Trapp Andrea, Fanta Zsuza... a többikeről tudtok esetleg valamit?
Holnap megyek a kismamam klubba, gondolom a személyes találkozás után "okosabb" leszek, de személyes véleményekre is kiváncsi vagyok.
Orvosom, Fülöp doktor rám bízta a döntést, mondván ő mindenkivel jól együtt tud működni, és
nem biztos, hogy ott tud lenni a szülésnél. Ezért különösen fontosnak érzem a szülésznő választást.

Köszönöm a segítséget,

Füles (ha jól láttam zsofi aláírással már szerepel valaki....)
fules

Sziasztok!

Hetek óta figyelgetem a társalgást, köszönöm mindenkinek, akinek a hozzászólása, tanácsa (akaratlanul is) a segítségemre volt eddig. Az orvosválasztáson túlvagyok, most engem is a szülésznő-kérdés foglalkoztat, mint Zsófit.
Ugyanis a választott orvosom akkor lesz szabin, amikor az én kisbabám meg szeretne születni, azaz augusztusban. Ezért szeretném, ha legalább a "bába" lenne biztos és ismerős.
Én is holnap megyek le a kismamaklubba, hogy közelebbről megnézzem őket. Persze az fontos szempont, hogy ki dolgozik augusztusban. Kép
Nekem a fentieken túl még Ujvári Borit ajánlotta a barátnőm.
Aki a többiekről tud mesélni saját tapasztalata alapján (beleértve a pénzkérdést is), az sokat segítene nekem.

Köszönettel:

Nomia
nomia

Szia Nanda!
Elvesztél vagy síelsz? Küldtem neked e-mailt is, hogy társaloghatnánk erről-arról. Várom a jelentkezésed.
Szia
Nixi
nixi
Irország

Szia Nixi!
Bocsi,de nagyon szarakodik nálunk a net,nem mindig tudok benézni.
Tegnap voltunk 4D uh-n a Megatoys-ba.Kisfiúnk lesz.Maya után egy fiú.Mindenki nagyon boldog,nekem még szoknom kell,nagyon kislányt éreztem.Részleteket privátban!
JA!Megyek ma kismamaklubba(szülésznős beszélgetés)17 órakkor a Szt.Imrébe,nem jössz?

puszi,Nanda
nanda

Sziasztok!

Két lányomat is a Tétényiben szültem, most nyár elején a harmadikat is itt tervezem. Nekem Ujvári Bori volt a szülésznőm mind a kétszer és most is őt választottuk. Nekem nagyon sokat segített, hogy ő ott volt velünk. Pénzkérdés: sose mondott semmilyen összeget. Amikor Lilivel jártunk (ő a nagyobb)NST-re a férjem megkérdezte tőle, de azt mondta, hogy ne is beszéljünk erről, hiszen még semmit nem tett értünk, és úgyis mi tudjuk majd a szülés után, hogy milyen volt. Szóval nekem nagyon bevált, és most is bármikor fel tudom hívni, hogyha valami gondom van. Én csak ajánlani tudom.

Szilvi
lino

Szia Nanda/Szilvi!
az alényeg hogy megvagy. A levelet már elküdtem, mi 2 hét múlva megyünk a Megatoysba.
Én is kislányt várok, de a pocimra fiút jövendőlnek a nagy szakértők, de valójában nem is akarnánk tudni, de szerintem győzni fog nálam a kiváncsiság.
Gratulálok a kisfiatokhoz, nektek teljes lesz igy már a család, én még hol vagyok ettől?!
Most nem voltam a klubban de akövetkezőn találkozunk!
Ha javul anet helyzeted várom a válaszod.
Pussz
NIKI
nixi
Irország

Sziasztok!

Tudna valaki részletes infot Fantha Zsuzsáról?

Lino,
elküldenéd nekem privátba Újvári Bori telefonszámát?nanda77@freemail.hu

Nixi!
Írtam mailt!

