Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildikó,
tündéri nagylányod van. És azok a csurik...édesKép
(Webkamerával készült a kép?)

Manóka,
már régóta nagykádazunk, olyan édesen siklik benne.
Szerintem érdemes párásítót venni, mert annyira száraz és poros a panel. Én is tervezem.
A Cebion C-vitaminos csepp, úgy tudom, de Nadine majd kijavít, ha tévedtem.

Tényleg Nadine, honnan vagy ilyen homeos guru?

Krisztaa mi van veletek? Drukkoltunk ám.

Krisz

Krisz
krisszie

Helló!

A párologtató ügyet holnap mindenkép elintézem, mert az én kis porontyom ma reggel is hányt egy kis taknyot. Aggódtam is, gondoltam, elviszem adokihoz, hallgassa meg. Kértem időpontot is. Csak bő 20 percet kellet várni, de a rendelőbe többet biztosan nem megyünk. Úgy szorítottam magamhoz a gyermeket, remélem, nem kapott el semmit. A doktor nénit 3x lepisilte, de ő is a Cebiont ajánlotta, meg hogy B6 vitamint adjak neki teába, de azt nem akarok. Amúgy, nem hallott semmi rossz hangot, és ez a lényeg. Aztán alig tudtam beletenni a bundazsákba a férjemmel közösen. Mondta egy höly, hogy tegyem fel a pelenkázóra, de hogy én oda, ahol előtte a cigány gyerekek mászkáltak? És ebben az a legszörnyűbb, hogy nincs lefertőtlenítve. Du menni kellett a csípőszűrésre, ott ua. Még jó, hogy az egyik doki neje csinálja....
Szóval, ha lesz sok pénzem egy tuti gyermekrendelőt fogok csinálni. Mert aki most ugyanazon okok miatt nem viszi el a gyerekét, hanem fizet, hogy jöjjön ki a doki, azt a pár ezrest szerintem akkor is odaadná, ha tudja, hogy egy tiszte, rendezett rendelőbe viheti a gyereket kultúrált körülmények közé.
Na, ez kijött.
De ami a lényeg, hogy Imike szombaton volt egy hónapos, mai súlya pedig 4500g. Születésekor 3330g. Már éreztem is, hogy szakad a kezem. Akarok nagy kendőt, hátha abba jobban elbírom.

Krisszie,
én minden este két megmerített törölközőt rakok a radiátorra, de éjfélre már csont szárazak.

manóka

manóka
manóka

KrisszieKépKép
Kösszönöm .Igen sajna webkamal készült azért lett ilyen a kép de egyszer majd veszünk digifényképezőtKépa csuri csak adig volt benne még itt ült elötte utána az volt az első hogy kivetteKépKépnem szereti ha felfogomKép

Akkor ugy látszik nem csak nálunk száraz a levegő ez ugy látszik pannel gond.

ManókaKép
Gratula az 1 hónaposághoz nagyon szépen fejlödik ha igy folytatja akkor igazi kis vass gyúró lesz belöleKépKépKép

IldikóKép
ildikó_4

Sziasztok!

Manóka
Akkor a Cebiont lebeszélted a doktornővel? Én Zsankának napi 2* 3-4 ceppet adtam fecskendőbe, kevés vízzel. És ami furcsa szereti azt a savanyú ízt. (csuklásra kiválóan alkalmas)
Ha párologtatót vesztek akkor mindenképpen csak HIDEGPÁRÁSÍTÓT vegyetek. Drágább de sokkal jobb.

Krisszie
Homeos guru???? ÉN???? Még nem sajnos... Kép De ragad rám a "friss kisbabák" topikból. KépKép Ott hozzáértő személyek már kiokosítottak egy-két dologról. És kezdem beszerezni az alappatikát. Ja és van egy BOIRON-os füzetem, Homeopátia mindenkinek mindenkorra. Ez ingyenes és az Ispotály gyógyszertárban kértem. Nagyon sok dolog le van benne írva, csak az adagolások nem egyeznek. De ha a férjemnek megjön a könyvpénze akkor beruházunk egy könyvre is, de még nem tom melyiket is lenne érdemes megvenni. Addig meg figyelek, ha valami homeopátiás cuccról van szó a másik topikban jegyzetelek, mert mióta szültem szita az agyam KépKépKép

Ildikó
Aranyos a nagylány, mégha nem is tökéletes a felvétel. Babócával mióta próbálkoztok?

Na akkor rólunk: Ma voltunk méreckedni, mivel holnap Zsanka 8 hós lesz és nem akartam vinni még az egészséges rendelésre se, így a védőnői fogadóórára bevittem. Nos negataív rekordot döntöttünk. Zsani csak 30g-ot hízott, igen 3 dkg nem elírtam. Eddgi a legkevesebb fél kg volt. Kép Meglátszik rajta a 2 hét betegeskedés Kép, meg az is, hogy elkezdett mászni. Mondták, hogy ilyenkor stagnálhat a súlyuk. (a következő állítólag akkor lesz ha megtanul járni, szaladni) De nőtt 1 cm. Kép És ami furcsább kövérebbnek látjuk, mint volt, pedig dehogy, jól leplezi a csaj. Ja az adatok 8180g és 70 cm. És megint nagyon sírt amikor felvette a védőnő. Most már egyre jobban anyás, meg ha én nem vagyok akkor apás.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine Kép
Nagyon édi lehet a kiscsaj nincs képed rólaKép
Mi mondhatom hjogy kb 1,5éve hogy szeretnék meint másik babát már voltam orvosnál is és nem szedek semmit most ot tartok hogy mérem a hőmet és ha mejönn a 3.napon vérvételKép

