Na jó, szóval egy magányos hülye aktivistának nézek ki az 5letemmel.
Sebaj.
De már azért is zavar ez az egész, mert olvasom a "recept nélkül" c. egészségvédelmi folyóirat októberi számában, hogy Baba-mama-barát kórházak Bp-en: MÁV és Szent István, a cikk szerint ez azt jelenti, hogy
"A WHO és az UNICEF vezetői azért kezdeményezték a világ szülészeteinek megreformálását és átszervezését, mert a bababarát kórházak kialakításával az anyatejes táplálás hangsúlyát kívánták helyreállítani a tápszerek és a tehéntej eluralkodásával szemben. (...) Az anyatejpárti programban részt vevő helyeken jogosan tilos a cumisüveg és a cumi használata, szükség esetén pohárból itatják meg a babát, valamint nem jelenhet meg tápszerreklám, nem osztogathatnak ajándék tápszermintacsomagokat és a szülészeti osztályt nem szponzorálhatja tápszergyártó cég."
Lehet, hogy az ÁEK-et már valamelyik tápszergyártó cég finanszírozza??? Vajon miért jó a csecsemősöknek, hogy fogy a tápszer? Én szülés után rögtön szoptattam, sőt, amíg bent voltunk a kórházban szinte megállás nélkül (amiről folyton lebeszéltek, mondván, hogy nem szabad ennyit rajtahagyni és ne ilyen gyakran), persze csak kolosztrum volt, a belövellés akkorra történt meg, mire hazakerültem a kórházból, pedig már 3. nap jöhettünk, mégis felírták receptre a tápszert. Engem az egészben az zavar, hogy ismerőseim, akik papíron nem-bababarát szülészeteken szültek, sokkal több segítséget kaptak a szoptatásban (nekem soha senki nem mutatta meg, hogyan tegyem mellre a babát, meg se nézték, hogy jól csinálom-e), és senkinek eszébe se jutott cukros vizet, netán tápszert adni a babájának, nem is ajánlották, nemhogy a tudta nélkül belétömték volna a gyerekébe.
Én ezt az egész panaszkodást azért is gondoltam, mert ha a kórház szabályzata előírja, hogy nem lehet az anyuka tudta nélkül, akkor miért történik ez meg nap mint nap mégis??? Az OK, hogy anyukák kinyitják egyenként a szájukat, és anyaoroszlánként védik a csecsemőjüket, de miért van erre szükség? Nem a kórházi személyzetnek kellene megváltoztatni a szemléletét? Minden anyukának egyenként harcolnia kelljen? Na ne má!!! Ha ez így marad, én tutira nem itt szülök legközelebb.
Na, most jól kiőrjöngtem magam, bocsi...