Új privát üzeneted érkezett!

veronika, tényleg milyen édes kicsike :)
mosakodókrémmel fürdik? esetleg, ahol kiszáradt, oda kenj többet, és ne töröld le mosakodás után teljesen. és nyugodtan fürdethetsz 2 naponta is, bekoszolódni nem nagyon fog.

KépKép Kép
mzsperx

Veronika!

óóóóóóó,ez ismerős!Múltkor azt mondja nekem a drága uracskám,hogy nem tud aludni,ha sír a kicsi(mondtam neki,hogy ő aludjon nyugodtan,mert 4kor kel,ha dolgozik)ránéztem és jót nevettem.5perc múlva már horkolt is!Nem tud aludni,mi...Na persze... :lol:

Csongor tökéletes gyerek :lol: Imádja Csengét.Sokat segít és egyáltalán nem féltékeny.Mondjuk sokat beszélgettünk előtte vele,valószínűleg ez segített.
Mikor apa behozta a kórházba,odament a kocsihoz,amiben feküdt a hugi,szótlanul nézte,mi sem mondtunk neki semmit,mégis mikor megkérdeztük,ki az ott,rögtön rávágta,hogy"az én kisz teszóm" :lol: majd' megzabáltam,kicsordult a könny a szememből!
Egyik nap sírt Csenge,odament hozzá és símogatni kezdte,közben hallottam,amint ezt mondja:"Mi a baj kisasszony?Ne sírj,itt vagyok!"
Haláli szövege van... :lol:

Nektek első baba?Bocsi,de elolvastam,amit a szülésedről írtál és én dettó ui jártam Csongorral!Uezért kellett császározni!Már jól vagy?Varratszedés megvolt?Én Csongival 2nap múlva már tökéletesen voltam,bezzeg most...
Milyen baba Pálmi?Nem csodálkoztak a kórházban a nevén?

Kép
Kép
nusyka

Veronika! Nagyon aranyos! Így már tényleg látszik, hogy milyen picuri!
Hogy neken ez nem jutott eszembe, hogy az ágy lábánál szoptassak... alig tudtam ülve, mert a szekrénytől nem tudtam felkúszni a fejéhez. :lol: Csak "sima" kismamik voltak velem, nekik minden ment flottul.

Ti hogy fürdettek? Nekünk krémünk van, és nem száraz a bőre. Minek kell még olajozni is a hajlatait??? :oops: Nem elég simán naponta szépen megmosni ezzel a krémmel???

Kép

Kép
nikuc

Mzsperx,

ma fürdettük először (10 napos), mert azt ajánlották, hogy amíg a köldökcsonk le nem esik és utána is amíg még váladékozik, addig ne fürdessük.

Eddig csak a neogranormonos törlőkendővel töröltem át és a hajlatokat az olajjal.
Most a fürdetéskor azzal a mosdókrémmel fürödtünk, amit a doktornéni felírt, gondolom erre a patikaira gondolsz. Egyébként nem tudtam mennyi kell belőle, nem raktam túl sokat.

Most néztem meg újra - kb. 2 órája fürdött - egyre inkább úgy tűnik nekem, mintha lehámlana a felső bőrréteg. Van ilyen, hogy esetkeg azt felső bőrréteget, amivel születik ledobja?

Nusyka,
Első baba, igen. Hát nekem nem gyógyul valami gyorsan a sebem, kedden kiszedték a varratokat, ma van 10 napja, hogy császároztak, de még nem az igazi...
De csodálkoztak a nevén a kórházban, neked is? Egyébként nagyon jó gyerek, csak akkor sír ha éhes, vagy peluscsere kell. Amúgy, ha ezek nincsenek, akkor csendben elnézelődik, nagyon édes!

Nikuc,
nekem írt fel a doki olajat, ha jól emlékszem mandulaolaj, és azt mondta, hogy fürdetéskor olajozzam be a hajlatait...

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, igen, le szokták magukat hámlasztani :)

a krémet ne a vízbe tedd, hanem kend a babára.

KépKép Kép
mzsperx

Köszi, akkor biztosan ez történik!

Ja, hogy közvetlenül a bőrére kenjem? OK megpróbálom!

