Sziasztok!
Csapongok egy kicsit a felmerült témákban
Mindegyik is betegnek jobbulást!
Egész pici babánál valószínűleg tényleg azért lehet a száraz bőr, mert hámlik, szépen ledobja a 'benti' gúnyáját. Nekünk a gyógyszertári popsikrémet javasolta rá a dokinénink, de hamar elmúlt.
Mi sosem olajoztuk semmijét, és fürdésnél a fürdetőkrémet a vízben feloldva használtuk. Ha együtt zuhanyoztunk, nagyobb korában, akkor meg bekentük vele. A testhintőporozást (a babaszobás linken olvastam) újabban nem nagyon ajánlják, pont azért, mert nem nagyon lehet úgy csinálni, hogy ne lélegezzen be belőle a baba, csak a köldökcsonkra kell az arra való.
Lehet egyébként fürdetni addig is, míg megvan a köldökcsonkja, csak azt nem szabad áztatni, a kórházban is megfürdetik őket. Persze nem lesznek nagyon koszosak, úgyhogy az sem baj, ha kicsit később ismerkednek meg a káddal.
Pingi, nekem is Gulyás volt a dokim. Mivel végül császár lett a dologból, nem tudom, milyen egy 'rendes' szülés vele, de azt igen, hogy utána is figyelt rám. Minden nap megnézett, ő szedte ki a dréncsövemet, a varratszedésen kívül még kétszer mentem vissza hozzá otthonról, mert nem gyógyult jól a sebem, mindig azonnal behívott a kórházba (pedig alapból én is a magánrendelésre jártam, és csak a 36. héttől) és megnézett, átkötözött. Ezt sem tudtam kipróbálni most, de előzetes megbeszéléseinkből kiderült, hogy nincs ellenére a gátvédelem, ha ez számít neked valamit. Ami a MÁVszülészet honlapját illeti, nos, arra ne nagyon alapozz, mert azt ezer éve nem frissítik. A bababarát szemlélet alábbhagyott amióta ÁEK van, de ez függ az éppen szolgálatban lévő nővérgárdától is, teljesen változó. És mivel 24 órás rooming-in van, így nem nagyon tudnak semmit se csinálni a babával, max. ha beadod az osztályra valami miatt.
Egyébként tényleg van egy topiktársunk, Pandácska, aki egy ideje nem írt, akinek nem ment be Gulyás a szülésére, de azért nem ez a jellemző rá.
Rózsaág, mennyivel több, mint egy hónap? És korábban milyen hosszúak voltak a ciklusaid? Még lehet normális is, de ha egyébként nem védekeztetek, akkor lehet, hogy nem hülyeség a teszt, für alle falle...