Új privát üzeneted érkezett!

rózsaág, nálunk is ilyen brutálmagas, szinte lehúzhatatlan láz volt, de! mindössze egy napig! utána éjjel hányás, másnap hőemelkedés, harmadnap kutyabaj! ha ti is ezt kaptátok be, akkor hamar túllesztek rajta! noémi ma már megy oviba :)
ha poz lenne a teszt, örülnél? :)

én este csináltam egy forróvizes pocaktusolást, ettől el is múlt a fájdalom... úgyhogy még itt. úgyérzem magam, mint aki napok óta vajúdik. emiatt van is bennem kis félsz, hogy aztán ha indulunk, beérünk-e? az éjjel azt álmodtam, hogy reggel felkeltem és kérdeztem anyámat (mit keres a házunkban? :)), hogy nézze már meg, hogy állunk? (titkos szülésznő lehetett :D) aszonta, 8 centi, menjünk be a kh-ba :D ööö.

KépKép Kép
mzsperx

Betty, Szabi tényleg jó nagy lett :lol: Zsófi is az elején egy kilókat hízott egy hónap alatt, aztán súlyduplázás után belassult.
Márti, tündéri a két gyerek együtt :)

Képzeljétek, tegnap összehasonlítottam Zsófi és tesó ultrahangos leleteit. Mindkét esetben 12+4-nél voltam UH-n, Zsozsi 46 mm volt, tesó 69 mm :shock: Hát mi lesz itt? :lol: Szerintem Zsófi később fogant, tesó meg hamarabb, de így elég nagy a kontraszt :lol:
Vendég

Áááááááá,QkucsRENI :lol:
Téged meg mi szél hozott erre???Hogy találtál rám?Jó téged itt IS látni!!!

Fiúkáid mit csinálnak?Enyém ezerrel motorozik meg füstölt sajtot eszik-állítása szerint!Csenge meg repked az ágyban!

Kép
Kép
nusyka

Mzs!

Te is össze tusz ám álmodni dolgokat :lol:

Én naon brutált álmodtam:Csongi kikapott,mert bepisilt direkt :cry: ááááááá,még most is ráz a hideg,ha visszaemlékszem rá!!!BORZALMASAN LELKIISMERET FURDALÁSOM VAN :lol:
Asszem ma még a szokásosnál is engedékenyebb leszek vele :)

Neked meg ha közben anyud gyorsba levezeti a szülést,hát GRATULÁLOK :lol:

Kép
Kép
nusyka

na, az kéne még! ilyen fos időben nem hiszem, hogy kedve támadna dorkának kibújni ;)
próbálok pakolni, de nem nagyon kapok levegőt...

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!
"szörnyű," mennyit bírtok írni, ha az ember kicsit nem ér rá olvasgatni Titeket!

Köszönom mindenkinek, aki gratulált a reménybeli leányzómhoz. Kérdésekre válaszolva, Eszterünk lesz ha minden igaz. Azért fiúnevet is keresgetünk a biztonság kedvéért.

Már nem tudom ki kérdezte, de a nemek aránya a következő: fiú (Gergő 8 év), lány (Csenge 6 év), fiú (Benedek 3 év). Ígérem Róluk is készítek vonalzót.

Márti nagyon jó az olajozós kép. Valamelyik nap nálunk arról ment a duma, hogy majd a kistesó melyik részén ül a kádnak, amikor közösen fürdenek. Aztán felvilágosítottam őket, hogy a csöppség még kiskádba fog fürdeni. Érdekes, hogy nem emlékeztek rá a nagyok sem, pedig Benedek sem olyan régen született.

Fürdetőkrém: Mi is ezt használtuk/juk.Most ősszel és télen még a nagyok is azzal kenik be magukat, hasznos dolognak tartom főleg egy uszodás nap után. Plussz a nagyon kiszáradt bőrre alkalmanként a doki néni ír fel A vitaminos testápolót.

Bettyna! Boldog 1 hónaposságot!

MZs! Minél előbbi szülést!