Kép

Kép
sz.veronika

ha a vízbe teszed, sokat nem hidratál :)

KépKép Kép
mzsperx

Úgy csináltam egyébként, hogy egy külön kis tálkában feloldottam vízben egy adagot, és szivaccsal vittem fel a bőrére, de elég hígan. Akkor megpróbálom kézzel közvetlen felvinni.

Kép

Kép
sz.veronika

Nekünk olajat nem írtak ki, de vettem. Fürdetőkrémet írtak ki, amit kevés forró vízben kell feloldani, és utána a vízbe adagolni. Jó sűrű anyag. Tubusban van. Mi azzal fürdetünk, és utána bekenjük testápolóval, nem száraz a bőre.
Viszont néztem itt neten, hogy a hajlatokat olajjal át kell tisztítani, és nem értem, hogy arra így külön miért van szükség? Mi a kiskádban is alaposan megmossuk. :oops:

Veronika: Én úgy láttam, hogy vattával kenték fel rá az olajat, nem kézzel, és utána megmosdatták a kádban.
Itt láttam: http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=266

Kép

Kép
nikuc

Nikuc, megnéztem az oldalt, köszi!

Most éppen újabb parám van, arra gyanakszom, hogy szájpenésze van, de még nem sikerült rendesen megnézni, csak egy pillanatra mikor beleláttam a szájába láttam valamiféle réteget. Azt olvastam, hogy a penész próbája, hogy lejön-e ha megpróbálom letörölni - mert akkor csak a szájában maradt tejről van szó.
Már alig várom, hogy felébredjen és megnézhessem.

Sajnos ugye mi tápszerezünk, egyáltalán nincs tejem, és azt olvastam, hogy a cumi okozhatja ha nem teljesen steril.

Kép

Kép
sz.veronika

Nem lett tejed? Be se indult? Sajnálom. :(
Attól félsz, hogy a kórházi cumitól lett? Nekünk semmi bajunk nem lett a kórházitól.
Ha nagyon aggódsz, mutasd meg az orvosnak. Nálunk a védőnő minden héten belenéz a szájába, de nem látott semmit benne.

Kép

Kép
nikuc

Veronika!

A szájpenésztől ne ijedj meg,nagyon gyakori.Nem feltétlenül az okozza,hogy nem elég tiszta a cumi.Én csajomnak is van,sőt Csongornak is volt,pedig ő csak szopizott.
Vegyél-ha még nincs-a gyógyszertárban glycerin borax-ot,tekerj kis gézt az ujjadra tegyél rá belőle és dörzsöld át a nyelvét,szájpadlását.A biztonság kedvéért kend be vele a cumit is,nem kell lemosni evés előtt.Sűrűn főzd ki a cumit.
Persze ha megmutatod a v.nőnek,az a legjobb!

De,mindenki odavolt a nevétől :lol:
Addig örülj,amíg ilyen jó baba,kis rafkósok,később behozzák ám a lemaradást a "jóság" terén :lol:

Kép
Kép
nusyka

Sziasztok

Lenne egy kérdésem hozzátok, az ÁEK-ról.
Valóban olyan minden, mint ahogy a honlapjukon írják? Mert az ott leírtak nagyon pozitív benyomást keltettek bennem.

Én egyébként azt hiszem ott fogok szülni, mert a dokim akihez ugyan magánrendelésre járok, ott dolgozik.

Tudnátok írni nekem pármondatot a kórházról?
Nagyon köszönöm előre is...most pedig olvasgatok tovább visszafelé...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

Sziasztok!

Veronika
Sajnálom, hogy nincs tejcsid. Nem akarom mondani, hogy én mondtam... nem akarlak bántani, de ha csak cicit kapott volna valószínűleg másképp alakul. Persze így is felnő, és az a legfontosabb, hogy boldog, elégedett baba legyen, és te tudod nektek mi a legjobb.

Pingi
Mikor én ott voltam én meg voltam elégedve mindennel. Csecsemősök, rendesek, segítőkészek, de ha olvasol visszafelé akkor biztosan láttad, hogy nagyon leterheltek, rengeteg baba születik. Az orvosok is jók a szülésznők profik. Némi változás van a szemléletben pl. cukrosvíz, meg tápszer, de szerintem máshol is van, ami nem tetszik az anyukáknak.

Kép
Kép
susytunder

pingi: ki a dokid?
Vendég

Becsengo!
Gratula a kislányhoz.

Veronika!
Nagyok édes a picurkád!

MZS!
Látom tegnap reggel voltál utoljára. Remélem már babázol!