Nanda
nanda

Lino,

Nagyon köszönöm! Megnyugtató, amit írtál, mástól is csak jót hallottam. Meg fogom Ujvári Borit kérdezni, hogy be tud-e vállalni. Kicsit parázok a szüléstől, merthogy az első. Kép

Nomia
nomia

Nanda!
Ha kicsit visszaolvasol én írtam korábban részletesen Fantha Zsuzsáról. Most már elmondhatom, hogy 3 szülésen vagyunk túl ( az utolsó császár ) és továbbra is maradt a véleményem.
Egyébként egy hete jöttem haza 3,5 hét után a Szent Imréből és bizton mondhatom, hogy az összes szülésznő kiváló. Emberként és szakmailag egyaránt. Nekem naponta csináltak NST-t a szülőszobán, így mindegyikkel találkoztam.

Kriszta
Krisztike01

Kriszta!
Kérlek küld el nekem Fantha Zsuzsa elérhetőségét!
Köszi,Nanda
nanda77@freemail.hu
nanda

Sziasztok!
Bármilyen info érdekel Dr.Parragh Attiláról!
Nagyon köszönöm!
Névtelen

Tisztelt dr. Bárdóczy Zsolt!

Kérem engedje meg, hogy nyílt levelemmel forduljak Önhöz.

Üzenetem lényege az Ön számára, hogy itt a babanet oldalain, saját magamat is beleértve, senki sem adott hitelt az Ön lejáratására tett kisérleteknek.

Számomra "emmamama" hozzászólásai egy a végletekig megkeseredett, lelkében megbetegedett ember segélykiáltásai. Feltételezem, Önben olyasvalakit keresett és persze nem talált meg, ami neki óriási csalódást okozhatott. Ugyanígy lehetett az elözö orvosával is ( a doktornö az Istvánból ), feltehetöleg ö sem váltotta be a reményeket, róla is kiderült, hogy ember, nem pedig a Mindenható, ö sem oldotta meg "emmamama" belsö - lelki - problémáit.

Sok orvosismerösöm élt át hasonló szituációt, akik épp a "rossz idöben a rossz helyen" tartózkodtak. Levonták a tanulságot és akik tehették, mind továbbképezték magukat és szakvizsgáztak a pszichológiából.

Most kicsit tartok a várható túlfütött reakcióktól, hiszen olyan területre merészkedtem, amiben nem vagyok profi. Azt azonban aláhúzom, hogy levelemet a segíteni akarás és a jóindulat iratta velem.

Épp ilyen jóindulattal vagyok "emmamama" iránt is, akit megértek, segítek is neki, amennyiben nem utasítja el, hiszen én is voltam nehéz helyzetben.

Tisztelettel,

Vezér László
Vezér papa

Kedves mindenki aki a " Bardóczí dr."-hoz írt levélre reagált!

Örömmel veszem, hogy nem vagyok egyedül aki a dr. úr táborába tartozik.Nem akartam belefolyni a társalgásba de a lekiismeretem nem hagy nyugodni.
természetesen, mint anyuka én is megértem a problémákat melyet át kellett élnie Magdolnának. Az akkori helyzetett csak ő élhette át, de akkor sem lehet ilyen stílusban egy orvosról beszélni.
Tudom, hogy részére felháborító lesz amit írok de én igen is mellette voksolok. Röviden miért:
- vörös vagyok születésemtől fogva ami az orvosok szemében nem pozítívum( velem ijesztgetik az orvostanhallgatókat)
- a vércsoportom is agoddalomra ad okot
- az orvosi szakzsargon szerint " öreg szülőnő" vagyok, tehát inkább a 40-hez közelebb( habár sokan azt állítják letagadhatok egy- két évtizedet)
- örökletes epilepszia van a családomban
- fájások nélkül, elfolyt magzatvízzel szültem ( császárral)
- komplikáció hála orvosomnak nem volt

Talán ennyit tőszavakban. Az egyedüli voltam a császárosok közül akinek a varratát könnyen minden fájdalaom nélkül ke lehetett venni. A vágásom szinte láthatatlan, habár a természet igen vacak bőrrel áldott meg. szeretném a második babámat is nála szülni, feltéve ha elvállal.

Tehát mindenkinek szuverén joga jót vagy rosszat gondolni, de ha probléma adódik nem a háta mögött hanem akkor és ott helyben kell lerendezni a vitás kérdéseket. Ha kérdés vagy aggály merül fel nem útólag kell tőle kérdezni hanem azonnal, higgyétek el válaszolni fog.

Visszatérve a kórház elhagyására az információ amit megosztottál velünk nem éppen a reális valóság. Sajnos igen sok leendő anyuka szeretné ha BZS lenne az orvosa és ez az orvos társadalomban nem érdem.Mint minden hierarhikus rendszerben ő is akasztotta a fogaskerekeket. Ráadásul még szeretik is ez az igazi vörösposztó.