IldikóKép
ildikó_4

SZIASZTOK!Kép

Itt vagyunk megint, jelentem nagyon jól vagyunk, a műtét nagyon jól sikerült. Kakis pelenka is van bővenKép) hála!
Ma jöttünk haza, már alig vártam, hogy itthon legyünk. Nagyon hosszú volt ez a hét.
Gergő nagyon jól viselte a műtétet, és az azt megelőző napokat. Nekem nehezebb volt, mert nagyon sajnáltam. Ugyanis kedden reggel ehetett utoljára majd egész nap csak ihatott szerda hajnalig, mert utána még inni sem ihatott. Majd csak csütörtok reggeltől lehetett neki inni, enni meg csak majd pénteken. Tehát 3 napig semmit nem ehetett. Szegénykém fogyott is egy kicsit. Az a szerencsém, hogy műtét óta nagyon jó étvágya van.
8 napon keresztül nem láttam Mátét, hát ez is nagyon nehéz volt. Du-án mikor mentem érte az oviba csak magamhoz öleltem csak sírtam és sírtam. Ennyi időt még nem volt távol tőlem egyhuzamban.
Mindegy, az a lényeg, hogy túl vagyunk rajta és nincs több műtét.Kép

Próbálgattam vissza olvasgatni, megpróbálok reagálni mindenre.

Szűlőszobát nem láttam tehát nem tudom kommentálni.

Krisszi!
Gratula a félévedhez! Nagyon ügyes vagy!
Mellgyulladással vigyázz mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a lll-el, ők biztos, hogy tudnak segíteni. Egyik ismerősöm is így járt és Ők segítettek neki. vigyázz a hidegvizes borogatással mert elapadhat a tejed tőle.

Manóka!
jobbulást nektek! szerintem sem érdemes elvinni a gyereket a rendelőbe ha annyira nem beteg mert csak többel köti be, főleg hogy most tombol az influenza.
párásító ügyben, nekünk hidegpárásítónk van. Nekünk azt mondta a doki, hogy nem lehet melegpárát fújni, mert az csak árt a gyereknek.

Nadine!
Remélem, már jobban vagytok! Gyógyulást!

Ildikó!
Drukk babaügyben.

Bocsi ha csak kevés dologra tudtam reagálni, de már nagyon fáradt vagyok!

Pelenka kiütésre tudtok valami csodaszert??
sok kaki átka a piros fenék. Sajna! Bár ez teljesen normális ilyenkor, azt mondják az okosakKép.

Mindenkinek jó éjszakát!

Krisztaa
krisztaa

Hogy tesztek ide föl képeket? Már többször is próbáltam, de nem sikerül. Miért??

Krisztaa
krisztaa

Krisztaa
A képet lehet azért nem sikerül feltöltened mert több mint 300 kbyte. Ha ez áll fent át kell méretezni kisebbre. Ha nem ez a gond akkor egyelőre nincs ötletem. Kép KAkis pelenkák KépKépKép Pelenkakiütésre: hát nekünk még nem volt szerencsére, de nagyn jó rá a Sudocrém, a Bepanthen és a Neogranormon. Meg a szellőztetés is be szokott válni. Esetleg másik pelenka-márka, ami jobban szellőzik (ebből a szempontból a legjobb a Huggies szerintem, valahol akciós is lesz, azt hiszem Tescoban) Több ötletem nincs

A sztóma helye nagyon csúnya Gergőnek?

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Ja szellőztetésen nem ablakon való szellőztetést akartam érteni KépKépKép henm pucér feneket KépKépKép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Ezt szeretem, mikor ilyen élet van itt!

Krisztina,
nagyon örülök, hogy újra körünkben vagy! Könnyeztem, amit Mátéval kapcs. írtál.
A kórházba ami csomagot kaptál van egy kis tégely SUDOCREM, szerintem azt próbáld. Egyszer nekünk is volt szerintem a pisitól a combhajlatban egy kis pirosság, és csodásan megjavította. Azóta is minden este kikenem vele a fenekét- csak nagyon vékonykán kell, pedig én ellene voltam minden kenegetésnek a pelusba.
Dehát, bármit eszek, azt kapja a gyermek is. És tegnap pl. jól behagymáztam....
Nekem úgy sikerült a káptétel, hogy a Paint programba lekicsinyítettem, elmentettem, és tessék ide lett.

Nadine,
pontosan nem beszéltem meg az adagolást, de köszi a tanácsot. Jól megnőtt már Zsani, még akkor is, ha most nem hízott. a lényeg, hogy kilábalt a betegségből. A hidegpárásító az ua., mint az ultrahangos?

Ildikó,
ha szabad, kihez jársz a klinikán? a vérvételből már sok mindenre lehet köv., a lényeg, hogy ne aggodalmaskodj, mert az nem tesz jót.

a fiú itt bolondít a karjaimban, már legalább fél órája írok. azt élvezi, hogy mohón szopik, aztán hírtelen elengedi a cicit, abból meg spriccel a tej az arcába. szóval, tejben fürdünk mindketten.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok csajok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert tiszta álomkóros vagyok, biztos a melegfront.