Lányok!
Minket is elért a hányós vírus. Múlt héten szerdán én, pénteken Laura, szombaton Míra hányta össze magát. Utána napokig semmi. Ma hajnalban arra ébredtem, hogy 38 fokos láza van Laurának, de ezen kívül semmi. A lázcsillapító hatott 2-3 órán keresztül és most megint hőemelkedése van.
Kérdés: Több mint 1 hónapja nem kap anyatejet Míra és még mindig nem jött meg? Ez normális?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Amíg megírtam a hsz-t felment a láza 39,5-re. :shock:

Kép Kép
rozsaag

Panndi: Dr. Gulyás István a dokim, de nem a kórházba járok (eddig még) hozzá, hanem ma magánrendelésre.

A kórházban eddig egyszer voltam a terhességem elején, az ügyeleten, mert volt egy kis gond, de akkor az ügyeletes doki (nő) nagyon bunkó volt velem....

Egyenlőre más tapasztalatom nincs, csak olvastam a kórházról a neten...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

Suzy: Én is adtam cukrosvizet, mégis beindult a tejcsim magától. :) Vagy csak szerencsés voltam? Kaptam azokat az oxitocin szurikat, és másnap szó szerint folyott a mellemből. Igaz, nekem az előtejem is néha folyott. Mire hazajöttünk, már nem kellett víz, azóta se. :P Szerintem ez alkati kérdés is.
A barátnőm természetesen szült, nem kapott semmi kiegészítést - ahol Ő szült, ez nem szokás - egyből mellre tették a kisfiát, mégis alig lett pár csepp teje, és otthon el is apadt teljesen, hiába próbált szoptatni folyamatosan. :(

Rozsaag: Remélem, mihamarabb meggyógyulnak a gyerekek! Nagyon ijesztően hangzik ez a hányós vírus! :?

Kép

Kép
nikuc

rózsaág: á, dehogy :)
csak épp nem volt itt nagy forgalom :)
hogy nem jött meg? ööö, fura mindenképp. csinálj tesztet!!!
láz nem jó, nekünk is ilyen nagyon magas volt, most már semmi. ha a doki nem mondja, hogy tartsam itthon hétfőig /keddig, simán vinném már holnap. még meggondolom (nem töltötte ki az időpontot...)

sütöttem pár szülésindító palacsintát, vagy 4-et, a többit a zuram. most emésztek :) egyelőre nem indított ;)

KépKép Kép
mzsperx

Nikuc
Én nem mondtam, hogy a cukrosvíztől nincs tej. Veronika írta korábban, hogy kiegészíti a tejcsit, és pár napja már nem kellett neki a cic. Én azért írtam neki, hogy a pótlás miatt nem kell neki a cic, mert az üvegből ugyanúgy jön a tejcsi az utolsó cseppig, naná, hogy nem fog érte küszködni, megdolgozni. Van aki kitartó ebben a szempontban, van aki nem, nem vagyunk egyformák.

Pingi
Van itt fórumtársam akinek az említett doki el sem ment a szülésére, egyszerűen nem ment be. ( remélem jó az infóm)

Rozsaag
Javulást nektek, nálunk nem volt ilyen, de barátnőmék ugyanúgy voltak mint ti, kúpot kapott a 2 éves kislánya hányás ellen, aztán elmúlt minden 2 nap alatt.

Kép
Kép
susytunder

Az i mindenhonnan lemaradt. A cic, az cici akart lenni. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Suzy: Bocsánat, nem mindig tudok visszaolvasni. :oops: Azt hittem, arra gondoltál, hogy a kórházban cumisüvegből etették. :oops: Bár azt hiszem, én is adtam volna neki pótlást, ha nem indul be a tej. Annyira sajnáltam volna, hogy éhes. :cry: Még ha ezzel teljesen le is szoktatom.
Bár azt olvastam, hogy van egy szoptanít nevű kütyü, amivel vissza lehet szoktatni cicire, és még pótlást is kaphat belőle, anélkül, hogy leszokna. Nem tudom, mennyire használható.

Szerintetek mit csináljak Petivel? Televan pattanással, vagy tejkiütéssel. A védőnő szerint majd elmúlik, de annyira csúnya a kis arca most. :( Telis-tele ilyen pici piros környékű sárga közepű ragyákkal.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Suzy nálad Susy? :lol:

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!
Csapongok egy kicsit a felmerült témákban :-)
Mindegyik is betegnek jobbulást!