Röviden ennyit, de én is aláírom a levelemet ha valakinek vitatkozni lenne gusztusa állok elé.
Takács Erika, makeup@axelero.hu.
( egy 2 éves kimagasló IQ-val rendelkező kislány édesanyja)
Vígerika

Elnézést Dr. Bardóczy Zsolttól a név hibás gépeléséért.
Erika
Vígerika

Sziasztok!
Örülök, hogy megint itt tartunk, mivel a múltkor már írni akartam, hogy valakinek a háta mögött könnyű róla mindenfélét összeírni, mivel, nem tud rá reagálni rá és nem tudja magát megvédeni sem az alaptalan vádaskodásoktól. Ez esetben gondolom az "anti-Bardóczysták"nem gondoltak arra álmukban sem, hogy amit nem osztottak meg orvosukkal, azt Ő most itt el fogja olvasni.Nem hiszem, hogy személyesen is ilyen stílusban közölték volna mondandójukat. Örülök, hogy nem csak nekünk, akik elégedettek voltak orvosukkal kell megvédenünk, hanem az orvosok is olvassák és reagálnak a velük kapcsolatos véleményre. Így meghallgattatik a másik fél is és ha valaki reagál az Őt ért sérelmekre nyilván azért teszi, mert nem egészen a leírtak szerint történt a dolog és nem hagyja szó nélkül az Őt ért lejárató szöveget. Talán a "beirogatók" is jobban végiggondolják, hogy a hátbatámadás a megfelelő módszer-e_ami ez esetben szerencsére nem működött-vagy legközelebb négyszemközt beszélik meg orvosukkal a dolgot, amely biztos eredményesebb lesz és magukat sem járatják le a stílusuk miatt.
bcickany

Szia Szilvi!
Ma nálunk nem működik a net, még nem tudtam megnézni a leveled, de lehet hogy este otthonról már sikerül megnyitnom.
Majd nekem is segítesz a szülésznők telefonszámában, mert látom te már előbbre jársz.
Pussz
NIKI
nixi
Irország

Niki!
Mail ment!

Nanda
nanda

Kedves Tamár Úr!
Én örömmel olvastam sorait, mivel nem csak a női társadalom véleményére vagyok kiváncsi hanem a " kispapákéra "is. Nagyon sok érdekességet írt le, melynek hiányos tudásom miatt csak egy részér értettem, de ez az én tudatlanságomat jelzi.
Írásában azonban volt egy rész mely szíven ütött, miszerint a bölcsödei elhelyezést nem tudják megoldani. Saját tapasztalatom alapján ha Budapesten él, több olyan bölcsöde és óvoda létezik ahol minden olyan kis "embert" felvesznek akik valamilyen oknál fogva korlátozottak és nem csak a fogyatékkal élőkre gondolok. Az én kis lányom is integrált bölcsibe jár fogyatékkal élőkkel, habár semmilyen egészségügyi problémája nincs. Nagyon fontos és kiemelkedően magas ezekben a bölcsikben az oktatás, fejlesztés.
Véleményem alapján a védőnő segíteni tudna önöknek ebben.

Kívánok gyermekükhőz sok boldogságot.
Takács Erika
Vígerika

Kedves Tamár Úr!
Én örömmel olvastam sorait, mivel nem csak a női társadalom véleményére vagyok kiváncsi hanem a " kispapákéra "is. Nagyon sok érdekességet írt le, melynek hiányos tudásom miatt csak egy részér értettem, de ez az én tudatlanságomat jelzi.
Írásában azonban volt egy rész mely szíven ütött, miszerint a bölcsödei elhelyezést nem tudják megoldani. Saját tapasztalatom alapján ha Budapesten él, több olyan bölcsöde és óvoda létezik ahol minden olyan kis "embert" felvesznek akik valamilyen oknál fogva korlátozottak és nem csak a fogyatékkal élőkre gondolok. Az én kis lányom is integrált bölcsibe jár fogyatékkal élőkkel, habár semmilyen egészségügyi problémája nincs. Nagyon fontos és kiemelkedően magas ezekben a bölcsikben az oktatás, fejlesztés.
Véleményem alapján a védőnő segíteni tudna önöknek ebben.