Betegeknek gyógyulást!

Kép
becsengo

sziasztok

Nusyka
a neved vezetett ide :lol: :lol: olyan ismerős volt,gondoltam meglesem hátha az "én" Nusykám az :lol: :lol: :lol:

Kristófom alszik mert hát az éjszakáink kicsit javultak,mióta eszik megint éjjel,de még mindig kelünk párszor :( most szinte hajnal 4től fent vagyok.
most annyit tettem,hogy este mielöt lefekszem Kristófot kiveszem az ágyáből megetetem és igy kb.2ig alszunk.utána 5-6kor kel és innen indul a nap.

Levi játszik.tegnap anyukáméktól kapot egy rendőr állomást.nagyon oda van érte.én nem annyira mert nagyon hangos :? ezt karácsonyra vették neki de nem birták ki és inkább oda adták neki.majd kap mást karira :lol: :lol:

na röviden ennyi :lol: :lol:

ja van meghivom.ha kell szolj és küldöm.

amugy üdv.mindenkinek :lol: :lol: :lol:
irigy vagyok a pocakosokra.nekem uuuuuuuuuuuuuuuuuugy hiányzik :(
Vendég

Helló ColomboReni!

Milyen éles logikával van kend megáldva :lol:
Mennyit eszik éjszaka?Nem lakik jól?Vagy egyszerűen csak hiányzol neki? :) Veled alszik?
Nekünk Csenge javuló tendenciát mutat alvás terén.Este fürcsi után még mindig van némi "én nem alszom"cirkusz,de már közel sem olyan vészes,mint kezdetben.7kor fürcsi,8ra már túlvagyunk a vacsin,általában 9-fél10,mire elalszi,aztán fél3-3 között kel enni,utána pedig reggel 7körül.Akkor Csongor is felkel,megissza a kakaóját,de sok esetben még ő is visszaalszik.Ma pl.fél9kor keltünk fel.
Ja,apa reggel elkésett a melóból :( izgulok is,mi van vele!

Naközben sem alszik jól Kristóf?
Nekem fura,mert Csongi annó napközben szinte semmit nem aludt,éjszaka viszont egész jó volt.

Az utóbbi napokban hihetetlenül kommunikatív lett Csengusz :lol: rengeteget gügyög,sikít és mosolyog.De ez már olyan igazi mosoly és nem szociális!Annyira szép :)
megpróbálok feltenni képet Kép Kép Kép Kép Kép :

Kép
Kép
nusyka

ja,igen igényt tartok a meghívóra.én is kértem,de nem érkezik meg.

csengepálma@gmail.com

Örök hála :lol:

Kép
Kép
nusyka

Sziasztok!

Nem olyan régen méltatlankodtam itt a bababarát szülészet elveinek megingása miatt. Most - hogy már túlvagyunk a kórházi napokon, nem mellesleg egy csuda vagány kissráccal gazdagodva, leírnám a tapasztalataimat, okulásul és felkészülésként a saját neuralgikus szempontjaim szerint.

Spontán szülésre készültünk, úgyhogy automatikusan nem került sor a branül berakására - csak amikor szükség volt rá a fájáserősítő miatt. Még a szülőszobán ki is vették.

Hogy miért kellett fájáserősítés? Meggyőződésem, hogy azért, mert a ctg-t fontosabbnak tartják, mint a szülő nőt. Ahogy bementünk az éppen szabad szülőszobába, a szülésznő felfektetett az ágyra ctg-re, és kb ott is hagyott végig. MEgjegyzem a hátamon feküdni a terhességem kb. 6. hetéttől kellemetlen volt. Mindezt a csillivilli kádas, matracos szobában, különösebb orvosi indok nélkül. Csak később kaptam engedményt, de akkor már késő volt, a labdán egyszerűen rosszul lettem. A méhszáj egy része beakadt a baba fejénél, és komolyan megkínlódtunk - szerintem azért, mert a tágulásnál nem állhattam fel.