Krisztaa, végre itt!
Nagyon örülök, hogy jól vagytok. Hát igen a kaki hátulütöi, Dorkának volt egyszer és a sudocrem nagyon jó volt rá, 2 nap alatt nyoma sem volt.

Nadine,
tök jó ötlet csuklásra (Cebion) én is ki fogom próbálni. Rendszeresen küzdünk vele evés után.
Holnap megyünk 3 hós oltásra, szerinted adjak neki elötte már lázcsillapítót?
Tényleg és emlékszel rá, hogy 6 hósan hányas lába volt Zsaninak kb?
Vagy tudja valaki, hogy vannak a cipö és zokni méretek?

Manóka,
támogatlak gyermekrendelö ügyben, hozzád fogunk járni, ha megnyitodKép
Már frászban vagyok, hogy holnap menni kell. Csak el ne kapjon valamit.
Hatalmas a manócskád, Dorka még most lett 5 kilós.
Kíváncsi vagyok milyen a párásító, majd írd meg!

Ildikó,
webcam milyen formátumú felvételt készít? avit?
Szurkolok a kistesóért. Szerintem ne görcsölj rá a problémára, csak lazánKép, és egyél multivitamint, plusz cinket és E vitamint adjál a férjednek is.

Krisz

Krisz
krisszie

KrisztaKépKép
Végre it örülünk nekktek és nagyon sok kakis pelust ,én neorogarmont használtunk szerintem az a legjobb kenöcs.
és kösszike a drukkot a baba ügybenKép

NadineKép
Ez a szelőztetés nagyon jó voltKép

ManókaKép
Egyenlőre csak ultra hangon voltam mert oda küldtek és ha meg jönn akkor megyek vérvételre .Orvosom még nincs de a meddöségin rendel Sápy Tamás vagy Fekete István réggeben Fekete Istvánhoz jártam és szeretnék most is oda menni.De az lenne a legjobb ha már nem lenne szügség ráKép

KrisszieKép
Sajna én nem értek hozzá hogy milyen formátum a webkam it a párom a műszaki zsenniKép
Kösszi a szurkolástKép időm meg nem sok van ezzen görcsölni Képvitaminokat meg eszük Kép

IldikóKép
Pusszika mindenkitKép
ildikó_4

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gratukat. Egyelőre úgy néz ki, hogy javult a helyzet, ugyanis egyre kevesebbet kakil és ez nagyon jót tett a fenekének. Mi a sudokrémmel kezdtüü majd a neogranormonnal folytattuk. Nekünk jobban bevált a neogranormon.
Bár aZ orvos már előre mondta, hogy ilyen csúnya lesz a feneke, mégsem lehet előre felkészülni rá. Na mindegy remélem egyre jobb lesz.

Nadine!
A sztóma helye be van varrva majd pénteken szedik ki a varratokat, úgyhogy csak egy kicsit láttam még mert be van kötve. Különben csak egy kicsi vágás fog neki látszani.

Mimdenkinek a legjobbakat, még ma jövök!

Krisztaa
krisztaa

Krisztina,

próbáltad a képet felrakni? Gergő már mindenféléket eszik? De a varrarokat, azt itt szedik ki?

Ildikó,
honnan ez a sok apró izgő- mozgó izé?

Krisszie,
megnéztem a Médiában a párásítót, állítólag a legjobb az uh-os, az46.000 ft. így a régit fogjuk használni, amit még a szüleim vettek nekünk. az már 20 éve üzemel, és jól is szuperál. Majd, ha lesz sok pénzem akkor megveszem azt a csodát. De van olcsóbb is, van melegpárásító is, de csak átfutottam. Vettem magamnak egy hajsimító- kreppelőt.

A gyermek nagyon élvezte az időt, kint voltunk 3 órát, nagyon jól aludt végig. De mikor hazaértünk, és neki a szopival míg megmosom a kezem...na azt az ordítást, nem is tudtam, hogy egy ilyen kis embernek ekkora a hangja. Mindez abban a másodpercben magszűnt, ahogy megfogtam.
Na, így állunk.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Tényleg csodajó idö volt ma, mi is jót sétáltunk Dorkával. Dorka viszont a sapkától kezdve az öltöztetést ordítja végig, egészen addig míg kocsiba nem kerül.

Nekünk is ajánlottak egy párásítót, majd utánanézek, hogy az milyen. De az a médiás elég drága.

Dorka megtanult sikítozni, amivel a frászt hozza az anyjára, aki ész nélkül rohan be hozzá és egy teliszájjal vigyorgó babát találKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisszie
Zsani dettó ugyanígy ordít, ha a sapkát a fejébe húzom, így mi azt csak a lépcsőházban vesszük fel, vagy a liftben (na ja mire leérünk innen). Így nem ordít minden esetben és ez is valami. Az oltás előtt én nem adtam neki semmit, mikor hazaértünk egyből adtam a kúpot, majd kb 4 óra múlva hőemelkedése volt, akkor adtam neki Panadolt szirupot (3 hótól mehet az is)ez volt kb 5 körül, és így is este 8-ra 38 fokos láza lett, majd még ment felfele 39-re is. 8.kor kapott még egy Germicid-c, meg éjfélkor, meg a fürdővíz is langyosabb volt. De ő ezt az oltást eléggé extrém mód viselte. Ja a 3 hós oltás után általában megkergülnek a babaák, valameyik visszaáll ( pl Zsani) valamelyik nem ..... Sikítás ismerős, mi már lent is sikítunk, néznek is nagyokat az emberek

Mi is sétáltunk ma a barátnőimmel, hárman elfoglatuk az egész járdát. És Zsani 2 órát aludt lent én meg szétfagytam.