Kívánok gyermekükhőz sok boldogságot.
Takács Erika
Vígerika

Kedves Névtelen, Emmamama és Többiek!

A magam részéről nem sok értelmét látom az interneten való efféle vitatkozásnak, egymás mocsokkal dobálásának, most mégis úgy érzem szólnom kell. Ha valakinek beteg gyermeke születik, pláne orvosi műhibából, és nap mint nap látja a kis csöppséget, aki akár teljesen egészséges is lehetne, úgy vélem nem okolható azért, hogy dühös, akár 3 év elteltével is. Én is az lennék, más kérdés, hogy nem biztos, hogy a neten kitenném magam további sértéseknek, bántalmazásnak olyanoktól, akik a problémáimat nem ismerik, ám mindenképp késztetést éreznek arra, hogy belegázoljanak valakibe, akinek vígasztalhatatlan fájdalma van.
Azt hiszem mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ma Magyarországon orvosi műhibaperben nyerni szinte 0%. Orvos barátomtól hallottam olyan történetet szövődményes intenzív osztályra került, élet-halál közt lebegő kismamáról, aki egyértelműen az orvosok hibájából került abba a helyzetbe, de maga az orvos barátom is megerősített abban, hogy a kismama nem nyerné meg a pert, ha indítana is, mert bizonyos információk soha nem fognak a birtokába jutni. Azt gondolom, esélye sincs a magunkfajta "laikusoknak", hogy bebizonyítsuk igazunkat vagy gyanúnkat, orvosi szaktudás hiányában. Ez nem Amerika és nem is lesz egyhamar.
Nekem nem Bardóczy Zsolt volt az orvosom, de ha a sajátomról hallottam volna azt, hogy hibázott, hálát adnék az égnek, hogy nem velem és a gyermekemmel történt mindez.
A lényeg, minden kedves hozzászóló, egy kis EMPÁTIA. Ez hiányzik belőlünk magyarokból, sajnos.

Kedves Névtelen és férjura!
Noha segíteni sajnos nem tudok és mint írtam, megértem indokaikat, amiért nem bonyolódtak évekig tartó, nyomorba döntő műhibaperbe, mélyen együttérzek önökkel, akár Névtelenek, akár 'Nevesek'. Azt gondolom, akit ilyen nagy bánat ér, nem ül le a net elé csak azért, hogy rágalmazzon egy orvost.

Ebben a topicban nagyon sok jót olvasni orvosokról, az árnyoldalról alig. A topic azért jött létre, hogy informáljon, jót és rosszat egyaránt megosszon, ezért ne ítéljük el azokat, akik megírták a tapasztalatukat, mégha ingerültebben is, mint az itt megszokott.

Manga
manga

Vezér úr, először nézzen legalább utána annak, amit leír! tachycardiáról van szó, ha a szív a kelleténél gyorsabban ver, azonban bradycardiáról, ha lassabban. A magzatnál nyilván ez utóbbiról van szó, amint a "Tanár Úr" pontosan írta. Mielőtt gunyorosan ironizálgat, nyisson ki egy ógörög szótárat. Ha pedig nem tudná értelmezni, ne oktasson ki másokat. Üdv, dokinő
dokinő

Tisztet Vezér Úr!
Én részemről érdeklődéssel olvastam észrevételeit, reagálásait. De úgy érzem, habár nem vagyok "lélekbúvár", hogy talán önnek is segítségre lenne szüksége. A fenti észrevételemet meg is indoklom:
- az elmúlt napokban több kórház topic-jába beleolvastam és igen sok helyen találkoztam az Ön nevével.Ez véletlen vagy előszeretettel szeret ilyen tipusú témákkal foglalkozni?
Ha érdekli Önt a családok lelki és egyéb problémájatalán beleáshatná magát a témába és kellő iskolai végzettség után segíthetne az embereknek, családoknak.
Nem kíván önt kérdőre vonni, sem pellengérre vonni mivel nincs jogom rá, de azt hiszem ahogy az előző írásokban olvashattuk ezek az üzenetek inkább építő és tájékoztató jellegüek vagy annak kellene lenniük.
Tehát részemről maradok a tapasztalatok megosztásánál és inkább saját életünkből és a megszerzett információkból próbálok átadni, mert én úgy érzem ez a cél.
Tehát mindenki szerintem zárjuk le a témát és inkább ötleteinkkel segítsük a Magdolnához hasonló édesanyákat és inkább erősítsük őket, hogy a mindennapi harcaikat megtudják vívni.
Tehát ha én tudok inkább segítenék és köszönöm neki, hogy megosztotta velem érzéseit. Igaz, hogy nekem más tapasztalatom van a Dr. BZS-vel de ez az én szuverén jogom, de ezért nem zárkozom el attól, hogy másokat meghallgassak.
Köszönöm, hogy elolvassátok hosszúra sikerült észrevételemet.
Takács Erika
Vígerika