Egész pici babánál valószínűleg tényleg azért lehet a száraz bőr, mert hámlik, szépen ledobja a 'benti' gúnyáját. Nekünk a gyógyszertári popsikrémet javasolta rá a dokinénink, de hamar elmúlt.

Mi sosem olajoztuk semmijét, és fürdésnél a fürdetőkrémet a vízben feloldva használtuk. Ha együtt zuhanyoztunk, nagyobb korában, akkor meg bekentük vele. A testhintőporozást (a babaszobás linken olvastam) újabban nem nagyon ajánlják, pont azért, mert nem nagyon lehet úgy csinálni, hogy ne lélegezzen be belőle a baba, csak a köldökcsonkra kell az arra való.
Lehet egyébként fürdetni addig is, míg megvan a köldökcsonkja, csak azt nem szabad áztatni, a kórházban is megfürdetik őket. Persze nem lesznek nagyon koszosak, úgyhogy az sem baj, ha kicsit később ismerkednek meg a káddal.

Pingi, nekem is Gulyás volt a dokim. Mivel végül császár lett a dologból, nem tudom, milyen egy 'rendes' szülés vele, de azt igen, hogy utána is figyelt rám. Minden nap megnézett, ő szedte ki a dréncsövemet, a varratszedésen kívül még kétszer mentem vissza hozzá otthonról, mert nem gyógyult jól a sebem, mindig azonnal behívott a kórházba (pedig alapból én is a magánrendelésre jártam, és csak a 36. héttől) és megnézett, átkötözött. Ezt sem tudtam kipróbálni most, de előzetes megbeszéléseinkből kiderült, hogy nincs ellenére a gátvédelem, ha ez számít neked valamit. Ami a MÁVszülészet honlapját illeti, nos, arra ne nagyon alapozz, mert azt ezer éve nem frissítik. A bababarát szemlélet alábbhagyott amióta ÁEK van, de ez függ az éppen szolgálatban lévő nővérgárdától is, teljesen változó. És mivel 24 órás rooming-in van, így nem nagyon tudnak semmit se csinálni a babával, max. ha beadod az osztályra valami miatt.
Egyébként tényleg van egy topiktársunk, Pandácska, aki egy ideje nem írt, akinek nem ment be Gulyás a szülésére, de azért nem ez a jellemző rá.

Rózsaág, mennyivel több, mint egy hónap? És korábban milyen hosszúak voltak a ciklusaid? Még lehet normális is, de ha egyébként nem védekeztetek, akkor lehet, hogy nem hülyeség a teszt, für alle falle...
danann

szoptanít: tényleg tök jó, vissza lehet cicire szoktatni vele a gyereket.
ld medela oldalán.

KépKép Kép
mzsperx

Van egy Suzy barátnőm. Susytunderről mindig Ő jut eszembe. Ezért írtam el Susyt. :oops:

Kép

Kép
nikuc

csajok, akik már szültetek: éreztetek olyat, mint a mensikor, mindjárt megjön, leszakad a hátam, a hasam szinte folyamatosan fáj, de nem keményedések vannak? illetve azok is, de csak nagyon ritkán, össze vissza? jelenthet ez bármit is?
vagy olyan, mint a nyákdugó: két hét múlva is szülhetek :D

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Mindenkinek igaza van.
A kórházban az első két nap semmit nem evett, mert a ciciből nem jött semmi, viszont a kiszáradás ellen második nap kapott kétszer vizet.
Harmadik napra már nagyon lefogyott, így elkezdtük a tápszert.

Tény, hogy nem tettem 3 óránként cicire, első 1-2 nap nem is tudtam, hogy kellene úgy is, ha nem jön belőle semmi.

Harmadik naptól próbálkoztunk a cicivel minden tápszerezés előtt pár percig - mostmár azt is tudom, hogy nem pár percig kellett volna, hanem vagy 15 percig, de akkor ezt sem tudtam, és ő csak sírt mivel abból nem jött semmi és rögtön megnyugodott a tápszertől, ami persze természetes.

Ezek után 3-4 napig mellszívóztam (azt mondták a baba helyett ez is beindítja) de itt sem sikerült tartanom a 3 óránként 15-15 percet, és csak pár csepp előtej volt a max, ami összejött.