Manóka
Hidegpárásítót lehet kapni a Metroban , pontosan nem tom az árát, de valami 15000 Ft körül volt akciósan. Ha esz, akkor szólok majd.

Ildikó
Igen, én is mikor visszaolvastam akkor jöttem rá, hogy másként is lehet éretni Kép

Na rakok fel képet Zsaniról. Mind a kettőn látszik mi is a foglakozásunk Kép

Kép

Kép

Na jó segítek (informatikusok vagyunk) KépKép
Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
nagyon aranyos!! Látom mi vár, ha majd elkezd mászni, járkálni.

manóka

manóka
manóka

Nadine,
édes a kiscsajKép
Úgy látom müködik még a gép, tehát nem tüntetett el Zsani fontos alkatrészeketKép

Hívtam ma a Búvárklubot, már 12000 a bérlet, de azért a hétvégén elmegyünk megnézni az úszást.

Legközelebb megbeszélhetnénk egy közös sétát isKép
Mit szóltok?

Krisz

Krisz
krisszie

Krisszie
Tudod nekünk két gépünk van, egy férjemnek, egy nekem. Lassan Zsanianak is kell majd. És a férjemét szerelték akkor, de működik. Ha nem működne én akor is tudnék jönni Kép
ÁÁÁ a búvárklubb emelte az árait. Mi még tavaly decemberben vettünk bérletet, de majd csak február végén megyünk, ha addig minden ok lesz a lánnyal.
Séta, ok, majd megbeszéljük mikor. Holnap a barátnőkkel megyünk majd, de még nem tudjuk mikor, ez függ a lányoktól.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
Hát holnap én Dorkát fogok pátyolgatni, de remélem csütörtökre már okés lesz.
Én meg éppen kibótoltam magamnak egy laptopot volt munkahelyemen, amikor kiderült, hogy terhes vagyok és el kellett jönnöm. Ugrott a laptop. Pedig úgy beleéltem magamKép
Így aztán osztozunk a párommal, az este az övé, napközben meg az enyém. Most éppen focizikKép

Krisz

Krisz
krisszie

NadineKép
Nagyon édes a kicsike ugylátszik minden gyerek szereti a számitó gépet Kép
Igen a tegnapi idő nagyon jó volt Kép
de a mai ez már nagyon pocsékKép

ManókaKép
Ezeket az apró izgő mozgokat a http://natloz.znet.hu/gifmenu/allatok.htm innen szedtem le szerintem nagyon jó és sok van bellöleKép

Szerintem a médiába nem éri meg vásárolni mert nem valami megbizható a termékük mi már több cuccal befürödtünk Kép

Pusszika mindenkit Ildikó
Kép
ildikó_4

Sziasztok!

Manóka!

Még azóta nem próbáltam a képeket feltenni, majdn este több időm lesz és akkor megpróbálkozom.
Gergő már nagyon sok mindent eszik bár most teljesen pépesíteni kell neki megint a kaki miatt, hogy ne legyen semmi baj.
A műtét óta nagyon jól eszik el sem akarom hinni. Nem tudom, hogy minek köszönhető, de az a lényeg, hogy eszik.
Sajna vissza kell vinni Bp-re Gerit kiszedni a varratokat, úgyhogy pénteken megint megyünk. Maradhattunk volna a korházba péntekig, de örültem, hogy jövünk haza inkább vissza megyünk. Ilyenkor jön velünk Máté is és a doki után tudunk menni egy kicsit császkálni együtt.
Milyen párásítót akartok venni? hideget v. meleget?

Nadine!
Nagyon édik vagytok. nálunk sincs semmi biztonságban Gergőtől, ugyanis mióta mászik az egész lakást bejárja. vigyázni kell nehogy valami pici játékot Máté lent felejtsen a földön mert Geri a szájába veszi. nincs nyugi most már. Ja és Máté sem tud rendesen játszani mert Geri mindent összeborogat.Kép)
Máté mindig azt mondja: "Anya vége a nyugodt időnek."Kép)
Anyira édesek. Ma reggel Geri felkelt 5 órakkor és át vittem az ágyunkban így mind a négyen ott aludtunkKép, majd amikor Geri felkelt és meglátta Mátét akkor elkezdett vigyorogni és bújt Mátéhoz. Annyira jó volt látni. Nagyon szeretik egymást.
Majd ti is meglátjátok ha lesz második baba.

Mindenkinek a legjobbakat!

Krisztaa
krisztaa

Lányok,
úgy látom, ma séta nem nagyon lesz, de ha úgy alakul mennék én is. Bár Krisszienek el kell mennie a dokinénihez. Ügyesek legyetek Dorkával!

Ildikó,
megnéztem a honlapot, aranyosak.