Sziasztok,

Utana kerestem Emmamama irasainak es megtalaltam az 'eredeti' szules sztorit, ami meg Soma neven irodott es teljesen mas stilusban (mintha egy masik ember irta volna). Vajon mi tortent a 3 ev alatt, hogy Emmamama igy megkeseredett?

Katka2

Katka
katka2

Kedves Dokinö!

"Vezér úr, először nézzen legalább utána annak, amit leír!"

Utána néztem. Az internetröl másoltam ide:

www.dictionarybarn.com/BRACHYCARDIA.php

Dictionary definition of BRACHYCARDIA. A slowness of the heart beat, as evidenced by slowing of the pulse rate to less than 60 beats per minute

Legalábbis elgondolkodtató, hogy Önnek ismeretlen ez a fogalom. A stílusa sem kevésbé.

Kedves Vígerika!

"az elmúlt napokban több kórház topic-jába beleolvastam és igen sok helyen találkoztam az Ön nevével.Ez véletlen vagy előszeretettel szeret ilyen tipusú témákkal foglalkozni? "

Remélem tetszettek a hozzászólásaim. Vagy Vezér László vagy Vezér papa néven írok. Mindkettö igaz, nem bújok a névtelenség homályába.

Most szeretnék visszakérdezni: mi kivetnivaló van abban, ha valaki szereti a családját és foglalkozik a témával?
Vezér László

Vezér úr! Idegen szavak szótára: bradycardia=orv. normálisnál lassúbb szívverés. A brachysz szó rövidet jelent, míg a bradysz lassút az ógörögben. Lehet, hogy a stílusom nem tetszett, de ez kölcsönös. Nagyon tud bosszantani, ha egy félművelt valaki így legorombít egy másik embert, mint ön Tanár urat. Maradok tisztelettel, Dokinő.
Dokinő

Dokinö! Belátom a bradycardia tényleg létezik, tévesen írtam róla. Annak viszont örülök, hogy sikerült új szakmai fogalommal megismertetnem.

Amúgy nem stílusom az idegen szavakkal dobálódzás, mint Névtelen férjének, észrevételem róla ( nem pedig minösítésem ) továbbra is érvényben van.

Viszont, hogy Ön valakit minösíteni mer, persze nem igazi néven, nyilvánvaló szemtelenség.
Vezér László

Kedves Kismamák!
Én három gyermeket szültem az eltelt 8 évben.
Az elsőt a SOTE I.sz. Klinikán, a 35. héten (nem volt választott orvosom, mert engem a "saját" kórházamból szállítottak át a 32. héten oda).
Senkinek nem kívánom, és ha valaki megkérdezne, nem ajánlanám azt a helyet. A szülésem egy rémálom volt, szülés (császár) utáni szövődményekkel fűszerezve, így 16 napig feküdtem bent a szülés után. Senki nem foglalkozott velem. Csak Két Ember volt kivétel
összesen akkoriban a Klinikán: Dr. Bardóczy Zsolt és dr. Patkós Péter. Az "élményekkel teli" szülésben résztvevő orvosok nevét és a horrortörténetet nem írom le, nem akarok senkiben sem pánikot kelteni, az orvos(oka)t pedig lassan 8 évvel a szülés után már nem akarom bántani, bár akkor a pokolba kívántam őket.
A második gyermek Finnországban született, orvost nem láttam, a szülésznő mellett is biztonságban éreztem magam. Az elkerülhetetlen fájdalom ellenére is élményként maradt meg bennem.
A harmadik terhességemet a J. Kórház egyik főorvosánál kezdtem, de nem voltam elégedett vele, így "lecseréltem". Egy rokonom ajánlotta dr. Bardóczy-t, akinek a nevéről rögtön beugrott, hogy őt már ismerem. Elmentem hozzá - mindez a 32. héten történt, tehát elég későn -, és már az első öt perc után tudtam, hogy igen, nála fogok szülni. Becsületesen elmondta, hogy abban az időpontban, amikorra ki vagyok írva, ő nem lesz itthon, és tart tőle, hogy ez nekem rossz lesz esetleg. Vállaltam! Életem legjobb ilyen jellegű döntése volt!!! A szüléssel pedig megvártam (bár tudom, hogy ez nem rajtam múlt), amíg ő visszajött a szabadságáról. (Amihez neki ugyanúgy joga van, mint az ide írogató K. Névtelennek és társainak...)
Nem csalódtam benne, NAGYON HÁLÁS VAGYOK NEKI!!!
És a szülésznőnek VERÁNAK szintén. Nekik kettőjüknek köszönhetem azt, hogy ez a szülés jobb volt, mint Finnországban. A szülés szinte családias, baráti hangulatban folyt, én nem csak egy munkadarab voltam számukra!