Ennek köszönhetően az én szép 4 kilós fiamat kb. 3 perc nézegetés után elvitték inkubátorba, így lemaradtunk arról az édes első két óráról.

Az egész történetben az volt a legpozitívabb, hogy mindössze 10 órát kellett csak várnom, hogy gyermekágyas szobába jussak a babóval. Volt aki egy teljes napot várt erre, mert a hosszú hétvégén olyan babyboom volt.

A kórházi napok viszonylag nyugodtan teltek, a kisfiam szopizni kezdett, a csecsmősökről én is annyit tudok mondani, hogy igen leterheltek, mindenért nyüstölni kellett őket, és jó ha az újdonsült anyukák leckét vesznek fürdetésből, mert már nem mutatják meg, mit hogyan kell.

A következő rossz pont az utolsó két napra járt. A babó besárgult, ezért kékfény alá került fél napra, meg egy éjszakára. Nappal gond nélkül kiadták szopizni, de éjjel 4 körül már nagyon vártam, és bementem hozzá. Az inkubátorban nem csak a cukrosvizes rémcumit találtam meg - aminek a lyuka mellesleg 1,5 mm-es és feketéllett a kosztól, hanem egy tápszeres üveget is. Mindezt annak ellenére, hogy a saját szabályzatuk szerint is előre tájékoztatják az anyukát a tápszer szükségességéről. A fejemet látva a csecsemős az addig békésen szunnyadó csecsemőt szerintem felébresztette és ártatlan képpel behozta szopizni.
A legdurvább azonban az volt, hogy amíg a gyerek az inkubátorban volt, a cukros vizét egy kis NYUGTATÓVAL fűszerezték, ha már nem elég aluszékony a sárgaságtól. Erről senki nem tájékoztatott, csak a zárójelentéséből hámoztam ki.

Nem akarok senkit kiakasztani, csak jó, ha a negatívumokról is tudnak azok, akik itt akarnak szülni.
Szóval lányok ÉBERSÉG!
Manca
manca

Manca - Ez iszonyú durva! Nagyon kiakadtam, mert az én tapasztalataim sem voltak jók. Azon gondolkodom már egy ideje, hogy mi itt a fórumon nem tehetnénk-e valamit ezek ellen? Nem írhatnánk valami petíciót a kórház vezetésének, hogy mik a tapasztalataink, és hogy ragaszkodjanak már a "bababarát" címükhöz? Én is jártam Szülők iskolájába, és ott egyáltalán nem erről volt szó. Tudják, hogy mi zajlik ott???? Mit szóltok? Tegyünk már valamit! Én szeretném a másodikat is itt szülni, mert a dokimhoz még ragaszkodom, de ha ez így megy tovább, én be nem teszem a lábamat még egyszer ide!

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

manca eléggé megdöbbentett amit írtál eddig rosszat nem hallottam itt a kórházról és tök boldog voltam hogyha még leterheltek is de akkor is kicsit bababarát kórház.

Most ment el a védőnő beszélgettünk egy jó 45 percet. Mondta hogy a kötelező védőoltások ingyenesek de van egy másik amit ők szoktak javasolni a Rota vírus ellenit amit 2-4 hónap között kell beadni két ampulla és 2x18.000 forintba kerül. Ti beadtátok a babóknak? Vélemény?

Kép
dius87

Sziasztok!

Bocsánat, hogy betolakodtam, február elején fogok az ÁEK-ben szülni. Második baba, az első is itt született (igaz, elég régen), és akkor még tényleg nagyon jó volt a helyzet. Most nagyon elkeseredtem - főleg Manca írásán.

Egyáltalán hogy lehet ezt kivédeni? Persze, ha nincs gond, akkor a rooming-inben az ember nem adja oda senkinek a babát. De hát, ha nincs szoba, vagy kékfényezni kell, akkor mi van?

És még egy kérdés, hátha valaki tud válaszolni. A tájékoztatóban olvastam, hogy gyerek nem látogathat. Ez a folyosóra is vonatkozik? Nyilván nem a szobába akarom bevinni a lányomat, de legalább az ablakon keresztül megmutatnám a tesóját, és mi tudnánk találkozni.