Tudom, hogy nem voltam valami kitartó, nem csináltam teljes erőbedobással, és rossz volt a kezdet is, mert nem tájékozódtam kellően előtte, hogy hogy kell, így már az elején elrontottam, végül aztán tegnap előtt, a 10-ik napon feladtam...

A védőnő azt mondja, hogy szokott lenni 2 hét után is egy második tejbelövellés (jelzem nekem első sem volt, csak pár csepp előtej a fejések hatására), ilyenről tudtok?

Mert akkor azt még megpróbálhatnám elkapni...

Kép

Kép
sz.veronika

Mzsperx,

nekem voltak mesihez hasonló fájásaim előtte többször is, szerintem ez nem tuti jel. Remélem nem lesz igazam :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nusyka,

anyut el is küldtem, hogy hozzon holnap glycerin boraxot és steril gézt, aztán majd a doktornéni még megszakérti kedden, de nem akarok még egy napot várni, ha tényleg ez a baja.

Köszi az infót!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Csak az utolsó oldalt tudtam átfutni, ritkán jutok ide,bocsi. HA bekapcsolom a gépet, tutira indul a nyekergés. :lol: LAssan csak lesz vmi rendszerszerűség az élteünkben. :roll: Remélem mindneki jól van.
Pár szóban rólunk: Képzeljétek 1 hónapos Szabi!!!! És hatalmasat nőtt. Fürcsinál mérjük majd csupaszon. Csütörtökön is mértük, makkor tültütte a 4 hetet és 4680 g volt! 3500-al jöttünk haza! :lol: Már nagyon ügyesen tartja a fejét és már vannak olyan időszakok, amikor sírás és evés nélkül van ébren. Ilyenkor vagy engem nézeget miközben maszírozgatom a nyakát, ő meg élvezkedik vagy a kiságya fölé akasztott lepkéket. Persze ezt még elég hamar megunja, de nagyon élvezem. Ma először utazott autóval és nagyon jól bírta. Végigaludta az egész bevásárlát. :lol:

Veronika - Én is hasonló tortúrán mentem, megyek át szopi ügyben, azzal a különbséggel, hogy nekem valamicske volt, mire hazajöttünk. Mindnet bevetettem én is. Néhány napja szedem a More Milket, talán az segített. Szabi most már simán megeszi a 100-120-akat, attól függően, hogy mennyire éhes. Ennek átlagosan a felét tudom adni tejciből, a többi táp. Persze egy csomót bőgtem miatta, ami szntén nem használt, de mpstanra már túl vagyok rajta. Beletörődtem, hogy ennyire képes a szervezetem. Fel nem adom, iszok mint egy ló, fejek, próbálozunk mindennel, megkapja az utolsó cseppeket is. Szóval ne add fel!!!!!

Puszi mindenkinek, ha nem vettem észre és van új topik baba, akkor szívből gartulálok és minden jót kívánok, aki mostanára van kiírva, annak nagyon drukkolok!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

veronika: a tej magától, két hét meg akármi, nem lesz. a tej attól lesz, ha inger éri a mellet, rendszeresen.
szóval. nem lehetetlen megcsinálni, de nehéz lesz. ha akarod, akkor fogadd meg az alábbi tanácsokat:
vegyél egy szoptanítot, és mostantól csak abban add a pótlást, így a gyerek kénytelen lesz a melled szopni, ami egy inger. először hagyd, hogy viszonylag gyorsabban folyjon, majd nehezíts rajta (szűkebb cső, a tároló lejjebb engedése)
3 óránként fejjél, az alábbi módszerrel: 7-7-5-5-3-3 perc váltva a két mellből. akkor is, ha egy csepp sem jön.
éjjel is fejjél, ugyanis ekkor termelődik a legtöbb prolaktin, ami a tejtermelésben segít.
ha sikerült fejni valamicskét, add azt a szoptanítból.
pihenj sokat. ha lehet, ki se kelj az ágyból, szolgáljanak ki. a gyereket tartsd magad mellett, akár ébren van, akár alszik. a legjobb, ha néha meztelenül összebújtok. ha nincs kajaidő, de sír, megnyugtatásra vágyik, akkor is kínáld meg a melleddel, a konfortszopi megnyugtatja.
szedjél valami csodaszert, de csak egyfélét, ne keverd a dolgokat. pl more milk, vagy urtica, vagy szopis tea... van még rengeteg ötletem :)
higyj benne, hogy menni fog ;)
egy idő után csökkents egy icipicit a szükséges tápszermennyiségen, vagyis ne elégítsd ki az éhségét, hagyd tovább szopni üresjáratban! úgy értem, hogy mondjuk 10-20 ml-vel kevesebbet tölts a szoptanítba, mint amennyit szokott igényelni.