Nadine,
pont azon gondolkodtam vmelyik nap, hogy milyen jó lesz, hogy a gyermeknek már természetes lesz a számitógép, hogy mindent fog tudni vele kapcsolatban. Én egy olyan kis gyengécske felhasználó vagyok, érteni nem nagyon értek hozzá, csak 1-2 dologra rájövök. Csodállak is benneteket, akik villám sebességgel pötyögtök, és kész. Nekem az v. nem is sikerül, v. csak nehezen. Bár, a férjemnek- aki még egy éve ismerkedik, mióta megvan- szoktam mondogatni, ha nem sikerül vmi, hogy mi nem csináljuk jól, mert a gép nem tévedhet. Szóval ennyi kis csodálat nektek.
A Ceboint nem lehetne tejhez keverni? Vagy szopikor a szájába cseppenteni? Mert ma adtam neki fecskendőbe vízzel, de szerintem kiköpte az összeset.

Krisszie,
szerencsére, az én férjem most du. dolgozik, így csak hétvégén kattan a gépre, akkor is stratégiai játék, ami egész nap betart, és még cigizni sem megy ki! ez igen nagy dolog! vagy új hobbija a honfoglalós játék. De így én szabadon hozzáférhetek nappal, éjszaka, de ha jön a hétvége, kérni kell a szabad félórát!

A párologtató kérdés megoldódott, a féejem hazahozta, szuper, működik, jó kis orosz gyártmány, szerintem soha nem fog elromlani. De ha a héten nyerek a lottón mindenkép megveszem azt a szuper uh-osat.

Krisztina,
a pesti császkálás miatt irigyellek, én is vágyódom, de nem visz senki!

manóka

manóka
manóka

Manóka!
Kóstoltad már a Cebiont? Nagyon savanyú magában. A fecskendővel úgy szktam, hogy 5 mlben oldom fel a cseppeket, majd lassan, 2-3 egysgenként (tehát akár 20*) adagolom a szájába. Ami fontos ne a torkára nyomd, mert a légcsvébe juthat, hanem a pofizsacsiba az ínye mellé hátra, nnan nem jön ki az tuti. Sajnos én tudom hogy kell, mert a gyógyszert is csak így vette be Zsanka pedig finom vanília és eper ízű volt.....

Számítógép
A férjemmel mind a ketten Számítástechnikai szoftverüzemeltetők vagyunk, plusz a férjem most lesz gazdaság informatikus. Így ez nekünk természetes, együtt jár az élettel. Már nem is tudom mi lenne velünk áram, számítógép, internet nélkül. Lenne vagy 10 gyerekünk unalmunkban Kép

Krisztaa
Kisfiad jól fogalmazott. Néha gondolkoztam vajon hol lehet kivenni az elemt, csak 1 órára. Általában ilyenkor szoktam elaltani, vag lepasszolni nagyszülőknek. rosszalkodjon nekik is.

Sétálni mi se megyünk, ma talán ha a sógornőm megjön elkérjük az autót és megyünk a CORÁba.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Na sziasztok,

megjöttünk a szuriból, letettem Dorkát úgy alszik mint a bunda. Csuda ügyes volt megint, de a dokinéni is olyan klasszul tudja beadni a szurit szerencsére. Délelött mi is kimentünk a Corába, kicsit lefárasztottuk Dorkát. Néztünk volna neki babacuccot, de semmi normális nem volt.

Manóka,
az én kedvesem is rákapott a Honfoglalásra, de most leginkább football-managerezik. A féjed milyen stratégiait játszik, interneten nem szokott?

Nadine,
GDF-es a férjed?
Milyen gyógyszer volt vaniliás és epres?

Számítógép
nekünk szintén elképzelhetetlen az élet nélküle, nem is tudom mit csinálnánk, jól mondtad Nadine nálunk is lehet hogy Dorka már a 3. lenneKép

Krisztaa,
olyan aranyosak lehetnek a gyerköceidKép
Igaz, hogy két gyerekkel sokkal nehezebb lehet, de nagyon fontosnak tartom a testvéri köteléket.

Szerintetek milyen korkülönbség az ideális, ha nem az anyagiakat nézzük, csak a gyerekek és a magunk szempontjából?

Krisz

Krisz
krisszie

Krisszie
Ideális korkülönbség???? ÚGy 20 év a gyerek szempontjából, akkorára benő a feje lágya Kép Na félre a trfát, szerintem olyan nincs. Csak közel elfogadható megoldás. Mi kis korkülönbséget tervezünk a gyerkőcök közé, egyrészt a gyed miatt (mert nálunk a piszkos anyagiak is számítanak) a másik így összenőnek és egymással is tudnak játszani, nem csak velem. Mert nagyobb korkülönbségeknél már előjön, hogy a kicsi.... Én egyka vagyok de a férjemnek van egy huga, aki csak másfél évvel fiatalabb, hamar összenőttek. A huga nem járt bölcsibe se, mert mikor a férjem óvodába ment őt is felvették a kiscsoportba, akkor volt 2 éves és szobatiszta, meg önállóan étkezett, öltözött, tisztán beszélt. Mi ezért szeretnénk, ha Zsani nem lenne 2 éves és már lenne tesója.

Na megyek nyíg a lyány Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Hoppá
A vaniliás ízű az AMBROXOL-Q és a KLACID, epres a CECLORETTA, CEDAX.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
Zsanka ilyen finomakat kapott a tüdögyuszijára?
2 féle antibiotikumot is kellett szednie?

Help! Ti hogy szoktátok vizesruházni az oltás helyét? Tegyek be egy csuromvíz valamit, ami eláztatja a ruháját és abban feküdjön?
Peluscsere közben tettem rá vizesruhát úgy 15 percre, és visszaöltöztettem szárazba. Így jó?