Kép
mist

mist: Elvileg nem látogathat, de a szobatársam kislánya is megnézte a kistesót a folyosóról. Senki sem szólt rá.

Kép

Kép
nikuc

Mist!
Először is gratulálok:)

Hát elég szigorúan veszik a látogatási szabályokat,de sok hozzátartozó figyelembe sem veszik.
Mondjuk én aug.végén szültem,de akkor rengetegen behozták a nagyobb testvért.Nekem 2,5éves volt akkor a fiam,de egyszer ő is bejött.Nem tudom,a te lányod mekkora,de Csongor a szobába is bejött,mert üvegen keresztül nem tudta volna hova tenni a dolgot.A szobatársakon múlik minden.Nálunk zárva volt a szobaajtó(mert a folyosóra nyíló nyitva volt)így a nővér azt se tudta,épp hányan tartózkodnak bent,ugyanis ha nincs gond,rá sem néznek az emberre...
Az egyik szobatársam egy roma csajszi volt,előfurdult,hogy a fél rokonság a szobában volt.gondolhatod,nem 2en voltak...

Kép
Kép
nusyka

ment a meghivó:)
nagyon szép kislány és Csongi jó kis pasi :lol: :lol:
én is teszek róluk ha nem gond:
Kép Kép Kép

Kristófnak túl gyors az emésztése,hamar 'átszalad" rajta a kajcsi doki szerint,azért eszik ennyit.mert kilóra nem vészes.7,7kg(3560 g-al született)70,5cm.
este fél8-8között mind 2 fiú ágyban van már.Kristóf nappal 2x 20percet alszik és 1x kb1,,5-2órát.
Levim 2,5hósan átaludta az éjszakát.
de a 2fiú nagyon sok mindenben különbözik.
viszont IMÁDJÁK egymást. :lol: :lol:
Vendég

Milyen aranyosak együtt a fiúk! :) Nekünk is majdnem ugyanilyen játékállványunk van, mint nektek! Peti most ismerkedik vele. :lol:

Ma jön a védőnő. Megkérdezem tőle ezt a kamillás borogatást, aztán lehet, hogy én is kipróbálom, hátha jobb lesz Peti pofija. Most olvastam, hogy szinte kivétel nélkül jól evő babákon jelenik meg, akik gyorsan nőnek, és főleg fiúkon. :wink:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc, Nusika! Köszi! Az én lányom már 7 éves, tehát nem a klasszikus baba-kategória :). Talán pont ezért gondolom, hogy nagyon fontos lenne, hogy bejöhessen. Ő már pontosan tudja, mi a helyzet tesó-ügyben. Ráadásul túlvan a folyton-taknyos időszakon, kapott influenza elleni oltást is... Majd megoldjuk valahogy, mindenesetre biztató, amit írtatok, hogy a szabályok azért nincsenek kőbe vésve. Én arra nem gondoltam, hogy a szobába is bevinném, igyekszem szociálisan viselkedni :), de a folyosóról jó lenne kukucskálni...

Kép
mist

manca, rémisztő, amit írsz!
ott hagyott végig a ctg alatt??? apa nem ment egy idő után szólni, hogy hahó, elég lesz? és minek ehhez feküdni? ülve is lehet ctg-t is csinálni...

sajna nekem már mindenféle szervezkedés mindegy :D
de az biztos, hogy ilyet nem hagyok magammal csinálni. viszont a kékfényes tápszerezést hogy a francba tudja elkerülni az ember???

mist, a kórház folyosójára miért ne mehetne be a gyerek? az egy nyilvános terület, bárki mászkálhat ott...