KépKép Kép
mzsperx

MZS!

Nekem is voltak mensi-szerű görcseim.Bár most tervezett császárral szültem,szerda reggeltől éreztem a görcsöket,este a kh-ban a ctg már rendszeres összehúzódásokat mutatott,de megkértem csajszimat,hogy reggelig még húzzuk ki.Másnap reggel megcsászároztak,doki szerint pont időben :)
HAJRÁ :lol:

Veronika!
Remélem nem mondtam hüeséget és segít majd,de dokinak mutasd meg!

Fürdésről annyit,hogy én Csongival nem használtam gyógyszertári fürdetőt,de sokáig olajoztam,testápolával pedig a mai napig kenem!2éves koráig olyan gyönyörű volt a bőre,hogy doki mindig meg is dícsérte.De sajna akkor valami-talán a mosószer-allergiás reakciót váltott ki nála,így azóta ekcémás :cry:

Kép
Kép
nusyka

Veronika, az ilyen hámlós bőrre nekünk a panthenol sprayt ajánlották, ami egy védőréteget képez, és hámosít. (tudod, amit napégésre is magunkra lehet fújni) Nálunk 1 hét alatt elmúlt.

Tejet fejéssel is lehet szaporítani, előhozni, de akkor az lll honlapján lévő kézi fejést-masszázst érdemes alkalmazni, ha a gyerek nincs eleget mellen. (mert mondjuk már tök ideges tőle, ami sajnos előfordul...) Vagy egy erős mellszívó kell. (nekem ebből az avent jött be, a medela nem.

mtunde

Bettyna: Mekkora hatalmas nagy Szabi! És egy hónap alatt egy kiló! Aztaaa! Olyan szép kis arca van!
Mennyi időre mentetek el vele bevásárolni?

Veronika: Esetleg tejfokozó teát próbáltál inni? Vagy homeopátiás tejserkentőt? Állítólag azok is nagyon jók!

Kép

Kép
nikuc

A tejkiütésekre lehet valamit kenni? Vagy csak simán tisztítsuk, mint eddig, és majd elmúlik? Szegény Peti egész feje televan. :( A védőnő azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, de szerintem elég csúnya.

Kép

Kép
nikuc

Ja,igen van ún. második tejbelövelés,de nem "csak úgy".Kell,hogy szopizzon.
De nem kezdek el okoskodni,mert most látom,hogy Mzs rengeteg nagyon jó tanáccsal ellátott,fogadd meg őket!!
Sok sikert,de ha nem sikerül,akkor se keseredj el!
A tej kereslet-kínálat elven működik,tehát minél többet fejsz és teszed mellre Pálmit,annál több az esélye,hogy beindul a tej és annál több is termelődik!
Bocs,ha zavarosan fogalmaztam,de fél szemem Csongin,fél fülem pedig Csengén :)

Kép
Kép
nusyka

Nikuc!

Esetleg hintőpor,de amúgy elmúlik magától!Ha most jött ki rajta,akkor valószínűleg nálad pont most áll fenn az említett 2.tejbelövelés.Ilyenkor megváltozik egy picit a tej,erősödik,de még a babának ez új,ezért lehetséges,hogy pöttyös az arca.Baj nincs!!

Kép
Kép
nusyka

Most látom, hogy Mzsperx is írta a csodaszereket.

Mzs: Te próbáltad a szoptanítot? Van egy barátnőm, akinek szintén nincs elég teje, és pótolja, ajánlottam Neki is, de én szerencsére nem értek hozzá. Ha nem gond, leírom Neki, amit írtál. :)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Fürdetőkrémet kenj rá, ne mosd le, csodát tesz!

Tünde!

De örülök, hogy Bene ilyen jól átvészelte a műtétet!