Még egy megjegyzés: ha dr. Bardóczy pénzéhes lenne, akkor beindíthatta volna a szülésemet, mielőtt szabadságra ment. De nem tette...

Amúgy, amikor kiléptem 8 évvel ezelőtt a Klinika kapuján, akkor azt mondtam, hogy soha többé nem teszem be oda a lábam. De felejteni és megbocsátani is tudni kell, végül is élek én is és a fiam is, egészségesek vagyunk, tehát történt, ami történt, már nem érdekel. DE: nem gyűlölködök és nem szidom azt az orvost, még a nevét sem írom le... Lehet, hogy másnak pont ő menti meg az életét v. más számára ő a legjobb orvos.
K. Névtelen! Próbálj meg felejteni és nézzél magadba. Ha jól tudom, nem is dr. B.-nél szültél, akkor miért őt bántod...

Üdvözlettel

Judit
szjudit

"DE: nem gyűlölködök és nem szidom azt az orvost, még a nevét sem írom le... Lehet, hogy másnak pont ő menti meg az életét v. más számára ő a legjobb orvos."
Kedves Judit!
Köszönöm a magam nevében ezt a pár sort. Számomra hónapok óta az első normális hozzászólás a babaneten. Na, ez a normális hozzáállás az életben kedves gyűlölködő anyák és apák.
Üdv, macskási.

Kép
Kép
macskási

Kedves Anyukák és Apukák!
Nekem még nincs gyermekem, de már egy ideje figyelemmel kísérem a fórumot, mégha nem is szólok hozzá gyakran. Engedjétek meg, hogy hozzáadjam véleményemet ehhez a szörnyű vitához. Szerintem szükségtelen egymást sértegetni amiatt, mert valakinek más tapasztalata van bizonyos orvosokról, és ezt el is mondja. Tudtommal ez egy FÓRUM (latin szó, jelentése többek között: "a place of public business" Kép), amelynek már a neve is mutatja, hogy itt bárki (álnéven vagy valódi nevén - szerintem tökmindegy) elmondhatja véleményét, tapasztalatait, amelyek lényegüknél fogva szubjektívek. És ha valakinek keserűek az emlékei, ettől még nem elmebeteg.
Szintén szükségtelen félműveltnek neveznünk egymást amiatt, mert nem ismerünk bizonyos latin vagy ógörög szavakat. (Én tanultam mindkét nyelvet, de az említett két szakkifejezést nem ismerem. Ettől még nem tekintem magam műveletlennek...)

De ha nektek ehhez van kedvetek, nyugodtan folytathatjátok, hiszen ez egy szabad társalgás. Kép
Marin

Na, ki érez még kényszert, hogy valami okosat KELL mondania?Kép
F
Fórumozó

Kedves Macskási!

Azt azért ne felejtsd el, hogy aki (SzJudit) a nem gyűlölködésre buzdít, annak a gyereke egészséges. Az enyém pedig beteg és az orvosom mulasztását igaszságügyi orvosszakértő megállapította. Ennek ellenére én nem gyűlölködöm, csak leírtam mások okulására a történetet.
Névtelen

A Fórumozó!
Névtelenke

Mi lett ebből a topic(ból) is? Kép Kép Kép
DBarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?