Eddig még jól van a csaj, benyakalta a panadolt és kis csendes, de még nincs lázaKép

Tesókérdés
Nálunk 2,5 év van köztem és az öcsém közt. Mi iszonyat rosszak voltunk együtt. Viszont hihetetlen nagyokat tudtunk játszani és szoros kapcsolat alakult ki, ami ma is nagyon jó. Nagyon vacilálok a 1,5-2 év és a 4 év korkülönbség között. A 4 év talán nekem lenne könnyebb.

Krisz

Krisz
krisszie

Krisszie
Zsanka még tavaly kapta a Cecloretta-t, még torokgyuszira. Idén kezdte Cedax-al(AB)(7napig) és Ambroxol-Qval (köptető), ezek melett lett tüdőgyuszija, majd kapta a Klacidot (6napig) és az Ambrxol-Qt. De utálta. Csak a Panadolt szirupot eszi meg zokszó nélkül.

Én vizesruhát a pelusba tettem és gyakran cseréltem, így a pelus vizes lett belül, de a ruhája nem. Ja arra készülj fel hogy valószínű csomó lesz a helyén. Nekünk a 3 hós oltás majdnem 5 hónapos koráig érződött.

4 év,hát neked jobb, de a nagynak azért nem jó, mert a kicsi minden idődet leköti az elején. Ő már nagy, neki vigyáznia kell rá. És nem játszótársnak tekinti az elején, hanem tehernek. Az első 2 év így is úgy is kemény lesz.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok Kép
Szerintem is a legjob korkülömbség az a 2-4éves kor közzt mert akkor még össze tudnak szokni és ugye azért nem mindegy hogy a kicsi mellet ot van egy nagy is aki tud vele foglalkozni.

Nálunk inkáb a párom számitógép zseni én tölle tanulok még az a szerencse hogy külön gépünk van igy nincs vitta ki üljön le a gép ellé ugyan is ő is szeret játszani nálunk a háborús játék a nyerő Batlefild ez a neveKépKép

Mi is most fogjuk megkapni Juniusban a 3 éves szurit már elöre félek tölleKép

Egyébként ti melyik gyerekorvoshoz jártok mi a neve?

Na hirtelen ennyi remélem holnap már jó idő lesz Kép
Pusszika mindenkit sziasztokKépKépKép
ildikó_4

Sziasztok!

Korkülönbségről az a véleményem, hogy nincs ideális. Nálunk ngyon bejött a 4 év. Máté soha nem volt féltékeny, soha nem bántotta első perctől kezdve nagyon imádta.Pedig nem volt nekem se sok segítségem abban az időben az elején. Van erre ellen példám is. Van egy ismerősőm és náluk is ennyi volt a különbség és nagyon nagy volt a baj. A nagyobb lányt pszichológushoz kellett vinni. szóval gázos volt. Viszont a sogórnőméknél meg 2 év a különbség, de ott meg bolondok háza volt mindig.Engem ez nagyon elrettentett.Beszéltem már olyan anyukábal aki azt mondta, hogy neki másfél év van a gyerekek közt és neki így sem volt semmi poblémája. Szóval nem tudom. Valamilyen szinten mindenképpen szerintem a ngyobbik gyerektől függ, hogy neki melyik korkülönbség nem fog gondot okozni és szerintem nagyon sokat számít, hogy hogy van felkészítve a nagy a teső fogadására. Mi már a legelején elkezdtük és próbáltam mr a terhességem legelején leszoktatni olyan dolgokról amit tudtam, hogy ha meglesz a kicsi akkor nem fogok neki tudni megcsinálni. Így nem akkor érték a lemondások amikor meg volt a kicsi hanem előtte, és Ő észre sem vett ebből semmti.
Én így utólag úy gondolom, hogy lehet jobb lett volna ha Gergőnek lett volna egy ikertestvére, szerintem meg lett volna oldodva a testvér kérdés. Biztos, hogy nagyon nehéz lett volna az elején, de később biztos jó lett volna.
Remélem a párom nem olvassa el mert rögvest szivinfarktust kap Kép)

A Cebion cseppet Geri csak úgy cuppogtatja, Máté is nagyon szereti.

Sziasztok, megpróbálkozom képet feltenni.

Nadine!
Nagyon aranyosak vagytok, még el nem felejtemKép
krisztaa

Ildikó!
Manóka, Krisszie és mi Dr. Chrametz Katalin doktornőhöz járunk. Szerintem itt a környéken ő a legjobb. (Most vagyok én is bajban, mert Böszörményben nincs egy normális gyerekorvos. Egy "új" van arról még semmit nem tudok, de a többi "régi csont" ismerem is mindegyiket (kettő még az ény gyerekorvosom volt, az egyik idegileg labilis, és el is ismeri). Ha nem tudok keríteni valaki jót itt marad Zsani sőt a tesó is ide fog tartozni)

Battlefield Kép Ismerem, pontosabban a férjem is játsza. A neten is játszik a férjed? Az enyém még a Vietcong-gal és C&C Generals-al nyomul esténként.

Na lassan megyek kezdődik a szülőszoba, és kíváncsi vagyok, hogy miért császározzák az egyik anyukát.

Pusszi
Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Ügyes vagyok mi?!
Egyszerűen nem sikerül.
mit csinálok rosszul???