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx!
Nem azt a vírust kaptuk el. Ma már tényleg semmi baja Laurának. Reggel beszéltem a dokival telefonon, megállapodtunk abban, hogy nem viszem el mert valószínűleg vírus, de azért figyeljem. A párom vette észre, hogy nagyon csúnya a torka, pedig nem fájt neki. Elvitte a dokihoz aki lefényképezte, mondván ő még ilyet a praxisa során nem látott, hogy a streptococcus (nem biztos, párom nem emlékszik rá) ennyire nagykönyv szerint jelenjen meg a torokban. Antibiotikum és 1 hét oviszünet.
Másikra válaszolva: igen nagyon-nagyon-nagyon örülnék neki!!! :)

A 8 centin nagyon jót derültem! Még szerencse, hogy csak álom volt és nem a valóság. :)

Milyen fos idő??? Nálunk reggel óta hétágra süt a nap!

"kékfényes tápszerezést hogy a francba tudja elkerülni az ember??? " - Sehogy! A szobatársam megkérte őket, hogy ne tápszerezzék, hozzák ki éjszakára, vagy elmegy érte a megbeszélt időben. Ennek ellenére megitatták tápszerrel. Szegény sírógörcsöt kapott amikor kiderült. Annyira sajnáltam. Túl kell élni valahogy azt a 3-4 napot, de nagyszájjal!!! Én reklamáltam mindenért, nem hagytam magam.

Panndi!
Szerintem javítsd át a vonalzódat kistesó helyett óriásbébi-re. :)

Becsengo!
Köszi!

Dius!
Rota ellenire a mi dokink azt mondta, hogy van többféle hányós-hasmenéses vírus. Ha nem kapja el a rotát, attól még a másikat elkaphatja és ugyanúgy fenyeget a kiszáradás veszélye. Én nem adattam be egyik gyerkőcnek sem.

Mist!
Simán beengedik a gyereket a kórházba. Laura többször volt bent a 4 nap tartózkodásunk alatt. Én nem engedtem be a szobába, ő állt a nyitott aljtóban én pedig odavittem a kistestvérét megmutatni. (májusban szültem)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Mzsperx!
Az előbb lemaradt: Nagyon drukkolok nektek! Lassan már annyira várom, hogy megszülessen a babád mintha a sajátom lenne.

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Márti
, nagyon édes az olajozós kép!

Nálunk Bene mostanában felosztja a szülőket: "Én apukám" Villő anyukám" És ezzel beosztja, ki kivel legyen. Néha meg cserél. :) Ez a legújabb. És a hétvégén egyszer már a mi ez? helyett azt kérdezte, Mit csinálsz??? Úgy örültem neki, ez nálunk nagy lépés!

Tejkiütésre tényleg nem kell semmi, ha nagyon zavar, akkor popsikrém. A hintőpor, a hexaizés nem jó, mert szárít. Az csak a köldökre kell, amíg egyáltalán kezelni kell.

Dius
, a rota elleni oltásról a környezetemben minden orvosnak ez a véleménye, amit Rózsaág is írt.

MZS. :)

mtunde

rózsaág: már itt is süt, de reggel két ház messze már nem lehetett ellátni.
aranyos vagy, hol velem izgulsz :)
megint fáj a hasam... csak lenne már valami :D

KépKép Kép
mzsperx

rotára a mi dokink is azt mondta, hogy felesleges. a prevenart ajánlja csak.

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!
Jó rég nem voltam!
Szia mist! Te is itt? Iricc meg jön a februáriba... :lol:
Manca! Ez tényleg gáz amit írsz! Ráadásul én nem vagyok egy nagyszájú, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mit fogot tenni. Én sem szeretném, ha tápit kapna, meg cumit, cukros lötyit. Talán ügyi lesz a szopizásban és nem sárgul be. Egyik lány sem sárgult be annyira, hoyg kék fény alá vigyék. Abban bízom Csenge sem fog.

Nekem akkora a pocakom! Zsófival kicsit volt nagyobb mikor szülni mentem...
Hamar kifáradok. Már most! Mi lesz még 3 hónapig! :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Mzs!

Neked akartam még írni, hogy nagyon drukkolok neked!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Rózsaág! Laura jobban van? Jobbulást kívánok neki!