Látom, téma az olajozás, nos az én kicsi lányom bőrének kell, mert nagyon száraz! Így aztán a nagyfiam már profi a témában (nem is engedi, hogy én csináljam :lol: )

Márti Kép olajozás...
borossné becz márta

Köszönöm a tippeket! Kipróbáljuk! :P Mindegy milyen fürdetőkrém, és hintőpor? Mi valami hexacolophen hintőport kaptunk, és Naturlandos fürdetőkrémet az orvostól. :P

Márta: De aranyosak így együtt! És hogy mosolyog a kisasszony. Látszik, hogy tetszik neki, hogy a bátyja kenegeti. :lol:
Milyen sűrű szempillája van a fiadnak! A lányok nagyon fognak bukni Rá! :P :wink:

Kép

Kép
nikuc

nikuc, én nem, de a hugom, és egy barátnőm igen.
aki a szoptatással küzd, javaslom a szakirodalom olvasását: van a kismamás szoptatós könyv, az lll honlapja, és a szoptatásért magyar egysület (vagy mi) honlapja. ez utóbbin kicsit nehéz megtalálni az infókat, oktatóanyagunk, vagy ilyes címen van.

márti, király az olajozós kép! :)

nikus, a hexa akármi hintőpor az fertőtlenítős. amúgy sztem a tejkiütéssel nem kell semmit sem csinálni :)

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok
bocsi az idepofátlankodásért de találtam egy ismit :lol: :lol: :lol:
puszi Nusyka :lol: :lol:
na kivagyok? :lol: :lol:
Vendég

Olyan mindegy, hogy Susy vagy Suzy, vagy Zsuzsa vagyok. Megértem. :)

Lányok mi a fene lehet velem? Úgy fáj a belső varratom, hogy alig bírok felülni az ágyba. Ez normális?

Kép
Kép
susytunder

Susy: Nem sétáltál, vagy mozogtál többet mostanában? Tudom, hogy nekem még friss, de én is többet sétáltam ma meg tegnap, és megfájdult.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Majd 9 hós sebbel már mit nekem sétálás. Nem tudom mi lehet ez, de nagyon aggaszt. Szoktam érezni, de ennyire nem. :roll:

Tünde
Már akartam neked írni, most nem felejtem el, hogy a Finnországba élő barátom írta, hogy 10 centi hó esett náluk. :D
Gondoltam megírom neked.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc - Köszi, mi is imádjuk! Elég sokáig elvoltunk. Olyan 10 körül indulhattunk és 2 óra előtt nem sokkal értübk haza. Szabi néha megébredt, de jól bekajált indulás előtt, ídy azt autó viszarigatta.
Az ö arca is tele van kiütéssel, sőztmég a nyaka is és mellkasán is van. Elég csúnyán be szokozz pirosodni, amikor kimelegszik (sírás, fürcsi). A doktor nénink kammilla teás törölgetést javasolta, pár napja csináljuk és látszik némi javulás.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty!

Boldog hófordulót Szabinak!

Márti
borossné becz márta

Lányok!
Ez a vírus nagyon durva! Nem hányt most Laura és semmije sem fáj, csak a hőmérséklete ilyen nagyon magas. Este 7-re tudtam lehúzi a lázát úgy, hogy 38 fok alá menjen. Egészen addig 39,5 és 38,8 között volt. Nem akart használni 2 féle lázcsillapító + a hűtőfürdők. Szegénykém még a jövőhetet is lefürödte előre délután annyiszor beleraktam a vízbe. Most felváltva őrizzük a párommal, 3 óránként váltjuk egymást. Ilyen még nem volt az 5 év alatt. Remélem hamar túlleszünk rajta. Nagyon félek, hogy Míra is elkapja. Vele biztosan nem ússzuk meg a kórházat. :(

Nikuc!
Ilyenkor az anyai hormonok hatására pattog ki a bőr. Mírának is volt, de elmúlt 3-4 hét alatt. Azt mondta a gyerekorvosunk, ha nagyon csúnya akkor szteroid tartalmú krémet szoktak rá felírni, de el fog múlni magától is. Igaza lett.

Mzsperx!
Nekem szülésnél volt ilyen fájdalom. Lehet, hogy már reggel nem is jelentkezel?

Danann!
28-30 nap, de ezen túl vagyunk. Tesztet 1 hete csináltam, akkor még semmi nem volt. Na, veszek másikat és tesztelek, hátha.

Márti!
Kamilla nagyon édes. Imádom amikor még ilyen újszülött külsejük van.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?