Krisztaa
krisztaa

Sziasztok!

Lassan úgy tünik össze lehetne hozni a kedves férjeinknek egy Battlefield partitKép
Dorka még nem lázasodott be, kíváncsi vagyok milyen lesz az éjszaka.
Én most már csak az utolsó 10 percét vagyok hajlandó megnézni a szülöszobának, a lényegetKép

Krisz

Krisz
krisszie

Nadine Kép
igen neten is szokot játszani szinte minden nap ,meg azt hiszem a másik játékal is szokot játszani de nem vagyok benne biztosKép

Mi is Chrametz doktornőhöz járunk és szerintem nagyon aranyos tényleg ért a gyerekekhezKépés a lányom is szeretiKép

Szerintem a szülő szoba most elég jó volt nekkem most tetszet és neketk?Kép

KrisztinaKép
Nagyon de nagyon aranyosak a fiaid büszke lehetsz rájuk Képnem fogod tudni levakarni roluk majd a csajokatKépKép

Puszi mindenkit IldikóKépKépKépKép
ildikó_4

Sziasztok!

Jelentem Dorka nagyon ügyesen átvészelte az éjszakát. Éjfélkor 37.8-ra felment a láza, de egy kicsit sem volt nyügös. Kapott egy Germicidet és klasszul aludt reggelig. Semmi nyügi. Úgy örülökKép

Szülöszoba
tényleg csak az utolsó 10 percet láttam, szinte csak a babák kibújását. Miért kellett császározni az egyik anyukát?

Ildikó,
úgy látszik minden pasi ilyen játékfüggö, de nektek legalább 2 gép van.
Tényleg, hogy tudtok egyszerre 2 gépet fejleszteni? Nálunk még egyet is sok, 2 évente komlett gépcsere.

Más. Beszélgettem egy barátnömmel, akik gyereket akarnak. Mondtam neki, hogy elötte célszerü lenne pár hónappal letenni a cigit (erös dohányos) közölte, hogy a nögyógyászát kérdezte és azt mondta neki, hogy nem muszáj abbahagynia, mert a dohányzás nem árt a babának.
Hogy mondhatott ilyet egy ORVOS?!
Teljesen elhültem, ezek után én mit mondhatok neki?

Krisz

Krisz
krisszie

Krisszie
Szülőszoba: Az anyukának keskeny volt a csípője így valódi téraránytalanság állt fenn. Így császár lett. De nagyon félt a fájdalomtól, beszélt is róla. Akkor is kért volna EDÁt ha normál úton szül.
Hát igen 2 gép fejlesztése nem egyszerű. nekünk van egy játék gépünk (férjemé) és nekem van egy olyan gépem, ami jó internetezni, szövegszerkeszteni, meg egyszerűbb játékokra (nincs benne hiper-szuper videókártya)

Ki az orvosa a barátnődnek? Az ilyet el kéne tiltani a praktizálástól. A barátnődnek meg meg kéne érteni, hogy nemcsak a saját szervezetét mérgezi a cigivel, hanem a babáét is. Ha nem hallgat rá, majd lesz egy kis súlyú, beteges gyereke. Ezt mondtad neki?

Na rohanok, mert ma még csak főztem, rohan a lakás, én meg utána Kép Vasvillával összagórom Zsani játékait hátha több helyünk lesz Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,

Mondtam én neki mindent. De vannak olyanok, akik annyira függök, hogy semmilyen észérv nem hat rájuk. Én amúgy is nagyon ugrok a cigire, de a férjemet sem tudtam leszoktatniKép, csak annyit értem el, hogy itthon nem gyújt ráKép
A dohányzó kismamákon meg végképp ki vagyok akadva legszívesebben kirugnám a szájukból a cigit.

Nekem is nagyon keskeny a csípöm, a dokim szerint, ha Dorka pár dekával több, bajban lettem volna. Úgy látszik a kicsi tudta mikor kell kibújniKép

Krisz

Krisz
krisszie

Krisszie
Hát igen keskeny csípő: Nekem marha nagy szerencsém van, hogy széles, mert a lány 3800g-ra hízott odabent, és ehhez 52cm volt. De az anyukának meg 3850g volt hozzá keskeny csípő, hát ha azt simán megszülte volna én lehidalok....

Dohányzás: szerencsére nálunk senki nem dohányzik, pontosabban csak apukám, de ő meg az udvaron szívja csak. Legalább tekintettel van ránk. Ja azt tudtad, hogyha dohányzik az anyuka akár 10% magasabb a bölcsőhalál esélye a babánál? Pontosabban dohányzó anyáknál 10* gyakrabban fordul elő?

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,

10x az elég húzós. A bölcsöhalálról még mindig nem tudják egyértelmüen, hogy mi okozza. Csak feltételezések vannak, mint a dohányzás, túlmelegedés, megfázás. Ebbe nem is akarok belegondolni, mert 2-4 hónapos korig fordul elö általában.

Dorkalány a tegnapot átaludta, így aztán éjszaka volt aktív. Remélem ez csak egy kivételes eset. Ma jönnek anyukámék és legalább lefárasztják egy kicsitKép

Séta?

Krisz

Krisz
krisszie

Sziaztok!