Rajtunk valami takonykór ment át. Szar volt az is! Nem eccerű nátha az tuti!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kép

Biztos nem látszik csak a piros X. :evil:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Gondoltam! :twisted:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina!
Igen, ma már láztalan, de nagyon kikészült tegnap. Délután 1h óta alszik.

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
Annyiszor akartam már kérdezni. Hogyan lehet "osztódni" 3 gyerek között? Amikor egyik gyerek velem a másik apával van, a harmadikra ki jut? HOgyan lehet ügyesen megoldani, hogy egyik gyermek se sérüljön? Hm?

Kép Kép
rozsaag

Edina!
A kifáradáson kívül hogyan viseled a 2 kicsi mellett a terhességet?

Kép Kép
rozsaag

Mtunde!
De jó! Örülök nagyon Bene fejlődésének, még akkor is ha ez kis dolognak tűnik. Füle milyen? Hall rendesen, gyulladás stb. nem lépett fel?

Kép Kép
rozsaag

Szia Dina! :lol: Hát igen, lassan kezdjük a készülődést... :lol: Ne aggódj, mi jó eséllyel együtt leszünk benn, majd küzdünk a jogainkért. :wink:

Kép
mist

Köszönöm, hogy válaszoltatok a Rotás kérdésemre, valószínűleg megfogadom amit mondtatok nem tudom ez a doki néni miért ragaszkodik ennyire hozzá, de hát nem kötelezhet.

Már azt hittem hogy nem látszik amit írok, olyan ritkán reagáltok.

Kép
dius87

Sziasztok lányok!

Elég ritkán tudok írni, és vissza olvasni is alig van időm.

Dius: Én azért adattam be a Norinának a rota elleni oltást, mert elég sok ismerősöm gyermeke kórházba került miatta. Egyébként az én védőnőm, és doktornőm sem ragaszkodott hozzá, csak javasolta.

Mist: amikor én voltam a folyosóra bejöhettek a kis gyerekek. Engem is meglátogatott a másfél éves kis rokonom.

Manca: a szobatársam kisfia is kékfény alatt volt. Mondták neki, hogy fejje le tejét és majd azt adják neki, erre megetették tápszerrel. Anyuka meg önthette ki a tejet.

Nekem csak annyi volt a rossz tapasztalatom, hogy második este mikor hashajtót kaptam nem vette be a csecsemős éjszakára a Norinát, így míg én a wc-én ültem a szobatársam vigyázott a saját, meg az én kicsimre is.

Mzsprx én is nagyon szurkolok neked.

Edina jó hogy megint itt vagy.

Kép
suny

Ez lemaradt.

Rózsaág jobbulást a kicsikének.

Nikuc a Norinának is voltak tejpöttyei. Ne tegyél rá semmit és elmúlik magától.

Kép
suny

Rózsaág,
hát megoldható mellettük a babavárás. Gondolom szerencsém is van, mert nagyon jól eljátszanak egymással. Kíváncsi leszek mi lesz, ha itt lesz Csenge. :shock: Mondjuk csak lesz valahogy... :D

Mist! De jó, hogy majd lesz aki megvéd!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

voltunk ma UH-on, hát jó hírek is, rossz hírek is.
a bal veséje nagyon kicsit romlott csak, az pont a középsúlyos kategória határán van, pont 1 cm a tágulat.
a jobb sajnos sokat romlott, 1,4 cm (2 fölött nagyon súlyos). az megkönnyebbülés, hogy a bal vese ilyen "jó", mert ha bármi történik a jobb veséjével, egy vesével teljes értékű életet lehet élni.
állítólag nagyon ritka, hogy mindkét vesevezetőben szűkület legyen.
továbbra is marad a terv, 37. héten indítás, Hajdú drnő kifejezetetten azt mondta,hogy emiatt nem kell császár, csak ha hirtelen romlik a helyzet, és jóval hamarabb be kell fejezni a terhességet (de erre egyelőre a jelen helyzet alapján szerencsére elhanyagolható mértékű az esély).
gyakoribb kontrollok kellenek viszont, 3 hét múlva megyek újra.
most a MÁV-ba megyek, mert ilyen gyakran 14 rugó anyagi romlásba dönti a családot... :-(
egyébként Milos egy tündér volt szokás szerint. most a méhlepénybe fúrta a kis fejét, szopizta az ujját, és nyalogatta a méhlepényt.

Kép
Kép
Kép
iricc

Na jó, szóval egy magányos hülye aktivistának nézek ki az 5letemmel. :? Sebaj.

De már azért is zavar ez az egész, mert olvasom a "recept nélkül" c. egészségvédelmi folyóirat októberi számában, hogy Baba-mama-barát kórházak Bp-en: MÁV és Szent István, a cikk szerint ez azt jelenti, hogy
"A WHO és az UNICEF vezetői azért kezdeményezték a világ szülészeteinek megreformálását és átszervezését, mert a bababarát kórházak kialakításával az anyatejes táplálás hangsúlyát kívánták helyreállítani a tápszerek és a tehéntej eluralkodásával szemben. (...) Az anyatejpárti programban részt vevő helyeken jogosan tilos a cumisüveg és a cumi használata, szükség esetén pohárból itatják meg a babát, valamint nem jelenhet meg tápszerreklám, nem osztogathatnak ajándék tápszermintacsomagokat és a szülészeti osztályt nem szponzorálhatja tápszergyártó cég."

Lehet, hogy az ÁEK-et már valamelyik tápszergyártó cég finanszírozza??? Vajon miért jó a csecsemősöknek, hogy fogy a tápszer? Én szülés után rögtön szoptattam, sőt, amíg bent voltunk a kórházban szinte megállás nélkül (amiről folyton lebeszéltek, mondván, hogy nem szabad ennyit rajtahagyni és ne ilyen gyakran), persze csak kolosztrum volt, a belövellés akkorra történt meg, mire hazakerültem a kórházból, pedig már 3. nap jöhettünk, mégis felírták receptre a tápszert. Engem az egészben az zavar, hogy ismerőseim, akik papíron nem-bababarát szülészeteken szültek, sokkal több segítséget kaptak a szoptatásban (nekem soha senki nem mutatta meg, hogyan tegyem mellre a babát, meg se nézték, hogy jól csinálom-e), és senkinek eszébe se jutott cukros vizet, netán tápszert adni a babájának, nem is ajánlották, nemhogy a tudta nélkül belétömték volna a gyerekébe. :evil:

Én ezt az egész panaszkodást azért is gondoltam, mert ha a kórház szabályzata előírja, hogy nem lehet az anyuka tudta nélkül, akkor miért történik ez meg nap mint nap mégis??? Az OK, hogy anyukák kinyitják egyenként a szájukat, és anyaoroszlánként védik a csecsemőjüket, de miért van erre szükség? Nem a kórházi személyzetnek kellene megváltoztatni a szemléletét? Minden anyukának egyenként harcolnia kelljen? Na ne má!!! Ha ez így marad, én tutira nem itt szülök legközelebb. :evil: :evil:

Na, most jól kiőrjöngtem magam, bocsi...

Kép
Kép
szfgabi

rozsaag - te nagyon készülsz a 3.ra, jól látom? :wink: Remélem beszámolsz, ha pozitív lesz a teszt! Drukkolok!!! És jobbulást nektek!

mzs - én is gondolok rád, remélem hamarosan kibújik a babád, nem csak ijesztget!

Kép
Kép
szfgabi

sziasztok!
mzs szülőszobán, 2 ujjnyi, egyelőre nem túl erősek a fájások, de burkot repesztettek, most várják a hatást.
remélem klasszul beindulnak a dolgok, drukkoljatok ti is :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Hajrá MZS!!!

Iricc
, a másik fórumon, ahova írok, van egy sorstársad aki ugyancsak vesetágulatos kislányt vár. Ők vasárnap mennek Hajdú Krisztinához, remélem, őket is megnyugtatja. Náluk is 1-1 cm. :(

Rózsaág, hát ezen a 3 gyerekességen gondolkodok én is, pláne így, hogy mindkettő még annyiszor akar ölben lenni, stb. Én még azt érzem, várni kell, Benének ez tuti sok lenne.