Tegnap már nem volt erőm, de látom, nyüzsögtetek.
Elmentünk a gyerekkel a városba sétálni, olyan jó volt az idő. Végig is aludt bő 3 órát. De este, 7-9-ig folyamatosan sírt. szerintem fájt a hasa. őtült módon kapdosta a fejét ciciért, de nem szopott, csak rángatta. teljesen kiborultam. mire meg a férjem hazajött végre elaludt szegény, kikészítette magát. most azt nem tudom, hogy vegyek neki valamit a gyógyszertárba, vagy csak egyszeri alkalom volt.

a cigiről sajnos az én férjem sem tud lemondani. itthon az erkélyre jár, hidegbe ritkán, de a munkahelyén szerintem sokat szív.
viszont ha valaki nagyon akar gyereket, szerintem el kell kezdeni áldozatot hozni, nem a cigi lesz az egyetlen.

őrülök, hogy Dorka baba ilyen ügyesen vészelte az oltást. az oltást, azt rendelési időben adják?

krisztina,

nagyon tetszenek a fiúk! a jövő machoi. Zsanit és Dorkát 15- 20 év múlva nem nagyon engedném nyugodtan szoboszlóra strandolni:-)

bocs a kisbetűkért, de karban alszunk.

a séta mehet.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Krisztaa,
most tudtam megnézni a fijúkat, csudajó pasik ténylegKép

Manóka,
szerdánként a csecsemögondozáson kapják a szurit.
Dorka ma délelött müvelt hasonlót, szívszaggatóan ordított egy félórán át és nem volt hajlandó szopizni. Alig bírtam megnyugtatni. Most meg beájult.

Séta mikor?

Krisz

Krisz
krisszie

Krisszie,
mennénk, de most újra elkezdett sírogatni...
szerintetes igyak egy kis lactoherb teát, hogy megmozgassa a kis beleit? mert a mostani szopinál se nem kakált, se nem pukizott, csak tekereg.

manóka

manóka
manóka

Manóka,
Jó a lactoherb is, Infacolt adtál neki? Vagy nem valami büfi maradt bent?

1/2 2-kor a postánál jó, ha tudtok jönni?

Krisz

Krisz
krisszie

Manóka!
Szerintem vegyél Gripe Watert 8lényegébe szódabikarbóna feloldva terpénmentes olajban, és felbontás után még jó 3 hónapig) Nekünk nagyon bevált a szelet fél óra múlva kihajtotta Zsaniból, és ami a legjobb egy idő után eg is szünt ez a baj. Lehet szerencsések vagyunk vagy mi, de addig a gripe nagyon jó volt.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

SziasztokKép
Csak most tudok irni mert az este a kiscsaj beteg lett végig hányta a fél éjszakát meg ment a hasa de már nappalra joban let voltunk Chrametz dokronőnél és ő minden rendben talált irt ki nek ki B6ot ampullába hogy szedje az jó a hányásra azt mondta lehet hogy valamivel elrontota a hasát de vagy kezd bele esni az influenzába szerintem a második mert ma mikor haza jött a párom azóta ő is albérlő lett a WCben szoval elég ramatyul érzi magát ugyhogy most én lettem az ügyeletes ápolónő még elnem kapom én is .
Na ennyi de azért megprobálok jönni adig is vigyázzatok magadtokra sziasztokKép

IldikóKépKép
ildikó_4

Ildikó!
Juj!! Kép Gyógyuljatk meg gyorsan. Ez a fránya influenza csak tombol. Remélem mi nem leszünk kétszer elkapók, mert kitérek a hitemből. De ez a WC dolog nekem új. Így is kezdődhet? Nálunk általában láz, köhögés... stb, de hogy hasmenés? Az nem egy másik fajta vírus?

Mi most jöttünk haza Keresztszüleimtől és a lány kidőlt míg hazaértünk, most kiterülve alszik az ágyunkon, szerintem elmarad a fürdetés. Ott miutá megbarátkozott a gondolattal, hogy jaj idegenek, elég jól elvolt. tépte az uncsitesómékat, vísított, teliszájjal röhögött rajtuk. És az új tudománya: Megáll már majdnem 10 másodpercig kapaszkodás nélkül!!!! Teljesen kétségbesetem, hogy ez a ány 9 hónaposan szaladni fog, én meg utána Kép Na jó megyek fürcsizni, míg csend és béke honol Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Ildikó gyógyulást nektek!!!!
Igen én is hallottam erröl a hasmenéssel kezdödö influenzáról, biztos ez a másik variáns.

Krisztaa hogy ment a varratszedés? Jól vagytok?

Sajna mégsem megyünk még úszni, a dokinéni nem javasolta az influenza miatt. Majd, ha lecsengett.
Nadine ti mikor mentek megint?
Hü és gartula a 10mp-hez Zsaninak!Kép
10 mp után kapaszkodik, vagy fenékreesik?

Manóka hogy vagytok?

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz
Hát utóbbi, mert általában megtapsolja magát, és ebből adódik, hogy az egyensúlyát elveszti, de szerencsére a feneke közel van a földhöz és van rajta "pellbag". Úszásra majd márciusban akarunk menni, addig nem akarom, a tüdőgyuszi miatt.

Na most megyek, mert rohan a lakás, én meg utána vasvillával Kép Olyan lusta vagyok pedig, de rendet kell tenni, mert megyünk a városba, és előtte kicsit összébb kéne rakodni, ha már este nem voltam rá hajlandó. Ti is így vagytok vele, vagy csak nekem van munkaundorom?

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?