Egyébként Bene füle tisztul Bene van az a kis tubus, amin keresztül folyamatosan távozhat a genny. Annak ellenére, hogy a műtétkor leszívták a váladékot, minden nap legalább 3x ki kell törölni a fülkagylóját. De ez jó, mert végre tisztulhat valamerre. Ez a sima felszúrástól nem tudott volna rendbejönni, az ehhez túl gyorsan beheged. A hallását sajnos nem tudni megmérni, mert most meg ugye lukas a dobhártya. Úgyhogy bízunk, és várunk. Oviban beindul a logopédia is.

Szfgabi
, tök igazad van. 3 éve Benét a Kútvölgyiben szültem. Ott, ha beadtuk éjjelre a babát, akkor is hozták szopizni, sőt, 4 napig fel sem merült a tápszer, csak amikor már üvöltött a gyerek, és semmit nem tudott kinyerni belőlem, és ÉN kértem. Ők ajánlották a poharat, szopnitanítot, mindent.
Hogy mit lehet tenni? nem tudom.

mtunde

Mzs Húú gondolok rád sokat!!!!!!!! Remélem minden oké lesz, már pedig biztos az lesz!!! De jó, jön a baba, hát szorítok!! :)

Kép
dius87

Drukkolok én is, MZS! Mégis ezt a ködös időt szeretné megnézni először a kiscsaj! :lol:
danann

Sziasztok!
Rég voltam, de olvaslak benneteket. Ma vagyunk 1 hónaposak. Hogy rohan az idő. Kislányom nagyon édes, csak lusta. Volt egy csúnya mellgyulladásom, utána kipróbáltuk a csak cici dolgot, de kicsikém el kezdett fogyni. Én meg bepánikoltam, így kapott cumisüveget. Lehet, hogy nagyon paramami voltam és nem szabadott volna, de így alakult. Most is cicire teszem mindig, de jó esetben 50-60at szopizik ki 40-50 perc alatt. Ez így volt a kezdetekben is. Így fejek és kap cumit is.
MZS: pont rád gondoltam, mikor reggel bekapcsoltam a gépet, hogy lehet már szülsz. És tényleg. Sőt valószínűleg már babázol. Lehet, hogy pont 1 hónap különbség lesz lányaink között??
Mtunde: örülök, hogy Bene füle kezd rendbe jönni. Én, ahogy eddig láttam a tubus csodákra képes. Nagyon sok ismerős gyereknek van/volt és tényleg rendbe jöttek.
Oltás: mi beadatjuk a rotát, a pneumococcus és a meningococcus ellenit is. Utóbbi kettőt ajánlotta a doktor néni, a rotát nem. De tavasszal nagyon sok kisbabát és anyukát láttam, akik átestek ezen. Elég szörnyű volt látni.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

mtunde melyik fórumon? szívesen beszélnék vele, ha nem bánja...
ez a tubus nagyon jó dolog, egy ismerősöm kislányának teljesen rendbejött a hallása tőle.

Na de most a hírek:

MZS KISLÁNYA MA HAJNALBAN 3:25-kor, 2850 GR és 51 CM-rel MEGÉRKEZETT!
MINDKETTEN JÓL VANNAK, A BÉBI ÁLLÍTÓLAG GYÖNYÖRŰ! :D

Nem volt könnyű szülés, de majd jön mzs, és mesél

(az a vicces, hogy a lányom is hajszálra ezekkel az adatokkal született, és a fiamnak ma van a szülinapja. mondtam is mzs-nek, hogy jól összekombinálta a két gyerekemet :D)

Kép
Kép
Kép
iricc

HAJRÁ MZS!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
nusyka

Pontosítok:

Hatalmas gratula MZS-nek!
Jó egészséget és sok boldogságot babának-mamának egyaránt!!! :lol:

Kép